צפייה בגרסה מלאה : מנפלאות הקורונה בישראל
כנראה שהקורונה והסגר התעופתי בישראל הוציא אותנו משפיות.
בשבוע שעבר יצא לנו לטייל באזור נחלי הגליל העליון.
קצת ימניה , קצת שמאלה, ובדרך עברנו על גדות נחל דן.
באיזור הפיצול מצפון לקיבוץ דפנה (מבלי להפריע לחקלאות המקומית)
מצאנו זולה נעימה פרטית לשיכשוך של כמה שעות (בלי מנגל אוהל וכל החבילה)
טיילנו קצת ברגל דרומה ואז ראינו שבקיבוץ יש מדשאה די גדולה
(בחלק הצפוני) מרוצפת באוהלי קולמן , כאילו פתחו שם יריד מכירות של החברה.
התעניינות קלה ונחוור לנו הבלתי נתפס.
הקיבוץ משכיר אוהלי קולמן ללינה משפחתית (שזה לא רע וגם חיובי)
שבוע ביוני (מהתעניינות בלבד) שווה ערך למחיר האוהל !!!
לא האמנתי לגברת שסיפרה לנו אז בדקתי ברשת.
אכן כן , 6 לילות במחיר אוהל טורבו של עידן + צידנית איכותית .
זוגתי שואלת : "מה כולם איבדו את זה טוטאלית?"
133757
אכן טרוף. העניין שאתה משלם על מקום קרוב למים וככל הנראה בצפיפות פחותה מרב המקומות האחרים שתמצא ביוני, ולכן הם יכולים לדרוש את זה
Sent from my GM1900 using Tapatalk
אתה משלם על האוהל, המנקה, החשמל והאתר אינטרנט
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
המחיר לא רחוק או אפילו די קרוב לעלות של קמפינג
בהתחשב שהיום ברוב אתרי הקמפיניג העלות היא ~70 ש"ח לאדם
אז העלות למשפחה של 5 - 5*70*6 = 2100ש"ח
זה שמחירי הקמפינג גם מטורפים בשנים האחרונות זה סיפור אחר
ניראה שלא הובנתי נכון.
אני לא מלין על פרנסת הקיבוץ , זה בסדר להתפרנס בכבוד.
שטח שלהם , מדשאה שלהם, (על הנחל בואו לא נתחיל להתווכח),
משקיעים או לא בניקיון, ואולי מספקים גם 220V לגרלנדה?
אני פשוט עושה בראש חשבון :
קונה Go Nature Rapid Cabin 8 ב 1000ש"ח (לא משקיע בטורבו)
מוסיף Black Taurus HD Cooler 70L בעוד 1000.
בעודף שנשאר רוכש סט כסאות + שולחן + גרלנדה + כמה מחצלות וכמה מזרנים.
בחייא'ת , 2500 ש"ח זה חגיגת קניות ציוד קמפינג בשבילי ולא נופש קמפינג לשבוע.
לוקח את כל מה שקניתי , עוצר באיזה מיקום שבא לי וחוגג
קמפינג כמה ימים שאפשר (כמספר הימים שהאשה והעבודה מסכימים לי)
שוב . לא נכנס לכיס של אף אחד ולא מלין על יוקר המחייה בישראל 2021.
רק מעלה מחשבה , מה אפשר לעשות עם 2500ש"ח? כשבא לך קמפינג !
חנן-ג'יפולוג
06-05-21, 12:18
המחירים של המאהלים והחאנים למיניהם פסיכיים עוד הרבה לפני הקורונה.
לא אכנס לתחשיב העלויות של בעלי המקום כי זה לא ענייני, אלא רק לתחשיב שלי כצרכן: כשאני שוקל 400 ש"ח למשפחה באוהל משותף עם עוד הרבה משפחות, או 180 ש"ח בשביל פיסת דשא סינטטי לזוג בצופר, שעליה אני מניח את האוהל והמזרנים שלי, מול 300 ש"ח לקוטג' עץ מטורף עם 7 חדרים באלפים הצרפתיים, אני יודע במה אני בוחר.
ואם קורונה, נחכה קצת. עדיף לחסוך את הכסף למשהו טוב.
לא רק שם המחירים פסיכיים
כנל המלונות באילת.
