PDA

צפייה בגרסה מלאה : קנס על כביש 90 / מצוקי דרגות

אוהב נגב
26-04-21, 23:15
שלום קיבלתי קנס על כביש 90 ע"י שוטר שמשרת ביחידת גשר אלנבי. ואני מתלבט אם לשלם או להישפט. מישהו יודע באיזה בית משפט/עיר יערך המשפט? המרחק ממקום מגורי מהווה שיקול אם לשלם או להישפט.
תודה לעונים.

GodsFather
26-04-21, 23:26
אתה יכול להגיש בקשה להזיז את הדיון לאיזור מגוריך. זה לא יהיה קל אבל אפשרי.

תלחם, זו זכותך.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

raanan
26-04-21, 23:40
שלום קיבלתי קנס על כביש 90 ע"י שוטר שמשרת ביחידת גשר אלנבי. ואני מתלבט אם לשלם או להישפט.
אתן לך עצת זהב,
אם אין לך תעוד מצולם שאתה "צדיק" והשוטר "רשע גמור",
שלם את הקנס זה יצא לך יותר זול בגדול.
ואם אתה רוצה בכל זאת רוצה להכיר מבפנים את מפעל הנקניקיות , אופס התכוונתי לבהמ"ש לתעבורה,
אז תגיע עם עו"ד שמתמחה בתחום.
אבל זה כבר יעלה לך הרבה יותר מהקנס.

ולמה אני כותב בכזאת נחישות,
פשוט הייתי חכם וביקשתי להישפט,
אז בהמ"ש הנכבד דאג שלא ארצה להגיע עוד פעם ואהיה שליח שלהם להגיד לשכמותך,
אל תגיע להישפט ולהפריע להם, אחרת תחטוף חזק חזק

רענן

GodsFather
26-04-21, 23:59
או... אם אתה נחוש ומבין שזו תהיה דרך ארוכה - אל תיכנע..

חובת ההוכחה היא עליהם.

עמי
27-04-21, 01:40
סביר להניח שירושלים.

דור אריאל
27-04-21, 01:51
רצוי לרשום את סוג העברה.
ומה היה שם.
לדוגמא מהירות עם דבורה שלא בטוח שהיית לבד לידו יש מה להישפט.
עם חצית פס לבן רצוף אז חצית ולא רואה סיבה להישפט

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

נדב42
27-04-21, 02:20
חובת ההוכחה היא עליהם.

פחחח... חדש בארץ ?

GodsFather
27-04-21, 06:57
פחחח... חדש בארץ ?אתה מכיר את לשון החוק? דיני תעבורה, חסד"פ וכיוב?

כנראה שלא אם זו התגובה שלך. אבל העיקר שהגבת.

GodsFather
27-04-21, 06:58
רצוי לרשום את סוג העברה.
ומה היה שם.
לדוגמא מהירות עם דבורה שלא בטוח שהיית לבד לידו יש מה להישפט.
עם חצית פס לבן רצוף אז חצית ולא רואה סיבה להישפט

Sent from my SM-G960F using Tapatalkאל תרשום את סוג העבירה. זה לא המקום. אל תכנס לזה בכלל כאן. לא בשלב הזה לפחות.

hadtomer
27-04-21, 08:00
שלם את הקנס זה יצא לך יותר זול בגדול.

רענן

צר לי, זה מאוד לא נכון! ללכת להישפט, נקודה.

מספיק להתייחס למשטרת ישראל כאל גוף שאינו טועה, יזיין אתכם וכו. מדובר בגוף שטועה המון, סובל מבירוקרטיה משתקת ומאוד לא חף מטעויות. משטרת ישראל רוצה שלא תלכו למשפט, כי היא יודעת היטב שיש לה סיכוי להפסיד. בפעם האחרונה שבדקתי- השוטרים הם רק בני אדם וגם השופטים, הם לא חפים משגיאות ובעיות כמו כולנו.

