PDA

צפייה בגרסה מלאה : בגי"ה... מרצדס gl 450

omri_t
20-03-21, 19:00
אז זה לא עונה להגדרה של רכב שטח.
זה גם לא עונה לסטנדרטים של האתר... אז זה באף טופיק.

מהרהר על המפלצת הזו
מרצדס gls class
2006-15
4.7 ליטר בנזין

קראתי קצת על תקלות נפוצות.
מללי אוויר. ה9תעות חשמליות וכו'

מישהו יודע לספר מעבר? אולי נסיון ממקור שני...

תודה.

דרור ברלי
20-03-21, 20:01
קבל תובנה/דעה קדומה על מכוניות כאלה:

יש לי שכן בחולון, אני לא מכיר אותו ולא יודע אם הוא גר במגדל שלנו או בשיכון הצמוד, שיש לו אחד כזה. 350 דיזל, שחור.
זו לא שכונת יוקרה, האוטו תמיד מלוכלך ונראה מוזנח. ומכאן אני מנחש שהוא נקנה משומש מאוד במחיר מציאה ובעליו לא בדיוק ערוך פיננסית להתמודדות עם התקלות שלו.
הוא באופן קבוע עם פנצ'ר שנודד בין כריות האוויר. בכל פעם כרית אחרת מפונצ'רת, לפעמים שתיים, מה שמחשיד כתקלה שנודדת במערכת ולאו דווקא פנצ'ר בכרית ספציפית. מה שבטוח זה שהאוטו תמיד שוכב על הכביש בזויות מוזרות. מרצדס תקולה שסרוחה ככה, חסרת אונים, זה מחזה קצת מכמיר לב בעיני. איך נפלו גיבורים.

היה לי אחד כזה צמוד פעם, שחור כמובן, לצורך עבודה עם מרצדס באחת ההשקות שלהם לעיתונות וללקוחות. זה היה רכב הת"ש/הסעות/הובלות שלנו, המדריכים. האמת? היה תענוג. נהנינו ממנו מאוד.

אם נעזוב לרגע את העובדה שהאוטו הזה ייזכר במרצדס לדראון עולם כשיא של טעם-רע (שקורץ בעיקר לטיפוסים מסויימים, שמה לעשות, הם חלק נכבד מלקוחות המותג), ונתמקד רק במהות שלו - התרשמתי מחתיכת לוויתן עצום, מגושם וכבד מאוד, מהיר מאוד, מרווח ונוח מאוד, מפואר ומפנק מאוד, מאובזר לעייפה מאוד, אוטו שהכל בו "מאוד". בדיוק כמו שאפשר לצפות מ-SUV ענקי של מרצדס, שעלה כמעט מיליון שקל כשהיה חדש.
ומצד שני זה גם אוטו שעמוס מאוד בטכנולוגיה ובפינוקים ובגאדג'טים אלקטרוניים, ולכן הוא כנראה גם האם-אמא של כל המפלצות המוצצות-עד-מאוד.
שטח? מי מדבר כאן על שטח בכלל. שבילים כן, ואין לי ספק שלנסוע זה ייסע, ואולי אפילו יפתיע אותך לטובה. אבל זה אתה שממש לא תרצה לאתגר אותו בכלום, לא רק כי תחשוש לשבור משהו, אלא תתבאס אפילו כשהוא מתלכלך.

אני לא מצוי במחירונים ובמחירי השוק, אבל מכוניות פאר/יוקרה מאבדות ערך בקצב מבהיל ממש - ואני לא אתפלא אם כלים משומשים מסדרת GL/GLS, במיוחד היותר ישנים, איבדו כבר לפחות 95-96 אחוזים מערכם כחדשים ונמכרים עכשיו במחירי מציאה... ככה שזה עלול לפתות אותך לצעד נמהר. אני גם משוכנע שאתה תתחרט על הצעד הנמהר הזה כבר עם התקלה הראשונה.... כי "אוטו לעשירים" נשאר כזה גם כשהוא ישן, נמכר בזול ושווה בתכל'ס כלום.