שמעתי את מנכל ישרוטל. הוא לא מתנצל ולא מסתיר שהם העלו מחירים כי יש ביקוש כי כמעט אין חו"ל
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
לא רק שם המחירים פסיכיים
כנל המלונות באילת.
שמעתי את מנכל ישרוטל. הוא לא מתנצל ולא מסתיר שהם העלו מחירים כי יש ביקוש כי כמעט אין חו"ל
לא , בואו לא נפתח את נושא יוקר הנופש במלונות בישראל.
במחיר 6 לילות בסטאי כינרת לזוג + ילד (ביולי) אפשר לבצע חודש וחצי בתאילנד או 3 שבועות בארה"ב (כולל טיסות , רכב ולינה)
אבל זה לא פייר , כי כאן מדובר בשוק חופשי , שבו נפגשים ביקוש והיצע שקובעים את המחיר.
את הפוסט רשמתי מתוך השוואה לשכירות אוהל מול קנייתו !
ובעיקר מהתדהמה בזלזול בתבונתי , כשבאים להשכיר לי פיסת קרקע כשאני יכול לצרוך זאת בחינם.
ממרום שנותי אני עדיין זוכר שאוויר וקרקע בארץ ישראל הם בחינם.
בחינם? בגליל? ליד מים?
המינימום הוא בסביבות 700 ש"ח לכל רכב. ונכון שאחרי תשלום הדו"ח למועצה האזורית עדיין נשאר עודף לקניית אוהל. וציוד.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
boaz avrahami
06-05-21, 14:07
1. מחירי הנופש בישראל שערוריתיים ומבחינתי אני עודה כל מאמץ לא לפרנס חזירים.
2. בגליל העליון המועצה האזורית מחריפה את המצב בכך שהיא אוסרת לינה בשטח לטובת עידוד החזירות ותוך כך עוזרת לישובים שעושים על הציבור קופה ממשאבי הטבע ששיכים לכולם.
3. אני מטייל בגליל העליון רק ביום וכמעט תמיד בימי חול ומשתדל לא להשאיר אצלם כסף.
4. המועצה האזורית לטעמי גם לא משקיעה מאמץ סביר לעזור למטיילים לשמור על הנקיון בטבע. זה לא מוריד אחריות מהמטילים אבל גם המועצה לא צדיקה
לצערי, לא קל למצוא מקום לינה בצפון קרוב למים, במקום בו כמות הלנים מבוקרת.
בנוסף, לא כולם רוצים ציוד קמפינג. פה בפורום קשה להבין את זה אבל אם אסתכל על אחותי ומשפחתה - הייטקיסטים ללא מחסן בחצר, רצון לישון באזור חסר תשתיות או להרכיב בעצמם אבל כן לישון באוהל בשביל הילדים, עדיף עם תאורה סביבתית ושירותים בקרבת מקום, עבורם זו יכולה להיות אחלה אופציה. מסכים איתך שיקרה אבל, היצע וביקוש.
בחינם? בגליל? ליד מים?
המינימום הוא בסביבות 700 ש"ח לכל רכב. ונכון שאחרי תשלום הדו"ח למועצה האזורית עדיין נשאר עודף לקניית אוהל. וציוד.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
התאפקתי , ספרתי עד עשר , עשיתי נשימות.
אם זה לא היה נכון זה היה יכול להיות מצחיק?
אבל זה כלכך נכון ולכן זה כה עצוב.
כולנו יושבים בבתים ומצקצקים על תושבי בית שאן הטוענים לזכותם ההיסטורית על נחל אל-עאסי.
בזמן שהגושרים , דן , דפנה , גדות, שדה נחמיה , הלאימו לנו את כל גדות הנחלים בגזרתם.
כשזה רש"ט אנחנו אומרים "נו שויין" זו רשות ממלכתית , מה כבר אפשר לעשות מול רשות ממשלתית?
אבל שזה גופים פרטיים (עם חוקיות כזו או אחרת) לאורך שנים , לאט לאט ובשקט
מנכסים לעצמם פינות חמד, זה כבר מעבר ליכולת ההכלה.
במיוחד למי שמכיר את התנהלות המועצות האיזוריות באזורי הספר הללו.
לו היה מדובר בתוך שטח הישוב / קיבוץ , זה היה קל יותר להכלה.
