PDA

צפייה בגרסה מלאה : מיקור המונים או עזרה בלמצוא את "האחת" השניה

MichB
18-03-21, 22:44
שלום חברים, לפני כמה חודשים פתחתי את השרשור הזה: לינק (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/119191-%D7%92-%D7%99%D7%A4-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%90%D7%97%D7%A8-%D7%A6%D7%99%D7%93-%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%97%D7%95%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%99%D7% 9D-%D7%90%D7%A9%D7%9E%D7%97-%D7%9C%D7%A4%D7%99%D7%93%D7%91%D7%A7-%D7%95%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%94)
המסקנה הייתה: תחסוך עוד כסף ותקנה משהו יפני וחדש - כמובן לקחתי את המסקנה ללב חסכתי עוד והחלטתי שאני רוצה ZJ :cool:

אז הסיפור הוא כזה יש לי כמה שאלות כלליות שאשמח אם תענו ובקשה לעזרה באיתור של הרכב המתאים:

אני החלטתי שאני רוצה להוציא עד 45K על ZJ או XJ (הבנתי ש XJ זה מחוץ לתקציב מאז)
למה ZJ ? כי הוא פשוט עושה לי את זה לא נראה לי שצריך סיבה טובה יותר.
הנהלת המשק הבית מצד שני החליטה שהתקציב הוא 65K כול עוד מדובר על רכב WJ או WK שהוא במצב שמור מאוד מבחינה אסטטית (המלים היו שהסלון יהיה חדש וחימום במושבים)

חפרתי קצת בלוחות בשבועיים שלוש האחרונות ולא כל כך מוצא משהו שהוא גם בתקציב וגם לא מפלצתי מדי (יש אחד ב59K ביד2 , אבל לא בשבילי כול השיפורים עליו) וגם שהמוכר לא מוכר יום לפני שאני מגיע ... כבר הלכו 2 ימי חופש מהעבודה

אז בשלב זה אשמח לעזרתכם באיתור הרכב - שמעתם על משהו ? יש חבר שאולי ירצה למכור ... אני פה מוכן ומזומן.

ובנוסף כמה שאלות על דברים שמהווים מבחינתי פסילה מיידים של הרכבים - אשמח אם תתנו את דעתכם:
1) מערכת גז - מעדיף אוטו שמונע כמו שהמהנדס תכנן ובלי סיפורים
2)דיזל - משום מה נוצרה לי הדעה שהוא פחות טוב - אשמח להבהרה כי יש דיזלים בתקציב למכירה
3)ללא הילוך כוח (היו פה דיבורים בפורום שיש לרדו עם הילוך כוח - ב3 שבועות עוד לא פגשתי כזה)

תודה מראש !

bezzat
26-03-21, 18:01
אתה קורה בפורום הנהדר הזה וזה בסדר גמור
רק שהדעות כאן שהיו בעבר כבר לא נכנות ממזמן - לפחות כבר 4.5 שנים
אבל הדעה שלך לגבי WJ CRD לא נכונה בכלל - אני עם היפיפה שלי סגרתי לפני חודש 5 שנים ולא מוכן להיפרד.

יש תמיד דיזלים בתקצים לכאן או לכאן , מדבר על WJ .

כמובן לא לשכוח, לנסוע במוצצי דלק 1 ל4 זה כבר שיקול שלך.

grand
26-03-21, 18:35
אין שום בעיה במנועי הדיזל של מרצדס, הדעות חלוקות לגבי המנועים האיטלקיים ששתלו ב wk2.
למרות חיבתך ל zj אני מציע לך להקשיב לאישתך, ה zj לצערנו מיושנים כבר, נזקקים ל2 טסטים בשנה כולל כל המשמעויות לעבור בקלות עם רכב שמשופר לשטח, כמו כן הסיכוי שתמצא אחד שמור קטן עד קלוש לחלוטין, אלא אם תשכנע את בועז אברהמי למכור לך [emoji850], wj בחירה יותר שפויה, לא שהוא חף מתקלות, עיקרן נעוצות בצמות ובחוטים שלמיטב המסורת האמריקאית נוטים להתייבש ולפתח נתקים בצמות שונות הקשות לאיתור, ה wk כלי נהדר למרות מתליו הנפרדים מקדימה, אחד שמור עם qd2 יגרום לך לחייך כל יום מחדש, ולא יהיה מסלול שלא יקח אותך לשם בשיא הנוחות ובעבירות מעולה.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

