PDA

צפייה בגרסה מלאה : (נערך) התייעצות / חוות דעת על גימיני עד 2006

mrako
21-03-21, 11:45
חדש בתחום ומחפש גימיני בסכום של עד 35K שמעתי כל מיני דעות לגהי מנוע vvt שממולץ לגעת רק בו שנתון 2006 ומעלה
האם יש מה לחפש גימיני בסכום כזה או לוותר אשמח לחוות דעת/המלצות
תודה מראש
-------------------

1. תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!א. מה התקציב לרכישת הרכב? 35K+-
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה? כן
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים?

2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח?
כן מיועד לטיולים מקסימום 2 אנשים

3. נסועה שנתית ותחזוקה:א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול?
מיועד בעיקר לטיולים בסופש ונסיעה מגדרה לאריאל פעמיים בשבוע
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)? כ
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)?
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים?
תחזוקה תתבצע במוסכים גר בגדרה

4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'?
הדרישה: שבילים טיולים רגילים לפעמים טיפוס או מדרגות גם ידרש
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה?
גראנד ויטראה גימיני

5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?

א. גיר אוטומטי/ידני
איו בעיה

ב. מנוע דיזל/בנזין -
בנזין

ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...)
קצר

ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות?
לא פחות מ 2003

6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים? בעיקר
גימיני

Yaki5500
21-03-21, 12:31
לי היה ידני 2003 יופי של כלי לשטח

בג'ימני טרום vvt כלומר עד 2005 וחלק מ-2006 קיימת רגישות של הגיר האוטומטי להתחממות. ייתכן שבגלל זה המליצו לך רק על מנוע vvt. גם על רגישות זו ניתן להתגבר.

אני לא יודע על הבדל מהותי בין המנועים vvt לעומת טרום vvt
אני ממליץ לקנות מ2001 ומעלה כי לפני כן זה מנוע סמוראי מסדרת g והוא משמעותית חלש יותר ועם רצועת תזמון לעומת שרשרת תזמון ממודל 2001 ומעלה
העדף רכבים ששופרו במתינות (הגבהה חוקית ברישיון, צמיגי שטח וקצת מיגון) או שלא שופרו בכלל והימנע מרכבים ששופרו בכבדות.
גם ריבוי ידיים הוא הרבה פעמים סימן לכך שהאוטו עבר הרבה ידיים שלא טיפלו בו כמו שצריך מטעמי חיסכון או חוסר ידע או סתם התחרעות

בדיקה מומלץ באחד מהמוסכים המתמחים
צופי בתל אביב
שרפי ביהוד
עמית גלעד בראשון
זוקילנד נתניה

בהצלחה

Sent from my SM-A505F using Tapatalk

mrako
21-03-21, 12:34
לי היה ידני 2003 יופי של כלי לשטח

בג'ימני טרום vvt כלומר עד 2005 וחלק מ-2006 קיימת רגישות של הגיר האוטומטי להתחממות. ייתכן שבגלל זה המליצו לך רק על מנוע vvt. גם על רגישות זו ניתן להתגבר.

אני לא יודע על הבדל מהותי בין המנועים vvt לעומת טרום vvt
אני ממליץ לקנות מ2001 ומעלה כי לפני כן זה מנוע סמוראי מסדרת g והוא משמעותית חלש יותר ועם רצועת תזמון לעומת שרשרת תזמון ממודל 2001 ומעלה
העדף רכבים ששופרו במתינות (הגבהה חוקית ברישיון, צמיגי שטח וקצת מיגון) או שלא שופרו בכלל והימנע מרכבים ששופרו בכבדות.
גם ריבוי ידיים הוא הרבה פעמים סימן לכך שהאוטו עבר הרבה ידיים שלא טיפלו בו כמו שצריך מטעמי חיסכון או חוסר ידע או סתם התחרעות

בדיקה מומלץ באחד מהמוסכים המתמחים
צופי בתל אביב
שרפי ביהוד
עמית גלעד בראשון
זוקילנד נתניה

בהצלחה

קודם כל תודה רבה על התגובה עזר לי ממש
דבר שני אשמח לשמוע מבחינת ההתחממות של הגיר איך אפשר להתגבר על זה ואיך זה יכול להשפיע עלי מבחינת נסיעה יום יומית ונסיעה בשטח

Yaki5500
21-03-21, 12:57
היי
בגדול מתקינים קולר גיר שזה רדיאטור נפרד לגיר מאשר למנוע.
אבל יש עוד כל מיני דברים נוספים שאפשר לעשות ולכן חכה שאנשים שהיה בבעלותם גימני טרום vvt אוטומט (שלי היה ידני) יגיבו

תוכל גם לפתוח שאילתא ממוקדת על השאלה הזו בפורום סוזוקי

ממה שאני מכיר זו מחלה שלמדו כבר איך לחיות איתה

erezgur
21-03-21, 13:28
ברוך הבא לפורום, הגעת למקום הנכון :)

ערכתי את ההודעה שלך ומחקתי את כל ההודעות הכפולות בשני הפורומים. אין צורך לשכפל הודעות, צריך קצת סבלנות והאנשים המתאימים יגיעו להודעה שלך ויתנו תשובות, אחרת זה מספים את הפורום ומוריד את החשק לסייע.