אבל מדובר בכל הנחל לכל אורכו , וזה יכול להוציא אדם שפוי בשלוות נפשו.
אז כן , למצוא 5מ"ר של קרקע ליד מים בגליל העליון , דומה למשותף בין הרס"ר ושלגיה.
אבל תודות לשר כץ (בגלגולו הקודם) לא ממש צריך ללון שם.
הדרך אל גוש דן הפכה להיות "קצרה" יותר.
ורק נשאר להתנחם שבדרום הרחוק עדיין ניתן למצוא פיסות אדמה בחינם.
זה הזוי, אבל אף אחד לא חייב. לא מכריחים.
אתה גם לא מוכרח לקנות קילו עגבניות במחיר של סטייק אנטריקוט אצל ירקן הבוטיק בשכונת "מגדלי U" בת"א.
יוקר מחיה, נו.
יוקר המחיה מכה בכולנו. לא רק בצרכנים אלא גם בבעלי העסקים שכורעים תחת נטל ההוצאות על רשיונות-עסק, אישורי בטיחות, מיסים, אגרות, ביטוחים, כשרות ומה לא - ובסוף, אחרי שכל השותפים הפרזיטים מטעם המדינה גזרו את חלקם, העסק גם צריך להרויח משהו כדי להתפרנס....
בישראל יוקר המחיה הוא מדיניות מתוכננת ומוצהרת של שלטון רע שמתעמר באזרחיו ושודד אותם כי הוא יכול - אלה הם שמאפשרים לו. ורק אנחנו האזרחים אשמים בזה. אני לא רוצה להתחיל עם זה שוב, כדי ששוב יגידו שאני "מתלהם" - אבל זו האמת לאמיתה: מדינת ישראל מחסלת ככה את אזרחיה, את עצמה ואת כלכלתה.
את הפתרונות לזה כולכם יודעים - הם לא מנומסים, לא בדיבורים ולא בקלפי. במדינות אחרות מתרחשות מהפכות, שלטון נופל ולעתים גם דם נשפך כשאזרחים נחושים יוצאים לרחובות בגלל יוקר מחיה - כן כן, רק בגלל יוקר מחיה.
לשלטון שלנו אין מה לדאוג - כי אנחנו לא נחושים. לא נחושים מספיק ולא נחושים בכלל ואולי עדיין לא רק שלא מספיק יקר לנו כאן, אולי בכלל זה לא יקר לנו. מי יודע... בכל סקר שנערך בנושא "מדד האושר" יוצא שרוב אזרחי ישראל מגדירים את עצמם כ"מאושרים" במיקום די גבוה בדירוג העולמי.
אם טוב לנו ככה, אז אולי זה מגיע לנו.
לסיכום, אני לא נכנס לחישוב העלויות, הרווחים ומידת החמדנות של אותו קיבוץ שמשכיר חתיכת דשא ואוהל בסכום כזה. אישית נראה לי הרבה מעבר למוגזם - אני כעקרון לא אבוא לישון שם ולא אשאיר שם שקל.
חיכיתי לדרור , באמת שחיכיתי ! היה שווה להמתין.
כמו שאסף כתב בתמציתיות...
אסרו על אזרחי המדינה לישון ליד הנחלים בחסות חוק עזר עירוני.
ואז התושבים המקומיים יכולים להתפרנס בצורה חזירית ממה שלך אסור כאזרח פשוט.
(זוכרים את הפינה של יובל? לא, לא יובל המבולבל אבל גם לא רחוק מזה. תעשו חיפוש...)
להבדיל מאסף, אני לא אשאיר שם מכספי שקל. לא כקנס, ולא למי שמתפרנס מהחוק הקלוקל הזה.
לצערי, אני כבר וויתרתי מזמן על המים בצפון. עצוב, אבל זאת האמת.
מצד שני, בעשור האחרון הכנרת עברה מהפך וזו בהחלט אופציה למשפחה שמחפשת מקום לנטוע אוהל לכמה לילות.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
כנראה שהקורונה והסגר התעופתי בישראל הוציא אותנו משפיות.
בשבוע שעבר יצא לנו לטייל באזור נחלי הגליל העליון.
קצת ימניה , קצת שמאלה, ובדרך עברנו על גדות נחל דן.
