התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מותר להשוויץ פה?

חנן-ג'יפולוג
16-03-21, 21:00
https://youtu.be/WH9xaI4RdRs

https://youtu.be/mvoaS-lQooY

https://youtu.be/_tWXu372O3k

החלק שלי? בלימת החגיגה הזו.

גיא
16-03-21, 21:04
אם לא לך מותר .. אז למי ? ...

רק שתי הערות קטנות ( וקנטרניות .. )

1. אתה שם לב שאתה אוייבו המושבע של ברלי ? .. אתה במו ידיך מקרב את קיצו של עידן הכיף של ברלי .. :) ( לא שאני רוצה לחמם .. אבל .. חח )
2. בכל הסירטון הזה לא ראיתי צמיג MT אחד ולא ראיתי צמיג במידה מעל 27" ... #רק_אומר :)

ובנימה רצינית, מדהים. מטורף ! ולגמרי העתיד.
כל הכבוד !!

מוטי ג.
16-03-21, 22:12
כל הכבוד!

erezgur
16-03-21, 22:21
באמת כל הכבוד!

boaz avrahami
16-03-21, 22:37
תשמע, התקדמת יפה עם הבאגי של הקטנה... [emoji14]

סחטיין חנן. באמת כל הכבוד!

נדב42
16-03-21, 23:43
סחטיין.

אני מחכה לראות מתי יקום רכב שטח ראוי שמבוסס על הטכנולוגיה הזו. זה יכול לעשות מהפיכה מוחלטת בתחום המתלים...

תחשבו על זה: אין ציריות שצריך להעביר, לא צריך סרנים, טראנספרים, דרייבשאפטים, והכל בשקט-בשקט

עכשיו שלבו את זה עם בולמים נשלטים שיכולים לספק ניהוג הדוק בכביש, ובהינף כפתור גמישות ומהלכי מתלה אינסופיים.

מותר לחלום, נכון ?

shmulikbg
16-03-21, 23:49

+ 1

אוהב נגב
17-03-21, 00:20
http://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon14.pnghttp://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon14.pnghttp://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon14.pnghttp://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon14.png
בראוו גדול. הללויה.

אומי5
17-03-21, 08:30
סחטיין, מתי זה על הכביש? :)

נמרוד
17-03-21, 08:39
אני אקח גרסא הגדולה, שטוחה, אוטונומית. אידיאלי. עולה עליו עם הג'יפ, אומר לו "עין יהב". יורד לטייל, אומר לו "תחכה לי מוצאי שבת בשש בשדה בוקר". מסיים טיול, עולה עליו, "הביתה", מעלה תמונות לג'יפולוג והולך לישון.

boaz avrahami
17-03-21, 09:09
אני חושב שהפלטפורמה הזו במיוחד מקרבת אותנו לעידן ה pay per use יותר מכל רעיון אחר שהוצג בשוק.

אפשר יהיה כל פעם להזמין פלטפורמה שמולבש עליה חלק עליון מודולרי.

tomergir
17-03-21, 09:29
זה אומר שכל המוסכים יתחילו לסגור אחד אחרי השני ?
אם במקום גלגל ספייר תהיה יחידה כזו, אז בכלל..... לכל תקלה כלשהיא מחליפים, ואת החלק שולחים לתיקון

nirs
17-03-21, 09:32
מותר. אפילו רצוי.
זה מזכיר את המעבר מטלפון ל smartphone...

Sent from my iPhone using Tapatalk

יוני5
17-03-21, 09:40
ראיתי עכשיו בפייסבוק שפרסמת ורציתי להעלות כאן - הקדמת אותי.
באמת כל הכבוד

danob
17-03-21, 10:06
מקנא בך שאתה חלק מזה (מחפשים עובדים :))

ליאור

נמרוד
17-03-21, 10:17
לדעתי REE אכן מחפשים עובדים.

boaz avrahami
17-03-21, 11:15
בהתחשב באמת בזה שהכול יהיה בגלגל אתם לא חוששים שזה יתן עודף כח לפנצ׳ריות ולמי שעומד בראשם מר בגושים?

חנן-ג'יפולוג
17-03-21, 11:28
אתה נותן רעיונות והוא עוד שנייה קונה פינה ומצמיד אותה עם איזולירבנד לחישוק.

https://youtu.be/PM5vDyvMyTM

דרור ברלי
17-03-21, 11:49

רק שתי הערות קטנות ( וקנטרניות .. )

1. אתה שם לב שאתה אוייבו המושבע של ברלי ? .. אתה במו ידיך מקרב את קיצו של עידן הכיף של ברלי .. :) ( לא שאני רוצה לחמם .. אבל .. חח )
2. בכל הסירטון הזה לא ראיתי צמיג MT אחד ולא ראיתי צמיג במידה מעל 27" ... #רק_אומר :)

ובנימה רצינית, מדהים. מטורף ! ולגמרי העתיד.
כל הכבוד !!

חנן האויב שלי?... הגזמת גיא. הומור ירוד לפעמים מצחיק, בדיחות על עיזים וקקי למשל.
אבל לא הפעם.

המוצר של REE מרשים מאוד - צמצום מכלולי ההנעה, ההיגוי והמתלה למינימום נפח שמרוכז ביחידה אחת בפינה של הפלטפורמה - מה שמשאיר את רוב השטח השימושי של הפלטפורמה לנוסעים ומטען ומקל על החלפת קפסולות מודולריות על אותה פלטפורמה.

הבעיה שלי היא לא במה חנן עוסק לפרנסתו, ולא עם הנעה חשמלית או גרעינית או הידראולית - אלא עם העובדה שלדבר הזה לא יהיה נהג.

כל התפיסה שמאחורי טכנולוגיה אוטונומית - היא האויב האמיתי. לא רק שלי אלא של כולכם.
התפיסה הנוראה שגורסת שלא צריך בני אדם, אם יש מחשבים ומכונות שעושים הכל טוב מהם.

וכרגיל, תיכף יגיעו ההערות המטומטמות לגופו של אדם במקום לגופו של עניין מכיוונם של האידיוטים הקבועים. מבטיח לא לענות.

gillss
17-03-21, 12:00
מכיוון שברלי כבר הגיב , אז זה אומר שהשלום חזר למחוזותנו.
אותו דבר (קצת פחות אוטונומיה)
עם גלגלי 40" , 1000 כ"ס , היגוי כפול, מתלים מתכווננים ועוד...
נראה דומה אך הרבה יותר גדול

https://youtu.be/ol4Sr2RoRn4

עכשיו רק נשאר להמתין ולבדוק איך הוא עובר במעלה עשוש (ברוחב) או איך הוא מסתדר עם מצלעות צין (בגובה)

גיא
17-03-21, 13:51
אוי דרור ... קצת חומור ... בלי קקי פיפי.
;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

ד ו ר ו ן
17-03-21, 18:38
חנן,
כל הכבוד, יפיפה!

