התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בגי"ה- אומי בונה בית

בונה בית
04-05-21, 17:23
באופן הזוי הגעתי למצב שאנחנו מתחילים לתכנן את הבית שלנו, אבל אנחנו צריכים כרגע לשמור את זה בסוד גמור מגורמים מסויימים (הסבר יגיע כשיגיע הזמן).

אז פתחתי משתמש חדש, מי שמזהה בבקשה תשמרו את זה לעצמכם.

אז ככה, בונים בית, הרחבה של קיבוץ, ההחלטה התקבלה לטוב ולרע ולכן זה לא הדיון :)

השטח הוא חצי דונם, בפאה אחת שלו אני בונה את המתחם שלי, מקום לשניים-שלושה רכבי תחביב, בטור, המקטע הפנימי והרחב יהיה בערך 5-6 מטר רוחב, באמצע יהיה כ4.5 מטר רוחב ובסוף זה יפתח שוב. מכיוון שזה לא משאיר הרבה מקום למחסן אני מתכנן ארונות טובים מפוזרים באזור הזה ומעלית משא קטנה לגג הבית (שם תהייה ג'נקיה).

אין הרבה משחק עם המידות, אבל אשמח לדעת אם יש משהו שכדאי לי לחשוב עליו בנושא הזה.
איזה הכנות נוספות הייתם עושים שם בשלב הקבלן? אני מתכנן כבר יסודות לעמודים לקירוי שיגיע בעתיד הרחוק.

בבית עצמו:
מכיוון שאני הולך לחסום את האור מהפאה ההיא, עלה רעיון לחלונות שמש מהגג (מין צינור כזה) למישהו יש נסיון עם דבר הזה?
אנחנו שנינו סובלים מקור, לכן יהיה חימום רצפה, אשמח להמלצות גם בזה.

אנחנו מתכננים לדעת איפה כל ארון יושב ומה יושב בו עוד בשלב התוכנית הראשונית, לכן המלצות על שיטות אחסון או כל פתרון חכם לבית ישמחו אותנו.

מה עוד?
מוזמנים לשפוך כל מידע שנראה לכם חשוב.

תודה רבה

amitaikl
04-05-21, 18:34
לגבי הפינת עבודה:
מעלית צריכה בסיס בטון.
הכנת חשמל לליפט? לך תדע....
לגבי חימום הבית - איזור גאוגרפי כללי? כמה קר? חימום תת רצפתי זה מפנק, אבל יקר לתחזוקה לטווח ארוך ויודע לשמור על חום, אבל קשה לו לתת בוסט חום ראשוני.
באופן כללי, ממליץ בחימום לאפשר יתירות. כלומר: מקורות אנרגיה שונים לחום - חשמל (מזגן, תת רצפתי)/גז/נפט/סולר/עץ (לא תנור בריקים שצריך חשמל כדי להזין, כי אז אין לך יתירות) - שניים מתוך הרשימה.

Sent from my BE2029 using Tapatalk

lizard
04-05-21, 18:45
בתור מעלית, בהנחה שזה רק לחפצים ולא אנשים, תדאג לשים קורת heb או משהו דומה בתקרה לחיבור לכננת הרמה. יעלה הרבה יותר סול ממעלית "אמיתית".
אני לא יודע אם זה נכון אבל אם תוכל להכניס את הארונות לתוך הקיר, בנישה, אז זה אולי לא יחשב באחוזי בניה.
רצפת בטון מוחלק עם החומר שמונע ממנו להתפורר לאבק, לדעתי זה must.
אם לחניה שלך יש גובה וגג אז תדאג להכניס לתוכו שוב כמה heb או דומה בשביל כננות הרמה וכדומה. תשתית תלת פאזי זה לדעתי ברור. תאורה טובה ומלאה. פתח למערכת שאיבת אבק. מקום למאורר חיצוני להוצאת עשן, ריחות ואיוורור של המקום.

איל מ
04-05-21, 19:01
ותתכנן חדר מסאז' ופינוקים לאשה שהרשתה לך לעשות כזה מאן קייב. מגיע לה!

asafk
04-05-21, 20:07
בשלב הקבלן- כמה שיותר חשמל. נקודות בכל מקום. לוח חשמל תלת פאזי לאזור ה'חוץ' שישמש בעתיד הקרוב גם למכונות (ליפט..? סליחה, מכפיל חניה) וגם לטעינה של מכוניות או טרקטורון חשמלי.

בסיס בטון משמעותי לכל אזור המשחקים. כולל פלאחים בכמה נקודות בגובה אפס (עם קוצים יצוקים בבטון) שאליהם אפשר בעתיד לרתך אוזן קשירה או עמוד.

הכנה לקירוי של אזור המשחקים

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

boaz avrahami
04-05-21, 21:09
הנזק הכי כואב בכיס זה להיות חבר אגודה.
אני חושב ששוחחנו על זה פעם. זה גדול, כואב ועובר בירושה.

חלונות אור-
גרתי בבית כזה ומאוד אהבתי. זה היה משהו כמו 0.6x1.0 מטר במסדרונות.
הכי אהבתי דווקא את לילות הירח.
קח בחשבון שזה מחמם בקיץ ומקרר בחורף במידת מה אבל מאוד יפה.

החדרים והסלון עשויים לשנות כיוונים כתלות ברצון לשנות מפעם לפעם. קח בחשבון לצורך מיקום שקעים.
חשמל, אינטרנט, צינורות עתידיים למשהו שתרצה לעתיד בכל מקום.
בשלב הבניה זה כסף קטן ואם מחסירים זה בכיה.
תכין שקעי חשמל גם עם שקעים מחופים גם בסלון ובמטבח בנקודות אסטרטגיות.

הכנת תשתית למצלמות
הגפת תריסים ו/או כיבוי אורות מרכזי מהיציאה.

הכנת תשתיות לבית חכם.

הכנת תשתיות מהבית החוצה למחשב השקיה

תשתית רשת למצלמות אבטחה בהיקף הבית ובכניסות.

תשתית גז ונפט לקמין אפשרי ואולי מיקום לארובה.

הכנת תשתית לאפשרות של מטבח חוץ- חשמל גז וביוב.

ניקוז מים מהמרזבים והמגרש החוצה ולוודא שלא משנה בה יקרה בשכונה הבית לא יוצף.

ובסוף הנושא הכי חשוב שכמעט כולם נופלים בו בצורה זו או אחרת - האיטום.
איטום סביב המבנה בהשקה ומתחת לקרקע.
איטום חדרים רטובים.
איטום גגות וניקוז הגג, במיוחד עם המרזבים סמויים ואם יש ריצוף/ מרפסת פתוחה שהיא גג אז שבעתיים.
אני מכיר סיפורים מאוד עצובים בנושא הזה.

לקרוא המון ולהתיעץ עם כאלו שסימו לבנות לפני כמה שנים. הם עכשיו מלקקים את הטעויות

זהו על רגל אחת.

boaz avrahami
04-05-21, 22:56
נעלם לי שקעים מחופים ברצפה.
במטבח ובסלון

shmulikipod
04-05-21, 23:13
הכנה לעמדת הטענה לרכב חשמלי

שמעון.פ
05-05-21, 00:44
אלדר. אחד החברים בפורום, מתקין מערכות חימום רצפתיות.
אני מניח שכדאי להתייעץ איתו.

אני חושב שכדאי לתכנן מראש,
גג שאפשר להתקין עליו מערכת סולארית בצורה מיטבית.

lizard
05-05-21, 08:06
תשתית לרשת אלחוטית. כמובן שזה קצת אוקסימורון אבל תדאג לנקודות חשמל ותקשורת ליד התקרה בכל חדר גדול. המטרה היא לשים רפיטרים ומגברים, במידת הצורך. בזמן הבניה זה שטויות לעשות את זה. לא חייב בכלל לשים בהתחלה שקעים, רק שיהיה את החור בקיר וצנרת לנקודה מרכזית שנמצאת ליד הנתב הראשי.

מיכה100
05-05-21, 08:15
לקרוא המון ולהתיעץ עם כאלו שסימו לבנות לפני כמה שנים. הם עכשיו מלקקים את הטעויות

+1, וכמובן שעדיף כאלו שבנו באופן שבו אתה מתכנן לבנות הן טכנית והן עיסקית.
מצטרף לקריאה הנרגשת פה להוסיף שקעים: צמצם את נקודות התאורה שהאדריכל תכנן ב30% ותמיר אותם בשקעים נוספים, בכל פינה של כל חדר.

איל מ
05-05-21, 08:21
"...אבא עשה את כל החשמל בבית לבד.."
"...לא ראיתי כבל מאריך עד הצבא..."
1337489

raanan
05-05-21, 10:14
אתן לך עצות מהטעויות שעשיתי ,

לתכנן לטווח רחוק , גם לתקופה כשהילדים יפרחו מהקן (אולי יחזרו + ),
כלומר, יכולת הפרדה ליחידות דיור (כניסות נפרדות, מים , חשמל או לפחות הכנה למחוונים במידה ותרצה להשכיר).

מערכת חימום רצפתית על מים היא פינוק אדיר (בפרט אם יש צנרת גם תחת אגן הדוש ורדיאטורים במקלחות).
אבל , אני טעיתי ובניתי מע' על נפט (אז היה זול ) , היום לתכנן עם צובר גז בלבד !

איסוף מים ממקלחות וכיורים (למעט מטבח) , יכול לצמצם מאד עלויות השקייה.

