PDA

צפייה בגרסה מלאה : רכב לטיולים וסופש בלבד

דניאל אדיב
01-04-21, 11:24
שלום לכולם,
לאחר הרבה מחשבה ודחיית סיפוקים החלטתי שהגיע הזמן לרכב ב',
ביום יום אני נוסע על פורסטר 2016, תענוג של רכב שעם קצת רצון ויכולת
גם מגיע די רחוק אבל לא רחוק מספיק בשבילי.
אז ככה:
1) תקציב-
בסביבות 45K לרכישה של הרכב בלבד לא כלל שיפורים וטיפולים בחצי שנה הראשונה.
ויכול לעמוד אחת לכמה שנים בהוצאה של 5-10K.

2) גודל-
אין לי מושג, די גמיש בנושא הזה הכל הולך

3) נסיע שנתית ותחזוקה-
אני לא יודע להעריך את מס הקילומטרים שהרכב יעשה בשנה
הרכב משמש רק כפנאי לטיולים.
אני מניח שבשלב ראשון הטיפולים יהיו ע"י בעל מקצוע, עם כוונה לטפל לבד בהמשך הדרך עם צבירת הניסיון.
גר בשרון.

4) אופי השימוש והטיולים-
שטח טכני על כל הניגזרות(מעלות, מדרגות וכו)
רוב הניסיון שלי על האמרים דיפנדרים וסופות וגם קצת על היילקס ויגו
(בזכות מדור ניוד בצהל)
רוצה יכול לעבור ברוב המקומות(במגבלות ההיגיון)

5) תנאי סף-
הכל הולך, בא בראש פתוח

6)לא ננעלתי על שום רכב

תודה לעונים!!!

Yaki5500
01-04-21, 11:33
ג'ימני!!!

Sent from my SM-A505F using Tapatalk

erezgur
01-04-21, 11:46
שלום וברוך הבא,

הדרישה של יכולת עבירות גבוהה, רכב לטיולים בלבד, הגמישות בעניין הגודל והתקציב מכוונים בצורה ברורה על הרכב שאנחנו מרבים להמליץ עליו כאן במקרים דומים - בג'ימני כפי שכתב יקי.

אפשרות נוספת שאפשר לשקול - סוזוקי סמוראי שאולי יאפשר אפילו יותר מבחינת העבירות.

התקציב שלך מאפשר למצוא רכב מתאים ואם צריך גם לשפר אותו לטיולי השטח ברמה שאתה רוצה לעשות, אני הייתי ממליץ לא לעשות זאת מראש אלא לטייל קצת עם הרכב, ללמוד אותו ולראות כל פעם מה הנקודה הבאה שאותה תרצה לשפר.

Yaki5500
01-04-21, 11:55
סמוראי נהדר כמובן
אבל הגימני מתעלה עליו בסיפוק תנאים בסיסיים בדרך אל הטיול שהיא חשובה גם כן
מזגן
הגה כוח
צמד כריות אוויר
כושר שיוט במאה קמש
יש גם אוטומט אם זה חשוב לך
בגדול הוא מאפשר להגיע אל הטיול הרבה יותר רענן
גם קל הרבה יותר להחזיק אותו לאורך זמן היות והוא יוצר ללא שינויים מהותיים עד 2018

לעומתו הסמוראי סיים את תפקידו ב-1998
הוא מגיע ללא כריות אוויר והשיוט בו בדרך לטיול דומה יותר לסיוט
ניתן להוסיף מזגן והגה כוח אבל הם יגזלו סוסים מאורווה שהיא מראש דלה מאוד

היתרון העצום של הסמוראי לדעתי הוא באפשרות לקנות את הגרסא הפתוחה המספקת חיבור בלתי אמצעי לשטח
ממש כמו דיפנדר או סופה ניתן להשכיב את החלון הקדמי, לפרק דלתות ולהרגיש רוח, גשם, בוץ, אדמה מכל הכיוונים
יתרון נוסף הוא שניתן להשיג סמוראי עם צמיגים גדולים מאושרים ברישיון. כמה זה תקף אני לא יודע לומר אבל זה כתוב ברישיון

