PDA

צפייה בגרסה מלאה : המלצה לרכב שטח ראשון

eilon2
05-04-21, 20:26
הי אני איש שמכיר שטח אבל דרך הרגליים/אופניים ומעט פרייבטים עם נזקים בגחון או בקרטר.
מעוניין בהמלצה לרכב שטח שיהיה גם רכב לנסיעה מחוץ לעיר ולמשפחה מידי פעם (עובד מהבית בדרך כלל ויוצא מטעם העבודה אחת לשבוע למקומות משתנים ולפגישות) בתקציב שפוי 40-80 אלף.
אנחנו זוג+3 ילדים בגיל נוער וכלב, רוצים רכב להגיע איתו מידי פעם קצת עמוק לשטח אבל לא בשביל לסמן וי על מעלה מאתגר כלשהו כזה או אחר. אלא יותר כדי להגיע למעיין פנימי או מקום פחות נגיש (למשל להתקרב לחוף ים קצת יותר מבודד כדי לפרוק את הציוד ביתר קלות) ולהתרחק מהמוני ישראל לפרוק ציוד ולנוח.
אני אדם גדול מימדים ומעוניין בנוחות יחסית של ישיבה/נסיעה לכן רכבים קטנים מידי נפסלים על הסף.
כמו כן חשובה לי נוחות העמסה בתוך הרכב ו/או גגון יעיל מעל או אפילו ארגז מאחור (אם זה טנדר טוב שיתאים)
לא מעוניין ברכב ישן מידי עם תחזוקה ובלאי מואץ אבל אם תהיה מציאה טובה אפשרי.
שמעתי כאן הרבה על פורסטר (האם רק דגמים 2008-2012? הם טובים או גם אח"כ בסדר)
הרבה על גרנד ויטרה.
שמעתי דברים טובים גם על טראקאן אבל הם ישנים ולא יודע מידת אמינות וחלפים...
אוהב את הצורה של הפאתפיינדר אבל הבנתי שקשה מאוד למצוא.
מתחיל לחשוב שאולי גם טנדר נחמד ונעים ואמין שיתאים לדרישות יבוא בחשבון כמובן מבחינת שטח אחלה אבל מבינת רכב א' זה קצת בעייתי ולא ייצוגי.

בקיצור אני אולי סתם חזיר - רוצה גם רכב שטח טוב עם עבירות טובה, גם נוח וגדול, גם שיתאים לי לנסיעות כביש וגם שיהיה יפה להסתכל עליו..:) ואת כל זה אני רוצה בתקציב מוגבל ודל...
חחח בקיצור, בעיקר מבולבל ולא בדיוק יודע מה אני רוצה או על מה אני צריך לוותר אשמח אם תעשו לי סדר.
ועכשיו אענה בקצרה על השאלון.

תודה רבה מראש לעוזרים.

1. תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!א. מה התקציב לרכישת הרכב? 40-80
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה? כולל
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים? כן

2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח? 5 נפשות משפחה של אנשים בריאים וגדולים (בעיקר אני) ואולי אפילו כלב שמנמנן אם יהיה מקום.

3. נסועה שנתית ותחזוקה:א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול? עד 15,000 מהם שליש לטיולים בערך (מס' פעמים בשנה ואם נהנה אז בטוח יותר).
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)? השאיפה שיהיה ראשי ונעים לנסיעה ככל שניתן אבל אם לא יסתדר גם וגם וגם ולא יענה על דרישות השטח והגודל, אז סביר שיהיה לנו גם רכב משפחתי ראוי (רכישה נוספת של עד 50 אלף) לנסיעה למשפחה בדרום אחת לשבועיים ולאישתי להגעה לעבודה (בכל מקרה נחזיק 2 מכוניות כי גם אני מידי פעם במשך השבוע צריך להתנייד בעבודתי ולא להיות מוגבל ותלוי.
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)? מוסכים
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים? מרכזי

4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'? ממש לא מעניין אותי להשתתף במירוץ ראלי סהרה, ונהיגה בשטח כעניין בפני עצמו הוא ממני והלאה. כתבתי למעלה, מעוניין בגדול ברכב עם יכולות שטח מספיק טובות כדי להתרחק מהמוני ישראל ולעיתים בעומק המדבר ומבלי שאצרך לחזור דרך שלמה בגלל בור בלתי עביר.
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה? לא טיילתי בקבוצות לא חושב על זה בעתיד
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול). אין משהו מיוחד, שוב, לא מחפש מעלים קשים או מקומות מאתגרים.

5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?

א. גיר אוטומטי/ידני אוטומט אם אפשר
ב. מנוע דיזל/בנזין לא אכפת לי. מה שסוחב טוב יותר ואמין יותר
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...) אז ארוך, וראו מה רשמתי לגבי טנדר גם יכול ללכת בחשבון בתנאים מסויימים.
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות? לא חדש ולא אספנות, אבל משומש בטוח. השאלה כמה משומש וחבוט עד כמה אצטרך לרדת בשנתונים בגלל האילוצים. (אגב מעוניין גם ברכבים עם קילומטראז' לא גבוה מידי עד כמה שניתן נניח גג עד 250,000!)