תכנון הגינה מראש (מיקום עצים, פינות הצללה, מנגליה על גז) כולל תאורה ומערכת השקיה.

תכנון מראש מע' אזעקה/התראה (שקטה ורועשת ) עם יכולת לשליטה להקפית בלבד (ניתן להסתובב בבית) ומלאה (כולל גלאי נפח בבית) .

ארון תקשורת גדול נפרד מארון החשמל , צנרת מכל חדר לארון (תשתית אינטרנט קווית).

דברים כלליים,
בחירת אדריכל חוץ ופנים הכי קריטית (מהנדס עדיף שיבחר האדריכל).
פיקוח מאד קריטי למצוא מקצוען ולא תכמן ...

תשקיע בבידוד איכותי (בלוקים, חלונות).
מעלית אל תתקין ! אחרת חלים עליך חוקי משרד העבודה גם אם זה בית פרטי .
התנהלות מול קבלנים / קבלני משנה,
כולם נחמדים טרם שקיבלו העבודה, אח"כ הסיפור שונה !
למען השקט הנפשי שלך, אל תהיה חבר שלהם , אל תסטה בשקל כשהם מתבכיינים ומספרים שטעו בחישובים.
תמיד תתן להם לרדוף אחריך על הכסף ולא הפוך , אל תיפול במחשבה שאם תהיה "לארג' " הם יבנו לך טוב יותר או בלוחות הזמנים.
לכל הצעת מחיר תגיע עם תיק מפרט מלא שכולל סוג החומרים ומאיזה יצרן.
קח בחשבון שבסוף תהיה סטיה בעלויות של עד 30% למעלה (תשתדל להיות ב 10%) וכן כניסה מאוחרת יותר.

בהצלחה
רענן

boaz avrahami
05-05-21, 11:11
עוד דבר קטן

אל תתוכח עם האשה על כלום.
זה רק יקרב את הגרושין והמועד שכל הבית ישאר שלה. זה לרוב מה שקורה.
פשוט תהיה כנוע עד מנותק!

תבריח כסף מהבניה לחשבון סודי בשביל שלא תישן באוטו [emoji56]

ש01
05-05-21, 12:17
כתבו כמעט הכל,
2 הגרוש שלי:
- גג סולרי.
- יחידת דיור עם יציאה פשוטה לרחוב. אני הקשבתי למהנדס ולא עשיתי. עכשיו תכפיל 25 שנה באובדן הכנסה של לפחות 2000 ש"ח בחודש.
ובשנים האחרונות, כל ביקור של סבאסבתא אחד הצאצאים צריך לפנות את החדר...
- חדרים גדולייייייייים (אצלי חדרי ילדים 14-16 מ"ר. קטנים מידי..
- הפרדת רשויות - מרחק בין החדרים שלכם ושל הצאצאים. עכשיו שיהיה לכם שקט. בעתיד שיהיה לה/לו נוח להביא את החבר/ה ולעשות מה שרוצים...
- חשוב מאוד, יש פנטזיה יקרה - הישר למשכנתא. (חבר רצה סירה ב-60 אש"ח. נורא יקר נכון? במשכנתא זה היה בטל ב-60.... אז אחרי שנה היה בית חדש וסירה חדשה)

nirs
05-05-21, 13:23
1. לסגור עם מעצבת פנים (וחוץ) בראש שלך, לפני הכל.
2. לקחת פרוייקטור (לא מפקח). בניתי פעמים וזה הבדל עצום. גם בעמידה בזמן וגם בעמידה בתקציב.
ועוד דבר קטן (ושימושי) במידה ומדובר ב 2 קומות, פיר לכביסה מהקומה העליונה לתחתונה (רצוי ישירות למכונת הכביסה)

Sent from my iPhone using Tapatalk

nitzan
05-05-21, 18:02
דבר קטן אבל מאד שימושי מנסיון, מפסק שליטה על התאורת החוץ ההקפית ליד הראש בחדר השינה.

shachar
05-05-21, 19:11
הרבה המלצות חשמל...

חשמל גינה/חוץ. על פחת נפרד בגלל יותר רגישות לרטיבות.
גם של הסדנא/מערה כדי להפריע את שלוות הדיירים האחרים.
יותר מעגלים והפרדות.

גם אם לא תכננת חשמל חכם,
לפחות שיהיה "0" בכל מפסק.

נקודת רשת/צנרת תקשורת ליד הראש השקיה.
גם מאחורי הטלויזה

את כל מתגי התריסים שמתי בכניסות לחדר, אם אין סגירה מרכזית אז יותר קל לרוץ לסגור בין החדרים.

לחשוב מראש היכן נמצאים המנועים של המזגנים.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

MichaGG
06-05-21, 00:18
מיקומי השירותים
והכנת תשתית צנרת לבניית יחידות דיור בעתיד הרחוק רחוק

תיארת שזה משהו קיבוצי, תוודא את עניין החיבור למערכת ביוב, גם שאזור החיבור נקי ולא עמוס שייווצר סתימה (ובעתיד הצפה בתוך המבנה)

והמון בהצלחה

jacob72
06-05-21, 02:50
בכללי תשתיות .
תדמיין את כל הפנטזיות העתידיות שלך : חשמל,תקשורת,גז,ניקוזי מים וגינה,ועד אספקת מים. תשתיות מתח נמוך (ואפילו רק הכנה של צינור ללא כבל,רק שיהיה לך גישה בעתיד): מצלמות, אזעקה, גלאים בחדרים, מחוץ ועל המבנה, בפרופילי חלון.
והכי חשוב מבחינתי, דבר הכי פשוט עם הכי הרבה צורך, גלאי עשן בחדרים.

אם תחשוב על פנלים סולאריים ומיקומי מחברים רחוקים שוב תשתיות צנרת.

בהצלחה

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

בונה בית
06-05-21, 09:59
קודם כל תודה לכולם, מכל תגובה הפקתי מידע חשוב.

לגבי הפינת עבודה:
מעלית צריכה בסיס בטון.
הכנת חשמל לליפט? לך תדע....
לגבי חימום הבית - איזור גאוגרפי כללי? כמה קר? חימום תת רצפתי זה מפנק, אבל יקר לתחזוקה לטווח ארוך ויודע לשמור על חום, אבל קשה לו לתת בוסט חום ראשוני.
באופן כללי, ממליץ בחימום לאפשר יתירות. כלומר: מקורות אנרגיה שונים לחום - חשמל (מזגן, תת רצפתי)/גז/נפט/סולר/עץ (לא תנור בריקים שצריך חשמל כדי להזין, כי אז אין לך יתירות) - שניים מתוך הרשימה.

מתכוון להכין תלת פאזי במתחת שלי, עוד משהו מבחינת חשמל לליפט?
נושא היתירות חשוב, תודה.

Sent from my BE2029 using Tapatalk

בתור מעלית, בהנחה שזה רק לחפצים ולא אנשים, תדאג לשים קורת heb או משהו דומה בתקרה לחיבור לכננת הרמה. יעלה הרבה יותר סול ממעלית "אמיתית".
אני לא יודע אם זה נכון אבל אם תוכל להכניס את הארונות לתוך הקיר, בנישה, אז זה אולי לא יחשב באחוזי בניה.
רצפת בטון מוחלק עם החומר שמונע ממנו להתפורר לאבק, לדעתי זה must.
אם לחניה שלך יש גובה וגג אז תדאג להכניס לתוכו שוב כמה heb או דומה בשביל כננות הרמה וכדומה. תשתית תלת פאזי זה לדעתי ברור. תאורה טובה ומלאה. פתח למערכת שאיבת אבק. מקום למאורר חיצוני להוצאת עשן, ריחות ואיוורור של המקום.
מה זה קורת HEB?
אני מתקוון לשים קורה עם כננת חשמלית, ולאט לאט להפוך את הסל שלה לשמהו מאוד מסודר, אבל סל.

ותתכנן חדר מסאז' ופינוקים לאשה שהרשתה לך לעשות כזה מאן קייב. מגיע לה!
בהחלט. :)

נעלם לי שקעים מחופים ברצפה.
במטבח ובסלון
מה זה?

אלדר. אחד החברים בפורום, מתקין מערכות חימום רצפתיות.
אני מניח שכדאי להתייעץ איתו.

אני חושב שכדאי לתכנן מראש,
גג שאפשר להתקין עליו מערכת סולארית בצורה מיטבית.
יש למישהו טלפון שלו?

1. לסגור עם מעצבת פנים (וחוץ) בראש שלך, לפני הכל.
2. לקחת פרוייקטור (לא מפקח). בניתי פעמים וזה הבדל עצום. גם בעמידה בזמן וגם בעמידה בתקציב.
ועוד דבר קטן (ושימושי) במידה ומדובר ב 2 קומות, פיר לכביסה מהקומה העליונה לתחתונה (רצוי ישירות למכונת הכביסה)

מה זה פרוייקטור? מה ההבדל ממפקח?

לגבי יחידת דיור, כרגע אין לנו אופציה לשתי קומות, ובקומה אחת לא תכנס גם יחידת דיור וגם מן קייב.
אני מתכנן להכין תשתית לקומה שניה, השאלה כמה בכלל צריך להכין.

בכל מקרה רשמית אסור להשכיר יחידות בקיבוץ, וגם אם אשכיר זה לא יהיה בזמן הקרוב ( לא מתחילים ככה...)

באופן כללי אנחנו מנסים לבנות יחסית צנוע כדי להשאיר הרבה חצר, אחרי הכל אם לא נשארת חצר אפשר לעבור לגור בעיר.

