צפייה בגרסה מלאה : בגי"ה - ביטוח בריאות פרטי - חדש מול ישן
Tzvika-Pick
18-03-21, 09:41
יש לי ביטוח בריאות פרטי "ישן" שרכשתי בשנת 2014, בחברת מגדל. אחת לכמה חודשים "נופל" עלי סוכן ביטוח כלשהוא ומציע לי להחליף את הביטוח הישן בביטוח "חדש", שאמור להיות טוב יותר וגם לחסוך לי משהו כמו 100 ש"ח בחודש (אם משווים תפוחים לתפוחים, כלומר אותם כיסויים).
העניין הוא כזה -
אני לא מזלזל ב-100 ש"ח לחודש אבל זה לא סכום משנה חיים.
לעומת זאת ביטוח בריאות פרטי לא טוב זה משהו שכן משנה חיים.
מה שמטריד אותי בפוליסות החדשות, לעומת הישנה שברשותי, זה עניין חוסר הוודאות. כשהצטרפתי לפוליסה הישנה קיבלתי לוח תשלומים ואני יודע בדיוק כמה אשלם עד גיל 99. בפוליסה החדשה, הפרמיה משתנה כל שנתיים ויכולה לעלות. אז נכון שאם ההתייקרות היא מעל ככה וככה אחוזים חברת הביטוח חייבת לקבל את הסכמתי, אבל מה זה משנה? אם חלילה חליתי במחלה קשה בתקופה הזאת הפוליסה עלולה להתייקר, אני לא אוכל לעבור לחברת ביטוח אחרת כי בחיים אני לא יעבור שאלון בריאות, ואהיה חייב להסכם להתייקרות או להישאר בלי ביטוח...
בקיצור, אני די עובד עצות בעניין הזה ובינתיים כבר כמה שנים מחליט "להקפיא מצב" ולהישאר עם הישנה והיקרה.
אשמח לעצה טובה.
אני גם מנפנף את הסוכנים הללו.
לא מחליף.
Sent from my iPhone using Tapatalk
זה לא כול כך פשוט מהסיבה הבאה:
בעבר, תנאי הפוליסה לא היו ניתנים לשינוי מאחר שנקבעו מראש למשך שארית חייו של המבוטח, דבר שלא פועל לטובת הלקוח, מאחר שהפוליסה אינה מתעדכנת באופן שוטף ובמשך השנים על פי שינויים טכנולוגיים ומדעיים בתחום הרפואה. כעת, ביטוחי הבריאות ישתנו מדי שנתיים, בהתאם לשינויים בשוק הרפואה, התרופות והטכנולוגיות הרפואיות, כך שהתחרות בשוק תימשך.
בקיצור יש מצב שבביטוח ישן אתה מבוטח בטכנולגיות שהם לא רלוונטיות יותר
בעבר, תנאי הפוליסה לא היו ניתנים לשינוי מאחר שנקבעו מראש למשך שארית חייו של המבוטח, דבר שלא פועל לטובת הלקוח, מאחר שהפוליסה אינה מתעדכנת באופן שוטף ובמשך השנים על פי שינויים טכנולוגיים ומדעיים בתחום הרפואה. כעת, ביטוחי הבריאות ישתנו מדי שנתיים, בהתאם לשינויים בשוק הרפואה, התרופות והטכנולוגיות הרפואיות, כך שהתחרות בשוק תימשך.
ומהצד השני, פעם היו כיסויים גדולים ונדיבים שהיום אין כי קופות חולים "עניות" יותר ... זה לא פשוט בכלל ...
ביטוח טוב מתייחס לתחום הטיפול ועלותו (הכיסוי שאתה מקבל) ולא רק לטכנולוגיית הטיפול.
במצב דומה, יותר מסוכן ביטוח אחד אמר שמי שיש לו את הביטוחים הישנים הרוויח.
לא סתם הפסיקו אותם, כי החברות ביטוח מפסידות עליהן בטווח הארוך, בגלל הכיסוי ובגלל קשיחות ההסכם שמקשה עליהן מאד להעלות גבייה או הפחתת תנאים.
ביטוח טוב מתייחס לתחום הטיפול ועלותו (הכיסוי שאתה מקבל) ולא רק לטכנולוגיית הטיפול.
במצב דומה, יותר מסוכן ביטוח אחד אמר שמי שיש לו את הביטוחים הישנים הרוויח.
לא סתם הפסיקו אותם, כי החברות ביטוח מפסידות עליהן בטווח הארוך, בגלל הכיסוי ובגלל קשיחות ההסכם שמקשה עליהן מאד להעלות גבייה או הפחתת תנאים.+1
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Tzvika-Pick
20-03-21, 13:05
אז עד כה גם כאן יש רוב שחושב שלא לבטל את הפוליסה הישנה ולהחליף אותה בחדשה.
תודה, אנסה לנפנף גם את הסוכנת הנוכחית ש"נפלה" עלי.
כמו שנאמר אלוהים (או השטן) נמצא בפרטים הקטנים.
אף אחד לא באמת יוכל להגיד לך שהפוליסה הישנה טובה יותר או גרועה יותר מהחדשה בלי מעבר קפדני על הפוליסות הספציפיות שיש לך אישית.
כדאי שתעזר באיש מקצוע שאתה סומך עליו.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
אני עשיתי עכשיו כמה החלפות גם בביטוח חיים (ריסק) וגם בבריאות.
הסוכן החדש (שאני סומך עליו מאוד), עשה לי לוח תשלומים מסודר עד גיל 80,
עשה טבלה של מה משתנה (זה הם גם מחוייבים להפקיד אצל הממונה על הביטוח),
ובפועל היה משתלם דווקא אחרי מספר שנים. בשנתיים הקרובות אני משלם טיפה
יותר, לאחר מכן אותו דבר אבל לאורך זמן אני חוסר עשרות ומאות שקלים בשנה.
על הדרך ראה בעיה באיזה הצהרה וקיבל אישור מחברת הביטוח שהכל תקין.
תשמע, אין ארוחות חינם, גם יותר טוב וגם יותר זול אין כזה דבר!
אמר לי פעם חבר "הגבינה במלכודת בחינם" נדמה לי שזה מתורגם מרוסית.
בריאות.
אבי
זה לא בהכרח מדוייק. מסתבר שיש כל מיני הנחות (שוק עם בסטות כנראה).
והשאלה היא כמה הסוכן שלך נגיש להן ומה הוא יכול לקבל. הגודל כנראה
קובע, והקשרים גם. אל תשכח שאלה גם חברות ביטוח שונות.
ואמנם אני משלם יותר בטווח הקצר, בטווח הארוך אני משלם פחות. הסוכן
הקודם כנראה הניח שאני אחליף עוד כמה שנים ואז ארוויח מהסיפור. אבל,
אני לא מתכנן להתחיל כל שנה או שנתיים לעשות השוואות, להתחיל חיתום
מחדש וכמובן להתחיל לשלם בחפיפה (אם עוברים מחברה לחברה) עד
שאקבל כיסוי מלא (אכשרה).
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.