PDA

צפייה בגרסה מלאה : האם אני בנוי לסופה? - ייעוץ

Snir
19-05-21, 00:32
שלום לבעלי הסופות,
(מנהלים אם יותר מתאים לפורום ייעוץ לפני קניה - אנא העבירו)

בעברי החזקתי למשך 3 שנים סמוראי 88 וב-7 שנים האחרונות אני מחזיק בגימני שנת 2008, בשנים האחרונות משמש כרכב שלישי לטיולים בלבד.
הגימני מוגבה קלות 2 אינצ, ממוגן ונועל צמיגי שטח - שילוב שהספיק לי בכדי להגיע לאן שרציתי בהנאה.
טיפולים "רגילים" אני מבצע עצמאית, מה שמעבר לטיפול 10K כיום מבצע במוסך.

לאחרונה 2 נושאים מדגדגים לי:
1. הגימני כבר קטן לי, לנסוע עם האישה ו-2 האינדיאניות מאחורה זה מאתגר. לפעמים אני מתלבט בין הקטנה לבין שישיית מים.
לטיולי יום זה עוד נסבל, ללילה בחוץ זה כבר בלתי אפשרי.
2. אין מה לעשות,פשוט בא לי גיפ ישן ואמיתי. אין הסבר רציונלי מאחורי הסעיף הזה.

התלבטויות:
1. עלות שוטפת - ברור לי שלדוגמא סט צמיגים / מצבר לסופה יעלו יותר מלגימני. אבל עד כמה נוראית האחזקה הכללית? (מתוך הנחה שלא קניתי נבלה).
וזה מוביל לסעיף הבא:
2. זמן - יש המון רצון לעבודה עצמית, הידיים הן לא שמאליות, אבל אין ידע נרחב ואין הרבה זמן.

ובקיצור-
מכר מאחד הישובים השכנים פרסם את הסופה שלו למכירה, שנת 93 (חזית מזעזעת), ירוקה וסגורה (אשתי כבר אמרה לי שליד הבית היא לא תחנה בצבע הזה).
נראית סטוק לחלוטין, לטענת המוכר עשתה 316k ומתוחזקת.
מתשאול של מכרים אני מבין שהיא בעיקר שימשה לטיולים עם הילדים בסביבה ונסיעות קצרות בין הישובים.
מבחינת מחיר - המחיר ההתחלתי שהוא דורש הוא נמוך מהמחיר שבו אפרסם את הגימני, כך שבמידה והיא אכן מתוחזקת יש סיכוי לסיים רכישה + יישור קו בסיסי ללא הוספת סכום כסף משמעותי על מכירת הגימני.
אני אשרוד שנה וחצי של טסט חצי שנתי בכדי להגיע למעמד המרגש של אספנות.

אז מה דעתכם חברים?
הרפתקה מיותרת שעלולה לגרום לי לחור בכיס ולהיפרד מעולם רכבי השטח?
להישאר עם הגימני האהוב והמתוחזק שמביא אותי לאן שאני רוצה?
אלו מכם שבעד הרעיון - אשמח לשמוע למה לשים לב כשהולך לראות את הסופה (קראתי את המדריך לרכישה).

סליחה שיצא ארוך ותודה מראש לעונים.

מוטי ג.
19-05-21, 00:53
תתחיל בזה:
"איך אני יודע שאני נוסע בסופה? "

http://www.jeepolog.com/forums/content.php/2446-%D7%A6%D7%97%D7%95%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A9%D7%91%D7%AA-%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%90%D7%AA%D7%94-%D7%99%D7%95%D7%93%D7%A2-%D7%A9%D7%90%D7%AA%D7%94-%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%A2-%D7%91%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%94

משהו בלינק לא עובד, ננסה את זה

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.jeepolog.com/forums/content.php/2446-%25D7%25A6%25D7%2597%25D7%2595%25D7%25A7 %25D7%2599%25D7%259D-%25D7%259C%25D7%25A9%25D7%2591%25D7%25AA-%25D7%2590%25D7%2599%25D7%259A-%25D7%2590%25D7%25AA%25D7%2594-%25D7%2599%25D7%2595%25D7%2593%25D7%25A2-%25D7%25A9%25D7%2590%25D7%25AA%25D7%2594-%25D7%25A0%25D7%2595%25D7%25A1%25D7%25A2-%25D7%2591%25D7%25A1%25D7%2595%25D7%25A4 %25D7%2594&ved=2ahUKEwi7xZbZnNTwAhWF5OAKHa6xBCUQFjA AegQIBBAC&usg=AOvVaw0l5Y46rawbRbdKpbp_-w6u

ותחליט אח"כ

omri_t
19-05-21, 01:19
יש לי מעל 10 שנים סופה.
כמובן רק לטיולים.

יש לך מקום בטוח להחנות אותה?
אתה בנוי לרכב ידני וספרטני?
מוכן להשקיע קצת זמן בללמוד ולהזמין באינטרנט ומידי פעם ללכלך ידיים או לשרוף חצי יום במוסך?
רכב טיולים בלבד?

אם ענית להכל כן- נראה לי שאתה בכיוון.

סופה רכב אמין. אפילו אמין מאוד.
פשוט לאחזקה.
זול לאחזקה במיוחד שעושים חלק/הכל לבד.
זה אוטו עם הכי הרבה פאן כנראה לשטח.
הילדים מתמכרים.
וגם אנחנו.
תכלס אין שדים ואין הפתעות. סיבוב 5 דקות בעביש ובשטח יראה לך בדיוק מה אתה מקבל לטוב ולרע.

ממליץ מראש להפנים שסופה צריכה להיות פתוחה.
ושטיולים עושים מרבית עונות השנה לא בכל סופש...

