צפייה בגרסה מלאה : טיולים בהם אפשר להצטרף לגיפ המדריך
היי לי קוראים אורית, בת 55 מקרית אונו, מעוניינת להצטרף לטיולי גיפים, אני מניחה שיש פה אנשים שמטיילים בהרבה קבוצות, אשמח אם תכתבו לי באיזו קבוצה אפשר להצטרף לגיפ המדריך. תודה
כדי להצטרף לטיול ברכב של מדריך, הרכב שלו צריך להיות בעל הגדרת רישוי "רכב מדברי".
"רכב מדברי" = רכב שטח שמותר לו להסיע נוסעים בשכר. דומה למונית, אם תרצי, עניין של רישוי וביטוח מתאים. רכב כזה צריך להיות רשום בתאגיד (...) ועוד כל מיני הגבלות והתניות. ההבדל בינו לבין מונית הוא שהנהג/מדריך לא זקוק לרשיון נהיגה ברכב ציבורי כמו במונית/אוטובוס.
זה נועד לא רק כדי לתת מענה למקרה של תאונות דרכים חלילה, אלא גם לאינצידנטים פשוטים ובנאליים להחריד כמו למשל אם בזמן שירדת מהג'יפ וחס וחלילה נפלת ושברת רגל.
והייתי מוסיף שכדאי גם לוודא שלמדריך שאת מצטרפת אליו לטיול יש ביטוח אחריות מקצועית - כי לפעמים מטיילים נופלים ושוברים רגל גם בסתם הליכה של 20 מטר לתצפית.... אני יכול לגלות לך שלהרבה מדריכים שעובדים לבד/מחלטרים (ולא דרך חברה מסודרת שדואגת לכל ענייני ה"גועל-נפש" האלה), אין ביטוח כזה....
כמובן שכמקובל בישראל, יש כל מיני קומבינות פשוטות כדי לעקוף את הכל.... אבל רשמית זה מה שיש וזה המצב.
גילו נאות: בחתימה שלי
התרשמתי שהכוונה לטיולי קבוצות של חברים , לא בשכר
Sent from my iPhone using Tapatalk
בכל מקרה גם אם מצטרפת לאחד המטיילים אשמח להשתתף בהוצאות....
התרשמתי שהכוונה לטיולי קבוצות של חברים , לא בשכר
ולי נראה שכשאורית ציינה "מדריך", היא התכוונה לטיולים בשכר.
כשמדובר בטיול עם מדריך/מוביל בשכר, יש כללים ונהלים. ולצערנו קרו וקורים לא מעט דברים ועניינים שלכאורה לא קשורים ואל תקלו ראש בזה. מספיק שמישהו נפל ושבר רגל במיקום שהפינוי ממנו קשה, סתם לדוגמה?.... סיפור אמיתי מלפני כמה שנים: מטיילת שמעדה בהליכה הקצרה של 20 מטר מהרכב שלה לתצפית המרסבא. התוצאה: שבר סיבובי פתוח. פינוי ברכב לא בא בחשבון בגלל כאבי התופת שכרוכים בטלטולי הדרך הארוכה והאיטית לכביש.
בוצע פינוי במסוק של מד"א ואת ההמשך אתם כבר מתארים לעצמכם.
אלמלא היות המדריך עובד בחברה מסודרת ומכוסה בביטוח אחריות מקצועית מוסדר עד לפרט האחרון, הוא וילדיו ונכדיו היו צריכים לשלם משכנתא עוד שנים ארוכות.
כמובן שבטיולי חברים כל זה לכאורה לא רלוונטי. רק לכאורה....
כי גם לזה שמוביל קבוצת חברים לגמרי בחינם ולגמרי בתמימות, יש מה שנקרא "אחריות שילוחית" אם וכאשר קורה משהו....
והבעיה אינה עם החברים - אלא עם חברות הביטוח. כשמדובר בנזקי גוף חלילה או בטוטאל-לוסים של כלי רכב חדשים ויקרים, מתעסקים עם חברות ביטוח. ואלה לא חברות של אף אחד, רק של עצמן. הנפגע/פצוע/בעל הרכב יקבל את הפיצוי עד לשקל האחרון - אבל מוביל הטיול עלול למצוא את עצמו בבעיה אמיתית.
אני יודע שתיכף יתקפו אותי על פולניות-יתר ועל שאני מחרב שמחות, אבל המציאות מלמדת שגם אם נשתדל להתעלם - זה לא ייעלם. לתשומת לבכם.