זיף
17-03-21, 21:27
זה פורץ דרך ולגמרי מדהים בכל קנה מידה. אני כבר עוקב אחרי הפרסומים מזה זמן.

מתי יוצא קיט להיילקס 97 ;)?

זוהר לב
18-03-21, 04:08
קונספט מקורי ומדליק. בהצלחה באקזיט. (האם מוגן בפטנט???)

[QUOTE=חנן-ג'יפולוג;

החלק שלי? בלימת החגיגה הזו.[/QUOTE]

תהיה בוגטי חנן, ...... למה לבלום משהו שנוסע כל כך יפה? :)

boaz avrahami
18-03-21, 04:57
חנן, לא ראיתי ממש יכולת היגוי.
לא מבחינת בתי הגלגל שלא משאירים מרווח גדול ולא ממש שינוי בסרטונים של כיוון הגלגל.

מה הרעיון?
האם זווית פניה קטנה בכל ארבעת הפינות מספיקה לעשות רדיוס סיבוב דומה למה שמספק רכב קונבנציונלי?
האם ההיגוי מתבצע על ידי היפוך כיוון תנועה של חלק מהגלגלים?

KOOKE
18-03-21, 07:24
קודם כל שאפו זה מדליק ומפחיד בו זמנית.

בהיותי הדיוט בתחום המיכאני לא מצליח להבין איך ההנעה, ההיגוי והמתלים מתנקזים לפינה אחת של המשטח - אבל בכל מקרה הקונספט של פלטפורמה אחת רב תכליתית מדליק.

כמו דרור האוטונומיה היא זו שמפחידה ומבאסת אותי...

מוני אורבך
18-03-21, 08:19
חנן - שאפו מאחל הרבה הצלחה.

לכל מפחדי/מאותגרי נהיגה אוטונומית, אתם יכולים להרגע.
נהיגה אוטונומית מלאה לא תהיה עוד הרבה שנים.
כן יהיו אקזמפלרים מאוד יקרים שיעשו זאת (בתנאים מאוד מבוקרים)
הסיבה פסיכולוגית פשוטה. אנשים מפחדים לסמוך על "מכונה"
רחוק מאוד היום שבו רכב אוטונומית יעשה אפס תאונות.
ועד אז רכב אוטונומי יעשה פחות תאונות מנהג אנושי, אבל הם יקרו.
וכאשר יקרו, קרקס שלם יתחיל...
ועל כן הדרך לרכב אוטונומי תהיה איטית והדרגתית.
מערכות מסיעות לנהג שיהיו יותר ויותר אוטונומית עד שיעלם דור הדינוזאורים (ברלי)
או לפחות יהיה פחות רלוונטי... ואנשים יתרגלו למערכות אוטונומיות.
ואז יקרה המהפך, והוא יכול להיות מאוד מהיר (כמו שהיה בזמנו המהפך לטלפונים חכמים עם מסך בלבד)
זה יקרה אולי עוד 10 שנים, ואולי יותר
עד אז, ברלי אתה יכול לנהוג עצמעונית עד הפנסיה (-:

חנן-ג'יפולוג
18-03-21, 08:38
חנן, לא ראיתי ממש יכולת היגוי.
לא מבחינת בתי הגלגל שלא משאירים מרווח גדול ולא ממש שינוי בסרטונים של כיוון הגלגל.

מה הרעיון?
האם זווית פניה קטנה בכל ארבעת הפינות מספיקה לעשות רדיוס סיבוב דומה למה שמספק רכב קונבנציונלי?
האם ההיגוי מתבצע על ידי היפוך כיוון תנועה של חלק מהגלגלים?

אני צריך להיות סופר זהיר שלא לכתוב שום דבר שלא פורסם כבר בתקשורת, חתום על סודיות וזה, אז לא ארחיב יותר מדי, אבל זוויות ההיגוי סטנדרטיות, אפילו עוד לפני שלוקחים בחשבון סימטריות של כל הפינות והיגוי של הגלגלים האחוריים, ולגבי השאלה השניה התשובה שלילית, לפחות נכון לעכשיו.

דרור ברלי
18-03-21, 08:50
אין ויכוח או מחלוקת שכדי שמערכות אוטונומיות יעבדו באופן אופטימלי, צריך להיפטר מכל הנהגים האנושיים המפריעים שמסביבן.

אפשר לצחוק על מדע בדיוני עד מחרתיים - אבל הוא מציע הרבה חומר למחשבה. במקרה של סקיינט, בשניה הראשונה שהוא מבין שבני האדם מאיימים עליו - הוא יוצא למלחמת השמדה נגדם. למזלנו אנחנו עוד לא שם, בני אדם עדיין מנהלים את העסק - אבל בני אדם שבידם נמצא כוח להשחית, במיוחד טייקונים ופוליטיקאים, הם חמדניים ותאבי בצע עד מאוד. הם לא יהססו למעוך את כל בני האדם האחרים כדי להרויח מזה הון עתק.

וזה בדיוק מה שיקרה. כל מה שצריך כדי שזה יקרה כבר בקרוב ממש זה רק אינטרס כלכלי - של טייקוני הטכנולוגיה ושל פוליטיקאים חמדניים.
ושלא יהיה לך ספק מוני - ככה זה יעבוד. בטח בישראל. הטייקון (שישלם הון למפתחי הטכנולוגיה שכל מה שהם שואפים אליו הוא האקזיט הנכסף), ירצה שהטכנולוגיה שלו תשלוט ללא מצרים, תהפוך לתקן מחייב ומעמדה יובטח על פי חוק, מה שיהיה שווה לו הרבה יותר מיליארדים. לצורך זה הוא יגייס את הפוליטיקאים תאבי הכוח-כסף-כבוד וישמן אותם בממון רב - ואנחנו ניאלץ לציית כמו כבשים. טכנולוגיה מתקדמת תפקח על הצייתנות המוחלטת שלנו ותאכוף אותה בנחרצות.

ואז נמרוד (שיהיה כבר פנסיונר ויהיה לו המון זמן פנוי לטייל ולהינות מהחיים) לא יוכל להעמיס את הסבן-וינטאג' המשופץ לתפארת שלו על הפלטפורמה שפותחה ע"י REE ולזרוק לה פקודה "לעין יהב" - כי על פי חוק כבר ייאסר עליו לנהוג בסבן שלו בכלל. לא רק בכביש אלא גם בשטח... אולי חברות כמו REE יפתחו עד אז גם פלטפורמה כזו של רכב שטח חשמלי מתקדם עם גלגלים גדולים, מתלים ארוכים ויכולות מוחלטות, שתוכל לקחת אותו לטייל מעין יהב לשדה בוקר - בהנחה המאוד-אופטימית שעדיין יהיה מותר לרכב כלשהו שאינו שייך לצבא/רשויות לנסוע בשטח - אבל לנהוג בה הוא בוודאי לא יוכל. יהיה אסור לו. וכל נסיון לתחמן את המערכת יתגלה מיד ויפעיל עליו אכיפה דרקונית וסנקציה כואבת ויקרה.

