צפייה בגרסה מלאה : שבר בבולם אחורי בויטארה (כותרת נערכה)
הי,
בסוף יולי 2020 שיתפתי בשמחה את התמונה הזו:
133403
היום, בקצת פחות שמחה אני משתף את זו:
133404
הויטארה עשתה מאז אולי 5 טיולים, שהמאתגר ביותר בהם היה ציר מצדה בשבת שעברה.
היום שוטטתי קצת באזור נחל גרר/שוקדה/בארי ובאחת העצירות שמעתי רעש מעצבן מאחורה וראיתי את המחזה המלבב אשר מצולם בתמונה.
איכשהו שבר כזה לא נראה לי סביר, בטח בבולם כזה יקר ואחרי פרופיל שימוש כזה מתון.
בכלל, זו פעם ראשונה שנשבר לי ככה בולם. בויטארה בד"כ התושבות נגזרות הרבה לפני כן ...
בקיצור:
א. בא לי לטייל בחג וברור שלא אצא עם בולם אחד.
ב. לא בא לי לשלם על בולם חדש, ותכל'ס גם אם רשמית האחריות היא ל- 3 חודשים, אני חושב שעל שבר כזה אני לא צריך לשלם בכלל גם אם האחריות הרשמית פגה. זה בולם שהוא אוברקיל מטורף לרכב הזה, המחיר בהתאם, ושבר כזה לא אמור לקרות.
אז אם יש פה מישהו עם קשרים טובים באאוטבק (המוסך שהתקין את הבולמים כבר לא עובד איתם, לדבריו בגלל השירות), אשמח לעזרה של קישור ידידותי שיחסוך לי זמן וכסף.
ואם מישהו כאן קורא את הדברים ומטייל עכשיו באזור צאלים, ובא לו לעזור לי בהקפצה של הבולם לכיוון אאוטבק, זה יהיה ממש נחמד :)
תודה :)
אחריות היצרן היא לשנה על פי הנייר שקיבלת עם הבולמים. (אני מתעלם בכוונה מהאחריות על מוצרי תעבורה שאאוטבק נותנים על פי חוק ל 3 חודשים ומדבר על אחריות היצרן)
בדרך כלל בולם שבור הוא תוצאה של התקנה לא נכונה.
בלי קשר... פשוט תתקשר לאאוטבק ודבר איתם.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
בדרך כלל בולם שבור הוא תוצאה של התקנה לא נכונה.
מה כבר יש להתקין לא נכון בבולם בורג-עין ?
משהו בתמונות למעלה נראה לך כמו התקנה לא נכונה ?
את הבולם הרכיב מכונאי מנוסה, בלי שום קומבינה או שנוי בתושבות, הכל מקורי חוץ מהבולם.
איך אני גורם לאאוטבק להכיר באחריות היצרן ?
מספר שאלות (אין חובה לענות),
מי התאים את דגם הבולם לרכב ?
האם על סמך מידע אינטרנטי/קטלוגי ? או,
שביצע מדידות על הרכב כולל בפתיחה וסגירה מלאה של המתלה ?
רענן
את הבולם הרכיב מכונאי מנוסה, בלי שום קומבינה או שנוי בתושבות, הכל מקורי חוץ מהבולם.
איך אני גורם לאאוטבק להכיר באחריות היצרן ?
בהסתייגות שזה מתוך הצילום שהעלת, המרווח סגירה של הבולם נראה בחסר ביחס למהלך קפיץ=סגירה על הבולם ושבירת תושבת.
איך אני גורם לאאוטבק להכיר באחריות היצרן ?אאוטבק התנערו ממך?
מספר שאלות (אין חובה לענות),
מי התאים את דגם הבולם לרכב ?
האם על סמך מידע אינטרנטי/קטלוגי ? או,
שביצע מדידות על הרכב כולל בפתיחה וסגירה מלאה של המתלה ?
המוסך ביצע את המדידות, נתוני משקל מתוך הטופס של הטסט, אאוטבק בצעו את ההתאמות לבולם קיים בהתאם למידות ולמשקלים של הרכב הספציפי.
בכל מקרה, הבולם שנשבר היה קצר יותר (גם בפתיחה וגם בסגירה) מהבולם שהיה לפניו, מונרו סנסהטרק, שהלך לעולמו אחרי הרבה שנים עקב נזילות בלי ששום דבר נשבר בדרך. והמונרו עבד יותר קשה מהפוקסים, הוא היה שם עוד הרבה לפני שקניתי את הצ'רוקי.
בולם אמור לעמוד בפתיחה מלאה, ולסגירה מלאה הוא ככל הנראה לא יכול היה להגיע ממילא.
איך אני גורם לאאוטבק להכיר באחריות היצרן ?כתבתי מה שכתבתי כיוון שחשוב שתבין שעל פי רוב זו התשובה לבולם שבור.
ואז - כיוון שההתקנה מקצועית והתאמת הבולם כנ"ל -דבר עם אאוטבק.
אסף.
אאוטבק התנערו ממך?
יש עם מי לדבר היום באאוטבק ??
אם לא ניסית לדבר איתם בשביל מה השרשור?
כי הרבה יותר טוב להגיע מראש דרך קישור ידידותי [emoji846]
אאוטבק ידידותיים באופן כללי.
אף פעם עוד לא התאכזבתי.
אסף.
פורק הבולם, והוא במצב פתוח למדי.
לחצתי אותו קצת והוא לא נפתח בחזרה אלא נשאר במקומו, מכאן שככל הנראה השבר קרה במצב פתוח ולא במצב סגור.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210410/0497f3f0f1a94322592af1de3d68b168.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210410/3f077535be168362b22b7b95d4551244.jpg
נקה אותו. תראה שאין מכה על הגוף.
ובכל מקרה - מציע לך להפעיל אותם דרך המתקין. גם אם הוא כבר לא חבר שלהם. יש לו אחריות כלפיך.
אסף.
המוסך ביצע את המדידות, נתוני משקל מתוך הטופס של הטסט, אאוטבק בצעו את ההתאמות לבולם קיים בהתאם למידות ולמשקלים של הרכב הספציפי.
בכל מקרה, הבולם שנשבר היה קצר יותר (גם בפתיחה וגם בסגירה) מהבולם שהיה לפניו, מונרו סנסהטרק, שהלך לעולמו אחרי הרבה שנים עקב נזילות בלי ששום דבר נשבר בדרך. והמונרו עבד יותר קשה מהפוקסים, הוא היה שם עוד הרבה לפני שקניתי את הצ'רוקי.
בולם אמור לעמוד בפתיחה מלאה, ולסגירה מלאה הוא ככל הנראה לא יכול היה להגיע ממילא.אני חושב שהתשובה מופיעה ב2 התגובות שלך...
גם בולם קצר מידי וגם נשבר כשהיה פתוח...
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
אני חושב שהתשובה מופיעה ב2 התגובות שלך...
גם בולם קצר מידי וגם נשבר כשהיה פתוח...
מי אמר שהבולם קצר מדי ?
הבולם הקודם היה ארוך מדי וחייב רצועות הגבלה, ועדיין לא היה ארוך מדי בסגירה כדי להיות הגורם המגביל. (הוא נרכש מתוך כוונה לעבור לקפיצים ארוכים יותר, מה שלא קרה בפועל)
אורך הבולם הזה הותאם לקפיצים הנוכחיים כך שייפתח עד סנטימטר אחד לפני שהקפיץ נפתח לגמרי.
ובולם לא אמור להשבר אם הןא מגיע לפתיחה מלאה. מותר שהבולם יהיה הגורם המגביל את הפתיחה, למעשה בד"כ זה המצב.
אז מה היתה התשובה ?
נקה אותו. תראה שאין מכה על הגוף.
ובכל מקרה - מציע לך להפעיל אותם דרך המתקין. גם אם הוא כבר לא חבר שלהם. יש לו אחריות כלפיך.
אין מכות, יש שפשופים שנובעים מכך שאחרי השבר הבולם התחכך באגזוז.
לגבי המתקין - אני מנסה גם את הכיוון הזה, אבל זה לא מצב חירום שמצדיק הטרדה אגרסיבית בסופ"ש. בכל זאת קצת פרופורציות, מקסימום לא אטייל ביום העצבנות ...
מותר שהבולם יהיה הגורם המגביל את הפתיחה, למעשה בד"כ זה המצב.
זה לא נכון לכל בולם.
נדב,
אתה יכול בבקשה לשים תמונת תקריב של השבר?
בקצה העליון של הבולם יש הברגה, ולתוכה נכנסת הסופית (שמותאמת לרכב).
היה לי מקרה, עם שני בולמי פוקס שאאוטבק מכרו לי, שהסופיות האלו נפתחו.
אם לא מגלים את זה בזמן, זה בהחלט יכול להגמר בשבר.
חפש פה באתר, כתבתי והזהרתי על זה.
בבקשהhttp://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/103704-%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%9E%D7%99-%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%A1-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%97%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8-%D7%94%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%9F
בבקשה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210410/7f3df0e9f9d8f8d20111fc26ba618fd5.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210410/91df4ba5ddc7b1b1351864e642d6261a.jpg
תניע קומפרסור ותנקה עם לחץ אוויר.
עכשיו עם החול והאבק זה נראה שזה תהליך שהתפתח.
רענן
זה לא נכון לכל בולם.
+1 יש בולמים שבפירוש לא אמורים לשמש גובל מהלך ולכן מגבים אותם ברצועה.
היי נדב.
אתמקד איתך טכנית ופחות בעניין האחריות.
יש לי הרגשה שיש לך בעיה בסגירה, ואולי סוגר על הבולם בכל זאת.
אולי סגרת מהלך גם על המונרו הקודמים.
ציינת שהמוסך ביצע התאמה לרכב,
תוכל לפרט איך ביצע מדידות(והאם היית נוכח)?
עם/בלי קפיצים?
יש bumpstops מותאמים, או נשארו המקוריים?
תוכל לפרט נתוני פתיחה וסגירה בסמ' מהעין לבורג?(וכמובן לפרט מהיכן נלקחה המדידה בצד העין).
חשוב לי מאוד להבין קודם מה נתון הסגירה.
גם נתון הפתיחה חשוב - בהנחה ואין בעיה בסגירה,
בפתיחה מקסימלית או בהצלבה הבולם למעשה מגביל את הסרן ועומס צידי יכול היה לשבור את העין בבולם.
מניח שמדובר בFOX 2.0, תוכל לפרט לייעוד איזה רכב והגבהה במקור מותאם מארז הבולם? אם יש מק"ט שלו יהיה יותר פשוט.
ניחוש שלי - אין קשר לאורכים של סגירה או פתיחה.
המיקום הזה צריך להחזיק מעמד.
אורכים לא נכונים יפגעו קודם כל בבוכנה בפנים.
עינייות \ סופיות לא צריכות להגזר ממכה אנכית.
היי נדב.
אתמקד איתך טכנית ופחות בעניין האחריות.
יש לי הרגשה שיש לך בעיה בסגירה, ואולי סוגר על הבולם בכל זאת.
אולי סגרת מהלך גם על המונרו הקודמים.
ציינת שהמוסך ביצע התאמה לרכב,
תוכל לפרט איך ביצע מדידות(והאם היית נוכח)?
עם/בלי קפיצים?
יש bumpstops מותאמים, או נשארו המקוריים?
תוכל לפרט נתוני פתיחה וסגירה בסמ' מהעין לבורג?(וכמובן לפרט מהיכן נלקחה המדידה בצד העין).
חשוב לי מאוד להבין קודם מה נתון הסגירה.
גם נתון הפתיחה חשוב - בהנחה ואין בעיה בסגירה,
בפתיחה מקסימלית או בהצלבה הבולם למעשה מגביל את הסרן ועומס צידי יכול היה לשבור את העין בבולם.
מניח שמדובר בFOX 2.0, תוכל לפרט לייעוד איזה רכב והגבהה במקור מותאם מארז הבולם? אם יש מק"ט שלו יהיה יותר פשוט.
אנסה לענות לשאלות לפי הסדר.
המדידה של הפתיחה היתה עם קפיצים, של הסגירה בלי קפיצים תוך חישוב גובה הקפיץ כשהוא סגור לגמרי על סמך קוטר התיל ומספר הכריכות.
הרימו את הסרן עם ג'ק גירים עד שהמידה בתושבת הקפיץ תאמה לקפיץ סגור לגמרי, ובאותו המצב מדדו את מידת הסגירה של הבולם. לא הייתי שם בעת המדידה אבל שלחו לי תמונות. (ראה למטה, לא התעצלו...)
פתיחה מלאה 63
סגירה 40+-
עין למטה בורג למעלה
קוטר בורג למטה 12 ממ
רוחב בוקסה 38 ממ
אין באמפסטופס בגלל כריות האוויר (לא פעילות כרגע)
מה שנשבר זה הבורג, לא העין.
אני לא יודע לאיזה רכב הבולם היה במקור. למיטב זכרוני הוא היה במקור עין-עין ואאוטבק החליפו קצה אחד ושיסתמו לפי המשקל המדוד של הסרן האחורי בטסט.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210410/fdc906306383a577fce9418b6fc0e9d7.jpg
עדכון מהשטח: הבולם נמסר לשכן שבמקרה מחר באזור וניאות למסור אותו עבורי לאאוטבק, שם הוא יקבל רוח גבית מחבר שקרא את השרשור כאן ומקושר באאוטבק, וכבר קבע איתם לקפה מחר בבוקר אצלם במעבדה (המון המון תודה). נקווה לטוב [emoji846]
הבורג הזה סדוק הרבה זמן.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210410/a74fe40b011d5e96cafefee7347be407.jpg
לגבי הקפיץ,
אתה לא אמור לסגור את הכריכות, צריך להגביל את הסגירה לפני שהכריכות נסגרות, זה הורג את הקפיץ.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
בנוסף,
המדידה שלך לגבי סגירה , 40+ היא ארוכה מידי.
עם איזה קפיצים אתה מאחור? כמה כריכות ועובי חוט?
בכל מדידה שעשיתי עם קפיצי fourart GV עבים מול מגוון בולמים, המינימום שהגעתי היה 38 בסגירה.
בולמים של קלמיני הלבנים בקיט מגיעים לדוגמה במידות 37-60.
שוב תלוי מאוד על איזה קפיצים אתה, אבל ייתכן והבולמים חוטפים ראשונים בסגירה.
אז ככה:
הבולמים הגיעו לאאוטבק בעזרת שכן נחמד שהגיע לאזור ונלקחו מייד לבדיקה בעזרת חבר פורום שהגיע בפועל למעבדה ודאג לרוח גבית :)
ההערכה של אאוטבק היא שהשבר נגרם עקב עומס צידי, אולי עקב הידוק יתר, והם אומרים את זה בגלל צורת השבר.
הסיכום הוא שאם הם יצליחו לחלוץ את החלק השבור התיקון יהיה ללא עלות, ואם לא יצליחו לחלוץ אז הם יבנו בולם חדש ואשלם עליו מחיר מופחת, לא יודע עדיין בדיוק כמה.
בכל מקרה, כשיגיע הבולם אבדוק את מידת החופש הצידי בשני הבולמים ואתאים את ההידוק כך שיאפשר חופש מספיק לצדדים.
- - - Updated - - -
המדידה שלך לגבי סגירה , 40+ היא ארוכה מידי.
עם איזה קפיצים אתה מאחור? כמה כריכות ועובי חוט?
בכל מדידה שעשיתי עם קפיצי fourart GV עבים מול מגוון בולמים, המינימום שהגעתי היה 38 בסגירה.
בולמים של קלמיני הלבנים בקיט מגיעים לדוגמה במידות 37-60.
שוב תלוי מאוד על איזה קפיצים אתה, אבל ייתכן והבולמים חוטפים ראשונים בסגירה.
זו היתה המדידה, לא אמרתי שזה אורך הבולם בפועל.
אני משער שבפועל הוא קצר יותר, אבל לא מדדתי.
בכל מקרה, הבעייה כאן היא לא בסגירה.
- - - Updated - - -
לגבי הקפיץ,
אתה לא אמור לסגור את הכריכות, צריך להגביל את הסגירה לפני שהכריכות נסגרות, זה הורג את הקפיץ.
צודק, אתארגן להזמין סט חדש של כריות Airlift וזה יסגור גם את הפינה הזו.
לא מבין ממש מה קרה לבולם,
אבל ללא קשר ישיר לבולם כן יש בעיה בסגירה, את הסגיר צריך להגביל באמפסטופ. לא הייתי מחכה לכריות, כל זמן שמשהו אחר מגביל את הסגירה הוא ניזוק.
האמת שזה חמש דקות עבודה בחנייה להרכיב את הבאמפסטופס, אם רק אצליח למצוא אותם [emoji16]
בקפיצי הגבהה צריך להנמיך את הבאמפ סטופ, אל תשכח למצוא גם הנמכה מתאימה להרכיב גם אותה.
יותר פשוט וזול להזמין סט כריות [emoji846]
בקפיצי הגבהה צריך להנמיך את הבאמפ סטופ, אל תשכח למצוא גם הנמכה מתאימה להרכיב גם אותה.
לא נדרש עפ"י המפרט של יצרן קיט הגבהה (קלמיני).
