צפייה בגרסה מלאה : שיקולים לרכישת מרצדס מונית לשעבר
שלום.
שוקל לרכוש מרצדס מדגם E200 Bluetec Taxi STD FL מונית לשעבר עם 300kkm כרכב ראשי שישמש בעיקר את האישה ביומיום ולנסיעות משפחתיות ארוכות.
אשמח לדעת מה דעתכם על הרעיון, האם צעד חכם? האם זה מתכון לצרות וכניסה ל"מיטה חולה"? האם להחזיק מרצדס עם נסועה כזו זה אומר שעלויות האחזקה יהיו גבוהות? מה עלויות האחזקה השנתיות לרכב בסגמנט הזה- עלויות טיפולים שנתיים וחלקים?
אשמח לכל סיוע באשר יהיה גם מנסיון אישי ולא רק.
תודה.
מניסיון אישי, אחרי אחזקת מונית לשעבר (c200) במשך 4 שנים (נקנתה עם 420 אלף על השעון) היתה אצלי מ2013 עד 17.
אחלה אוטו, חבל על הכסף. נהניתי ממנה מאוד אבל ממש שלא כלכלי. טיפולים לא באמת יקרים אבל אובדן ערך מטורף, חוסר בבעלי מקצוע שבאמת יכולים לטפל ברכב במקצועיות (מלבד המוסך המרכזי, שעולה הון). אם יש לך מישהו מקצועי שיודע ומכיר את הרכב הספציפי הזה אז מילא, אבל אם לא, תגלה שכשתגיע תקלה, והיא תגיע מתישהו, כבר עדיף להיפטר מהרכב במחיר ברזל מאשר לתקן.
זה מה שקרה לי בסוף.מה שכן, במשך 4 שנים נסעתי במרצדס והייתי מבסוט עד הגג
אני נתקלתי ברכב כזה שעשה לא מעט בעיות שלא עומדות בקנה אחד עם המוניטין הגרמני.
תקלות גיר חוזרות ונשנות, ובעיות עישון כבדות (שנבעו בעיקר מאופי השימוש- דהיינו הרבה שנים של נסיעה עירונית והמתנות עם מנוע פועל).
וזה היה רכב שטופל אך ורק במוסך המרכזי.
כמובן שבנושא העלויות, המוניטין של מרצדס דווקא נשמר יפה יפה.
משיחות אקראיות הבנתי שהמון נהגי מוניות מטפלים בשטחים כי אחרת הם לא שורדים כלכלית. בנוסף, הרבה מהם מתדלקים בתחנות הכי זולות בנמצא בלי לבדוק יותר מדי מה איכות התחנה.
*הפסקה האחרונה היא בעיקר מעדות שמיעה ולכן יש להתייחס בהתאם.
מה עלויות הטיפולים וחלקי החילוף אם יש את המידע והבדלי המחירים בין מורשה לרגיל.
לא זוכר עלויות ספציפיות, אני רק זוכר שדווקא הטיפולים השוטפים לא היו יקרים בכלל. מחירי פילטרים, משאבת הגה שהלכה בשלב כלשהו, ועוד דברים קטנים שהחלפתי, לא היו יקרים בכלל.
בסך הכל נהניתי מהרכב, עשה בערך 20 אלף בשנה, ומלבד הטיפולים השוטפים, ומשאבת ההגה שהלכה, לא היו בעיות מיוחדות. בסוף הלך ראש מנוע, אפילו לא ברור לי למה. לא התחמם, לא היה חסר שמן, פשוט הלך. לא היה לי כוח וחשק לטפל בזה, מה גם שבארץ זה באמת היה יקר. מכרתי אותו לבן דוד להכניס אותו לשטחים ותיקן אותו ברבע ממה שהיה עולה פה.
בעבר חבר רצה לעשות בדיוק כמוך.
נפגשנו עם משהו שהשתחרר מהסדנה בבסיס והפך להיות מנהל עבודה במוסך של החברה.
הוא סיכם במשפט אחד:
"אחלה רכב, אתה מאוד תהנה, אתה עני מידי לטיפולים וחלקי חילוף"...
שלום.