את שניהם, גם הגימני וגם הסמוראי תוכל לשפר לרמת עבירות גבוהה מאוד כולל נעילות, יחסי העברה, הגבהות פגושי מתכת, ציריות מחוזקות ובאופן יחסי די בזול

Sent from my SM-A505F using Tapatalk

baSS4
01-04-21, 14:09
אם הרכב הוא באמת לשטח בלבד, ומתאים לך רכב ישן, הייתי הולך על אספנות. סמוראי, סיקס טויוטה סופה וכו'.
מוזיל עלויות שנתיות פי כמה. מטייל לבד? משפחה? פספסתי כנראה.
אלו רכבים שלא הייתי נוסע בהם לעולם ביומיום אבל כרכב לטיולים בלבד זה חלום, בתנאי שאתה לא מפונק.
כי כמו שציינו הדרך לשטח היא רחוקה מנוחה, אבל כשמגיעים לשטח...
ג'ימני תהיה בחירה קלה ושפויה יותר אבל ביטוח ואגרת רישוי יעלו הרבה יותר מלרכב אספנות.

דניאל אדיב
01-04-21, 14:27
תודה רבה לעונים!!!!
מודה שחשבתי לכיוון של היילקס ישנה או אפילו טרופר
אבל אני לא באמת מבין בדגמים והם תמיד נראים ממש
שבורים.. ויד10+
אני רוצה רכב שיהיה אצלי שנים.

אני לרוב לא מטייל לבד ובכל אופן לא לוקח סיכונים אם אני לבד בשטח

אגב יש לי שטח די גדול בבית ואין בעיה של מקום
לאחסן את הרכב, אם זה משנה..

raanan
01-04-21, 15:06
אגב יש לי שטח די גדול בבית ואין בעיה של מקום
לאחסן את הרכב, אם זה משנה..
שטח גדול ומאובטח ?
אם כן, לך על הדבר האמיתי , סופה !

erezgur
01-04-21, 15:21
אני לרוב לא מטייל לבד ובכל אופן לא לוקח סיכונים אם אני לבד בשטח

יש כאן שני נושאים שונים, אם נתייחס לשאלון הגדרת הצרכים:
1. כמה אנשים הרכב צריך להסיע. יש הבדל מהותי אם מדובר באדם בודד / זוג לעומת משפחה של 6 אנשים. מחייב רכבים אחרים והתארגנות שונה לטיול.
2. אילו רכבים אחרים מטיילים עמך, גם כאן יש הבדל מהותי אם אתה מטייל עם חבורה שלהם רכבי שטח משופרים / רכבי עבירות לעומת רכבים רכים יחסית - זה משפיע בהכרח על אופי הטיולים ועוזר להציע או לפסול סוג כזה או אחר של רכבים.

לגבי ג'ימני אל מול הרכבים הקלאסיים שהוזכרו, סופה או סיקס וחבריהם - אתה צריך להבין ולהיכנס לעניין בעיניים פתוחות. אין דין רכב מודרני יחסית וצעיר יחסית בשנתון כדין רכב אספנות בין 30 שנה מכל הבחינות. רק אחרי שמבינים זאת אפשר להמשיך ולבחון את היתרונות ונטיית הלב.

ronbs
01-04-21, 15:39
שאלה חשובה, כמה נפדות אמורים להיכנס ברכב,
גימיני למשל הוא זוגי

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

ronbs
01-04-21, 15:46
אם אתה הולך לכיוון אספנות.
קודם כל אתה צריך להפנים שחלק מהטיפולים/תיקונים עדיף לתקן לבד.
רכב טוב עולה כ 60-80k
היתרון, הדבר האמיתי, ביטוח וטסט כ 1000 שקל לשנה

דניאל אדיב
01-04-21, 15:51
יש כאן שני נושאים שונים, אם נתייחס לשאלון הגדרת הצרכים:
1. כמה אנשים הרכב צריך להסיע. יש הבדל מהותי אם מדובר באדם בודד / זוג לעומת משפחה של 6 אנשים. מחייב רכבים אחרים והתארגנות שונה לטיול.
2. אילו רכבים אחרים מטיילים עמך, גם כאן יש הבדל מהותי אם אתה מטייל עם חבורה שלהם רכבי שטח משופרים / רכבי עבירות לעומת רכבים רכים יחסית - זה משפיע בהכרח על אופי הטיולים ועוזר להציע או לפסול סוג כזה או אחר של רכבים.

