צפייה בגרסה מלאה : משפחה של 6 אנשים, תקציב 120. מה לקנות?
רוצה לקנות ג'יפ ראשון.
טיולי שטח פעם בחודש וחצי חודשיים. חוץ מזה נוסע מעט (לרכבת וחזרה). נסיעות יותר ארוכות בסופי שבוע.
מצטרף לרוב לחבורה של לנד קרוזרים/פאג'רו אבל נוסעים מעט מאוד טכני - יותר לחוויה של השטח, פחות אתגרי.
משפחה של 2 + 4 ילדים גדולים (הקטנה בת 12, הגדול 17).
המלצות מה לקנות?
1. תקציב - 120K - יכול להתמודד עם עלויות תחזוקה, אבל מאוד רוצה רכב אמין...
2. גודל / קיבולת הרכב - 2 + 3 ; ייתכן 2 + 4
3. נסועה שנתית ותחזוקה:נוסע מעט במהלך השבוע. הרבה בסופי שבוע.
עושה כ 25000 ק"מ שנתי בממוצע.
4. אופי השימוש והטיולים:
הרוב טיולי כביש. פעם בחודש וחצי חודשיים טיול שטח. לא טכני מאוד.
5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?
אוטומטי, דיזל, ארוך. עדיף הרבה מקום.
לא רוצה אוטו ישן - כלומר 2014-2016 זה ישן מבחינתי.
6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים?
חשבתי על החשודים המיידיים - לנד קרוזר, פאג'רו, אבל גם חשבתי על סאנגיונג, פורד אקספלורר, ג'יפ. לא יודע אם מתאימים מספיק לשטח
מה קורה אליאב. ברוך הבא.
אני מציין מראש שאני לא בעלים של אף אחד מהרכבים שציינת (חוץ מג'יפ אבל לא נראה לי שהג'יפ שיש לי הוא משהו שמתאים לך, הוא קטן). לתת לך עצה תאורטית על סמך ניסיון של אחרים-אני לא אתן, זה סתם לחרטט אותך. יש כאן בעלים של כל הרכבים שציינת שיתנו לך עצה באהבה.
אבל דבר אחד אני כן אציין: אני לא יודע אם ברור לך אופי הטיולים שאתה רוצה. לא בקטע של "איש אתה הוזה" חלילה, זה לא בהתנשאות- אלא בקטע של איזה סוג שטח, האם זה בכביש וכו וכו. אם אתה לא רוצה לטייל בשטח רציני, אז הסוגיה של האם הסאנגיונג והאקספלורר הם "מספיק קשוחים לשטח" אינה רלוונטית.
מעבר לכך, אני לא כל כך בטוח שאתה נמצא בכיוון הנכון מבחינה תקציבית, לפחות לא לגבי חלק מן הרכבים שציינת. המחירים כיום בימי הקורונה מאוד גבוהים, עם ישראל חולם על השטח ועל המדבר. אם הכיוון הוא 2014 ומעלה יתכן שבחלק מהדגמים אינך בכיוון- להערכתי לפחות לא בכל הקשור בטויוטה או בג'יפ-בגדלים שאתה מחפש.
באשר לאלה שכן מתאימים לך- בקרוב בטח יכנסו לכאן חבר'ה שיש להם כאלה ויאמרו לך מה טוב ומה לא. אבל כלל האצבע הוא שרכב שיש לו LOW (כלומר הילוך כוח) יעשה בשמחה מסלולי מדבר סבירים כל עוד הם לא מאתגרים.
אם 2014-16 ישן מבחינתך, אז אולי מלבד רקסטון, אף אחד מהרכבים שהזכרת לא נכנס לתקציב.
תעשה חישוב מסלול מחדש.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ואני אוסיף את האינפוט שלי.
אתה צריך ביצים משיש אם אתה מתכונן להחנות רכב שטח יפני בחניון של רכבת כל יום כל היום.
(וביטוח מקיף טוב).
על פי המחירון של יד 2 אז רקסטון מודל 2017 עולה 125 אש"ח. סביר שבימים אלו ידרשו יותר.
יתר הרכבים שציינת יעלו יותר או שתצטרך לרדת בשנתונים.
פורד אקספלורר חדש לא באמת מתאים לטיולי שטח.
בדרישות של רכב גדול, חדש ובתקציב מוגבל אין לך הרבה ברירות ואפילו עבור הרקסטון תצטרך לעשות התאמות.
אתה יכול לשקול גם רכב קטן יותר? דאצ'יה דאסטר זה רכב שיכול להתאים לך?
