צפייה בגרסה מלאה : בגיפ"ה #1432 - (תרמוסטט ל)מערכת חימום תת רצפתי חשמלית
שלום,
חבר נתקל בבעיה והבטחתי לו שמפה יבוא הפתרון.
בביתו מותקנת מערכת חימום תת רצפתי חשמלית (חוטי חשמל מתחת לריצוף, לא צנרת מים). הכל עובד פיקס, אבל אחת לכמה חודשים מתפגר לו תרמוסטט ומוחלף (באחריות, אבל עדיין. הטרחה והזמן מעיקים). לא מוצא שום אזכור למוצר הספציפי ברשת (ליצרן כן, ROLBIT)להתרשמותי זה איזה יצרן עלום שם ולא באמת רציני.
מחפש המלצה על יצרן איכותי של הדברים האלו, במחשבה להזמין ולהחליף לבד כדי להיפטר מהצרה וליהנות מהמערכת.
מצרף תמונה של האביזר.
ומעניין לעניין באותו עניין, אשמח לשמוע דעות בעד ונגד התקנת מערכת מסוג זה (חוטי חשמל מתחת לריצוף, לא צנרת מים) וחוויות שימוש בה. הגברת מאוד רוצה ואנחנו שוקלים את זה (עלויות שימוש, אמינות, קרינה וכו').
133451
תודה
לגבי הטרמוסט לא אוכל לעזור, מה הסיבה בכלל להתקין מערכת מבוססת חשמל? אצלי בבית יש מערכת על מים, כשהתעניינתי בנושא הבנתי שכבר כמעט ולא מתקינים מערכות מבוססות חשמל, ייתכן ואני טועה. מה היתרון לחשמל או שיש מגבלה פיזית למערכת מבוססת מים?
דבר אחד לגבי עלויות אני כן יכול להגיד לך (מניח שזה זהה בשני הסוגים), צפה לעליה די משמעותית בחשבון החשמל שלך, זה נכון שהמערכות היום אנרגטיות מאוד ובעלות ניצולת טובה.
כשאתה משווה כלכלית(או בכלל) אתה רוצה להשוות תפוחים לתפוחים, כך שבעניין הזה שתי החלופות שלך הן מערכת חימום תתר"צ אל מול מזגנים שפועלים כל החורף 24/7 בכל חדרי הבית שבחרת כך שאתה מוציא את הילד מהמיטה בבוקר הסלון מחכה לך חמים ונעים, זה כמובן מבלי להיכנס לעניין של מזגן מייבש / עושה כאב ראש ועוד תחושות סובייקטיביות, בין שתי החלופות האלו אין ספק מה יותר אנרגטי, אבל לפעמים אנשים מפספסים את העניין שהוצאות החשמל שלהם יגדולו דרמטית בחודשים שהמערכת תעבוד, אצלי היתה עליה של 150%, צריך לקחת את זה בחשבון.
ובעניין הפרקטי חימום תתר"צ זה פינוק אדיר וזה עושה לך פשוט חורף אחר, כן כן ממש כך, ככל שאתה גר במקום קר יותר כך זה בא לידי ביטוי חזק יותר, בוודאי לאישתך שכנראה סובלת יותר מהקור ובטח בכל מה שקשור לילדים בחורף
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
אין מספיק מידע על התרמוסטט בתמונה שהבאת.
1. מיתוג -
בגדול זה תרמוסטט שמנתק גם פאזה וגם אפס.
שזה די מוזר כי למה התרמוסטט פה מנתק גם אפס ? הוא מנתק את קו העומס ? כנראה בגלל זה חייו קצרים (זה לא כל כך מסתדר לי עם הספק המערכת והגודל הפיזי של התרמוסטט, לפחות ממה שאני מצליח להעריך בתמונה).
2. סוג החיישן - לא ברור עד הסוף וזה נדרש.
טמפרטורת הניתוק היא של חלל הבית או של הרצפה ?
3. אם אין לכם כוח למחקר אז פשוט להתקשר עם חברת חימום רצפה אחרת.
לגבי הטרמוסט לא אוכל לעזור, מה הסיבה בכלל להתקין מערכת מבוססת חשמל? אצלי בבית יש מערכת על מים, כשהתעניינתי בנושא הבנתי שכבר כמעט ולא מתקינים מערכות מבוססות חשמל, ייתכן ואני טועה. מה היתרון לחשמל או שיש מגבלה פיזית למערכת מבוססת מים?
דבר אחד לגבי עלויות אני כן יכול להגיד לך (מניח שזה זהה בשני הסוגים), צפה לעליה די משמעותית בחשבון החשמל שלך, זה נכון שהמערכות היום אנרגטיות מאוד ובעלות ניצולת טובה.
כשאתה משווה כלכלית(או בכלל) אתה רוצה להשוות תפוחים לתפוחים, כך שבעניין הזה שתי החלופות שלך הן מערכת חימום תתר"צ אל מול מזגנים שפועלים כל החורף 24/7 בכל חדרי הבית שבחרת כך שאתה מוציא את הילד מהמיטה בבוקר הסלון מחכה לך חמים ונעים, זה כמובן מבלי להיכנס לעניין של מזגן מייבש / עושה כאב ראש ועוד תחושות סובייקטיביות, בין שתי החלופות האלו אין ספק מה יותר אנרגטי, אבל לפעמים אנשים מפספסים את העניין שהוצאות החשמל שלהם יגדולו דרמטית בחודשים שהמערכת תעבוד, אצלי היתה עליה של 150%, צריך לקחת את זה בחשבון.