במערכות סמי-טוטליטריות שמהותן היא איסורים והגבלות ושנעזרות בטכנולוגיה מתקדמת כדי לאכוף את האיסורים וההגבלות הללו, השתן של המנהיגים עולה מהר מאוד לראש והן הופכות לטוטליטריות "מלא-מלא". אבל אז נהיגה אוטונומית/איסור על נהיגה אנושית יהיו הצרות היותר קטנות שלכם. כי מקסימום, תמצאו לעצמכם תחביב אחר לזמן הפנוי שלכם - ביומיום, דברים הרבה יותר מהותיים יעסיקו אתכם.
תחשבו על אבטלת המונים (כל אותם המונים שאינם אנשי הייטק ומהנדסי פיתוח של בינה מלאכותית/רכב אוטונומי/רובוטים כמו אנושיים), שאותם מחשבים ורובוטים ומכונות יתפסו את מקומם, כי הם יבצעו כל מלאכה - מחיתוך ירקות לסלט דרך נהיגה באוטובוס ועבודת שיטור ועד להוראה ואפילו ניהול מערכות גדולות, באופן הרבה יותר זול ויעיל. לעמך, להמונים האלה, כבר לא יהיה זמן וכסף לתחביבים. הם יהיו משועבדים ועסוקים בהישרדות מיום ליום.

כפי שציין מוני, גם אני מהמר שתחילת האיסור על נהיגה אנושית "תהיה מבצעית" בערך כשאני אגיע לגיל פנסיה - היי, זה לא כל כך רחוק! (גם אם גיל הפנסיה שלנו יועלה ויידחה הרחק קדימה בעקבות המשבר הכלכלי שעומד לנחות על ראשנו ממש בקרוב, אחרי הקורונה) זה רק עוד 15 שנה!.... אנחנו עוד נספיק למרוט בגלל זה בייאוש את שארית השיער שעוד יישאר לנו על הראש...
אבל הדור של הילדים שלנו?... מי מביניהם שהיום מוציא רשיון ומגדיר את עצמו "חובב נהיגה", נגיד הבן שלי (בן 20), יצטרך ללכת מכאן למקומות שעוד ירשו להם, זמנית, לאחוז הגה בעצמם. אבל כדאי מאוד שהילדים האלה יהמרו כבר מעכשיו על בחירה מושכלת בעיסוק מתאים שיוכל להבטיח להם פרנסה ועתיד כבר בעוד 15-20 שנה. משהו שרובוט/מחשב לא יעשו טוב מהם. גם זה כאמור, רק זמנית.

בהצלחה לכל העוסקים במלאכה המופרעת הזו.
ותודה מראש על האסון הנורא שהם מביאים על ראשנו.

גיא
18-03-21, 11:07

:) ...

נמרוד
18-03-21, 15:34
ברלי הבעייה שלך שאתה מייחס, ומתייחס, ביותר מדי רצינות לחוקים ותקנות. אתה אחרון המפא"יניקים במה שנשאר מהמדינה, מצדיע לך.

דרור ברלי
18-03-21, 16:19
אני בסה"כ בנאדם מציאותי שחרד לחופש שלו.
כי בסופו של דבר בני אדם חיים במסגרות שיש להן חוקים ותקנות.

לצד המחמאות לחנן על הדברים המרשימים שהוא מפתח ב-REE, כל העניין של טכנולוגיה שדוחקת הצידה בני אדם, באמת מטריד אותי - וכדאי שיטריד את כולכם. לפחות כדי שלא תחטפו את זה בהפתעה לפרצוף ממש בקרוב.

זוהר לב
18-03-21, 16:39
דרור,

גם אז היו מנבאי שחורות. היו הפגנות, אנרכיה מוחלטת שלטה בבריטניה. אנשים נלחמו פיזית במכונות ששינו את חייהם.... וראה היום.

המהפכה התעשייתית שהתחילה באמצע ה-18 ובעצם נמשכת עד היום.

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%9E%D7%94%D7%A4%D7%9B%D7%94_%D7 %94%D7%AA%D7%A2%D7%A9%D7%99%D7%99%D7%AA% D7%99%D7%AA

דרור ברלי
18-03-21, 17:40
הם נזרקו לרחובות ואף אחד לא ספר אותם.
אם זה מה שאתה רוצה גם היום בשם הסגידה לטכנולוגיה, ממתין לנו עתיד קודר מאוד.

זוהר לב
18-03-21, 18:12
אני האחרון שסוגד לטכנולוגיה אבל מבין ומקבל שהיא חלק מהותי בחיינו ולמרות מגרעותיה וניצולה לרעה ע"י בעלי הון ופוליטיקאים . עם הרע היא הביאה גם הרבה טוב, ופן אחד מני רבים הוא הארכת תוחלת החיים ב 50-60 אחוז. אז, בתקופה ההיא, אנשים בגילך
היו מתים מזיקנה..... וככל שאני חושב על זה יותר אני מעדיף, בפראפראזה כמובן, תוספת של עוד 10 שנים לתוחלת חיים, מאשר להשפיך ניטים למראה גלגל רנגלר תלוי באויר בהצלבה מטורפת.
לגבי מערכות אוטונומיות? זה לא יקרה כל כך מהר. לדעתי ולהערכתי גם בניך עדיין ינהגו שנים ארוכות ברכב ואפילו ברכב מנועי(בוכנות).

danny_aaron
19-03-21, 21:04
חנן כל הכבוד על חלקך החשוב ,
אין מה לעשות העתיד הולך לשם .
בהצלחה בהמשך

דרור ברלי
20-03-21, 11:28
אני האחרון שסוגד לטכנולוגיה אבל מבין ומקבל שהיא חלק מהותי בחיינו ולמרות מגרעותיה וניצולה לרעה ע"י בעלי הון ופוליטיקאים . עם הרע היא הביאה גם הרבה טוב, ופן אחד מני רבים הוא הארכת תוחלת החיים ב 50-60 אחוז. אז, בתקופה ההיא, אנשים בגילך
היו מתים מזיקנה..... וככל שאני חושב על זה יותר אני מעדיף, בפראפראזה כמובן, תוספת של עוד 10 שנים לתוחלת חיים, מאשר להשפיך ניטים למראה גלגל רנגלר תלוי באויר בהצלבה מטורפת.
לגבי מערכות אוטונומיות? זה לא יקרה כל כך מהר. לדעתי ולהערכתי גם בניך עדיין ינהגו שנים ארוכות ברכב ואפילו ברכב מנועי(בוכנות).