אני הייתי נמנע אפילו מלחשוב על אוטו כזה.

מצד שני - אם הוא תקין (כרגע) ונמכר ממש בזול, נגיד במחיר ממש מצחיק שאי אפשר לסרב לו, אז מה כבר אפשר להפסיד?... תקנה בזול, נקה אותו יפה-יפה, תעשה תספורת גלאח, גדל זיפים, תענוד שרשר וגורמט, שים משקפי שמש של האיומים - וככה תיסע בו תקופה ותרגיש קצת כמו ראש ארגון פשע... כשאתה נוסע ככה בדבר כזה, אנשים אשכרה יפנו לך נתיבים ויחששו להתעסק איתך - אבל תתכונן גם נפשית לניידות משטרה שיעצרו אותך באקראי ויעשו לך חיפושים.
רק כשתופיע התקלה הגדולה הראשונה, תמכור אותו לפירוק לחלקים, או למישהו בשטחים.
כמה שיתנו עליו, יהיה הוגן ואתה תגיד תודה. העיקר להקטין הפסד.

אחר כך תמיד תוכל להשוויץ "פעם היתה לי מרצדס GLS" ולהתרפק על זכרונות....

omri_t
20-03-21, 23:30
ניקח את זה רגע לגבול הפילוסופי...
כל מה שאמרת ברור לי.

זה לא אוטו לשטח. ברור. אולי איזה שבילון פה ושם.
בעיקר מהחשש מנזקים.
יש סופה בבית. הילדים לא באמת מרגישים שטח באוטו סגור. והם מביעים דעתם די בנחישות.

אבל
כריות אוויר יש בהמון רכבים.
מניח שכולם באותה השיטה ואין פה כשל תיכנוני שלא בר תיקון.

אלקטרוניקה? היום כולם מוצפים באלקטרוניקה חד פעמית.
אני נוסע בגראנד 2009- זה חוות שרתים.
אז אני מניח שגם זה די דומה לשאר.

מחירי חליפים?
התרגלתי להזמין הכל מארהב ברשת. אז גם זה כנראה לא מאוד שונה. אם כי יתכן ויש מכלולים יחודיים שהמותג המכובד יגזור אותי.

כשאני חושב על זה
מה שונה מרצדס מוגזם כזה מדיסקברי 4 או מ wk2 בפן האמינות ועלויות האחזקה?

מה אומרים? מה אני מפספס?

ymandel
21-03-21, 02:11
מכיר מקרוב GL 550, 2009, נקנה בארה"ב בן כשנה ומשרת חברים כבר כמעט 10 שנים.
שתיין דלק, תקלות יקרות לתיקון אבל הנהגת לא מוכנה להחליף אותו בשום דבר אחר, חוץ מ GLS 63 חדש...
הבעיה בכריות האויר יקרה לתיקון.

דרור ברלי
21-03-21, 07:01
תראה, יכולתי לכתוב לך "מפלצת מוצצת". שתי מילים וזהו. אבל בחרתי לשחרר סיפור....

עד כמה זה רכב שטח? פחות מעניין אותי וכנראה שגם לא אותך.
גם צריכת דלק גבוהה זה משהו נתון - לא מצפים לשום דבר אחר ברכב כזה גדול, חזק וכבד.

אני לא יודע מה מצבך הפיננסי, אולי אני טועה. בנוסף - מי אני שאמנע ממך לקחת את כספך, לגלגל את השטרות ולעשן אותם?.....
אבל אני מרשה לעצמי לנחש שאתה לא בנוי להחזיק אוטו כזה, פשוט כי רובנו ככולנו לא ערוכים לדבר כזה.

גרנד צ'רוקי הוא חוות שרתים?.... זו עיר השרתים.....
דיסקברי 4 מורכב ויקר לתחזוקה?... כנראה שהכל יחסי בחיים - כאן תכפיל את הכל פי אני לא יודע כמה.