תשאלו כל עורך דין שמתעסק בדברים האלה ותחכימו.
נכון דרור
התכוונתי למדריך
אבל בעקבות תגובה נוספת כאן הבנתי שבעצם אפשר להצטרף למטיילים מן המניין
אם כי זה קצת מביך שלא מכירים....
כעורך דין ש"עוסק בדברים האלה" דרור בעיקרון צודק (גם אם לא מדייק לגמרי בעניין האחריות וההסיכונים) - נושא האחריות לנזקי גוף או רכוש במהלך טיול בשטח (רגלי או ברכב) הוא מורכב ולא אחטוף את השרשור לכיוון הזה.
לאורית- לא כל כך ברורה כוונתך - בכל אופן יש חברות שמוציאות טיולי רכב בשטח בתשלום למי שאין לו רכב שטח (ברכבי החברה), יש חברות שמוציאות טיולי שטח ברכבים של המשתתפים עם הדרכה ובתשלום. (דרור עובד בחברה כזו)
יש לך אכן גם אפשרות להצטרף לטיול שמתארגן בין חברים או מתארגן דרך האתר ובחינם - תעקבי אחרי הודעות באתר ותבקשי להצטרף.
אם כי זה קצת מביך שלא מכירים....
ואת המדריך את כן מכירה?
נשלח מהנייד
ברוכה הבאה !
אורית זה שם של ג'יפאית.
מהעבר:
אורית עם הויטרה הקצרה.
אורית עם הפוראנר.
בעבר כאן ובג'יפטריפ היו התארגנויות לקראת כל שבת.
מניח שהיום ההתארגנויות עברו לפייסבוק ושם למיטב ידעתי אין מדריך
אלא אחד מהחברה שמארגן מסלול ויוצאים.
ממליץ שתבקשי להצטרף כנוסעת ותבצעי סינון בהתאם.
בהצלחה
רענן
רענן, תודה על הברכה החמה
ברוכה הבאה !
אורית זה שם של ג'יפאית.
מהעבר:
אורית עם הויטרה הקצרה.
אורית עם הפוראנר.
בעבר כאן ובג'יפטריפ היו התארגנויות לקראת כל שבת.
מניח שהיום ההתארגנויות עברו לפייסבוק ושם למיטב ידעתי אין מדריך
אלא אחד מהחברה שמארגן מסלול ויוצאים.
ממליץ שתבקשי להצטרף כנוסעת ותבצעי סינון בהתאם.
בהצלחה
רענן
כעורך דין ש"עוסק בדברים האלה" דרור בעיקרון צודק (גם אם לא מדייק לגמרי בעניין האחריות וההסיכונים) - נושא האחריות לנזקי גוף או רכוש במהלך טיול בשטח (רגלי או ברכב) הוא מורכב ולא אחטוף את השרשור לכיוון הזה.
לאורית- לא כל כך ברורה כוונתך - בכל אופן יש חברות שמוציאות טיולי רכב בשטח בתשלום למי שאין לו רכב שטח (ברכבי החברה), יש חברות שמוציאות טיולי שטח ברכבים של המשתתפים עם הדרכה ובתשלום. (דרור עובד בחברה כזו)
יש לך אכן גם אפשרות להצטרף לטיול שמתארגן בין חברים או מתארגן דרך האתר ובחינם - תעקבי אחרי הודעות באתר ותבקשי להצטרף.
שווה פתיחת שרשור חדש על הנושא, זה עלה כבר כמה פעמים בקבוצת טיולים שלי
נושא מעניין.
אם המדריך הוא חבר שמוביל קבוצה (בשכר) ואני איתו ברכב? האם יש פה בעיה ביטוחית?
כן. כפי שכבר נכתב, אם למדריך אין ״רישיון מדברי״ הוא אינו רשאי להסיע נוסעים בשכר ברכבו.
לגבי נוסע/ים שאינם בשכר, אין מניעה (שלמה, מוזמן לאשרר / לסייג)
"רשיון מדברי" ניתן לרכב ולא למדריך.
רכב המוגדר ברישיון הרכב כמדברי אכן רשאי להסיע נוסעים בשכר ובהתאמה תונפק לכזה רכב פוליסת ביטוח חובה מתאימה שאינה כוללת את ההחרגה מכיסוי ביטוחי של הסעת נוסעים בשכר.