אפילו לא כל כך מזמן, אנשים היו בריאים ומסוקסים כמו שור, קשוחים וחזקים כמו סלע - ומתו משפעת בגיל 45 או מדלקת ריאות בגיל 50-60.
היום תוחלת החיים הממוצעת כבר שכחה את המספר 80, נושקת יותר ל-90... אבל את 20-30 השנים האחרונות בחייך אתה חי על תרופות ויותר מדי חבר'ה שמעל 80 נשענים על הליכון, לובשים טיטול ו/או נעזרים במטפל/ת. אז מה לדעתך עדיף?..... אורך החיים או איכות החיים?.... לי אין תשובה לזה. מה שבטוח זה שלטכנולוגיה רפואית שאשכרה נועדה להיטיב עם בני אדם, אין לי מילה אחת רעה.

raanan
20-03-21, 11:42
עכשיו שאני חושב על זה,
אולי כדאי לחנן לרדת למחתרת.

לך תדע אם האנשים מהעתיד כבר שולחים מחסל רובוטי לימינו ע"מ להכחיד את הטכנולוגיה באיבה.
עיין ערך סדרת סרטי הטרילוגיה "שליחות קטלנית" ...

דרור ברלי
20-03-21, 12:20
אתה יכול לצחוק על זה עד מחר. בעיקר כי זה רק קולנוע, תעשיית בידור - ושם אפשר להפליג למחוזות הדמיון ללא שום גבולות, גם רעיון באמת קיצוני/מופרך כמו מסע בזמן... מסע בזמן הוא ביצת-זהב בקולנוע עוד מימי "טיימקופ" ו"מנהרת הזמן" ועוד כל מיני.

אבל אם תחשוב ברצינות, רובוט "מחסל" שכזה, שניתן לתכנות למשימות ספציפיות, הוא כבר בטכנולוגיה של היום, משהו שאינו דמיוני בכלל. הוא יכול להיות "רע" או "טוב", איך שתרצה. ולהפוך תפקידים בלחיצת כפתור.

הניצנים הראשונים של זה הם כלי הרכב האוטונומיים-חמושים על בסיס תומקאר וכו' שכבר היום עוברים ניסויים, גם אצלנו בישראל, בסיורים סביב רצועת עזה. ברור שהכוונה שלהם טובה - לבצע משימת בט"ש בלי לסכן את חיי החיילים בשר-ודם.

גם ב"צ'אפי" של הבמאי הדרום-אפריקני ניל בלומקאמפ, למי שראה (עוד סרט מד"ב מצויין) - המכונות האלה באות ממקום ממש טוב - בתפקיד שוטרים רובוטיים ביצועיסטיים ומיומנים ביותר בלחימה בכנופיות הפשע מטילות האימה ששולטות ברחובות יוהנסבורג האלימים, כנופיות שהשוטרים האנושיים לא יכולים להן. השוטר-רובוט מלהטט שם בלחימה בשטח בנוי, ומי שחד עין יבחין שהוא חמוש בגלילון המיתולוגי.... הכל טוב, עד שמשהו משתבש. אחלה סרט. באמת.

טכנולוגיה אינה "טובה" או "רעה". היא רק משמשת בני אדם, לטוב או לרע. אבל בני אדם כן יכולים להיות טובים או רעים, ובמקרה של בני אדם תאבי בצע וכוח כמו טייקונים ופוליטיקאים, שטכנולוגיה מתקדמת כזו ברשותם ונתונה לפקודתם כנגד בני אדם אחרים - התוצאות עלולות להיות מפחידות.

חנן-ג'יפולוג
20-03-21, 13:20
אם הן באמת מפחידות, ואני לגמרי יכול להבין את מקור הפחד, ובהינתן שאנחנו ממש לא הבודדים שעוסקים בכך, לא עדיף שנעסוק בכך ביתר שאת בכדי להקדים את ה"אחרים"?

raanan
20-03-21, 13:27
אם הן באמת מפחידות, ואני לגמרי יכול להבין את מקור הפחד, ובהינתן שאנחנו ממש לא הבודדים שעוסקים בכך, לא עדיף שנעסוק בכך ביתר שאת בכדי להקדים את ה"אחרים"?
אממ,
שאל את הארמנים "שזכו" להכיר באופן ישיר מאד (מהאוויר) את פיתוחנו ויכולתנו ...

חנן-ג'יפולוג
20-03-21, 13:32
למיטב זכרוני גם בגבולנו נחתו פעם פגזים עם כיתוב עברי. עברו בדרך את אירן ולבנון.

ועדיין, החלופה מפחידה יותר.

raanan
20-03-21, 13:40
למיטב זכרוני גם בגבולנו נחתו פעם פגזים עם כיתוב עברי. עברו בדרך את אירן ולבנון.

ועדיין, החלופה מפחידה יותר.
לא לזה אני מתכוון,
התגובה בעצם גם למה שכתב דרור.
הסבר,
כשאתה מפתח מע' אוטנומית שמחליפה את הנהג
(קוראת את תנאי השטח, מגיבה בהתאם ואפילו לומדת ומשכללת את עצמה באופן מתמיד),
הדרך לרחפן , רובוט לוחם, כלי שייט אוטנומי מאד קצרה ומסירה מאיתנו את
נקיפות המצפון בהתאם לערכים שנוסחו עם המצפן עמוס עוז (שמסתבר שגם מצפן מזייף).

בקיצור, מפחיד שגם יבוא היום שיהיה שיטור ואכיפה רובוטי
רענן

דרור ברלי
20-03-21, 18:01
כל אינטראקציה עם מכונה היא בעלת השלכות מפחידות.

למכונה אין רגשות. אין אמפטיה. אין מצפון ואין מוסר.
היא תדע לנתח נתונים ולהגיב בהתאם כפי יכולת הניתוח שלה, אבל לא תהיה לה שום יכולת "להבין" או "להתחשב" ובהתאם לזה לפעול אחרת ממה שתכנתו אותה לעשות. מבחינתה לא תהיה פקודה בלתי חוקית בעליל. מה שתכנתו אותה לעשות, היא תעשה.

אם היא תדע לזהות אדם נושא נשק מתקרב לגדר, היא תצלוף בו?... או שתירה רק באוויר לאזהרה?...
ואם זה ילד שנושא RPG, כמו שנתקלנו הרבה בלבנון בשנות ה-80?... האם אתה כלוחם היית מוריד אותו?... האם הרובוט יוריד אותו?....