באיזור הפיצול מצפון לקיבוץ דפנה (מבלי להפריע לחקלאות המקומית)
מצאנו זולה נעימה פרטית לשיכשוך של כמה שעות (בלי מנגל אוהל וכל החבילה)
טיילנו קצת ברגל דרומה ואז ראינו שבקיבוץ יש מדשאה די גדולה
(בחלק הצפוני) מרוצפת באוהלי קולמן , כאילו פתחו שם יריד מכירות של החברה.
התעניינות קלה ונחוור לנו הבלתי נתפס.
הקיבוץ משכיר אוהלי קולמן ללינה משפחתית (שזה לא רע וגם חיובי)
שבוע ביוני (מהתעניינות בלבד) שווה ערך למחיר האוהל !!!
לא האמנתי לגברת שסיפרה לנו אז בדקתי ברשת.
אכן כן , 6 לילות במחיר אוהל טורבו של עידן + צידנית איכותית .
זוגתי שואלת : "מה כולם איבדו את זה טוטאלית?"
133757
רק הערה קטנה לגבי כל השרשור הזה -
למה נטפלת למחיר האוהל, מה הוא קשור לתחשיב???
לתחזק שטח כזה, עם כל החגיגות והטינופת, עולה הרבה יותר ממחיר האוהל. לדעתי, אפילו השרותים שהם מסדירים שם, עולים יותר.
ועדיין השורה התחתונה נשארת אותו הדבר - אני לא אלך לשם ולא אשלם להם.
הוא לא מלין על המחיר שלוקחים. הוא מתפלא על הישראלים שבמחיר של קמפינג אחד, יכלו לקנות ציוד (איכותי) לקמפינג לעשר שנים.
הוא לא מלין על המחיר שלוקחים. הוא מתפלא על הישראלים שבמחיר של קמפינג אחד, יכלו לקנות ציוד (איכותי) לקמפינג לעשר שנים.מעטים הישראלים שיוצאים ל5 ימי קמפינג בשנה...
בשבילם זה הפרוש של " לא קונים פרה בשביל כוס חלב"...
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
לא הכי ברור לי מה הנושא של הפוסט הזה ....
לכל אחד מתאים משהו אחר, ואם יש מי ש מוכן לשלם, תמיד יש מי שמוכן למכור.
boaz avrahami
07-05-21, 00:21
רק הערה קטנה לגבי כל השרשור הזה -
למה נטפלת למחיר האוהל, מה הוא קשור לתחשיב???
לתחזק שטח כזה, עם כל החגיגות והטינופת, עולה הרבה יותר ממחיר האוהל. לדעתי, אפילו השרותים שהם מסדירים שם, עולים יותר.
ועדיין השורה התחתונה נשארת אותו הדבר - אני לא אלך לשם ולא אשלם להם.
נשמע כמעט הגיוני.
הפקיעו מאיתנו את המרחב הציבורי ואנחנו צריכים להתחשב בעלויות שלהם לתחזק ולהשכיר לנו את השטח שלנו משודרג.
לפי ההגיון הזה מחר מועצות אזוריות הר הנגב והערבה יסגרו את השטח ללינה בשביל שכולנו נישן בצימרים של התושבים שלהם במחיר חדר במלון במרכז ניו יורק .
מדובר בעוד סוג של שחיתות ועושק משאבי המדינה לצרכים פרטיים בידי קבוצת מיעוט בעלת יחוס נסיכי.
אפילו לתושבי האזור מקרית שמונה גנבו את החצר האחורית.
יש מגזרים שלא מתעסקים איתם ותיכף השרשור הזה גם ינעל כי הנושא לא אהוד על ידי המנהלים גם אם השפה נקיה.
חנן-ג'יפולוג
07-05-21, 01:45
בועז צודק, אז לפני שתתחילו להיעלב שמחקו/חסמו/נעלו לכם השאירו מראש את המאבקים הבין-מגזריים מחוץ לאתר הזה.
בועז,
לדעתי, אתה מפקשש את הנקודה, ובגדול.
הבעיה היא לא בעיה מגזרית, היא מתחילה מלמעלה, ממדיניות הממשלה.
יש איזה אבסורד מובנה בצורת השלטון בישראל.
מעבר לדברים הגדולים, צבא, משטרה, תשתיות, את רוב השירותים שאנחנו מקבלים, אנחנו מקבלים מהרשות המקומית.
