PDA

צפייה בגרסה מלאה : דרישות לא שגרתיות לרכב שטח ראשון

leonzack
15-03-21, 18:30
1. תקציב - עד 40,000 בעדיפות לאזור ה 35,000.

ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה?כולל
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים?כן

2. גודל / קיבולת הרכב - משפחתי סטנדרטי ( לא 2 דלתות ולא 7 מקומות).

3. נסועה שנתית ותחזוקה:א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול? כ-10,000 אלף.
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)?שימוש יומיומי ופנאי בסופי שבוע, מסוגל להתמודד עם השבתה של הרכב לכמה ימים- הרכב יהיה יומיומי עבור אישתי וישמש אותי בסופי שבוע
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)מוסכים והעלי מקצוע, בהמשך גם תחזוקה עצמית - מוסכים וגם עצמאית יש לי גישה למוסך לליפט וכיוצ"ב.
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים?כן
4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'?רגוע ומידי פעם עם מעברים טיפה יותר קציניים אבל לא מדרגות לא שטח קשה לא טכניקה וכיוצ"ב. סגנון : מסלול דישון, נחל געתון וכיוצ"ב
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה?כן
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול).יער חוסן, יער תרשיחא, ביריה, דישון, עין זיוון, גוש חלב, העין הכחולה, סובב הירדן, בנות יעקב, מעלה גמלה , הירדן הררי

5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?

א. גיר אוטומטי
ב. מנוע דיזל/בנזין - בנזין
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...)ארוך
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משנת 2008+

6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?חשבתי על טוסון 2.7V6 2010

עד היום טילתי עם חברים, הרכב אמור לשמש את אשתי ביום יום נוסעת כ-5000 בשנה.
הואיל והיום היא נוהגת על רכב חזק (2.3T) תרצה למהמשיך לרגיש נח באוטו. לצערי אני די מוגבל בתקציב לכן אשדמח לשמוע את דעתכם.

חשוב לי שהרכב יהיה אמין פחות ביצועים יותר אמינות יותר שבילים דרכי בוץ מסלולים כפי שרשמתי למעלה.
0יער חוסן, יער תרשיחא, ביריה, דישון, עין זיוון, גוש חלב, העין הכחולה, סובב הירדן, בנות יעקב, מעלה גמלה , הירדן ההררי

אשמח לשמוע את דעתכם :)

Yaki5500
15-03-21, 19:31
Xl7
Terracan

הייתי אומר גרנד ויטרה אבל חזקה היא בודאות לא

טוסון הוא שלדה אחודה ומתלים נפרדים קדימה אחורה וללא הילוך כוח אז פחות מתאים

Sent from my SM-A505F using Tapatalk

leonzack
15-03-21, 20:38
כמה רכבים שחשבתי עליהם :
מיצובישי אאוטלנדר 2.4 2008-2009
טוסון / ספורטאז 2008-2010
פורסטר 2009
ראב 4 - כבר ישנה מידי בתקציב 2006

erezgur
15-03-21, 21:35
אני מבין שאתה מחפש גיפון לטיולים קלים ל-4 אנשים.
מהרשימה שציינת הייתי מוריד את הראב4 שאולי יאכזב אותך בשטח וערב גם את האאוטלנדר.
כן הייתי מוסיף גרנד ויטרה ואם נכנס בתקציב כן סובארו xv2.0...
כמובן שהייתי בוחן שוב את הדרישות, אולי בכל זאת תרצה רכב שטח רציני יותר.

נשלח מהנייד

leonzack
15-03-21, 21:41
אני מבין שאתה מחפש גיפון לטיולים קלים ל-4 אנשים.
מהרשימה שציינת הייתי מוריד את הראב4 שאולי יאכזב אותך בשטח וערב גם את האאוטלנדר.
כן הייתי מוסיף גרנד ויטרה ואם נכנס בתקציב כן סובארו xv2.0...
כמובן שהייתי בוחן שוב את הדרישות, אולי בכל זאת תרצה רכב שטח רציני יותר.

נשלח מהנייד

ה איקס וי לא בתקציב כנל לגבי הויטרה (רק רכבים שבורים שאין טעם לרכוש)
לעניין הרציני יותר, כמו מה ?
ראיתי שגם הגראנד שירוקי 2006-2007 נמכרים סביב ה 40
השאלה איך האחזקה שלו , האמינות וכיוצ״ב

erezgur
15-03-21, 22:07
מהם הרכבים האחרים בקבוצה שאתה מתכוון לנסוע עימה? רשמת "כן" אבל לא רשמת אף רכב... זה יכול לתת כיוון

נשלח מהנייד

leonzack
15-03-21, 22:13
מהם הרכבים האחרים בקבוצה שאתה מתכוון לנסוע עימה? רשמת "כן" אבל לא רשמת אף רכב... זה יכול לתת כיוון

