PDA

צפייה בגרסה מלאה : התייעצות - האם צריך 4X4?

ilanmo
18-05-21, 23:48
שלום
אני מעוניין להחליף את הפרייבט ברכב גבוה יותר כדי להרחיב את אפשרויות הטיול של המשפחה.
בהתאם לנתונים מטה, אשמח להבין האם לדעתכם אצטרך רכב 4X4 או לחילופין יספיק SUV שהוא 2X4.

1. תקציב:
כ 150-170K לא כולל ביטוח, טסט, וטיפולים שוטפים.

2. גודל הרכב:
הרכב ישמש כרכב שני בבית (הראשון הוא רכב ליסינג מהעבודה) ורק במקרה של טיולים משפחתיים יהיה מלא: 3 מבוגרים ועוד 2 בני עשרה (19+16)
תיתכן גם לינת שטח לפרק זמן של מספר ימים.

3. נסועה שנתית ותחזוקה: הרכב ייסע כ 10-12 אלף ק"מ בשנה. אני מעריך שכמחצית יהיו לטיולים.
תחזוקת הרכב תתבצע במוסך מורשה - אין חוסר בכאלה באזור מגוריי.

4. אופי שימוש וטיולים:
בשלב זה מדובר בטיולים בשבילי עפר/כורכר וטיולי טבע, אבל מעבר למה שמסוגל לבצע רכב פרטי.
כרגע, לפחות, אין כוונה לטייל במקומות עם מעבר קשה או מדרגות.
5. העדפות ותנאי סף:
גיר אוטומטי, רכב משנת 2018 ומעלה.

6. דגמים מועדפים:
ממה שקראתי, הבנתי שסובארו פורסטר מספק שילוב טוב של עבירות בשטח וגם התנהגות כביש טובה,
אבל קשה מאד למצוא כאלה.

מה דעתכם? האם לאור האמור הכרחי 4X4 או שניתן להסתפק גם בדגמים כמו אאוטלנדר,Tucson ,x-trail ודומיהם?

תודה רבה

Yaki5500
19-05-21, 02:14
אני במקומך הייתי הולך על פורסטר ולו בלבד כדי ליהנות ממידה מסוימת של אוברקיל ביחס ליכולות הרכב אל מול תנאי השטח
תמיד עדיף שהשטח יהיה קטן על הרכב ולא שהרכב יהיה קטן על הרכב.
את יתר הדרישות שכתבת הוא בהחלט ממלא

בהצלחה

Sent from my SM-A505F using Tapatalk

Asaf-a
19-05-21, 07:22
נראה שפורסטר אכן מה שיתאים לך., שאר הרכב שמנית מוכרים רק פוזה של יכולת שטח.

התקציב שלך יפה מאוד, לרכב שני ובצרכים שתיארת ניתן בשקט להסתפק בפורסטר בן 3-4 הדגם הקודם עד 2018 ויישאר לך עודף יפה.

אם אתה מתכוון להשתמש בכל התקציב אז כבר עדיף לקנות את הפורסטרZ החדש מהניילונים ולא משומש קלות הZ החדש כבר מגיע גם הוא עם xmode , פורסטרים מהדגם החדש בני שנה-שנתיים רובם מדגמי ספורט ו X היקרים יותר שהפער בעלות מול Z חדש יהיה זניח + כאב ראש של משומש.

Asaf-a
אסף.א

assafy
19-05-21, 08:24
אתה כותב שאתה רוצה להגיע מעבר למה שרכב פרטי מגיע. הרכבים בעלי ההנעה הקידמית שמנית הם רכבים פרטיים (שלא יבלבלו אותך עם כל מיני מונחים שיווקיים) לכן כבר זה לא מסתדר.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

erezgur
19-05-21, 10:17
לטעמי האישי, כאשר אתם אוהבים לטייל ורוצים מדי פעם לישון בשטח - כדאי 4x4 ולו רק בשביל אותן פעמים בודדות שהדרך הכבושה בה אתם נוסעים "התקלקלה" בנקודה אחת וזה יאפשר לכם להמשיך הטיול ולא לחזור לאחור מבלי להשלים את הטיול או מנהלי להגיע לנקודה שרציתם.
או לטובת הפעם הנדירה שתרצו להצטרף לטיול עם חברים / משפחה עם רכבים אחרים ומכשול נקודתי בודד יגרום לכולם להתעכב ממושכות או לנזק או סתם לתחושות אי נוחות של אלו שמונעים מכולם להשלים את הטיול לפי התכנון...
או קצת בוץ לאחר גשם שהופך את הדרך לביתי עבירה...
או חולות נודדים שכיסו את השביל הנוח...