- - - Updated - - -
ההערכה של אאוטבק היא שהשבר נגרם עקב עומס צידי, אולי עקב הידוק יתר, והם אומרים את זה בגלל צורת השבר.
דיברנו על זה ...
ותעיף את את הגומיה הכפולה (כל המוסיף גורע ...).
...ובכל זאת , איש יעשה את הטוב בעיניו...
למתלה של הרכב צריך להיות גובל בסגירה, בכל רגע נתון .. בור ארעי בדרך והמהלך נסגר על רכיב אחר שיסבול מכך,
יכול להיות קפיץ ויכול להיות בולם.
שניהם לא נועדו לבלום סגירת מהלך..
אורי, לא יודע אם שמת לב, אבל לא התווכחתי איתך.
לארגן הנמכה לבאמפסטופ ייקח יותר מאשר להחזיר את הכריות לעבודה סדירה.
אנסה לאתר את הבאמפסטופ ולהרכיב אותם בינתיים כמו שהם.
ממליץ לך כבר עכשיו לפרק גם את הבולם השני ולשלוח לאאוטבק לבדיקה.
מנסיון אישי, נשבר בולם פוקס בפראדו 95 מודל 2000. נשלח לתיקון באאוטבק ללא עלות. בטיול הבא נשבר הבולם השני.
בלי שום השתוללות בשטח. לזכות אאוטבק יש לציין שהם טיפלו בבלמים עם אחריות מלאה.
ניתוח מאד הגיוני! הכוונה להידוק יתר של האום על הפין בחלק העליון. אין שם מיסב קצה או אפילו עין גומי רגילה. התכן המקורי של הרכב בנוי על מהלך מתלה מסוים שמאפשר לבולם לקבל זויות מסוימות. כשהרכב מוגבה ועם מהלך מתלה מוגדל, טווח הזויות של שנדרשות מהנקודה הזאת גדל, אבל התכן של הפין עם הכריות לא השתנה. אם מוסיפים לזה מעיכת יתר של הבושינגים העליונים, זה ההסבר ההגיוני ביותר לשבר בדיוק בנקודה שהוא אכן התרחש.
לא יודע להגיד כמה צריך להדק, הידוק חסר גם לא טוב (מדידת מומנט לא נראית לי רלוונטית בהידוק מול כרית גמישה). זו נקודת תורפה של בולמים עם חיבור פין.
את הניתוח הזה הם עשו מבלי להכיר את הרכב הספציפי אלא רק על סמך התבוננות בבולם השבור.
חיזוק נוסף לתיאוריה הזו מגיע מכיוון מיסב הקצה של זרוע A בחיבור למרכז הסרן האחורי, שנשבר פעם אחר פעם עד שהוספתי high-misalignment washer בעצת החברים פה.
כשיחזור הבולם אבדוק את החופש בשני הצדדים, וגם אנסה לחפש סימנים מקדימים לשבר בבולם השני.
קצת קשה לקבוע באופן חד משמעי ע״ס תמונות, אך אם מזהה נכון, נראים 2 איזורים של התעייפות (״קווי חוף״) משני צידי הבורג ואז איזור מרכזי של שבר בעומס יתר.
בהחלט יתכן שהרכבה לקוייה גרמה להתפתחות מאמצי כפיפה על הבורג.
יש לצפות לממצאים דומים גם בבולם השני.
Sent from my iPhone using Tapatalk
הבולם תוקן (חולץ הגדם השבור והוחלף לבורג חדש), לא גובים ממני על התיקון [emoji846]
היום בערב או מחר הוא כבר אמור להיות אצלי, ואז אבדוק את חופש התנועה הצידי בשני הבולמים, וגם אם יש סימנים מקדימים לשבר דומה בבולם השני ...
תודה לכל המסייעים [emoji846]
חדשות מעולות!
לדעתי ששווה בדיקה,
https://www.jimnybits.com/suzuki-vitara-rear-shock-repositioner-spacers.html
אני חושב שתושבת תחתונה כזו מורידה עומס מתושבות הבולם עם מהלכי מתלה מוגדלים...
אורי,
העומס איתן יישאר זהה בהצלבה.
תפקיד התושבות האלה בויטארה הוא להרחיק מעט את הבולם מהסרן,
ולמנוע מעיכה של גוף הבולם על הסרן עצמו בפתיחה או הצלבה.
(בגלל תנועת מוטות הרדיוס הקצרים).
רלוונטי בעיקר בבולמים ארוכים.
חשוב לזכור שהתושבת אמנם מאריכה ומוסיפה לבולם עוד 1.5" בפתיחה,
אבל גם משנה ומקצרת את נתון הסגירה של הבולם ב1.5" ביחס לשילדה.
מהסוף להתחלה,
לגבי האורך, לא פוסל שייתכן וצריך בולם קצר יותר, בעיקר כדי לא לקבל דרופ-קיט/קפיץ שמתנתק מהתושבת שלו.
לגבי הסגירה, לא אמורה להיות בעיה מאחר ודרושה שם הנמכה רצינית לבאמפסטופ, לפחות של 50ממ.
לגבי הערות על התושבת עצמה, אני חושב שאולי אתה מתבלבל עם התושבת הנ"ל:
https://www.jimnybits.com/vitara-rear-shock-relocators.html
שבהחלט מיועדת כמו שאמרת לבולמים ארוכים ושמנים...
אבל הקישור שאני נתתי אמור לשחרר עומס מהתושבות בולמים, זה מה שכתוב וזה מה שאני מבין.
למיטב הבנתי החופש תנועה הנוסף משפיע על התושבת התחתונה כמו שכתוב אבל בהכרח מוריד עומס גם מהעליונה בהצלבה או בקצה המהלך החדש.
במידה ונדב ידווח שיש בלאי זהה גם בבולם השני, תיקון שלו לא ימנע מהתופעה להופיע בשנית.
לדעתי המתקין היה צריך להצליב ולבחון את זווית העבודה של הבולמים ואם משהו נראה לא סביר היה צריך להתייחס לזה.
בכל מקרה עדיף מאוחר מלעולם לא...
דעתי בלבד, מוזמנים לחלוק עליה.
חשוב לבדוק שהקדח בתושבות העליונות בקוטר מעט גדול יותר שיאפשר חופש תנועה בכל הכיוונים
נשמע לי קצת אילתור להגדיל את החור.
בתוך החור מתיישבים בושינגים משני הצצדים. צריך לוודא שהם תקינים וממרכזים את הפין.
מהיכרותי עם בולמים שמסתיימים בפין אם החור/הבושינג היו גדולים מהפין... הוא רועד וזז ומתחיל "לאכול" את הגומי ובתושבת ברזל ולהגדיל בעצמו את החור.
.
בתוך החור מתיישבים בושינגים משני הצצדים. צריך לוודא שהם תקינים וממרכזים את הפין.
למיטב זכרוני הגומיות היו דיסקות פשוטות ושטוחות בלי שום אלמנט של מרכוז. הבולם יהיה אצלי מחר בערב, אבדוק את זה שוב.
אגב, שאלתי אם יש מידה מומלצת להידוק האום על הבורג, התשובה היתה "ברגש" ...
הבולם תוקן (חולץ הגדם השבור והוחלף לבורג חדש), לא גובים ממני על התיקון [emoji846]
[emoji846]
הדיון הטכני כאן הוא על הכיפק אבל במיוחד לאור איך שהשרשור הזה התחיל, אני חושב שמגיעה מילה טובה מודגשת לאאוטבק שתיקנו בחינם בולם שכנראה נפגע מחוץ למסגרת האחריות שמעניק היצרן.
רק אומר...
למעשה בכל העולם אחריות היצרן היא לשנה, רק בארץ אאוטבק מגבילים ל- 3 חודשים [emoji849]
מגיע להם פרגון, בהחלט.
כמתבונן מהצד.. וכמי שמחפש זוג קוילאוברים בהחלט אגש לקבל הצעת מחיר.
למיטב זכרוני הגומיות היו דיסקות פשוטות ושטוחות בלי שום אלמנט של מרכוז. הבולם יהיה אצלי מחר בערב, אבדוק את זה שוב.
אגב, שאלתי אם יש מידה מומלצת להידוק האום על הבורג, התשובה היתה "ברגש" ...וה"פין" קוטרו כגודל החור בתושבת בשילדה?
צילמתי כאן דוגמאות של בושינגים פוליאוריטן של אולדמן, גומי של קוני... וגם כאלו מתכתיות.
בכל מקרה לעבודה תקינה הם חובה, הפין לא אמור לעבוד אל מול התושבת.
שים לא שבאולדמן הצהובים יש פאזה חיצונית קטנה כדי להפחית משהו במעיכה ולאפשר עוד קצת תנועה של הבולם...
מה שמו בפרטים הקטנים
133447133448
מהסוף להתחלה,
לגבי האורך, לא פוסל שייתכן וצריך בולם קצר יותר, בעיקר כדי לא לקבל דרופ-קיט/קפיץ שמתנתק מהתושבת שלו.
לגבי הסגירה, לא אמורה להיות בעיה מאחר ודרושה שם הנמכה רצינית לבאמפסטופ, לפחות של 50ממ.
לגבי הערות על התושבת עצמה, אני חושב שאולי אתה מתבלבל עם התושבת הנ"ל:
https://www.jimnybits.com/vitara-rear-shock-relocators.html
שבהחלט מיועדת כמו שאמרת לבולמים ארוכים ושמנים...
אבל הקישור שאני נתתי אמור לשחרר עומס מהתושבות בולמים, זה מה שכתוב וזה מה שאני מבין.
למיטב הבנתי החופש תנועה הנוסף משפיע על התושבת התחתונה כמו שכתוב אבל בהכרח מוריד עומס גם מהעליונה בהצלבה או בקצה המהלך החדש.
במידה ונדב ידווח שיש בלאי זהה גם בבולם השני, תיקון שלו לא ימנע מהתופעה להופיע בשנית.
לדעתי המתקין היה צריך להצליב ולבחון את זווית העבודה של הבולמים ואם משהו נראה לא סביר היה צריך להתייחס לזה.
בכל מקרה עדיף מאוחר מלעולם לא...
דעתי בלבד, מוזמנים לחלוק עליה.
לא התבלבלתי, גם התושבת שציינת משנה את נקודת המנוחה של הבולם על הרכב, ומאפשרת יותר פתיחה( פלוס 1.5") על חשבון סגירה(מינוס 1.5").
ובנוסף, גם מרחיקה את הבולם מהציר התחתון.
תשים לב שהגליל עבור הבורג לא מרותך במרכז הפרופיל אלא בצד -
לכן מרחיק ומזיז את הבולם ב1-2 סמ למעשה החוצה.
Been there done that.
שלום לחברי הפורום
לאחר קריאה של השרשור ראשית כל הכבוד לאוטבק שתקנו ללא עלות את הבולם .
לי אישית יש ניסיון רע עם אוטבק שלא לקחו אחריות על בולם שנשבר .
לדעתי בולמי פוקס בולמים טובים לא בטוח שטובים כפי שמתגו אותם בישראל
מה שבטוח שהבעיה היא היבואן ולכן לא ארכוש יותר בולמי פוקס .
בקצרה רכשתי לפני מספר שנים בולמי פוקס מכוון שהרכב שלי היה כבד והובטח לי שניתן לכוון אותם בדיוק למשקל הרכב לאחר פרוק והרכבה כ 4 פעמיים של הבולמים לא הצליחו להגיע לתוצאה הרצויה .
בסופו של דבר הגעתי לפגישה עם המנכ"ל החדש של אוטבק ישראל ובפגישה נאמר לי בצורה מפורשת אנחנו לא מעבדה של כיולים מותאמים אישית זה נכון שהאופציה קיימת בבולם אך אנחנו לא הכתובת .
ושם נפרדנו דרכנו .
נוה
מגיע להם פרגון, בהחלט.
כמתבונן מהצד.. וכמי שמחפש זוג קוילאוברים בהחלט אגש לקבל הצעת מחיר.
וה"פין" קוטרו כגודל החור בתושבת בשילדה?
צילמתי כאן דוגמאות של בושינגים פוליאוריטן של אולדמן, גומי של קוני... וגם כאלו מתכתיות.
בכל מקרה לעבודה תקינה הם חובה, הפין לא אמור לעבוד אל מול התושבת.
שים לא שבאולדמן הצהובים יש פאזה חיצונית קטנה כדי להפחית משהו במעיכה ולאפשר עוד קצת תנועה של הבולם...
מה שמו בפרטים הקטנים
133447133448
לגבי הפרגון: מצד אחד, תיקנו לי מחוץ לתקופת האחריות המוצהרת בארץ ללא חיוב, אז ברור שאני מבסוט לא לשלם. מצד שני, אלילת המזל ורוח גבית היו לצידי - אם לא היו מצליחים לחלוץ את הגדם אז הייתי צריך לשלם. מצד שלישי, אחריות היצרן היא שנה ולא שלושה חודשים, אז למה בארץ אני צריך מזל וקשרים כדי לתקן באחריות מה שבכל מקום אחר היה מתוקן באחריות בלי למצמץ.
* לעולם לא נדע מה היה אילו הייתי פונה לאאוטבק בלי קשרים. אולי היה נגמר באותה החלטה מצידם ואולי לא. הרוח הגבית בוודאות סייעה לקבל את הבולם בחזרה ממש מהר.
אז שוב תודה למסייעים ותודה לאאוטבק שמלאו את חובתם המוסרית אם לא החוקית, מה שבארצנו בכלל לא מובן מאליו.
לגבי הבושינגים ותפקידם במרכוז - כמו שכבר כתבתי, אבדוק את עצמי שוב כשהבולם יגיע אלי, אינשאללה מחר בערב
חשוב לבדוק שהקדח בתושבות העליונות בקוטר מעט גדול יותר שיאפשר חופש תנועה בכל הכיוונים
ושהגומיות לא ״סחוטות״ ומאפשרות תנועה.
שים לב - וזה כסיכום שלי לכשל - לא להדק מדי את האום. הידוק יתר לא מאפשר תנועה של הבורג בתוך החור ופיצוי על הזוית של הבולם. ככה דברים נשברים. זה נכתב קודם - ואני חוזר על זה עכשיו רגע לפני שתרכיב מחדש את הבולם.
ולגבי אאוטבק - כתבתי גם בדיון שלי - מאז ומתמיד היה מדובר באנשים חיוביים עם תודעת שירות אמיתית, וגם אם זה בדרך כלל מאחורי הקלעים (כי לרוב - וככה נכון שיהיה - את כל התקשורת מול היבואן אנחנו עושים דרך המתקין).
אסף.
שים לב - וזה כסיכום שלי לכשל - לא להדק מדי את האום. הידוק יתר לא מאפשר תנועה של הבורג בתוך החור ופיצוי על הזוית של הבולם. ככה דברים נשברים.
כמה זה "לא להדק מדי" ?
שים לב - וזה כסיכום שלי לכשל - לא להדק מדי את האום. הידוק יתר לא מאפשר תנועה של הבורג בתוך החור ופיצוי על הזוית של הבולם. ככה דברים נשברים. זה נכתב קודם - ואני חוזר על זה עכשיו רגע לפני שתרכיב מחדש את הבולם.
ואני אומר לפני העצות הפרקטיות,
לבדוק שוב התאמה של המרסנים בעיקר לאור תנועת המתלים
בעלי תנועה גדולה יותר משמעותית מויטרה עם הגבהה סטנדרטית
(בזכות הקיט 3" של קלמיני).
רענן
ואני אומר שוב - אבדוק הכל כשארכיב, לא התווכחתי עם אף אחת מהעצות כאן.
לגבי הפרגון: מצד אחד, תיקנו לי מחוץ לתקופת האחריות המוצהרת בארץ ללא חיוב, אז ברור שאני מבסוט לא לשלם. מצד שני, אלילת המזל ורוח גבית היו לצידי - אם לא היו מצליחים לחלוץ את הגדם אז הייתי צריך לשלם. מצד שלישי, אחריות היצרן היא שנה ולא שלושה חודשים, אז למה בארץ אני צריך מזל וקשרים כדי לתקן באחריות מה שבכל מקום אחר היה מתוקן באחריות בלי למצמץ.
לא חושב שאתה מדייק כאן, אבל יותר חשוב זה מה התשובה של אאוטבק לנושא, למה הם נותנים 3 חודשי אחריות בעוד היצרן נותן שנה?
* לעולם לא נדע מה היה אילו הייתי פונה לאאוטבק בלי קשרים. אולי היה נגמר באותה החלטה מצידם ואולי לא. הרוח הגבית בוודאות סייעה לקבל את הבולם בחזרה ממש מהר.
אז שוב תודה למסייעים ותודה לאאוטבק שמלאו את חובתם המוסרית אם לא החוקית, מה שבארצנו בכלל לא מובן מאליו.
לגבי הבושינגים ותפקידם במרכוז - כמו שכבר כתבתי, אבדוק את עצמי שוב כשהבולם יגיע אלי, אינשאללה מחר בערב
נדב,
זה כבר לא פייר.
אי אפשר לחשוד בי שאני חסיד של פוקס וכל הסיפור שנבנה סביבם בארץ, אני הראשון שהעלה פה לדיון את העלויות האמיתיות של בולמי פוקס. הבולמים האלו פרימדונות.