כתבתי כאן בעבר על מה שמכונה "שיטת פאקי מוצלאחי"- השיטה לנצל את הסחבת של משטרת ישראל על התיישנות דוחות.

https://fullgaz.co.il/%D7%A9%D7%99%D7%98%D7%AA-%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%9C%D7%90%D7%97%D7% 99-%D7%9C%D7%91%D7%99%D7%98%D7%95%D7%9C-%D7%93%D7%95%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%AA%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%94/

וההוכחה הטובה ביותר שקיימת להצלחת השיטה היא אני. ולראיה, מצ"ב עותק בקשתי להישפט על עבירת מהירות - כדי שתראו שזה אמיתי- הנה הדוח וגם הבקשה להישפט. שימו לב היטב לתאריכים ולפעולות שביצעתי בדיוק לפי הספר. למשפט לא זומנתי מעולם בגלל הסחבת והבירוקרטיה של משטרת ישראל. שנה חלפה, הדו"ח בוטל.

הנה הסבר על תקופת השנה:

https://www.gordonsilver.com/%D7%A2%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%93%D7%99%D7%9F-%D7%AA%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%94/%D7%91%D7%99%D7%98%D7%95%D7%9C-%D7%93%D7%95%D7%97-%D7%AA%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%94

הנה תרחיש אפשרי: היתה לנו קורונה. אתה נתפסת בים המלח. בית המשפט לתעבורה יהיה בירושלים, או ביריחו, או בטיזי נאבוט. העבריינים יהיו מאזור כביש 90. חלקם תושבי שטחים. מחוסנים לקורונה? לא. בית המשפט יעבוד לאט...לאט.....לאט.... משפט תוך שנה? אל תבנה על זה.

133674

133673

נדב42
27-04-21, 08:36
אתה מכיר את לשון החוק? דיני תעבורה, חסד"פ וכיוב?

Sent from my HD1903 using Tapatalkלשון החוק זה דבר אחד, ובתי המשפט לתעבורה זה דבר אחר. הם פשוט מאמינים אוטומטית לשוטר שלא צריך להוכיח כלום, אלא אם כן אתה מוציא הרבה כסף ומגיע עם עוכר-דין ממולח.

זו המציאות העגומה שלא קשורה ללשון החוק, וכן, הייתי שם בעצמי.

tom1105
27-04-21, 08:52
לשון החוק זה דבר אחד, ובתי המשפט לתעבורה זה דבר אחר. הם פשוט מאמינים אוטומטית לשוטר שלא צריך להוכיח כלום, אלא אם כן אתה מוציא הרבה כסף ומגיע עם עוכר-דין ממולח.

זו המציאות העגומה שלא קשורה ללשון החוק, וכן, הייתי שם בעצמי.בדרך כלל שבאים עם עורך דין ממולח לא מגיעים לשופט... התביעה המשטרתית מקבלת החלטות לבד...

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

איל מ
27-04-21, 08:55
כל המקרים שאני מכיר שהגיעו לבימש נגמרו או בזיכוי או בהקלה משמעותית ביותר.
בד"כ זה בכלל נסגר מול התביעות מחוץ לאולם. פשוט מפעל שלם של "נוריד לך את זה לקנס קטן בלי נקודות או מעט נקודות, ונחסוך לך ולנו את הזמן של הדיון". אבל זה אומר שצריך עו"ד.
לגבי בקשה להעברת מקום, אין לי נסיון, אבל אם במילא אתה לוקח עו"ד תעבורה, אז הוא בוודאי ידע.
בפורום פולגז יש תת פורום שלם לדיני תעבורה בו מנהל הפורום הוא עו"ד לתעבורה שגם נותן עצות.

hadtomer
27-04-21, 08:56
עוד משהו חשוב: מכיוון שהעבירה לא צוינה, רוב הדיון כאן מתקיים ברמת התאוריה בלבד. יתכן שמדובר באדם שנסע 280 כשהוא שיכור כלוט, ואז חבל על הזמן.

אבל ניסיוני האישי הראה לי גם שניתן לשוחח עם התובע המשטרתי ולהמתיק עונש. הגישה השלטת כאן, של "בית המשפט מאוכלס בשטנים קשי עורף" אינה נכונה מבחינתי וניסיוני האישי הוכיח עד כה דווקא את ההיפך. דווקא מהחברים כאן, שמתמודדים עם מציאות בלתי אפשרית של קיום בעייתי בכבישי ישראל, עין אחת על המראה לראות את השוטר, פחד תמידי מהחוק, היתי מצפה ליותר תושייה ויותר חקר לעומק של האופן בו בתי המשפט מתנהלים.

את המקרה הראשון שלי פרסמתי למעלה- אך חשוב לי לציין שעבירת מהירות נוספת שלי הומתקה לעבירה ללא נקודות. הקלות שבה אנשים משלמים את הקנס בלי להבין את השלכות ההודאה (נקודות) היא מקוממת.

