התחברות

צפייה בגרסה מלאה : התייעצות לגבי דו"ח מהירות

נדב42
08-05-21, 23:06
הי,

אני מניח כאן שאלה בשם חברה, אם כי בהחלט ייתכן שבכלל אני נהגתי באותה נסיעה, זה היה מזמן, לא זוכרים ...

קיבלתי דוח על מהירות - 750 שח+ 12 נקודות.. .
בדוח נטען שנסעתי 104 קמש במקום 80 קמש בדרך עירונית.
הייתי כמובן רוצה לבטל את הדו"ח, אז אם למישהו יש ניסיון לגבי מה אפשר לעשות עם זה - אשמח לשמוע.

יש כמה דברים שעשויים להיות לא תקינים בדו"ח:

1. הדוח הוא על עבירה שכביכול נעשתה באמצע אפריל 2020, אבל הדוח הודפס רק באמצע פברואר 2021, וכמובן הגיע אליי קצת אחרי. זאת אומרת קיבלתי אותו יותר מעשרה חודשים ממועד ביצוע העברה.
ממה שראיתי בשיטוטים באינטרנט, זה שהמשטרה חייבת לשלוח את הדוח עד 4 חודשים ממועד ביצוע העברה , או אם זה רכב חדש או ליסינג(ובמקרה שלי הוא ליסינג) אז מקסימום עד חצי שנה אחרי.
במקום אחד ראיתי שישנן נסיבות בהן מותר להם לשלוח גם עד שנה אחרי.
מישהו יודע מה החוק בדיוק אומר בנושא( או איפה אני יכולה למצוא את החוק בלשונו)?

2. על הדוח רשום בפרטי עורך הדוח: " מדור א3 ומכשור אכיפה".
עד כמה שהבנתי, רמת הדיוק של מכשירי מדידה מסוג א3 היא שנוייה במחלוקת., ולתקופה אפילו הפסיקו לחלק דוחות על פי המדידות שלהם .
במיוחד לאור העובדה, שבמקרה הזה, עד מהירות 100 קמ'ש הקנס הוא 250 ש"ח ללא נקודות, ורק החל מ101 קמ"ש, הקנס הוא 750 קמ"ש+נקודות.

האם אחד מהדברים האלה יכול להיות עילה לביטול הדוח?
ואם כן, האם כדאי לבקש להשפט או לכתוב למשטרה?

תודה :)

guyo
08-05-21, 23:08
במידה ומדובר בעבירה ראשונה יכול לפנות בכתב ולבקש להמיר את הקנס והנקודות באזהרה.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

JohnnyEnglish
09-05-21, 06:34
ממש לפני שבועיים הייתי באותו מצב.
היום יש מערכת ממוחשבת שאתה מכניס מס' דוח ואת הפרטים שלך, רושם כמה מילים קורעות לב ומבקש שימירו לאזהרה.
ענו לי תוך פחות מיום שהדוח מבוטל.
https://forms.gov.il/globaldata/getsequence/gethtmlform.aspx?formType=driverapply@po lice.gov.il

Sent from my LM-G710 using Tapatalk

GodsFather
09-05-21, 07:07
להמיר באזהרה = הודאה באשמה.

האם אתה אשם? אל תענה בפורום

האם המכשיר שלכאורה על פיו נתפסת, היה מכויל? מאושר חוקית? את זה אתה צריך לברר

האם בא לך להכנס לקרב הזה? לשיקולך

Sent from my HD1903 using Tapatalk

נדב42
09-05-21, 08:23
כמובן שעדיף ביטול הדו"ח על המרה לאזהרה, ו- 12 נקודות זה לא הולך ברגל (בסוף אולי כן...)

זו לא מלחמה על הצדק העקרוני, המטרה העיקרית היא להמנע מהנקודות.

נדב42
09-05-21, 08:24
האם המכשיר שלכאורה על פיו נתפסת, היה מכויל? מאושר חוקית? את זה אתה צריך לברר

ואיך בדיוק מבררים את זה ?

ערן CJ
09-05-21, 09:40
משהו לא מסתדר.
אין 12 נק על העבירה הנ"ל.
מדובר בעבירה של 750 ש"ח ו-8 נק' בלבד.

מתוך חוברת נוסחי האישום:
133819

guyo
09-05-21, 09:51
במידה ומדובר ברכב ליסינג, הקנס מגיע לחברת הליסינג לפני הסבה לנהג. 12 נק' וקנס גבוה נועדו ליצר מנוף לחץ על חברת הליסינג להמיר בזריזות את הקנס ע''ש הנהג אשר עושה שימוש ברכב בשוטף. לאחר הסבה יש ירידה במס' הנקודות וגובה הקנס

shmil
09-05-21, 10:55
אם ממש, אבל ממש חשוב לך ללא נקודות - השאר את הדוח על שם החברה.
יש בחוק מנגנון של פי ארבע קנס (למיטב זכרוני) כאשר החברה לא מדווחת מיהו הנהג.
נקודות לחברה כמובן שאין, אין להן כל משמעות.

