צפייה בגרסה מלאה : ייעוץ ברכישת ג'יפ ראשון
שלום חבר'ס,
אז קודם כל קצת פרטים יבשים:
1. תקציב - עד 70 אלף
2. גודל / קיבולת הרכב - 3-4 אנשים בוגרים.
3. נסועה שנתית ותחזוקה:5000 קמ שנתי של נסיעות יום יומיות במהלך השבוע זה מה שאני עושה כרגע.
עם ג'יפ ,טיולים בסופשים פעם בחודש או פעם בשבועיים מניח שזה יגדל
4. אופי השימוש והטיולים: לא חבר באף קבוצת ג'יפאים אז כנראה שבהתחלה אסע לבד בשבילי עפר ולאט לאט אתקדם
5. העדפות ותנאי סף - אין
6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?
לא
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אז ככה, אני כיום עם רכב קטן סוזוקי אלטו, לא הייתי איתו במוסך כבר שנים כי אני מטפל לבד,
מהחלפת שמן ופילטרים להחלפת מדחס אוויר שעשיתי לאחרונה, רפידות, וכו'.
אני חושב על לקחת ג'יפ ישן, שישמש אותי ליום יום וטיולים מדי פעם בסופשים,
ושאני אטפל בו לבד.
לדוג' ראיתי ביד 2 לנד קרוזר שנת 2000 מנוע דיזל, 40 אלף שקל, איזה 250 או 300 אלף קמ,
וזה נראה לי רכב חתיך ויהיה כיף איתו אבל החשש הכי גדול שלי זה הטיפולים.
נגיד ועכשיו אצטרך להחליף wheel bearing או לפתוח את המנוע, או את הגיר, אין לי בעיה לפתוח ולנסות,
אבל אני מפחד שזה יהיה גדול מדי עלי ושאני אסתבך ואמצא את עצמי עם רכב מפורק שלא יהיה אפשר לגרור אותו.
אז אשמח לשמוע את דעתכם.
טיפול עצמי ברכב ישן- לא קשה אם יש ידיים וכלים. מקסימום הסתבכת, קח למוסך. מצד שני עלויות תחזוקה הרבה יותר גבוהות מהסוזוקי אלטו, גם כשאתה מטפל לבד. ברכב שנוסע בשטח הבלאי הרבה יותר גדול במיוחד כאשר הוא מתיישן אז קח את זה בחשבון.
דבר שני שאתה צריך לקחת בחשבון זה נושא הגניבות- לנד קרוזר מאוד מאוד גניב ומבוקש. צריך לחשוב היטב איפה חונים. כשהיה לי סמוראי שהוא הרבה פחות מבוקש, ולא הסכימו לבטח (גם כנראה לא משתלם) מקיף, לא הייתי ישן טוב בלילה.
טיפול עצמי ברכב ישן- לא קשה אם יש ידיים וכלים. מקסימום הסתבכת, קח למוסך. מצד שני עלויות תחזוקה הרבה יותר גבוהות מהסוזוקי אלטו, גם כשאתה מטפל לבד. ברכב שנוסע בשטח הבלאי הרבה יותר גדול במיוחד כאשר הוא מתיישן אז קח את זה בחשבון.
דבר שני שאתה צריך לקחת בחשבון זה נושא הגניבות- לנד קרוזר מאוד מאוד גניב ומבוקש. צריך לחשוב היטב איפה חונים. כשהיה לי סמוראי שהוא הרבה פחות מבוקש, ולא הסכימו לבטח (גם כנראה לא משתלם) מקיף, לא הייתי ישן טוב בלילה.
זהו אין לי איפה להחנות את הרכב. אני מחנה קבוע ברחוב.
לא נעול על הלנד קרוזר אבל, מה עם פג'רו מאותם שנים? גם גניב? טרופר?
זה שהטיפולים יהיו יותר יקרים, סבבה, אני משלם כרגע על תחזוקה 150 שקל בשנה.. מן הסתם שכל דבר אחר יעלה פי כמה יותר,
השאלה היא לאיזה סכומים לצפות?
אז הרכב הוא יומיומי ורמת השטח שאתה רוצה להתחיל - די בסיסית (וטוב שכך, להבין שאני לא גיבור גדול)
אז לא חייבים לקפוץ ישר להארד-קור.
