צפייה בגרסה מלאה : איך מצטרפים לקבוצות החילוץ של ג׳יפולוג בוואטסאפ?
מודה שקצת התבלבתי בשרשורים השונים
אולי אפשר לתת הנחיה פשוטה כאן לי ולשכמותי..👴🏻
שולחים הודעה פרטית לבועז אברהמי או ללביא או אלי...
מקבלים ומאשרים את תקנון הקבוצה ומצורפים אליה...
נשלח מהנייד
ויש גם את הקבוצה השנייה, זו שהביאה את הפתרון לניצנה אתמול בערב. כדי להרשם אליה שולחים הודעה פרטית לדרור ברלי פה באתר.
ארז, לא מתאים לך להתעלם ככה מהקבוצה השנייה...
ממש לא מתעלם, אפילו מפרגן בלב שלם (לדעתי כתבתי היום תגובה כזו בשרשור השני), אבל כאן השאלה הייתה מאד ממוקדת וכך גם התשובה שלי.
למען הסר ספק - אני לא רואה תחרות בקיום שתי הקבוצות ומבחינתי שכמה שיותר אנשים יהיו חברים בשתיהן יחד.
השאלה אכן היתה ממוקדת - קבוצות החילוץ, ברבים, כלומר יותר מקבוצה אחת.
ואני בהחלט מבין את הבלבול של האנשים בין הקבוצות ואני מניח שלכן נשאלה השאלה במקור.
וגם צפו לבלבולים בתום לב בפנייה לקבוצות השונות, כי תחת לחץ לא כל אחד זוכר את כל החוקים ...
שולחים הודעה פרטית לבועז אברהמי או ללביא או אלי...
מקבלים ומאשרים את תקנון הקבוצה ומצורפים אליה...
נשלח מהנייד
אתה יכול לשלוח גם אלי ..
Sent from my iPhone using Tapatalk
boaz avrahami
04-04-21, 23:28
גיא, נדב ודרור, אתם יוצרים בלבול מכוון בין הגולשים.
אולי מפני שהקבוצה לא ממש תפסה?
לא ממש מתאים לי להיכנס להתפלמסויות - גם בקשר לחילוץ אתמול אבל לפחות אל תתרמו לבלבול. וזה מתחיל אפילו בשם שדרור בחר לקבוצה השניה. משהו שמשקף דווקא את הרוח של הראשונה.
בכל מקרה
יש קבוצה אחת גדולה וותיקה של כ 320 משתתפים ומיועדת לעזרה הדדית רק עבור חברי ג׳יפולוג ובני משפחה מדרגה ראשונה ובלבד שהם רשומים מראש לקבוצה.
״ קב חילוץ שקטה ג׳יפולוג״ (1 או 2 בגלל כמות המשתתפים
הרעיון הוא ערבות הדדית בין חברי ג׳יפולוג שהם חברי הקבוצה.
הקבוצה מנוהלת ע״י לביא, ארז גור ואנוכי.
חשוב לנו לשמור השקט בקבוצה ועל רוח ג׳יפולוג.
ישנה הקבוצה של דרור שמונה כ 90 משתתפים, חלקם המכריע בכפילות לקבוצה הוותיקה. חלקה השני מזדמנים שאינם חברי ג׳יפולוג.
הקבוצה נפתחה לאחר שדרור היה זקוק למענה ללקוחות שהוא מדריך ולא התאפשר לו לקבל זאת באמצעות הקבוצה הראשונה ונוצרה מחלוקת.
הקבוצה שלו נקראת באופן מבלבל ״ ערבות הדדית בשטח״ אבל היא מתימרת לתת סיוע לכל דכפין שנתקע בשטח בין אם הוא חבר גיפולוג או לא ובין אם הוא חבר בקבוצה או לא.
זה לא בדיוק המשמעות המוכרת לי למונח ערבות הדדית מפני שמי שלא רשום לא ערב לחברים ותיקים אבל מילא. כל אחד והפרשנויות שלו.
קבוצה זו מנוהלת על ידי דרור ברלי , גיא, אומי ושמוליק(?).
כולנו חברים טובים ואין יריבות או קנאה ביננו.
יש הבדלים בסגנון הניהול ומתן הכיסוי וזהו.
לא ממש מתאים לי להיכנס להתפלמסויות - גם בקשר לחילוץ אתמול אבל לפחות אל תתרמו לבלבול. וזה מתחיל אפילו בשם שדרור בחר לקבוצה השניה. משהו שמשקף דווקא את הרוח של הראשונה.