אבל, וזה אבל מאוד חשוב במקרה הזה, לדעתי ההסבר של נמרוד (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/120365-%D7%9E%D7%99%D7%A9%D7%94%D7%95-%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%A9%D7%A8-%D7%91%D7%90%D7%90%D7%95%D7%98%D7%91%D7% A7?p=939579&viewfull=1#post939579) הוא ההסבר הנכון לארוע.
(וכן, הרבה בולמים אחרים לא היו נשברים, ופשוט קורעים את הבושינג למעלה).
ואם זה המקרה, זו בעיית התקנה ולא בעיית בולם, אז מה אתה רוצה מאאוטבק? על איזה חובה מוסרית אתה מדבר?
תפנה למוסך שהתקין לך, ותבקש שיסביר לפי מה הוא הידק את הבורג בראש הבולם. בזמן ההתקנה, חשבתם \ דיברתם על הבעיה הזו?
תשאל את עצמך (רענן? :-) ) , לפי מה נעשו ההגבהות ברכב, ואם מי שהגביה, הבין שמהלך גדול יותר, פירושו תנועה זוויתית גדולה יותר של הבולם.
מצטער ידידי, כל מה שקיבלת, זה מעל ומעבר.
מה שקיבלתי זה מעל ומעבר לאחריות היבואן המוצהרת בארץ ואני מעריך את זה מאוד, שלא יתפרש ממני אחרת.
אני לא שולל בעייה בהתקנה, אבל כשהפניתי (בעקבות השרשור הזה) שאלה ישירה ליבואן באיזה מומנט צריך להדק את האום על הבורג, קיבלתי תשובה "ברגש". צילמתי עכשיו את הגומיות בבולם השני שעדיין מורכב, הן לא נראות לי מהודקות בכוח מוגזם. והגומיות האלו רכות למדי, לדעתי הידוק מוגזם היה נראה בקלות בעין.
וכל זה עדיין לא מעלים מההכרה שבעצם אחריות היצרן היא לשנה, שבולם במחיר כזה עם מיתוג כזה לא אמור להשבר כך ועוד ברכב עדין כמו הויטארה, ושבכל מקום אחר בעולם לא הייתי צריך לחפש מישהו שיעזור כדי שיעשו לי טובה ויתקנו באחריות.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210414/b7d92a69606095fc2907e16771990a53.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210414/915f6229fb8942ac04470da8d904492a.jpg
אתן טיפ קטן ...
תכניס את הרכב להצלבה (שצד האין בולם יהיה במצב סגירה),
עכשיו תנסה להרכיב את הבולם (האם התושבות "מסתכלות" אחת על השניה).
כנראה לא סתם קלמיני בחרו במרסני טווין טיוב קשוחים לקיט.
רענן
אתן טיפ קטן ...
תכניס את הרכב להצלבה (שצד האין בולם יהיה במצב סגירה),
עכשיו תנסה להרכיב את הבולם (האם התושבות "מסתכלות" אחת על השניה).
בין 2 נקודות תמיד עובר קו אחד..
הבדיקה הזו לא רלוונטית.
הסרן לא מקביל לבודי בתנועת המתלה.
בין 2 נקודות תמיד עובר קו אחד..
הבדיקה הזו לא רלוונטית.
הסרן לא מקביל לבודי בתנועת המתלה.
הבדיקה הזאת מאד רלוונטית.
כשירכיב בתושבת אחת, יוכל לראות את זווית הדלתא בין "הקו שלך" לקו שמכתיב הבולם.
זה בעצם מאמץ הכפיפה על הבולם שמשמעותו גזירת החיבור לתושבת.
רענן
עדיין לא חושב שרלוונטי כי הוא הסרן באותה הגיאומטריה ובהצלבה אף פעם החורים לא יהיו אחד מעל לשני.
עדיין לא חושב שרלוונטי כי הוא הסרן באותה הגיאומטריה ובהצלבה אף פעם החורים לא יהיו אחד מעל לשני.
תסכים איתי שאם הדלתא תהיה 5 מעלות זה זניח ויספג ע"י התותבים הגמישים.
אבל אם 45 מעלות ? יוסטון יש בעיה ....
בקיצור,
לדעתי שווה בדיקה בפרט שאני מכיר את הסט (דיי נדיר בארץ) ואת המרורים שאכלתי ממנו בהתחלה.
את השינויים שבצעתי ואת הקשיחות שפירקה לי את הגב.
תסכים איתי שאם הדלתא תהיה 5 מעלות זה זניח ויספג ע"י התותבים הגמישים.
אבל אם 45 מעלות ? יוסטון יש בעיה ..,
.
אכן.
הבולם חזר, פירקתי את הבולם השני והממצאים לא מעודדים.
א. נראה שיש סדק מתפתח גם בבולם השני (ראו תמונת תקריב, אחרי שניקיתי היטב)
ב. תנועה צידית מוגבלת מאוד, גם כשמשחררים כמעט לגמרי את האום העליון.
בגומיות המקוריות יש בליטות למרכוז בשתי מידות (מידה שונה בכל צד), אף אחת מהן לא תואמת את קוטר הקדח. אולי צריך להרחיב את הקדח.
כרגע אני לא מרכיב כלום, אתייעץ עם אאוטבק ביום ראשון בבוקר לגבי המידה הדרושה לקדח ובכלל לגבי ההתקנה.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210416/6e0057df5767b6971498e8510808fd94.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210416/0146d42efc6b036146dddc7ad13d3524.jpg
נדב,
אני לא מכיר את הרכב, עוקב אחר השרשור אבל לא התעמקתי במידות והנתונים.
עלתה כאן הטענה שסוג חיבור פין פחות טולרנטי לזויות גדולות מאשר חיבור מסוג עין.
אני לא הייתי קופץ למסקנות כל כך מהר ותמיד כל עניין לגופו.
נזכרתי שאולדמן מציעים קיט long Travel לדפנדר עם BP51 וגם בולם רגיל, הגבהה של 50ממ.
חלק מערכת ההתקנה זה קיט הסבה לתושבת בולם אחורית פין במקום עין. מהסיבה שהערכה מאפשרת זויות סרן גדולות יותר בגלל המהלך המוגדל. המהנדסים שלהם החליטו שבמקרה של הדיפנדר כך עדיף. מהכרות עם החברה, המנגנון וגם חלק מהאנשים למדתי לסמוך על שיקול הדעת המקצועי שלהם.
מקורי
133506
אולדמן
133507
רק אומר...
אני לא מכיר את הרכב, עוקב אחר השרשור אבל לא התעמקתי במידות והנתונים.
עלתה כאן הטענה שסוג חיבור פין פחות טולרנטי לזויות גדולות מאשר חיבור מסוג עין.
אני לא הייתי קופץ למסקנות כל כך מהר ותמיד כל עניין לגופו.
אני בוודאי קטונתי, לא מומחה ואין לי למה להשוות. לכן אני עוצר ואקדיש את הזמן להבין מה כאן לא בסדר. בתחושה הפרטית, הסובייקטיבית, והבלתי מנוסה שלי בסוגייה הספציפית, חופש התנועה הצידית מוגבל מאוד ומרגיש לי שצריך להפעיל הרבה כוח כדי לאלץ תנועה צידית. וזה לא היה קשור למידת ההידוק, השינוי היה רק כאשר האום היה משוחרר עד כדי חופש תנועה מלא של הגומיות.
כאמור, לקחתי מידות וביום ראשון אני מתכנן לעבור באאוטבק בעצמי ולהתייעץ לגבי התקנת הבולמים, להתנסות בעצמי במידת ההידוק הנכונה ואם אפשר אז גם במידת החופש שאמורה להיות לבולם בתנועה צידית.
נדב,
יכול להיות שכל מה שצריך זה לשנות את הזווית של התושבת.
כלומר, סה"כ החופש והתנועה מספיק בשביל ההבדלים בתפעול סדיר, אבל הזווית ההתחלתית שגויה, ומשם, הכל תחת לחץ.
לא נראה לי. כשהרכב בעמידה על משטח ישר והחלק העליון מהודק, החלק התחתון מכוון היטב לתושבת התחתונה..
לא נראה לי. כשהרכב בעמידה על משטח ישר והחלק העליון מהודק, החלק התחתון מכוון היטב לתושבת התחתונה..
המהלך של המתלים סימטרי (אורך פתיחה זהה לאורך סגירה)?
עמידה על משטח ישר לא בהכרח מייצג את אמצע המהלך.
תקרא למשל את השרשור של אסף, להיילקס יש סגירה קצרה, ופתיחה ארוכה.
היה מדובר על תנועה צידית.
המהלך של המתלים סימטרי (אורך פתיחה זהה לאורך סגירה)?
עמידה על משטח ישר לא בהכרח מייצג את אמצע המהלך.
נראה לי סביר לגמרי ...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210417/6c18d0ecbed02d59614c5141b514aeb0.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210417/26c425064111adce2f1f3219b6cd9d4b.jpg
הבעיה מין הסתם היא לא במצב הסטטי,
בסגירה או בפתיחה מלאה כנראה הבושינג העליון ממצה את עצמו והעומס עובר לאוזן.
מעניין לראות את את אותן תמונות בהצלבה מלאה, בלונג שוט ובזוםאין על התושבות עליונות ותחתונות בהצלבה מלאה.
אחרי שיתוקן הבולם השני, אתה מוזמן לבוא ולצלם כאוות נפשך, נשר מאלט עליי [emoji846]
מאלט?! עד אז הויטרה תהייה אספנות,
רצית לבדוק מה גורם הנזק.. .בבקשה.
עוד קצת, פתיחה מלאה 3 תמונות, סגירה מלאה 3 תמונות
בתכלס נושא המתלים מעניין אותי באופן אישי.. במיוחד ברכבי סוזוקי,.. אבל יש לי מספיק התעסקות עם הסמוראי שלי.
ממליץ בחום להצליב ולבחון את התושבות בולם.
אני לא אכנס לשטח, בטח לא עם הצלבות, כשאני כבר יודע שיש לי סדק בבולם.
ואולי בכלל צריך להרחיב את הקדח בתושבת..
הרכבתי בחזרה את הבולמים וכנראה שמחר בבוקר אסע לאאוטבק עם הויטארה. לפרק בולם מהרכב זה 5 דקות עבודה בחנייה ולהרכיב זה 15 דקות (כי צריך היי-ליפט).
ככה הם יוכלו לראות בעצמם את הבולמים על הרכב.
אני חוזר ומציע. תדבר עם מי שהתקין. מנסיון - הרבה יותר נכון להתנהל מול יבואן דרך מפיץ.
אסף.
(המוסך שהתקין את הבולמים כבר לא עובד איתם, לדבריו בגלל השירות)
המתקין והיבואן כבר לא
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
למי שהתקין יש טענות קשות לגבי השירות של אאוטבק, ולא אצטט אותו כאן כלשונו. הוא כבר לא עובד איתם כמובן.
מכיוון שמה שמעניין אותי זה שיהיה לי סט בולמים טוב ומתאים על הרכב ולא הצדק המוחלט, אני מעדיף את הנתיב הקל, זה שיש בו מינימום התנגדות וחיכוך ...
אני חוזר ומציע. תדבר עם מי שהתקין. מנסיון - הרבה יותר נכון להתנהל מול יבואן דרך מפיץ.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalkובלי האנדר סטייטמנט הבריטי שאסף ידוע בו: יתכן שהבולמים לא מתאימים.
אני לא אכנס לשטח, בטח לא עם הצלבות, כשאני כבר יודע שיש לי סדק בבולם.
ואולי בכלל צריך להרחיב את הקדח בתושבת..
הרכבתי בחזרה את הבולמים וכנראה שמחר בבוקר אסע לאאוטבק עם הויטארה. לפרק בולם מהרכב זה 5 דקות עבודה בחנייה ולהרכיב זה 15 דקות (כי צריך היי-ליפט).
ככה הם יוכלו לראות בעצמם את הבולמים על הרכב.
אתה יצירתי .. מאמין שתמצא דרך להצליב בלי להיכנס לשטח.
מאמין שגם אאוטבק ידעו לעזור לך יותר אחרי שתאבחן את הבעיה, כלומר מאיפה מגיע עומס צידי כזה ששובר את הפין.
אין באמת צורך להייליפט, ובעצם עדיף שלא, גם בפירוק וגם בהרכבה.
לא מאמין שבאאוטבק יצליבו ויבדקו על הרכב שלך היכן הבעיה.
ובלי האנדר סטייטמנט הבריטי שאסף ידוע בו: יתכן שהבולמים לא מתאימים.או, עכשיו הכל ברור, תודה שהארת את הסוגייה ...
(וקרא שוב את תגובות 7,16,26,79 ...)
אתה יצירתי .. מאמין שתמצא דרך להצליב בלי להיכנס לשטח.
אין לי מדרגות סף, ואין לי רעיון. אשמח להצעות.
אין באמת צורך להייליפט, ובעצם עדיף שלא, גם בפירוק וגם בהרכבה.
מאוד קשה לכווץ את הבולמים האלו כדי שייכנסו לתושבות. הרבה יותר קל להשחיל היי-ליפט לתושבת של וו הגרירה הנשלף ולהרים משם. במיוחד שלא צריך את הגלגלים ממש באוויר. בפירוק אין צורך.
boaz avrahami
17-04-21, 20:00
תנסה לכווץ עם רצועת Tie-Down
לי זה תמיד עובד
קשה להבין מהתמונות, אבל נראה שכשהבולם לא מחובר, המנח הטבעי שלו הוא הרבה אחורה. כלומר אתה צריך לדחוף אותו קדימה, והנה לפני שעשינו כל מהלך, כבר הבולם בדיספוזיציה ראשונית.
נדב
מכיר חבר קרוב שהחליף כל כמה חודשים , במקרה הזה ברכב ל.ק
מסתבר שהחברה מאספיר היו שירותיים מאוד והחליפו לו במסגרת האחריות!
בשורה התחתונה זה היה פגם ביצור -
לצערי לא זוכר את הדגם או תאריך היצור.
אנסה לענות לשאלות לפי הסדר.
המדידה של הפתיחה היתה עם קפיצים, של הסגירה בלי קפיצים תוך חישוב גובה הקפיץ כשהוא סגור לגמרי על סמך קוטר התיל ומספר הכריכות.
הרימו את הסרן עם ג'ק גירים עד שהמידה בתושבת הקפיץ תאמה לקפיץ סגור לגמרי, ובאותו המצב מדדו את מידת הסגירה של הבולם. לא הייתי שם בעת המדידה אבל שלחו לי תמונות. (ראה למטה, לא התעצלו...)
פתיחה מלאה 63
סגירה 40+-
עין למטה בורג למעלה
קוטר בורג למטה 12 ממ
רוחב בוקסה 38 ממ
אין באמפסטופס בגלל כריות האוויר (לא פעילות כרגע)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210410/fdc906306383a577fce9418b6fc0e9d7.jpg
אם המדידה נעשתה עפ"י התמונה, אוי יו יוי ...
האמת, התאור איך שהתבצע ,
("המדידה של הפתיחה היתה עם קפיצים, של הסגירה בלי קפיצים תוך חישוב גובה הקפיץ כשהוא סגור לגמרי על סמך קוטר התיל ומספר הכריכות")
too good to be true
רענן
אין לי מדרגות סף, ואין לי רעיון. אשמח להצעות.
מאוד קשה לכווץ את הבולמים האלו כדי שייכנסו לתושבות. הרבה יותר קל להשחיל היי-ליפט לתושבת של וו הגרירה הנשלף ולהרים משם. במיוחד שלא צריך את הגלגלים ממש באוויר. בפירוק אין צורך.רצועת הידוק (ראצ'ט)
סוגרים / מרסנים / פותחים את הבולם באמצעותה
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
רצועת הידוק (ראצ'ט)
סוגרים / מרסנים / פותחים את הבולם באמצעותה
לא הבנתי איך.
והייליפט לרסיבר זה ממש קל [emoji846]
קשה להבין מהתמונות, אבל נראה שכשהבולם לא מחובר, המנח הטבעי שלו הוא הרבה אחורה. כלומר אתה צריך לדחוף אותו קדימה, והנה לפני שעשינו כל מהלך, כבר הבולם בדיספוזיציה ראשונית.אה, זה פשוט, בתמונה ההיא האום העליון משוחרר לגמרי, והגרביטציה משכה את הבולם אחורה (התושבת העליונה לא ממוקמת מעל הסרן אלא יותר אחורה). כשהבורג העליון מהודק והעין משוחררת, הבוכנה של הבולם עוברת באופן טבעי במרכז התושבת התחתונה. (כאשר הרכב במנוחה בחנייה ישרה)
אז הייתי באאוטבק.
החדשות הטובות:
א. לא בטוחים שזה באמת סדק
ב. יבדקו ואם צריך יחליפו ללא עלות
החדשות הפחות טובות:
א. זו הפעם (הראשונה ו)האחרונה שהם מתקנים ללא חיוב.
ב. "על בולם שהוזמן לפי מידה ולא מהקטלוג הקיים אין בכלל אחריות"
ניתוח הכשל:
א.האום בראש הבולם היה מהודק יותר מדי. ע"פ אאוטבק הבושינג לא אמור להתכווץ בכלל, צריך להדק את האום עד שאין חופשים, ודי.