היה לי לפני סמוראי
כשעברתי לסופה הבדיחה אז עם החברה שעברנו מאוטוביאנקי למרצדס.

לדעתי זה מסע ארוך.
מיישרים קו. מתחילים לטייל.
לאט לאט לשפר לתחזק ולהגיע לתצורה אידאלית עבורך.
) זה לא סטוצ זו חתונה)

מוזמן לקפה/סיבוב בשמחה.

איל מ
19-05-21, 06:01
אני אומר שאין סיבה שלא. סביר להניח (בלי להכיר) שהיא כן תצטרך יישור קו שעומקו לא ידוע אבל....
זה רכב שנחטף (תרתי משמע) כך שאם הצלחת להמנע מגניבה, סביר להניח שתוכל למכור אותו בקלות וללא הפסד במידה והוחלט שלא מתאים.

מוני אורבך
19-05-21, 07:51
נא הבא בחשבון שאישתך לא תצתרף איתך לטיולים.
יש מספר קטן מאוד (אם בכלל) של נשים שמוכנות לנסוע בסופה פתוחה ישנה.
אפילו עם מיזוג אוויר..

הבנות יתלהבו מאוד לנסוע איתך עד גיל 10 או מכסימום 15.
אחרי זה זה יהרוס להן את השער..
בנים יש מצב שימשיכו איתך, אבל 17 או 18 תשכח גם מהם.

כללים אלו נכתבו בדם !

מעבר לזה סופה כלי מדהים, אבל..
צריך הרבה חוזק מנטלי לנסוע שעתים (או במקרה שלי 3.5) שעות לנגב, לכל כיוון.
בכביש שש שבו סופה נוסעת 90 - 100 כל השאר 120 צפונה.

דרור ברלי
19-05-21, 09:06
אפילו עם מיזוג אוויר..

כללים אלו נכתבו בדם !

"יותר מקום לילדים ולציוד בטיולים" זה רק תירוץ.
תירוץ די חלש, אגב, שאין לו אחיזה במציאות. סיקס/סופה לא רכב גדול ומרווח כמו שנדמה - זה רק הגובה שמייצר את האשליה.

כי אם זו היתה הסיבה להחליף את הג'ימני במשהו גדול ומרווח יותר, היית מחפש פאג'רו/לנדקרוזר ו/או כל יפני שימושי ונוח אחר.
אתה פוזל לסופה כי אתה רוצה ג'יפ אמיתי. וכל היפניים האלה, שימושיים והגיוניים וכבודם במקומו מונח, הם לא ג'יפ אמיתי.
וכאן אתה נכנס במודע ובעיניים עצומות לרווחה לאיזור הסכנה.

כי ג'יפ אמיתי לא רוכשים משום שיקול הגיוני. גם לא שיקול של יכולות שטח. הביצועים של ג'יפ אמיתי בשטח הם כמובן בליגה אחרת לחלוטין, אבל זו אינה הסיבה. והפער (בידיו של נהג טוב) קטן יותר ממה שחושבים, בוודאי אם זה רכב לטיולים נטו.
השיקול להיכנס לעניין של ג'יפ אמיתי זה עניין רגשי נטו. אתה לא באמת צריך, אף אחד לא באמת צריך את זה. אתה פשוט רוצה.

הקטע של נשים עם סופה/סיקס ראוי למחקר פסיכולוגי משל עצמו ולשרשור נפרד.
כי ג'יפ אמיתי זה אוטו ללב, לרגש ולנשמה. וזו הבעיה של נשים עם ג'יפים אמיתיים. זה לא רק הנוחות, הפרקטיות, הספרטניות, הרעש, הברוטליות, האבק, הרוח, הגשם, אין/יש דלתות, אין מיזוג/חימום או יש מיזוג/חימום. זה אפילו לא העניין של גיר ידני או אוטומטי (עניין שובר שוויון אצל אשה ישראלית).
זה משהו אחר לגמרי.
משהו שיש רק לנשים - ולגברים הרבה פחות, אם בכלל.

אשה יודעת להרגיש מיד שהיא לא לבד וצצה לה מתחרה.

זה יישמע לך אדיוטי. בהתחלה כמובן לא תבין למה אני מתכוון.
אבל אם וכאשר תקנה את הסופה ותביא אותה הביתה, אשתך תרגיש ותדע את זה טוב מאוד.
תידלק לה נורת אזהרה בחלק הרלוונטי עוד לפני שתכבה את המנוע ותצא מהג'יפ.

בהתחלה הכל יהיה בסדר. היא תפרגן לך בסלחנות. היא תבוא לטיולים, אפילו תעשה פרצוף של נהנית.
אבל היא מקנאת בתשומת הלב ובאהבה שאתה מרעיף על הג'יפ. כי ככה זה אצל נשים - כי הן יודעות לעשות מצוין עוד משהו שגברים לא מסוגלים - הן מסוגלות לקנא בערימת ברזלים.

לאט לאט היא תפסיק לבוא איתך לטיולים. אחר כך לא תרצה לנהוג בג'יפ. מהר מאוד תתחיל להתחשבן איתך על כל בורג שקנית אצל ינוביץ.
אתה תתמכר לג'יפ ותהיה מאושר ולא תשים לב לקטנות כגון אלה.... הרי אי אפשר לא להתמכר לג'יפ הטהור והאמיתי והמרגש מכולם. וזה לא רק הג'יפ עצמו, זה כל מה שמסביבו - הטיולים, החברים, החוג החברתי, הדיבורים, אגירת החלקים והברזלים, ההתעסקות הבלתי פוסקת בו וסביבו. כשיש לך סופה ואתה מחזיק מעצמך ג'יפאי מכור, זה ממלא לך את העולם ונמצא לך ברקע כל הזמן.