הסוברואים ידעו לקחת אותך (עם עוד 3 בוגרים) יפה ובקלות בכל שבילי העפר ומעבר לכך (אני מכיר את הפורסטר החל מ-2012).
לא מכיר את הדאסטר מקרוב, מניח שגם היא.
בהחלט רכב כניסה ראוי + לשנים הראשונות.
תרצה להתפתח, להגיע למקומות "רחוקים" יותר (מסלולים קשים יותר) - כבר תהיה יותר מגובש.
ככלל אצבע, על תקציב נתון, ככל שהרכב קשוח יותר, כך ההוצאות הנלוות לאחזקתו ו/או הפשרות שיש לחיות עימן בכביש/מוסך/טסט גדולות יותר
גם קניה של רכב לא מתאים ואז מכירה וקניה של רכב מתאים - גם לזה יש עלויות
לכן, במקומך, הייתי משקיע טיפה בלהבין מה אני רוצה מהרכב מבחינת אופי הטיולים ואז חוזר לכאן ומתמקד על מספר דגמים
בין סוזוקי אלטו לטויוטה פראדו יש באמת עולם ומלואו אבל אם נחלק את זה קטגורית אז יש
רכבי כביש עם הנעה לכל הגלגלים - לא באמת מתאימים לטיולים בשטח ובטיולים קבועים תתחיל לראות תופעות כמו בלאי מואץ של תושבות ומתלים, קרקושים, רעידות וכו'
מתאים לגיחה מזדמנת בדרך לנקודה יפה לא יותר מזה
רכבי כביש שביל כמו סובארו, דאציה, דייהטסו
פה כבר יש מערכות הנעה קצת יותר יעילות, מרווח גחון קצת יותר ראוי ואפשרות להעמיק קצת יותר לתוך השטח אבל מומלץ להימנע ממכשולים בינוניים ומעלה לא כל כך בגלל חוסר יכולת כמו בגלל חוסר התאמה/קשיחות
רכבי כביש שטח דו שימושיים וטנדרים כמו סוזוקי, טויוטה, מיצובישי, גיפ, איסוזו, ניסאן ועוד. אלה רכבים קשוחים יותר מצוידים בהילוך כוח ולרוב גם בתצורה בסיסית קשוחה יותר. הם מתאימים כמו שהם למכשולים בדרגת קושי בינוני ואף מעט יותר מכך. אך חשוב מכך, הם ברי שדרוג ושיפור וניתן להרחיב את יכולותיהם למכשולים קשים יותר. המגוון פה גדול וכך גם מנעד היכולות. כלומר מה שסוזוקי משופר יכול לעשות, טויוטה יכול במצב סטוק.
רכבי כביש שטח טהורים בעלי מבנה קלאסי של שלדת סולם, זוג סרנים חיים וכמובן הילוך כוח. נבחרת מצומצמת הכוללת גיפ cj לדורותיו, רנגלר וצירוקי עד 2001, סופה לדורותיה, סוזוקי גימני וסמוראי, לנדרובר דיפנדר ודיסקוברי עד 2004, טויוטה היילקס עד 97, טויוטה סדרה 70, מרצדס ג'י קלאס עד שנתון מסוים ויתכן ששכחתי דגם או שניים נוספים. יש המונים כאן גם טויוטה fj קרוזר והאמר. קטונתי מלשפוט אם זה נכון או לא. אלה רכבים בעלי יכולת מרשימה ולאחר שיפור ושדרוג יכולים לבצע תרגילי עבירות נטו (כלומר המכשול הוא לא אילוץ במהלך הטיול אלא הוא הוא הטיול)
רכבי שטח טהורים שכלל אינם מורשים לנסוע בכביש או מוגבלים משמעותית כמו רייזרים, sbs, אופנועי שטח למיניהם לא מבין בזה יותר מדי
ויש גם גרוטאראלי שעלה פה לכותרות בפורום לא מזמן אני מניח שזה מתברג בין רכבי כביש לרכבי כביש שביל[emoji16][emoji16][emoji16]
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
רכב שטח קשוח שעבר את גיל 15 יעלה לך תחזוקה 10 אלף בשנה. לפני ביטוח ודלק.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.