היתרון ברכב בעל רישיון מדברי הוא שלהבדיל מכלי תחבורה ציבוריים אחרים (מונית, רכב הסעות, רכב תיור ) לא נדרש רשיון נהיגה מיוחד כדי לנהוג בו.
לכן הצטרפות כנוסעת ברכב של מדריך טיול שטח בשכר עלולה להיות בעייתית מבחינת כיסוי ביטוחי אם לרכב של המדריך אין רשיון רכב מדברי (כמו שדרור כבר ציין)
אבל, לפותחת השרשור יש גם אופציה להצטרף לרכב של אחד המשתתפים האחרים בטיול מודרך בשכר
אבל, לפותחת השרשור יש גם אופציה להצטרף לרכב של אחד המשתתפים האחרים בטיול מודרך בשכר
נכון.
למי שיש מקום ברכב ואולי ישמח להתחלק בהוצאות (רישום לטיול + דלק)
נכון.
למי שיש מקום ברכב ואולי ישמח להתחלק בהוצאות (רישום לטיול + דלק)
אני חושב שדווקא זאת הצעה גרועה.
ברגע שאתה לוקח כסף ומתחלק בהוצאות (לא מדבר על המזון) , אתה חשוף לתביעה.
עדיף להזמין בכיף בלי התחשבנות כמו שאנחנו מצרפים חברים ומשפחה .
רענן
רענן
השתתפות בהוצאות ובטח שהשתתפות בעלות הטיול עצמו לא יהוו "הסעת נוסעים בשכר" המסירה כיסוי ביטוחי.
ו.
תשאלו כל עורך דין שמתעסק בדברים האלה ותחכימו.
למה שנשאל עורך דין?
אפשר פשוט... לטייל?
בלי לשאול עורך דין?
(שלמה, בלי לפגוע כמובן. כשמישהו יאכל אותה אני אשלח אותו אליך.. עד אז... תנו לטייל בכיף.)
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אסף
צודק לחלוטין. יש אובר משפטיזציה בחיים שלנו כאן בארץ (וגם בארה"ב דרך אגב)
ראה הפתיח של פוסט מתגלגל שהתחלתי לרשום
אני חושב שדווקא זאת הצעה גרועה.
ברגע שאתה לוקח כסף ומתחלק בהוצאות (לא מדבר על המזון) , אתה חשוף לתביעה.
עדיף להזמין בכיף בלי התחשבנות כמו שאנחנו מצרפים חברים ומשפחה .
רענןאני מניח שיוזמות הקארפול של ווייז ומוביט (שנקברו בגלל הקורונה) עברו ייעוץ משפטי.
למיטב ידיעתי כל עוד לא מדובר כאן ברווח כספי אלא בהשתתפות בהוצאות אז אין כאן בעייה משפטית. תקנו אותי אם אני טועה
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
הקארפול של וויז דיבר על החזר הוצאות ולא רווח ולכן עבר את האישורים. מה גם שהמדינה רצתה להוריד עומס בכבישים אז היה לה אינטרס לעזור.
מה שמעלה אצלי שאלה: אם אני עושה קארפול לנחל צין לכל אורכו ומתחלק עם הנוסעים בעלויות הדלק ותחשיב מסויים על בלאי, האם אני נחשב קארפול מבחינת החוק?
boaz avrahami
13-04-21, 22:14
גברות בנות 55 שרוצות להצטרף לסיבוב עם המדריך הקשיש זה יש הרבה.
דרור התכוון לשאול איפה הן הבחורות בנות ה 20-30 שרוצות להצטרף למדריך?!
לחברת שבילים, בהנהלתו של יואב קווה, יש לנדקרוזר לנהיגה עצמית. אולי יתאים לכם.
https://shvilim.co.il/trainings/shvilim-mobil/
ניסיוני המר מלמד שאנשים שאני לא מכיר היטב-לא נכנסים לי לג'יפ. טיול בקבוצה חזקה הוא סיטואציה שבה הדינאמיקה הקבוצתית עובדת שעות נוספות וזה חשוב מאוד.