זה מרצדס - קל מאוד גם להתרגל לביצועים, לנוחות ולפינוקים חסרי התחרות. והם חסרי תחרות, כי כשמרצדס תקינה - אין לה מתחרים.

אבל אם התרגלנו להגדיר SUV פרימיום אחרים כמפלצות מוצצות, אז מה שקורה איתם זה באמת בקטנה - וזו המלכה האם.

GodsFather
21-03-21, 07:17
תבדוק עלויות חלקים באיביי / פרטזילה ושאר ירקות, האם השד הזה נראה כמו שמתארים?

אתה מתכוון לטפל בו לבד?

Sent from my HD1903 using Tapatalk

ניר ל
21-03-21, 09:14
שווה לחפש בערוץ היוטיוב של Car Wizard , כנראה יש אצלו התייחסות גם לדגם כזה או דומה. הוא מכונאי די מוכשר שמסביר בשפה פשוטה עם איזה רכב כדאי להתעסק ועם איזה לא. מטפל בהמון רכבי פאר ומכוניות על , אבל לא רק.
הנה אחת
דיזל אמנם, אבל תובנות מעניינות -
https://youtu.be/NfjZEaY9T7k

ש01
21-03-21, 10:22
כתבתי בשרשור אחר, למשהו שרצה מונית, אכתוב גם כאן.

פעם חבר רצה לקנות מרצדס משומשת (במקרה שלו Xמונית) שהיתה במצב נפל ובמפתחע מעט ק"מ (נהג מבוקר שנסע לבד).

הלכנו למכר, שהיה מנהל הסדנה בבסיס והשתחרר והפך מנהל מוסך מורשה מרצדס.

הוא אמר לו כך - אחלה רכב. אתה מאוד תהנה ממנו ותפשוט רגל בגלל טיפולים וחלקי חילוף.

Asaf-a
21-03-21, 10:37
אפשר לפתח זאת:
חושב להקים משק חקלאי בדרום ולהשתמש במרסדס הנ״ל כדיילי ולירידה לשדות.

האם התכנית העסקית טעונת שיפור?

Asaf-a
אסף.א

IlanHadar
21-03-21, 14:08
תצפה בזה, תענוג:

https://www.youtube.com/watch?v=NfjZEaY9T7k&list=UUdEczn3MVkx_4PnMZ10MVFA&index=7

asafk
21-03-21, 22:10
באופן כללי -
מרצדס תוצרת אלבמה - לא.
מרצדס תוצרת גרמניה - כן. אולי.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

דרור ברלי
22-03-21, 08:34
"המרצדס הכי גרועה בעשור האחרון".... ענק.
תמיד טוב לקבל עוד חוות דעת....

טכנולוגיה לשם טכנולוגיה = אינסוף תקלות = מפלצת מוצצת.
פח אשפה. שומר נפשו ירחק.

ניר ל
22-03-21, 09:16
אגב, אם מישהו חושב שהמחיר למרצדס כזה בארץ הוא אלפים בודדים כמו בחו"ל ושאפשר להשתמש ולזרוק כעבור מספר חודשים אחרי שצצה תקלה , אז זהו שלא ... המחיר של גרוטאה כזו בלוחות די קרוב למחיר של רכב משפחתי חדש, כי יש מספיק כאלה שיקנו בלי להבין למה הם נכנסים. לא חסר בלוחות עוד זבל אמריקאי שנקנה שם במחיר הברזל ומגיע לכאן כרכב פאר או כרכב אספנות, דוגמת הקדילאק אלנטה, לכן שווה לצפות בערוצים האלה ולהבין במה מדובר.

omri_t
24-03-21, 20:33
אל תכעסו... דיון פילוסופי...

אז בעצתכם הלכתי לרוק אוטו
כדי לנסות לחוש עלויות החלפים.
והאמת, שלתחושתי בנצרכים המוכרים המחיר לא שונה מהעלויות שאני מכיר בגראנד דיזל.
וזה בתכלס סביר בעיניי.