רכב אוטונומי - אם יצטרך לבחור האם הוא מקריב את נוסעיו כדי להציל הולך רגל? או להיפך?... במי יבחר?...

מל"ט אוטונומי מתאבד, חמוש בפצצה של טון, בדרך ליעד, ננעל על המטרה - בית בעזה או בדמשק או בטהרן. ילדים משחקים בחצר הבית. האם המל"ט ימשיך לצלול אל המטרה או יבטל?....

ברור לכולנו, בכלל אין ויכוח, שאסור לנו לפגר אחר פיתוחים טכנולוגיים של האויב, כי זו תהיה התאבדות. השאלה היא מתי הטכנולוגיה הזו שלנו לא תופנה נגד אויבים, אלא נגדנו-אנו. ואני לא מדבר על נשק ישראלי אלא על פיתוחים טכנולוגיים "תמימים" לכאורה, שבהיסט כפתור מופנים כנגד אזרחים מהשורה.
סנוניות ראשונות של זה חווינו באיכוני השב"כ האחרונים בתחילת משבר הקורונה. טכנולוגיה שפותחה לצורכי בטחון ומלחמה בפשיעה, הופנתה ללא היסוס כנגד אזרחי ישראל הרגילים, הנורמטיביים, אנחנו-עצמנו. תגידו שזה שטויות, שזה לטובת הכלל, שיש לזה סיבה מוצדקת ובכל מקרה מדובר "רק" בחדירה לפרטיות ושהכל בשליטה אנושית. אבל "שליטה אנושית" יכולה להיות גם בעלת אינטרסים אחרים/חורשת מזימות ובכלל מה ההמשך של זה, כאשר המערכת תהיה אוטונומית לחלוטין ותקבל החלטות באופן עצמאי?......

מפחיד חנן. מפחיד מאוד.

נדב42
20-03-21, 18:33
חנן, יש לזה אופציה של ניהוג ידני ?

חנן-ג'יפולוג
20-03-21, 19:31
כן.

talw
20-03-21, 20:01
לפי מה שאני מבין ,ניהוג ידני by wire, כולל היגוי לכל צד בנפרד ללא קשר מכאני.
זה כולל גם בלימה by wire?

ishc
20-03-21, 22:18
אחלה סרטונים ואחלה קונספט.
נראה שמאוד מעניין וכיף לך [emoji106][emoji106][emoji106]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

נדב42
20-03-21, 22:44
כן.מדליק, אפשר לייצר בודי עם חיבור מובנה להגה/פדלים של פלייסטיישן או מקביל. יש להם אפילו תקן מסודר כבר מזמן, נשמע להיט [emoji16]

חנן-ג'יפולוג
21-03-21, 00:09
לפי מה שאני מבין ,ניהוג ידני by wire, כולל היגוי לכל צד בנפרד ללא קשר מכאני.
זה כולל גם בלימה by wire?

כן, בוודאי, כל השליטה ברכב היא by wire, גם כשיש נהג.
וכן, אין כל חיבור שהוא לא חשמלי בין הפינות. לא הידראולי ולא מכני.

חנן-ג'יפולוג
23-07-21, 01:25
https://ree.auto/press-release/ree-and-10x-announce-closing-of-business-combination/

boaz avrahami
23-07-21, 12:25
ברכות חנן.
בהצלחה והלוואי ושתעשה שם מלא כסף

zivo
23-07-21, 12:47
https://www.bizportal.co.il/globalmarkets/news/article/794610

גיא
23-07-21, 13:24
https://www.bizportal.co.il/globalmarkets/news/article/794610

יאללה חנן תתחילו למכור ..
יש לי תחושה שרכבים כאלו, עם כל מה שרע בהם מבחינת דרור .. הם מכת מוות למשרד הרישוי ובטח ובטח למכוני הרישוי ..

hadtomer
23-07-21, 13:40
אני חושב שהגיע הזמן שחנן (התותח!) יקנה לחבר'ה איזה שישה בירה, או גלדיאטור חדש.

zivo
24-07-21, 21:38
בקרוב סניף של ג'יפולוג באוסטין ???

https://finance.yahoo.com/news/ree-automotive-open-u-headquarters-110000147.html

חנן-ג'יפולוג
16-11-21, 07:44
https://imageshack.com/i/pnzgo81Tj

https://investors.ree.auto/news-releases/news-release-details/ree-unveils-leopard-fully-autonomous-concept-vehicle-based-rees

מיכה100
16-11-21, 09:13
סחתיין ובהצלחה!
תוכל לפרט קצת מה תהיה האפליקציה המעשית? איפה אפשר היום להפעיל רכבי משלוח אוטונומיים דרגה 5?

Sent from my HD1903 using Tapatalk

lizard
16-11-21, 18:28

היא תדע לנתח נתונים ולהגיב בהתאם כפי יכולת הניתוח שלה, אבל לא תהיה לה שום יכולת "להבין" או "להתחשב" ובהתאם לזה לפעול אחרת ממה שתכנתו אותה לעשות. מבחינתה לא תהיה פקודה בלתי חוקית בעליל. מה שתכנתו אותה לעשות, היא תעשה.

אם היא תדע לזהות אדם נושא נשק מתקרב לגדר, היא תצלוף בו?... או שתירה רק באוויר לאזהרה?...
ואם זה ילד שנושא RPG, כמו שנתקלנו הרבה בלבנון בשנות ה-80?... האם אתה כלוחם היית מוריד אותו?... האם הרובוט יוריד אותו?....

רכב אוטונומי - אם יצטרך לבחור האם הוא מקריב את נוסעיו כדי להציל הולך רגל? או להיפך?... במי יבחר?...

מל"ט אוטונומי מתאבד, חמוש בפצצה של טון, בדרך ליעד, ננעל על המטרה - בית בעזה או בדמשק או בטהרן. ילדים משחקים בחצר הבית. האם המל"ט ימשיך לצלול אל המטרה או יבטל?....

ברור לכולנו, בכלל אין ויכוח, שאסור לנו לפגר אחר פיתוחים טכנולוגיים של האויב, כי זו תהיה התאבדות. השאלה היא מתי הטכנולוגיה הזו שלנו לא תופנה נגד אויבים, אלא נגדנו-אנו. ואני לא מדבר על נשק ישראלי אלא על פיתוחים טכנולוגיים "תמימים" לכאורה, שבהיסט כפתור מופנים כנגד אזרחים מהשורה.
סנוניות ראשונות של זה חווינו באיכוני השב"כ האחרונים בתחילת משבר הקורונה. טכנולוגיה שפותחה לצורכי בטחון ומלחמה בפשיעה, הופנתה ללא היסוס כנגד אזרחי ישראל הרגילים, הנורמטיביים, אנחנו-עצמנו. תגידו שזה שטויות, שזה לטובת הכלל, שיש לזה סיבה מוצדקת ובכל מקרה מדובר "רק" בחדירה לפרטיות ושהכל בשליטה אנושית. אבל "שליטה אנושית" יכולה להיות גם בעלת אינטרסים אחרים/חורשת מזימות ובכלל מה ההמשך של זה, כאשר המערכת תהיה אוטונומית לחלוטין ותקבל החלטות באופן עצמאי?......