דבר נוסף, לא יהיה קמין, זה לא חוקי בקיבוץ (ולאט לאט לא יהיה חוקי בעוד הרבה מקומות) וגם אין צורך עם חימום רצפה.

שוב תודה לכולם

boaz avrahami
06-05-21, 10:07
בטח קמין עץ לא חוקי, יש הגבלות על גז או נפט/סולר?!
תנור נפט זה מאוד נעים בבית...

שקעים-
זה טוב לאי ולמטענים על השולחן בסלון ועוד כל מיני.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210506/0a1843a3979c0c31689e56a708ac545b.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210506/9998d5c867a849237f36ee24cc28e390.jpg

לגבי מפקחים/ אדריכלים.
תזכור שהם מקבלים לרוב כסף גם מבעלי המקצוע והספקים.
לפעמים זה בסדר אבל תמיד זה על חשבונך ועבורם זה סעיף הכנסה חשוב.

lizard
06-05-21, 10:43
Heb
זה פרופיל דומה לדאבל טי אבל מיועד לקונסטרוקציות. יותר חזק מדאבל טי

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

nirs
06-05-21, 10:46
מה זה פרוייקטור? מה ההבדל ממפקח?

הבדל גדול...
מפקח מגיע בקבועי זמן ובודק את איכות וטיב העבודה.
פרוייקטור מנהל את הפרוייקט, בפועל:
1. מביא מספר הצעות מחיר לכל פעילות נדרשת (בהתחלה, אספתי הצעות במקביל, אבל מהר מאוד הבנתי שאין סיבה).
2. מתזמר את כניסת בעלי המקצוע בזמן.
3. אחראי על הלו״ז (הכנסתי בשכר שלו צו׳פר לסיים בזמן ולכן בעלי המקצוע עבדו אצלי גם בשישי ובערבי חג)
4. בעלי המקצוע, ששכרתי (אני שילמתי להם בפועל) עובדים עם הפרוייקטור לאורך שנים ומחוייבים לו באיכות ובלו״ז. (אצל הפרוייקטור שהעסקתי, מי שלא עמד בדרישות, עף ולא עבד איתו יותר).
בפועל, בעלי המקצוע שעבדו אצלי (עם הפרוייקטור), היו ברמה הרבה יותר גבוהה מבעלי המקצוע שעבדו אצלי בבניה הראשונה (שוניהלתי לבד).
לסיכום, נכנסתי לבית ביום שבו תכננו להיכנס (שנה מראש). החריגה התקציבית היתה פחות מ10%.

סולי
06-05-21, 10:56
אני רק שאלה,
הפרויקטור עושה גם את הפיקוח מוודא את טיב העבודה ושנתמדים למפרט/תוכנית?

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

שמעון.פ
06-05-21, 11:03
יש למישהו טלפון שלו?

שלחתי לך בהודעה פרטית.

boaz avrahami
06-05-21, 11:30
לאף פרוייקטור/ מפקח אין אחריות מקצועית על איכות העבודה

nirs
06-05-21, 11:48
אני רק שאלה,
הפרויקטור עושה גם את הפיקוח מוודא את טיב העבודה ושנתמדים למפרט/תוכנית?

הפרוייקטור שאני העסקתי, ביקר את טיב וואיכות העבודה (ואני הסתפקתי בו).
מכיר כאלו שהעסיקו גם וגם.

בונה בית
06-05-21, 12:55
בטח קמין עץ לא חוקי, יש הגבלות על גז או נפט/סולר?!
תנור נפט זה מאוד נעים בבית...

לגבי מפקחים/ אדריכלים.
תזכור שהם מקבלים לרוב כסף גם מבעלי המקצוע והספקים.
לפעמים זה בסדר אבל תמיד זה על חשבונך ועבורם זה סעיף הכנסה חשוב.
יהיה חימום תת רצפתי, הנפט מתייקר... והבית לא גדול במיוחד, כנראה שלא יהיה קמין מכל סוג שהוא.

הבדל גדול...
מפקח מגיע בקבועי זמן ובודק את איכות וטיב העבודה.
פרוייקטור מנהל את הפרוייקט, בפועל:
1. מביא מספר הצעות מחיר לכל פעילות נדרשת (בהתחלה, אספתי הצעות במקביל, אבל מהר מאוד הבנתי שאין סיבה).
2. מתזמר את כניסת בעלי המקצוע בזמן.
3. אחראי על הלו״ז (הכנסתי בשכר שלו צו׳פר לסיים בזמן ולכן בעלי המקצוע עבדו אצלי גם בשישי ובערבי חג)
4. בעלי המקצוע, ששכרתי (אני שילמתי להם בפועל) עובדים עם הפרוייקטור לאורך שנים ומחוייבים לו באיכות ובלו״ז. (אצל הפרוייקטור שהעסקתי, מי שלא עמד בדרישות, עף ולא עבד איתו יותר).
בפועל, בעלי המקצוע שעבדו אצלי (עם הפרוייקטור), היו ברמה הרבה יותר גבוהה מבעלי המקצוע שעבדו אצלי בבניה הראשונה (שוניהלתי לבד).
לסיכום, נכנסתי לבית ביום שבו תכננו להיכנס (שנה מראש). החריגה התקציבית היתה פחות מ10%.

הבניה היא ע"י קבלן מרוכז שאני לא יכול לבחור. הוא כמובן מביא בעלי מקצוע וכו, האם פרוייקטור עדיין רלוונטי במצב כזה?

- - - Updated - - -

Heb
זה פרופיל דומה לדאבל טי אבל מיועד לקונסטרוקציות. יותר חזק מדאבל טי

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

אם אני רוצה להעלות ציוד לגג, מן הסתם הקורה צריה להיות משמעותית מעל הגג.
אתה ממליץ לבנות חרגול מעל הגג? או קורה מוטמעת בגג כדי לבסס עליה מתקן בעתיד?

לגביי גגות בחניות, באזור שלי לא יהיה קיורי מראש, אלא משהו שאבנה עם הזמן.
בחניה של אישתי, החניה הרשמית, מותר לנו לקרות, אבל אני מתבלט אם לעשות את זה כי זה הכניסה לבית/חצר.
אולי רק עמודים וגג. בכל מקרה זה לא יהיה שטח אחסון כי זו הכניסה לבית.

raanan
06-05-21, 13:27
יהיה חימום תת רצפתי, הנפט מתייקר... והבית לא גדול במיוחד, כנראה שלא יהיה קמין מכל סוג שהוא.
שקול טוב טוב מה מקור האנרגיה שיהיה והשלכות על הבריאות.

הבניה היא ע"י קבלן מרוכז שאני לא יכול לבחור. הוא כמובן מביא בעלי מקצוע וכו, האם פרוייקטור עדיין רלוונטי במצב כזה?
יש לך קבלן ראשי שלא אתה בוחר אותו ?
אם כן,
קח עו"ד שיהיה מעורב היטב בחוזה (כולל בדק ויכולת יעוץ חיצונית לטיב הבניה בתהליך)
ותתיעץ עם מבין בתחום על נושא פריסת התשלום בהתאם להתקדמות.
רמז, הקבלנים פורסים בצורה כזאת שבכל שלב אם הוא נעלם, אתה בהפסד עצום להשלמה ע"י קבלן אחר.

בהצלחה
רענן

nirs
06-05-21, 13:31
[QUOTE=בונה בית;943266]יהיה חימום תת רצפתי, הנפט מתייקר... והבית לא גדול במיוחד, כנראה שלא יהיה קמין מכל סוג שהוא.

- - - Updated - - -

ממליץ מאוד לעשות הכנה לקמין גז (לעתיד)...

boaz avrahami
06-05-21, 15:55

- - - Updated - - -

אם אני רוצה להעלות ציוד לגג, מן הסתם הקורה צריה להיות משמעותית מעל הגג.
אתה ממליץ לבנות חרגול מעל הגג? או קורה מוטמעת בגג כדי לבסס עליה מתקן בעתיד?

לגביי גגות בחניות, באזור שלי לא יהיה קיורי מראש, אלא משהו שאבנה עם הזמן.
בחניה של אישתי, החניה הרשמית, מותר לנו לקרות, אבל אני מתבלט אם לעשות את זה כי זה הכניסה לבית/חצר.
אולי רק עמודים וגג. בכל מקרה זה לא יהיה שטח אחסון כי זו הכניסה לבית.

היום אתה חושב כך ומחר תחשוב אחרת...
בית בונים לשנים.
אם ניתן שיהיה מקום לקמין נפט/גז בתוכניות ותכניס צינור גז בשני שקל מהפינה החוצה לכיוון מיכל.

בעוד עשרים שנה יתחשק לך אחרת תוכל לממש.
בעצם המכנה המשותף של רוב העיצות כאן הם לפקוח לך את העיניים לגבי אפשרויות עתידיות.
מה אתה צריך עכשיו אשתך יודעת יותר טוב ממך.

אגב, חימום מים. תשקול חימום מים על גז.
זה תשתית שונה במקצת.

shachar
06-05-21, 16:11
אגב קמין גז,
יש היום קמינים בילטאין מרהיבים במחירים לא גבוהים במיוחד.
למי שאוהב להבות מרצדות...

OFF-RoaD
06-05-21, 16:17
אגב קמין גז,
יש היום קמינים בילטאין מרהיבים במחירים לא גבוהים במיוחד.
למי שאוהב להבות מרצדות...המלצה על מותג/חנות? מה חשוב לבדוק?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

shachar
06-05-21, 16:24
המלצה על מותג/חנות? מה חשוב לבדוק?