boaz avrahami
26-03-21, 20:00
היתרון שב ZJ יש לך פחות שנים עד לאספנות.
WJ מתחילים להיכנס לתוך השני טסטים בשנה . זה די ניג׳וס וזה מחייב אותך לבחור רכב שיכול לעבור טסטים - משמע לא משופר בהגזמה.

מבחינת גז מנועי 4.7 שמותקנים ב WJ מוכרים ככאלו שלא מקבלים טוב גז.
לכן גז יהיה מוצלח עם מנועי 4 ליטר בשני המודלים או 5.2.

מה שלא תבחר, הכי חשוב זה כמה האוטו שמור וכמה הוא לא נראה מוגזם.

ולא, אני לא מוכר.

MichB
27-03-21, 19:15
תודה על השיתופים - עושה לי קצת סדר.

איך שאני רואה את זה:
WK כנראה לא בתקציב בכלל - היחיד שראיתי היה 68k יד 12 ונראה מוזנח רק מהתמונות.
הסיבה העיקרית שהתמקדתי בzj בניגוד ל wj היא ששניהם די יחייבו שני טסטים בשנה כנראה במקרה הטוב אחסוך טסט או שניים עם wj.
הzj להבנתי זה חתיכת ברזל בלי יותר מדי מוח (ובלי מלא קליפסים מפסלטיק שמחזיקים הכול ) ולכן נראה שהטיפול ותיקונים יהיו יותר קלילים ומובנים לי.
וכמובן הפלוס של להגיע לאספנות הרבה יותר מהר.

שאלה נוספת:
ערך מוסף שאני רואה ברכב כזה ישן זה שהוא כנראה יגיע משופר בצורה סבירה ( כול מה שמושך תשומת לב, פחות מדבר עליי) , אם אני בטעות מוצא משהו סטוק לחלוטין האם יש חלקים זמינים לשיפורים לרכב כזה ישן ?

ולא, אני לא מוכר. בדיוק בגלל הגישה זאת היו מלא מהפכות באירופה... האלו שיש להם לא מוכנים לשתף את אלו שלא :)

נדב42
27-03-21, 21:00
אגלה לך את מילת הקסם:

ס ב ל נ ו ת

bezzat
27-03-21, 21:32
יכול לאמר לך שעד לפני חצי שנה נמכר רכב
wj crd במחיר מחירון מינוס
לא משופר בכלל ונראה לא רע
קמ מעל 470K
כמו שאמר נדב סובלנות

boaz avrahami
27-03-21, 21:37
אל תתבלבל(!)
ה ZJ וה WI לא מאוד שונים.
יש הבדלים קוסמטיים, קצת במתלים.
ה WJ קצת יותר חלק אולי ונעים .
ל WJ לדעתי יש רגישות גדולה יותר דווקא באיכות צמות החוטים ואני מכיר כמה שממש התחרבשו עם מכוניות עד כדי חוסר יכולת להתניע לתקופות ארוכות ועד מכירה בזול של מכוניות מושקעות.
המנוע 4.7 עם ראשי האלומיניום לא קשוח כמו ה 5.2 או ה 4.
ל WJ לכאורה פחות בעיות עבודה בקיץ על חום גבוה אבל מצד שני ה 4.7 כשהוא מתחמם זה נגמר במנוע(!).

איכות הפלסטיקים והקליפסים לדעתי די דומה.
למWJ יש מחלה פלסטית בעניין דלת פנימית של בקרת האקלים. יש קיט שיפוט וניתן לתקן בדרך קצרה ולא אלגנטית או לפרק את הדשבורד.

תא המטען ב WJ מרווח משל ה ZJ בזכות גלגל חלופי תחת רצפת הבאגז׳ כל זמן שהמידה מקורית.
גלגלים מוגדלים ידרשו בשני הדגמים התקנה חיצונית של הגלגל.
מעבר לכך יש ספרי מכונאות שמכילים את שני הדגמים בספר אחד ללמדך כמה מן המשותף.