בכל מקרה
יש קבוצה אחת גדולה וותיקה של כ 320 משתתפים ומיועדת לעזרה הדדית רק עבור חברי ג׳יפולוג ובני משפחה מדרגה ראשונה ובלבד שהם רשומים מראש לקבוצה.
ישנה הקבוצה של דרור שמונה כ 90 משתתפים, חלקם המכריע בכפילות לקבוצה הוותיקה. חלקה השני מזדמנים שאינם חברי ג׳יפולוג.
הקבוצה נפתחה לאחר שדרור היה זקוק למענה ללקוחות שהוא מדריך ולא התאפשר לו לקבל זאת באמצעות הקבוצה הראשונה ונוצרה מחלוקת.
הקבוצה שלו נקראת באופן מבלבל ״ ערבות הדדית בשטח״ אבל היא מתימרת לתת סיוע לכל דכפין שנתקע בשטח בין אם הוא חבר גיפולוג או לא ובין אם הוא חבר בקבוצה או לא.
זה לא בדיוק המשמעות המוכרת לי למונח ערבות הדדית מפני שמי שלא רשום לא ערב לחברים ותיקים אבל מילא. כל אחד והפרשנויות שלו.
אני מתנצל על הבלבול. התכונתי לשרשר להודעה שאומרת לשלוח לדרור הודעה.
לא ניסיתי לגנוב לך לקוחות בועז יקירי. ( אגב. אתה גם בקבוצה האלטרנטיבית ... ההממ. ).
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא ממש מתאים לי להיכנס להתפלמסויות
בועז,
איזה בלבול בדיוק אני יצרתי ? אני ציינתי שיש עוד קבוצה שארז התעלם ממנה בתשובה שלו. אם אינני טועה הפעילות של הקבוצה השנייה היא זו שהביאה את השאלה לכאן...
מה אתה רוצה מדרור ? הוא בכלל לא הגיב בשרשור הזה ..
וגיא, כנראה בטעות בתום לב, ציטט את ארז במקום אותי וזה באמת יוצר קצת בלבול לגבי הקבוצה שאליה אפשר להירשם דרכו.
המשך ההודעה שלך, זו שאני לא מצטט, סותר את ההצהרה שלך עצמך על התפלמסויות. מיותר לגמרי לטעמי.
לסיכום (ציטוט סלקטיבי של החלק הענייני בהודעה של בועז):
קבוצה אחת: ״ קב חילוץ שקטה ג׳יפולוג״ (1 או 2 בגלל כמות המשתתפים
מנוהלת ע״י לביא, ארז גור ואנוכי.
הקבוצה של דרור ״ ערבות הדדית בשטח״ מנוהלת על ידי דרור ברלי , גיא, אומי ושמוליק(?).
ורק אוסיף שבקבוצה הראשונה חשוב מאוד לשמור על הכללים אחרת מושעים/מסולקים מהקבוצה, ובקבוצה השנייה הניהול משוחרר יותר ולכן היא יותר רועשת, ועדיין לא הוטמע בה היטב המעבר לקבוצה ייעודית לכל חילוץ.
וכמובן שאין שום מניעה להיות חברים בשתי הקבוצות [emoji846]
לילה טוב [emoji846]
אווו שוב התחלנו? אתם רציניים?
לא יזיק לכולם ללכת לפרק איזה סרן
לרתך איזה ברזל.
חאראם על כל האגו הזה... סתם מלכלך את האווירה.
אתה מתכוון ככה ?
(זה מהחילוץ אתמול ...)https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210404/100ed5c55d744ee30a4cceff75727ab2.jpg
בכל מקרה
הבהרות תיקונים קלים:
1. "ערבות הדדית" - ערבות הדדית בין חברים, בין ג'יפאים, היא נושא רחב שנתון לפרשנות ואפשר להתווכח עליו הרבה. משהו בסגנון "מהו רכב שטח אמיתי". באותה מידה אפשר להתווכח מה זה "חבר"?.... חבר שלכם בפייסבוק הוא באמת חבר?... וחבר שלכם מפורום ג'יפולוג?....
