PDA

צפייה בגרסה מלאה : הדבקת לוחות בטון למשטח מתכת

עמי
10-04-21, 21:46
אני משפץ את הבית.

במסגרת זו נבנו מדרגות מפח שחור. המדרכים הם מפח שחור 8 מ"מ, צבועים ביסוד אפוקסי ובצבע פוליאוריטני דו-רכיבי (לא אני בניתי ולא אני צבעתי).

הכיוון הוא להניח על המדרכים לוחות בטון טרומי אדריכלי (מגיע בלוחות של 40X1200X400 מ"מ). משקל כל לוח כ-32 ק"ג.

מתלבט איך לחבר את לוחות הבטון למתכת (למעשה יש חפיפה מלאה בין כל לוח בטון לכל מדרך המתכת עליו הוא מונח). ברגים? ברגים + הדבקה? אולי אפשר להסתפק רק בהדבקה? ואם כן - איזה דבק? סופר 7 או משהו דומה או דבקי שיש/קרמיקה ?

עמי

moshe_levy
10-04-21, 23:20
דבק שיש לא יתפוס לך על המתכת, דבק קרמיקה לא יתפוס לך, אתה לא צריך משהו יותר מידי חזק כי זה מדרגה והיא יושבת על המדרגה פח, אני מכיר את הסופר 7 הייטק, מאוד חזק ויתפוס גם על האבן וגם על המתכת.
אולי יש עוד דבקים חכה לתגובות נוספות , בברגים לא הייתי משתמש יכער לדעתי.

Sent from somewhere....

boaz avrahami
10-04-21, 23:39
אני חושש שיש תוקף לדבקים כמו הסופר 7 וכו׳.
לא משוכנע שהם לכל החיים והייתי מברר לעומק.
באופן אישי הייתי מכוון לחיבור קשיח.
עסק לבעלי מקצוע ואני לא.

מויש
11-04-21, 00:51
סיקפלקס 11fc, יש מפרטים ומידע מפורט באתר של גילאר, תוכל גם להתקשר לתמיכה הטכנית שלהם לייעוץ

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

זוהר לב
11-04-21, 08:38
מי שתכנן צריך לתת לך את התשובה.

עמי
11-04-21, 09:09
תודה על התשובות.

זוהר, התשובה שלך מתאימה ל-90% מהשאלות כאן על טיפולים, שיפוצים ושיפורים, ובכל זאת...

shmulikipod
11-04-21, 13:21
עמי, זוהר במקרה הזה צודק לגמרי. כסטודנט לאדריכלות אני יכול להגיד לך שזה תפקיד המתכנן לתת פתרון נכון ואסטתי ותפקיד הקונסטרוקטור לאשר שהפתרון יחזיק. אני במצב הזה הייתי הולך על חיבור מכני ולא כימי. אני לא בטוח שהבנתי לגמרי את מבנה המדרגות אבל אולי אפשר לרתך לתשתית המתכת רשת ועליה לצקת בטון ואז להחליק לקבלת מראה רצוי

lizard
11-04-21, 14:01
אתה בטוח שהמדרגות, לא יודע איזה קונסטרוקציה יש להן, בכלל יחזיקו כזה משקל?
כמו שכתבו מעלי, מה האדריכל/מהנדס בניין/קונסטרוקטור אומר?

עמי
11-04-21, 15:29
יחזיקו. תוכננו לעומס הזה ועברו אישור קונסטרוקטור.

עמי
11-04-21, 15:41
חברים,

אם אני הייתי עונה לשאלות פה באתר מתוך הפוזיציה המקצועית שלי, אז 99% מהתשובות שלי היו "אסור", "זה לא חוקי", "אי אפשר" או "גש ליבואן ושאל אותו".

אני מנסה לקבל פה תשובות שהן לא מהפוזיציה של המתכנן, הקבלן או סוכן המכירות של סיקה (רק לשם הדוגמה, כן?) ומתוך הידע והנסיון של שוכני האתר.