Sent from my SM-N960F using Tapatalkהתרשמתי מהקנקן אבל לא יודע להגיד על התוכן.

אני עם קמין עץ ...

נמרוד
06-05-21, 16:25
לגבי השאלה המקורית - רצפת בטון בריאה מספיק לכל אזור העבודה, שהיא חלק מהיסודות של הבית. מהבית ועד הגדר של המגרש. ונקודה של חשמל תלת פאזי עבור ציוד תלת פאזי שיכול ליפול לך לידיים במהלך השנים. איך הרבה ציוד כזה שבאמת צריך, אבל קומפרסור או רתכת תעשייתית משומשת זה אחלה.

לגבי השאלות הכלליות - תזהר מההמלצות כאן. כולן נכונות - למי שנותן אותן אבל לא פחות חשוב, לשעתן ולמקומן.

מי שבנה לפני 5, 10, 15 שנה - המון דברים השתנו. ומי שבנה ברמת הגולן, בעמק יזרעאל, בשרון, בשפלה, בנגב, בערבה... סיפורים שונים לגמרי. היועצים הטובים הם אלו שבנו לאחרונה וממש באזור ואפילו בישוב שלך. מה גם שאם אני מבין אתה בעצם לא ממש בונה בעצמך אלא אתה בקיבוץ ויש כבר קבלן שבונה את כל השכונה... אז מצד אחד, תנחומי (לא על הקיבוץ, על הקבלן המרוכז שכבר זכה בעבודה ואין לו אינטרס לספור אותך - בעייה) - ומצד שני ברכותי, כמה שפחות אפשרויות לבחור, יותר קל!

בונה בית
06-05-21, 16:29
היום אתה חושב כך ומחר תחשוב אחרת...
בית בונים לשנים. בהחלט יכול להיות, אכניס לטבלה :)
אם ניתן שיהיה מקום לקמין נפט/גז בתוכניות ותכניס צינור גז בשני שקל מהפינה החוצה לכיוון מיכל.

בעוד עשרים שנה יתחשק לך אחרת תוכל לממש.
בעצם המכנה המשותף של רוב העיצות כאן הם לפקוח לך את העיניים לגבי אפשרויות עתידיות. זו בדיוק הסיבה שפתחתי את שירשור
מה אתה צריך עכשיו אשתך יודעת יותר טוב ממך.

אגב, חימום מים. תשקול חימום מים על גז. להבנתי, אם חימום הרצפה על גז זה כבר בא ביחד.
זה תשתית שונה במקצת.
תודה

MMR
13-05-21, 02:07
חשמל: קופסאות עומק + קו 0, אם תרצה בעתיד בית חכם, המחירים צונחים עם הזמן.
הרבה שקעים, לפחות אחד בכל דופן של חדר.
מזגנים עיליים בחדרים, בשום אופן לא vrf וכו' זה לא רלוונטי לבית פרטי בו אין מגבלת מקום למדחסים.
תשתית תקשורת לכל המאיידים לטובת שליטה עתידית.
שקעי חשמל חוץ מוגנים בכל החזיתות החיצוניות.
הכנות לשער חשמלי, אינטרקום בכניסה.
תאורות חוץ בקירות + הכנה בחומות, לא לחסוך.
תקשורת למחשב השקיה.
הכנות למטבח חוץ בדגש על מים ניקוז וגז.
תלת פאזי בחניה, בכיריים, מזגן, משאבת חום.
בגג- שקע+ הכנת תקשורת+ גז לטובת חימום בגז סמוך למפסק, נקודת תאורה בגג אחת לפחות שימושי מאוד!
שרוול הכנה גדול בגג לארובת קמין, לקולט אדים, לוונטה.
שרוולים לטובת הכנה למערכת סולארית.
שרוול 50 ממ הכנה בתקרת סלון + שקע לטובת מקרן.
ממליץ ללכת מראש על חיבור 3*40.

אינסטלציה: להכין 2* שרוול 50 בקיר חוץ בין הגג למיקום משוער של בריכה לטובת חימום סולארי למים+ נק' חשמל לטובת משאבת סירקולציה.

אני הכנתי בחניה גם בור טיפולים+ מכסה שמשמש אותי לעיתים רחוקות.

שאברב= שטות, אל תעשה.

מעצבת פנים: לא להתקמצן, רוב הסיכויים שיהיו לה טיפים ששווים זהב.

חימום תת רצפתי : מים בלבד.

shmulikipod
13-05-21, 10:09
הצעה ושאלה בעקבותיה.
אם תגורו במקום עם גינה רחבה הייתי שוקל להכניס מערכת מחזור מים אפורים, הבנתי שאם יש דשא זה יוריד משמעותית את תשלום המים.
ועכשיו לשאלה, מישהו התנסה במערכת כזאת? יכול להגיד מה העלות שלה וטווח השנים שהיא עובדת? מה התחזוקה השוטפת שלה? ומה החסרונות של מערכת כזאת?

מיכה100
13-05-21, 12:20
שאברב= שטות, אל תעשה.
.

שאברב= מדהים, מומלץ בחום.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

אלדר
21-05-21, 17:54
אשמח לייעץ בבחירת מערכת חימום תת ריצפתי
אלדר floor heating 0503780000

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

אומי5
26-09-21, 09:56
תודה לאלדר על מידע חשוב.

הגיע הזמן "לצאת מהארון" הבטחתי הסבר:

אנחנו גרים בקיבוץ שהתכוונו להקלט בו, התהליכים שם יקחו עוד הרבה שנים ומצאנו אופציה להתקדם הרבה יותר מהר בקיבוץ ליד.
מכל מיני סיבות שרק בקיבוץ יכולות להיות, לא יכלנו שהנושא יהיה ידוע בקיבוץ הנוכחי.

לא שכל הסיבות נעלמו, אבל הדברים התקדמו והסוד כבר לא סוד.

אשמח עם מי מהמנהלים ישנה את הכותרת ל"בגי"ה-אומי בונה בית" , תודה.

wonderd
26-09-21, 12:19
אני רק יכול להוסיף שנקל קטן בנושא תשתיות חוץ - לא לשכוח צנרת ריקה מצד לצד בכל שביל ובכל משטח בטון.
קבלנים ולקוחות נוטים לשכוח ואז מתפתח שירשור "איך אני מעביר צינור מים/קו חשמל מתחת לרצפת בטון"....

ארון חשמל משני תלת פאזי חשוב וכבר כתבו מספיק על חשמל, מה שלא ראיתי וחשוב מאוד לדעתי - הכנה לכיור באיזור העבודה - כולל ניקוז לביוב.

בהצלחה בבניה, אני בניתי לפני 3 שנים ומגרד לי לבנות שוב.

boaz avrahami
26-09-21, 13:33
הראשון תשבור,
השני תמכור,
בשלישי תגור…

משפט חזק של אחד הפועלים שלי בתגובה לנסיונות שלי לקחת הכול בחשבון.

אני יכול להוסיף לך עוד משפט אופטימי-
אין מושלמות בבניה. אל תפתח ציפיות. החיים והצרכים מתפתחים מעט שונה מהתוכניות כרגע. ותמיד תגלה פאשלות שלך ושל הבנאים בהמשך.

אבל הטיפ אולי הכי חשוב למניעת עוגמת נפש - תעשה איטום הכי טוב שאתה יכול.
מכיר אנשים שבכו מרוב תיסכול על שטויות שנעשו במהלך השלד.
זה אחת הצרות הכואבות ביותר לתיקון.

ישי
26-09-21, 15:02
אומי, עכשיו אפשר להגיד לך גם כאן בהצלחה!
לדעתי גם חשוב מאוד להגיע להחלטות כזוג לפני כל תהליך כדי למנוע בלאגן בעתיד.
בהצלחה! (גם לנו...)

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

אומי5
26-09-21, 15:42
החלטנו מזמן, שתי בנות זה מספיק!

המשוטט
26-09-21, 18:53
החלטנו מזמן, שתי בנות זה מספיק!כן....
אנחנו קובעים [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

ולגבי הבית - כל הברזים החיצוניים למעט זה של מע׳ ההשקיה - עם מים חמים......

OFF-RoaD
26-09-21, 19:49
My 2 cents...

1. לקחת כבר בשלב התכנון מעצב/ת פנים טוב/ה, שבמקביל לאדריכל תחשוב על התכנון הפנימי, מיקומי הכנות חשמל, תכנון מטבח וחדרי רחצה - וכדומה. בד"כ אדריכלים מסתכלים על הדברים ברמת המקרו יותר ולא יורדים לפרטים (למרות שהם כולם יגידו לך אחרת. זה לא המקצוע שלהם והם לא טובים בזה).

2. להכין תקציב מסודר, ולהבין שאתה הולך לחרוג ממנו ב10-15%. כי אלו החיים ואף אחד, חוץ מאלו שמראש לקחו הרבה ספייר, לא מצליח לעמוד בתקציב ולחשוב על הכל מראש (בטח בבניה ראשונה).

3. תסגור את הדברים כמה שיותר מראש ותרוויח פעמיים. פעם ראשונה תנעל מחירים (כל מה שקשור לענף הבניה מתייקר בטירוף בחודשים האחרונים, וסביר מאוד שזה הולך להמשיך במגמה הזו גם קדימה), פעם שניה תגלה מראש כל מיני הפתעות, ולא תגלה בדיעבד שאם היית מקטין את רוחב המטבח ב2 סנטימטר היית חוסך 1000 שקל על כל מטר אורך שיש.

