צפייה בגרסה מלאה : בעיית תאורת גג
אהלן
יש לי בעיה מוזרה שאני לא מצליח לפתור.
על הגג של הרכב שלי יש ארבעה ספוטים -לד-שניים לצדדים ושניים לאחור. משמשים לקמפינג.
מתא המנוע עולה לגג פלוס-מינוס שנשלט עם מתג בתא הנוסעים.
הפלוס מינוס מתפצל לארבעת הפנסים כאשר בכל אחד מן הזוגות יש מתג שנמצא על הגג. כדי לא לייצר "פצצת אור" שמפריעה לכל מי שבחניון הלילה.
מאז ההתקנה יש לי בעיה שאני לא מצליח לפתור: האורות פועלים - ואחרי כחצי שעה מפסיקים. מה שפותר את זה זו הזזה של החיבור שלהם בנקודת הפיצול, כלומר כאפה עם היד- וטיפה משחק. ואז הם עובדים שוב לחמש דקות. כלומר ברור שהבעיה היא בחיבור. אז חיברתי מחדש. בדיל, מולחם היטב. שוב- אותה בעיה בדיוק.
ומעבר לכך נקודת הפיצול מתחממת למגע.
אני יודע שזה "שחיה בהתכתבות" אבל מה יכול להיות מקור הבעיה? בדקתי את החוטים והם לא קרועים או פגומים.
העובי של הכבלים והמפסקים עצמם מתאים לצריכת הזרם?
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
העובי של הכבלים והמפסקים עצמם מתאים לצריכת הזרם?
אתה מציין נקודה חשובה שאני לא יודע האם קיבלה מענה מתאים. אני לא רוצה סתם לקשקש כאן אבל אני יכול רק לציין שעובי הכבלים אינו אחיד. מדובר בכבלים פלוס מינוס רגילים למדי מסתם איזו חנות חשמל.
כמה שווה היום גיפ׳ שרוף?
צריך לחשב כמה כמה הפנסים צורכים ואז לחשב איזה עובי כבל צריך .
התופעות מצביעות על נתקים מהתחממות
חוט חשמל חם זה משהו שלא צריך להיות
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
אם קנית מחנות חשמל, העובי 0.75 1.5 או 2.5...
למדוד זרם של כל פנס אתה יכול?
אם קנית מחנות חשמל, העובי 0.75 1.5 או 2.5...
למדוד זרם של כל פנס אתה יכול?
התשובה שלילית. אני לא יכול לבצע מדידה כזאת.
אני מניח שהצעד הבא הוא ביקור אצל חשמלאי ושלום. אני לא אקח בכלל סיכון
אהלן
יש לי בעיה מוזרה שאני לא מצליח לפתור.
על הגג של הרכב שלי יש ארבעה ספוטים -לד-שניים לצדדים ושניים לאחור. משמשים לקמפינג.
מתא המנוע עולה לגג פלוס-מינוס שנשלט עם מתג בתא הנוסעים.
הפלוס מינוס מתפצל לארבעת הפנסים כאשר בכל אחד מן הזוגות יש מתג שנמצא על הגג. כדי לא לייצר "פצצת אור" שמפריעה לכל מי שבחניון הלילה.
מאז ההתקנה יש לי בעיה שאני לא מצליח לפתור: האורות פועלים - ואחרי כחצי שעה מפסיקים. מה שפותר את זה זו הזזה של החיבור שלהם בנקודת הפיצול, כלומר כאפה עם היד- וטיפה משחק. ואז הם עובדים שוב לחמש דקות. כלומר ברור שהבעיה היא בחיבור. אז חיברתי מחדש. בדיל, מולחם היטב. שוב- אותה בעיה בדיוק.
ומעבר לכך נקודת הפיצול מתחממת למגע.
אני יודע שזה "שחיה בהתכתבות" אבל מה יכול להיות מקור הבעיה? בדקתי את החוטים והם לא קרועים או פגומים.
החימום מעיד על מגע רופף.
יש היום בשוק הרבה חוטים שהם לא נחושת, ואז ההלחמה לא באמת תופסת, אם זה המקרה, עדיף להחליף למחברים ( לוסטר קלמרה).
אם אתה לא בטוח, שים פה תמונה של ההלחמות.
או פשוט, תחתוך את הכל, ותנסה עם מחברים.
פתחתי היום את החיבורים. כדי להעיף הכל.
הופתעתי לגלות על החיבור אבקה לבנבנה-תכלת. כמו על קטבי מצבר בערך.
יש לנו כיוון מה זה אומר?
פתחתי היום את החיבורים. כדי להעיף הכל.
הופתעתי לגלות על החיבור אבקה לבנבנה-תכלת. כמו על קטבי מצבר בערך.
יש לנו כיוון מה זה אומר?
הנה:
יש היום בשוק הרבה חוטים שהם לא נחושת, ואז ההלחמה לא באמת תופסת, אם זה המקרה,
ברגע שהלחמת 2 סוגי מתכות שונות בין החוטים שהפנס הגיע איתם וחיווט שקנית יצרת תחילת שיתוך שזו מילה יפה להתפרקות המתכת.
זה גם מסביר יפה את ההתחממות.
בקיצור,
חיווט מחדש עם חוט נחושת נורמלי.