שוקל לרכוש מרצדס מדגם E200 Bluetec Taxi STD FL מונית לשעבר עם 300kkm
קח בחשבון שאורך חיי מנוע נמדד לא רק לפי קמ וברכבי עבודה שעות המנוע מהוות גורם יותר משמעותי כי חלק לא מבוטל מהנסיעה היא איטית, ויש זמני המתנה רבים.
בנוסף לעבודה בתנאים רחוקים מהרצוי של נסיעות קצרות ללא הגעה לטמפ עבודה אידיאלי, האצות והאטות.
ומונית היא רכב עבודה, עירוני בעיקרו.
מבחינת שעות מנוע, מונית כזו שוות ערך לכמעט כפול ק״מ בנסיעה בינעירונית.
היית רוכש אותה אם היית רואה קרוב ל- 600kקמ בשעון?
אוטו זה לא רק מנוע וגיר.
מנוע וגיר אפשר להחליף במכלולים מיובאים.
אבל הכל מתעייף. רכיבי מתלה, היגוי, בקרות אקלים ועוד המון דברים קטנים, מציקים ויקרים. אפילו מושבים.
אז נכון שלמוניות יש ריפוד סקאיי שחור עבה מאוד ועמיד במיוחד.... אבל עדיין, אוטו עם חצי מיליון ק"מ הוא עייף, מרוט ולעוס כמו.... אוטו עם חצי מליון ק"מ. וזה מעבר לנטיית קהל נהגי מוניות לטפל בהן בקמצנות ו"לטפח את האוטו" בטעם רע - ואני לא מתכוון רק לטיפולים זולים בשטחים וב"מוסכי מוניות" מפוקפקים, אלא גם לאיך שהמכוניות האלה נראות. לא מספיק שהן לבנות (פשוט להקיא), רובן גם עברו קדיחות והדבקות של כל מיני פרנזים ונוצות וכל מיני נוצצים סיניים בשקל וחצי בריהוט הפנימי וחיצונית הן מכוסחות ו/או עברו תיקוני פח וצבע לא מקצועיים, הכי זולים שאפשר וזה גם נראה ככה.
בזמנו, כשמרצדס היו מכוניות פשוטות יותר, רק באיכות הרבה יותר גבוהה מכל אוטו אחר ויכלו לנסוע מיליון ק"מ בקלות בלי לפתוח את מנוע ה- 240D/300D, להעביר מונית לשעבר לסטטוס של פרייבט היה משהו די מקובל. אם אני זוכר טוב, רבים עשו את זה עם דגמי העשור הראשון של שנות ה-2000 והיו די מרוצים בסה"כ. מנועי טורב-דיזל חזקים וחסכוניים, גירים ששרדו בגבורה שנים ארוכות, רמת בטיחות גבוהה ואיכות כללית מעולה שלא נכנעה בקלות לשנים ולקילומטרים.
אבל מאז, מכוניות מרצדס הפכו להיות מפלצות מוצצות. פצצות-טכנולוגיה-מתקדמת מתקתקות, שרק ממתינות לשעת הכושר להתפוצץ לך בפרצוף ולזמבר אותך בכיס. זה רכב שאמינותו כבר מזמן מאחוריו כמו כל רכב עם הקילומטראז' שלו, רק עם המון תקלות ורמת מחירי חלפים וטיפולים ממוצעת יקרה מדי ליכולתם של בני תמותה.
אני מאוד אוהב מרצדס, במיוחד כשהיא לא שלי - אבל לא הייתי מתפתה.
תודה לכולם, אשקול בשנית למרות שמאוד מתפתה לרכוש.
איך המנוע של הE200 (לא 220) נחשב למנוע האמין של מרצדס?
אין מניעה לקנות מונית לשעבר, יש לי חבר שאשתו נוהגת במרצדס שהיתה מונית.
קנו אותה עם ק״מ סביר מנהג ״ייקה״, חצי פנסיונר שעושה שתי נסיעות ביום לשדה התעופה, בשאר הזמן הוא מנקה את האוטו.
כמו כל קניה של רכב, צריך לעשות את זה נכון ובסבלנות.
GodsFather
17-03-21, 08:08
מה התהליך של הרכישה? יש סוג של השלמת מיסים למחיר הרגיל?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.