6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?

שמעתי כאן הרבה על פורסטר (האם רק דגמים 2008-2012? הם טובים או גם אח"כ בסדר)
הרבה על גרנד ויטרה.
שמעתי דברים טובים גם על טראקאן אבל הם ישנים ולא יודע מידת אמינות וחלפים...
אוהב את הצורה של הפאתפיינדר אבל הבנתי שקשה מאוד למצוא.
מתחיל לחשוב שאולי גם טנדר נחמד ונעים ואמין שיתאים לדרישות יבוא בחשבון כמובן מבחינת שטח אחלה אבל מבינת רכב א' זה קצת בעייתי ולא ייצוגי.

ושוב, תודה מראש לכל מי שיעזור, כי כנראה אני ממש מבולבל.

erezgur
05-04-21, 22:36
ברוך הבא,

תהיה בריא כמה כח יש לך לכתוב באריכות ובכפילות כמעט הכל... אבל בבקשה - שמור את ההדגשות (הבולד) רק למקומות בהם הן נדרשות, אחרת אני מרגיש שאתה צועק עלינו למרות שאני משוכנע שאין לך כוונה לצעוק.

במקומך הייתי מחפש אחד מהבאים:
1. פאג'רו
2. פאת'פיינדר
3. גרנד צ'ירוקי
4. רקסטון
5. גרנד ויטרה xl

תתחיל לסרוק את הלוחות, לראות מה ניתן לקנות בתקציב שלך ותעזר בנו כאן להתחבטויות וכיוונים נוספים.

נשלח מהנייד

eilon2
06-04-21, 02:30
ראשית תודה על ההתייחסות.
א. חח כתבתי בשטף ומהירות ובדיעבד אכן יצא שכתבתי באריכות כי מנסה לדייק ולנסות וגם לחסוך מראש שאלות נוספות ופינג פונג. אולי הדרך הארוכה היא לפעמים הקצרה.
אז מתנצל על המלל הארוך.
ב. בולד? פשוט צבעתי את הכתובים שלי בכתום. לא הדגשתי מילים. לא משנה

ההמלצות שנתת איזה שנתונים זה?

erezgur
06-04-21, 10:30
ההמלצות שנתת איזה שנתונים זה?

לפי התקציב שלך.
בחיפוש בלוחות תסנן לפי מחיר ותראה איזה שנתון אתה מקבל....

נשלח מהנייד

eilon2
06-04-21, 14:01
אתה מציע לי פה שנתונים ישנים (15-20 שנה) לא בטוח אם את הפשרות ארצה לעשות דווקא בגיל הרכב
אולי בכלל הפשרה צריכה להיות בגודל המרכב והמטען
ואז אני שואל, מה לגבי הרכבים הבינוניים יותר, גרנד ויטרה, פורסטר, טראקאן (שהוא קצת יותר גדול), שאז אולי אפשר להשיג שנתון מתקדם וקילומטרז נמוך יותר

ולגבי הגרנד שירוקי שהצעת, איזה דגם? ראיתי שיש מלא (לארדו לימיטד שאני לא ממש מכיר) איך הוא בשטח והאם מספיק גדול שמצדיק נפח מנוע כה גדול וצריכת דלק גבוהה יותר?

ishc
06-04-21, 15:13
אני לא חושב שטנדר יפני (תאילנדי) יהיה נוח ל-3 מאחור

eilon2
06-04-21, 15:23
הי תודה, אז לאור מה שקראת, אם לא טנדר תוכל לומר על מה כן היית ממליץ לי?

ishc
06-04-21, 20:30
ילדים בגיל נוער אלו כבר אשכרה אנשים שצריכים מרחב. Suv הכי גדול ומרווח שתמצא.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

eilon2
06-04-21, 22:14
כמו למשל...🤔🙃

erezgur
06-04-21, 22:25
כמו למשל...[emoji848][emoji854]

במקומך הייתי מחפש אחד מהבאים:
1. פאג'רו
2. פאת'פיינדר
3. גרנד צ'ירוקי
4. רקסטון
5. גרנד ויטרה xl

למשל

נשלח מהנייד

eilon2
06-04-21, 22:39
את תשובתך המלומדת והעוקצנית הראשונה מאתמול ראיתי..תודה. הפעם שאלתי אותו...מעוניין בחוכמת ההמונים. או שרק אחד מוסמך כאן לתת מענה?

erezgur
06-04-21, 22:58
ממש לא עוקצנית. מאד עניינית.
מציע לך גם לתרגל קצת ענייניות ודרך ארץ

נשלח מהנייד

eilon2
06-04-21, 23:04
לומר לאורח שבא בפעם הראשונה שפירסם שאלון עניני שנשמע כאילו הוא צועק ומדוע כותב ארוך ובולד .. ואחר כך לדחוף שוב את התשובה כשוחחתי עם אחר, ואז להסער את הפוסט, לדעתי הצנועה קצת לא לעניין..