לזה אני מתכוון כשאני אומר שמבחינת אשתך יש לך מאהבת. ואם זה לא מספיק, אתה גם הבאת לה אותה הביתה והכנסת אותה למיטה שלכם.
בסוף אתה זה שיעמוד עם הגב לקיר - אתה תצטרך לבחור. להוכיח לה שאתה רציני.
או שהג'יפ הולך או שאשתך הולכת. עד כדי כך.

אני לא צוחק. אני הכי רציני בעולם.
אני רואה את זה אצל חברים ואנשים שנדלקו ועברו לסופה והיו הכי מאושרים בעולם עם חיוך דבילי שלא יורד להם מהפרצוף, ופתאום הג'יפ למכירה. "אני צריך את הכסף", "אנחנו יוצאים לרילוקיישן", "אין לי זמן" ושאר תירוצים. אבל מנסיוני אני יודע את האמת - שלמות המשפחה על הפרק.

ראוי שתקיים על זה שיחה צפופה עם אשתך. הבהרות והבטחות - כאלה שאתה מתכוון לקיים. רצוי באוירה רומנטית.

ואהה - אין שום בעיה לנסוע 120 ויותר. הסופה לא בדיוק מתרגשת מזה. זו רק צריכת הדלק שתמנע את זה ממך.

איל מ
19-05-21, 10:37
הנושא עם האשה הוא קשקוש מקושקש ואין הבדל בין סופה לבין לנדרובר ישן. מערכת יחסית ניתן לקלקל עם ובלי "מאהבת" ומי ששם זין על אשתו רק בגלל שיש ג'יפ בחניה שלא יחפש תירוצים.

דרור ברלי
19-05-21, 11:27
איל, זו החוויה האישית שאני מכיר. אם זה לא היה כל כך עצוב, זה היה יכול להיות מצחיק.
אתה יודע משהו בחוויית הבעלות והחיים עם ג'יפ ומשפחה בו-זמנית, שאני לא יודע?...
אתה רוצה להטיף לי?... ללמד אותי משהו?.... אולי אתה מלמד ומסמיך אנשים איך להיות ג'יפאי, בעל ואבא?... תגיד לי שכן, אולי אירשם לקורס שלך. ברצינות.

אבל מצד שני, מעולם לא היה לי שום רצון להתווכח איתך ללא תוחלת על כל שטות. משום מה יש לי תחושה שתתעקש לא להסכים גם על צבעו של גוש חרא... וזה בסדר, זכותך. אני רק לא אמצא לנכון להיגרר לזה עוד.

איל מ
19-05-21, 12:25
אני רק אומר שזה תלוי בבעלים של הסופה ולא בסופה עצמה.
אני בכל סיטואציה שבה יש איזושהי התנגשות בין החובה (לא תחביב) שנקראת משפחה לבין התחביב שנקרא ג'יפאות, התחביב מפסיד. ואם המצב היה הפוך זה לא היה משנה אם זאת סופה, או דאסטר.

דרור ברלי
19-05-21, 13:21
על זה אין ויכוח.
לא צריכה להיות התנגשות כזו.

אבל לא תמיד זה בשליטתך.
ואם אהיה ספציפי - אני טוען שזה בכל מקרה לא בשליטתך.
גם אם תתקתק את הבית, הילדים והזוגיות באופן שיזכה אותך בתואר "בעל/אב השנה" והג'יפ ייזנח לאנחות במשך חודשים ויעלה קורי עכביש, עדיין היא תיילל לאמא שלה (ואולי גם לאמא שלך) "כל הזמן הוא רק משחק בג'יפ שלו".

ולכן הסיכוי שזה יקרה עם רכב דוגמת סופה, שאין לו שום הצדקה משפחתית/כלכלית/פרקטית והוא תחביב ותשוקה נטו רק של הגבר, הוא בהכרח גדול יותר.
ולא רק בגלל כמה שזה עולה, בכסף. למעשה, במקרים רבים הכסף כנראה בכלל אינו האישו. האשה פשוט עומדת על זכותה/בעלותה על זמנך, תשומת לבך ובכלל זכותך לדעות, רצונות ותחביבים עצמאיים משלך. והיא רואה בג'יפ סוג של מרד, קריאת תיגר על הסטטוס-קוו שהיא הכתיבה.
עכשיו גם אם תוכיח באותות ובמופתים שכל אלה אינם באים על חשבון תפקוד התא המשפחתי, לא יעזור לך. מבחינתה זה בדיוק זה. כי זה מאבק על שליטה והגבר נידון להפסיד בו.
תגידו שאני שוביניסט ומיזוגן? אז תגידו. זו החוויה האישית שלי, אני נכוויתי כך פעמיים. ואני אגב, לא לבד. גברים גרושים רבים יתארו לך מציאות כזו או גרועה יותר.

ואם אצלך זה לא כך ואשתך אינה כזו, מה יש לי להוסיף?.... זכית. אשה כזו משולה לזכייה במפעל הפיס. שמור עליה טוב-טוב.

omri_t
19-05-21, 15:22
אולי אני בר מזל
ברגעים הקשים כלכלית שהיו לנו וחשבתי למכור אישתי תמיד עשתה פרצוף לא נרוצה מהרעיון.
ומבחינתה לנסוע 100 מהבית שעתיים לשטח זה בקטנה. לחרבן בשטח לעומת זאת...

הילדים שלי עוד קטנים.
ואני משתוקק להגיע ליום שיגידו לי- אבא לך אנחנו מסתדרים.