4. תחשוב נגישות, כבר מעכשיו. שלא תדע, אבל אם כן, שההסבה תהיה כמה שיותר מהירה וקלה.

5. יתכן מאוד שכדאי לך לקחת משכנתא גבוהה מאוד, יותר ממה שאתה צריך, ולהשאיר לך כסף פנוי. פה תרוויח שלוש פעמים: פעם ראשונה כי לא תצטרך להיחנק כדי לגייס הון עצמי, פעם שניה כי יהיה לך כסף לכל הבצ"מ, ויהיה בצ"מ, פעם שלישית כי הכסף היום כל כך זול, שעדיף לקחת אותו ולהשקיע במסלול סולידי על פני לשים אותו בקירות. תתייעץ עם איש מקצוע טוב כמובן על המקרה הספציפי שלך, אבל שווה לבדוק.

בהצלחה!

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

איל מ
28-09-21, 13:45
.

אבל הטיפ אולי הכי חשוב למניעת עוגמת נפש - תעשה איטום הכי טוב שאתה יכול.
מכיר אנשים שבכו מרוב תיסכול על שטויות שנעשו במהלך השלד.
זה אחת הצרות הכואבות ביותר לתיקון.

+1
אנחנו הבאנו פיקוח חיצוני במיוחד לנושאים האלו.
וגם,
לא לחסוך בהוצאות על סוגי חומרים. לא תמיד הכי יקר הוא הכי טוב, אבל בד"כ כן. אם כתוב בהוראות של החומר שצריך יסוד כלשהו, ודבק כלשהו אחר, ורשתות לטיח אז לשים, גם אם הקבלן יודע בוודאות מנסיונו שלא צריך.כי הרבה פעמים,כמו במצברים, פשלות של שימוש בחומרים יתבררו אחרי תקופת הבדק. (בעיות איטום בשל פגם בתכנון או בביצוע, דווקא כן יתגלו בחורפים הראשונים).

Derish
29-09-21, 02:10
בהצלחה בפרוייקט! עדכן אם תצטרך המלצה על מקצוען בתחום הבית החכם, מיגון ושאר תשתית אלקטרונית.

אומי5
21-08-22, 18:48
בהמשך לשאלה ששאלתי את חנן בשירשור האיוניק :

לצורך הדיון צריך להפריד את זה למקרים שונים:

האם אתה רוצה לדעת מה צריך מבחינה פרקטית? זה תלוי בנסועה שלך, וכמה שעות ביום הרכב עומד ליד המטען. אם אתה צריך להשלים מעט קוט"שים ביום והרכב נמצא מספיק שעות ליד המטען אז גם 25Ax3 יספיק.

האם אתה רוצה למצות את הספק הטעינה המירבי של הרכב? רכב עם טעינה תלת פאזית של 11kw יקח 16 אמפר מכל פאזה. 40Ax3 ישאיר מספיק לבית. רכב עם טעינה חד פאזית של 7kw יקח 32 אמפר, ואז 40Ax3 זה גבולי מאוד.
ואם בהמשך יהיו שני רכבים? ואם כבר יהיו נפוצים רכבים עם יכולת טעינה של 22kw? אז נוכל לטעון אותם באופן מנוהל, אבל אם רוצים למצות את כל יכולת הטעינה שלהם בלי חשבון, אז 63Ax3 זה המינימום.
לכן אני החלטתי שאני לא מסתפק בשדרוג של 40Ax3.

השינוי בדיעבד אם הקוברה אצלך מהפילר לבית מספיק גדולה והכבל בפנים לא תקוע הוא לא מסובך. אצלי זה היה די תקוע, והיינו צריכים שישה אנשים כדי להעביר את הכבל הגדול, וירקנו דם שעתיים. למי שבשלב הבנייה עדיף לדעתי לפתור לפחות את עניין הכבילה מראש עם כל החומרה הנדרשת, גם אם מחליטים לא לשלם לחח"י על השדרוג הרשמי.

כיום מובטח לי 3X40, מה המפרט שאני צריך לדאוג שיהיה בבית כדי לתמוך בשדרוג עתידי ל63X3?
מה זה בכלל קוברה ופליר?

עירא
21-08-22, 18:54
קוברה - צינור להעברת כבלים לרוב בצורת קורדרוי (כמו שרשורי ברכב בלי החתך לאורכו)
פילר - הקוביית בטון של חברת חשמל בגבול המגרש שאליו מעבירים את הזנת החשמל לבית (יש גם פילר תקשורת של בזק/הוט)
מבחינת תשתית אתה צריך שהגידים של כבל ההזנה מארון החשמל לפילר יהיו כאלו שמותר להזרים בהם 63 אמפר כלומר 16ממ״ר

חנן-ג'יפולוג
21-08-22, 20:12
בול. ותחשוב טוב גם על התשתית מארון החשמל לחנייה.

בנוסף, אל תחשוב רק על טסלה מודל 3. יש לך עוד לפחות 40 שנים מוטוריות. מה לגבי האמר חשמלי, עם סוללה של 210 קוט"ש? צריך וואחד צינור למלא את הבריכה הזו.

לי זה כבר מאוחר מדי. הבית בנוי מזה 9 שנים. אצלך הפער בין תשתית תואמת עתיד לפרויקט פינוי בינוי עתידי בחצר הוא מאות עד קצת מעל לאלף ש"ח לכבל עבה יותר. תשקיע.
קוברות זו התחלה טובה, אבל החיים מלמדים שהן הרבה פעמים מתכופפות או מתמלאות בבטון, בטעות או בזדון, במהלך הבנייה. עדיף שיהיה בהן כבר עכשיו כבל עבה.

יניב עמית
21-08-22, 21:40
לפילר ח"ח תשלח 2 קוברות ועוד צינור 25 מריכף
לטובת כל מיני דברים עתידיים(פנלים סולריים לדוגמה) וכן לטובת כבל תקשורת(צינור 25)
הכבל שצריך להעביר לטובת 63 אמפר הוא בחתך 16 כל גיד.
ממליץ להעביר כבל חמישה גידים למקרה שתצטרך איפוס מתקן לטובת שיפור ארקה(חיבור בין אפס לארקה
המתבצע כיום בתוך פילר ח"ח)

regev
21-08-22, 23:16
העצות כאן יעילות מאוד ולמעשה כל הלקחים שלי מבניית ביתי נכתבו כאן כבר.
שרשור חשוב ומועיל מאוד.
לגבי חימום רצפתי- רק על מים. אצלי בניתי בעצמי מערכת קולטי שמש ומשאבת סחרור שתורמת מהותית לצמצום חשבון החשמל בחורף. יש מישהו מהצפון שאפשר למצוא באינטרנט שמציע הסבת מזגן לשימוש כמשאבת חום לחימום תת רצפתי. יש כמובן גם לרכוש משאבת חום יקרה ואז לתקן אותה זה יקר.

אשתי והילדים אומרים שהחימום הרצפתי משמעותי מאוד לאיכות החיים בבית.

סקיילייט- חלון בגג לתאורה- עשיתי וזה משמעותי מאוד ומומלץ ביותר. אצלי החלק העליון הוא זכוכית שכבתית מבודדת (עשיתי לו כיסוי קיץ שאני מסיר בחורף), ובנוסף הוא מתרומם עם חלונות צד בגובה 30 ס"מ מעל הגג- מכניס יופי של אור בקיץ אך לא שמש ישירה. בפאה הצפונית נפתח (יש נקודת חשמל למנוע שלא התקנתי, פותח וסוגר עם מוט ואין תלונות).

תקפיד בכל הכח על איטום - כל שלב בבנייה שמשפיע על איטום. בכל הכח.

הכנה לבנייה לגובה- בהחלט ייתכן שבעוד עשרים שנה ייכנסו שינויים בהגדרות תמ"א באזורך והיישוב יקבל היתר לעלות קומה.
תכניס לתכנית השלד דרישה לשאת שלוש קומות. ההפרש בכסף לא יורד אותך על הברכיים, אבל יהפוך את הבית לכזה שיכול לצמוח.

ושוב- העצות של קומי בנושא נקודות חשמל, קטרי צנרת, תכנון מיקומי מנועי מזגנים, קורות פלדה להטמיע בתקרה, הכנת יסודות לעמודים, רצפת בטון מבוססת היטב וכל היתר-
עצות זהב.
אני עם חמישה ילדים. רק בת אחת.
אז החלטנו...

kd2
22-08-22, 00:04
מכל מיני סיבות שרק בקיבוץ יכולות להיות, לא יכלנו שהנושא יהיה ידוע בקיבוץ הנוכחי.

כקיבוצניק בתהליך...

ניהלת פה מבצע כל כך מסוכן מורכב והירואי, שקטן עליך כל נושא בניית הבית. אתה תסתדר.

---------

בחשמל יש הרבה עצות טובות בשלב התיכנון, אבל זה גם עולה הרבה כי אין לזה סוף.
ולכן צריך לתעדף.
אני חושב שהכלל המוביל הוא כמה שיותר להמנע מחציבות עתידיות / הרמת מדרכות וכו...
כל השאר יהיה אפשר תמיד לשדרג.

ש01
23-08-22, 12:26
בהצלחה,

לגבי הבנות - מכיר מישהו עם שתיים, אמר שהסיכוי לבן אחרי שתי בנות זה 1:10 - הוא לא מוכן לקחת סיכון.

בשלבים שונים של הבניה נדרש אישור הצהרה של יועץ בטיחות - זכור שיש כאן אחד...