אני הקמתי את הקבוצה. אני בחרתי בשם הזה בלי להתבלבל - אחרי שבמשך תקופה ארוכה, הייתי מה נקרא "ערב" לחברים כאן בלא מעט חילוצים. לא חישבנתי. לא לדלק, לא לציוד, לא לזמן, לא לילדים, לא למשפחה. אבל כשפעם אחת אני עצמי נזקקתי לעזרה, (אני, אישית, נמצאתי בשטח עם מישהו שהיה זקוק לעזרה ואני נדרשתי לפתרון. לא הייתי ספון בבית עם כוס קפה מאחורי מקלדת ומחפ"ק חילוץ לטובת לקוח שלי) קיבלתי אצבע משולשת מכמה אנשים כאן וגם השעיה מהנהלת הקבוצה, בשם הכללים.
האם נעלבתי? כן. בפירוש.
לא נחזור לפרטים, לא נתווכח. מה שהיה היה, ונגמר. לקבוצה יש כללים ברורים, הם נאכפים בקפדנות. אפשר להתווכח על מידת החריגה שלי מהכללים האלה אם היתה כזו. אם מנהלי הקבוצה החליטו שאני חרגתי, ולמרות הקרדיט שצברתי בקבוצה אני צריך להיות מושעה, קיבלתי את זה - אבל אני בהחלט לא מוכרח להסכים עם המצב שבו בשורה התחתונה מישהו מחברי הקבוצה זקוק לעזרה כלשהי אבל לא עומד בכל הכללים בכל מאת האחוזים - ואז עושים לו "נא" באצבע האמצעית. התחושה בשטח, בזמן אמת, היא קשה. מעליבה אפילו.
אישית, אני נמצא המון בשטח. אבל רוב הזמן הזה הוא במסגרת של עבודה. או שאני בודק/סוקר מסלולים, או שאני מוביל קבוצה. קבוצה בהדרכת נהיגה, או קבוצה בטיול. תקיעות ואירועים יש הרבה. מה הרבה? המון! ברובם המוחלט, כולל כאלה שמעורב בהם ארגז הכלים והרבה עבודת מכונאות, אני מטפל לבד או בעזרת חברים קרובים בהצלחה רבה ללא עזרה מבחוץ.
אבל יש גם אנשים שלדעתם זה מצב שהופך אותי ל"לא ראוי" לעזרה מקבוצת החילוצים.
מבחינתם, מכיוון שאני נמצא בשטח לצורך עבודה/פרנסה, מין הראוי שמקום העבודה שלי (אתר השטח הישראלי 4x4.co.il) והבוס שלי, עופר אוגש, ידאגו לי לפתרונות/חילוצים.
זו דעתם. אני לא נכנס לויכוחים ולפרטים/השגות וכו' כי זה לא המקום. אפשר להתדיין על זה סביב מדורות ומנגלים.
אז פתחתי קבוצה מקבילה, שלוקחת בחשבון שאם חבר שלכם תקוע בשטח - זה נורא פשוט: זה חבר שלכם והוא תקוע עכשיו בשטח! הוא נמצא בלחץ ותחת כובד של בעיות שניתכות עליו מכל הכיוונים ושגורמים לו לעתים לשים בצד כמה כללים, כי קודם כל צריך תשובה ופתרון למצוקה ורק אחר כך להתחשבן ולספק הסברים.
לכן הכללים של הקבוצה האלטרנטיבית מעט יותר גמישים ומשוחררים והערבות שלה לחבריה ולג'יפאים בכלל היא מלאה. בלי להתחשבן על תתי סעיפים בתקנון, בלי השעיות ועונשים, בלי להשאיר מישהו מחבריה בשטח עם טעם מריר ותחושה קשה שנטשו אותו. כי מי שזקוק לעזרה זקוק לה כאן ועכשיו ובזמן שהוא תקוע, זה לא המקום להתחיל להתווכח איתו. זה הכל.
האם הקבוצה תפסה? מבחינתי תפסה ובגדול. כל האינצידנטים שבהם טיפלנו היו מוצלחים והסתיימו בטוב. לפני תחילת חוה"מ עמדנו על 73 חברים, ממש היום ככל כנראה יצטרף אלינו החבר ה-100. אני לא מנהל כאן תחרות "למי יש יותר" כי אחרי כל חילוץ, מצטרפים עוד ועוד. יש מי שלא רוצה להצטרף כי יש לו משהו אישי איתי/נגדי?.... זכותו. או שסתם לא אוהב כללים משוחררים ומעדיף ניהול סופר-מהודק ו"חסר רחמים"?..... גם זה אחלה. זכותו המלאה.