לגבי הסוגיה שלשמה פתחת את השרשור - ג'ימני הוא בהחלט בחירה מתאימה לרכב שטח לבודד או זוג, עם יכולות מצויינות בשטח.
אני ממליץ לך להתרגל לחפש בפורום (או בעזרת גוגל עם התוספת site:www.jeepolog.com למילות החיפוש הרגילות) תשובות לשאלות שאתה נתקל בהן - רוב הסיכויים שכבר מישהו שאל וקיבל תשובות. תוכל ללמוד מהתשובות שכבר ניתנו ואם יש צורך - להוסיף באותם שרשורים שאלות הבהרה נוספות (או לפתוח נושא חדש אם זה מתאים יותר).

רשמת שהתקציב מבחינתך כולל עלויות של יישור קו והכנת הרכב, אז אני ממליץ לך להשאיר לטובת נושאים אלו כמה אלפי שקלים ולהקטין בהתאם את סכום הרכישה.

mrako
21-03-21, 14:11
ברוך הבא לפורום, הגעת למקום הנכון :)

ערכתי את ההודעה שלך ומחקתי את כל ההודעות הכפולות בשני הפורומים. אין צורך לשכפל הודעות, צריך קצת סבלנות והאנשים המתאימים יגיעו להודעה שלך ויתנו תשובות, אחרת זה מספים את הפורום ומוריד את החשק לסייע.

לגבי הסוגיה שלשמה פתחת את השרשור - ג'ימני הוא בהחלט בחירה מתאימה לרכב שטח לבודד או זוג, עם יכולות מצויינות בשטח.
אני ממליץ לך להתרגל לחפש בפורום (או בעזרת גוגל עם התוספת site:www.jeepolog.com (http://www.jeepolog.com) למילות החיפוש הרגילות) תשובות לשאלות שאתה נתקל בהן - רוב הסיכויים שכבר מישהו שאל וקיבל תשובות. תוכל ללמוד מהתשובות שכבר ניתנו ואם יש צורך - להוסיף באותם שרשורים שאלות הבהרה נוספות (או לפתוח נושא חדש אם זה מתאים יותר).

רשמת שהתקציב מבחינתך כולל עלויות של יישור קו והכנת הרכב, אז אני ממליץ לך להשאיר לטובת נושאים אלו כמה אלפי שקלים ולהקטין בהתאם את סכום הרכישה.
קודם כל תודה רבה על הסדר וקצת חיפשתי וחקרתי
הבנתי שמהשנתונים הישנים יחסית הגיר הידני הוא יותר אמין רציתי לשאול מבחינת שנתון 2004 גיר ידני האם יכול להיות בעיות עם הגיר?

mrako
21-03-21, 21:50
לאחר חקר קטן גם בפורום וגם באינטרט קראתי כמה דברים אשמח שתאשרו אותי במידה ונכון.
1)במחיר של 35K+- אפשר להביא שנתונים 06 ומעלה
2)האם עדיין קיימים מציאות של 150K קילומטר במחיר שפוי בתקציב שלי
3)במידה ואני לוקח אוטומט שנתון נמוך מ 2006 חייב קולר גיר על מנת לשמור על הגיר (לעומת גיר רגיל שקראתי ששם אין מקום לקולר גיר)
תודה לעוזרים

Shalem
22-03-21, 08:59
לאחר חקר קטן גם בפורום וגם באינטרט קראתי כמה דברים אשמח שתאשרו אותי במידה ונכון.
1)במחיר של 35K+- אפשר להביא שנתונים 06 ומעלה
2)האם עדיין קיימים מציאות של 150K קילומטר במחיר שפוי בתקציב שלי
3)במידה ואני לוקח אוטומט שנתון נמוך מ 2006 חייב קולר גיר על מנת לשמור על הגיר (לעומת גיר רגיל שקראתי ששם אין מקום לקולר גיר)
תודה לעוזרים

1. תוכל לדעתי להביא שנתון 06 אולי 07. (ראיתי כבר 2007 שדרשו עליה 70K.)
2. קיימים מציאות תמיד השאלה כמה אתה לחוץ וכמה אתה יכול למתוח את התקציב (מי שבטוח שיש לו מציאה ידרוש מחיר יקר)
3. בידני אין צורך באמת בקולר גיר, באוטומט בכל השנים מומלץ קולר גיר, יש לגיר האוטומט נטייה להתחמם, ומי שעושה טכני קצת ההמלצה היא חד משמעית.
אני עם 2008, אוטומט מבסוט ונהנה מכל רגע שקניתי אותו. צריך לעשות רגע סוויץ בראש ולהבין שאין יותר זגזוגים בכביש המהיר ולנסוע 100 בכביש 6 זו לא בושה, אחרי שהבנת את זה השמיים הם הגבול.