אומי5
23-08-22, 14:09
תודה, אבא שלי ואחי חזקים בתחום הבטיחות, וגרים קרוב יותר :)

אבי ביטר
23-08-22, 15:32
איטום
איטום
איטום

ליקוי מס 1 בבנייה הישראלית.

והכנה בחניות ל 2 רכבים חשמליים כמובן.

ועוד משהו לא בתחום הפונקציונאלי, יותר אוירתי - חלונות/פתחים כמה שיותר גדולים. כולל בשירותים.
יש לזה חסרונות בידודים, אבל היתרונות עולים עליהם לדעתי - הרבה אור, אוויר, אווירה.

בהצלחה אתה ממש תזדקק לה 😂

אומי5
23-08-22, 15:53
דיברתי היום עם המנהל העבודה.
בין היסודות (קלונסאות) מחברות קורות בטון, הקורות נאטמות מההיקף של הבית, בין הקורות יש שכבת קלקר של 25 סמ ומעליה יציקת רצפה.

זה תקין?
באופן כללי זה בניה מרוכזת אז אין לי הרבה מה לעשות, אבל נניח שאני מצליח להתעקש, יש מה לשפר פה?

לגבי מזגנים, האם יש טעם בVFR ב140 מטר בית?
אני מניח שלא, ושנתקין מזגן בכל חדר, האם יש טעם למזגן אחד בתקרה לכל חלל הסלון והמטבח או שגם שם לשים לכל אחד מזגן ומקסימום מפעילים את שניהם? (הסלון והמטבח הם כמעט חלל אחד אבל בדירוג שיצרית תעלת חימום די מכוערת לכיוון המטבח).

אני יכול לקבל בחינם מזגן 1.5 כוח בן חודשיים שיפורק מחר, יש טעם לקחת ולאחסן לשנה+ ? מתקינים מוכנים להתקין מזגן שהם לא מכרו?

שוב תודה לכולם

Udim
23-08-22, 16:00
לא אכתוב שוב איטום, אבל צדק כל מי שרשם את זה, איטום טוב אפשר לעשות רק בשלב הבניה לאחר מכן הכל זה פלסתרים חלקם טובים יותר חלקם פחות אבל זה יהיה רק פלסתר
הבית שלי יושב על קומת מרתף שנוגעת בקרקע בכל ההיקף שלה, הדבר הכי גרוע שאפשר מבחינת איטום
בגלל שחששנו מזה התייעצנו הרבה ובסוף אני חשוב שהעצה הכי טובה היא לקחת יועץ של חברת חומרי בניה סטייל תרמוקיר, היעוץ הוא כמובן חינם העלות היא בחומרים
בנוסף, השתמשנו בתוסף שנקרא בטון קריסטלי
עברנו כבר 4 חורפים והקומת מרתף יבשה כמו בערבה באוגוסט

באופן כללי תיקח בחשבון שעלויות בניה כרגע יהיו לך הכי זולות, גם בהיבט הכספי וגם בהיבט איכות החיים
קבלנים עכשיו נותנים לך מחירים של פרויקט בניה של בית כולל, לאחר שתסיים המחירים כבר יהיו שונים וגבוהים יותר
כל שיפוץ שדרוג לאחר מכן יצריך ממך לחיות באתר בניה וזה די סיוט

לכן אם יש לך אופציה ליחידת דיור/מרתף וכדו תנסה לפחות להכין את התשתית עבורם אם אתה מחליט לא לבנות אותם עכשיו

מבחינת התקציב, אם אתה מגובל (ואתה כנראה מוגבל), תשים את התקציב על דברים של תשתית,
אפשר להסתדר יופי לכמה שנים עם מטבח מאיקיאה אבל לחפור בהיקף הבית כדי לסדר גישה למרתף זה סיוט אח"כ ולא תמיד אפשרי

ותמשיך להתייעץ זה הדרך הכי טובה להימנע מטעויות

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

אבי ביטר
23-08-22, 16:17
בין היסודות (קלונסאות) מחברות קורות בטון, הקורות נאטמות מההיקף של הבית, בין הקורות יש שכבת קלקר של 25 סמ ומעליה יציקת רצפה.

זה תקין?
באופן כללי זה בניה מרוכזת אז אין לי הרבה מה לעשות, אבל נניח שאני מצליח להתעקש, יש מה לשפר פה?

אני מניח שלא, ושנתקין מזגן בכל חדר, האם יש טעם למזגן אחד בתקרה לכל חלל הסלון והמטבח או שגם שם לשים לכל אחד מזגן ומקסימום מפעילים את שניהם? (הסלון והמטבח הם כמעט חלל אחד אבל בדירוג שיצרית תעלת חימום די מכוערת לכיוון המטבח).

אני יכול לקבל בחינם מזגן 1.5 כוח בן חודשיים שיפורק מחר, יש טעם לקחת ולאחסן לשנה+ ? מתקינים מוכנים להתקין מזגן שהם לא מכרו?

שוב תודה לכולם

לגבי הקלונסאות והקלקרים, כן, זאת השיטה הרווחת ואין עם זה בעיה, ככה עשו גם אצלי.
יש שיטה אחרת ליסודות שנקראת רפסודה, לפי סוג הקרקע אבל זה לא רלוונטי לגביך.

כשכתבתי איטום התכוונתי לחדרים רטובים, גג, קירות משותפים בגג, יציאה למרפסת, מרפסות, חלונות.
השיטות לא מסובכות בכלל, צריך רק פיקוח, צריך לעבור ולבדוק. חשוב חשוב חשוב באמת.

לגבי תכנון מיזוג יעיל, צריך לראות את התוכנית, זה לא רציני לענות ככה.
אם יש קיר משותף למשל בין המטבח או סלון לחדר השינה שלכם, אז אפשר להוסיף פתח תריס לחדר השינה מהמזגן המרכזי למרות שיהיה בחדר השינה גם מזגן עילי.

אני לא איש מקצוע, אבל עברתי את זה פעמיים, וכנראה תהיה עוד פעם בעתיד.
אשמח לעזור.

אומי5
23-08-22, 17:00
אין דרך לשלב את המיזוג עם חדרים אחרים, זה בכל מקרה לא רלוונטי.
השאלה היא אם יש טעם על חלל כזה גדול לשים שני מזגנים נפרדים או שכדאי אחד מרכזי (שלא יעבוד על החדרים)

שוב תודה

אבי ביטר
23-08-22, 17:24
עדיף ״מיני מרכזי״ עוצמתי, שמגיע מהר לטמפ ( לא אינוורטר )
אבל אז תצטרך הנמכה ליחידה הפנימית ולתעלות ופתחי המיזוג.

זה הפתרון המועדף.

מזגנים עיליים מוגבלים ביעילות, ובפיקים כמו אירוח באוגוסט בשבת צהריים לחמין יהיה להם קשה לעשות עבןדה טובה.
אם אין ברירה אז הייתי מחפש מפלצות.
לא רשמת את המטראז בחללים האלה, גובה תקרה, חלונות. זה משפיע.

דרך אגב, ב level העממי, אני מאוד מרוצה מהמזגנים של תדיראן.

איל מ
23-08-22, 17:56
ראשית.
גם אם זה בניה מרוכזת, אפשר וניתן להביא פיקוח חיצוני.
זה מה 'אני עשיתי והיה שווה כל שקל.
לא היה כל יום כל היום באתר אלא פעמיים בשבוע ובשלבים קריטיים.
הציל לי כמה טעויות אקוטיות (בין היתר, פגיעה באיטום של הקלונסאות שהקבלן ושב שלא צריך לעשות איתם כלום.

הייתי ממליץ לך על הבחור, אבל הוא נהרג בתאונת אופנוע. ז"ל.

עירא
23-08-22, 19:50

זה תקין?

תקין זה מה שמופיע בפרט שבתוכניות. כל השאר זה אילתורים (אולי טובים, אבל עדיין אילתור).
That being said מה שאתה מתאר נשמע יחסית סטנדרטי. אצלי הקונסטרוקטור דרש גם הוספה של לוחות צמנט בורד על גבי הקורות בצידן הפנימי (איפה שממלאים באדמה ושמים אחר כך את הקלקר) בנוסף לאיטום הקורות (והרצפה שעליהן) בהיקף החיצוני של הבית.

אין קשר אמיתי הין גודל הבית לסוג המערכת. ויש עוד כל מני שיקולים בבחירת המזגנים. בגדול אם גובה התקרות בבית הוא סטנדרטי (נגיד עד 2.9 בחלל הציבורי) והמרחק מהקירות שעליהם יתלו המזגנים לא גדול מידיי ברמת הפרקטיקה אני ממליץ מזגנים עיליים נפרדים. ברמת האסטטיקה כנראה שיותר אופנתי בימינו לעשות מיני מרכזי כזה או אחר בחלל הציבורי ומזגנים עיליים בחדרים.
לגבי לקבל את המזגן ולשמור אותו, לדעתי (האישית ואני לא מתקין מזגנים) לא ממש תחסוך פה משמעותית.

חנן-ג'יפולוג
23-08-22, 20:02
אולי זה רק המזל או בחירה גרועה שלי (תדיראן) , אבל בשני המזגנים העיליים 3.5כ"ס שהיו לי בחיים, הרעש של המפוח הפנימי הוא נוראי.
אני מתפלל שהנוכחי ימות כדי להחליף אותו באחד שקט יותר, אם יש, או להחליף אותו בשניים קטנים יותר. אולי 1.25כ"ס ו2כ"ס זה ליד זה.
עד שהוא ימות, אני מדליק קודם כל את המזגן 1.25כ"ס שבפינת האוכל והוא משפיע במידת מה על הסלון. רק כשהחום בסלון נהיה בלתי נסבל אני מדליק את המזגן הגדול שבסלון, ומקלל.