את היתר - חישובים סטטיים, היבטים חוקיים ותפילות לה' - אפשר להשאיר לי. אני אסתדר עם זה. ואם לא - זו לגמרי הבעיה שלי.

ושוב, תודה על התשובות ועל הרצון לעזור (אני יודע שמשם מגיעות כל התשובות).

עמי

עמי, זוהר במקרה הזה צודק לגמרי. כסטודנט לאדריכלות אני יכול להגיד לך שזה תפקיד המתכנן לתת פתרון נכון ואסטתי ותפקיד הקונסטרוקטור לאשר שהפתרון יחזיק. אני במצב הזה הייתי הולך על חיבור מכני ולא כימי. אני לא בטוח שהבנתי לגמרי את מבנה המדרגות אבל אולי אפשר לרתך לתשתית המתכת רשת ועליה לצקת בטון ואז להחליק לקבלת מראה רצוי

נמרוד
11-04-21, 15:48
יש לסיקה ולמתחרים חומרים שמדביקים איתם הכל בבניין, כולל אריחים אנכיים, במקרה הזה הם אמנם כבדים אבל אופקיים אז לאן כבר ילכו? אני מניח שכדאי לחספס את פני המתכת לפני ההדבקה ואולי אפילו לקדוח כמה התחלות של חורים כדי שהדבק יתמצק ל"כפתורים" שיאחזו את המתכת לתזוזות צידיות.

boaz avrahami
11-04-21, 16:03
עמי, לדבק יש נפח ואז אולי זה ישפיע על חפיפה או פגיעה ברום. לא ציינת ולא העלית סקיצה.
לא ציינת אם הבטון נוצק לכבודך והאם תוכל לבקש בו נקודות עיגון מלמטה.
האם ניתן לקדוח בבטון?

האם החלק התחתון של המדרגות חשוף לעין וזקוק לשימור אסטטיקה?
האם יש מקור חום בסביבה?

בעיקרון, במידה וניתן הייתי מוציא עוקצים מהבטון דרך הברזל. אולי ברגים.
מרתך ומשייף או נועל אום.

דבקים צריך אולי לפלס ומנסיוני הם מאבדים מתכונותיהם אחרי זמן , במיוחד בתנאי חום ו/שמש והם נוטים לשנות נפח כתלות בעובי

עמי
11-04-21, 16:38
עמי, לדבק יש נפח ואז אולי זה ישפיע על חפיפה או פגיעה ברום. לא ציינת ולא העלית סקיצה.
לא ציינת אם הבטון נוצק לכבודך והאם תוכל לבקש בו נקודות עיגון מלמטה.
האם ניתן לקדוח בבטון?

האם החלק התחתון של המדרגות חשוף לעין וזקוק לשימור אסטטיקה?
האם יש מקור חום בסביבה?

בעיקרון, במידה וניתן הייתי מוציא עוקצים מהבטון דרך הברזל. אולי ברגים.
מרתך ומשייף או נועל אום.

דבקים צריך אולי לפלס ומנסיוני הם מאבדים מתכונותיהם אחרי זמן , במיוחד בתנאי חום ו/שמש והם נוטים לשנות נפח כתלות בעובי

וולפמן יוצקים, ממש לא לכבודי. אין לי השפעה על הגודל או אופן הייצור. אפשר לקדוח. יש סיכון של סדיקה. מעדיף להמנע. לא חשוף לחום או אור שמש. החלק התחתון חשוף וחייב להיות אסתטי, אבל מכיוון שכל העיצוב הוא סמי תעשייתי, אני מעריך שניתן יהיה למצוא ברגים עם ראש מתאים (קוני, שקוע). אבל לא זה העניין. את האסתטיקה אני כרגע ולצורך הדיון משאיר בצד. מה שמעניין הוא האם פתרון של דבק לבד, ללא חיבור קשיח או מיכני, הוא ישים או לא?

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

boaz avrahami
11-04-21, 16:42
כנראה סיקה 118.
נסה בכל זאת לשוחח עם יועץ של גילאר.