וכל suv ישן
יהיה פחות אמין ופחות פאן.

לא יודע
אולי אני משוחד.

Snir
19-05-21, 17:27
עומרי - לכל השאלות בשאלון שלך עניתי ב"כן". אפילו כן חד משמעי.
לצערי הסופה הספציפית שכתבתי שאני מתעניין לגביה היא סגורה, קצת מבאס, אבל אם מצבה יהיה טוב, אני לא חושב שאתן לזה למנוע ממני.
(אני מבין שלהפוך אותה ל"רכב שדה פתוח" זה בגדר חלום רחוק במדינת ישראל, צודק?)

דרור ומנחם - כשאני ואשתי היינו צעירים ויפים היינו מעמיסים על הסמוראי 2 שקשים ופקל קפה ונעלמים לשבוע בשטח. מאז עבר כמעט עשור, נוספו 2 ילדות וכבר היום בגימני היא כמעט ולא מצטרפת.
אני מבין שסופה זה יהיה רשמית קץ היחסים הדיפלומטים בינה לבין הרכב, אבל זה היה קורה במוקדם או במאוחר.
באותה נשימה - זכיתי באישה שמבינה שזה הכייף שלי וגם שהמצב הכלכלי היה מאתגר והפתרון הקל היה להפרד מהגימני (כי איזה זוג בגילאי ה-30 מחזיק 3 רכבים?! יש לי שכנים עם שלושה ילדים שמסתדרים עם מזדה 2) - היא זו שהתעקשה להשאיר אותו עבורי.
ודרור, חד משמעית (גם כתבתי) - אין לי שום הסבר רציונלי למה אני רוצה גי'פ ישן. פשוט רוצה.
השתעשעתי גם ברעיון של להחזיק פגארו שאשתי תנהג עליו ביום-יום וישמש לטיולים בסופש. ירדתי מזה.

בקיצור, מחר אלך לראות את הסופה המדוברת לבדיקה ראשונית. אשתדל לצלם איפה שיהיו לי התלבטויות ולעדכן. תודה לכל העונים והתומכים!

נמרוד
19-05-21, 17:42
השאלה לא האם אתה בנוי, אלא האם אתה ר א ו י לסופה!
https://youtu.be/c3sOuEv0E2I

יונימוג אדום
19-05-21, 20:19
אפילו עם מיזוג אוויר..

כללים אלו נכתבו בדם !

צר לי לאכזב אותך ( ועוד רבים וטובים ) - זוגתי הנפלאה מטיילת איתי עם סיקס פתוח ( גם החלון הקדמי נפתח ) כבר מעל 17 שנה בכיף ובאהבה .
גם כאשר שיפצתי את הסיקס מהיסוד ( מעל לשנה עבודה ) היא הייתה לצידי ושאלה ורצתה להבין מה אני עושה כל שלב .
עד לפני כחצי שנה היא סבלה מבעיית גב חמורה אשר מנעה ממנה לטייל בשנה האחרונה - לפני כחצי שנה עברה ניתוח מסובך בעמוד השדרה וחודש וחצי לאחר מכן לחצה על הרופא שיאפשר לה לחזור לשטח .
היא זאת שלמדה ודרשה התקנת זוג נעילות נשלטות , החלפתי לאחרונה סט קפיצים חדש והדרישה שלה - רק עם בולמי פוקס .
פשוט כיף לנו לטייל בצוותא .
בפסח עשינו יחדיו את חוצה ישראל דרך הבקעה בעבירות ממש קשה ןהיא עם חיוך .
בכל הטיולים מדובר כמובן בלינות שטח .
אני זכיתי בענק .
גם הילדים גדלו לתוך הג'יפ ( ולא הפסיקו בגיל הטיפשעשרה ) וכיום ברשותם ארבעה רכבי שטח אמיתיים .
זוגתי היא זאת שמחפשת היום עוד סיקס - שיהיה .
אציין שכיום אנחנו כבר עם 10!! נכדים ואני עם רכבי שטח משנת 1984 .

אילן

yoni_0000
19-05-21, 21:36
גם הילדים גדלו לתוך הג'יפ ( ולא הפסיקו בגיל הטיפשעשרה ) וכיום ברשותם ארבעה רכבי שטח אמיתיים .
זוגתי היא זאת שמחפשת היום עוד סיקס - שיהיה .
אציין שכיום אנחנו כבר עם 10!! נכדים ואני עם רכבי שטח משנת 1984 .

אילן

אתה מחזק את מה שאני עומד להגיד... אף אחד שלא חיי את זה במשך שנים או נולד לזה לא באמת מבין למה הוא נכנס.
יש ימים שהחיוך לא יורד והכל מושלם, ויש ימים שבא לך לזרוק את האוטו לים כי יש איזה גמגום מעצבן שאתה לא מצליח למצוא.. בשביל להחזיק סופה\ סיקס שיהיו תמיד מוכנים לתזוזה דורש הרבה מאמץ והרבה מסירות.. שלא יהיה לך ספק, אתה משרת את הרכב.. לפעמים זה אפילו לא הכסף אלא הכאב ראש של לנסוע לינוביץ' באמצע יום עבודה כי אתה צריך בורג של 10 שקל. אבל זה לא באמת רכב.. זה תחביב בפניי עצמו עוד לפניי שהנעת. אם זה מספיק חשוב לך אז אין בזה שום דבר רע, אבל צריך להיות מודע לזה שזה לא אוטו רגיל והבעיות יכולות להיות לא שגרתיות. גיבוי כלכלי זמן וסבלנות זה מה שצריך, בעיקר בשנה שנתיים הראשונות.