ב. הבולם הזה לא אמור להיות מה שמגביל את הפתיחה, וכרגע הוא כן. מכיוון שבסגירה הבולם נסגר כמעט עד הסוף (נשאר סנטימטר לבוכנה, לפי התכנון) אז אין אפשרות לבחור בולם ארוך יותר, מה שמחייב להתקין רצועה גובלת. הסיבה העיקרית שלבולם הזה אסור להיות הגורם המגביל את הפתיחה היא המבנה שלו שסגור עם C-Clip. קשה לי להאמין שזו הסיבה לשבר/סדק.
ג. לבושינגים יש בליטות למרכוז, אגדיל את הקדח למידה המינימלית שבה הבליטה תיתפס טוב בקדח (הרחבה של כמילימטר)
נקווה לטוב ...
לגבי ב' (אולי לא קשור למקרה שלך, אבל להרבה פריצות של פוקסים דווקא כן). אני צועק את זה בפורומים כבר מעל עשור. מקווה שלאור הפופולריות של השרשורים שלך, זה יתחיל לחלחל לאנשים לקלבסה.
אני לא הכרתי את המגבלה/איסור האלו. בבולמים קודמים (לא האחרונים) שהיו לי תמיד הבולם היה הגורם שהגביל את הפתיחה ואף פעם לא היתה לי בעייה עם זה.
אולי זה קשור לעובדה שהפוקסים הם בולמים שאפשר לפתוח ולשפץ, ובתכנון שלהם נטצרה נקודת התורפה הזו (היה ניתן לחילופין לבגור מכסה על הברגה היקפית פנימית חזקה)
מעניין לבדוק אם/באילו בולמים המגבלה הזו קיימת.
לגבי ב' (אולי לא קשור למקרה שלך, אבל להרבה פריצות של פוקסים דווקא כן). אני צועק את זה בפורומים כבר מעל עשור. מקווה שלאור הפופולריות של השרשורים שלך, זה יתחיל לחלחל לאנשים לקלבסה.
לפריצות של בולם זה לגמרי קשור, לאור המבנה שלו ..
טוב, אז אתמול הייתי שוב באאוטבק לאסוף את הבולם השני.
הפעם ליווה אותי בסבלנות רבה שי, שהוא איש טכני באאוטבק, הסביר והבהיר כמה נקודות ואפילו נתן יד ועזר בהרכבה של הבולמים על הרכב.
בדקתי יחד עם שי את מבנה הבולם, ראינו שזווית העבודה של התושבת העליונה נכונה ובמנוחה אין כל לחץ צידי על הבולם, שי בדק את התנועתיות לצדדים ואת קוטר הקדח בתושבת ואמר שהכל תקין ואין שום סיבה להרחיב את הקדח.
את הידוק האומים העליונים אני בצעתי בהנחייה צמודה של שי, וציינתי בפניו שמידת ההידוק הזו הינה יותר חזקה מההנחייה שקיבלתי בביקור הקודם שלי באאוטבק, ואפילו יותר הדוקה מההתקנה המקורית של הבולם. שי בדק שוב את התנועתיות לצדדים ואמר "הכל תקין, אם יישבר שוב תחזור אלי ואחליף לך שוב, ואז נמשיך לחפש את הגורם"
מכיוון שלא נמצא סדק גם בבולם השני (מה שאפשר היה לראות בוודאות רק אחרי שפירקו אותו), ואחרי ששי ראה את הרכב ואת ההתקנה, ובדק את מידת החופש של הבולם כאשר הבורג העליון מהודק והעין משוחררת לגמרי, הוא מעריך שהשבר הוא תוצר של פגם בייצור או מכה שהבולם חטף. אני לא זוכר שהרכב חטף מכות, ואין סימני מכות על הבולם עצמו או על התושבת התחתונה.
ריכוז תובנות מעודכנות:
א. בבולם השני לא היה סדק. הבורג הוחלף בכל זאת, רק בשביל שיהיה "ראש שקט".
ב. הבליטות בבושינגים אינן מיועדות למרכוז אלא כדי לשפר את התנועתיות הצידית וכדי לסייע בהידוק נכון של הבורג.
ג. מידת ההידוק הנכונה היא עד שהרווח בין הבושינג לתושבת, זה שנוצר בגלל הבליטה בבושינג, נעלם.
ד. חשוב לשים לב האם אום הנעילה מגיע עם הניילוק עד לתבריג. אם לא אז לפתוח, לשים לוקטייט ולהדק בחזרה למידה הנכונה. שימו לב שבקצה הבורג אין תבריג, וצריך לבדוק לא רק שהקצה יוצא מהאום אלא שגם התבריג יוצא מהניילוק.
ה. הבולמים של פוקס מגיעים במקור עם בושינגים דקים יחסית, וקיימים גם עבים יותר (מקוריים של פוקס גם הם). אם מבחינת אורך התבריג (תכל'ס, עובי התושבת) ניתן להשתמש בעבים יותר, הם עדיפים (רכים יותר).
ו. אף בולם לא אמור להיות הגורם המגביל בסגירת מהלך. הבולמים של פוקס גם לא אמורים להיות הגורם המגביל בפתיחה, כך שאם אין משהו אחר במתלה שמגביל את הפתיחה לפני סוף המהלך של הבולם, חשוב להתקין רצועה גובלת שתעשה זאת.
ז. אם אתם מזמינים בולם פוקס לפי מדידה ולא לפי התאמה קטלוגית לרכב שלכם +/- הגבהה, חשוב לבדוק ולעשות תיאום ציפיות מפורט לגבי האחריות על הבולם כדי למנוע מפח נפש במקרה תקלה.
כתבו פה מעלי וגם פנו אלי חברים בפרטי, ואמרו שאני עושה לאאוטבק עוול בדברים שכתבתי, אז אני רוצה לעשות גם בנושא הזה סדר.
פתחתי את השרשור הזה בחיפוש מישהו שמקושר לאאוטבק, וזה מתוך נקודת המוצא שהאחריות הינה 3 חודשים שכבר עברו, ומתוך רושם מסויים שקיבלתי על החברה.
בפועל, עדיין לא ברור לי בדיוק למה האחריות היא 3 חודשים ולא שנה כמו אחריות היצרן, וגם לא ברורה לי בדיוק מה מידת האחריות לגבי "בולם לפי מדידה" במקרה תקלה (ברור שאין אחריות אם המידה מתגלה כלא נכונה, וזה הגיוני). במקרה הפרטי שלי לא נדרשתי לסוגייה, ויכול להיות שגם אם הייתי פונה לאאוטבק ישירות בלי חבר מקושר עדיין הייתי מקבל את השירות, אין לי מושג (ואולי נכון אפילו שאאוטבק יכתבו פה בשם עצמם).
חשוב לי לשתף בחווייה הפרטית שלי מכל האירוע. הגעתי לכאן בחשש וסקפטיות, אבל בסופו של דבר קיבלתי שירות מצויין וסבלני, שי ליווה אותי והסביר בצורה ברורה את הדקויות הטכניות, בדק את ההתקנה ונתן יד איפה שהיה צריך, ובסופו של דבר יצאתי עם בולם אחד מתוקן, שני עם החלפת בורג שבדיעבד לא היתה נחוצה ובוצעה בעיקר לטובת השקט הנפשי, ועל כל זה לא שילמתי שקל.
אז תודה לחבר שקישר, ותודה לאנשים הנחמדים (באמת :) ) שפגשתי באאוטבק, על היחס, השירות, וגם על השורה התחתונה, ומכיוון שאין לי שיפורים מתוכננים לאף רכב בטווח התחזית, אז מקווה להפגש שוב עם אאוטבק בעוד כמה שנים כשיגיע הזמן לרענון לבולמים :)
אילי אשרמן
22-04-21, 00:28
מספר הערות והארות לגבי האחריות שנותנת חברת אאוטבק טכנולוגיות לבולמי פוקס:
החוק והתקנות מחייבים אותנו ל-3 חודשי אחריות וזה גם מה שכתוב בחשבוניות שלנו.
מי שרוכש את הבולמים אצל מתקין מורשה שלנו מקבל אחריות מורחבת של 12 חודשים.
האחריות היא על בעיות בטיב החומרים וכשל בייצור בלבד.
האחריות המורחבת ניתנת לרוכש המקורי בלבד.
את האחריות יש לממש דרך המתקין. אאוטבק טכנולוגיות לא ערוכה לתת אחריות ללקוח סופי והאחריות אמורה להיות ממומשת אצל המתקין.
בבולמים שאינם מקטלוג פוקס יש אחריות משותפת שלנו ושל המתקין, שכן הוא אחראי למדוד את הרכב ולהחליט איזה בולמים צריך להזמין.
האחריות תקפה לכלי רכב שלא נעשו בהם שינויים מבניים (כגון שינויי מיקום תושבות).
אאוטבק טכנולוגיות נותנת אחריות רק לבולמי פוקס שיובאו לארץ דרכה.
עד כאן ״לשון החוק״
חברת אאוטבק טכנולוגיות מייבאת ומשווקת לשוק הישראלי מוצרי איכות לרכבי שטח מעל 18 שנה. בכל שנות פעילותה של החברה נעשה מאמץ מתמשך לתת שירות ברמה גבוהה לשביעות רצון כל הצדדים (המתקינים ולקוחות הקצה כאחד).
במקרים רבים אנחנו נותנים שרות מעבר למתחייב בתקנון השרות והאחריות שלנו. החל מתיקון ללא תשלום לאחר תום תקופת האחריות, מתן שרות בגין תקלות הנובעות מבעיות התקנה, מתן שירות במסגרת האחריות למי שאינו מציג מסמכים כנדרש (חשבונית רכישה הכוללת פירוט החלקים שנרכשו, תיעוד של מד האוץ ביום ההתקנה, חיוב על התקנה אצל משווק/מתקין מורשה שלנו ועוד), מתן שרות במסגרת האחריות למי שאינו הרוכש המקורי ומקרים נוספים החורגים ממסגרת האחריות.
משהוא בנימה אישית: אנחנו מגיעים כל בוקר לעבודה מתוך רצון, ולא מכורח. אנחנו עושים ככל יכולתינו על מנת לתת שרות טוב ולמכור מוצרים איכותיים. תקלות הן חלק מכל תהליך ואנחו לא חפים מהן. אנחנו עושים מאמץ להימנע מהן, אבל לפעמים הן קורות. וכשהן קורות, אנחנו משתדלים מאד לתקן אותן באופן יעיל, מהיר והגון.
אני מודע לעובדה שאי אפשר לרצות את כולם, כל הזמן.
חלק מתהליך השרות תלוי גם בלקוח. כנותן שרות ללקוחות במגוון תחומים (במשך 40 שנה) אני יודע מנסיוני שלא לכל לקוח אפשר לתת שירות טוב. ככל שהלקוח מגיע עם יותר ״מגיע לי״, יותר קשה לרצות אותו. אם יורשה לי לבקש מכם בקשה, או להשיא לכם עיצה - מידי פעם, כמו בנהיגה, הביטו במראה. בחנו גם את חלקכם בתהליך קבלת השרות. האם הציפיות שלכם ריאליות? האם מה שאתם מבקשים באמת מגיע לכם? האם אתם מתנהגים בהוגנות? האם כל סטיה ממה שציפיתם מצדיק שחרור קיטור במרחב הוירטואלי? האם שקלתם איזה נזק יכול פרסום או רמיזה שאח״כ תתחרטו עליה, אבל הכל כבר נחרט במרחב הוירטואלי לנצח?
גילוי נאות: שמי אילי אשרמן, אני מנהל המכירות של אאוטבק טכנולוגיות ועובד בחברה מיום היווסדה. מספר הטלפון שלי 054-6642323 ואני שמח לקבל ביקורת בונה, כל עוד שהיא נאמרת או נכתבת בצורה מכבדת. מעדיף הודעות כתובות על שיחות (בגלל שאני רוב הזמן בשיחה אחרת או מול לקוחות)
בדקתי יחד עם שי את מבנה הבולם, ראינו שזווית העבודה של התושבת העליונה נכונה ובמנוחה אין כל לחץ צידי על הבולם, שי בדק את התנועתיות לצדדים ואת קוטר הקדח בתושבת ואמר שהכל תקין ואין שום סיבה להרחיב את הקדח.
האם בדקתם את העומס גם לא במצב מנוחה, במצב של הצלבה מלאה?
אתמול בערב עזרתי לחבר לעשות מדידות לבולם אחורי בגרנד ויטרה 2000, מוגבהת 3" עם קפיצי גימני ביטס.
בדקתי בהצלבה מלאה את העומס על התושבות בולמים התחתונות והעליונות וזה לא נראה טוב..
נכון, זה מחזיק (ברוב המקרים).. אבל בהחלט נראה כמו מקום לכשל פוטנציאלי.
או שהבושינג יכשל, או המוט של הבולם או החור יתחיל להיאכל אם הבושינג לא ישרוד את הפיתול והכתף מירכוז תאכל/תקרע.
בטח בבולם בר שיפוץ שבו התושבת פריקה לעומת בולם עממי שהפין חלק בלתי נפרק מהבולם.
בהחלט מבין למה יש בשוק האפטרמרקט תושבות לשינוי ציר התנועה של הבולם.
במקרה של הג.ויטרה עוד המצב טוב יותר מהויטרה בגלל תצורה של 4 לינק מאחורה לעומת המשולש העליון שקיים בויטרה שמחייב את הסרן להסתובב על צירו.
מאוד מעניין האם נעשתה בדיקה בהצלבה מלאה על מצב הבושינגים וזווית העבודה של הבולם.
בשביל לבדוק בהצלבה מלאה צריך להוציא קפיץ אחד, לא עשינו את זה. כן בדקנו בפתיחה מלאה (2 גלגלים באוויר).
למה?
שמחתי לקרוא את התגובה של אילי, והחלק העיקרי שאני לוקח ממנה הוא:
מידי פעם, כמו בנהיגה, הביטו במראה. בחנו גם את חלקכם בתהליך קבלת השרות. האם הציפיות שלכם ריאליות? האם מה שאתם מבקשים באמת מגיע לכם? האם אתם מתנהגים בהוגנות? האם כל סטיה ממה שציפיתם מצדיק שחרור קיטור במרחב הוירטואלי? האם שקלתם איזה נזק יכול פרסום או רמיזה שאח״כ תתחרטו עליה, אבל הכל כבר נחרט במרחב הוירטואלי לנצח?
אני לא חושב שכתבתי משהו שאינו ראוי, אבל אם פספסתי אז אני מתנצל, ואתה מוזמן לכתוב לי בפרטי עם הציטוט הרלוונטי ואנסה לתקן. אחד היתרונות של המרחב הוירטואלי, לפחות בג'יפולוג, הוא היכולת לערוך. אני לא בעד מחיקת תוכן, אבל אם באמת כתבתי משהו לא ראוי, אבקש מהמנהלים לערון ולהוסיף הערה בשמי.
נדב היקר !
בעצם חוץ מזה שחיזקת ברגש מופלא את האום למרסנים שתוקנו, לא השתנה כלום בסטאפ.
מכיוון שאתה בחור חכם,
אז בוודאי לא תזלזל בגאון אלברט אינשטיין ובאימרתו על ביצוע אותו ניסוי ולקוות לתוצאות שונות ...
אבל אופטימיות זה מאד חשוב בחיים !
אז מקווה להפגש שוב עם אאוטבק בעוד כמה שנים כשיגיע הזמן לרענון לבולמים :)
ועכשיו לעניין המקצועי ,
קיבלת טיפ בתגובה 66 לבדוק כאשר הרכב באמת בהצלבה ולנסות לראות מה קורה בצד הסגירה.
עיקר העומס על התושבת העליונה (וכמובן החלק העליון של הבולם) במצב סגירה.
בתגובה 94 נרמז לך שאם המידות הורדו עפ"י התמונה שהעלית, אז אוי יו יוי ...
א. זה מסוכן בטירוף לנסות לסגור מהלך עם ג'ק מלמטה - יכל להפיל את הויטרה מהליפט.
ב. רצועת הגבלה רואים שמחוברת.
ג. רואים שאפילו לא קרובים למהלך מלא של המיתלים.
במהלך מלא עם סט קלמיני 3",
לא רואים את החלק העליון הצמיג של הגלגל במצב סגירה ("נבלע" בבית הגלגל).
על אותה בדיקה חסרה חזרתם באאוטבק
בשביל לבדוק בהצלבה מלאה צריך להוציא קפיץ אחד, לא עשינו את זה. כן בדקנו בפתיחה מלאה (2 גלגלים באוויר).
אז שורה סופית,
בסבירות גבוהה המרסנים לא מתאימים לסטאפ של הרכב (נרמז גם ע"י אסף).
האפשרויות :
א. להשתמש בויטרה לנסיעות מנהלתיות (שזה אומר להחזיר את הצ'ירוקי לכשירות בהקדם).
ב. להוסיף רצועות הגבלה.
ג. להחליף למרסני טוויןטיוב של קלמיני (קשוחים וקשיחים) שמתאימים לסט הגבהה הזה.
בהצלחה
רענן
נדב היקר !