אני אישית מתקשה להבין אנשים שמסוגלים לנסוע עם נוסע לצידם-שאינו מישהו בקיא מאוד. אם מישהו אצלנו בחבר'ה צריך טרמפ עקב שבירה של משהו והשבתה, אני מבין. קרה לי בטיול האחרון וזה סבבה כי מי שיושב לידי חזק בניווט, חזק בכיוונים וחזק בפתיחת בקבוקים- וקולט את הקו הנכון בדיוק בשניה שאני קולט, כולל להבין מה נדרש מבחינת האם אני נעול קדימה אחור. אבל מישהו שאני לא מכיר, או לא מגיע מהקטע שלנו, זה לא בא לי טוב. אין לי מה לנהל שיחות נפש בזמן שאני בא לנהוג ולתת עבודה.
כמו כן: אני סוציומט.
עוד יתרון של טנדר.
יש מקום לטרמפיסטים.
בארגז.
אסף.
ניסיוני המר מלמד שאנשים שאני לא מכיר היטב-לא נכנסים לי לג'יפ. טיול בקבוצה חזקה הוא סיטואציה שבה הדינאמיקה הקבוצתית עובדת שעות נוספות וזה חשוב מאוד.
אני אישית מתקשה להבין אנשים שמסוגלים לנסוע עם נוסע לצידם-שאינו מישהו בקיא מאוד. אם מישהו אצלנו בחבר'ה צריך טרמפ עקב שבירה של משהו והשבתה, אני מבין. קרה לי בטיול האחרון וזה סבבה כי מי שיושב לידי חזק בניווט, חזק בכיוונים וחזק בפתיחת בקבוקים- וקולט את הקו הנכון בדיוק בשניה שאני קולט, כולל להבין מה נדרש מבחינת האם אני נעול קדימה אחור. אבל מישהו שאני לא מכיר, או לא מגיע מהקטע שלנו, זה לא בא לי טוב. אין לי מה לנהל שיחות נפש בזמן שאני בא לנהוג ולתת עבודה.
כמו כן: אני סוציומט.חשבתי לכתוב תגובה בסגנון: למה לא? תכיר אנשים חדשים, הזדמנויות,....
אבל אז מצאתי את עצמי מזדהה לחלוטין עם המשפט האחרון
Sent from my Mi A2 using Tapatalk
למה שנשאל עורך דין?
אפשר פשוט... לטייל?
בלי לשאול עורך דין?
(שלמה, בלי לפגוע כמובן. כשמישהו יאכל אותה אני אשלח אותו אליך.. עד אז... תנו לטייל בכיף.)
אסף.
כי ככה זה כשמדובר בעבודה ולא בסתם צירוף חברים לטיול.
כי לפעמים קורים דברים ואז מתחילים ענייני הגועל נפש.
מה נסגר אתכם ?
סה"כ בחורה רוצה להצטרף לטיול ממונע (ג'יפ) בחיק הטבע.
פעם היו מקבלים בברכה ומציעים לה בשמחה להצטרף,
לה היה נשאר רק לברור ולסנן עם מי.
טוב, כנראה הזמנים השתנו.
רענן
בג'יפטריפ היו כאלו ג'יפלסיות. זה הוביל לכמה שרשורים עסיסיים (הכרתי היכרות קרובה חלק מהנפשות הפועלות).
מה שתומר כתב חשף נקודה שכדאי להתייחס אליה.
לא לכל אחד מתאים לטייל עם כל אחד.
אישית, אני אולי לא סוציומט, אבל מנסיוני המצטבר כנראה שלא כל אחד יכול לעלות לסופה פתוחה לטיול בעבירות קשה או למסעות של יומיים עד שבוע במדבר וגם להינות מזה.
ואני היום בפוזיציה שמטייל כנראה יותר מכולכם ביחד ולפעמים מחפש שמישהו יצטרף אלי לרכב - אבל זה צריך להיות מישהו שבעניינים. כזה שיודע לנווט. שיודע לנהוג בשטח. ברכב שטח אמיתי עם גיר ידני ומנוע חזק ונעילות ובלי אלקטרוניקה מסייעת. אחד שיודע לתפעל ציוד חילוץ כולל כננת. שיודע להחזיק כלי עבודה. שיודע לכוון. שיודע ונהנה ללכלך ידיים. שיודע לבצע את כל אלה בלי שאצטרך להעיף אליו מבט ולוודא שהכל בסדר. כלומר - מישהו שאוכל לסמוך עליו לחלוטין - ג'יפאי שיודע שטח וגם יודע להינות מזה. מי שעונה לתיאור הזה, יהיה מוזמן מדי פעם לחוויה של טיול בג'יפ אמיתי עם חלון קדמי מקופל שמותר לעשן בו ומותר להפליץ בו ומותר לזרוק בו לכלוך על הריצפה כמו בנאדם תרבותי (כי אנחנו לא זורקים החוצה).