עוד טיפ חשוב שהמון (כולל אני) נפלו בו- לא להיות ילד מתלהב ולקפוץ על הרכב הראשון שאתה רואה. חפש מפה לאוזן, את אלו שלא ידעו שהם רצים למכור, כי 99% ממה שאתה רואה בלוחות זה רכב שתשקיע בו את עלות הקניה בשביל לטייל בראש שקט. אל תתקמצן בקניה הראשונית וזה יחסוך לך הרבה כאב ראש וכסף בהמשך.

בהצלחה!

דרור ברלי
20-05-21, 02:05
(אני מבין שלהפוך אותה ל"רכב שדה פתוח" זה בגדר חלום רחוק במדינת ישראל, צודק?)

לא בדיוק צודק.
בימי עמדה 1 זה באמת היה סרט, אבל היה אפשרי.
היום אין יותר עמדה 1, תודה לאל. יש מכון רישוי. גם המכון הנבזי והמנוול ביותר תמיד יהיה עדיף על עמדה 1.
צריך לגשת לשם ולברר מה הנוהל. אני תמים מדי?...................
אפשר להתייעץ עם מכונאי ג'יפים מומחה. עדיף אחד כזה שמשפץ ג'יפים ישנים ומחזיר אותם לכביש. הראשון שעולה לי בראש זה הטוב מכולם, ארנון מלאכי בפרדס חנה.

או שהמומחה של הפורום לענייני מכוני רישוי, "משברנפשי" יפרט מה צריך לבצע כדי שהעניין הזה יתבצע באופן חלק ולא פחות חשוב - חוקי.

Snir
20-05-21, 23:38
הלכתי לראות היום את הסופה.
כללי - שנת 93, סגורה, מצב סטוק לגמרי.
היסטוריה - הייתה שייכת למנהל מחוז בקקל / רטג, כשיצאה למכרז, אותו מנהל מחוז רכש אותה עבורו.
לאחר מכן מכר אותה למוסכניק שמכר אותה ב2015 ובשש שנים האחרונות היא בבעלות הבעלים הנוכחי שעדיין מטפל בה אצל המוסכניק ממנו הוא קנה אותה (זה לא מסביר איך היא יד שישית ברשיון, אבל זה מה שאמרו).

הבעלים הוא לא איש שטח בעליל.
הסופה שימשה אותו כמה פעמים בשבוע לנסיעה מהבית לחנות שלו (3.5 ק"מ לכיוון) ומדי פעם לטיול באזור הבית עם הילדים. לטענתו רוב הזמן לא היה בכלל משלב ל4*4...
הרכב בבעלותו כאמור 6 שנים, בהן עשה 8000 ק"מ בלבד.
(השעון עומד היום על 316,000 ק"מ)

חיצוני- בגדול נראית כמו רכב בן 30 שנה, לא מצאתי ריקבונות במקומות הייעודיים.
הגג עבר איטום לאחרונה וסגור יפה גם מבפנים, כך שקשה לדעת מה מצבו.
ברצפה בחלקו האחורי של הרכב נעשתה עבודת פחחות להחלפת לוחות חלודים בחדשים.
בחיבור שבין השמשה למכסה המנוע, נראה שעשו שם תיקון או מילוי עם איזה חומר פחחות, כי זה נראה כאילו הילדה שלי הדביקה שם פלסטלינה.
דלת נהג לא נפתחת מבחוץ, חלון נוסע נפתח רק כשהדלת פתוחה וכו - אלו מבחנתי "סימני אופי" לרכב בגיל הזה...

התאמה לרשיון - צמיגים, וו גרירה, סגירה - ברשיון.
ברשיון היא 7+1, בפועל מותקן ספסל נתיק של 3 מושבים מאחורה. כל עוד הוא ימצא ויביא בנוסף את הספסלי אורך המקוריים מבחנתי זה יתרון.

שלדה - נראית טוב, אין רקבונות/חלודות, אין עיקומים/תלישות או עיוותים. תושבות הקפיצים והבולמים נראים טוב.
קפיצים ובולמים נראים טוב, הרכב מאוזן סהכ.

מכסה מנוע ומתחת לרכב -
נזילה מהתיבת הגה (זה השם הנכון?) לטענת הבעלים הוא נוסע ככה כבר הרבה זמן, מנקה לפני הטסט. המוסכניק שלו טוען שהוא מוסיף חצי כוס שמן כל חצי שנה ומנקה לטסט אז "חבל לגעת".
הטרנספר נראה "מזיע" ומלוכלך בשמן, לא ראיתי סימני נזילה על הרצפה.
כשפתחתי את מכסה הרדיאטור התחלחלתי למצוא שם מי ברז בצבע חלודה. כששאלתי קיוותי שהתשובה תהיה שזה רק מהזמן האחרון, אבל נראה שהוא נסע ככה כבר תקופה ארוכה כשהרכב בבעלותו.

נסיעה - המנוע מניע מיד, נשמע טוב ויציב. ההילוכים משתלבים יפה, כולל ה4*4.
בזמן נסיעה, במהירות נמוכה יחסית, לחיצה על הקלאצ / העברה לניוטרל - ונשמעים קולות תיקתוק מתכתיים נוראיים, כאילו צינור מתכת נגרר על האספלט. הכנסה להילוך / מהירות גבוהה יותר והקולות נעלמים.
לטענת הבעלים זה מתגבר כשההגה מופנה שמאלה והוא חושב שזה קשור לנזילה מהתיבת הגה. לי זה נשמע יותר כמו שיפוץ סרן קדמי.