בקיצור, בחזרה לטענה החוזרת שלי - מה שקובע זה למצוא אחד שמור וטוב. קח את הזמן .

אגב, WK זה כבר פחות רכב שטח בזכות מתלים נפרדים ומהלכים קצרים מלפנים. הוא מפצה על כך כמו כל רכב עירוני בעל זיקת שטח בבקרת משיכה.
אני ממש לא אוהב את איך שזה נראה בשטח עם גלגלים מונפים אל על. יש שמתפשרים.

nitzan
28-03-21, 09:40
חלקים לzj יש ללא שום בעיה, ארץ הדוד טרמאפ מלאה בzj, היום אין בעיה להכניס לארץ כמעטהכל, חוקי וללא בעיות מיוחדות, במידה ותמצא אחד סטוק במצב טוב זה הכיוון, תשפר אותו בקצב שלך ולפי הצרכים והיכולת.בהצלחה

שגיא S
28-03-21, 11:34
קח בחשבון שכשאני שקלתי לקנות WJ CRD אמרו לי שיש בעיית חלקים רצינית...ושלא יודעים ממש לטפל בו בארץ. ולכן הבעלים שלהם נתקעים עם תקלות לאורך הרבה זמן...

תבדוק נגיד עלות ויכולת להשיג טורבו מתאים/מנוע/מזרקים וכו'...

שוב לא מניסיון אישי אלא רק משיחה עם אנשים שהחזיקו כזה.

bezzat
01-04-21, 06:08
קח בחשבון שכשאני שקלתי לקנות WJ CRD אמרו לי שיש בעיית חלקים רצינית...ושלא יודעים ממש לטפל בו בארץ. ולכן הבעלים שלהם נתקעים עם תקלות לאורך הרבה זמן...

תבדוק נגיד עלות ויכולת להשיג טורבו מתאים/מנוע/מזרקים וכו'...

שוב לא מניסיון אישי אלא רק משיחה עם אנשים שהחזיקו כזה.

שגיא
בעניין WJ CRD - זה בדיוק העניין
זו טעות "אמרו" מי אמרו מעניין מאוד לדעת ?
מנוע וגיר של מרצדס שמאוד מאוד פופולרי גם בארץ וגם באירופה
חלקים מרכב אחרים = כמו כל WJ אחר.

boaz avrahami
01-04-21, 07:21
לאחרונה הסתבר לי ממישהו ( חבר אתר שבוחר כנראה מטעמיו לא להתערב) שמחזיק WJ CRD ונאלץ להחליף מנוע שזה לא בדיוק מרצדס... ואני אנחש שגם הגיר רק ״מבוסס״ מרצדס אבל לא 1:1. אבל באמת לא מנסיון אישי.

אולי הטכנולוגיה מוכחת ואמינה אבל אין כאלו דיזל בארהב מה שאומר שצריך להתבסס על שוק חלפים ארופאי שהוא קטן יותר ויקר יותר וככול שמדובר על רכב מזדקן זה מתחיל להיות שיקול שמקבל משקל נוסף.

מעבר לכך אומרים שהדיזל רכב חסכוני וחזק שזה אחלה.

שגיא S
01-04-21, 10:58
שגיא
בעניין WJ CRD - זה בדיוק העניין
זו טעות "אמרו" מי אמרו מעניין מאוד לדעת ?
מנוע וגיר של מרצדס שמאוד מאוד פופולרי גם בארץ וגם באירופה
חלקים מרכב אחרים = כמו כל WJ אחר.

בחור שמחזיק רכב כזה אמר שהוא חיפש כמה חודשים טורבו לדוגמא.
אולי חיפש כי הוא לא רצה לקנות במחיר גבוה מהחברה, אז זה דרש יותר סבלנות...אבל עדיין. זה האינפוט שקיבלתי.