החבורה שציינת תהייה מוכנה לטייל איתך אם תבוא עם סובארו פורסטר? זה לא רק שאלה האם עוברים או לא אלא גם שאלה של קצב. מה שלנדקרוזר ופאג'רו עוברים בלי לשים הרבה לב עבור פורסטר זה יכול להיות משהו אתגרי שדורש כיוונים וסידור אבנים.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
הפורסטר לא יתאים לזוג עם 4 ילדים. דרישה זו מחייבת רכב עם 7 מקומות.
לדעתי הכיוון כנראה באמת פאג'רו / פאת'פיינדר / לנדקרוזר (ישן יותר) / ג'יפ קומנדר (7 מקומות) ואולי גם רקסטון אבל תצטרך כנראה להגמיש מעט את מכלול הדרישות. נסה לבצע מעט חיפושים באתר יד2 לראות רכבים, שנתון / יד נכנסים בתקציב שלך ואז אולי לבדוק אם אתה יכול לעלות מעט בתקציב ולהכניס אפשרויות נוספות.
איך דאסטר ופורסטר נדחפים לכל המלצה?
הבן אדם בחר לשאול את השאלה בג'יפולוג, לא בקארספורום ולא באקו-לוקו.
מתיעץ יקר - אתה מטייל עם נהגי לנדקרוזרים ופאג'רואים, אתה צריך רכב דומה. בדיוק בשביל לא לבאס את השיירה ב"מעט מאד טכני". ב120 אלף שקל אתה יכול לקנות אחלה פאג'רו, לא 2014, קצת מבוגר יותר, או לנדקרוזר עוד יותר מבוגר. רקסטון זה פשרה, אבל עוד איכשהו עובר.
פורסטר? דאסטר? בוא נגיד ככה - מכר לא מתחום הג'יפאות, שקונה "ג'יפ" שכזה יזכה ממני מקסימום לפיקניק של יום שישי ברמות מנשה - וזה רק בגלל שהילדים מסתדרים על הכיפאק ולא יפריעו לנו לשבת על בירה בצל. הוא לא יבוא איתי לטיול ג'יפים אמיתי, וזה בכלל לא תלוי בטופוגרפיה של מסלול ספציפי - אני לא תופר טיולים למידות של ג'יפונים.
מתיעץ יקר - אתה מטייל עם נהגי לנדקרוזרים ופאג'רואים, אתה צריך רכב דומה. בדיוק בשביל לא לבאס את השיירה ב"מעט מאד טכני". ב120 אלף שקל אתה יכול לקנות אחלה פאג'רו, לא 2014, קצת מבוגר יותר, או לנדקרוזר עוד יותר מבוגר. רקסטון זה פשרה, אבל עוד איכשהו עובר.
פורסטר? דאסטר? בוא נגיד ככה - מכר לא מתחום הג'יפאות, שקונה "ג'יפ" שכזה יזכה ממני מקסימום לפיקניק של יום שישי ברמות מנשה - וזה רק בגלל שהילדים מסתדרים על הכיפאק ולא יפריעו לנו לשבת על בירה בצל. הוא לא יבוא איתי לטיול ג'יפים אמיתי, וזה בכלל לא תלוי בטופוגרפיה של מסלול ספציפי - אני לא תופר טיולים למידות של ג'יפונים.
לצערי היום פג׳רו ב-120 זה רכבים שעברו הרבה. אני בחיפוש דומה ורואה גם פג׳רו 2011 עם קמ נמוך עולים למכירה ב150,000. מהסירוב המוחלט של המוכרים להתגמש והעובדה שבכל זאת יורדים מהלוח תוך פחות משבוע , אני מניח שגם מקבלים. היום ב120,000 אנחנו מדברים על 2008-2009 שמורים או אולי 2010-2012 עם מעל 300 אלף ק״מ.
לא מרגיש נכון בהתחשב בעובדה שלפני שנה וחצי היה ניתן בסכום הזה לקנות 2012 עם פחות מ200,000 קמ.
נשאר או להתפשר במחיר או בדרישות, או לשבת על הגדר ולחכות שיעבור זעם. מניח שהמצב עם שאר רכבי השטח לא שונה מהותית.
פאג'רו, ל"ק או רקסטון. אבל לא תמצא בתקציב שהצבת רכב מעל 2014.
היום כל הג'יפים נמכרים במחירים גבוהים כפי שציינת.
ל"ק עדיף מבחינת הספסל השלישי כי ניתן לפתוח כסא אחד ובחלל שנותר להשתמש כתא מטען, באחרים מדובר בספסל שלם.
לקחת בחשבון שהוא גניב יותר מהאחרים, נקודה להתייחסות מכוון שציינת שתשתמש בו לנסיעה לרכבת
גיא
פורסטר? דאסטר? בוא נגיד ככה - מכר לא מתחום הג'יפאות, שקונה "ג'יפ" שכזה יזכה ממני מקסימום לפיקניק של יום שישי ברמות מנשה - וזה רק בגלל שהילדים מסתדרים על הכיפאק ולא יפריעו לנו לשבת על בירה בצל. הוא לא יבוא איתי לטיול ג'יפים אמיתי, וזה בכלל לא תלוי בטופוגרפיה של מסלול ספציפי - אני לא תופר טיולים למידות של ג'יפונים.מצטער, מתנצל, מבקש מחילה ולא יקרה שנית.