2. "ערבות הדדית" היא קבוצה שקטה בדיוק כמו קבוצת ג'יפולוג.
אין בה רעש. אין בה דאחקות, ברכות מדקל וקנין, GIFים מרצדים ו/או תמונות פורנו. מי שיחרוג בקטע הזה - בי נשבעתי, יכיר את הצד הפחות סבלני שלי, שהוא "נאצי" קצת יותר מבועז. אשעה אותו לתמיד, לא לשבוע.
ה"רעש" בקבוצה אם אפשר לקרוא לזה ככה, מתחיל רק כשמישהו פותח קריאה לחילוץ. אז בהחלט עוברות קצת יותר דקות עד שנפתחת תת-קבוצה ייעודית לחילוץ ספציפי. אבל אני ושאר מנהלי הקבוצה לא רואים בזה עניין שצריך להפיל בגללו את השמיים - ועד כה זה עובד ועובד מצוין.
3. הכיסוי עדיין לא זהה, פשוט כי אנחנו עומדים נכון לרגע זה על 99 חברים לעומת 320 בקבוצה הותיקה. אבל אנחנו הרבה יותר גמישים כי כאמור - הכללים אצלנו פחות מגבילים וברגע שמספר החברים ישתווה, לא יהיה ספק ביכולת לתת כיסוי רחב יותר והיענות מהירה בהרבה. אני מוכרח להדגיש את מה שבועז חברי הטוב כתב: אין כאן שום תחרות בין הקבוצות. אין שום יריבות. אין קנאות. אלא רק כללים מעט שונים - רוב החברים אצלנו אכן חברים גם בקבוצה הותיקה. גם בועז עצמו חבר בקבוצה שלי (אבל שכח שההשעיה שלי - לשבוע - הסתיימה כבר מזמן ועוד לא החזיר אותי לקבוצה שלו...) וכבר היה חילוץ אחד לפחות שהקבוצות שיתפו פעולה ביניהן - כי כאמור - כולנו חברים טובים. גם ברמה האישית. לא מחשבנים לקבוצה כזו או אחרת. פשוט יוצאים לעזור.
כולי מלא הערכה לכל האנשים הטובים והנדיבים כאן, בשתי הקבוצות, שלא מחשבנים וכן עוזבים הכל, מעמיסים את הציוד ונוסעים מאות קילומטרים לחלץ/לעזור למי שבמצוקה.
זו היתה רק הבהרה. אז אני ממש מבקש לא להפוך את זה להתנצחות.
כי אם כן, אני אהיה זה שינעל את השרשור - וזו תהיה הפעם הראשונה שאנעל שרשור, אי פעם, בכל שנותיי כמנהל בג'יפולוג.
boaz avrahami
05-04-21, 17:14
קשקשן, כבר נעלת אחד. באותו נושא...
והשארת לעצמך את זכות המילה האחרונה שם [emoji41]
אתה יודע דרור שרבים מכאן יסעו רחוק בשביל לחלץ חברים.
אבל ראבק, מה לנו וללקוחות של עופר אוגש?
למה חברי הקבוצה צריכים לעשות את העבודה שלו כשהוא מתפרנס ממנה לבד?
למה אנחנו צריכים לתת רשת הגנה לאלו שמבחירה לא רשומים לקבוצה ותאורטית לא בפול של המוכנים לתרום?
לטעמנו ראוי שתהיה הלימה.
נאמר יותר מפעם אחת שביטוח קונים לפני הארוע ולא אחריו.
אתה מתעקש להתעלם משתי עובדות....
1. אני ביקשתי עזרה לי, לעצמי. זה אני שהייתי בשטח, עם הבעיה. כל עוד הרכב לא חולץ, אני נשאר שם. גם לישון שם אם צריך. את "רשת ההגנה" אתה נותן לי, חבר בקבוצה, לא ללקוח שלי.
על זה היה הויכוח אז, כנראה - איך להגדיר את המצב הספציפי.....
2. למיטב זכרוני, מעולם לא נעלתי שרשור. אני ליברלי גם בנושא הזה. יש עוד מנהלים/חברי מערכת בג'יפולוג - ואצבעם על הדק הנעילה קלה משמעותית משלי.
תודה על ההפניה לקבוצה- הצטרפתי.
מקווה לתרום ולא להתרם😀
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.