מכיוון שאתה בחור חכם,
אז בוודאי לא תזלזל בגאון אלברט אינשטיין ובאימרתו על ביצוע אותו ניסוי ולקוות לתוצאות שונות ...
אכן, לא השתנה שום דבר בסט-אפ. העליתי את זה בפני האיש הטכני באאוטבק כשהייתי שם, בדיוק מהסיבה שציינת, והוא חזר ואמר שהסט-אפ תקין, ולהערכתו השבר היה עקב פגם בייצור. קטונתי.
זה לא מסוכן כאשר אין שם קפיץ ...
סליחה שאני אומר אם לא בדק בהצלבה כאילו לא בדק. עם כל הכבוד למקצועיות.
פתיחה וסגירה מלאה יותר חשוב מהמצב הסטטי של הרכב.
צודק !
בפרט שגם את נושא פיתול השילדה לא הכניסו למשוואה.
רענן
הסבר
זה לא מסוכן כאשר אין שם קפיץ ...
הסיר קפיץ אך לא ניתק רצועת הגבלה ?
אם זה באמת היה תהליך המדידה (עפ"י זה אופיינו מידות המרסנים),
ועכשיו אתה נוסע בלי רצועות הגבלה, זה כנראה הסיבה לשבר.
רענן
- - - Updated - - -
הסבר
של מה ?
Sent from my SM-A530F using Tapatalkאיך אתה מציע לבדוק ?
אני יכול להציע הצעות, אבל בתנאי שרק מסתכלים מאחורה בלי שאף אחד מתקרב ללהכנס תחת הרכב.
צד אחד מכווצים עם ראצ'ט גיבור.
צד שני מרימים עם הייליפט את הבודי.
GodsFather
22-04-21, 17:30
לבדוק על רמפת טיפולים מבטון?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
איך אתה מציע לבדוק ?לא מבין את הבעייתיות, מחפשים משהו גבוה לטפס עליו.
לא הייליפט. לא ראצט ובטח לא לנתק שום קפיץ.
הסיר קפיץ אך לא ניתק רצועת הגבלה ?
אם זה באמת היה תהליך המדידה (עפ"י זה אופיינו מידות המרסנים),
ועכשיו אתה נוסע בלי רצועות הגבלה, זה כנראה הסיבה לשבר.
רענן
- - - Updated - - -
של מה ?מה הקשר לפיתול השלדה?!
לפחות אצלי באוטו, עליה על רמפה לא מביאה למימוש מלוא הפוטנציאל של המתלה מכיוון שהוא צריך יותר משקל כדי להסגר. כלומר, צריך להגיע להצלבה בעליה חריפה עם רכב מועמס בכבדות.
וגם אז מלוא הסגירה תגיע תו"כ נסיעה ולא במצב סטטי.
זה לא באמת משנה, עוד ~2 סמ למהלך סגירה... לוקחים בחשבון בהזמנת בולם אבל כדי לבחון את הפיתול או עומס של התושבות בולם אפשר להבין מהצלבה גם אם לא הגעת למלוא מהלך הסגירה.
אגב בגלל זה המלצתי לנדב להרים את אחת הפינות של קדמת הרכב ... כך כל משקל הרכב יוסט לאחור ויסייע לקבל הצלבה חזקה יותר.
עוד אגב,
עם קפיץ מקורי לא תהייה בעיה להגיע לבאמפסטופ בצורה הזו .. .פשוט רובנו עושים זאת עם קפיצי הגבהה עם קבוע קפיץ גבוה מבמקור.
בטיפוס מעלה עם הצלבות זה לא להיט... המתלה הקדמי ללא משקל עליו בקושי עובד והרכב מניף גלגל מבלי לנצל את מלוא מהלך המתלה.
נדב היקר !
מכיוון שאתה בחור חכם,
ועכשיו לעניין המקצועי ,
קיבלת טיפ בתגובה 66 לבדוק כאשר הרכב באמת בהצלבה ולנסות לראות מה קורה בצד הסגירה.
עיקר העומס על התושבת העליונה (וכמובן החלק העליון של הבולם) במצב סגירה.
ב. רצועת הגבלה רואים שמחוברת.
אז שורה סופית,
האפשרויות :
א. להשתמש בויטרה לנסיעות מנהלתיות (שזה אומר להחזיר את הצ'ירוקי לכשירות בהקדם).
ב. להוסיף רצועות הגבלה.
ג. להחליף למרסני טוויןטיוב של קלמיני (קשוחים וקשיחים) שמתאימים לסט הגבהה הזה.
בהצלחה
רענןאגב 3,
לא ייתכן שאתה עדיין מחזיק מהיצרן הזה.
קלמיני לא מייצרים בולמים זה קודם כל... מעולם לא יצרו, ואגב... למיטב הבנתי הקיט המהולל הזה שלהם... דרש לא מעט התאמות ושינויים כדי לעבוד בצורה סבירה, קיצרת שם קפיצי סליל לא?
זה כבר אומר משהו....
ובסוף, קלמיני בימינו כבר לא מייצרים כלום.
אולי כתב הגנה בבית משפט פדרלי.
מה הקשר לפיתול השלדה?!
בויטרה הסרן האחורי נדנדה עם ציר שהוא במרכז השילדה (נעשה עם ה V-BAR ),
נתעלם לרגע מהשפעת מוטות הרדיוס.
מדידה ללא קפיצים כשהשלדה סטטית ישרה כאשר מטים את הסרן למכסימום (לצד מסוים),
לא נותנת את אותם מידות כשהשילדה בפיתול בהצלבה.
בפיתול לעומת שלדה ישרה:
מרחק הסגירה קטן יותר בכמה סמ' .
מרחק הפתיחה גדל יותר בכמה סמ' .
לכן אם בודקים על ליפט, אז במידות שמתקבלות צריך לקחת כמה סמ' פחות לסגירה וכמה סמ' יותר לפתיחה.
או לחילופין התקנת רצועות הגבלה ואז אין רלוונטיות לפיתול השילדה.
אפשר לבדוק זאת בטיפוס על סלע.
דוגמה לבדיקה שביצעתי עבור משהו אחר (לכן אין פתיחה מכסמלית).
133611
אגב 3,
לא ייתכן שאתה עדיין מחזיק מהיצרן הזה.
קלמיני לא מייצרים בולמים זה קודם כל... מעולם לא יצרו, ואגב... למיטב הבנתי הקיט המהולל הזה שלהם... דרש לא מעט התאמות ושינויים כדי לעבוד בצורה סבירה, קיצרת שם קפיצי סליל לא?
זה כבר אומר משהו....
ובסוף, קלמיני בימינו כבר לא מייצרים כלום.
אולי כתב הגנה בבית משפט פדרלי.
קלמיני לא מייצרים בולמים אבל מאפיינים היטב ליצרן שעובדים אתו.
קלמיני עדיין מתכננים ומייצרים את כל "הברזל".
קלמיני עדיין נחשבים ליצרן שיפורים מעולה לסוזוקי, איסוזו .
אכן קצת אכלתי מרורים מהסט כי בארה"ב הוא מותאם למשקלים גבוהים יותר (פגושי מתכת וכננת) ולצמיגים גדולים יותר.
אבל אחרי התאמת הסטאפ, לא היו לי תלונות למעט קשיחות ואי נוחות למי שיושב מאחור.
טוב, מאחר ורענן גייס את איינשטיין, אז לי מותר לגייס את פיתגורס, שטרח וחישב במיוחד עבורי את התנועה הצידית המקסימלית שהמתלה הזה מסוגל לייצר בהצלבה לעומת מצב מנוחה, והתוצאה היתה קצת פחות מסנטימטר. זה לגמרי בתחום הנוחות של תנועת הבולם, גם כשהוא סגור.
אני מניח שעל הציר קדימה-אחורה הנתון יהיה דומה, אעדכן אחרי שנחזור מטיול הערב [emoji846]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210422/60c3fe0064465c25491f80dd8b3672d0.jpg
pitom אתה שוכח שפחות מעניין האורך בפתיחה וסגירה כי את זה הוא בדק. אלא הזוויות שהבולם מגיע אליהן.
אני לא מכיר את הקיט של נדב. אצלי באוטו על קפיצים מקוריים, הרכב לא מתקרב אפילו ללסגור מהלך בצורה שבתמונה של רענן.
הגלגל השני כן עולה באוויר, אבל הראשון לא מתכווץ הרבה בכלל. ולכן הסרן גם לא מקבל זויות מרשימות.
עריכה.
עכשיו קראתי את שכתב נדב.
בציר האורך המצב דומה, גם פחות מסנטימטר תנועה צידית.
ואם נסנג'ר את פיתגורס לחשב בשבילנו את התנועה המשולבת, נקבל סנטימטר ורבע.
נו שויין, כמו שאומרים אצלינו, זה לא מה שאמור להרוג אותו...
נדב אני לא מבין מה בדקת... אני יודע מה לא בדקת, לא אתה ולא מי שהתקין וגם לא מי שמייבא את הבולמים הנוצצים.
הצלבה. לבדוק עומס על תושבות הבולם, זו שנשברה כבר.
לא ממש מעניין כמו התושבת העליונה זזה ובאיזה ציר. מעניין אותי לפחות (חולה על בעיות במתלים) איפה התושבת העליונה נמצאת ביחס לתחתונה.
אגב דוגמא לג.ויטרה של חבר מהשבוע (לשעבר של חבר פורום יקר).
רצינו לוודא סגירת מהלך מקדימה.. כדי לראות שהבאמפ סטופ עושה את עבודתו והקפיץ לא סוגר כריכות.
להעלות גלגל קדמי לא עזר לסגור אבל כשהעלנו אחורי על הסלע וכל משקל הרכב הוסט קדימה הגענו למצב המיוחל.
ניתן לראות בבירור בסגירה מקדימה כמה המהלך מתלה לא נסגר בעליה... וכן בירידה.
נדב... קדימה, אתה מסוגל. אותו דבר רק מאחורה.133623133624
נדב אני לא מבין מה בדקת... אני יודע מה לא בדקת, לא אתה ולא מי שהתקין וגם לא מי שמייבא את הבולמים הנוצצים.
הצלבה. לבדוק עומס על תושבות הבולם, זו שנשברה כבר.
עדיין לא הצלחתי להבין איך בדיוק אתה חושב לבדוק את זה, ומה זה בכלל "עומס" בהקשר הזה.
דיברנו בטלפון ואני עדיין לא מבין, ביקשת תמונות ספציפיות וכמו שסיכמנו אצלם אותן מחר.
לא ממש מעניין כמו התושבת העליונה זזה ובאיזה ציר. מעניין אותי לפחות (חולה על בעיות במתלים) איפה התושבת העליונה נמצאת ביחס לתחתונה.
אבל זה מה שפיתגורס חישב במיוחד בשבילך ובשבילי - מה הסטייה הצידית המקסימלית שהמתלה הזה מסוגל לייצר.
רצינו לוודא סגירת מהלך מקדימה.. כדי לראות שהבאמפ סטופ עושה את עבודתו והקפיץ לא סוגר כריכות.
להעלות גלגל קדמי לא עזר לסגור אבל כשהעלנו אחורי על הסלע וכל משקל הרכב הוסט קדימה הגענו למצב המיוחל.
נדב... קדימה, אתה מסוגל. אותו דבר רק מאחורה.
אבל דיברנו וסיכמנו שאצלם מחר, למה אתה עוד חופר על זה ??
GodsFather
22-04-21, 22:05
לכו לישון, תחזרו בבוקר רעננים
Sent from my HD1903 using Tapatalk
לכו לישון, תחזרו בבוקר רעננים
אתה מתכוון שזופים ובלי שיער על הקרקפת ?
בעצם, אורי כבר שם, ואני דווקא בסדר עם הלבנבנות והשיער ...
זה קורה בעיקר כי כנראה לא ניתקתם מוט מייצב מהמשולשים.
זה נכון גם לifs וגם לסרן חי.
מוט מייצב מוסיף בהצלבה עוד קבוע קפיץ.
ברור שבירידה הצלחתם בסוף להצליב מקדימה, הוספתם יותר מסה על החלק הקידמי.
הרכב מצליב יופי אם רק מנתקים,
אתה מוזמן להציץ בתמונת היוזר אצלי.
אז שורה סופית,
בהצלחה
רענן
משהו בתמונות ההצלבה שהעלה נדב על הליפט, לא נראים לי.
אני מסכים לגמרי שבהצלבה מלאה עם בולמים מקיט קלמיני הגלגל באמת נכנס פנימה לכנף( וסוגר על הקפיץ כי אין הארכה לבאמפסטופ בקיט ) - זה לא המצב פה.
מחשיד שעם בולם FOX נדב ציין נתון סגירה של 40+ סמ( יש נתון מדוייק?).
הסבירות היא שהוא לא מתאים.
שוב, יכול לציין מקט?
מבין את הצורך להרשים עם נתון פתיחה - זה מצטלם טוב,
אבל גם מוסיף עוד עומס צידי על תושבות הבולם
(למרות שלא נתקלתי בגזירת בורג עליון בבולם,
אוזניים של תושבת תחתונה על הסרן דווקא כן).
הבולם שמגיע עם קיט קלמיני - כאמור עם סגירה של 37-38סמ.
אשמח לראות איך הרכב עובד בשטח.
מחשיד שעם בולם FOX נדב ציין נתון סגירה של 40+ סמ( יש נתון מדוייק?).
הסבירות היא שהוא לא מתאים.
שוב, יכול לציין מקט?
אשמח לראות איך הרכב עובד בשטח.
אין בעייה בסגירה, נשאר סנטימטר בבולם לעומת המתלה. אל תשווה לנתונים מרכבים אחרים, המתלה האחורי אצלי עבר מספר שינויים, לא כולם לטובה. הבולם הותאם למתלה בתצורתו הנוכחית.
שוב, אין מק"ט לבולם כי הוא הותאם לרכב במעבדה של אאוטבק.
אתה מוזמן לקפוץ לאזור צאלים מתי שבא לך לראות את הרכב עובד, הגבעות בנחל הבשור יספקו לך אינסוף הזדמנויות לראות איך הרכב עובד. (ספויילר: הוא עובד נהדר).
זה קורה בעיקר כי כנראה לא ניתקתם מוט מייצב מהמשולשים.
זה נכון גם לifs וגם לסרן חי.
מוט מייצב מוסיף בהצלבה עוד קבוע קפיץ.
ברור שבירידה הצלחתם בסוף להצליב מקדימה, הוספתם יותר מסה על החלק הקידמי.
הרכב מצליב יופי אם רק מנתקים,
אתה מוזמן להציץ בתמונת היוזר אצלי.אין מוט מייצב.
אין בעייה בסגירה, נשאר סנטימטר בבולם לעומת המתלה. אל תשווה לנתונים מרכבים אחרים, המתלה האחורי אצלי עבר מספר שינויים, לא כולם לטובה. הבולם הותאם למתלה בתצורתו הנוכחית.
שוב, אין מק"ט לבולם כי הוא הותאם לרכב במעבדה של אאוטבק.
אתה מוזמן לקפוץ לאזור צאלים מתי שבא לך לראות את הרכב עובד, הגבעות בנחל הבשור יספקו לך אינסוף הזדמנויות לראות איך הרכב עובד. (ספויילר: הוא עובד נהדר).לא מדויק,
את הסגירה אמור לעצור באמפסטופ .. יש באמפ סטופ? איך נשאר לבולם 1סמ לסגירה אם אין מה שמגביל את הסגירה?
הסקת המסקנות שלך שגוייה.
יאללה, יוצא לחפש תלולית [emoji846]
לא מדויק,
את הסגירה אמור לעצור באמפסטופ .. יש באמפ סטופ? איך נשאר לבולם 1סמ לסגירה אם אין מה שמגביל את הסגירה?
Sent from my SM-A530F using Tapatalkזה מה שעוצר אותו. כן לא בריא, יטופל, אין צורך להמשיך ולחפור...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210423/a92f120940481e1a14a1d9e1b0917ac4.jpg
הנה התמונות ש'ך ..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210423/9062026f4cfa3582140d9597ab1ddd6f.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210423/0b0aef44a9ecf33a79ca7edb2f4c8fb5.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210423/bf6df4a700de759cf5e8296ec5923573.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210423/37c176716af297f989e838b18c867c50.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210423/cb7b213a03498c782048e30acbafe6dd.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210423/f2b6482b1dbf2767fe529bddc1961319.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210423/fb5a0e26f76c5110b69eda7d235d286d.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210423/f31079f3d2759ab1380deda99c9e164e.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210423/f21b1813b3938a6aa50de6cbeab93af4.jpg
וככה זה נראה מקדימה ...
המתלה האחורי מצליב לגמרי במצב סטטי, מה שמצביע על כך שלא יזיקו שם קפיצים חזקים יותר.
המתלים הקדמיים לא מיצו את המהלך.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210423/fc78d087f50ec8d792e2f197dbf1f7c4.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210423/854ae384bde0e3de43eff4e9aab04a5a.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210423/7059f7a23a4ae51c6a25aa65dc28b338.jpg
המידות של הבולמים, אגב, פיקס [emoji846]
הסקת המסקנות שלך שגוייה.