ובעניין הפרקטי חימום תתר"צ זה פינוק אדיר וזה עושה לך פשוט חורף אחר, כן כן ממש כך, ככל שאתה גר במקום קר יותר כך זה בא לידי ביטוי חזק יותר, בוודאי לאישתך שכנראה סובלת יותר מהקור ובטח בכל מה שקשור לילדים בחורף
Sent from my SM-A705FN using Tapatalkאכן מגבלה פיזית שלא מאפשרת התקנת מערכת מבוססת מים (האופציה לא נבחנת בכלל, אז אני לא עוסק בשאלה מה עדיף).
לגבי איכות החיים אני מבין (אני אסבול, ואשתי תהנה), גם ההשפעה על חשבון החשמל והבנק ידועה, ובהינתן ואלו היו השיקולים היחידים, הייתי מתקין. כי עלות ההתקנה שולית, ומקסימום - לא נשתמש אם לא נרצה / יהיה יקר מדי. חקרת במקרה את הנושא של קרינה? אני בד"כ לא מוטרד מדברים כאלו, כולל רכב היברידי והכל, אבל רוצה לוודא שאני לא מתעלם מאיזה סיכון אמיתי.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
לא בדקתי את נושא הקרינה....
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
אין מספיק מידע על התרמוסטט בתמונה שהבאת.
1. מיתוג -
בגדול זה תרמוסטט שמנתק גם פאזה וגם אפס.
שזה די מוזר כי למה התרמוסטט פה מנתק גם אפס ? הוא מנתק את קו העומס ? כנראה בגלל זה חייו קצרים (זה לא כל כך מסתדר לי עם הספק המערכת והגודל הפיזי של התרמוסטט, לפחות ממה שאני מצליח להעריך בתמונה).
2. סוג החיישן - לא ברור עד הסוף וזה נדרש.
טמפרטורת הניתוק היא של חלל הבית או של הרצפה ?
3. אם אין לכם כוח למחקר אז פשוט להתקשר עם חברת חימום רצפה אחרת.
מבחינת גודל, הוא נכנס לקופסת גוויס 3 מקום סטנדרטית. גם התחליף, אם יהיה, יצטרך להתאים לה ככל הנראה.
סוג החיישן - תלוי בחלל. יש מקומות עם חיישנים ברצפה שנותנים לו אינדיקציה, ויש מקומות בהם הוא מושפע מטמפ' החלל. זה תלוי בסוג הריצוף ומיקום התרמוסטט בחדר או מחוצה לו.
כמובן שאני יכול לפנות לחברה אחרת, אני מעדיף קודם לנסות לפתור זאת בעצמי. המערכת מוקמת, החיבור פשוט, רק צריך למצוא את האביזר הנכון ולסגור סיפור...
תודה
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
נתחיל מגילוי נאות שאני בעלים של חברת חימום תת רצפתי.
לגבי מערכות חימום תת רצפתי חשמלי, למה לבחור במערכת חשמל?
מערכות מאוד אמינות
עלות מערכת
יכולת לשלוט על כל חדר בנפרד
אפשרות להתקין רק בחדר( לדוגמא חדרי אמבטיה)
מי שאמר לך שכמעט ולא מתקנים מערכות חשמל כנראה שהם לא מתקנים מערכות חשמל ואז הכי קל לשווק את המערכת מים.
בארץ יש שתי חברות שמתקינות מערכות חשמל ומים.
שאר החברות מתקינות חשמל או מים.
בשביל לבחור מערכת נכונה צריך להבין את צרכי הלקוח/הבית:
גודל הבית, מיקום גאוגרפי מגבלות המבנה וכו..
היום משווקות המון מערכות מים, שאמינות המשאבות חום שלהם לא ברור, היום יש יבואן למשאבה מסויימת בעוד 3-5 לא, מה עושים שצריך להחליף חלק במשאבה?
לגבי ניתוק אפס שהוזכר אז זו דרישה של חברת חשמל למערכת.
התרמוסטט בתמונה של רולביט, תרמוססטים כאלו סובלים מאוד מהפסקול חשמל שמקצרות את חיי התרמוסטט.
יש תרמוסטט של מיטב שמתאים לקופסת גביע 3 מקום.
חיי התרמוסטט הם 6-8 שנים, נתקלתי גם במקרים שתרמוסטטים עובדים 15 שנה!!!.
עודד לגבי הקרינה, ממה שזכור לי התעניית במערכת ושלחתי לך את תפסי התקינה למערכת.
לחימום חשמלי יש קרינה שעומדת בתקן כמו לכל מוצר חשמלי.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
עודד לגבי הקרינה, ממה שזכור לי התעניית במערכת ושלחתי לך את תפסי התקינה למערכת.
לחימום חשמלי יש קרינה שעומדת בתקן כמו לכל מוצר חשמלי.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
אלדר,
יש אפשרות שתרחיב לגבי התקן ?
כמו כן, כמה קרינה נמדדת במיליגאוס בהספק המרבי ובאיזה מרחק ?
תודה
רענן
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.