רק רציתי להדגים מה יכול להיכנס בתקציב ובשנתון המבוקשים.
אז כמו תמיד, ג'ימני...
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
ואני אוסיף את האינפוט שלי.
אתה צריך ביצים משיש אם אתה מתכונן להחנות רכב שטח יפני בחניון של רכבת כל יום כל היום.
(וביטוח מקיף טוב).
הבעיה שמקיף מחזיר את שווי הרכב לפי לוי יצחק ולא לפי שווי שוק אמיתי בימינו.
פורסטר? דאסטר? בוא נגיד ככה - מכר לא מתחום הג'יפאות, שקונה "ג'יפ" שכזה יזכה ממני מקסימום לפיקניק של יום שישי ברמות מנשה הוא לא יבוא איתי לטיול ג'יפים אמיתי.
דעותיך הקיצוניות והמוטות נגד רכבי השטח הנפלאים הללו שעוברים הכל בידיים הנכונות ולא כולם רוצים בכלל רכב קשוח ולא כולם רוצים מדבר ושטח וסלעים ואתה לא מבין כלום ומי אתה שתגיד את זה ובלה בלה בלה אקס דרייב ויש אנשים שרק רוצים ליהנות משבילים ואיזה אוטו נפלא ובלה בלה בלה - נרשמו.
אתה ממש לא בסדר.
ולעינייננו- פורסטר, דאסטר ושות אינם מיועדים למספר הנוסעים המצוין. רק רכב שטח גדול. נראה לי שפות"ש מבין שבימים אלה התקציב ידרוש קצת מתיחה-או פשרה על נושא השנתון. גם עלויות ביטוחים עלולות להעיק-על זה לא דיברנו אבל כדאי לבדוק מראש.
דעותיך הקיצוניות והמוטות נגד רכבי השטח הנפלאים הללו שעוברים הכל בידיים הנכונות ולא כולם רוצים בכלל רכב קשוח ולא כולם רוצים מדבר ושטח וסלעים ואתה לא מבין כלום ומי אתה שתגיד את זה ובלה בלה בלה אקס דרייב ויש אנשים שרק רוצים ליהנות משבילים ואיזה אוטו נפלא ובלה בלה בלה - נרשמו.
אתה ממש לא בסדר.
ולעינייננו- פורסטר, דאסטר ושות אינם מיועדים למספר הנוסעים המצוין. רק רכב שטח גדול. נראה לי שפות"ש מבין שבימים אלה התקציב ידרוש קצת מתיחה-או פשרה על נושא השנתון. גם עלויות ביטוחים עלולות להעיק-על זה לא דיברנו אבל כדאי לבדוק מראש.כמו שאמרת בידים הנכונות..
בתור ג'יפ ראשון ובטח להצטרף לחבורה של פאג'רו ול"ק זו המלצה גרועה שתגרור נזקים ותסכול.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
בלה בלה בלה אקס דרייב [emoji16][emoji16][emoji16] זה לפנתיאון.
הדרישות והתקציב לא חופפים
זה להביא עוד כסף או לקנות רכב יותר ישן
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
תודה לכולם,
שורה תחתונה שלי - צריך לראות מאיפה אפשר להביא עוד כסף.
כנראה הדרישות שלי לא מציאותיות לשוק המטורף שיש כרגע לל"ק ופאג'רו.
לפות"ש
כתבת מספר נוסעים - 2+3 או 2+4
יש הבדל גדול, ורכבים נוספים נכנסים כאשר אתה רק ב 2+3.
רצית גם ארוך שיהיה מקום. אבל קח בחשבון שבתצורת 7 ספסלים, אין תא מטען גדול יותר משל סופרמיני...
בחלק מהרכבים, גם כשמקפלים את כיסאות 6+7, הם תופשים הרבה מקום בתא המטען.
עם נוסע מס' 4 הוא כבר נער/נערה מתבגר שלא כל כך מתאים לו להראות עם ההורים ומעדיף את החבר'ה, אז בתקציב אתה יכול לגרד אולי איזה יפני קוראני או אמריקאי.
אבל, אם אתה מטייל עם ל"ק או פג'רו - קח בחשבון רק SUV פולסייז, ורק עם הילוך כוח.
6 אנשים באוטו?... אז רק רכב 7 מקומות אמיתי. ל"ק ופאג'רו או לנדרובר או רקסטון. האמריקאים לא בתמונה, למעט ג'יפ קומנדר שהוא נדיר וישן.