יאללה, יוצא לחפש תלולית [emoji846]שמח שמצאת תלולית,
אין לי ספק שהתיקון בתושבת העליונה גורם לעומס מיותר, השייבות שרותכו מעבות את התושבת המקורית ובפתיחה מלאה נראה שאתה בעומס גדול על התושבות בולם, עליונה ותחתונה.
עם החיזוק ייתכן שאפילו ייתר על המידה עד כדי כך שנגרם הבולם, לא יודע לקבוע... אבל נתן לזמן לומר.
מוזר לי שדבר כזה עבר חלק את אאוטבק מבלי אפילו שהביעו חשש... אה רגע בכלל לא נעשתה בדיקה בהצלבה.
אגב, בסגירה כרגע, ללא באמפ סטופ נראה שאתה סוגר על הבולם ועל הקפיץ בהתאמה יפה ! שאפו!
לגבי הקדימה... אתה כנראה לא קורא את מה שאני כותב... כדי לבדוק סגירה תהפוך את הרכב כשהמשקל עובד על הפרונט, תהייה הרבה יותר קרוב לסגירה.. ולא תסיק מסקנות מיותרות על החלפת קבוע קפיץ קשיח יותר מקלמיני לעומס גבוה עם פגושי ברזל.
עוד הערה, אתה עם קפיצי הגבהה וספייסרים על רכב מנהלתי כביכול ... מיותר, מעמיס על הכל מדרייבשאפטים, לתושבות בולמים ... סתם מרכז כובד גבוה לחינם.
לסיכום,
שמח שבדקת סוף סוף את הבדיקה הראשונית שהיתה צריכה להתבצע אחרי הנזק, שמח שהכל הוחלף ללא עלות.
ממליץ בחום למכור את הבולמים הרעננים, להעיף ספייסרים, להתקין באמפ סטופים כנדרש ולשים בולמים באורך מתאים.
אולי קצת עבודה וקצת כסף ... אבל זה באמת יקטין את הסיכוי לנזק כזה בשנית.
עשית זום אין על התמונות שצירפת,
הראשונה זה התיקון שמשם הייתי חושש.. במינמום שוקל להחליף לבושינגים עבים ורכים יותר.
השנייה זה הבושינג התחתון והעומס הגדול שנראה למטה.. אני טוען שגם למעלה העומס כזה גדול רק פחות ניתן לראות זאת בגלל המבנה של הפין.
לעומת השלישית בסגירה שנראה שהבולם מתיישר בול מול התושבת ויש 0 עומס צידי.
133625133626133627
אורי, אתה קצת קורא הפוך את מה שנדב כותב.
קרא שוב את הקטע של הקפיצים החלשים
זה נראה לי בסדר גמור שקפיץ סוגר מהלך במצב סטטי בטח ברכב קל כמו ויטרה, לא יודע אם זו סיבה מספקת למהר לפסול קפיץ, התחושות בנסיעה חשובות גם.
אני יודע שבמקור אלו קפיצים קשים מיועדים להגבהה 3-4", לרכב עם פגושי ברזל וכננת גגון וכו.. .שהוא בלעדיהם. גם רענן כתב שהוא לא היה מבסוט על התחת הקשיח בסטאפ של קלמיני (אגב זה אותו דבר גם עם פורארט בימינו)
אבל אני לא פוסל שהם התעייפו, אולי, לא יודע כמה זמן הם סוגרים על עצמם, התאבדו.
לא הייתי פוסל החלפה בדמות קפיץ רענן אבל לאו דווקא קשיח יותר מקלמיני.
זה נראה לי בסדר גמור שקפיץ סוגר מהלך במצב סטטי בטח ברכב קל כמו ויטרה, לא יודע אם זו סיבה מספקת למהר לפסול קפיץ, התחושות בנסיעה חשובות גם.
אני יודע שבמקור אלו קפיצים קשים מיועדים להגבהה 3-4", לרכב עם פגושי ברזל וכננת גגון וכו.. .שהוא בלעדיהם. גם רענן כתב שהוא לא היה מבסוט על התחת הקשיח בסטאפ של קלמיני (אגב זה אותו דבר גם עם פורארט בימינו)
אבל אני לא פוסל שהם התעייפו, אולי, לא יודע כמה זמן הם סוגרים על עצמם, התאבדו.
לא הייתי פוסל החלפה בדמות קפיץ רענן אבל לאו דווקא קשיח יותר מקלמיני.
בתכתובת העבר מול קלמיני (דיויד) ,
הוא הסביר שאין צורך בשינוי הבאמפסטופ כי כמעט לא ניתן להגיע לסגירה מלאה על הקפיצים
(אולי רק בקפיצה מרמפה) וזה בהתאמה למשקל הויטרה וקשיחות הקפיצים "ובריונות" מרסני הטוויןטיוב שהם אפיינו.
אני זוכר שהמרסנים היו מאד עבים ביחס למקוריים.
גם לדחוס אותם היה צורך להפעיל כוח של שרירן מפותח.
דיויד גם הגדיר לחתוך 3/4 כריכה ע"מ להתחשב במשקל שלא כולל פגושי מתכת, כננת וצמגי 31" .
כנראה שהויטרה של נדב כבר לא קרובה לסטאפ של קלמיני ולכן יש סגירה על הקפיצים.
(שינוי במיסב ה V-BAR אולי נותן יותר תנועה, קפיצים אחרים, מרסנים מונוטיוב כנראה בכיוונון "רך" יותר)
רענן
בתכתובת העבר מול קלמיני (דיויד) ,
הוא הסביר שאין צורך בשינוי הבאמפסטופ כי כמעט לא ניתן להגיע לסגירה מלאה על הקפיצים
(אולי רק בקפיצה מרמפה) וזה בהתאמה למשקל הויטרה וקשיחות הקפיצים "ובריונות" מרסני הטוויןטיוב שהם אפיינו.
אני זוכר שהמרסנים היו מאד עבים ביחס למקוריים.
גם לדחוס אותם היה צורך להפעיל כוח של שרירן מפותח.
דיויד גם הגדיר לחתוך 3/4 כריכה ע"מ להתחשב במשקל שלא כולל פגושי מתכת, כננת וצמגי 31" .
כנראה שהויטרה של נדב כבר לא קרובה לסטאפ של קלמיני ולכן יש סגירה על הקפיצים.
(שינוי במיסב ה V-BAR אולי נותן יותר תנועה, קפיצים אחרים, מרסנים מונוטיוב כנראה בכיוונון "רך" יותר)
רענן
רענן ואורי.
רק הקפיצים הקידמיים בקיט הזה קשים.
דווקא האחוריים רכים, פשוט תוכננו גרוע.
הכריכות כ"כ קרובות שהקפיץ פשוט נסגר עליהם.
בבדיקה כבר ב30קמ"ש בכביש על פס האטה, הרכב סוגר מאחור במכה על הקפיצים - מכאן ה "כאילו קשיחות" מאחור.
בעבודה האלסטית של הקפיץ הוא על הצד הרך בסקאלה.
אגב הבולם שמגיע בקיט הרבה יותר טוב ממקורי, אבל לא ברמה של קוני או בילשטיין.
מצרף תמונה של הקפיץ על הרכב במצב מנוחה על הקרקע, כדי להבין כמה הקפיץ צפוף.
133635
גם כחדש היה גרוע -
הרכבתי 4 ויטארות עם הקיט הזה וכולן אותו דבר.
דובר על זה בפורום פה ומלא גם בפורומים בחו"ל על הקפיצים האחוריים, דוגמאות:
https://bbs.zuwharrie.com/content?topic=53775.0
https://forum.difflock.com/viewtopic.php?t=77504&sid=2b7f59853365c8020b18389c0723b90a
נדב, לפי התמונות שצירפת בהצלבה
אתה עם ספייסר מעל הקפיץ, לכן המדידות שונות אצלך.
בקיט ללא הספייסר, הבולם שלך בוודאות לא מתאים לרכב.
כל השאר ספק:
עדיין אני רואה בתמונה שהבולם סגור עד הסוף(יכול להיות שזוית הצילום מטעה)
יש לקפיץ עוד מקום להיסגר עם רווח קטן נוסף בכריכות(שוב , ייתכן וזוית צילום מטעה )
רענן ואורי.
רק הקפיצים הקידמיים בקיט הזה קשים.
דווקא האחוריים רכים, פשוט תוכננו גרוע.
הכריכות כ"כ קרובות שהקפיץ פשוט נסגר עליהם.
בבדיקה כבר ב30קמ"ש בכביש על פס האטה, הרכב סוגר מאחור במכה על הקפיצים - מכאן ה "כאילו קשיחות" מאחור.
בעבודה האלסטית של הקפיץ הוא על הצד הרך בסקאלה.
אגב הבולם שמגיע בקיט הרבה יותר טוב ממקורי, אבל לא ברמה של קוני או בילשטיין.
מצרף תמונה של הקפיץ על הרכב במצב מנוחה על הקרקע, כדי להבין כמה הקפיץ צפוף.
133635
גם כחדש היה גרוע -
הרכבתי 4 ויטארות עם הקיט הזה וכולן אותו דבר.
דובר על זה בפורום פה ומלא גם בפורומים בחו"ל על הקפיצים האחוריים, דוגמאות:
https://bbs.zuwharrie.com/content?topic=53775.0
https://forum.difflock.com/viewtopic.php?t=77504&sid=2b7f59853365c8020b18389c0723b90a
נדב, לפי התמונות שצירפת בהצלבה
אתה עם ספייסר מעל הקפיץ, לכן המדידות שונות אצלך.
בקיט ללא הספייסר, הבולם שלך בוודאות לא מתאים לרכב.
כל השאר ספק:
עדיין אני רואה בתמונה שהבולם סגור עד הסוף(יכול להיות שזוית הצילום מטעה)
יש לקפיץ עוד מקום להיסגר עם רווח קטן נוסף בכריכות(שוב , ייתכן וזוית צילום מטעה )
התמונה מויטרה דור 1 עם קיט קלמיני 3" ?
אם כן,
קלמיני שינו את הקפיצים.
אצלי היה מרווח גדול יותר בין הכריכות .
מוזר! מה שאתה מתאר הפוך ממה שהיה אצלי
(מקדימה הרכב התנהג בסדר גמור,
מאחור היה נוקשה ובועט אבל לא בגלל סגירת כריכות)
רענן
מאחור היה נוקשה ובועט אבל לא בגלל סגירת כריכות
נכון, זה בגלל שנסעת עם לחץ אוויר של משאית ...
וגם בגלל שקיצאת את הקפיץ ושמת במקום ספייסר [emoji1751]
נכון, זה בגלל שנסעת עם לחץ אוויר של משאית ...
לא משמעותי ביחס לקפיצים והמרסנים.
וגם בגלל שקיצאת את הקפיץ ושמת במקום ספייסר [emoji1751]
לפני קיצוץ הקפיץ הויטרה קיפצה והתרסקה על באמפר כאילו אין שום קפיץ מתחת.
קיצוץ הקפיץ נעשה עפ"י הגדרה של קלמיני.
מה שכן, לאחר קיצוץ הקפיצים, בכביש הרגשתי מאד טוב
(העברות משקל וזויות גילגול מינמליות) .
גם בשטח לא היו טענות למעט לאישה בטיול אחד או שניים שהצטרפה וישבה מאחור.
וואלה, לא זוכר שהתקנתי ספייסרים. אתה בטוח ?
עדכון,
וואלה עבר הרבה זמן אבל אתה צודק , חרטתי אוקלונים ולא זוכר היכן התקנתי מקדימה או מאחור.
רענן
חרטתי אוקלונים ולא זוכר היכן התקנתי מקדימה או מאחור.
אז אזכיר לך. גם וגם.
המשמעות היא שבמקום קטע קפיץ שמת ספייסר קשיח, ובעצם הקשחת במקום לרכך.
אם הייתי גר בת"א כבר מזמן הייתי תובע אותך על האיוולת הזו ...
אז אזכיר לך. גם וגם.
המשמעות היא שבמקום קטע קפיץ שמת ספייסר קשיח, ובעצם הקשחת במקום לרכך.
הקשחתי ביחס למה ?
לקפיצים המקוריים של קלמיני ? אז למיטב הגב והטוסיק שלי, לא!
איזה קפיצים התקנת במקום ?
אם הייתי גר בת"א כבר מזמן הייתי תובע אותך על האיוולת הזו ...
אם היית גר בת"א, הייתי מוכר לך את הג'יפ של אור ...
התמונה מויטרה דור 1 עם קיט קלמיני 3" ?
אם כן,
קלמיני שינו את הקפיצים.
אצלי היה מרווח גדול יותר בין הכריכות .
מוזר! מה שאתה מתאר הפוך ממה שהיה אצלי
(מקדימה הרכב התנהג בסדר גמור,
מאחור היה נוקשה ובועט אבל לא בגלל סגירת כריכות)
רענן
כן, מדובר מתמונה של קלמיני 3" לויטארה - מהרשת אמנם,
אבל גם אצלי כך היה אחד לאחד.
הקפיץ עף מהר מאוד מהרכב אצלי - לסטאפ אחר.
התקנתי ל4 רכבים את הקיט הזה בעשור האחרון, כך ששום שינוי לא היה.
כולם עם אותו קפיץ - ארוך, רך יחסית וכריכות צפופות.
קלמיני מדברים על לקצץ קפיץ קידמי בחצי כריכה עד כריכה שלמה - במידה ואין פגוש ברזל.
הבעיה היא בגלל קאמבר חיובי מידי גם עם כוון ברגים אקסצנטרים למקסימום.
בשום אופן לא מדובר על קיצוץ קפיץ אחורי בסרן החי!!
מתוך מדריך ההתקנה של הקיט:
133636
אם נדב יעלה תמונה של מצב הקפיץ ברכב שלו( ושלך בעבר) , במצב סטטי על כביש מפולס - אני בטוח שככה נראה גם את הקפיץ האחורי של קלמיני שלו.
הקשחתי ביחס למה ?
לקפיצים המקוריים של קלמיני ? אז למיטב הגב והטוסיק שלי, לא!
איזה קפיצים התקנת במקום ?
כן, ביחס לקפיצים המקוריים של קלמיני. במקום קטע קפיץ שמת קטע אוקולון. אוקולון יותר קשה מקפיץ.
הקפיצים הם אותם קפיצים שהיו אצלך, רק הספייסר מאחורה יותר גבוה.
אשמח למצוא קפיצים אחרים שיתאימו לשם ויתנו לי להפרד מהספייסרים...
הקפיץ עף מהר מאוד מהרכב אצלי - לסטאפ אחר.
מה שמת במקומו ?
כן, ביחס לקפיצים המקוריים של קלמיני. במקום קטע קפיץ שמת קטע אוקולון. אוקולון יותר קשה מקפיץ.
הקפיצים הם אותם קפיצים שהיו אצלך, רק הספייסר מאחורה יותר גבוה.
אשמח למצוא קפיצים אחרים שיתאימו לשם ויתנו לי להפרד מהספייסרים...אני חושב שאתה לא מבין נכון את ההשפעה של הספייסר,
אני בשוק שהגבהת עם ספייסר ארוך יותר,
אם אני מבין נכון קפיצים רעננים, בלי ספייסרים ותצטרך להחליף גם בולמים.. ?
מה שבטוח אין מה להשקיע בכריות.. עדיף מערכת מתלים בסיסית טובה.
מה שמת במקומו ?
יש כמה אופציות נפוצות:
Calmini GV 3"
Fourart Vitara 3"
Fourart GV 3"
ויש עוד כמה אופציות נוספות.
תקבל את הגובה שלך ואפילו יותר, בלי צורך באוקולון שהוספתם ועם קפיץ שעובד טוב יותר.
(תרשום את הגובה שלך בס"מ ממרכז נאבה לתחילת כנף ואתן לך נתונים איתם להשוואה).
קח בחשבון:
הבולם שהתאמת לקפיצים פלוס האוקולון, שנסגר במידות שציינת (יותר מ40)
סמ) כנראה שלא יתאים לסט הקפיצים הזה, וסביר להניח שתסגור עליהם בוודאות.
יצריך מדידה חדשה והחלפת בולם.
פה אני ממליץ לך על בילשטיין 5100 - מונוטיוב, שעובד בטווח הנכון של הרכב.
(שוב.. לפי התמונות רואים שלסרן בהצלבה כמעט אין uptravel, ולא מגיע לכנף.
זה חשוב לא פחות בגלגל מניע שרוב העומס עליו בהצלבה)
וכמובן bumpstops.
אני חושב שאתה לא מבין נכון את ההשפעה של הספייסר,
יכול להיות, אנא הסבר מה אני לא מבין...
אני בשוק שהגבהת עם ספייסר ארוך יותר,
הרכב היה בזווית המראה כשקניתי אותו. החלפתי לספייר גבוה יותר ממה שרענן שם, ואח"כ חרטתי אותו שיהיה בגובה שהוא היום - בלי משקל בבגאז׳ הישבן מעט גבוה מהחזית.
אם אני מבין נכון קפיצים רעננים, בלי ספייסרים ותצטרך להחליף גם בולמים.. ?
לא אצטרך להחליף בולמים, ראה בתגובה הבאה כשאסיים לכתוב אותה ...
מה שבטוח אין מה להשקיע בכריות.. עדיף מערכת מתלים בסיסית טובה.
ואת זה אתה כותב בנחרצות רבה בעקבות נסיון אישי של כמה זמן ??