היסטוריית טיפולים - יש החל מ2012 ועד לפני חודשיים, אני צריך יותר להעמיק בה, אבל נראה שחוץ מקלאצ, ערגול קפיצים, באק אקס, תפוחים וכו - לא נעשה משהו רציני ברכב בשנים האחרונות.
אין ספק שהתחזוקה התבטאה בתחזוקת שבר ו"מה שעובד ועובר טסט לא נתקן".
לטענת המוסכניק המנוע והגיר מקוריים.

ובכן, די מאכזב.
אבל לשאלת השאלות -
האם כדאי לנסות להוריד אותו במחיר עד לרמה שיהיה שווה להוסיף את העלות המשמעותית של הישור קו?
או שזה קרב אבוד עם מכונה שהטיפול הלקוי הרג אותה?
אם יש בנמצא מישהו שיהיה מוכן לקבל תמונות בווטסאפ בכדי להבין טוב יותר על מה דיברתי- אני אשמח (לא מרגיש בנוח לפרסם פה ברבים תמונות רכב של מישהו אחר)
כמובן שבמידה ונתקדם תהיה לפנינו עוד בדיקה במוסך...

תודה מראש

מוני אורבך
21-05-21, 07:50
אם תעשה הכול לבד אני מעריך שתצתרך להשקיע 14 אלף בחלקי חילוףבמוסך תצתרך כנראה להוסיף עוד 10 לעבודה.
בכל מקרה קצר זה לא יהיה, זה יקח לפחות חודש, במוסך

נמרוד
21-05-21, 12:39
הבעיות הגדולות ביותר הן חלודה ואת זה צריך לחפש מי שמכיר. לכן עזוב תמונות ודיבורים, יש פה חברים שישמחו לבוא לראות בעין ולתת עצה (כולל אותי, מוני ועוד). השאלה איפה בארץ הג'יפ עומד?

Snir
21-05-21, 13:20
הגיפ נמצא באחד הישובים ליד מעלה אדומים.
הייתי שמח שמישהו יצטרף לזרוק מבט אבל אני מניח שזה רחוק לרובכם.
אם מישהו יעבור על הדרך לכיוון ים המלח / מדבר יהודה זה גם יכול לעבוד

נמרוד
21-05-21, 13:27
בשבילי זה באמת רחוק אבל בטח יש חבר'ה קרובים באזור ירושלים.

omri_t
22-05-21, 08:06
לגבי הסיפור עם קקל
תסתכל בסרן האחורי. אם זה 44 - יש סיכוי.
אם זה דנה 60- אז זו עוד אגדה.

כתבת שאתה מאוכזב- לא הבנתי ממה.
מה שאתה מתאר נשמע בסדר.
זה רכב סלחן. קל לטפל ולשקם הכל.
חוץ מענייני פח שזה כבר סיפור יקר.

נשמע כמו סופה שמשרתת מישהו ביומיום ולא רכב טיולים.
יש לזה גם יתרונות.
סופה ארוכה זה נהפך נדיר
וסופה שלא מנפצים אותה על סלעים או מתעופפים איתה בדיונות זה גם כבר לא בנמצא.

הפיכה מסגור לפתוח- אפשרי. הכל אפשרי.
במאמץ נכון זה מסתדר.

אני גר ייחסית לא רחוק.
אשמח בתאום לנסות לבוא איתך ולסייע.

קח בחשבון
שסופה סגורה+מזגן לברכיים בקיץ
זה לא להיט...

ד ו ר ו ן
22-05-21, 08:31
לגבי הסיפור עם קקל
.
כתב רט״ג או קקל.
93 זה עם החזית המכוערת.
לא זוכר שהיו אז סופות כאלו לרט״ג.

אבל אחר ככ הרבה שנים וידיים זה בכלל לא רלוונטי מי היה קודם.
רק מה שיש עכשיו.

Snir
22-05-21, 16:07
לגבי הסיפור עם קקל
תסתכל בסרן האחורי. אם זה 44 - יש סיכוי.
אם זה דנה 60- אז זו עוד אגדה.

כתבת שאתה מאוכזב- לא הבנתי ממה.
מה שאתה מתאר נשמע בסדר.
זה רכב סלחן. קל לטפל ולשקם הכל.

נשמע כמו סופה שמשרתת מישהו ביומיום ולא רכב טיולים.
יש לזה גם יתרונות.
סופה ארוכה זה נהפך נדיר
וסופה שלא מנפצים אותה על סלעים או מתעופפים איתה בדיונות זה גם כבר לא בנמצא.

אני גר ייחסית לא רחוק.
אשמח בתאום לנסות לבוא איתך ולסייע.

קח בחשבון
שסופה סגורה+מזגן לברכיים בקיץ
זה לא להיט...

מאוכזב - מרמת האחזקה, הייתי בטוח שאחרי שאכתוב שיש מי ברז ברדיאטור רובכם יאמר לי מיד לעבור הלאה.
אבל אכן עצם כך שהרכב נסע ביומיום + במצב סטוק ולא התרסק על סלעים, מושך אותי אליו.

לגבי הסגירה - חסרון משמעותי שבשביל רכב הולם אבלע את הצפרדע (או אשתמש במשפט הידוע שאין דבר שדיסק ורתכת לא פותרים..)

לגבי הסרן - אני מנסה להסתכל בתמונות, יש מצב שזה דנה 60 - אבל קחו אותי בערבון מוגבל (מאוד)

עומרי - מולך בפרטי, תודה!

Snir
22-05-21, 16:08
אם תעשה הכול לבד אני מעריך שתצתרך להשקיע 14 אלף בחלקי חילוףבמוסך תצתרך כנראה להוסיף עוד 10 לעבודה.
בכל מקרה קצר זה לא יהיה, זה יקח לפחות חודש, במוסךמוני כשכתבת את זה, מה לקחת בחשבון שצריך לעשות ברכב כשהגעת לכזה סכום?

