PDA

צפייה בגרסה מלאה : המלצה על מכונאי תיקון שטח בדרום-מצאנו צדיק!

Asaf-a
23-03-21, 09:14
בארבעת הימים האחרונים התבצע טיול אופני שטח שהחל ממגדלים בשטחים והסתיים בעין בוקק.
אני הצטרפתי ליומיים הראשונים, אבל זה סיפור אחר כולל פעם ראשונה שנחשפתי למעלה נביאים.

בכל אופן ליווה אותנו רכב בודד ל״ק פראדו בנזין של אחד החברה שפגש אותנו במספר נקודות כל יום, ואתמול כאשר יגורנו בא לנו, בסוף היום הרביעי קרס התפוח המפורסם בפראדו והחלה סאגת תיקון חילוץ, היות ובעל הרכב לא בקבוצת החילוצים של גיפולוג/ערבות הדדית עמדתי בפיתוי והתאפקתי...

בכל אופן, החברה פגשו בעל מיקצוע נדיר ורוצים לפרגן לו, אני משתף (ברשות) מה שאמיר בעל הפראדו כתב לי:

בתאריך 22.3.2021 אחרי 4 ימי נסיעה במדבר, בדרך מנהלתית ליד תצפית עין בוקק במצוק ההעתקים נשבר התפוח הימני קדמי (פראדו 2003). השעה היתה 1430.
התחלתי לחפש פתרון. אחרי 3 טלפונים הגעתי לגרר יורם מבאר שבע טלפון נמצא בהמשך. בהתחלה חשבתי שכדאי לגרור את הרכב בהרמה מהשטח, אבל יורם אמר לי שהוא יוכל לתקן ולצאת בנסיעה.
הוא ציוות אלי מכונאי בשם אריק שלקח פרטים על הרכב וקיבל תמונות של התקלה.
אחרי כשעה הוא מודיע לי שהוא בדרך לסוכנות טויוטה בבאר שבע להביא חלקים ומשם יוצא אלי.
בשעה 18:00 מגיעה לשטח ניידת תיקוני דרך מדוגמת, אריק, מקצוען אמיתי, מרים את הרכב, מפרק את התפוח השבור, מתקין את החדש, סוגר, שותה בירה קרה ונוסעים.
18:45 הרכב נוסע.
מחיר: 1800 + מע"מ על ההגעה והעבודה
400 ש"ח תפוח.
סה"כ: 2500 ש"ח.
מחיר הוגן, שירות מדהים!
מומלץ!
גרר יורם 053-7753333

תמונות יועלו בהמשך, מכה האייפון הזה....אסף

Asaf-a
אסף.א

erezgur
23-03-21, 09:24
התמונות:https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210323/d7a81ead71ea66b057e53b7b6cb37515.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210323/5d0cf4f825bf81a3ffafabd1f1b8eca8.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210323/39e503a5d41325a662addd4236ec76cd.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210323/4cb1d8d73ff4a11af3a31259d3720029.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210323/3acf66e38b806a2e4fd9b15d3a521c9a.jpg

נשלח מהנייד

חנן-ג'יפולוג
23-03-21, 10:29
לגבי המחיר, מדובר בסכום משמעותי, אבל באין חלופות של מתקנים/מחלצים מחיר השוק הנכון זה המחיר שהמחלץ נוקב בו.

עם זאת זה מחזק את הצורך בתחזוק חברים ו/או שותפות בקבוצת החילוצים של בועז/לביא/ארז. שם העלות היתה מסתכמת במחיר התפוח, ובנוסף החילוץ היה מספק קורת רוח למשתתפים.

נדב42
23-03-21, 11:06
אסף,

עשית נכון שלא פרסמת בקבוצות, אבל אני חושב שבהחלט יכלת לפתוח שרשור רגיל בג׳יפולוג ולכתוב מראש שהרכב התקול לא חבר בקבוצות החילוץ ולכן אתה לא מפרסם שם.