מציע שתחליף כמה מילים עם זיו או עם תומר הדר, תלוי מאיזה צד אתה רוצה את הכאפה.
נסעתי 5 שנים עם הכריות האלו, עם שליטה בלחץ מתוך הרכב, ולי זה מתאים בול.
בגזרה הזו אין מה להמשיך לחפור.
יהיו כריות, לא יהיו באמפ-סטופס.
יש כמה אופציות נפוצות:
Calmini GV 3"
Fourart Vitara 3"
Fourart GV 3"
ויש עוד כמה אופציות נוספות.
תקבל את הגובה שלך ואפילו יותר, בלי צורך באוקולון שהוספתם ועם קפיץ שעובד טוב יותר.
אשמח לקבל את הגובה שיש לי היום בלי שיהיה שם ספייסר. מה המידות של הקפיצים שציינת (וגם של האופציות הנוספות) ? מה קבוע הקפיץ שלהם (או לחילופין איך הם בתחושה לעומת הקלמיני שיש אצלי) ?
אני לא מחפש קפיץ קשה משמעותית ממה שיש לי היום, לטובת מצבי הקיצון המענה יבוא מכריות האוויר [emoji846]
(תרשום את הגובה שלך בס"מ ממרכז נאבה לתחילת כנף ואתן לך נתונים איתם להשוואה).
נראה לך ?? כדי שהרב"ט של משרד התחבורה ישווה לי את זה לנתון של ויטרא 2019 ???
קח בחשבון:
הבולם שהתאמת לקפיצים פלוס האוקולון, שנסגר במידות שציינת (יותר מ40)
סמ) כנראה שלא יתאים לסט הקפיצים הזה, וסביר להניח שתסגור עליהם בוודאות.
יצריך מדידה חדשה והחלפת בולם.
המידות לא ישתנו. אני לא רוצה לשנות את הגובה של האוטו, ולכן מידת הפתיחה של הבולם לא תשתנה. מכיוון שאני לא מתכנן לעבור לבולמים עם מיכל חיצוני או לטווין-טיוב, אז גם מידת הסגירה לא תשתנה משמעותית. אם בהחלפת קפיצים יהיה סיכון לסגירת בולם, אטפל בזה באמצעות התקנת מגינים לכריות בעובי אשר מתאים גם להגנה על הבולם.
פה אני ממליץ לך על בילשטיין 5100 - מונוטיוב, שעובד בטווח הנכון של הרכב.
יש לי פוקסים חדשים, כל עוד הם לא נשברים אלו הבולמים הכי טובים שהיו לי על ויטארה כלשהי אי פעם (שזה בערך 20 שנה במצטבר) בפער עצום, לא מוצא שום סיבה להחליף אלא אם כן התקלה תחזור סדרתית...
(שוב.. לפי התמונות רואים שלסרן בהצלבה כמעט אין uptravel, ולא מגיע לכנף.
זה חשוב לא פחות בגלגל מניע שרוב העומס עליו בהצלבה)
אנחנו כנראה לא מסתכלים על תמונות מאותו השרשור. קבל תקריב מתמונה שהעליתי כבר קודם, כמה עוד אתה רוצה שהגלגל ייכנס לתוך הכנף ??
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210423/c7792fc0260afcdfa2da9bd6d7e9a6e6.jpg
וכמובן bumpstops.
כמו שכתבתי לאורי, לא יהיו באמפסטופס, תהיינה כריות אוויר אשר תבצענה גם את התפקיד הזה.
יכול להיות שהבאמפסטופס אצלך גוזלים מהלך מתלה ולמרות שהבולם מסוגל לרדת מתחת ל- 40 ס"מ, הוא בכלל לא מגיע לשם (ואז אתה מאבד פוטנציאל למהלך גדול יותר בפתיחה) ?
נדב,
מחזיר אותך לדיון המקורי, השבר בבולם.
בסופו של יום, לא שינת כלום, מה גורם לך לחשוב שהשבר לא יחזור?
האם לאוטבק יש השארה (אחרי שהם ראו את הרכב) מה הסיבה?
דרך אגב (כמו שכתבת), אין תחליף לכריות אוויר, ועדיין, כמה מהלך סגירה יש שם (עכשיו, לפני הוספת הכרית)?
אני מנסה לחשוב בקול רם....
אם אני מבין טוב, רעננן קיצר חלק מהקפיץ, אבל הוסיף ספיסר.
נגיד ובמקור בין כל שתי כריכות יש 2ס"מ, על כל קיצור של כריכה, אתה מאבד 2 ס"מ סגירה ( האוקולון "שמחליף" את הכריכות החסרות, לא מתכווץ - "אוקולון קשה מקפיץ" :-))
או, סוף-סוף מישהו כאן בפוקוס...
נדב,
מחזיר אותך לדיון המקורי, השבר בבולם.
בסופו של יום, לא שינת כלום, מה גורם לך לחשוב שהשבר לא יחזור?
האם לאוטבק יש השארה (אחרי שהם ראו את הרכב) מה הסיבה?
זה בדיוק מה שמטריד אותי, וציינתי את זה גם בפני האיש הטכני של אאוטבק שבדק את המתלים וליווה אותי בהתקנה. כמו שכתבתי אי שם בתגובה 102, ההשערה שלו היא פגם בייצור או מכה, ואין שום סימנים של מכה.
גם הדגשתי בפניו שהתושבת העליונה מעובה, ואפילו כבר הייתי מוכן אצלם בחנייה עם מברגה ומקדח 14 שקניתי במיוחד כדי להרחיב את הקדח, והוא אמר לי לא לגעת, ושהכל תקין כמו שהוא.
הוא גם אמר שאם יישבר שוב אז שאחזור אליו והוא יחליף ללא חיוב, ואז נמשיך לחקור.
אז יש לי שתי אפשרויות: להרחיב את הקדח (במילימטר נוסף, לא בצורה דראסטית) או להקשיב לאאוטבק ולקוות לטוב. מה אתה היית עושה במקומי ?
דרך אגב (כמו שכתבת), אין תחליף לכריות אוויר, ועדיין, הקפיץ מאחור נראה סגור מדי.
כמה מהלך סגירה יש שם (עכשיו, לפני הוספת הכרית)?
ממצב סטטי בחנייה ישרה, בערך 10 סנטימטר. כנ"ל גם פתיחה.
בסה"כ הבולם הזה מתאים בול מבחינת המידות, כל מה שצריך זה שלא יישבר שוב, להפטר מהספייסר ולהחזיר את הכריות.
(מכיוון שעלתה שוב על הפרק החלפת קפיצים, אני מחכה עם ההזמנה של הכריות עד שאדע מה מידת הקפיצים שיהיו בפועל)
אשמח לקבל את הגובה שיש לי היום בלי שיהיה שם ספייסר. מה המידות של הקפיצים שציינת (וגם של האופציות הנוספות) ? מה קבוע הקפיץ שלהם (או לחילופין איך הם בתחושה לעומת הקלמיני שיש אצלי) ?
אני לא מחפש קפיץ קשה משמעותית ממה שיש לי היום, לטובת מצבי הקיצון המענה יבוא מכריות האוויר [emoji846]
נראה לך ?? כדי שהרב"ט של משרד התחבורה ישווה לי את זה לנתון של ויטרא 2019 ???
המידות לא ישתנו. אני לא רוצה לשנות את הגובה של האוטו, ולכן מידת הפתיחה של הבולם לא תשתנה. מכיוון שאני לא מתכנן לעבור לבולמים עם מיכל חיצוני או לטווין-טיוב, אז גם מידת הסגירה לא תשתנה משמעותית. אם בהחלפת קפיצים יהיה סיכון לסגירת בולם, אטפל בזה באמצעות התקנת מגינים לכריות בעובי אשר מתאים גם להגנה על הבולם.
יש לי פוקסים חדשים, כל עוד הם לא נשברים אלו הבולמים הכי טובים שהיו לי על ויטארה כלשהי אי פעם (שזה בערך 20 שנה במצטבר) בפער עצום, לא מוצא שום סיבה להחליף אלא אם כן התקלה תחזור סדרתית...
אנחנו כנראה לא מסתכלים על תמונות מאותו השרשור. קבל תקריב מתמונה שהעליתי כבר קודם, כמה עוד אתה רוצה שהגלגל ייכנס לתוך הכנף ??
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210423/c7792fc0260afcdfa2da9bd6d7e9a6e6.jpg
כמו שכתבתי לאורי, לא יהיו באמפסטופס, תהיינה כריות אוויר אשר תבצענה גם את התפקיד הזה.
יכול להיות שהבאמפסטופס אצלך גוזלים מהלך מתלה ולמרות שהבולם מסוגל לרדת מתחת ל- 40 ס"מ, הוא בכלל לא מגיע לשם (ואז אתה מאבד פוטנציאל למהלך גדול יותר בפתיחה) ?
אופציות הנוספות הן של Jimnybits 3"- Vitara or GV.
הקפיצים של קלמיני , לאור על מה שרשמתי והסברתי כבר כאן, לא נעים לי לומר אבל הם דרדל'ה.
מכאן התחילה שרשרת הידרדרות עם workaround במקום טיפול בבעיה עצמה.
למה?
כי הקפיץ חלש מידי ונטרק -
אז החליפו בולמים מהקיט (שהם טובים למדי אגב), לבולמים אחרים קשיחים יותר.
אחרי זה התאימו פה כריות אויר להקשיח על חשבון מיקום הבאמפסטופ שעף.
בפועל כריות האויר לא כאלה אמינות, והן יותר זמן מפונצ'רות מאשר עובדות - אז אין באמפסטופ ולא כריות.
לגבי מרחק נאבה למרכז כנף - אפשר גם בה"פ אם תוכל.
בכווץ מלא ,הקפיץ שלך היום + ספייסר ( נראה לפחות 30ממ ) = ארוך מכל קפיץ שעובד נכון ברכב.
אין בעיה שלא תחליף את המותג הנ"ל,
תצטרך להזמין זוג פוקסים חדשים.
אני אומר לך שלא תוכל פשוט להישאר אז עם אותו גוף בולם באורך הנתון, אלא אם תגביל עם באמפסטופ.
אשמח לנתוני השיסתום ו Compress/Rebound שלך להשוואה מול Bilstein 5125.
באמפסטופ לא גוזל מהלך מתלה אם מתאימים נכון לפי סגירה של הקפיץ\בולם, ומגבלת קוטר צמיג נתון לבודי.
אגב אני חושב שלפני שרצים להתאים מתלים ולחפש פתיחה, מתחילים מנתון הסגירה.
בלי באמפסטופ אין לך את זה.
הכריות לא מיועדות לפצות על קפיצים רופסים או חלשים מדי. בשגרה (5psi) הן לא מורגשות, ואפשר להתאים את המגינים שלהן כך שהן יהוו באמפ-סטופ יעיל וידידותי לכל רכיבי המתלה.
אני רק רוצה להזכיר שהקיט מותקן ברכב כבר איזה 15 שנה לפחות (ואם אני זוכר נכון, רענן רכש אותו כמשומש), הקפיצים קוצרו לצערי והוספו ספייסרים "לפצות" עאלק. הבולמים המקוריים כבר מזמן החזירו נשמתם לבורא (לא זוכר אם אצל רענן או אצלי) והרבה שנים נסעתי עם בולמי מונרו סנסה-טרק של f150 במקור, שעשו עבודה לא רעה בכלל.
לא שכנעת אותי שאני צריך בולם במידה אחרת. הגובה של הרכב כרגע הוא הגובה שאני רוצה להשאר בו ומכאן נגזר הכל, תוך לקיחה בחשבון של הגנה על הבולם וקפיץ כך שלא יגיעו לקצות המהלכים שלהם בסגירה.
15שנה עם מערכת מתלים... שענטז שלא עבדה טוב, מיצרן לא להיט ונאנסה כדי לתת ביצוע סביר... מה בדיוק אתה רוצה להזכיר?
שהגיע הזמן להחלפה?
אני לא צריך את תומר ואת זיו שיגידו לי מה שאני כבר יודע, אולי לך לא תזיק כוס מים להתעורר ולוותר במעט על עקשנות שמובילה אותך לא טוב.. עם רכב שני כבר.
מערכת כריות אוויר מוסיפה מורכבות מיותרת ובמקרה שלך באה לתקן מערכת מתלים לא טובה.
מעבר לזה כריות אוויר נועדו לסייע לרכב עם עומס מטען משתנה, בחייך ויטרה מנהלה... איזה עומס משתנה?!
כריות אוויר? יש לך בולם חדש ויקר שנשבר, קפיצים ששקעו/קרסו ונחתכו לפני 15 שנה, ספייסר שאתה חושב שהוא משנה את קבוע קפיץ. ואתה מספר לי ששנים זה נסע טוב.
בחייאת, לא לי צריך לתת כפה...
להוריד ספייסר ולהישאר עם אותו בולם יגרום לכך שהקפיץ יהיה משוחרר בפתיחה ועלול ליפול, תחליף את הקפיץ לקפיץ ארוך של גימני ביטס ותקווה שהבולם שתוקן יתאים או שתתקין באמפסטופ מונמך בהתאם כדי לא לגרום נזק לבולם., אנע מהמר שלא יתאים ותצטרך למכור, לאייל יש לא מעט ניסיון, 40סגור ייתכן ובאמת יותר מדי.
האמת שקצת עייפתי, יש פה את אייל, זיו ועוד רבים וטובים שיעזרו.
לא שכנעת אותי שאני צריך בולם במידה אחרת. הגובה של הרכב כרגע הוא הגובה שאני רוצה להשאר בו ומכאן נגזר הכל.
פה הכל מתחיל ונגמר... אתה תקוע על איזה גובה הזוי ותקוע בו.
גם בצירוקי וגם פה...
15שנה עם מערכת מתלים... שענטז שלא עבדה טוב, מיצרן לא להיט ונאנסה כדי לתת ביצוע סביר... מה בדיוק אתה רוצה להזכיר?
שהגיע הזמן להחלפה?
רוצה להזכיר שאין טעם להשוות מידות לקיט מקורי אחרי כל הזמן שחלף והשינויים שבוצעו. וכמו שכבר כתבתי, לא כל השינויים היו לטובה.
אני לא צריך את תומר ואת זיו שיגידו לי מה שאני כבר יודע, אולי לך לא תזיק כוס מים להתעורר ולוותר במעט על עקשנות שמובילה אותך לא טוב.. עם רכב שני כבר.
ואולי אתה זה שמתעקש סתם ?
כמה שנות נסיון יש לך עצמך עם כריות אוויר כאלו ? לי יש חמש שנים כאלו.
מערכת כריות אוויר מוסיפה מורכבות מיותרת ובמקרה שלך באה לתקן מערכת מתלים לא טובה.
מעבר לזה כריות אוויר נועדו לסייע לרכב עם עומס מטען משתנה, בחייך ויטרה מנהלה... איזה עומס משתנה?!
אתה כנראה מתאמץ מאוד לעצום עיניים חזק-חזק בעניין הזה. כתבתי כבר יותר מפעם אחת למה אני רוצה את הכריות, אבל אתה כנראה מכיר את המקרה שלי והסיבות שלי יותר טוב ממני... אין לי טעם לחזור על הדברים, קח כוס מים וקרא שוב את מה שכבר כתבתי קודם.
כריות אוויר? יש לך בולם חדש ויקר שנשבר, קפיצים ששקעו/קרסו ונחתכו לפני 15 שנה, ספייסר שאתה חושב שהוא משנה את קבוע קפיץ. ואתה מספר לי ששנים זה נסע טוב.
בחייאת, לא לי צריך לתת כפה...
שנים חיפשתי קפיץ מתאים ולא מצאתי, ברור לי שהסט-אפ רחוק מאידאלי, החלפתי את הבולמים לפוקסים הנוכחיים כי הקודמים סיימו את חייהם אחרי הרבה שנים, והתייאשתי מלמצוא קפיצים, ואז התאמתי בולמים טובים לסט-אפ הקיים, שהוא במקרה בדיוק בגובה ומהלכי המתלה שאני רוצה עבור הרכב הזה.
להוריד ספייסר ולהישאר עם אותו בולם יגרום לכך שהקפיץ יהיה משוחרר בפתיחה ועלול ליפול
דא..
תחליף את הקפיץ לקפיץ ארוך של גימני ביטס ותקווה שהבולם שתוקן יתאים או שתתקין באמפסטופ מונמך בהתאם כדי לא לגרום נזק לבולם
לא הכרתי את האופציה של ג׳ימניביטס, שווה בדיקה. לגבי באמפסטופ, כבר כתבתי, תפנים.
אנע מהמר שלא יתאים ותצטרך למכור, לאייל יש לא מעט ניסיון, 40סגור ייתכן ובאמת יותר מדי.
אני מהמר שלא אמכור. או שהבולמים יישארו איתי להרבה שנים, או שיישברו שוב ונחזור לשרשור הזה...
פה הכל מתחיל ונגמר... אתה תקוע על איזה גובה הזוי ותקוע בו.
גם בצירוקי וגם פה...
זה הרכב שלי, ככה אני רוצה אותו, גם בצ׳רוקי וגם פה. בבקשה קבל את זה ושחרר.