מצב דף נתונים

https://gilar.co.il/wp-content/uploads/2018/06/sikaflex-118-Extreme-grab-heb-PDS-3.pdf

kd2
11-04-21, 17:16
בהנחה שמדרגת הבטון ומדרגת הברזל הם כמעט באותו הגודל, ואין בעצם את האפשרות להפעיל על קצה המדרגה כוח גדול שיגרום להיפוך
שלה. ואז נותר רק סיפור התזוזה לצדדים...
אז לגמרי מדביק, אפילו לא צריך דבק אקזוטי, מספיק לך סופר 7 הכי רגיל עם הכנת שטח מעולה + חיספוס (הכי חשוב).
אתה יכול להגיע לשטח הדבקה עצום בגודל של מדרגה ממוצעת, משהו שאפילו ייצור לך בעיה הפוכה, זה יהיה סיוט לפרק.

ועם זאת,
אני הייתי לוקח מקדח וידיה לקרמיקה וקודח בלי דפיקה בסבלנות באריחי הבטון (איזה עובי הם?) עם קירור מים כדי לא לסדוק.
2-3-4 ס"מ עומק, כמה שהמדרגה מאפשרת.
לטעמי מספיק 2 חורים אפילו לדיבל 6-7, בתוכם בורג 4-4.5.
לגזור גם אותם וגם את הדבק בכוח צד זה כבר תרחיש שיוצא מהסקלה הסבירה.
והם תמיד יהיו שם כעוגן פיזי לכל מקרה שהכימיה נכשלת מאיזה סיבה נדירה.
הם גם יתנו לך "התראה" לפני, יהיה קצת חופש ומשם תדע שצריך לטפל.

אני לא איש מקצוע בתחום, זה השכל הישר שלי וזהו, ממליץ תמיד לאשר מול המקצוענים.

זוהר לב
11-04-21, 22:15
תודה על התשובות.

זוהר, התשובה שלך מתאימה ל-90% מהשאלות כאן על טיפולים, שיפוצים ושיפורים, ובכל זאת...

לא אהיה ספציפי לגבי איך רק אומר שהבדלים בטמפ' בין יום קיץ חם לבין לילה קר בחורף ייצרו מעוות במדרגות המתכת. זה בלתי נמנע.
לכן קח בחשבון שהחיבור צריך להיות בעל גמישות מסוימת כדי שהבטון לא ייסדק וזה בעצם משאיר רק אפשרות אחת .
לגבי החומר קבלת כאן הצעות רבות, ובכל זאת אני מחזיר אותך לתשובה המקורית שלי : מי שתכנן צריך להגיד גם איך.
אפשרות מכנית נוספת (מבלי לראות את המבנה) היא לתחום את פלטת הבטון בהיקפה (שלא תברח לשום כיוון) מבלי להדביק ובלי ברגים, דיבלים וכיו"ב.

עמי
11-04-21, 22:22
תודה על המידע המועיל.

עמי

boaz avrahami
11-04-21, 22:30
יש עוד אפשרות שעלתה לי.
לעשות חריץ במדרגות ודרכו לחרוץ את הבטון ( לרוחב המדרגה) ואז להכניס פלאח ולרתך אותו לפני השטח.
אולי זה קצת מאוחר ביחס לזה שהכול מותקן וצבוע.
ואולי זה גם מוגזם ביחס לדבק חזק שייושם על שטח פנים גדול מאוד.

shmulikipod
12-04-21, 00:31
לא אהיה ספציפי לגבי איך רק אומר שהבדלים בטמפ' בין יום קיץ חם לבין לילה קר בחורף ייצרו מעוות במדרגות המתכת. זה בלתי נמנע.
לכן קח בחשבון שהחיבור צריך להיות בעל גמישות מסוימת כדי שהבטון לא ייסדק וזה בעצם משאיר רק אפשרות אחת .
לגבי החומר קבלת כאן הצעות רבות, ובכל זאת אני מחזיר אותך לתשובה המקורית שלי : מי שתכנן צריך להגיד גם איך.
אפשרות מכנית נוספת (מבלי לראות את המבנה) היא לתחום את פלטת הבטון בהיקפה (שלא תברח לשום כיוון) מבלי להדביק ובלי ברגים, דיבלים וכיו"ב.