דרור ברלי
23-03-21, 11:07
אהבתי את ההתעלמות האלגנטית/מופגנת שלך חנן, מקיומה של קבוצת החילוצים הנוספת - זו שלא מחשבנת לתקועים בשטח, גם אם אינם חברים בה.

אם לא ביקשו מאיתנו עזרה, כנראה ש:
1. לא ידעו שיש קבוצות חילוץ כאלה
2. ידעו על "קבוצת החילוץ ג'יפולוג" אבל פחדו/החליטו לא לבקש ממנה עזרה כי אינם חברים בה, או שהתקוע אינו חבר בה.
3. לא ידעו על הקבוצה הנוספת "ערבות הדדית בשטח" שאליה אפשר ומותר לפנות בלי לחטוף השעיה או סתם מטר של גערות על חריגה כלשהי מכללים כלשהם.
4. וכמובן יש גם את תופעת טבע, ידידים וכו'.

אז כדי שבפעם הבאה שמישהו נתקע, ולא רוצה להרגיש לא נוח עם זה - אני ממליץ להצטרף לשתי הקבוצות שקיימות כאן. שתיהן הוכיחו את עצמן.

לגבי עלות התיקון - אני לא יודע כמה עולה לתקן דבר כזה במוסך. שמעתי על סכומים גבוהים בהרבה. במקרה הזה, למרבה המזל כנראה שלא נגרם נזק היקפי/משני כבד ויקר כפי שקורה ברוב המקרים של שבירת בולג'וינט בל"ק סדרה 90 - אבל אם נכניס למשוואה גם את מרכיב הגעת המכונאי לשטח עם רכב מדוגם ומצויד היטב, נקבל מחיר מציאה של ממש. כל הכבוד.

Asaf-a
23-03-21, 11:40
בקצרה, אני אישית מכיר וחבר בקבוצה של ערבות הדדית ובקבוצת החילוצים של גיפולוג, לא ראיתי איך ניתן לשלוח לינק שלה לבעל הגיפ ובכל מקרה לא היה ניתן לגרור ובעל הרכב מצא די זריז פתרון

Asaf-a
אסף.א

נדב42
23-03-21, 11:49
אסף,

עשית נכון שלא פרסמת בקבוצות, אבל אני חושב שבהחלט יכלת לפתוח שרשור רגיל בג׳יפולוג ולכתוב מראש שהרכב התקול לא חבר בקבוצות החילוץ ולכן אתה לא מפרסם שם.אני מתנצל ומתקן את עצמי, לקבוצת הערבות ההדדית אפשר בהחלט היה לשלוח את ההודעה למרות שהמחולץ לא חבר בה. למעשה על הרקע הזה בדיוק היא הוקמה.

asafk
23-03-21, 11:51
ראשית - יישר כח למכונאי שבא ותיקן. לא פשוט.
שנית - תיקון כזה, בשטח - לא הייתי סומך על מכונאי אקראי, עם כל הכבוד לכל הקבוצות. זו לא החלפה פשוטה ודורשת כלי עבודה יעודיים שלי,, למשל - אין.
ושלישית - חברות בקבוצות הצילומים השונות חשובה ומועילה. לא משנה באיזה. כולם מונעים מאותה נכונות לעזור.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

מוטי ג.
23-03-21, 15:34
בקצרה, אני אישית מכיר וחבר בקבוצה של ערבות הדדית ובקבוצת החילוצים של גיפולוג, לא ראיתי איך ניתן לשלוח לינק שלה לבעל הגיפ ובכל מקרה לא היה ניתן לגרור ובעל הרכב מצא די זריז פתרון

Asaf-a
אסף.אפתרון טכני לבעיה שהעלאת הוא שבעל הרכב יפתח קבוצה חדשה שבה חברים הוא וחבר נוסף כלשהוא,
את הקבוצה שהוא הקים הוא פותח להצטרפות בלינק (לחיצה על 3 נקודות ויש שם שיתוף לינק)
את הלינק הוא שולח אלייך, ואתה מרים הודעה מתאימה בקבוצה המתאימה (במקרה זה ערבות הדדית בשטח כי הוא לא חבר בה).