GodsFather
06-04-21, 23:09
כוס מים תעזור לכולנו... וכולנו נשמח לעזור, ניתנו כאן מספר אפשרויות, השיח הוא משותף לכן כולם עונים ומתערבים בשיחה. אם אתה לא מעוניין בכך, יש הודעות פרטיות, רק שאז הפסדת את חוכמת ההמון...

אם ההמלצות לא קולעות לטעמך, עזור לנו לעזור לך. למשל כמו שציינת ששנתון חשוב לך יותר מסוג הרכב... או לפחות כך אני הבנתי בתגובה שלך להמלצות שניתנו.

בסוף מדובר באוסף פשרות, אתה תצטרך לדרג...

Sent from my HD1903 using Tapatalk

eilon2
06-04-21, 23:10
סליחה קבל התנצלותי טעיתי כשחשבתי שהפוסט הוסר.
יש כאן קצת אי הבנה. עימך הסליחה אני חדש ולא שולט כאן עדיין בכתיבה. שנים שלא כתבתי בפורום כלשהו.

חנן-ג'יפולוג
06-04-21, 23:13
פגשת את מנהל הפורומים הכי עדין ומנומס שיש כאן (: כל השאר פסיכים ברמות.

אף אחד כאן לא נגדך. קיבלת הערות בונות. מציע לקחת נשימה עמוקה, להפנים ולהנות.

נדב ש.
06-04-21, 23:18
פג'רו. שב על הלוחות. סבלנות.
שנתון הכי גבוה שתימצא, עדיפות ל 2008 ומעלה לדעתי.
גדול, מרווח, אמין יחסית לשאר.
רובם מוגבהים וממוגנים, נעילת דיפ' אחורי מקורית.

eilon2
06-04-21, 23:19
אני שתיתי כוס מים המלצה במקום! תודה.
וכעת לעניין המלצותיך , אז אם תראה פירסמתי ציוץ המשך עם עוד כמה שאלות. לא יודע אם ראית.

eilon2
06-04-21, 23:37
פג'רו. שב על הלוחות. סבלנות.
שנתון הכי גבוה שתימצא, עדיפות ל 2008 ומעלה לדעתי.
גדול, מרווח, אמין יחסית לשאר.
רובם מוגבהים וממוגנים, נעילת דיפ' אחורי מקורית.

תודה. ומה עם פורסטר דור 3 בהנחה שמתפשר על הגודל? יכול לקנות 2011 למשל ב 50000 ועוד להוסיף בעוד קצת מיגון ואז אולי פיתרון ביניים והתפשרות ראויה לשטח?
הפאגרו סקסיות אין ספק. אבל נראה יקרים. גם ב 2008 2009 הממוצעים עם הקילו' הגבוה יוצא מעל התקציב. המציאות בטח עוד למעלה..

asafk
07-04-21, 01:44
זה זמן גרוע לחפש ולקנות רכבי שטח.
המחירים זינקו בתקופת הקורונה.
פג'רו שנמכר לפני שנה ב 75000 יימכר עכשיו ב 90-100.
ההמלצות כאן מתייחסות למחירי השוק הרגילים שאנחנו מכירים.... לא למחירים המנופחים של החודשים האחרונים
לכן כן כדאי לשבת על הלוחות ולחפש למשל פג'רו. סבלנות.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

ishc
07-04-21, 06:22
כמו למשל...[emoji848][emoji854]אין לי המלצה ספציפית. יש לי טנדר ונראה לי שלשבת 3 אנשים בוגרים מאחור זה חוויה מפוקפקת.
אם אין יומרות שטח רציניות אולי הייתי מחפש פאתפיינדר. בחנתי אותם שחיפשתי רכב בפעם האחרונה. הוא רחוק מלהיות מושלם אבל הוא אחת העסקאות היותר טובות שיש כרגע בשוק.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

eilon2
08-04-21, 15:01
זה זמן גרוע לחפש ולקנות רכבי שטח.
המחירים זינקו בתקופת הקורונה.
פג'רו שנמכר לפני שנה ב 75000 יימכר עכשיו ב 90-100.
ההמלצות כאן מתייחסות למחירי השוק הרגילים שאנחנו מכירים.... לא למחירים המנופחים של החודשים האחרונים
לכן כן כדאי לשבת על הלוחות ולחפש למשל פג'רו. סבלנות.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

אוקיי תודה,
יש מישהו שבמקרה פגשתי שבדיוק מוכר רקסטון 2012 עם 195,000 ק"מ מנוע 2.7. עוד לא בדקנו מחירונים. לדעתי המחירון סביב 50000 - 55000 מה שישאיר לי עוד קצת בתקציב למיגונים אם אדרש. לעומת הפאג'רו שהם יקרים ובשנתונים נמוכים יותר.

האם מכירים את הרקסטון בשנתון הזה ובכלל? פה המליצו עליו והבנתי שנותן תמורה טובה לכסף ולא רע גם בשטח בינוני.

-->