ד ו ר ו ן
22-05-21, 16:23
לגבי הסרן - אני מנסה להסתכל בתמונות, יש מצב שזה דנה 60 - אבל קחו אותי בערבון מוגבל (מאוד)

אם אתה לא הולך על מפלצת עבירות, זה רלוונטי רק כדי להזמין בעתיד נעילה.
בשביל רכב טיולים עם צמיגים במידה מקורית ה-44 זה אפילו יתרון מבחינת מרווח מתחת לביצה.

Snir
22-05-21, 16:25
אם אתה לא הולך על מפלצת עבירות, זה רלוונטי רק כדי להזמין בעתיד נעילה.
בשביל רכב טיולים עם צמיגים במידה מקורית ה-44 זה אפילו יתרון מבחינת מרווח מתחת לביצה.תודה דורון,
כאמור -לא מחפש רכב עבירות וממש לא בטוח על הזיהוי של הסרן. בכל מקרה זה לא יהווה שיקול עבורי...
תודה

omri_t
22-05-21, 19:49
דנה 44 מושלם בסופה.

אני חושב שבעשר השנים האחרונות לא הגעתי במצטבר לעלות שהוזכרה כאן.

יישור קו בסופה
כולל החלפת כל הנוזלים והפילטרים
וכלל צינורות הגומי והחגורות
קצת תפוחים וכו
פלאגים ( ואלמנט)
לא רואה סיבה להגיע לסכומים שמתקרבים לזה...

אם יש בעיות בגיר/קלאצ וכאלה זה צריך לבוא בחשבון מול מחיר הקנייה.

לצערי פספסתי את המי ברז ברדיאטור.
אז הבחור שקראת לו מוסכניק שהיה בעלים של הסופה= חאפר אחושילינג.
זה מבאס!! אבל לא הייתי מדלג בגלל זה.

asafk
22-05-21, 21:41
בניגוד להרבה מנועים - המנוע 4 ליטר הזה הוא עמיד כמעט לכל התעללות. כן - כולל למי ברז. מקסימום תחליף ככה וככה חלקים כדי שהמנוע ישכח מזה (נגיד שטיפה + החלפת משאבת מים תרמוסטט רדיאטור ורדיאטור חימום)
זה מעיד על תחזוקה לקויה וזה מבאס. מצד שני..... סופה לא שחוטה.... אין הרבה.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

ש01
23-05-21, 12:40
[QUOTE=מוני אורבך;944782]נא הבא בחשבון שאישתך לא תצתרף איתך לטיולים.
אפילו עם מיזוג אוויר..

כללים אלו נכתבו בדם !
/QUOTE]

נתחיל מהגילוי הנאות - כבר כמה שנים שאני בלי סופה, נמכרה משיקולים כלכליים, והראש שגבר על הרגש.

אבל, אני ממש, אבל ממש לא מסכים עם מוני.
אשתי גם היא מתגעגעת לסופי.
לא פעם היתה זו שדחפה לטיולים.
הדבר היחיד שלא אהבה זה את הגיר הידני ולכן נמנעה מלנהוג בסופה.
אבל מעולם לא נמנעה מלטייל בסופי, כולל נסיעות ארוכות לצפון או לגולן.

ילדים, אין מה לעשות, בשלב מסויים כבר פחות מושך/מעניין/רצוי לנסוע עם ההורים ויש דברים חשובים יותר...
וזה נכון גם לגראנד שרוקי שלי, לל"ק של חבר אחד ולפאג'רו של חבר אחר.

המלצתי - סעו לזה שמוכר, צאו לסיבוב קצר יחד.
היא כבר תגיד אם היא בעד או נגד.
ו... צבע אפשר להחליף, כמו הג'ל לק אצלה בציפורניים.

מוני אורבך
23-05-21, 12:45
כבר לא זוכר מה היה לנו..

כל מערכת הקירור סביב 5.
דפרנציאל סביב 2.
תיקון פחחות וצביעה, השמים הם הגבול אבל משהו במחיר סביר 6
תיבת הגה סביב ה 1 תלוי מה בדיוק צריך לעשות

זה מה שאני זוכר מהשרוול

Snir
23-05-21, 18:03
תודה לכולם,
עמרי ינסה להגיע ולסייע בבדיקת הסופה ובמידה ויהיה רלוונטי נמשיך לבדיקה במוסך.

אעדכן בהתפתחויות

דרור ברלי
23-05-21, 21:59
זה "לא שחוטה"?

מצד אחד זה לא רכב חדש. זה ג'יפ ישראלי בן 28 שמלכתחילה לא היה מופת לאיכות גימור.
מצד שני אין שום סיבה למצוא בג'יפ רג'קטים כמו שתיארת. התמונה שמצטיירת לי היא של הזנחה פושעת.
אוטו שב-6 שנים נסע 8,000 ק"מ.... שמנים הוא מחליף לו?... או שכל מכלול באוטו הזה שיש בו נוזלים מלא בבוצה דביקה?

את סיפורי ה"ככה עובר טסט אז זה בסדר" אני לא קונה, כי סופה גם ככה בקושי עוברת טסט אז עם נזילות?.....
קודם כל, שיביא אותו עם טסט טרי לחצי שנה. ואחר כך נתווכח על הנזילות.

תבין, שום דבר בסופה הוא לא אסון. הכל אפשר לסדר - אבל הכל גם עולה כסף. עכשיו הכל שאלה של מחיר.
כמה הוא רוצה על האוטו?
בכמה ישחרר אותו?