מפחיד חנן. מפחיד מאוד.

למה למחבל מתאבד (שהוא סוג של רובוט) כן יש נקיפות מצפון ולא יתפוצץ באוטובוס מלא אזרחים?.
בקיצור, אני בהחלט מבין את החשש שלך ממכונות לחימה אוטונומיות אבל בכנות? בני האדם עשו ויעשו דברים הרבה יותר נוראיים ואכזריים ממה שכל רובוט יכול לעשות. בוא נהיה ריאליים.

asafk
16-11-21, 18:40

סנוניות ראשונות של זה חווינו באיכוני השב"כ האחרונים בתחילת משבר הקורונה. טכנולוגיה שפותחה לצורכי בטחון ומלחמה בפשיעה, הופנתה ללא היסוס כנגד אזרחי ישראל הרגילים, הנורמטיביים, אנחנו-עצמנו. תגידו שזה שטויות, .

לגבי החלק הראשון אתה מפגין בורות ממש במה שקשור למכונות לומדות' זה שם גדול למכונה שמקבלת נתונים של מיליוני החלטות של בני אנוש ויכול לחזות בדיוק מפחיד מה תהיה ההחלטה הבאה. פעם קראו לזה אינטליגנציה מלאכותית. היום מבינים שזה שם לא מוצלח וההתקדמות בינתיים היתה אדירה.

לגבי החלק השני - כן. זה שטויות. ואני כותב את זה רק כי אתה כתבת 'הופנתה נגד אזרחי ישראל'. אתה יכול לומר שהמערכת עבדה חרא.. שהיתה לא אמינה... שהטרידה והפריעה... אבל הביטוי שאתה בוחר להשתמש בו הופך כל התייחסות עניינית למה שכתבת למיותר ומבחינתי שם אותו בצד שהיטבת לתאר - שטויות.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

omri_t
16-11-21, 18:48
ברלי, הדברים שאתה כותב נכונים מנקודת מבטך.
אבל דע לך שיש הרבה "תבונה" מלאכותית כמובן במנגנוני ההחלטה של הכלים הללו.

וכן, בחלק מהסיטואציות המכונה תבטל טת משימתה כשדברים מסויימים יזוהו .

בחלק מהמקרים עדיפה ובטוחה משמעותית המכונה על פני האדם.
וכל זה פילוסופיה. וכמובן פחד מהטכנולוגיה.

מדהים לראות את המוצר הזה. זה ממש העתיד.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

יגאל81
16-11-21, 22:04
מזכיר קצת את הבדיחה של מה ההבדל בין לימוד מכונה לאינליגנציה מלכותית.

אם זה כתוב בפייתון זה כנראה לימוד מכונה.
אם זה כתוב בפאוור פוינט זה כנראה אינטליגנציה מלאכותית

אומי5
17-11-21, 09:54

מפחיד חנן. מפחיד מאוד.

למכונה גם אין תחושת נקמה, תסכול או שיעמום, היא גם לא "מאבדת את זה" ומתחילה לרסס לכל כיוון כי היא לא קיבלה רגילה.

כן, היא תדע לזהות הרבה יותר טוב, מנסיון כמעט אישי, כשאתה שוכב בלילה ורואה משהו זז בשיח קשה מאוד לדעת אם זה ילד עם סולם או מחבל עם רקטה. במקרה הזה זה היה ילד עם סולם, הוא עדיין יכול לספר את הצד שלו בסיפור, אבל זה היה קרוב מאוד.... מכונה לא הייתה טועה שם.

גם נהג צריך לקבל את ההחלטה "את מי להרוג" מי אמר שהוא יקבל את ההחלטה הנכונה? רכב אוטונמי יזהה את המצב הרבה קודם, והתשובה כבר תהייה לו בשורת קוד, אפס זמן תגובה.

זה ממש לא נכון להגיד שיכולות השב"כ הופנו ללא היסוס, היו המון היסוסים, ובסוף היה שימוש מאוד מוגבל ביכולות, לדעתי מוגבל מידי.

כן הפרטיות מתה, זה עצוב, בחיי שקשה לי לכתוב את זה, אבל אם היא כבר מתה, בוא לפחות ננצל את הירושה.

ד ו ר ו ן
17-11-21, 10:57
כשאתה מפתח מע' אוטנומית שמחליפה את הנהג
(קוראת את תנאי השטח, מגיבה בהתאם ואפילו לומדת ומשכללת את עצמה באופן מתמיד),
הדרך לרחפן , רובוט לוחם, כלי שייט אוטנומי מאד קצרה

לדעתי ההקבלה ליכולות וזמן השלכה למוצר צבאי כמו שתארת רחוק בהרבה.

המוצר האזרחי נע בגבולות גזרה מסומנים ומתוחמים (הכביש וסימונו בפועל ויכולת התקנת משיבים לאותן סיטואציות מחוץ לאלגוריתם, באותם גבולות גזרה).
זאת בניגוד ל״ממלכת אי הוודאות״ של שדה קרב שמציב מספר עצום של צמתי קבלת החלטות מול אפשריות שבהרבה פעמים הן פעם ראשונה שנתקלים בהן (ובהתאם לא ניתן להכניס כתרחיש מראש באלגוריתם).

כשאתה מכניס אלמנט תנועה בשטח פתוח, זה עולה במכפלות כי המגוון בקרקע מציב משתנים שהחיזוי המדויק לא אפשרי, במנעד של ״צל״ש-טר״ש״ שאני לא רואה מחשב מתמודד איתו.

מסיבה זו השורה התחתונה שלך אכן מפחידה, אבל רחוקה לדעתי.

בקיצור, מפחיד שגם יבוא היום שיהיה שיטור ואכיפה רובוטי
רענן

דרור ברלי
17-11-21, 11:16
למכונה גם אין תחושת נקמה, תסכול או שיעמום, היא גם לא "מאבדת את זה" ומתחילה לרסס לכל כיוון כי היא לא קיבלה רגילה.

כן, היא תדע לזהות הרבה יותר טוב, מנסיון כמעט אישי, כשאתה שוכב בלילה ורואה משהו זז בשיח קשה מאוד לדעת אם זה ילד עם סולם או מחבל עם רקטה. במקרה הזה זה היה ילד עם סולם, הוא עדיין יכול לספר את הצד שלו בסיפור, אבל זה היה קרוב מאוד.... מכונה לא הייתה טועה שם.