יש מועדון WJ מאוד מגובש. לא נראה לי שהחבר'ה שם ממליצים על הדיזל יותר מדיי

raanan
01-04-21, 11:03
לאחרונה הסתבר לי ממישהו ( חבר אתר שבוחר כנראה מטעמיו לא להתערב) שמחזיק WJ CRD ונטלץ להחיף מנוע שזה לא בדיוק מרצדס... ואני אנחש שגם הגיר רק ״מבוסס״ מרצדס אבל לא 1:1. אבל באמת לא מנסיון אישי.
מזכיר לי שאי פעם בשנות ה 80 או 90 הרבה בעלי רכב סיאט איביזה התגאו
בתחריט על מכסה השסתומים PORSCHE (נדמה לי באדום).

רענן

MichB
01-04-21, 11:24
שאלת המשך לגבי דיזל:
אני גר במרחק של 1 ק"מ מעבודה, זה אומר שרוב נסיעות יהיו קצרצרות והתכנון הוא לקחת את האוטו לטיול פעם / פעמיים בחודש. הבנתי שנסיעות קצרות עם דיזל זה לא הדבר הכי בריאה - האם זה נכון גם לגבי ה wj ?

איל מ
01-04-21, 13:43
וגם לגבי בנזין

MichB
01-04-21, 22:37
טוב עכשיו התייעצות ספציפית - יש לי איזה wj על הכוונת ורציתי לשאול:
איזה מוסכים מומלצים לבדיקה באזור הרצליה?

וספיציפית לאוטו הוא 4.7 ב300k ק"מ אחרי החלפת מנוע. האם אני נכנס לבור עמוק או בינוני ?
אני יודע שאתם לא מגידי עתידות - באופן כללי מה הייתה הגישה שלכם לרכב כזה כבעלי ניסיון.

hadtomer
02-04-21, 08:36
מזכיר לי שאי פעם בשנות ה 80 או 90 הרבה בעלי רכב סיאט איביזה התגאו
בתחריט על מכסה השסתומים PORSCHE (נדמה לי באדום).

רענן
לא פורשה- אלא "סיסטם פורשה". לפני שסיאט היתה חלק מפולקסווגן הם חיפשו יצרן שיסייע להם בתכנון המנוע. פורשה הסכימה. זה בסדר, אם פותחים את הדלת של האוטו שלי, מגלים לפי המדבקה שבכלל מדובר בדיימלר.

לגבי ה WJ-אין לי שמץ של מושג האם הדיזל יותר טוב או יותר רע. אבל אני יכול לומר מהניסיון האישי שלי שהמפתח להחזקה שפויה של ג'יפ היא יבוא שוטף של חלפים זולים מארה"ב. ולכן אני לא אקח דיזל וגם לא אבצע הסבה לגאז. הרכב שלי משמש רק לטיולים ולנסיעות קצרות מאוד פעם בשבוע. אני מבין שמצבך דומה, ולכן אני לא מבין למה צריך דיזל. ג'יפ לא קונים בשביל חיסכון בדלק.

bezzat
02-04-21, 17:44
בחור שמחזיק רכב כזה אמר שהוא חיפש כמה חודשים טורבו לדוגמא.
אולי חיפש כי הוא לא רצה לקנות במחיר גבוה מהחברה, אז זה דרש יותר סבלנות...אבל עדיין. זה האינפוט שקיבלתי.

יש מועדון WJ מאוד מגובש. לא נראה לי שהחבר'ה שם ממליצים על הדיזל יותר מדיי

מוזמן להיפגש ולהתרשם..
מי שקונה רכב דיזל שלא שבעבר נכון שלא כל -כך הכירו אותו (גם מוסכים מורשים) ועבר התעללות יצטרך ( כמו כל רכב) ליישר קו בכל מקרה.

bezzat
02-04-21, 17:56
לאחרונה הסתבר לי ממישהו ( חבר אתר שבוחר כנראה מטעמיו לא להתערב) שמחזיק WJ CRD ונאלץ להחליף מנוע שזה לא בדיוק מרצדס... ואני אנחש שגם הגיר רק ״מבוסס״ מרצדס אבל לא 1:1. אבל באמת לא מנסיון אישי.