אבי ביטר
23-08-22, 20:28
אולי זה רק המזל או בחירה גרועה שלי (תדיראן) , אבל בשני המזגנים העיליים 3.5כ"ס שהיו לי בחיים, הרעש של המפוח הפנימי הוא נוראי.
אני מתפלל שהנוכחי ימות כדי להחליף אותו באחד שקט יותר, אם יש, או להחליף אותו בשניים קטנים יותר. אולי 1.25כ"ס ו2כ"ס זה ליד זה.
עד שהוא ימות, אני מדליק קודם כל את המזגן 1.25כ"ס שבפינת האוכל והוא משפיע במידת מה על הסלון. רק כשהחום בסלון נהיה בלתי נסבל אני מדליק את המזגן הגדול שבסלון, ומקלל.

טוב, לפחות אין לך תקלות…😀

לי יש נסיון עם המיני מרכזי המגושם שלהם, סדרת wind 6.5 (טיפש יחסית) ומזגנים עיליים 1 כס בחדרי הילדים ו 1.25 בחדר השינה.
הקטנים מעולם לא עשו בעיות במשך 11 שנה, הגדול עבד אצלי כמו מסכן בקיץ, מהבוקר עד הלילה ובאופן כללי אנחנו אוהבים קור פינגווינים, אני לא יכול אחרת, השורשים שלי מהארצות הקרות.
בגיל 10 בערך הייתה תקלה במזגן הגדול שתוקנה בקלות, לא חסר חלפים לתדיראן גם לישנים.

בבית הנוכחי אני עם אותו סידור כבר 3 שנים, אפילו אות דגם מיושן - wind 65. סוס עבודה.

de fox
23-08-22, 20:49

שוב תודה לכולם

הייתי במצבך לפני שנתיים. הייתה דילמה האם בחלל המרכזי של סלון ומטבח לשים מיני מרכזי או מזגן עילי גדול.
השיקולים נגד מיני מרכזי זה שהוא מרעיש, גם היחידה עצמה אבל גם פתח יניקת האוויר שאמור להיות מתוכנן במיקום אידאלי אבל לרוב מותקן איפה שנוח למתקין.
בנוסף בסופו של דבר זה הרבה יותר יקר - גם ההתקנה ןגם התחזוקה. בחישוב שלי הגעתי להפרש עליות של קרוב ל 10,000 ש"ח רק על היחידה של הסלון. המזגן עצמו יקר יותר (בהשוואה לעילי) וישנה תוספת העבודה של התעלות, גבס ופתחי האוורור.

עוד נקודה לרעת המיני מרכזי זה התעלה וחיפוי הגבס ש"מצמצמת" את חלל הסלון - אני כמוך בניתי בית בשכונה בבניה מרוכזת של קיבוץ. חלל הסלון בערך 50 מ"ר עם תקרה מוגבהת. מאחר שכל השכונה אותם דגמים פחות או יותר אז אני יכול להשוות בין כל השכנים, מי ששם מיני מרכזי, 2 יחידות עיליות מוסוות (זה גם אופציה אגב) או כמו אצלי - יחידה עילית אינוורטר. באופן מורגש תעלת המזגן על גודל כזה של סלון מצמצמת את החלל הפתוח ובאופן מורגש המיני מרכזי מרעיש יותר מהמזגן שלי.

בקניה מרוכזת אצל מפיץ\מתקין בה אתה קונה מזגנים לכל החדרים והסלון אתה יכול להגיע למחירים מאוד יפים כולל התקנה כך שחבל לסחוב מזגן ישן.

קניתי טורנדו בעיקר בגלל האחריות המלאה ל 7 שנים והפידבק הטוב ממי שכבר התקינו לפני (את האחריות אגב המתקין הפעיל בפועל רק כשנכנסתי לבית ולא במעמד ההתקנה)

הדגם בסלון זה זה:

https://www.tornado-top.co.il/catalog/product_page?productid=220

עושה עבודה יפה מאוד בקירור חלל הסלון, מטבח ואפילו חדר מרוחק אם הדלת בו פתוחה.
בחורף מחמם גם את כל הבית בשילוב מאוורר תקרה בסלון במצב חורף שעוזר לפיזור אחיד של האוויר החם.
שקט, יחסית חסכוני ופונקציונלי. מיותר לציין שאין קשר בין המחיר באתר למחיר בפועל. לי המזגן עלה בערך 5000. כל המזגנים בבית (זה המדובר ועוד 4 קטנים בחדרים) כולל התקנה עלו משהו כמו 10,500 ש"ח.

השרשור התייעצות שלי פה בזמנו:
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/115787-%D7%91%D7%92%D7%99-%D7%94-%D7%A9%D7%95%D7%91-%D7%9E%D7%96%D7%92%D7%9F-%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99-%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%96%D7%99-%D7%9E%D7%97%D7%A4%D7%A9-%D7%97%D7%95%D7%95%D7%AA-%D7%93%D7%A2%D7%AA-%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%95%D7% 9F

בהצלחה

-----
עריכה

אגב המלצות לתכנון - מאוורר תקרה בכל חדר...

boaz avrahami
23-08-22, 21:40
אחרי שנתקעתי בקומת הקרקע עם מזגן תדיראן 4 כס עילי ומרעיש מאוד, שחולש על כמאה מ״ר.
מאוד יעיל, אפילו יעיל מדי וקשה לרסן אותו.

מסקנותי היא לקחת שניים שלושה פזורים, איוורטורים שיחד יתנו את אותה תפוקה.
יותר שליטה, פחות חשמל ובעיקר פחות רעש.

המשוטט
23-08-22, 21:51
אגב המלצות לתכנון - מאוורר תקרה בכל חדר...

1+++

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

מוטי ג.
23-08-22, 21:56
אני בחרתי בעילי נפרד לכל חדר,
החלל הציבורי שלנו מכיל סלון גדול מחובר לחדר אוכל ומטבח, סה"כ כ80 מ"ר open space , יש 2.5 כ"ס בסלון מעל הטלוויזיה שזורק לספה (קצר נמוך) או לשולחן אוכל (ארוך גבוה) ועוד אחד של 2.5 כ"ס במטבח, כל אחד מופעל לפי הצורך ובנוכחות מלאה (ימי הולדת באוגוסט עם מלא ילדים ומשפחה) תמיד שניהם עובדים יחד עושים עבודה נהדרת.

בחדרים יש 1.5 כ"ס עובדים שקט ויעיל

כולם תדיראן אלפא אקספרט (עם ה wifi) בני 5 שנים.

kd2
24-08-22, 01:40
אם אתה אוהב את זה פשוט ולעניין ולא אוהב "מפלצות מוצצות" (עם דגש על איכות המתקין),
קח עיליים.

אפשר לנקות, אפשר להחליף בקלות, אפשר להדליק בקטנה כשרק אדם אחד בבית, שקטים.

asafk
24-08-22, 01:58
דובר על איטום.
אני מצטרף - זה הדבר שבו יחסכו עליך בין קצת להרבה וזה יהרוס לך את הבית המון.
לא צריך להיות מבין גדול. יש תקן ישראלי שמפרט באופן מדוייק ומלא כל פרט ופרט. לצערי למדתי את זה מאוחר מדי, ולצערי הרב יותר גם המפקח שהיה אמור לוודא שהכל מתבצע על פי התקן כנראה לא הכיר אותו כי אין לי דרך אחרת להסביר כמה דברים מוזרים.

אסף.

boaz avrahami
24-08-22, 06:30
דובר על איטום.
אני מצטרף - זה הדבר שבו יחסכו עליך בין קצת להרבה וזה יהרוס לך את הבית המון.
לא צריך להיות מבין גדול. יש תקן ישראלי שמפרט באופן מדוייק ומלא כל פרט ופרט. לצערי למדתי את זה מאוחר מדי, ולצערי הרב יותר גם המפקח שהיה אמור לוודא שהכל מתבצע על פי התקן כנראה לא הכיר אותו כי אין לי דרך אחרת להסביר כמה דברים מוזרים.

אסף.

אין מקצוע רישמי כזה מפקח וגם אלו שמתימרים מבינים חלקית ובחלק היותר גדול יש להם קומבינות מאחורי הגב שלך והם מקבלים השלמת הכנסה ניכרת מאלו שנדמה לך שעליהם הם שומרים.
מפקח בניה זה אחד הבלופים הכי גדולים בתחום הבניה.
אגב, גם אדריכלים לא נקיים באזור הזה.
רוב הלקוחות הפרטיים הם טרף קל.
גונבים אותם תחת האף

boaz avrahami
24-08-22, 06:38

בדיוק אותו דבר.
גם תדיראן רק כנראה יותר גדול קצת ( 42/3i) תלת פאזי בן כ 6 שנים.
רועש באופן נוראי.
זו לא תקלה אלה הרעש הטבעי של המפוח שכנראה מיועד למפעל ולא לבית.
גם התפוקה שלו או חזקה מדי או חלשה מדי. לא ניתן להגיע למצב נעים בקומה. יושבים בסלון בקיץ עם כירבוליות….

השרות של תדיראן מתחת לכל ביקורת. לפני שנתיים היינו חודש שלם ללא מזגן בשיא הקיץ בגלל תקלה במאיץ ובזמן של הרחבת אחריות. אין עם מי לדבר והגעתי למנהל האזור.