לגבי ג'ימני אל מול הרכבים הקלאסיים שהוזכרו, סופה או סיקס וחבריהם - אתה צריך להבין ולהיכנס לעניין בעיניים פתוחות. אין דין רכב מודרני יחסית וצעיר יחסית בשנתון כדין רכב אספנות בין 30 שנה מכל הבחינות. רק אחרי שמבינים זאת אפשר להמשיך ולבחון את היתרונות ונטיית הלב.
זה יכול להיות טיול זוגי או עם 4 חברים ברכב..
אין לי קבוצה קבוע לטיולים לכן זה יכול להיות מגוון רחב של רכבים וגם לא הייתי רוצה להגביל את עצמי.

אין לי כל כך איל להבין את את הנושא מפני שאין לי מקורות לדלות מהם מידע, אשמח שתשתף אותי בגורמים לשיקול

- - - Updated - - -

שאלה חשובה, כמה נפדות אמורים להיכנס ברכב,
גימיני למשל הוא זוגי

דינמי.. יכול להיות זוגי או עם 4 חברים ברכב

ronbs
01-04-21, 16:12
אין לי קבוצה קבוע לטיולים לכן זה יכול להיות מגוון רחב של רכבים וגם לא הייתי רוצה להגביל את עצמי.

אין לי כל כך איל להבין את את הנושא מפני שאין לי מקורות לדלות מהם מידע, אשמח שתשתף אותי בגורמים לשיקול

- - - Updated - - -

דינמי.. יכול להיות זוגי או עם 4 חברים ברכב

כמו שאמרתי אם הדרישות הם יותר משתי אנשים גימיני /סמוראי לא רלבנטים
אתה צריך רכב גדול כמו לנדקרוזר, פאגרו וכו' או רכבי אספנות כמו סיקס, סופה.
אם יש לך כישורים טכניים ואתה אוהב את הקטע הטכני אני הייתי הולך על אספנות, כך בחשבון הרפתקאה ארוכה

erezgur
01-04-21, 16:26
במקור כתבת:

2) גודל-
אין לי מושג, די גמיש בנושא הזה הכל הולך

אבל כעת:

זה הבדל גדול! עבור 4 (נהג+3 או) גימני או סמוראי יהיו סיוט בטיול שטח. אם אתה מתכוון נהג+4 אז אין גם אפשרות פיזית ברכבים הללו... בקיצור - אם אתה חייב 4 נפשות זה פוסל לצערי את האופציה הזו. חבל שהתעלמת מנקודה מרכזית זו במענה לשאלון שבהודעת הפתיחה לשרשור, היית חוסך לנו את האופציה המתבקשת הזו.

הרעיון במתן תשובות לשאלון שלנו הוא שהתשובות, קצרות ומדוייקות ועוזרות לכולנו להתכוון, אחרת באמת חבל על הזמן.

זה מתייחס לבחירה ברכב חדש יחסית עם עלויות אחזקה נמוכות וקרובות לעלויות של רכב פרטי לעומת אחזקת רכב בן 30.
ברור שככל שהרכב חדש יותר, עם מעט ק"מ, עם מלאי חלפים בכל מוסך / מחסן חלפים קל ונח יותר לטפל בו.
עבור רכבים ישנים - לפעמים צריך לאלתר, לפעמים צריך להמתין עד שחלפים יגיעו מחו"ל וכו'.
הגימני גם זול יותר בעלויות השוטפות (דלק, כמות שמן במנוע וכו') מהרכבים הגדולים עם המנועים הגדולים.
יש עוד הרבה הבדלים - "המקורות לדלות מהם מידע" הם ברובם כאן, אצלנו בפורומים. תתחיל לשוטט בפורום ולקרוא מעט על הרכבים המוזכרים, זה יעזור לך להתמצא קצת טוב יותר כאשר יצוצו מועמדים פוטנציאלים.

דניאל אדיב
01-04-21, 18:45
תודה לכולם!!!

-->