אולי הטכנולוגיה מוכחת ואמינה אבל אין כאלו דיזל בארהב מה שאומר שצריך להתבסס על שוק חלפים ארופאי שהוא קטן יותר ויקר יותר וככול שמדובר על רכב מזדקן זה מתחיל להיות שיקול שמקבל משקל נוסף.

מעבר לכך אומרים שהדיזל רכב חסכוני וחזק שזה אחלה.

מכיר את הבחור היטב
זה הכל עניין של תחזוקה, כמו כל רכב ישן

אני יכול לאמר לך בוודאות שבעקבות האפליציה שנולדה לפני 4.5 שנים +- החיים יותר קלים

רוב הבעיות מזהים אותן בזמן.

ויש דיזלים עם אותו מנוע בארה"ב !

נ.ב
אני לא משכנע אף אחד לקנות CRD
רק לא להיות מקובע
* אני חבר בקהילה מאוד מאוד רחבה בפולין ושם CRD הוא כמו הבנזין אצלנו...אז זה אומר שהבנזין שם לא טוב!

דרור ברלי
02-04-21, 17:58
מי שלא נוסע הרבה/נוסע ממש מעט/נוסע רק לטיולים, לא צריך דיזל.
בטח לא דיזל ישן ושבע מעללים עם כל בעיות המכלולים ההיקפיים היקרים שדורשים את שלהם אחרי הרבה שנים והרבה קילומטרים.
אלא אם רוצה רק דיזל ולא דווקא בגלל צריכת הסולר החסכונית יותר, אלא כי אוהב את האופי של מנוע דיזל. יש גם רבים וטובים כאלה.

וזה נכון לכל רכב. לא רק לגרנד צ'רוקי.

בטח כשמנועי הבנזין בדגמים האלה הם חזקים וטובים. שתיינים אולי, אבל מנועים טובים. כוח וביצועים לא חסר.
שמור עליהם מהתחממות, ותהנה מהם.

MichB
07-04-21, 22:22
חברים אשאל פה כדי לא לפתוח עוד שרשורים :
יש למישהו המלצה למוסך שיבדוק zj לפני קניה ליד ראש פינה ?

MichB
08-04-21, 20:07
חברים רציתי להודות לכולם על העזרה הטיפים.

הכלה נמצאה zj 1996 5.2 - בינתיים נסעתי עד הבית שעה וחצי והכול נראה ונשמע טוב !

איל מ
08-04-21, 20:42
לא בא להלחיץ או משהו, אבל בלי תמונות זה לא באמת קרה...

tom1105
09-04-21, 06:18
בועז ושגיא, אתם מפיצים שמועות מטופשות בדיוק כמו ארועי הטרופר...
אני 7 שנים עם crd.
המנוע זה מרצדס, הגיר זה מרצדס, הבודי והטרנספר-גיפ wj לכל דבר.
ההבדלים הם בתושבות ( של הטורבו) באגן שמן וברדיאטור , דברים זניחים.
יש מוסכים שלא מפחדים לקרוא ספרות מקצועית ומטפלים יפה מאוד ברכב ויש מוסכי מדרכה...

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

boaz avrahami
09-04-21, 07:33
זה לא מנוע שאם הלך אתה מוצא מפירוק במרצדס אז זה מנוע מבוסס מרצדס כפי שכתבת בעצמך.

ואם אתאמץ אז גם מע הקירור יחודית וגם הסרנים - רק לדגם הזה.
מה שאומר שחלקים פחות נפוצים מלבנזין שנפוץ בארהב.

סליחה אבל איפה הטעות והשמועות?

tom1105
09-04-21, 16:07
זה לא מנוע שאם הלך אתה מוצא מפירוק במרצדס אז זה מנוע מבוסס מרצדס כפי שכתבת בעצמך.

ואם אתאמץ אז גם מע הקירור יחודית וגם הסרנים - רק לדגם הזה.
מה שאומר שחלקים פחות נפוצים מלבנזין שנפוץ בארהב.

סליחה אבל איפה הטעות והשמועות?תמשיך לסמן מטרה מסביב לחץ...
רשמת כל כך הרבה שטויות שאין לי יכולת להגיב

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

-->