מוטי ג.
23-03-21, 15:35
ראשית - יישר כח למכונאי שבא ותיקן. לא פשוט.
שנית - תיקון כזה, בשטח - לא הייתי סומך על מכונאי אקראי, עם כל הכבוד לכל הקבוצות. זו לא החלפה פשוטה ודורשת כלי עבודה יעודיים שלי,, למשל - אין.
ושלישית - חברות בקבוצות הצילומים השונות חשובה ומועילה. לא משנה באיזה. כולם מונעים מאותה נכונות לעזור.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalkכתבת צילומים בכוונה?

asafk
23-03-21, 15:48
לא. זה הסיני תיקן לי חילוצים. אבל הוא יודע על מה הוא מדבר בדרך כלל.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

nirs
23-03-21, 18:42
קריסת תפוחים בטיוטות היא רעה חולה.
לצערי נפגשתי עם התופעה יותר מידי פעמים לאחרונה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

דניאל מאירי
24-03-21, 08:46
סתם נדחף עם שאלה,
קניתי פראדו קצר שנת 2000 לפני מספר חודשים, לטיולים קצת יותר קשוחים.
דווקא בגלל מה שקראתי על הקריסה הזו, הכנסתי אותו לחן יצחקיאן בנתניה ליישור קו,
שכלל בין היתר החלפת משולשים (לא היו מקוריים) והחלפת בולג'וינטים - הכל למקורי.
אז אפשר להגיד שאני פטור מהצרה הזו או שלא בטוח ?
דניאל

נמרוד
24-03-21, 09:26
סתם נדחף עם שאלה,
קניתי פראדו קצר שנת 2000 לפני מספר חודשים, לטיולים קצת יותר קשוחים.
דווקא בגלל מה שקראתי על הקריסה הזו, הכנסתי אותו לחן יצחקיאן בנתניה ליישור קו,
שכלל בין היתר החלפת משולשים (לא היו מקוריים) והחלפת בולג'וינטים - הכל למקורי.
אז אפשר להגיד שאני פטור מהצרה הזו או שלא בטוח ?
דניאל

אם תקפיד על תחזוקה מונעת וחלקים מקוריים, אתה בסדר.

ולגבי "גרר יורם" - המלצה במקום, טוב לדעת ולזכור שיש אפשרות כזאת. המחיר לגמרי תואם את הנסיבות - תוסיפו עלות של מונית ספיישל לתיקון כזה במוסך, זה הסכום.

מוטי ג.
24-03-21, 09:31
על האוטו של גרר יורם כתוב שהוא נותן שירות לחברות ביטוח, האם הקפצה כזו מכוסה ע"י חברות הביטוח?

נמרוד
24-03-21, 09:36
על האוטו של גרר יורם כתוב שהוא נותן שירות לחברות ביטוח, האם הקפצה כזו מכוסה ע"י חברות הביטוח?

לא נראה לי, אבל באופן כללי בסכומים כאלו לא שווה לתבוע, כדי לא להעלות את הפרמיות העתידיות.

מוטי ג.
24-03-21, 09:38
וואלה, יש בזה משהו.
אני מסכים בכללי, שהסכום הנ"ל יחסית לאופי התקיעה (מיקום + טכנית + מוראלית) הסכום נשמע מתאים בהחלט.

דרור ברלי
24-03-21, 09:50
אם תקפיד על תחזוקה מונעת וחלקים מקוריים, אתה בסדר.

זהירות עם חלקים לא מקוריים.
וזהירות מיוחדת עם הגבהות.

ובכל טיפול - להקפיד לבדוק את מצב הבולג'וינטים. כל חופש קל/קטן - להחליף.

nirs
24-03-21, 13:26
זהירות עם חלקים לא מקוריים.
וזהירות מיוחדת עם הגבהות.

ובכל טיפול - להקפיד לבדוק את מצב הבולג'וינטים. כל חופש קל/קטן - להחליף.

+1

Sent from my iPhone using Tapatalk

-->