אני שוב מדגיש- אין לחץ, אך ללא הסבר על מהות העבירה, קשה לדעת האם הדיון הזה תאורטי או אכן מהותי לנושא.

דרור ברלי
27-04-21, 09:11
אתה מכיר את לשון החוק? דיני תעבורה, חסד"פ וכיוב?

מכירים את לשון החוק
יודעים מה הזכויות
וגם בעלי נסיון מר ויקר בבית דין לתעבורה.

כמו שרענן כתב - זה מפעל לנקניקיות. נקניקיות-איכות שעשויות מאזרחים נורמטיביים.

תכלית קיומו של המקום הנורא הזה היא שוד האזרחים. בכל מקרה זה יעלה לך יותר.
גם זיכוי מוחלט ונדיר יעלה לך יותר כי תצטרך לשלם לעורך דין טוב. ושירותיו של עורך דין ראוי, יקרים הרבה יותר מסתם קנס.

בית המשפט הזה מאוד לא אוהב שאזרח מנסה לממש את "זכותו". כי זה מפריע לבית המשפט ומבטל את זמנו היקר.
בית המשפט אינו גוף בלתי תלוי. הוא שייך למדינת ישראל. מדינה שרואה באזרח סוג של אויב. לכן גם בית המשפט עצמו רואה באזרח סוג של אויב.
בית משפט לתעבורה מאמין אוטומטית לשוטר. כל שוטר. שקרן ונוכל ככל שיהיה. כדי להפריך עדות של שוטר שקרן אחד, תצטרך להביא הרבה מאוד עדים מהימנים שיצטרכו לשכנע שהם חפים וטהורים ואין להם אחות.
בבית משפט לתעבורה אתה אינך חף מפשע עד שהוכחה אשמתך. אתה אשם עד שהוכחת שאתה חף מפשע. וגם אם הוכחת שאתה חף מפשע, רוב הסיכויים שתצא אשם. כי זה לא היכל צדק אלא מפעל לנקניקיות, והמדינה רעבה. אוהבת לטרוף נקניקיות. נרקומנית של נקניקיות.

היינו שם. הפכנו לנקניקיות.
לבית המשפט לתעבורה והאופן בו הוא עובד ומתנהל יש חלק נכבד בעיצוב הדעות הנוכחיות שלי על המדינה.
הפטריוטיות והממלכתיות הטהורות עד כדי טיפשות, התנפצו שם על קרקע המציאות. למדתי ש"אמת" ו"צדק" הן רק מילים חסרות משמעות.
על זה אני מודה לבית המשפט הזה, שפתח לי את העיניים ולימד אותי את עובדות החיים במדינת ישראל.

ולכן אם מדובר בברירת קנס - אז שלם את הקנס, סנן קללה ותשכח מזה. זה רק מס דרכים.
שכספי השוד האלה יילכו לשופטים, לשוטרים ולפקידוני המדינה לתרופות. ואני מאחל להם חיים ארוכים על תרופות.

ש01
27-04-21, 09:11
מנסיוני האישי - 2 אירועים.
ניתן ללמוד מהם הרבה:
1. עצר אותי שוטר על אי עצירה בתמרו עצור ולא בקו העצירה. אממה, במקום לא היה תמרור ולא היה מסומן קו עצירה.
ביקשתי להשפט וצלמתי את המקום.
הגעתי בלי עו"ד, הראתי לשופט את התמונות ואפילו הזמנתי אותו לקום ולהסתכל מהחלון, מקום ה"עבירה" היה 50 מטר משם ונשקף היטב
מהחלון.
השופט קבע שאני "מפרש" כראות עיני את החוק, אמר לי שאני יכול לערער אך הוא לא יודע כיצד זה יסתיים וקבע קנס של 120 ש"ח ללא
נקודות.
מה הבנתי מזה - שאם השוטר יגיד שרכבתי על אייל צפון במדבר עם קרקרה מעופפת ללא רשיון טייס - השופט לא יוצא את השוטר שקרן, אבל
יוציא אותי בזול (לשמור על כבוד המשטרע).

