צפייה בגרסה מלאה : איך להוריד בטון מהאוטו?
מישהו שפך תערובת של חול ומלט על האוטו. ואז ירד גשם.
כתם בטון בקוטר 30 ס"מ......
יש מה לעשות חוץ מלהזמין תור אצל הצבעי?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
1. גרניק חזק של מכון שטיפה בזווית שטוחה ומקרוב לא מעיף את זה ?
2. יש חומצות שלא יתקפו את הצבע ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
יש דבר כזה מסיר בטון, חומצה אכזרית שמפרקת בטון וטיח לא פוגעת בפח
אבא שלי ניהל מפעלי בטון, והאוטו שלו היה עובר שטיפה שבועית עם מסיר בטון כזה, מלבד פגיעה בברק אין בעיה.
אבדוק אם יש לו שאריות.
זה נקרא חומצת מלח לתעשיה 33%, זהירות לא להריח את זה!
moshe_levy
25-03-21, 23:38
תנסה עם בנזין לפני כן בוודאות לא עושה נזק לצבע.
Sent from somewhere....
הירשפלד יובל
26-03-21, 00:41
יש דבר כזה מסיר בטון, חומצה אכזרית שמפרקת בטון וטיח לא פוגעת בפח
זה נקרא חומצת מלח לתעשיה 33%, זהירות לא להריח את זה!
לא יודע מה זה גורם לפח , כי לא היה לנו פח עם צבע אלא ברזל מסיבי . כשעבדתי בעבר עם מתיזות בטון המפעילים היו אמורים לשטוף אותן כל פעם ישר אחרי התזה/עבודה. זכורה לי פעם ששכחו, נאלצו לילה שלם לעבוד עם איזמלים וחומצת מלח ע"מ להסיר אותו ולהשמיש את המתזת . השאלה היא מה תעשה חומצת מלח לצבע ולפח?133246
השאלה היא מה תעשה חומצת מלח לצבע ולפח?
השתמשתי בחומצת מלח כזו להסיר פיח עיקש מאד מסער ומפח, שניהם ללא צבע מראש.
זה עובד לא רע, אבל חייב השרייה, והמתכת נקייה לגמרי אחרי זה.
לא ציינתי פרט חשוב, כשאבא שטף את האוטו הוא לא שטף רק עם חומצת המלח, אלא הוסיף כוס חומצה לדלי מים וזה היה מסיר כל אבק המחט שהיה נדבק לאוטו במשך השבוע.
אם בחרת לנסות את חומצת המלח, תתחיל בקטנה, עם סמרטוט טבול בחומר, ונסה לשפשף בעדינות. תכין בקבוק מים לשטוף אם נראה לך שהתגובה קיצונית מידי, זה אמור לבעבע
boaz avrahami
26-03-21, 10:42
בקיצור, קודם תנסה את זה במקום נסתר על האוטו של השכן
חומצת מלח 30% ממיסה אבנית וחומרים סידניים(כולל בטון) וגם מסירה חלודה בצורה כמעט מושלמת, אלא מה ?
שפעולת האיכול ממשיכה גם אחרי שטיפה במים ולצורך ניטרולה צריך בסיס חזק מאוד ורק אח"כ מים.
בחנויות ניתן למצוא תמיסת מלח בריכוז 10-15 % בבקבוק 1 ליטר, והשאלה היא עד כמה עמיד הצבע לחומצה בריכוז כזה?
אפשר לנסות על משטח אופקי נסתר ולהחליט, מכס. לך לצבע.
......
גם באקונומיקה יש אחוז מסוים של ח. מלח.(בריכוז נמוך)
ועדיין לא ראינו תמונה, איפה זה על האוטו?
על המכסה מנוע בפינה הקדמית.
אסף.
תנסה לתת מכות מלמטה, או לנסות ליצור פיתול במכסה במטרה לנתק ממנו את השכבה
חומרי ניקוי מינרליים שמיועדין להסרת חומרי בניה מאריחים וכדומה.
יש לי ניסיון מצוין עם mr800 של sag, אבל יש בשוק עוד כמה חברות דומות.