ואז הלכתי ליוטיוב ולגוגל וחיפשתו חוות דעת.
הרבה מקללים ולא מעט מהללים.
כולם מדברים על עלויות אחזקה גבוהות.
ומציינים תקלות אופייניות סביב בולמי האוויר.
סביב כריות האוויר של הבטיחות.
תיבת הגה
נזילות כאלו ואחרות
בעיות בדלת האחורית, במראות ועוד.

לא קראתי על מנועים, או גירים או טרנספרים או משהו קיצוני.

איכשהו, אולי כי אני בוחר לא לראות ושאין לי נסיון
נשמע שיקר לטפל במוסך שמתמחה ברכבים עם סמל מרצדס.
אבל תקלות כמתואר קיימות בכל רכב מודרני.

grand
24-03-21, 21:50
מנוע גיר יהיו אמינים, הבעיה בכל המסביב.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

זרח בשטח
29-08-21, 20:28
היי אני לא מבין את כול אלא שממהרים להסיק מסקנות שליליות על הרכב gl450 אני מחזיק בכלי כזה כלי משחית לשטח שמפתיע אותי ביכולות שלו בחול הים בצדפים ליד הים נוסע באלגנטיות בדיונות ממש לא מיתרגש מעלה יאיר מעלה רמון הירדן ההררי ועוד המון הנאה דלק ממש ברגוע אי אפשר לילחוץ אותו לקיר על הכביש השפלתי הרבה מכוניות . כריות אויר הוחלפו יזום בארץ דרשו 8000 הוזמן מחול 400 שח לאחת ואני לא רואה בזה פסול על נוחות צריך לשלם וזה מיתבטא בזה שאתה עולה את מעלה יאיר והילדים ישנים מאחור אז כמו כול גייפ גם gl450 דורש טיפולים עם אתה חכם תיקנה כי מרצדס שנת לא משנה השנה כי היא עדיין מרצדס תילמד אותה תפנק אותה והיא לא תאכזב נ'ב מחזיק ב ml320 1999 וב gl450 2008 שתשב תחוש תבין

נמרוד
29-08-21, 20:56
זה היה לך כנראה באמת חשוב להגיב על דיון שכבר עטפו איתו דגים. טוב שהוצאת את זה.

Derish
30-08-21, 00:48
אני תוהה אם יש גרסה של התגובה האחרונה עם סימני פיסוק כי נשמע שהבחור יודע על מה הוא מדבר יש לו שניים כאלה והוא אפילו יודע איפה לקנות חלפים בעצמו ובטח יכול להמליץ על מקומות זולים יותר רק לא ברור אם בסביבתו של פותח השרשור יש מוסכניק שיסכים לשתף פעולה עם תכנית כזאת או שאולי הבנתי לא נכון את מה שנכתב כי קצת קשה לקרוא בלי הפרדה בין משפטים שורות ופסקאות שלא לדבר על שאר המשלב הלשוני הגבוה ואמרות כמו מרצדס זה מרצדס שתשב תחוש תבין.

לפות"ש (ולבא אחריו שישאל) הייתי אומר: באת לקבל אישור וחיזוק חיובי - לא תקבל אותו פה, כי אין שום דרך רציונלית לתמוך ברכישה כזאת באופן כללי, קל וחומר בתנאי ישראל. אבל זה הכסף שלך ואתה מוזמן להשקיעו כראות עיניך, כולל ב-GLS אם זה נראה לך כסיכון מחושב.

bazz270
30-08-21, 01:11
חלפים לרכב הזה יש בשפע.באינטרנט בארהב.לא צריך לחפש.אפשר להביא הכל כולל הכל במחירים בדיחה כנהוג ברכבים אמריקאים.