2. נעצרתי על 137 קמ"ש במקום 90 (וזה היה נכון) ע"י ממל"ז. היות והשוטר לא קצין, לקח את הרשיון והנחה אותי להגיע לקצין למוחורת. הקצין
אמר, כמובן, שאין לו מה לעשות, שלל ל-30 יום והוציא זימון למשפט.
כשסיים סגר את המחברת ואמר: "עכשיו עצה חברית, מכאן אתה הולך לבית המשפט ומבקש לערער. הם חייבים לשפוט אותך תוך שבוע ולא אי
שם בעתיד. ביום המשפט תפנה מראש לתובע, תגיד שאתה מודה ותבקש לסגור עסקה".
לעשות סיפור ארוך קצר - עשיתי 1 ל1 מה שהוא הציע.
המשפט נקבע תוך 4 ימים, קבלתי, לבקשת התובע קנס "משמעותי" (שהיה רק כ 25-30% מהקנסות שחולקו ביום הזה לנהגים עם עבירות דומות
ואשר הגיעו עם עו"ד) וללא שלילה כלל. במילים אחרות - הייתי אשם, הודתי וקיבלתי מתנה על צמצום/אי בזבוז זמן לבית המשפט.

לסיכום - תלוי בעבירה.
השופטים אוטומתית (לרוב) יאמינו לשוטר שיטען שהוא זוכר את האירוע. אבל בהתנהלות נכונה - אפשר לצאת יותר בזול.
יחס עלות -תועלת - לשיקולך.

בהצלחה

דרור ברלי
27-04-21, 09:26
עוד משהו חשוב: מכיוון שהעבירה לא צוינה, רוב הדיון כאן מתקיים ברמת התאוריה בלבד. יתכן שמדובר באדם שנסע 280 כשהוא שיכור כלוט, ואז חבל על הזמן.

אבל ניסיוני האישי הראה לי גם שניתן לשוחח עם התובע המשטרתי ולהמתיק עונש. הגישה השלטת כאן, של "בית המשפט מאוכלס בשטנים קשי עורף" אינה נכונה מבחינתי וניסיוני האישי הוכיח עד כה דווקא את ההיפך. דווקא מהחברים כאן, שמתמודדים עם מציאות בלתי אפשרית של קיום בעייתי בכבישי ישראל, עין אחת על המראה לראות את השוטר, פחד תמידי מהחוק, היתי מצפה ליותר תושייה ויותר חקר לעומק של האופן בו בתי המשפט מתנהלים.

את המקרה הראשון שלי פרסמתי למעלה- אך חשוב לי לציין שעבירת מהירות נוספת שלי הומתקה לעבירה ללא נקודות. הקלות שבה אנשים משלמים את הקנס בלי להבין את השלכות ההודאה (נקודות) היא מקוממת.

אני שוב מדגיש- אין לחץ, אך ללא הסבר על מהות העבירה, קשה לדעת האם הדיון הזה תאורטי או אכן מהותי לנושא.

הכל כמו שציינת, רק תיאורטי.
אבל הסיכוי שמדובר כאן על מי שנסע 280 קמ"ש כשהוא שיכור וגם מנסה לברוח מהשוטר, כנראה אפסי עד מדומיין.
הרוב המוחלט של האזרחים הוא נורמטיבי, ועובר עבירות-תנועה אמיתיות רק בהיסח הדעת ורוב דו"חות התנועה הם מסוג ברירת קנס.

גם שיחה עם התובע כדי להמתיק עונש בתמורה להודאה וסגירת התיק, היא סוג של בזאר מזרחי שמעיד כאלף עדים על מהותו של הקרקס הזה, ומהווה שיתוף פעולה עם המערכת שכל רצונה לשדוד אותך. אתה רק מקל עליה - פשוט תחסוך מבית המשפט הכורע תחת עומס התיקים הבלתי-אפשרי את הדיון בתיק ותקל עליו - וגם תשלם.

בהקבלה בוטה מאוד - אתה לא נאנס באלימות אלא בהסכמה. מפשיל בעצמך את המכנסיים, נעמד על ארבע ואפילו מורח בעצמך את הווזלין. משתף פעולה כדי שזה יכאב קצת פחות.

מי שאין לו הרבה נקודות או אין לו נקודות כלל ויודע שהוא נורמטיבי ונוהג כחוק ב-99.9% מהזמן ולכן יכול "להרשות לעצמו" לספוג כמה נקודות עד שיימחקו כעבור שנתיים, אולי עדיף לו לשלם את הקנס ולסיים עם זה.

shmil
27-04-21, 09:32
בית משפט לתעבורה מאמין אוטומטית לשוטר. כל שוטר. שקרן ונוכל ככל שיהיה. כדי להפריך עדות של שוטר שקרן אחד, תצטרך להביא הרבה מאוד עדים מהימנים שיצטרכו לשכנע שהם חפים וטהורים ואין להם אחות.

