PDA

צפייה בגרסה מלאה : יעוץ בקניית רכב שטח לטיולים בלבד

S_N
05-04-21, 21:29
שלום לכולם,
מחפש רכב שטח שיהיה רכב שלישי במשפחה, וישמש לטיולים בלבד.
בארה״ב היה לי רוביקון במשך 4 שנים שטיילנו איתו ברחבי קולורדו וטקסס. הייתי קונה גם בארץ, אבל לא כל כך בא לי לשלם מחירי ארץ הקודש על הרכב הזה.
מקווה שתוכלו לכוון לרכב הנכון.

1. תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!
א. מה התקציב לרכישת הרכב? עד 90 אלף שקל.
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורי והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה? רק את הרכישה.
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים? כן, בהחלט
2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח? 2 מבוגרים + 2 ילדים (4, 7). רוב הטיולים טיולים יומיים. גג לילה אחד בשטח.

3. נסועה שנתית ותחזוקה:
א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול? כאמור רכב לטיולים בלבד, יעמוד בחניה בימות השבוע.
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתי להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)? רכב פנאי בלבד.
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)? יש ידע חלקי וכוונה לטיפולים קלים עצמאיים. כל השאר במוסך.
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים? פתח תקווה.

4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'? חוץ מטיולי עבירות, נעשה הכל.

ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה? רק חזרנו ארצה משהות ארוכה בחו"ל, אז עוד לא הספקתי להכיר קבוצה נחמדה.
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול). עשינו את שביל הרוביקון עם עוד 4 רכבים.

5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?

א. גיר אוטומטי/ידני - אוטומטי
ב. מנוע דיזל/בנזין - בנזין
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...) לא טנדר.
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות? במסגרת התקציב לדעתי זה רק משומש כבד.

6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים? כרגע, אני עם ראש פתוח.

תודה מראש!

sgill
05-04-21, 22:05
מאחר והחזקת ג'יפ (רוביקון) וכעת התקציב לא מאפשר אפילו רוביקון (או ספורט) מ 2007/8, אני מציע לך לחפש גראנד צירוקי 2008-2010WK

1. זה ג'יפ
2. זה בנזין
3. זה אוטומט
4. זה מספיק גדול לזוג עם 2 ילדים
5. יש המון שדרוגים בשוק ותוכל להתקדם עם הזמן.

שים לב שאתה רוכש את המנוע 4.7 בנזין עם הילוך כח.

אופציות אחרות הן לנדקרוזר או פאג'רו בנזין - אבל הם לא נפוצים כל כך והלנדקרוזר גם לא בתקציב.

S_N
06-04-21, 12:25
מאחר והחזקת ג'יפ (רוביקון) וכעת התקציב לא מאפשר אפילו רוביקון (או ספורט) מ 2007/8, אני מציע לך לחפש גראנד צירוקי 2008-2010WK

1. זה ג'יפ
2. זה בנזין
3. זה אוטומט
4. זה מספיק גדול לזוג עם 2 ילדים
5. יש המון שדרוגים בשוק ותוכל להתקדם עם הזמן.

שים לב שאתה רוכש את המנוע 4.7 בנזין עם הילוך כח.

אופציות אחרות הן לנדקרוזר או פאג'רו בנזין - אבל הם לא נפוצים כל כך והלנדקרוזר גם לא בתקציב.

תודה על התשובה.
מה הן נקודות התרופה של WK בשנתונים האלו שצריך לשים לב אליהן?
האם אפשר להחליף למשולשים מחוזקים או לחזק את כל המתלה? ראיתי כאן בפורום פוסט של דרור ברלי, שכתב על שבר במשולש תחתון תוך כדי מסע בטריילהוק.

nirs
06-04-21, 12:29
כרכב שלישי הייתי שוקל רכב שטח אמיתי. כזה שכייף להתעסק איתו.
האם סופה (או אפילו סיקס), דיפנדר, היילקס ישן באים בחשבון?