אבל סתם מישהו שלא מהתחום, שזה לא יהיה בדיוק מה שחשב ויתחיל לייבב לי פתאום שנורא קר/חם/קופצני/רועש/אבק/רוח/רטוב/מאוחר לו, לא נעים לי להגדיר את זה ככה - אבל הופך לסתם משקולת באוטו ולנטל עלי, כי אני גם ככה צריך להתעסק בקבוצה + בנהיגה + בניווט + תיקונים + חילוצים ואז מתחילות גם טרוניות ויבבות?... לא בשבילי. סליחה.
מטייל/ת בתשלום זה משהו אחר.
הוא בא/ה להינות. לא לעבוד. ומשלם/ת עבור זה.
וכאן יש כללים וחוקים ומי שזו פרנסתו ולא רוצה להסתבך, כדאי שיהיה מודע לכללים ויכבד את החוקים. זה הכל.
מאאד מזדהה עם מה שתומר ודרור כתבו.
להכיר מי שהוא או מי שהיא לראשונה בטיול שטח ועוד בטיול שטח בן כמה ימים הכולל לינה כשאין בעיקרון אפשרות לחתוך ולנתק ההיכרות/ החברותה. זו סיטאציה שיכולה לבאס ולהגיע למקומות לא נעימים בכלל.
כבר קרה לנו בטיול שאחד המשתתפים צירף אליו לרכב מי שהיא שהכיר לראשונה בטיול - היא עלתה לו על העצבים עד כדי כך שבאמצע הטיול הודיע לנו שהוא חותך לכביש הקרוב ולתחנת האוטובוס הקרובה..הוריד אותה שם וחזר והצטרף אלינו לנקודת מפגש בהמשך הטיול.
דרך אגב, גם אצלי בג'יפ אפשר לעשן, להפליץ ולזרוק לכלוך על הרצפה (זה מה אני עושה)...
אורית ברוכה הבאה!
עזבי רגע את זה שאנחנו חבורת מטומטמים שנהנים לשפוך מאות מילים מיותרות בפורום בכל נושא. מדובר בחבורת מטומטמים שנהנים אפילו יותר לטייל יחד בשטח. ו
זו בדיוק הסיבה שאת הכפפה שזרקת כאן - יש סיכוי לא רע שמישהו ירים ויזמין אותך לטיול. אם את יודעת לנווט, לבשל בשטח, ויש לך תושיית שדה בסיסית זה אפילו יוכל להיות ממש מוצלח.
ולכולם - תהיו חברים. הנה אורחת. היא יכולה להיות יופי של תוספת לטיול. יש לכם מקום פנוי במושב הנווטת בטיול הבא? יאללה תרימו את הכפפה. מה כבר יכול להיות?
(וחוץ מזה כבר נכתב... אורית זה שם של ג'יפאית..)
אסף.
...אבל זה צריך להיות מישהו שבעניינים. כזה שיודע לנווט. שיודע לנהוג בשטח. ברכב שטח אמיתי עם גיר ידני ומנוע חזק ונעילות ובלי אלקטרוניקה מסייעת. אחד שיודע לתפעל ציוד חילוץ כולל כננת. שיודע להחזיק כלי עבודה. שיודע לכוון. שיודע ונהנה ללכלך ידיים. שיודע לבצע את כל אלה בלי שאצטרך להעיף אליו מבט ולוודא שהכל בסדר...
או בקצרה...
סנג'ר ;)
או בקצרה...
סנג'ר ;)
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%91%D7%99%D7%95%D7%9F_(%D7%A1%D 7%95%D7%92)
יש פה באתר, מלבד גברים מסוקסים בג'יפים פתוחים, שמעשנים וזורקים אוכל על רצפת האוטו, גם קבוצות שקטות יותר של משפחות מטיילות עם ילדים.
הציעו לך לבוא לנהוג באוטו, לבוא להכין אוכל, לבוא לנווט וכו...
אני אומר, את אולי גננת ויכולה להפעיל את הילדים רחוק שיהיה לי שקט באוטו?