גם נהג צריך לקבל את ההחלטה "את מי להרוג" מי אמר שהוא יקבל את ההחלטה הנכונה? רכב אוטונמי יזהה את המצב הרבה קודם, והתשובה כבר תהייה לו בשורת קוד, אפס זמן תגובה.

זה דווקא אחלה שמכונות יילחמו אלה באלה במקום שאנשים ימותו - אבל מי אמר שמכונה תחליט נכון? אין כאן החלטה נכונה או לא נכונה. צריכה להתקבל החלטה. בכביש, אם נהג יחליט כך או אחרת, הוא יצטרך לספק הסברים אחר כך, אם יצא מזה בחיים כמובן. מה "תחליט" המכונה? למכונה יכולות להיות מוזנות מיליוני שורות קוד, אבל תמיד עלולה להיות חסרה דווקא שורת קוד רלוונטית למקרה ספציפי. מי יתן הסברים או דין כשאנשים ייפגעו?... יצרן המכונה?.... בעל המכונה?.... משתמשי המכונה?.... טוב שבבית המשפט שיצטרך להחליט בסוגיה הזו, עדיין יושבים שופטים בשר ודם - או שאולי גם אותם אתם רוצים להחליף במכונות......

זה ממש לא נכון להגיד שיכולות השב"כ הופנו ללא היסוס, היו המון היסוסים, ובסוף היה שימוש מאוד מוגבל ביכולות, לדעתי מוגבל מידי.

אני חושב שלא היססו מספיק.
מי שהמראה של רחפן מטעם המדינה שטס לו מול המרפסת בקומה 10 ומציץ לו לתוך הבית, עושה לו טוב ונעים כי הוא חובב טכנולוגיה ומתעקש לא להבדיל בין לחימה בטרור שמצדיקה אמצעים כאלה, לבין שליטה בריונית מוחלטת באזרחים וחדירה גסה וחצופה לפרטיותם, לבית שלהם, לצלחות שלהם, לתחתונים שלהם, ולא מטריד אותו ולו לרגע עד כמה התקדים הזה מסוכן, כנראה יהיה גם מראשוני התומכים הנלהבים של משטר טוטליטרי - כל עוד מעורבת בזה טכנולוגיה מגניבה ואם אפשר גם לתפוס ג'וב בפיתוח של הדברים הנוראים האלה ולהתעשר מזה...
אתמול השתמשו בזה כדי לאתר מחבל מבוקש, וכולנו בעד. היום משתמשים בזה כדי לוודא שלא הפרתם בידוד (ועל הדרך הם גם צופים בכם מסתובבים בבית שלכם כשאתם ערומים) זה כבר בעייתי, אבל עדיין "עובר" אצל יותר מדי אנשים. אבל אתם מעדיפים להתעלם מלחשוב על מה שיעשו עם זה מחר - כשממשלה "סביבתית" מופרעת תאסור עליכם, נניח, לאכול בשר ולשתות שתיה מתוקה, ישתמשו בזה כדי לתפוס אתכם על חם כשאתם לועסים סטייק ולוגמים קולה. מה יהיה השלב הבא? קריאת מחשבות וניטרול הגורמים החתרניים רטרואקטיבית?.....

כן הפרטיות מתה, זה עצוב, בחיי שקשה לי לכתוב את זה, אבל אם היא כבר מתה, בוא לפחות ננצל את הירושה.

הפרטיות אכן תמות כי אנחנו מספיק מטומטמים כדי להיות מוקסמים מהדברים האלה ולאפשר לטירוף הזה להמשיך... ג'ורג' אורוול אשכרה מתהפך בקברו.
כשנגלה שלאורך זמן, זה עלול להיות הרבה יותר גרוע מתחושות נקמה, שעמום ותסכול אפשריות של לוחם שבוז שלא יצא הביתה שלושה שבועות, כנראה כבר יהיה מאוחר מדי.

boaz avrahami
17-11-21, 12:12
אנחנו לא נגלה לעולם.
המכונות ידאגו לשחק במח שלנו באופן כזה שנרגיש נהדר עם המצב החדש.

את רוב בני האדם ניתן להפוך לשמחים מאוד בקלות על ידי אשליות.
רק אלו שרואים ממש את המציאות הם אף פעם לא מרוצים.

לא?

ספר ישן ומומלץ

"שלושים וחמישה במאי, או: קונרד רוכב אל הים הדרומי"
של אריך קסטנר

https://he.m.wikipedia.org/wiki/שלושים_וחמישה_במאי

חנן-ג'יפולוג
17-11-21, 16:51
למי ששאל אותי פה שאלות לאחרונה, ולא עניתי, לא להיעלב : אני בשבוע ללא קליטה, במימונכם. אחזור לאיזורי קליטה בשבוע הבא.

חנן-ג'יפולוג
27-11-21, 12:28
סחתיין ובהצלחה!
תוכל לפרט קצת מה תהיה האפליקציה המעשית? איפה אפשר היום להפעיל רכבי משלוח אוטונומיים דרגה 5?

תודה.
מכיוון שאין לי מנדט לומר יותר ממה שמופיע באתר של REE, אוכל לציין שמופיעים שם רכבי משלוחים וגם רובוטקסים אוטונומים.

לגבי השאלה השנייה, למיטב ידיעתי יש כמה ערים בארה"ב שיש בהם איזורים שמוגדרים לפיילוטים תחת סייגים מסוימים.

GodsFather
27-11-21, 21:23
האם המכונה יודעת שחג היום? 136219

חנן-ג'יפולוג
13-08-22, 21:35
https://youtu.be/IP4bJJ1OQbw

Derish
15-08-22, 00:14
עד כמה שאני מחבב את הקונספט של REE, אני לא ממש מבין איך סרטוני דמו כאלה עוזרים לתדמית שלה. על פניו, זה לא שונה בהרבה מכל סרטון של קיקסטרטר שלא צלח ולא באמת מראה שום דבר יחודי בטכנולוגיה שמבדיל את החברה מהמתחרים (למעט ההיגוי הכפול אולי, אבל גם זה כבר לא נדיר).

בין זה לבין המנכ"ל שמאד אוהב להגיד את המילה agnostic מבלי להבין מה היא אומרת, אני מקווה מאד שמחלקת ההנדסה שם קצת יותר חרוצה ומוכשרת ממחלקת השיווק.

חנן-ג'יפולוג
13-02-23, 23:57
סוף תקופה נהדרת בREE, עבורי. היה מעולה. הגיע הזמן להרפתקאה חדשה.

אם אתם שומעים על מקום מעניין, אשמח לקישור.

shmulikbg
14-02-23, 01:00

בהצלחה רבה, חנן..

ishc
14-02-23, 06:47
בהצלחה

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

erezgur
14-02-23, 09:36
בהצלחה חנן.