לא הייתי מתקרב עם חומצת מלח לאוטו שלי, בטח לא בתור דפ"א א'. ראיתי מה החומר הזה עושה למתכת חשופה וכל מיני ציפויים, ויש לי תחושה שהאוטו לא יאהב את זה. הבעיה, כמו שנאמר פה, שהוא ממשיך להשפיע הרבה אחרי שחשבת שסיימת איתו והוא נעלם.
צור קשר בפרטי אם תרצה קשר להשיג בקבוק
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
לפני החומצות ניסיתי והצלחתי לשחוק את הבטון.
למרבה המזל זו היתה תערובת של מעט מלט והרבה חול, אז הצלחתי עם סקוצ'ברייט גס לשפשף ולהוריד כל פעם קצת, עם הרבה מים.
בסוף לא נשאר בטון.
כן נשארה צריבה רצינית בצבע.
אז בכל מקרה הצבעי ירוויח כאן.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210326/3472999108e0c4fb69aed634cfe5bcde.jpg
....
אסף.
יש לך אומץ לשנות צבע של טויוטה לבנה?
ehudzeelim
26-03-21, 19:54
חומצת מלח 30% ממיסה אבנית וחומרים סידניים(כולל בטון) וגם מסירה חלודה בצורה כמעט מושלמת, אלא מה ?
שפעולת האיכול ממשיכה גם אחרי שטיפה במים ולצורך ניטרולה צריך בסיס חזק מאוד ורק אח"כ מים.
בחנויות ניתן למצוא תמיסת מלח בריכוז 10-15 % בבקבוק 1 ליטר, והשאלה היא עד כמה עמיד הצבע לחומצה בריכוז כזה?
אפשר לנסות על משטח אופקי נסתר ולהחליט, מכס. לך לצבע.
......
גם באקונומיקה יש אחוז מסוים של ח. מלח.(בריכוז נמוך)
למיטב ידיעתי (וכדי שמישהו לא ינסה בטעות):
אקונומיקה היא בסיסית ולא מכילה חומצה
וכמובן שאין לערבב אותה עם חומצה! תגובת הסתירה בערבוב כזה מסוכנת והגזים שנפלטים מתגובה זו רעילים.
[QUOTE=asafk;937420]לפני החומצות ניסיתי והצלחתי לשחוק את הבטון.
למרבה המזל זו היתה תערובת של מעט מלט והרבה חול, אז הצלחתי עם סקוצ'ברייט גס לשפשף ולהוריד כל פעם קצת, עם הרבה מים.
בסוף לא נשאר בטון.
אסף.
אין לך מה להפסיד.........
אני מעלים שריטות ופגיעות בצבע
משפריצים wd40 האמיתי (לא תחליפים) https://encrypted-tbn0.gstatic.com/shopping?q=tbn:ANd9GcReOPMaRObPm9mGf5MHQ NLUyn3J1GfsYRW5Bibd6Zcw1scqFH0RVSqZVUzce ohSpXtVURKvhMhs_g&usqp=CAc ומשפשפים עם סקוצ' ברייט https://res.cloudinary.com/misradia/image/upload/c_scale,f_auto,h_440/images/items/4929/original-32046.JPEG
התרסיס הוא בסופו של יום חומצה....
אבל יש חור בלכה. שום דבר לא יעזור..
אסף.
1. מה יש לך להפסיד ?
2. גם שריטות ומכות זה פגיעה בלכה .......אבל, לרוב זה הצליח ....
בסקודה ניקו באיזה מוסך עם נוזל לניקוי שירותים בשם 00. משהו בבקבוק ירוק. אני מניח שכל נוזל מקביל יעשה את העבודה ללא השארת סימנים
נוזל שירותים זה חומצה בריכוז 10 אחוז בערך...
מוריד חלודה יופי יופי אגב..
אסף.
אני יודע שיש לי ידידה שזה קרה לה ולקחה את הרכב לטיפול בפלסטלינה.
תבדוק את זה.
אם רק הלכה נפגעה ואתה לא פוחד לנסות לבד (ועל הדרך לחסוך כסף על צביעה) אתה יכול לקנות לכה לרכב ב'טופ קולור' ביצחק שדה ולהתיז לבד.
אגב, כנ"ל לגבי הצבע. פחית צבע ופחית לכה יעלו לך 140 ש"ח ביחד. שפשוף קל של המכסה מנוע וצביעה.
לא מסובך (מניסיון של מישהו שאין לו ניסיון קודם...:cool:)
ליאור
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.