( ואז גם אני אוכל לפתוח חלון, לעשן ולזרוק אוכל על הרצפה)
[emoji1787]
עצמאות שמח לכולם!
https://media3.giphy.com/media/fnagW93r8Dc2I/giphy.gif?cid=349c9dd7exupyl5uhswrxm8zh0 npci5qt8siaow1vcis7uf1&rid=giphy.gif&ct=g
הכי מעצבן זה להגיע לטיול שמח וטוב לב לבד בג'יפ, לשים איזה מוזיקה שבא לך ולהרגיש קצת חופש מהמשפחה.
ואז... מישהו מהקבוצה שהביא איתו 2 חברים אומר לך "תעשה טובה קח איתך את זה שיושב מאחורה לא נוח לו" מה תעשה? תגיד לא? מול הפרצוף של הנוסע?
יותר גרוע, אתה מגיע לבד, שקט מהמשפחה והילדים ואז מישהו בקבוצה אומר לך "תעשה טובה הילדים משתוללים לי ברכב, קח אחד מהם אלייך" מה עכשיו?
ואז... מישהו מהקבוצה שהביא איתו 2 חברים אומר לך "תעשה טובה קח איתך את זה שיושב מאחורה לא נוח לו" מה תעשה? תגיד לא? מול הפרצוף של הנוסע
כשהחלה הקורונה זה הפך לטרנד- אתה הופך להיות "החבר עם הג'יפ". גם אצלנו אנשים פתאום מביאים לך שני חברים שזה נורא מגניב להם לבוא לטיול ג'יפים - ולפתע אתה מגלה שאתה ישן ליד בן אדם שנראה לך סבבה במשך 10 שנים של טיולים, אבל הוא פחות סבבה כשחבר שלו מביא 2 בקבוקי עראק ובוזוקי כי ככה הוא רגיל. אצלנו לפני כמה חודשים נאמר בצורה מאוד יפה וברורה שאנחנו לא כאן כדי לספק בידור, אוכל וחוויות לאנשים שאנחנו לא מכירים וחושבים שהם הגיעו לטיול מודרך. זה עבר היטב- ומי שלא קיבל את זה היטב, כבר לא מטייל איתנו.
ואז מישהו בקבוצה אומר לך "תעשה טובה הילדים משתוללים לי ברכב, קח אחד מהם אלייך" מה עכשיו?
קרה בטיול האחרון.
ראה ערך טנדר.. ארגז...
ויתרו.
לא יודע למה.
אסף.
ילדים
כאן מתחילה הבעיה.
- - - Updated - - -
ילדים
כאן מתחילה הבעיה.
הטיולים הכי כייפים שלי הם עם הבנות שלי ! (ללא האמא)
באסה, הגדולה כבר אין לה זמן לזה.
תהנו מזמן האיכות עם הילדים, זה זמן שלא יחזור (אולי עם נכדים).
רענן
קרה בטיול האחרון.
ראה ערך טנדר.. ארגז...
ויתרו.
לא יודע למה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk? BP51 היעדר
הטיולים הכי כייפים שלי הם עם הבנות שלי ! (ללא האמא)
באסה, הגדולה כבר אין לה זמן לזה.
תהנו מזמן האיכות עם הילדים, זה זמן שלא יחזור (אולי עם נכדים).
רענן
מדובר על ילדים של אחרים, לא הילדים שלנו... אני כל הזמן מציע לילדים שלי להצטרף בכייף!! מוכן לשנות מסלול בשבילם, לעצור בדרך, לישון בחאן/צימר ולא באוהל אם הם לא רוצים. הכל. אבל אני לא מוכן להיות המארח של ילדים אחרים כדי להקל על ההורים שלהם בטיול. גם לי מגיע שקט/חופש.
כבר קרה שלא יצאתי לטיולים כי הערכתי בסבירות גבוהה שבגלל שאבוא לבד "יפילו" עלי מישהו/מישהי או ילדים כלשהם..
שתבינו, אם זה חברים קרובים ממש, אין לי בעייה, מבחינתי הם כמו המשפחה שלי, שינהגו לי גם בג'יפ החברים והילדים של החברים הקרובים. אבל לא כולם כאלה בטיול ובטח לו כאלה שמצטרפים לחברים ואח"כ לא רוצים לשבת מאחור.
.כבר קרה שלא יצאתי לטיולים כי הערכתי בסבירות גבוהה שבגלל שאבוא לבד "יפילו" עלי מישהו/מישהי או ילדים כלשהם..
.
אולי צריך שיהיה לך ברכב כלב לא ידידותי או מירר...
נשלח מהנייד
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.