צפייה בגרסה מלאה : הרבה שאלות לפני קניית סמוראי
בומס הקופץ
12-03-06, 23:53
אני עומד לפני רכישה של סמוראי. אחרי כבר חודש וחצי של בדיקות סמוראים מצאתי משהו שעבר את המבחנים של מאמר "בדיקת סמוראי לפני קנייה" (היה משעשע להסתובב עם הדפים של המאמר בהתחלה ולבדוק לפיו, בסמוראי הרביעי זה כבר נהיה חלק יותר).
הבעיות שלי הם כאלה:
הבחור רצה לעבור לגלגלי 235/75/15 ויצר הגבהה רק מערגול והוספת עלים, הוא לא נגע בכלל במערכת המתלים ולא שיפר את יחסי ההעברה אם כי החליף בולמים לבולמי מונרו (שכחתי לבדוק אם הוא האריך גם את הבאמפ סטופ, יבדק בפעם הבאה שאני אגיע אליו). הוא נסע ככה במשך שנה, הוא טוען שאין לו בעיות והכל מושלם ואין על הרכב שלו בשטח.
היות וממילא הכוונות שלי היו להגביה לעבור לגלגלי 31 אינץ, ולשפר יחסי העברה, שמחתי שהוא חסך לי חלקית את העבודה (למרות האמונה הגדולה שלי בעבודה עצמית). השאלה שלי היא, היות וגם המערכת מתלים שלו לא שונתה וגם יחסי ההעברה לא שונו, לאיזה שחיקה זה גורם וכמה זה מסוכן או לחילופין יעלה לי בשביל לתקן נזקים אפשריים?
שאלה נוספת: הגבהה נחשבת לשינוי מבניות (אני מקווה שזה המושג) כלומר אם בוחן רכב עוצר אותך ומגלה שהרכב שלך מוגבה, הוא יכול להוריד את הרכב מהכביש (יש מקומות שאי אפשר להמנע בהם מנסיעה על הכביש לצערי :) )? או שזאת סתם שמועה מרושעת?
ושאלה אחרונה להיום, הגלגלים שלו לא ברשיון, כמה קל לרשיין אותם וכמה זה צריך לעלות?
תודה לכל מי שהצליח לקררוא עד כאו ותודה לכל מי שיענה. אני אשמח אפילו לקישורים.
GodsFather
13-03-06, 09:46
אז ככה :
קודם כל סחטיין על הבדיקות , חשוב מאד להקפיד כדי שלא תצא עם נזקים על חיפזון.
לגבי מה ששאלת , אענה ללא קשר לסדר השאלות.
העברת צמיגים ברשיון - אין מצב שמישהו יענה לך כאן על זה כי זה לא חוקי. אתה צריך למצוא קומבינה כלשהיא. קח בחשבון שנסיעה ללא צמיגים ברשיון היא הורדה וודאית מהכביש על ידי כל שוטר זוטר שנדלק עלייך.
הגבהת הרכב - בוחן תנועה יוריד אותך גם אם יצאת עם הרכב מהמפעל ויש לך מסמכים מוכיחים את גובה הרכב ,הם יעשו מה שבא להם. מבחינת החוק, אין גובה מדוד פר רכב ולכן אתה יכול להגביה אותו/לא לחשוש מגובהו הנוכחי.
אני לא יודע מה גובה הרכב כרגע אבל אם הוא לא החליף את הבולמים לארוכים יותר הם צריכים להיות ממש בסוף המהלך שלהם ולפי מה שאתה מתאר ככל הנראה גם שחוקים לגמרי , תשקול החלפתם בעת הרכישה ,האם נסעת על הרכב ? מהניסיון שלך עם רכבים אחרים, איך יציבות הרכב על הכביש ?
קלאץ' שחוק זה נזק וודאי לצמיגים כאלה ללא שינוי יחסי העברה,מעבר לזה יש עומסים על הסרנים, הטרנספר והגיר הנוכחיים...בקיצור חגיגה, במיוחד אם הוא קרע את הג'יפ בשטח ולפי מה שאני קורא ממך זה נראה ככה...נראה לי שהוא לא ממש עשה לך את העבודה אלא יצר לך עבודה חדשה...
מקווה שעזרתי, זה המעט שאני יודע...
בומס הקופץ
13-03-06, 10:54
תודה רבה על התגובה נתת לי קצת חומר למחשבה
לא כל כך הבנתי לגבי הרשיוי של הצמיגים, מה בעיית החוקיות איתם, חשבתי שזה רק ללכת למשרד הרישוי ולהסדיר את זה, הנחתי שזאת עוד פרוצדורה ממשלתית שלוקחת זמן אבל שאפשר להסדיר את זה. למרות שאני מקווה לא לראות כבישים מעבר להכרחי אני עדיין מעוניין בחוקיות של הצמיגים. אם יש בעיה לדבר על זה בפורום אני אשמח אם יענו לי בפרטי.