רק דיוק קטן, מאחד שהתפרנס מדיני תעבורה פעם בעברו ובטח לא חשוד באי הכרת החוק או המערכת:
העדים צריכים לשכנע את בית המשפט לא רק בחפות הנאשם, אלא גם בכך שאין להם שום אינטרס כלפי הנאשם - קרי לא חברים שלו, אשתו וכיו"ב, כי היותם כאלו ישר מעמיד אותם באור של "בעלי עניין".

יודע בדיוק מאיזו פוזיציה אבישם מדבר. גם בית המשפט לתעבורה נוטה לשכוח שמדובר בדין פלילי ובסדר דין פלילי.

אישית - הייתי מנסה לאמץ את ההמלצה של עידו (ש01).

אבל - הכל באוויר בהעדר העבירה ונסיבותיה.

GodsFather
27-04-21, 10:34
יש פה לא מעט שניצחו את המערכת.
זה לא מעודד אם הם ביצעו עבירה ויצאו מזה נקיים, אבל אם הם אכן חפים מפשע, מגיע להם להלחם ולצאת נקיים.

לא חייבים עורך דין מלווה, אם כי נכון שזה יכול לעזור. כל עוד יש תיאום ציפיות מוחלט.

אל תחמיאו לרגע למשטרה ובטח לא לתביעה המשטרתית במקרה הזה. גם אם עשו לכם הנחה, בסופו של יום אתם מודים בעבירה שלא(?) ביצעתם ונשארים עם כתם והם כמובן מקבלים את נקודת הזכות שלהם על כך שהביאו עוד הרשעה, גם עם קטנה מהמקור.

hadtomer
27-04-21, 10:44
גם שיחה עם התובע כדי להמתיק עונש בתמורה להודאה וסגירת התיק, היא סוג של בזאר מזרחי שמעיד כאלף עדים על מהותו של הקרקס הזה.

אז מה?

נכון, הטרוניות שאתה שוטח כאן הן נכונות, אתה לא טועה ואתה מציג את הדברים בצורה מאוד מדויקת, אבל בבזאר תורכי- נהג כסולטן. להיות פאסיבי ולחכות למכת החרב-זו טעות.

ב LIFE OF BRIAN יש קטע שבו אחד הפייטונים צריך לקנות דלעת. המוכר אומר לו כמה זה עולה וממש נעלב כשלא מתמקחים איתו - וצועק "תתמקח איתי!!!". אותו הדבר בבית המשפט ואותו הדבר עם התובע. אני לא עורך דין ועורכי דין גדולים ממני יש כאן, אבל זכיתי לשבת בכמה עשרות משפטי תעבורה - גם בגלל עבודה וגם בגלל שזה ממש ממש מעניין. זכיתי לצערי גם להיות מואשם במעל עשרה כאלה- ונקודות אין לי. אפילו אחת. כולנו באים מגישה של נשים מוכות, פחד לגשת לבית המשפט. אין לזה סיבה. אני חושב שכל אדם ששוהה בכבישי ישראל הרבה בנסיבות שעשויות להביא אותו למשפט צריך לעשות קצת "דע את האויב". אני אישית מודה- יום אחד מצאתי את עצמי קולט שאני פעם בשבוע צריך לעשות עם מכונית דברים שלא תמיד באים בטוב. אז הלכתי ללמוד. כמובן, אני מטומטם ואני מגזים בפרנויה, אבל אני אומר לך, משהיה בבית משפט לתעבורה בב"ש ובתל אביב לומדים המון. ובעיקר לא לפחד.

אנשים מקלים ראש בדיוק באותם מוקשים ו"גזרים" שמערכת המשפט נותנת להם. מערכת המשפט רוצה שתאמרו "ניחא, נשלם ושלום"- מבחינת המערכת אתם הכסף הקל. המשלמים בלי להתווכח, אלה שלא מבינים שנקודות נרשמות. במפגש האחרון שלי עם שוטר ב2019 (ר דוח למעלה) הוא טרח לציין בפני שהוא רואה עבירות מהירות וגם נהיגה בקלות ראש ואי ציות להוראת שוטר- אבל הוא ממש היה עצוב כשהוא ציין שאין בהן הרשעות. אם היו לי הרשעות, אני משער שעבודתו היתה הרבה יותר לה ומהנה בכל הנוגע לתפיסתי והבאתי לדין. קחו בחשבון שמערכת המשפט מסתמכת על אנשים כמוכם שיקבלו את הז.. בת.. ולא יעשו כלום.