הקבייעה הזו בחוק נועדה ללחוץ על החברות לדווח על זהות הנוהג ברכב בזמן העבירה.

אגב, זה נכון לחברה רגילה. בליסינג, כאשר הם יודעים מי המשתמש, יכו להיות שידווחו אוטומטית שזה אתה, ומחובתך לדווח אם זה היה נהג אחר.

hadtomer
09-05-21, 10:57
2. על הדוח רשום בפרטי עורך הדוח: " מדור א3 ומכשור אכיפה".

פרק ז' בפקודת התעבורה המתייחס לסדרי דין מיוחדים בעבירות קנס: סעיף סעיף 225א'- מועדי המצאה בעבירות קנס (תיקון: תש"ן, תשנ"ו, תשס"ה)4, 10.

דו"ח מצלמה : (א1) היתה העבירה עבירת תעבורה כמשמעותה בפקודת התעבורה, שהחשד לביצועה מבוסס על צילום רכב כאמור בסעיף 27א לפקודה האמורה, לא יוגש עליה כתב אישום ולא יומצאו לבעל הרכב בענינה הזמנה או הודעת תשלום קנס, אם כתב האישום, ההזמנה או הודעת תשלום הקנס טרם נשלחו ועברה תקופה כמפורט להלן:

(1) ארבעה חודשים ממועד ביצוע העבירה, למעט רכב כאמור בפסקה (2);
(2) שישה חודשים ממועד ביצוע העבירה, אם היה הרכב רכב חדש או רכב מסוג שקבע

dorbh
09-05-21, 12:37
שים לב לקאטצ' - בשביל להמיר לאזהרה אתה מודה באשמה.
גם אם המשטרה לא מוכנה להמיר, אתה כבר הודית בביצוע העבירה!

אל תשאל איך אני יודע.

ערן CJ
09-05-21, 14:45
במידה ומדובר ברכב ליסינג, הקנס מגיע לחברת הליסינג לפני הסבה לנהג. 12 נק' וקנס גבוה נועדו ליצר מנוף לחץ על חברת הליסינג להמיר בזריזות את הקנס ע''ש הנהג אשר עושה שימוש ברכב בשוטף. לאחר הסבה יש ירידה במס' הנקודות וגובה הקנס

במקרה של חברה, על שום העדר היכולת לרשום נקודות חובה על שם תאגיד, ועל מנת למנוע מחברות לנצל את המסך החוצץ בין אורגני החברה לבין החברה, נקבע קנס כספי גבוה ומחמיר. כל זאת על מנת לעודד חברות למסור את פרטי הנהג.
לא ניתן לרשום נקודות על חברת הליסינג ולכן, קנס מוגדל - כן.
12 נקודות -לא.

נדב42
09-05-21, 15:41
לא הבנתי את התשובה האחרונה.

GodsFather
09-05-21, 18:04
לא הבנתי את התשובה האחרונה.אם זה רכב חברה - אין נקודות, רק קנס מוגדל. יש?

Sent from my HD1903 using Tapatalk

sgill
09-05-21, 21:52
אם זה רכב חברה ניתן לבקש מהחברה לא להגיד מי נהג או להגיד שיש ריבוי נהגים ברכב ואין רישום.
במקרה הזה הקנס "ירובע" ל 3000ש"ח ולא יהיו נקודות. אם זה שווה לך את הכסף והחברה מוכנה להיות חלק מהסיפור, אז זה הכיוון...

במקרה הזה, גם לא נרשמת עלייך עבירה וגם לא קבלת נקודות - אבל זה עלה לך די הרבה.

אם תבקש המרה לאזהרה, ראשית אתה מסתכן שלא יסכימו ואז כבר הודית באשמה. בנוסף, גם אם המירו לך לאזהרה, העבירה כבר נרשמה עלייך ובפעם הבאה מצבך יהיה חמור יותר.

נדב42
09-05-21, 23:13
רכב ליסינג רשום על שם.

sgill
09-05-21, 23:51
רשום על שם בחברה, אבל לא רשום על שם מול המשטרה.
אגב, הביטוח הוא "כל נהג"?
לדעתי גם רכב ליסינג בבעלות חברה שמוצמד למישהו עדיין ניתן לשלם קנס מרובע בלי לחשוף את הנהג הקבוע ברכב. אם יש בחברה קצין רכב, הוא ידע אם זה אפשרי.

-->