קניתי תדיראן בעקבות המלצות מכאן ואני כל כך מצטער על הקניה הזו.
אני לא אגע בתדיראן בעתיד הנראה לעין.

אגב, אם מישהו יודע אם אפשרי וראלי להחליף את היחידה הפנימית למשהו אחר ושקט יותר אשמח לדעת.

דווקא מטורנדו יש לי נסיון נהדר מבחינת שירות ויתרון של 7 שנות שירות ( שהם עומדים מאחוריהם בכבוד) כלולות במחיר.

איל מ
24-08-22, 08:40
אין מקצוע רישמי כזה מפקח וגם אלו שמתימרים מבינים חלקית ובחלק היותר גדול יש להם קומבינות מאחורי הגב שלך והם מקבלים השלמת הכנסה ניכרת מאלו שנדמה לך שעליהם הם שומרים.
מפקח בניה זה אחד הבלופים הכי גדולים בתחום הבניה.
אגב, גם אדריכלים לא נקיים באזור הזה.
רוב הלקוחות הפרטיים הם טרף קל.
גונבים אותם תחת האף

בדיוק בגלל זה המלצתי על פיקוח חיצוני. משרת אמון. איש שלך עם המלצות. לא אחד שחי באתר ומחלק הוראות לפועלים. אחד עם המלצות שעושה ביקורות בנקודות קריטיות ומעיר את תשומת ליבך.
(בעיקר בפרויקטים של בניה מרוכזת. בהם יש כבר פיקוח בניה, אבל הוא עובד צמוד עם הקבלן).
וכן, אני מצפה ממנו שיהיה בעל תואר בהנדסה אזרחית, ונסיון בתחום.
ואתה צודק כמות השוחד שרצה במקצועות האלו יכולה לממן מדינה קטנה.

mugi8675
24-08-22, 16:03
מסיימים שיפוץ מקיף של הבית כולל החלפת ריצוף, דלתות, חשמל, אלומיניום ... ועוד.

עבדנו עם מעצבת.
בחרנו קבלן לפי הכימיה האנושית. הצלחה גדולה.
עשינו הרבה הכנות לשינויים אפשריים כגון:

הגדלה ל 3x63 גם כי הבית גדול (אך גרים בו רק שני מקשישים) וגם קיבלנו את המלצת חנן כהכנה לרכב חשמלי.
שני צינורות קוברה מחח״י לביית.
הכנה לצנרת תקשורת פייבר בזק עתידית.
כנ״ל להוט, כולל כבל חדש.
הכנה בלוח וקוברה בין הגג לארון החשמל ללוחות סולאריים.
מעברי צנרת וצנרת 25 קבורה במעברים יצוקים.
הכנה לשער חניה חשמלי (חיווט) ולאינטרקום בשער הולכי רגל.
תאורה - לבחור לא רק לפי צורה אלא גם לפי היכולת לקבוע את צבע התאורה המועדף.
איטום החלקים הקבורים.
תקשורת מחשבים קווית בכל הבית (טוב גם ל mesh)
ונטות בחדרים לחים ובשירותים (אבל אפשר גם רק להכין למקרה הצורך).
הכנה לבית חכם באמצעות אביזרים לתריסים חשמליים מעלי.
חשמל חוץ ולמחסן ככל שיש.
אם עושים דק, אז רק סינטטי (!)
החלפנו מיזוג מרכזי בקומות המגורים למגזנים נפרדים בכל חדר. לדעתי שידרוג מהותי.
כל הצנרת (למשך מיזור) קבורה בקיר, מזגנים במקומות חבויים.
פאקטים לכל דבר שאפשר (מזגנים, מטען רכב חשמלי וכו׳).
שיפועים נכונים בצנרת ובריצוף חוץ.

הראל ד
25-08-22, 11:33
לגבי השאלות ששאלת...

1. גם מתחת הקורות יסוד (בין הכלונסאות) וגם מתחת הרצפה שמים הפרדה של ארגזי קלקר (בשיטת הביסוס של כלונסאות כפי שעשו אצלך.) זה תקין.
שים לב שאת האיטום צריך ליישם גם על קורות היסוד גם על הרצפה וגם לעלות לפחות לגובה של בלוק אחד בכל היקף הבית. (שים לב ששמים נייר טול מבין הבלוק הראשון לרצפה)

2. לגבי מיזוג אוויר תיקח מפה את ההמלצות שמתאימות לך, רק על תעשה VRF עלות היחידה פי 3\4 מכל אפשרות אחרת, מעבה מפלצת בגינה שמרעיש כמו מטוס, יחידה מאוד מורכבת להתקנה ולתיקון וכו...

אומי5
05-09-22, 19:05
שוב תודה לכולם, קפיצה קטנה לנושא אחר.

מצב נתון, הקבלן לא יעשה את רצפת הבטון שעליה אבנה את הפינה שלי.
הוא כן יכול להכין לי קלונסאות .

אני צריך?

התייעצתי עם שני מהנדסים, אחד מהנדס מכונות אבל עם ליפט בחצר. והשני מהנדס בניין אבל שהייתי צריך להסביר לו "נו זה שמרימים איתו מכוניות במוסך".

שנייהם אמרו שמשטח בטון 20-25 סמ מזויין מתחת לליפט מספיק לגמרי.

מדובר אצלי באדמה בעומק של כמה מטרים ואז סלע.

מישהו יודע אחרת? אני אצטער על המחסור בקלונסאות או אשמח על עודף של כעשרייה?

OFF-RoaD
05-09-22, 19:59
1. להוסיף אחר כך - אי אפשר. עשיריה זה כסף קטן במונחים של פרויקט בית פרטי.

2. רצפת בטון מזוין זה טוב ויפה, אבל בלי ביסוס ראוי - היא לא שווה הרבה. אם לא תעשה כלונסאות, בהנחה של 3 טון מפורס (זה ליפט מספריים או עמודים?), תצטרך להיכנס לפרויקט של החלפת קרקע למצע מהודק כתשתית (אם בכלל הקרקע מאפשרת. על חרסית, למשל, זה לא יעבוד). לא ישאר הרבה או בכלל מהעשיריה הזו.

3. נדרשים קצת יותר פרטים כדי לתת תשובה טובה מה נכון לעשות. בעיקר לגבי סוג הקרקע, אבל גם על אופי השימוש במשטח.

נמרוד
05-09-22, 20:28
למה לא יעשה רצפת בטון? שווה כל בקשיש לעשות בשלב הזה. אל תוותר.

Sent from my SM-S901E using Tapatalk

prinz804
05-09-22, 21:03
אין כל בעיה עם רצפת בטון ללא כלונסאות.

צריך לבצע החלפת קרקע של לפחות 40 ס"מ.

ניתן להתייעץ עם יועץ הקרע.

הכותב מבין מה זה ליפט וגם מהנדס אזרחי.

prinz804
05-09-22, 21:08
1. להוסיף אחר כך - אי אפשר. עשיריה זה כסף קטן במונחים של פרויקט בית פרטי.

2. רצפת בטון מזוין זה טוב ויפה, אבל בלי ביסוס ראוי - היא לא שווה הרבה. אם לא תעשה כלונסאות, בהנחה של 3 טון מפורס (זה ליפט מספריים או עמודים?), תצטרך להיכנס לפרויקט של החלפת קרקע למצע מהודק כתשתית (אם בכלל הקרקע מאפשרת. על חרסית, למשל, זה לא יעבוד). לא ישאר הרבה או בכלל מהעשיריה הזו.

3. נדרשים קצת יותר פרטים כדי לתת תשובה טובה מה נכון לעשות. בעיקר לגבי סוג הקרקע, אבל גם על אופי השימוש במשטח.

Sent from my SM-G998B using Tapatalkממש לא, את רוב הרצפות של מבנים חקלאיים, בתי אריזה וכדומה מבצעים על מצע מהודק ללא ביסוס נוסף, גם על חרסית.

OFF-RoaD
05-09-22, 21:27
ממש לא, את רוב הרצפות של מבנים חקלאיים, בתי אריזה וכדומה מבצעים על מצע מהודק ללא ביסוס נוסף, גם על חרסית.

Sent from my SM-N960F using Tapatalkאותו עומס בדיוק.... וגם יותר זול....

אומי5
05-09-22, 22:29
ניר, מה זה אומר החלפת קרקע?
לחפור 40 סמ, אני יכול.
מה אני שם במקום?
כמה יעלה לי?
אם אשים קלונסאות, לא אצטרך בכלל?

ואם כן קלונסאות, 2 מתחת לרגלי הליפט?
4 בחלוקת מרחק שווה?
משהו אחר?

אם זה דורש עבודה אשמח ליעוץ בתשלום.

ושוב תודה לכולם.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

prinz804
05-09-22, 22:39
תתקשר, אשמח לעזור ללא תשלום.

050-3366262

אומי5
19-09-22, 09:57
אז תודה לניר, ועוד שני אנשי מקצוע שכולם הורידו אותי מעיניין הקלונסאות.
יש לי המלצה די מסודרת איך לבנות בעתיד משטח אובר קיל בפחות מעלות הקלונסאות לבד.

משהו שחשוב לדעת בנושא, שרק קלונסאות זה לא מספיק, בין הקלונסאות למשטח צריך לעשות חגורות כמו בבסיס של הבית (קורות?) שזה עוד עלות והרבה עבודה, כשבסוף משטח עבה ומזויין עושה את העבודה מעל ומעבר.

-->