PDA

צפייה בגרסה מלאה : בניית פלאנצ'ה על מנגל גז ישן

אייל
11-04-21, 00:27
היה לי מנגל ישן עם שלושה מבערים והכיסויים שלהם החלו להרקב. פנייה ליבואן הבהירה שאין חלקי חילוף ודרכנו צריכה להפרד.
אז הזמנתי פלטה מכופפת 5 מ"מ (ברזל שחור) לפי המידות של המנגל, ריתכתי "תעלה" לשומנים ויצאנו לדרך חדשה. אבל... פיזול החום על הפלאנצ'ה לא אידיאלי, יש חלקים חמים יותר וחמים פחות בתלות במיקום המבערים.
עכשיו יש מנגל חדש (ארבעה מבערים של קולמן) שיצא לפנסיה ואני רוצה להזמין עבורו פלאנצ'ה חדשה. האם עלייה בעובי החומר תביא גם לפיזור חום אחיד יותר (אני יודע שזה על חשבון זמן חימום וזה בסדר)?

תודה.

Gilad
11-04-21, 02:17
לא ממש
זה אחד החסרונות של פלאנצה גז

האם לגריל שלך יש רדיאנטים (כיסוי מכופף למבערים)? אם כן, זה אמור לפזר את החום בצורה אחידה יותר

maliknir1
12-04-21, 22:38
לא ממש
זה אחד החסרונות של פלאנצה גז

האם לגריל שלך יש רדיאנטים (כיסוי מכופף למבערים)? אם כן, זה אמור לפזר את החום בצורה אחידה יותרהוא התחיל מהתיאור שהגמלונים האלו התחילו להירקב ושאין חלפים דרך היבואן.
הזמנתי לגריל הקודם (צ'אר-ברוייל) סט מבערים וגמלונים אמזון, זה עולה גרושים ובאיכות סבירה. החזיק מעמד עוד שנתיים עד שהגריך עצמו התחיל להתפורר.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

זוהר לב
13-04-21, 10:32
לשאלתך אייל, התשובה היא כן. פלטה עבה יותר תתחמם לאט יותר עם פיזור חום אחיד יותר.
ואם אתה ממש מוטרף בענין פיזור חום אפשר להצמיד לפלטת ברזל 5 מ"מ, פלטת אלומיניום 6-8 מ"מ מלמטה, בעזרת ברגים, ותקבל פיזור חום ממש אחיד. בסירי סולתם ואולי גם אחרים מודבקת פלטת נחושת בתחתית הסיר הפונה ללהבה בדיוק למטרה זו.

-->