Sent from my iPhone using Tapatalk

grand
06-04-21, 12:42
שבר בטריילהוק לא קשור ל wk זה רכב שונה לגמרי ובנוי הרבה יותר חסון.
בדרך כלל ל wk מוגבה מחליפים את הזרועות העליונות קדמיות למשהו יותר טוב הנותן זוית נכונה לתפוח, אין שום נטיה לשברים במשולשים או במכלולים השונים, כל עוד שלא הגבהת מעל 4 אינץ והגדלת מידת צמיגים מעל 33 לא צפויה שום בעית חוזק של חלקי מתלה, ציריות וכ'

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

S_N
06-04-21, 14:07
כרכב שלישי הייתי שוקל רכב שטח אמיתי. כזה שכייף להתעסק איתו.
האם סופה (או אפילו סיקס), דיפנדר, היילקס ישן באים בחשבון?

אם הייתי לבד אז בהחלט. אבל יש ילדים די מפונקים שלא יהיו מרוצים מישיבה של כמה שעות בספסל האחורי של דיפנדר.

- - - Updated - - -

שבר בטריילהוק לא קשור ל wk זה רכב שונה לגמרי ובנוי הרבה יותר חסון.
בדרך כלל ל wk מוגבה מחליפים את הזרועות העליונות קדמיות למשהו יותר טוב הנותן זוית נכונה לתפוח, אין שום נטיה לשברים במשולשים או במכלולים השונים, כל עוד שלא הגבהת מעל 4 אינץ והגדלת מידת צמיגים מעל 33 לא צפויה שום בעית חוזק של חלקי מתלה, ציריות וכ'

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

אוקיי, תודה על ההבהרה. מה החוק בישראל אומר, עד כמה מותר להגביה?

nirs
06-04-21, 14:09
ילדים (בוודאי שצעירים), מתים על גיפים פתוחים / ספרטניים עם אופי.
להפתעתי עדין מתגעגעים לדיפנדר (ואני עם רוביקון משופר בכבדות...)

erezgur
06-04-21, 16:12
הרבה מותרת עד 50ממ, אבל רק עם קיט מאושר, לא כל צירוף שתרצה (לפחות מבחינה חוקית)
אם ממש רוצים לדייק, אפשר גם לעשות תהליך פרטני, יקר מאד, לאישור הגבהה שאינה סטנדרטית.

נשלח מהנייד

sgill
06-04-21, 17:12
כמו שארז כתב, 50MM הגבהה ואם אפשר להגדיל צמיגים ע"פ האוטודאטה אז ניתן לקבל עוד קצת גובה.
ב WK מקובל לפרק או לחתוך קצת מהפגוש הקדמי כדי לשפר את זווית הגישה.

ואני לא מסכים עם זה שהילדים מעדיפים רכב ספרטני בנסיעות הארוכות. פעם פעמיים זה עובד ואח"כ הם כבר מתלוננים. וגם האשה...

יונימוג אדום
06-04-21, 18:44
ילדים אכן מעדיפים רכב ספרטני ופתוח .
אלא אם כן הם עטופים בצמר גפן , ואז גם האבק בשטח לא מתאים להם .
אצלי כל הילדים ( שמונה ) והנכדים ( עשרה ) מחפשים ומבקשים לנסוע בסיקס הפתוח ולא ברנגלר או ג'ימיני שגם הם במשפחה .

אילן

S_N
06-04-21, 20:20
ילדים אכן מעדיפים רכב ספרטני ופתוח .
אלא אם כן הם עטופים בצמר גפן , ואז גם האבק בשטח לא מתאים להם .
אצלי כל הילדים ( שמונה ) והנכדים ( עשרה ) מחפשים ומבקשים לנסוע בסיקס הפתוח ולא ברנגלר או ג'ימיני שגם הם במשפחה .

אילן

עדיף לא להכליל על סמך קבוצת בדיקה כזאת קטנה.
אומנם אצלי הם רגילים למושבי עור, אבל עשו את כל הרוביקון כולל חילוצים מאוד בוציים במשך יומיים רצופים(מסלול של 35 ק"מ, רק כדי להמחיש את האתגר), והרבה פעמים קמפינג בשלג בטמפרטורות שפה בארץ פשוט לא מכירים. אז אין פה צמר גפן של ממש.

nirs
06-04-21, 20:36
להבנתי, אילן (יונימוג) לא הכליל או התייחס צפיציפית לילדייך (שעפ״י התיאורים הם ההפך הגמור מילדי ״הצמר גפן״ שהוזכרו).
מנחש שהם יתחברו לחלוטין לסיקס פתוח...

-->