נשלח מהנייד

פורסטר
אאוטלנדר
פגירו
הרבה גם לבד

leonzack
16-03-21, 12:36
פורסטר
אאוטלנדר
פורסטר
CR-V
הרבה גם לבד

יותר טיולי שבילים כאלה למקומות נחמדים מאשר "שטח" הרדקור

nirs
17-03-21, 07:19
כמה רכבים שחשבתי עליהם :
מיצובישי אאוטלנדר 2.4 2008-2009
טוסון / ספורטאז 2008-2010
פורסטר 2009
ראב 4 - כבר ישנה מידי בתקציב 2006

כל ה- 4 שהזכרת הם גיפונים ללא הילוך כוח (וזה בסדר גמור).
מבין ה-4, הפורסטר יתן את הביצועים הטובים יותר בשטח.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ronbs
17-03-21, 07:58
התקצב שלך די נמוך, אני הייתי הולך על פורסטר, כמובן שעדיף סוזוקי עם הילוך כח

leonzack
22-03-21, 15:01
אני יודע שאני מנסה לאכול את כל העולמות יחד.

השאלה האם יורגש הבדל קיצוני בין הפורסטר למשל לCRV
כי ה CRV הרבה יותר מפנקת בכביש וחדשנית יותר.

erezgur
22-03-21, 15:42
CRV ללא יכולות שטח

נשלח מהנייד

leonzack
22-03-21, 16:04
CRV ללא יכולות שטח

נשלח מהנייד

אז בעצם מכל ה 4*4 שאינם ג'יפים (CRV/ ראב4 / קומפאס/ טוסון/ ספורטאז'/ אאוטלנדר 2009 (הצורה הקודמת מנוע 2.4) / קשקאי / CX5) הבחירה בעצם צריכה להיות בין :

פורסטר
XV
ג.ויטרה 2008 +

האם לדעתך ישנם רכבים נוספים אמינים שישתרו את המטרות שלי ?

נמרוד
05-04-21, 09:49
1. תקציב -עד 40,000 בעדיפות לאזור ה 35,000.

ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה?כולל
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים?כן

2. גודל / קיבולת הרכב - משפחתי סטנדרטי ( לא 2 דלתות ולא 7 מקומות).

3. נסועה שנתית ותחזוקה:א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול? כ-10,000 אלף.
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)?שימוש יומיומי ופנאי בסופי שבוע, מסוגל להתמודד עם השבתה של הרכב לכמה ימים- הרכב יהיה יומיומי עבור אישתי וישמש אותי בסופי שבוע
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)מוסכים והעלי מקצוע, בהמשך גם תחזוקה עצמית - מוסכים וגם עצמאית יש לי גישה למוסך לליפט וכיוצ"ב.
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים?כן
4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'?רגוע ומידי פעם עם מעברים טיפה יותר קציניים אבל לא מדרגות לא שטח קשה לא טכניקה וכיוצ"ב. סגנון : מסלול דישון, נחל געתון וכיוצ"ב
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה?כן
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול).יער חוסן, יער תרשיחא, ביריה, דישון, עין זיוון, גוש חלב, העין הכחולה, סובב הירדן, בנות יעקב, מעלה גמלה , הירדן הררי

5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?

א. גיר אוטומטי
ב. מנוע דיזל/בנזין - בנזין
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...)ארוך
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משנת 2008+

6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?חשבתי על טוסון 2.7V6 2010

עד היום טילתי עם חברים, הרכב אמור לשמש את אשתי ביום יום נוסעת כ-5000 בשנה.
הואיל והיום היא נוהגת על רכב חזק (2.3T) תרצה למהמשיך לרגיש נח באוטו. לצערי אני די מוגבל בתקציב לכן אשדמח לשמוע את דעתכם.

חשוב לי שהרכב יהיה אמין פחות ביצועים יותר אמינות יותר שבילים דרכי בוץ מסלולים כפי שרשמתי למעלה.
0יער חוסן, יער תרשיחא, ביריה, דישון, עין זיוון, גוש חלב, העין הכחולה, סובב הירדן, בנות יעקב, מעלה גמלה , הירדן ההררי

אשמח לשמוע את דעתכם :)

אתה בהחלט מכוון לפורסטר 2008-2010. ראה מבחן דרכים לפורסטר 2009 (http://www.jeepolog.com/forums/content.php/1625).

בנזין, אוטומט, רכב משפחתי מרווח, מספיק חזק, אמין יחסית. יכולת שטח מספקת לגמרי לסוג המסלולים שציינת - דרכי קק"ל ויערות בצפון הארץ. אם היית רוצה לטייל במדבר לא הייתי ממליץ על פורסטר.

-->