קודם כל תודה על הסיוע ועל ההסברים.
שנית - אשמח ללינק לחוט נחושת מתאים. אני יודע שזה קצת מצחיק לבקש דבר כזה אבל חוכמת ההמונים כאן תמיד טובה
אלה הפנסים
https://www.amazon.com/dp/B07CZ8GSHD/ref=pd_ybh_a_50?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=8Y5N2BJNPZY84C5N5FHW
אל תפסול גם התחממות של הדרייבר והלד עצמו.
לפי עוצמת הפנסים זורם לך שם כ 13-14 אמפר, מצריך קו נחושת לפחות 2.5 ממ"ר
והייתי הולך אפילו לכיוון 4 ממ"ר קו ראשי
לפי עוצמת הפנסים זורם לך שם כ 13-14 אמפר, מצריך קו נחושת לפחות 2.5 ממ"ר
והייתי הולך אפילו לכיוון 4 ממ"ר קו ראשי
נראה לי מוגזם.
זה למעלה מ 3A לכל כיוון, עם לד, זה למעלה מ 4000 לומן ( לכל כיוון), משוגע ולא עושה שכל.
רק בשביל הפרופורציה, זה יותר משלושה פנסי תאורה ראשי - H4.
אם זה המקרה, דבר ראשון הייתי מחליף את הפנסים.
הלכתי להסתכל על הקישור באמזון -
אלו פנסים של פחות מ 1 אמפר לפנס (ה 20W זה הספק לזוג).
לפני שמחליפים חוטים, תחתוך את ההלחמות ושים מחבר חשמל פשוט עם ברגים.
תרגיל אחר, תמצא כל סופית הכי פשוטה שיש (לא משנה איזה תצורת סופית) ותלחץ אותן, טוב, על החוטים שיש לך.
תחתוך את הקצה של הסופיות, כך שישארו רק החיבורים של הסופיות שלחוצים על ההחוטים שלך.
תלחים את הקצוות אחת לשניה.
קניתי פעם כבל רמקולים כזה, וזה היה הפתרון, מחזיק כבר כמה שנים.
בגדול, כמו שכתבו לך, אתה צריך חוט 2.5 ממ"ר תיקני, יש את זה בכל חנות חשמל. כבל תיקני == נחושת.
מעולה ותודה רבה לכל המסייעים. בשבועות אני אפרק הכל. בכל מקרה-בדיעבד לשים באמצע מתגים זה כנראה סתם תסבוך יתר של הקיים- אחזור לסט הישן של שני פנסי היצף לצדדים עם הפעלה מתא הנוסעים ושלום על ישראל. keep it simple stupid.
זה אומר שאני עומד להיפטר משניים כאלה- אם מישהו רוצה לקפץ לרמת גן עם בקבוק גולדסטאר:
https://www.amazon.com/dp/B08K8FJVV5/ref=pd_ybh_a_76?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=F2XJPK11BT570DK3A25C
תרגיל אחר, תמצא כל סופית הכי פשוטה שיש (לא משנה איזה תצורת סופית) ותלחץ אותן, טוב, על החוטים שיש לך.
תחתוך את הקצה של הסופיות, כך שישארו רק החיבורים של הסופיות שלחוצים על ההחוטים שלך.
תלחים את הקצוות אחת לשניה.
.
אלה רעיונות מעולים. נראה לי שהסופיות כבל זה אחלה כיוון. למלא את זה יפה בבדיל ושלום.
חוטי נחושת תמצא ברחוב הר-ציון בת"א. אני אישית קניתי אצל הר-ציון אלקטרוניקה. נראה לי עדיף במיוחד אם אתה כבר באזור עם האופניים.
אל תתפתה להשאיר את האופניים על המדרכה בלי קשירה לעץ/עמוד אפילו ל- 20 שניות. גם לא ל- 10.
עוד אופציה לחיבור של קצוות כבל.
יש לפי עוביים שונים של כבלים.
תשזור אחד בשני תלחץ תמלא בדיל ושא ברכה.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210508/ef0af07295962b0d79cd7b4205168e16.jpg
אני התחלתי לעבוד עם אלו בשנה האחרונה, עושה חיים קלים יותר משוקולדות חיבור
נכתב מהנייד סליחה על הטעויות
עוד אופציה לחיבור של קצוות כבל.
יש לפי עוביים שונים של כבלים.
תשזור אחד בשני תלחץ תמלא בדיל ושא ברכה.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210508/ef0af07295962b0d79cd7b4205168e16.jpg
נתתי היום סיבוב רציני בדרום תל אביב, את המוצר הזה לא מצאתי.
כמובן שיש איביי- והזמנתי לי חבילה של כאלה- אבל אני מתבאס לחכות עכשיו חודש וחצי שהסיני ישלח.
הסרטון הראשון שקפץ...
תסתכל מ 2:20 איך הוא שוזר את החוטים לפני ההלחמה
וב 3:30 איך מחממים מלמטה ואת הבדיל מתיכים בסבלנות מלמעלה
https://youtu.be/qxqZJH3SfN4
מגניב- אבל אתה נתת לי פתרון יותר טוב. אני פשוט אמתין שיגיעו המחברים עם דואר ישרא-הל.
עדיף לעשות עבודה טובה על חצי עבודה טובה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.