פורסטר נשמע כבחירה מתאימה. אתה יכול אולי להרחיב גם לדגמים אחרים של סובארו כמו אאוטבק או xv.

אם ידני גם בא בחשבון - דאסטר דיזל 4x4 יתן יותר יכולות שטח בתקציב נתון, חפש את השרשורפלצת של גיא

נשלח מהנייד

ilanmo
19-05-21, 13:56
תודה לכולם.
נראה שאלך על כיוון הפורסטר.
יש לי שתי שאלות נוספות:
- האם יש דברים ספציפיים שיש לשים אליהם לב לפני רכישה או לבקש במכון בדיקה לבדוק?
- כל הרכבים שפורסמו נמכרים מעל המחירון ב 10K. האם זה משקף את השוק אןו שבגלל שיש כרגע חוסר אצל היבואן מנצלים את המצב?
תודה

Yaki5500
19-05-21, 15:40
היי

הדבר הכי חשוב לשים לב אליו כשלוקחים את הרכב לבדיקה במכון הוא לא ללכת לבדיקה במכון
מכוני בדיקה נותנים לך אחריות מוגבלת ובשל כך דוחפים סעיפים כמעט לכל קטגוריה בטופס הבדיקה בין שיש ברכב ליקוי ובין שלא.
הם גם לא מכירים את הרכבים ומעבירים אותם בדיקה גנרית שלא נותנת תמונה אמיתית על מצב הרכב

טוב יותר לברר מה הם המוסכים המוכרים בקרב בעלי הפורסטרים (יש פורום סובארו פה באתר ושם המקום לשאול) וללכת לשם. היתרונות של "מוסך בית" כזה על פני מכון בדיקה הם:
1. עלות נמוכה יותר לעומת מכון
2. תמונה מדויקת יותר לגבי הרכב (הם מכירים את הרכב ויודעים מה לבדוק)
3. הצעת מחיר קונקרטית לתיקון כל ליקוי שאיתה ניתן להתחיל תהליך מיקוח מול המוכר
4. במידה ורכשת את הרכב אתה כבר יכול להשאיר את הרכב שם שיתחילו לעבוד עליו

לגבי המחירון - לי אין פורסטר אז אני לא יודע להגיד לך. אבל בהחלט יש עכשיו התעוררות מסיבית בכל שוק ה-4*4. לצורך הדוגמא אני היום יכול למכור את הרכב שלי פחות או יותר במחיר ששילמתי תמורתו לפני 3 שנים (אולי קצת פחות). אז לא יפתיע אותי לשמוע שעל פורסטר 2018 רוצים 10k מעל המחירון
אבל זה גם משהו שניתן לשאול בפורום סובארו וגם לראות מה קורה בלוחות

בהצלחה

הדסופה
19-05-21, 15:52
יש עוד אופציות, למשל סנטה פה בן כמה שנים
עם awd

Sent from my iPhone using Tapatalk

asafk
19-05-21, 17:18
פורסטר נשמע לי צפוף מדי ל5 מבוגרים + ציוד ללינה. מציע לנסות לשבת במושב האחורי... תוך כדי טלטולי שטח.
המינימום לטעמי (אם נישאר במשפחת סובארו) זה אאוטבק. לא יודע מה המחירים.

שימו לב שגם בהרבה כלים 'גדולים' המקום האמצעי מאחורה הוא בליטה ולא באמת מושב. טוב לילדים. טוב לבוסטר. לא טוב לבנאדם מגיל נוער ומעלה. לכן חייבים לשבת ולהרגיש.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

יניב עמית
19-05-21, 18:02
יש עוד אופציות, למשל סנטה פה בן כמה שנים
עם awd

Sent from my iPhone using Tapatalk
וגם רקסטון יכול להתאים לנתונים

-->