מוזמן לחפש קבוצות "ג'ימני ישראל" "הג'ימנאים" "jimny adventuer isr" בפייסבוק, לכולן יש קבוצות ווצאפ עם קהילה מעולה של אנשים שתומכים ועוזרים ומייעצים וכמובן גם קבוצות קנייה ומכירה בהתאם.

אור

erezgur
22-03-21, 09:17
אור,
יש קהילה טובה והרבה תשובות איכותיות כן כאן.
לא כל כך מכבד את הפלטפורמה שלנו להפנות אנשים ששואלים כאן לרשתות חברתיות למקומות אחרים כאשר כאן הוא מקבל מידע איכותי וענייני.
נקודה למחשבה...

נשלח מהנייד

mrako
22-03-21, 11:55
1. תוכל לדעתי להביא שנתון 06 אולי 07. (ראיתי כבר 2007 שדרשו עליה 70K.)
2. קיימים מציאות תמיד השאלה כמה אתה לחוץ וכמה אתה יכול למתוח את התקציב (מי שבטוח שיש לו מציאה ידרוש מחיר יקר)
3. בידני אין צורך באמת בקולר גיר, באוטומט בכל השנים מומלץ קולר גיר, יש לגיר האוטומט נטייה להתחמם, ומי שעושה טכני קצת ההמלצה היא חד משמעית.
אני עם 2008, אוטומט מבסוט ונהנה מכל רגע שקניתי אותו. צריך לעשות רגע סוויץ בראש ולהבין שאין יותר זגזוגים בכביש המהיר ולנסוע 100 בכביש 6 זו לא בושה, אחרי שהבנת את זה השמיים הם הגבול.

מוזמן לחפש קבוצות "ג'ימני ישראל" "הג'ימנאים" "jimny adventuer isr" בפייסבוק, לכולן יש קבוצות ווצאפ עם קהילה מעולה של אנשים שתומכים ועוזרים ומייעצים וכמובן גם קבוצות קנייה ומכירה בהתאם.

אור
ממש תודה על התשובה סגר לי פינה שלא הייתי סגור עליה

חחחח זה הבנתי ברגע שחשבתי לקנות גימיני שאיו יותר זגזוגים ולנסוע 100 זה סבבה
אני חושב שאחסוך קצת לאזור 40 ובאותו זמן אחפש משהו משהו טוב מקווה לחזור לפורום הזה עם גימיני
תודה לכולם

tamir128
23-03-21, 17:59
השני שקל שלי:

היי
בגדול מתקינים קולר גיר שזה רדיאטור נפרד לגיר מאשר למנוע.

הבעיה עם רכב יד שניה היא שאתה לא באמת יודע מתי התקינו את הקולר ויתכן שרוב הקילומטרים הרכב היה ללא הקולר והגיר עכשיו לקראת סיום...

אור,
יש קהילה טובה והרבה תשובות איכותיות כן כאן.
לא כל כך מכבד את הפלטפורמה שלנו להפנות אנשים ששואלים כאן לרשתות חברתיות למקומות אחרים כאשר כאן הוא מקבל מידע איכותי וענייני.
נקודה למחשבה...

נשלח מהנייד

אני לגמרי מסכים, פחות בגלל ענייני הכבוד אלא בעיקר בגלל שברשתות החברתיות עונים לך מליון זבי חותם שאין להם מושג קלוש ו/או נסיון מעשי (בלי לפגוע באף אחד).
יש ברשתות גם פה ושם חבר'ה שקולים עם נסיון, אבל אתה לא תדע להבחין מי יודע ומי סתם קשקשן.
כאן יש ריכוז מדהים של אנשים מנוסים, שקולים, אחראים וחלקם בעלי מקצוע או ידע אקדמי בתחום, שיתנו לך את העיצה הנכונה ובעיקר אם הם לא יודעים מידע עמוק ומבוסס, הם לא יקפצו עם שטויות.

איל מ
24-03-21, 10:39
מאיפה אתה יודע?
כי הם כותבים יפה?

-->