גיא
27-04-21, 12:10
תמיד ללכת להשפט.

ותמיד התובע ינסה לסגור משהו מקח וממכר פשוט. תגרנות של שוק ירקות.

זה תמיד יהיה עדיף מבחינת נקודות או כסף או שניהם.

המינוס היחיד הוא שצריכים להגיע לשם.

Sent from my iPhone using Tapatalk

GodsFather
27-04-21, 12:25
תמיד ללכת להשפט.

ותמיד התובע ינסה לסגור משהו מקח וממכר פשוט. תגרנות של שוק ירקות.

זה תמיד יהיה עדיף מבחינת נקודות או כסף או שניהם.

המינוס היחיד הוא שצריכים להגיע לשם.

Sent from my iPhone using Tapatalkולהודות במשהו שלא בהכרח עשית....

או שנטען שעשית אבל לא בהכרח הוכח באופן חוקי מהצד שלהם...

גיא
27-04-21, 12:31
ולהודות במשהו שלא בהכרח עשית....

מכיר דון קישוט ?

יש להיות חכם ויש להיות צודק .. ואתה בכל זאת נמצא בשוק הטורקי פה ...

hadtomer
27-04-21, 12:54
ולהודות במשהו שלא בהכרח עשית....

כלומר עדיף לקבל את מלוא הצינור בחיוך מאשר לקבל חצי צינור? ההיגיון שלי מתקשה לקבל את זה

דרור ברלי
27-04-21, 12:58
אתה בשום מקרה לא הסולטן בשוק הזה......

והעובדה שהמערכת מעדיפה להקל בדינם ובעונשם של עבריינים אמיתיים, אולי כאלה שסיכנו, מסכנים וימשיכו לסכן חיים - אבל לזמבר בתאווה ובששון רב את אלה שספק אם עברו עבירה, העיקר לזמבר ושהמזומנים יזרמו לקופה, מעידה על אופיה ועל יושרתה של המערכת המצחינה הזו. שת"פ של בתי משפט ומשטרה כנגד האזרחים. קנסות תנועה הם מס דרכים ותו לא.

לא רוצה לנבל את הפה על האנשים שעובדים במערכת הזו - לא כי אני מכבד אותם אלא רק כי אני מכבד את המקום כאן.
אבל אם יש מי שמאמין בעולם הבא, כנראה ששם יבואו איתם את החשבון.

hadtomer
27-04-21, 13:00
אתה בשום מקרה לא הסולטן בשוק הזה......
.
אבל עובדתית, זה לא נכון. אני יצאתי עד היום מנקודות על נהיגה בקלות ראש, מהירות ועוד בגלל שבאתי להתמקח. אולי אם לא היית בא לשם עם דגלים מונפים ובגישה של בעילה בהסכמה אלא בגישה הגיונית, לא היית יוצא נבעל....

דרור ברלי
27-04-21, 13:12
כלומר עדיף לקבל את מלוא הצינור בחיוך מאשר לקבל חצי צינור? ההיגיון שלי מתקשה לקבל את זה

כמה היום המחירון של צינור?
וכמה זה חצי צינור?

קפץ שוטר מאחורי פח זבל, עצר אותך ושמח לבשר לך שלא עצרת לפני מעבר חצייה כדי לתת זכות קדימה להולך רגל.
זה כמובן לא היה ולא נברא, אבל הוא מתעקש. הקנס 250 שקל.

להרכין ראש ולשלם 250 זה נחשב "לקבל את הצינור?..."
אבל לבקש להישפט, לבזבז יום עבודה בבית משפט ולהסתכן בקנס גבוה יותר - זה "חצי צינור"?...:confused:

כנראה שהמושגים שלנו על צינורות הם אחרים. או שכל עבירה ועבירה וכל נאשם ונאשם זה סיפור אחר.