מטייל עם קבוצה של ל"ק ופאג'רו?.... אז אתה רוצה וצריך רכב שיודע לעשות את מה שעושים ל"ק ופאג'רו. כדי לא לעכב את הקבוצה ולצבור תסכול.
120,000 שקל?.... למעט רקסטון, כל היתר יקרים מהתקציב שלך בשנתונים שאתה מכוון אליהם.
אז או שאתה מגדיל (מאוד) את התקציב, או שאתה יורד בשנתונים לכלים בני יותר מעשר שנים ועם ק"מ גבוה.
רקסטון. רקסטון כנראה נכנס לתקציב בשנים המדוברות. מדובר ברכב טוב עם לא מעט פוטנציאל בידיים הנכונות, אבל זה לא ל"ק ולא פאג'רו. קח בחשבון.
אם רמת העבירות בטיולים עד בינונית, גם רקסטון סטנדרטי יעשה את העבודה היטב ואין מה לחשוש.
רמת העבירות גבוהה יותר? תגלה שרקסטון יהיה אולי החוליה החלשה בשיירה - קח את זה בחשבון.
ואז תצטרך להשקיע בו בשיפורים או להחליף לל"ק/פאג'רו....
מחירים. שוק רכבי השטח רותח. המחירים עלו.
גניבות?.... תמיד גנבו רכבי שטח יותר ממכוניות אחרות (באופן יחסי), הן לחלקים, הן לשימוש. ועכשיו גונבים יותר.
לרכבי שטח תמיד היה ותמיד יהיה ביקוש רב בקרב מגזרים מסויימים שמאוד אוהבים ג'יפים ומאוד-מאוד לא אוהבים לשלם תמורתם. וכמובן גם באיו"ש.
האוטו יבלה יום שלם בחניון של תחנת רכבת?.... צריך הרבה אומץ בשביל הפקרות כזו. תצטרך להצטייד בסנדלי דנבר, שרשראות כבדות וכו' ולא להתייאש מהמשקל שלהם/לכלוך על הידיים וכו'.... אחרת האוטו לא יישאר שלך. חד משמעית. הכתובת על הקיר.
גניבות?....
האוטו יבלה יום שלם בחניון של תחנת רכבת?.... צריך הרבה אומץ בשביל הפקרות כזו. תצטרך להצטייד בסנדלי דנבר, שרשראות כבדות וכו' ולא להתייאש מהמשקל שלהם/לכלוך על הידיים וכו'.... אחרת האוטו לא יישאר שלך. חד משמעית. הכתובת על הקיר.
חייב לציין שככל שמצפינים נושא הגניבות כנראה (קצת) פחות נורא.
מכיר תחנת רכבת מסויימת בה חונים לא מעט ל"ק (וגם סמוראי, דיפנדר, טויוטה 75 ועוד) דרך קבע.
ייתרה מכך, החנתי שם (השם ישמור) סופה פתוחה שכל המיגון שלה הסתיים במנעול גיר (ביטחונית ללא ניתוק הצתה). אחותי חנתה ליידי עם רנו קליאו ישן וגרוטאה. פרצו לה, לקחו את הרדיו (שהיה לא תקין) ולא נגעו בסופה...
דרור - עברת צפונה לא?
Chill Out
כאן גונבים פחות ואפילו עוברים טסט...
טל"ח...
andy.shaked
03-05-21, 18:15
חייב לציין שככל שמצפינים נושא הגניבות כנראה (קצת) פחות נורא.
מכיר תחנת רכבת מסויימת בה חונים לא מעט ל"ק (וגם סמוראי, דיפנדר, טויוטה 75 ועוד) דרך קבע.
חוליות חיפוש יצאו עם שחר לאתר את התחנה ...
המדען המטורף
אני אישית מכיר מספר גניבות לא מבוטל מהתחנה של בנימינה (מרחק זריקת אבן מבית של חבר פורום מכובד שאם ירצה בוודאי יוכל לפרט יותר ממני). בתחנת רכבת ליד חגור, בתקופה שגרתי שם גניבת רכבים מהתחנה היתה על בסיס יומי.
אני מכיר מקרה פריוס שנבזז ממנה ממיר קטליטי בבינימינה
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
כנראה ש"הצרכים" באזור שלנו שונים....
לא רכבים שלמים אלא חלקי רכב...
בכל מקרה, מכיר לא מעט רכבים "גניבים" שחונים בבנימינה וגם סופי שלנו חנתה שם לא מעט עם מיגון מינימאלי.
ומצד שני, לי מהבית (5 ק"מ מרכבת בנימינה) לקחו כבר בלילה אחד 2 רכבים, אבל לא את סופי...
אבל זה לא נושא השרשור נכון?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.