למיטב ידיעתי כושר ההתפשטות וההתכווצות של בטון וברזל בחום/קור הם דומים. זו אחת הסיבות שמשתמשים בברזל בתוך יציקות בטון. יתקנו אותי המומחים אם אני טועה

זוהר לב
12-04-21, 08:53
צודק. התפשטות אורכית כמעט זהה, ולכן גם לא השתמשתי במונח זה אלא במעוות. הבדלי הגודל בין הגופים והגיאומטריה שלהן שונים בתכלית
והפח שמתחת למדרגת הבטון יתעוות שונה מהמדרגה עצמה. קצת קשה להסבר מקווה שהבנת כוונתי.
מה שמוסיף למעוות הוא עצם זה שקונסטרוקצית המתכת מקובעת בנקודות מסוימות (לקיר לריצפה) וזה רק מעצים את הבעיה.

ד ו ר ו ן
12-04-21, 10:38
צודק. התפשטות אורכית כמעט זהה, ולכן גם לא השתמשתי במונח זה אלא במעוות. הבדלי הגודל בין הגופים והגיאומטריה שלהן שונים בתכלית
והפח שמתחת למדרגת הבטון יתעוות שונה מהמדרגה עצמה. קצת קשה להסבר מקווה שהבנת כוונתי.

סיקה ומקביליו יודעים לכפר על עד 30% התרחבות בין הגופים המודבקים, בדיוק מהסיבות האלו, תנועה עונתית או יומית של תשתית בגלל הפרשי טמפרטורה ושינויי קרקע בתפר של חלקי מבנה.

זוהר לב
12-04-21, 11:26
זוכר בערך לפני שנתיים שאלתי איך אוטמים בין מבנה מקורי ותוספות בניה. קבלתי תשובות וגם יישמתי. הרוב מחזיק מצויין אבל במטבח
נפער סדק בקיר, שרק הולך וגדל, ובחורף אתה מרגיש את הרוח הקרה הנושבת פנימה. הבית מוגבה על עמודים בערך 0.5 מ' וכל פעם שמורידים מים בשירותם גל של ריח עולה מאותו סדק. ניסיתי לאטום עם סיליקון פשוט, לא החזיק..........מייאש.
ובהומור השחור שנוצר בעקבות נולדה האימרה : מש' לב חיה בביוב ובחרא :mad::D

ד ו ר ו ן
12-04-21, 15:18
זוכר בערך לפני שנתיים שאלתי איך אוטמים בין מבנה מקורי ותוספות בניה. קבלתי תשובות וגם יישמתי. הרוב מחזיק מצויין אבל במטבח
נפער סדק בקיר, שרק הולך וגדל, ובחורף אתה מרגיש את הרוח הקרה הנושבת פנימה. הבית מוגבה על עמודים בערך 0.5 מ' וכל פעם שמורידים מים בשירותם גל של ריח עולה מאותו סדק. ניסיתי לאטום עם סיליקון פשוט, לא החזיק..........מייאש.
ובהומור השחור שנוצר בעקבות נולדה האימרה : מש' לב חיה בביוב ובחרא :mad::D
מקרה דומה של תוספת בנייה שעסוקה ביחסי אהבה-שנאה עם הבית המקורי, כולל חווית הרוח בחורף הסתיימה עם סיקה פלקס שהוזרק לתפר.
לפני ההשמה, הרטבה והשפרצה של חומר מתווך של סיקה.

bazil
13-04-21, 12:33
אהלן, דבק על בסיס פוליאריטני יעשה את העבודה,
https://www.b-gtech.com/%D7%91%D7%99-%D7%92%D7%99-pu-40

-->