עשית מסלול מרתק, לא חששת לשנות כיוון במהלך הקרירה המקצועית שלך, למדת הרבה, התקדמת יפה והכל בזכות ולא בחסד.
מאחל הרבה הצלחה בהמשך ואני כבר יודע שמה שלא תחליט ולאן שלא תגיע - מקום העבודה החדש שתמצא יתברך בעובד כמוך.

sportage
14-02-23, 15:55
מה עוד נאמר, מה עוד נגיד לאיש יקר.

שיהיה לך בהצלחה באשר תפנה, עוד שנוי מרענן בקריירה.

Derish
19-02-23, 17:04

ראיתי את העדכון בלינקד-אין לפני כשבוע ושלחתי את הפרופיל לכמה סטארט-אפים רלוונטיים שיצא לי לעבוד איתם. הדף שלך שם מראה תמונה די גנרית של מהנדס פיתוח, שלא מגרדת את פני השטח של מה שעשית במהלך הקריירה והאינטלקט שאתה מראה בפרויקטים ודיונים בפורום. במקומך, הייתי חושב איך להסביר את המולטי-דיסציפלינריות הזאת גם בפרופיל הציבורי, למי שלא מגיע אליך דרך המלצה מפה לאוזן. אולי ע"י פירוט של כמה פרוייקטים שהשתתפת בהם? case studies? תמונות/וידאו של מה שעשית שם? המלצות מקולגות וקליינטים?

אני כותב את זה פה ולא בפרטי כי זו מגבלה שאני רואה הרבה אצל אנשים טכניים מוכשרים שלא יודעים לייחצן את עצמם. אין לי ספק שגם עם המצב הנוכחי תנחת איפשהו בהקדם, אבל ב-2023 היכולת להציג את הכישורים שלך אונליין לקהל יעד שאינו טכני בהכרח יכולה לעשות הבדל גדול ברמת הסמכויות והתנאים שתקבל שם.

מוטי ג.
19-02-23, 18:05
נראה לי שנמרוד כתב את זה פה פעם, הדף האישי בליקנדאין מאוד חשוב למחפשי העבודה, זו תשתית חשובה מאוד לצוותי HR.( מעבר לזה זה סתם חפירות)

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

GodsFather
19-02-23, 18:15
זו תשתית נהדרת לבוטים שיקדמו אותך לנשות הhr ולהד-האנטרים/ות. לכן גם חשוב שיהיו שם buzz words רלוונטיים.

בהצלחה

Derish
19-02-23, 22:27
גם בלי HR. פידבק ראשון שקיבלתי כששלחתי את הלינק לחבר שמוביל צוות פיתוח מכני זה 'אנחנו לא מחפשים כרגע מהנדסי חשמל' - ולא משנה שבראש העמוד כתוב על מלא דברים אחרים שחנן עשה, ושלאחרונה הוא בכלל התעסק במערכות בלימה ורכב כבד. כל אדם קורא את העמוד אחרת בהתאם ל-biases ולמגבלות הקוגניטיביות שלו, לכן חשוב לתפוס שליטה על הנרטיב ולהפנות את תשומת הלב לאיפה שאתה רוצה אותה ע"מ להעביר את המסר שלך.

לא יודע איך בישראל, אבל באירופה הלינקד-אין החליף וייתר בשנים האחרונות את קורות החיים, לפחות בסוג העבודות שמתבצעות גם עם הראש ולא רק עם הידיים.

חנן-ג'יפולוג
20-03-23, 13:47

אכן קיבלתי קישור, מאחד מיקירי הפורום, ונפתחה דלת למשרה מסעירה ומאתגרת בטירוף:
מנהל תחום התנהגות מכונה בBionicHIVE (http://bionichive.com).

אם יש כאן דרומיים שמעוניינים להצטרף לצוות שלי, שזה בעיקר חומרה (ומעט תוכנה בlevel נמוך) , חיווט ואינטגרציה, אני מגייס.

גיא
20-03-23, 13:49
שיהיה בהצלחה !

כשתפתח סניף בצפון. תעדכן.

Sent from my DN2103 using Tapatalk

מיכה100
20-03-23, 14:16
ברכות חנן!!
אני קצת חושש מה יקרה כשיגלו פה שעברת לצד האפל (רכבים אוטונומיים) :cool:.

ishc
20-03-23, 14:49
אם הייתי דרומי הייתי מציק לך [emoji12]
בהצלחה

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

erezgur
20-03-23, 15:20
בהצלחה רבה!

נדב42
20-03-23, 17:42
מאאגניב [emoji4]
תמיד רציתי לשחק ברובוטים [emoji4]

בהצלחה [emoji4][emoji4][emoji4]

shmulikbg
20-03-23, 21:31
המון הצלחה חנן

kd2
20-03-23, 23:45
בהצלחה.
מה התאכלס בהתנהגות מכונה ?
(עוד מעט שבועיים עבודה מהבית, יצא לך טוב)

חנן-ג'יפולוג
21-03-23, 00:00
תודה.

יש מתכננים מכניים שאחראים על הברזלים.

יש אנשים חכמים שאחראים על התוכנה ברמה הגבוהה, שזה הראייה המרחבית, וקבלת ההחלטה לאן לנסוע ואיך להפעיל את הזרועות והמפעילים השונים, והם מעבירים לי פקודה.

משם ומטה הכול של המחלקה שלי - מאגרי האנרגיה וטעינתם, חלוקת המתחים, תפעול המנועים השונים, קריאת הסנסורים, בניית כרטיסים אלקטרוניים, בניית צמות והתוכנה ברמה הנמוכה שנדרשת להפעלת כל אלה.

גיא
21-03-23, 00:04
תודה.

משם ומטה הכול של המחלקה שלי - מאגרי האנרגיה וטעינתם, חלוקת המתחים, תפעול המנועים השונים, קריאת הסנסורים, בניית כרטיסים אלקטרוניים, בניית צמות והתוכנה ברמה הנמוכה שנדרשת להפעלת כל אלה.

הבן שלי עושה את זה בגלקסיה :) ..

זה כיף אדיר.

הילדים בונים רובוטים שרואים דברים, נוסעים אל הדברים. אוספים אותם ומשליכים אותם לפגוע במטרה .. הכל אוטונומי ..

Sent from my DN2103 using Tapatalk

shachar
21-03-23, 18:50
אלון מאסק צייץ עליהם פעם.
https://twitter.com/elonmusk/status/1349088593390825474?ref_src=twsrc%5Etfw% 7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1349088 593390825474%7Ctwgr%5E95e518efea99e459c8 2f4173147856f3838319db%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.calcalist.co.i l%2Finternet%2Farticles%2F07340L-388844800.html

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

-->