אם כבר עצות לאחרים, אז אני ממש ממליץ לכם לנהוג כחוק. להקפיד לא לבצע עבירות תנועה. אמיתי.
אבל בלי קשר, גם להצטייד במצלמת דרך שהיא נשק לא רע בכלל כנגד שוטרים שקרנים. לפעמים ימנע מראש את רישום הדו"ח. כי אם השוטר יודע שהוא משקר, ממש לא יבוא לו להמשיך ולהסתבך ולצאת שקרן גם בבית המשפט.
לא שזה מבטיח לכם משהו בבית משפט לתעבורה..... כי בית המשפט מוטה מראש נגדכם. אבל אם השקר של השוטר זועק ואתם באמת חפים מכל פשע, תמיד יש תקשורת שתשמח לקבל את הסרטון, לפרסם אותו כדי לחבוט במשטרה ולבייש אותה לפני כל עם ישראל.

- - - Updated - - -

אבל עובדתית, זה לא נכון. אני יצאתי עד היום מנקודות על נהיגה בקלות ראש, מהירות ועוד בגלל שבאתי להתמקח. אולי אם לא היית בא לשם עם דגלים מונפים ובגישה של בעילה בהסכמה אלא בגישה הגיונית, לא היית יוצא נבעל....

זה היה לפני 30 שנה. הקנס היה מינורי. אבל התחושה היתה של צאן לטבח.
גם במשפטים אחרים, כנתבע, כתובע וכעד, לא הרפתה התחושה שצדק אין שם. שזה אכן מפעל לנקניקיות.

גיא
27-04-21, 13:14
המצלמות הללו הן נכס. חובה בכל רכב ולא פחות חשוב מביטוח או ארוחת בוקר.

יש לי כמה דוגמאות משעשעות ... או שלא.

Sent from my iPhone using Tapatalk

hadtomer
27-04-21, 13:18
זה היה לפני 30 שנה. הקנס היה מינורי. אבל התחושה היתה של צאן לטבח.

אתה חייב לשבת עם סבתא שלי. היא בת 94 וגרה בחיפה. גם לה יש סיפורים על כצאן לטבח שהתרחשו לפני עשרות שנים. אומנם פחות פאתוס, אבל עדיין שווה לשמוע.

tomergir
27-04-21, 14:04
על זה אמר שלמה המלך (קהלת ג׳ טז)
״ועוד ראיתי תחת השמש מקום המשפט שמה הרשע...״

ronbs
02-05-21, 09:43
לפני כשנה וחצי שוטר העליל עלי עלילה שדיברתי בטלפון בזמן נהיגה, הוא טען שהטלפון היה על יד האוזן בזמן נהיגה, כמובן שהטלפון היה עמוק בכיס.
העירעור שלי לא התקבל כמובן, וביקשתי להישפט, עד היום לא הגיע זימון, אני מקווה שגם לא יגיע.
אני לא מוכן לשלם ולקבל נקודות על עבירה שלא ביצעתי.
מייד לאחר המקרה התקנתי מצלמה דואלית שמצלמת את הרכב וגם את פנים הרכב

דרור ברלי
02-05-21, 11:13
אל תדאג.
לצערך הזימון יגיע.
אכיפת תעבורה היא מס דרכים - והמשטרה עוסקת במלאכה הזו בהתלהבות מופגנת.
בתי המשפט לתעבורה כורעים תחת עומס תיקים. משפטים נדחים קדימה ככל שניתן.
אבל המחשבים של מדינת ישראל לעולם לא שוכחים ולעולם לא מתקלקלים כשמדובר באכיפה ובגבייה.
הזימונים מגיעים והמשפטים מתקיימים.

התקלות שלהם מתחילות כשאתה צריך לקבל מהם משהו. בעיקר כסף.

GodsFather
02-05-21, 15:40
תיקים נופלים בין הכסאות, לפעמים בכוונה ולפעמים לא...

אם הגליון שלך חשוב לך ואתה סקרן, אתה תמיד יכול ליזום שאילתא בנושא.

hadtomer
02-05-21, 18:27
אל תדאג.
לצערך הזימון יגיע..

כפי שכתבתי קודם (וגם פרסמתי כאן את הבקשה). אם חלפה שנה ממועד הגשת הבקשה למשפט, לא תזומן.

ronbs
04-05-21, 07:57
כפי שכתבתי קודם (וגם פרסמתי כאן את הבקשה). אם חלפה שנה ממועד הגשת הבקשה למשפט, לא תזומן.

נקווה שאתה צודק

-->