או, סוף-סוף מישהו כאן בפוקוס...
זה בדיוק מה שמטריד אותי, וציינתי את זה גם בפני האיש הטכני של אאוטבק שבדק את המתלים וליווה אותי בהתקנה. כמו שכתבתי אי שם בתגובה 102, ההשערה שלו היא פגם בייצור או מכה, ואין שום סימנים של מכה.
גם הדגשתי בפניו שהתושבת העליונה מעובה, ואפילו כבר הייתי מוכן אצלם בחנייה עם מברגה ומקדח 14 שקניתי במיוחד כדי להרחיב את הקדח, והוא אמר לי לא לגעת, ושהכל תקין כמו שהוא.
הוא גם אמר שאם יישבר שוב אז שאחזור אליו והוא יחליף ללא חיוב, ואז נמשיך לחקור.
אז יש לי שתי אפשרויות: להרחיב את הקדח (במילימטר נוסף, לא בצורה דראסטית) או להקשיב לאאוטבק ולקוות לטוב. מה אתה היית עושה במקומי ?
ממצב סטטי בחנייה ישרה, בערך 10 סנטימטר. כנ"ל גם פתיחה.
בסה"כ הבולם הזה מתאים בול מבחינת המידות, כל מה שצריך זה שלא יישבר שוב, להפטר מהספייסר ולהחזיר את הכריות.
(מכיוון שעלתה שוב על הפרק החלפת קפיצים, אני מחכה עם ההזמנה של הכריות עד שאדע מה מידת הקפיצים שיהיו בפועל)
לגבי הכשל \ שבר שהיה-לגבי הרעיון של להגדיל את החור-
חסרות לי שתי תמונות ברורות, מהצד, של זווית הבולם, לעומת המישור של התושבת, בפתיחה וסגירה מלאה.
לגבי פגם ביצור\ מכה....-אני חוזר לשאלת חוזק ההידוק המקורי ואיך זה נעשה? בקצה העליון של המוט הברגה (שבראש הבולם), יש חור למפתח אלן. שסוגרים את האום העליון, מה שמונע מהבולם להסתובב, זה המפתח אלן שבראש, אם במקום אלן, החזיקו את הבולם עצמו, אז בהחלט יש מצב שגזרו את הבורג בהרכבה.
אפשרות שניה, ויכול להיות שאוטבק יודעים למה הם אומרים לחכות, ההרכבה של הסופית העליונה (עין או מוט), נעשת בארץ (בזמן שבנו לך את הבולם).
זה שלב קריטי- מוט מתכת בתוך גוף אלומיניום. אם סוגרים חלש מדי, זה יפתח בנסיעה ( מה שקרה אצלי, כמה פעמים), אם סוגרים חזק מדי, יש מצב לנזק וגזירה של המוט.
במקרה שלי, אוטבק במפורש פישלו בסגירה הזו.
לגבי החלפת קפיצים - אם תחליף לקפיץ ארוך יותר, ותוריד את הספסרים רוב הסיכויים שהמהלך יגדל, כלומר תצטרך גובלים חדשים ע"מ להמשיך להשתמש בבולמים הקיימים.
לגבי השימוש בכרית כגובל - פה יש בעיה. השאלה מה קורה עם הכרית קורסת ( או שסתם שכחת לנפח)? מה אז עוצר את הסגירה? הבולם או משהוא אחר ( סגירה של הקפיץ)?
בבולמים האלו, אם זה הבולם, זה הרסני.
במיוחד אם אתה מתכנן החלפת קפיצים, שים לזה לב.
בהצלחה
לגבי הכשל \ שבר שהיה-לגבי הרעיון של להגדיל את החור-
חסרות לי שתי תמונות ברורות, מהצד, של זווית הבולם, לעומת המישור של התושבת, בפתיחה וסגירה מלאה.
יש לך תמונה בפתיחה מלאה בתגובה 138.
קשה לצלם מהצד בסגירה מלאה כי הגלגל נמצא עמוק בתוך בית הגלגל, אז או שצריך ציוד צילום מיוחד שאין לי, או לייצר סגירה מלאה בלי שהגלגל יהיה מורכב.
לגבי פגם ביצור\ מכה....-אני חוזר לשאלת חוזק ההידוק המקורי ואיך זה נעשה? בקצה העליון של המוט הברגה (שבראש הבולם), יש חור למפתח אלן. שסוגרים את האום העליון, מה שמונע מהבולם להסתובב, זה המפתח אלן שבראש, אם במקום אלן, החזיקו את הבולם עצמו, אז בהחלט יש מצב שגזרו את הבורג בהרכבה.
לא יודע איך זה נעשה במקור, אבל כשהרכבתי בחנייה של אאוטבק ובהשגחתם הצמודה, החזקנו בגוף הבולם, ולא נדרש לשם כך כוח משמעותי, בטח לא כזה שיגרום לשבירה. לדעתי האלן בקצה הבורג נועד להרכבה ופירוק של הבורג מהבולם.
אפשרות שניה, ויכול להיות שאוטבק יודעים למה הם אומרים לחכות, ההרכבה של הסופית העליונה (עין או מוט), נעשת בארץ (בזמן שבנו לך את הבולם).
זה שלב קריטי- מוט מתכת בתוך גוף אלומיניום. אם סוגרים חלש מדי, זה יפתח בנסיעה ( מה שקרה אצלי, כמה פעמים), אם סוגרים חזק מדי, יש מצב לנזק וגזירה של המוט.
במקרה שלי, אוטבק במפורש פישלו בסגירה הזו.
קטונתי. יודע רק לומר שאצלי זה לא נפתח בנסיעה.
לגבי החלפת קפיצים - אם תחליף לקפיץ ארוך יותר, ותוריד את הספסרים רוב הסיכויים שהמהלך יגדל, כלומר תצטרך גובלים חדשים ע"מ להמשיך להשתמש בבולמים הקיימים.
לגבי השימוש בכרית כגובל - פה יש בעיה. השאלה מה קורה עם הכרית קורסת ( או שסתם שכחת לנפח)? מה אז עוצר את הסגירה? הבולם או משהוא אחר ( סגירה של הקפיץ)?
עד שלא אמצא קפיץ לא נדע מה יהיו המידות והמהלך שלו. ברור שלא ארכיב קפיץ אחר בלי לדאוג לפני כן לפתרון הולם שיגן על הבולם בסגירה.
לגבי הכריות - הן תמיד מנופחות בלחץ מינימלי של 5psi. האם זה מספיק ? כנראה תלוי במידה של מרחב המחייה שלהן. סימנתי לי את התלולית הנכונה לבצע את הבדיקה ...
לגבי קריסת כרית - יש לי חיווי על לחץ האוויר בתא הנהג, ובמקרה של קריסה אדע לנהוג בעדינות המתבקשת כדי לא לסכן את הבולמים עד שתוחלף הכרית.
בבולמים האלו, אם זה הבולם, זה הרסני.
במיוחד אם אתה מתכנן החלפת קפיצים, שים לזה לב.
בהצלחה
לגבי הסגירה, זה כנראה נכון לכל בולם. לפחות לכל בולם שאני מכיר ...
חזרתי להסתכל על התמונות.
מה הקוטר של המוט הברגה שבראש הבולם של פוקס, ומה הקוטר בבולמים שפירקת?
מה הקוטר של החור בתושבת (אני יודע שרצית להגדיל ל 14, אבל מה יש שם היום)?
לפי התמונה בהודעה #138, התנועה של הבולם לא סביב האפס.
אתה עם 2-3 מעלות (ניחוש גס לפי העין) שהבולם פתוח, וזה גדל שהבולם יתכווץ.
דרך אגב, אם זו אכן בעיה של מהלך בחור של התושבת, שהבולם מפורק ,כנראה שאפשר יהיה לראות שהחור בתושבת נשחק \ אובאלית.
לגבי החור - הבושינג עם בליטה שמשמשת למירכוז וסגירת החופש סביב המוט. סה"כ צריך לוודא שיש גומי סביב המוט ושאין חופש.
אסף.
לגבי החור - הבושינג עם בליטה שמשמשת למירכוז וסגירת החופש סביב המוט. סה"כ צריך לוודא שיש גומי סביב המוט ושאין חופש.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalkזה לא מה ששי מאאוטבק אמר ...
חזרתי להסתכל על התמונות.
מה הקוטר של המוט הברגה שבראש הבולם של פוקס, ומה הקוטר בבולמים שפירקת?
מה הקוטר של החור בתושבת (אני יודע שרצית להגדיל ל 14, אבל מה יש שם היום)?
לפי התמונה בהודעה #138, התנועה של הבולם לא סביב האפס.
אתה עם 2-3 מעלות (ניחוש גס לפי העין) שהבולם פתוח, וזה גדל שהבולם יתכווץ.
דרך אגב, אם זו אכן בעיה של מהלך בחור של התושבת, שהבולם מפורק ,כנראה שאפשר יהיה לראות שהחור בתושבת נשחק \ אובאלית.
הקוטר של המוט 12 מ"מ (או אולי 1/2" כי זה אמריקאי), הקדח כרגע 13.5מ"מ.
לא ראינו שחיקה של מתכת במתכת בשום מקום - לא בבורג ולא בתושבת. וחיפשנו.
ככה אמור להיראות מוט בתוך קדח.
יש בדיון הזה יותר מדי מילים אז לא התרכזתי לגמרי במה שהבנת משי או מה ששי אמר.
על הדבר הזה יש הרבה וריאציות אבל אין מגע של מתכת של בולם במתכת של האוטו בלי גומי באמצע.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210424/cf4838e95bc9c35671037b57c719fc1f.jpg
על הדבר הזה יש הרבה וריאציות אבל אין מגע של מתכת של בולם במתכת של האוטו בלי גומי באמצע.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210424/cf4838e95bc9c35671037b57c719fc1f.jpg
זה בדיוק מה שנאמר.
כך זה צריך להיות, השאלה מה קורה בשטח?
אם הבולם מותקן בזווית לא נכונה, הפנים של הבושינג יקרע ראשון ואז יראו סימני שיפשוף על הברזל.
התשובה של נדב כבר הבהירה שזה בסדר.
יש לך תמונה בפתיחה מלאה בתגובה 138.
קשה לצלם מהצד בסגירה מלאה כי הגלגל נמצא עמוק בתוך בית הגלגל, אז או שצריך ציוד צילום מיוחד שאין לי, או לייצר סגירה מלאה בלי שהגלגל יהיה מורכב.
לא יודע איך זה נעשה במקור, אבל כשהרכבתי בחנייה של אאוטבק ובהשגחתם הצמודה, החזקנו בגוף הבולם, ולא נדרש לשם כך כוח משמעותי, בטח לא כזה שיגרום לשבירה. לדעתי האלן בקצה הבורג נועד להרכבה ופירוק של הבורג מהבולם.
קטונתי. יודע רק לומר שאצלי זה לא נפתח בנסיעה.
עד שלא אמצא קפיץ לא נדע מה יהיו המידות והמהלך שלו. ברור שלא ארכיב קפיץ אחר בלי לדאוג לפני כן לפתרון הולם שיגן על הבולם בסגירה.
לגבי הכריות - הן תמיד מנופחות בלחץ מינימלי של 5psi. האם זה מספיק ? כנראה תלוי במידה של מרחב המחייה שלהן. סימנתי לי את התלולית הנכונה לבצע את הבדיקה ...
לגבי קריסת כרית - יש לי חיווי על לחץ האוויר בתא הנהג, ובמקרה של קריסה אדע לנהוג בעדינות המתבקשת כדי לא לסכן את הבולמים עד שתוחלף הכרית.
לגבי הסגירה, זה כנראה נכון לכל בולם. לפחות לכל בולם שאני מכיר ...
נדב,
יש הרבה פתרונות בשבילך במידה ותתעקש להישאר עם הכריות במקום באמפסטופ.
זה אחד מהם:
133643133644133645
בבסיס הקפיץ תישאר עם הכריות, ויש באמפסטופ חיצוני.
יש גם אפשרות לשלב באמפסטופ הידראולי, או בכלל במקום כריות תלוי בכיס:
133646
הקפיצים שרשמתי לך ויצרנים נוספים( יש עוד כמה שלא הכרת, כמו בתמונות),
יתנו לך טווח עבודה נכון יותר, בלי ספייסרים מעל הקפיצים וגם הרכב לא יהיה קשה מידי לדאגתך.
אמרת שאתה רוצה להישאר עם הגובה היום.
מהו?
מוכן לשחרר לפרטי שיהיה עם מה להציע לך פתרון?
נדב,
יש הרבה פתרונות בשבילך במידה ותתעקש להישאר עם הכריות במקום באמפסטופ.
זה אחד מהם:
133643133644133645
בבסיס הקפיץ תישאר עם הכריות, ויש באמפסטופ חיצוני.
יש גם אפשרות לשלב באמפסטופ הידראולי, או בכלל במקום כריות תלוי בכיס:
133646
זה פתרון שמייצר עומס, ריכוז מאמץ וכפיפה על הזרוע רדיוס, מנקודת הבאמפסטופ החדש והלאה.
זה בדיוק מה שנאמר.
כך זה צריך להיות, השאלה מה קורה בשטח?
אם הבולם מותקן בזווית לא נכונה, הפנים של הבושינג יקרע ראשון ואז יראו סימני שיפשוף על הברזל.
התשובה של נדב כבר הבהירה שזה בסדר.זה לא הבולם לא מותקן בזווית לא נכונה, הזווית הקשה מופיעה רק בפתיחה מלאה עפ התמונות של נדב,
עם כל הכבוד לפיתגורס העומס לא נגרם רק עקב מיקום של התושבת העליונה מול התחתונה אלא גם הזוויות שלהן אחת מול השנייה, לכן הדגשתי מההתחלה אלף פעם לבדוק בהצלבה ולא במצב סטטי.
הזוי בעיניי שבאאוטבק אנשי המקצוע לא טרחו לעשות זאת.
על פי כל המידע שנדב הביא פה, תיקון/עיבוי משמעותי של התושבת העליונה+בושינגים שלא יושבים טוב בחור וממרכזים את מוט הבולם+שילוב של קפיץ ארוך וספייסר מובילים לפתיחה ארוכה יותר מרק קפיץ הגבהה של 4" שהוא כבר מביא לפתיחה מכובדת... כל אלו עפ דעתי הלא מקצועית גרמו ויגרמו לעומס גדול מהמתוכנן לבולם הנתון.
מצורפות כל התמונות הרלוונטיות מהשרשור המתארך:
תגובה מס 1 - מראה את עיבוי התושבת, מוסיף מגבלה המקשה על מוט הבולם לקבל זווית בפתיחה מלאה.
תגובה מס 17 - מראה בושינגים שטוחים ללא כתף מירכוז
תגובה 65 - נדב מראה שוב את התושבת ונראה שעברה תיקון של ריתוך שייבות משני הצדדים.
עיבוי משמעותי... אולי התושבת חוזקה אבל כנראה שהפין של הבולם הוא החלש בשרשרת והוא נכנע.
תגובה 72 - נדב מראה את הבושינגים, או בלויים או לא תואמים מה שבטוח הכתף מרכוז לא עושה עבודה טובה.(מהמר שהם מהבולם שעוד לא נכנע)
בתגובה 102 נדב כתב תובנות מהאיש הטכני של אאוטבק:
"ב. הבליטות בבושינגים אינן מיועדות למרכוז אלא כדי לשפר את התנועתיות הצידית וכדי לסייע בהידוק נכון של הבורג.
ג. מידת ההידוק הנכונה היא עד שהרווח בין הבושינג לתושבת, זה שנוצר בגלל הבליטה בבושינג, נעלם."
לדעתי הן לא מדוייקות בלשון המעטה.
133650133651133652133653133654
אמור זה שם של דג.
לא חולק על הדברים, אבל זה בוודאות לא המצב אצלי עם הבושינגים האלו, וזה גם לא מה שאמור להיות על פי האיש הטכני של אאוטבק, שאמר לי בפירוש לא להרחיב את החור כי הבליטה בבושינג אמורה לעבוד מול המשטח של התושבת ולא לשקוע לתוך הקדח.
עכשיו, יש מצב שבו נשבר ותוקן בולם אחד, אסף טוען שהבושינג לא תקין, אורי טוען שזוויות אלו ואחרות לא תקינות, אבל האיש הטכני של היבואן אומר לא לגעת בכלום ושהכל תקין ככה.
מה עושים ?
מתקינים כריות אוויר? (;
ברור שמתקינים כריות אוויר, אבל זה לא קשור לשאלה.
האיש הטכני של היבואן אומר לא לגעת בכלום ושהכל תקין ככה.
מה עושים ?
תקשיב לאסף !
איש היבואן לא הפגין מקצועיות גם בשיטת הבדיקה.
אבל לא נורא, אם לא שנית כלום, כנראה תפגשו בעוד X חודשים.
נ.ב- לא חושב שזאת הבעיה העיקרית
רענן
נ
133643133644133645
הזרוע הזו, שמחולקת לשתיים ובאמפסטופ ורצועת הגבלה עובדים על האמצע שלה, זה פתרון רע. לא רוצה להגיד הנדסה איומה כי הסיכוי שמישהו שגמר שנה א' בהנדסת מכונות מעורב בתכן הזה קלוש.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.