באופן קיצוני, רוב מוחלט של המיסים שאנחנו משלמים הולך למדינה, ורק מס' קטן מאוד לרשות המקומית.
בעשרים שנה האחרונות, הממשלה, באופן עיקבי, מקטינה את התשלומים לרשויות.
מקום שמבקרים בו עשרות אלפי אנשים בשנה, עולה כסף!
צריך דרכי גישה, צריך לנקות, צריך מתקנים מינמלים, צריך ביטוח (למקרה תאונות).....
לרשויות אין את הכסף הזה, והמדינה, מתנערת מאחריות, ולכן גביה בעבור שימוש נשארה הפשרות היחידה.
לצורך העניין, אין שום הבדל אם את הגביה עושה הישוב, הרשות המקומית, הרשות האזורית או איזה גוף ממשלתי כמו הרט"ג.
מעט משאבי טבע מהווים מקור הכנסה \ קיום לתושבים המקומיים (כמו החרמון למשל), הרוב זו גבייה לצורכי תחזוקה. מבחינת הרשות המקומית, זה סתם כאב ראש.
דרך אגב, וכדאי לשים לב לזה, דווקא בנושא גישה למים יש ניסיון לאפשר גישה חופשית לכמות משאבים מסויימת.
זה לא מקרה שישנם חופים (בים תיכון ובכנרת) שהגישה לחוף חופשית (לכל היותר משלמים על חניה, אתה מוזמן להגיע ברגל או תחבורה ציבורית, ולא לשלם בחוף).
בכינרת זה אפילו מורגש יותר ולאחרונה חוף צמח, שהיה חוף סגור, נפתח לציבור.
חופים כאלו, מתוחזקים ע"י הרשות המקומית \ אזורית (ולא ע"י הממשלה!), כלומר מיסים שמשלמים תושבי האזור, הולכים לרווחת כל עם ישראל.
במילים פשוטות, הקיבוצניקים של עמק הירדן, ממנים ומתחזקים לך את הביקור בכנרת.
דרך אגב -
הסיפור הזה, הוא דוגמה לבעיות יוקר המחייה בישראל. בסופו של יום אנחנו צריכים לשאול את עצמנו איזה אחוז מההכנסה שלנו אנחנו מעבירים למדינה ומה אנחנו מקבלים בחזרה?
בהרבה מדינות בעולם, משלמים הרבה פחות מיסים, והגישה לכל משאבי הטבע ממומנת ע"י המדינה.
לא מדוייק
המועצות האיזוריות מקבלות מענקים ממשרד הפנים עבור החופים
לא יודע אם זה מכסה את זה אבל הן מקבלות לא מעט כסף.
הבעיה שהמועצות האיזוריות משכירות לגורמים פרטיים חלקים גדולים מהחוף כדי לייצר הכנסות. מי שהיה השנה בחוף אכזיב ראה שלפחות חצי חוף מושכר לזכיין.
אולי עדיף לשלם על חניה ולקבל חוף ולא זכיין
הוא לא מלין על המחיר שלוקחים. הוא מתפלא על הישראלים שבמחיר של קמפינג אחד, יכלו לקנות ציוד (איכותי) לקמפינג לעשר שנים.
דוגמא מחברים נטולי רכב שטח/רכב גדול/שטח אחסנה בבית:
הם כן נהנים מקמפינג פעם-פעמיים בשנה, אבל אין להם איפה לאחסן את כל הציוד בבית וקושי משמעותי בשינוע על הפרייבט.
בשבילם סידור כזה פוגש בדיוק מה שהם צריכים.
לא מדוייק
המועצות האיזוריות מקבלות מענקים ממשרד הפנים עבור החופים
לא יודע אם זה מכסה את זה אבל הן מקבלות לא מעט כסף.
הבעיה שהמועצות האיזוריות משכירות לגורמים פרטיים חלקים גדולים מהחוף כדי לייצר הכנסות. מי שהיה השנה בחוף אכזיב ראה שלפחות חצי חוף מושכר לזכיין.
אולי עדיף לשלם על חניה ולקבל חוף ולא זכיין
תבדוק כמה הם מקבלים, וכמה זה עולה להם...
שמועצה אזורית חוף כרמל אמרה שזה לא כדאי וסגרה חופים (לגמרי), כולם כעסו עליהם.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.