הייתי מעדיף כבר רנג' רובר באותם שנים.הרכב הזה סתם פח זבל לא מעניין בשום צורה

הדסופה
30-08-21, 08:36
עוד פעם תומר פתח שם משתמש נוסף …

Sent from my iPhone using Tapatalk

דרור ברלי
30-08-21, 08:51
אני תוהה אם יש גרסה של התגובה האחרונה עם סימני פיסוק כי נשמע שהבחור יודע על מה הוא מדבר יש לו שניים כאלה והוא אפילו יודע איפה לקנות חלפים בעצמו ובטח יכול להמליץ על מקומות זולים יותר רק לא ברור אם בסביבתו של פותח השרשור יש מוסכניק שיסכים לשתף פעולה עם תכנית כזאת או שאולי הבנתי לא נכון את מה שנכתב כי קצת קשה לקרוא בלי הפרדה בין משפטים שורות ופסקאות שלא לדבר על שאר המשלב הלשוני הגבוה ואמרות כמו מרצדס זה מרצדס שתשב תחוש תבין.

אם תעביר את הדיון הזה לפייסבוק תקבל תגובות בסגנון הזה:

זהבסדרכיבישראלישהרבהערסיםואלהידועשחובבימ רצדסוגםארבהפעמיםהםקותביםבשגיאותובכללבדרך כלללאמשתמשיםבסימניפיסוקבכללכיאיןלהםסבלנו תלזהובחלללכלמישאיןלומרצדסכיהואחושבשזהאוט ורקשלערסיםעשיריםכימההואמביןבכללעכשיומרצד סגיאלאסזהאוטושגםערסיםקצתפחותעשיריםיכולים לארשותלעצמםכלהחלקיםמאמריקהזוליםיותרמדאצי האיןעלמרצדסבעולםמגנטכוסיותכשיהיהלךמרצדסת ביןמרצדסשולטתתתתת!!1

erezgur
30-08-21, 09:34
למה נהג מתגאה בזה שהוא משפיל אחרים?
אפשר ליהנות ולהמליץ על רכב, גם כזה שאינו מקובל כאן, בצורה כזו שתספק מידע ענייני ותסייע אולי גם לאחרים לקבל החלטה נכונה.

נשלח מהנייד

yovavz
30-08-21, 11:01
על נוחות צריך לשלם וזה מיתבטא בזה שאתה עולה את מעלה יאיר והילדים ישנים מאחור
איפה מצאת ילדים כאלה?

איל מ
30-08-21, 12:44
כל הילדים הם כאלה עד גיל מסוים. ואח"כ גם בין הגילאים 18-21.

tomergir
30-08-21, 13:22
שמישהו בבקשה יסביר לי עניינית למה יוצאים נחרצות לגבי מרצדס?
אם מישהו היה שואל שאלה לגבי דיסקו-4 או ריינג׳ רובר הוא לא היה מקבל את אזהרה לא להתקרב, למרות שגם הכלים האלה עטופים בשלל מחשבים, אלקטרוניקה, גדג׳טים וכו׳.
ואני מסכים עם האמירה שרכב יוקרתי, נשאר יקר לאחזקה גם כשהוא ישן (או אולי בעיקר כשהוא ישן...)

איל מ
30-08-21, 13:22
נ.ב.
הפסקתי לקרוא בשלב של "נוסע ליד הים בצדפים".
לגבי להשפיל, אני משפיל כל מרצדס עם פיאג'יו xevo 250 סמ"ק שנת 2011.

לגבי ריינג' אני לא יודע, אני לא חושב שתמצא אחד שיורד כאן לשטח עם ריינג' שאיננו קלאסיק, או אולי p38.
אבל דיסקו 4, למעט עניין הצמיגים הוא רכב עם יכולות שטח גבוהות מאוד. הgl פשוט לא שם. וצמיגים הוא עניין שקל לטפל בו (אם מתעלמים מנושא החוקיות, או אם אתה בגרסת ה2.7).
אבל גם דיסקו 4 הוא בהחלט מפלצת טכנולוגית שסופגת ביקורות על כך. ההבדל הוא שהוא יודע לפצות על זה בנסיעה בשטח קצת מעבר לgl, ולכן מקבל הנחה.

-->