לגבי הבולמים הוא החליף לבולמים ארוכים יותר (מונרו מגנום), שכחתי לבדוק אם הוא החליף גם את הבאמפ סטופ אבל כמו שכתבתי זה יבדק עוד פעם.
נסעתי על הרכב הוא יציב על הכביש והוא באמת חיית שטח.
עם החלפת כבל קלאץ' אני יכול לחיות (אני מניח שזה עולה בסביבות ה 200 שקל וקצת עבודה עצמית) לגבי השאר לא כל כך ברור לי, למה נוצרים העומסים האלה אני אשמח אם תפנה אותי לשרשור או קישור שמדבר על זה (חיפשתי לא כל כך מצאתי)
ועוד פעם תודה על התשובה
עם החלפת כבל קלאץ' אני יכול לחיות (אני מניח שזה עולה בסביבות ה 200 שקל וקצת עבודה עצמית) לגבי השאר לא כל כך ברור לי, למה נוצרים העומסים האלה אני אשמח אם תפנה אותי לשרשור או קישור שמדבר על זה (חיפשתי לא כל כך מצאתי)
ועוד פעם תודה על התשובה
הבעיה לא בכבל קלאצ' אלא בקלאצ' עצמו.
ככל שהגלגל יותר גדול הוא מיצר עומס יותר גדול (כבד יותר,קוטר גדול יותר= בלאי מואץ למכלולים שלא בנויים לעבוד בכזה עומס)
לגביי 235/75 זה מידה שיש עליה מחלוקת אם הסמוראי בנוי לעבוד בה או לא.
שיהיה בהצלחה
עוד משהו...
נהגתי בסמוראי עם 235 עם טרנספר מקורי ולא אהבתי את הנסיעה. הרכב מגיב ומרגיש כבד.
קח את זה בחשבון.
היות וגם המערכת מתלים שלו לא שונתה וגם יחסי ההעברה לא שונו, לאיזה שחיקה זה גורם וכמה זה מסוכן או לחילופין יעלה לי בשביל לתקן נזקים אפשריים? כל דבר שמועמס יותר, נשחק יותר. השאלה היא מתי זה מתחיל להיות משמעותי והתשובה החד משמעית היא ש235/75/15 היא לא המידה בה זה קורה. לפני שנה שתיים עוד חשבנו שאנחנו יותר חכמים מהאמריקאים ושהסמוראים אצלנו שונים, מסתבר שטעינו בשני הסעיפים. צמיג 29' לא מאיץ שום דבר בצורה יוצאת דופן.
אם כי החליף בולמים לבולמי מונרו
זו בדיוק כוונתי כשאמרתי בכתבה שזו לא החלפת בולם שמשלמים עליה. זה לא בולם איכותי במיוחד (ואם כן, הוא דביל למדי).
הגבהה נחשבת לשינוי מבניות
הגבהה היא אכן שינוי מבני, אבל אין שום נתון על הגובה המקורי של הרכב. במילים אחרות, אם לשוטר זה נראה גבוה - זה מוגבה. אם לא, זה לא. עצוב, אני יודע, אבל זו המדינה שלך.
מצד שני, זה אומר שאין לך בעיה עם ההגבהה הזו מבחינת דוד שוטר.
הגלגלים שלו לא ברשיון, כמה קל לרשיין אותם וכמה זה צריך לעלות?
זו כבר בעיה, חביבי. זה אומר שהביטוח לא תקף כשאתה נוסע ברכב, זה אומר שכל שוטר מוריד אותך מהכביש בלי בעיה וזה אומר דרשני לגבי המוכר שלך. רד מהרישוי בפורום הפתוח, עבור לה"פ או טלפונים בנושא.
אל תקנה רכב שטח שהרשיונות שלו לא פיקס. טסט בתוקף, צמיגים ברשיון, כננת וו גרירה אם יש ברשיון. זה בעייה של המוכר, אל תיקח אותה על עצמך.
בומס הקופץ
13-03-06, 23:58
תודה, לקחתי לתשומת ליבי את הכל.
שאלה נוספת (אם אני כבר בשוונג) נאמר לי שהוספת מזגן בסמוראי זה מבצע מסובך שיכול להוביל להרס של המנוע ואם לא מנוע, זה מתכון בדוק לבעיות, ושיש מעטים בארץ שיודעים להרכב מזגן כזה כמו שצריך.
יש אמת בדבר הזה? ברכב שאני רוצה לקנות הותקן מזגן (לא היה במקור) אבל הוא לא הותקן ע"י הבעלים הנוכחיים ככה שאני לא יכול לבדוק מי התקין אותו. אם זה באמת יכול לגרום לנזקים איפה אני אראה אותם? או מה אני צריך לעשות בשביל לאבחן אותם?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.