ומכאן תתחיל לעשות חשבונות ותוסיף למחיר הקניה.
ועל זה תוסיף 30% בערך לבלת"מים.

וכל בלבולי ה"דנה 44 זה מספיק טוב" - זה טוב לתיאוריות. במציאות אתה כן רוצה דנה 60 על הסופה שלך. (והיית שמח לדנה 60 גם מקדימה).

אהה
ורצוי שמי שהולך איתך לבדוק, יהיה בעל סופה ותיק בעצמו. כזה שיידע להציץ לה מתחת לשמלה במקומות הנכונים. יש דברים שמוצאים במבט אחד.
והכי טוב שתגיעו עם סופה טובה. שיהיה למה להשוות - ואולי יהיה גם קל יותר להוריד במחיר.

Snir
24-05-21, 16:24
דרור-
לגבי טסט, הרכב עבר טסט במרץ (האם כיסו את עיניי הבוחן עם שטרות של 200? לא יודע..)
ברור לי שבסופו של עניין החישוב שלי לרכישת הרכב זה עלות + תיקון ריגקטים + יישור קו.
לגבי המחיר-
בשיחה שלי איתו הבחור ביקש 35 (מאוחר יותר ראיתי שפרסם ב40, למרות שהמספר הזה לא עלה בשיחות בינינו).
עוד לא התמקחתי על המחיר, את זה אעשה לאור הריגקטים ועלות התיקונים המשוערת שלהם.
אני מוכן להקציב עד 45 אלף לטובת הרכישה (כולל תיקון, יישור קו ובלתמים), אני יודע שזה לא הרבה-
אבל אצטרך להחליט לאור העלויות המשוערות והמחיר אליו בעל הרכב יהיה מוכן לרדת.

yoni_0000
24-05-21, 16:51
לדעתי אתה צריך לקחת בחשבון 20-25 אש"ח תחזוקה נטו בשנה הראשונה.
על מה ולמה? ככה. תאמין לי, אתה מגיע לשם בקלות.

רכב ישן שלא נסע הרבה יגלה המון צרות ברגע שתתחיל לנסוע איתו.
סביר להניח שכל מה שעשוי גומי יצטרך החלפה (כולל צמיגים). כנ"ל נוזלים, צלבים, מייסבי גלגל. תפוחים... כל זה תחזוקה שוטפת, דברים שמי שנוסע הרבה מטפל בהם באופן שוטף אבל הכל ביחד מגיע לאלפי שקלים לפניי מוסך.

אני גם מוכן לשים כסף שברגע שהרכב יתחיל לנסוע בין עירוני תגלה שכל מה שיכול לנזול - נוזל.

אני מצטער אם אני נשמע כמו הפרקליט של השטן אבל הייתי בסאגה הזאת ולי לא היה מי שיזהיר אותי.

מוני אורבך
24-05-21, 19:08
חבבי אתן לך את השני סנט שלי..

סופה בת 28 שנה עם תחזוקה קלוקלת היא לא רכב אלא דרך חיים.
יש שם הרבה מאוד במה לטפל והתקציב שלך פשוט נמוך מדי.
אם תיתן את הסופה לתיקון במוסך תעבור בהרבה את התקציב שלך, הרבה מאוד.
לבד זה אולי כבר יותר יהיה בתקציב אבל אין לך את הידע והנסיון.
אפשרי לעשות זאת אם יש לך זמן ומקום ורצון ללמוד ו"ידים ימניות" שלא מפחדות מגריז.
ואז זה הופך ל"דרך חיים" השקפת עוולם...
מתאים לך, לך על זה בכל הכוח, דום יזע ודמעות מובטחים לך, אבל גם הרבה סיפוק.
לא מתאים לך, רד מזה, יש מספיק רכבי שטח ב 45 אלף זווזים שיאפשרו לך טיולים סברים בשטח.
לא צריך סופה בשביל להנות מהשטח, ממש לא.
ראה ערך גיא שהפך עז למתוק ונהנה מדסטר כבר 4 שנים יותר משנהנה מכל רכב אחר שהיה לו.

GodsFather
24-05-21, 19:12
דבר עם גיתאי, חבר פורום ובעל סדנת לימוד למכונאות-בית, אם נרצה לקרוא לזה ככה.

יעזור לך להבין את כל סוגיית הטיפול עצמי ברכב

Sent from my HD1903 using Tapatalk

איל מ
24-05-21, 19:59
או.
קנה את האוטו. ותקן רק מה שדורש תיקון. אמרו כאן רכב מוזנח שלא נסע. אני הבנתי משהו אחר. רכב מוזנח אבל בשימוש די תכוף. פשוט נסיעות באזור.
כשיהיה זמן וכסף (אף פעם לא יהיה) תשקיע בפרויקט.
עד אז, תקן כל פעם מה שהולך להתקלקל ו/או עלול לגרום נזק.
וגם, הסופה לא תישאר הרבה זמן בלוח.

Snir
24-05-21, 20:20
דם יזע וידיים מלוכלכות בגריז - אין בעיה.
ידע? כרגע אין. רצון ללמוד (כולל גיתאי)-יש.
הרכב אכן בשימוש יום-יומי, אבל למרחקים קצרים, זה לא רכב ששכב תקופה ארוכה ללא שימוש- פשוט התחזוקה שלו היתה קלוקלת.
הרעיון לטפל "במה שדורש תיקון" במעמד הקניה ולאחר מכן ללמוד ולעשות בעצמי את ההמשך(אחד-אחד)- בהחלט קוסם לי.

אחכה בסבלנות לבדיקת הרכב ע"י חבר פה מהפורום בהמשך השבוע, נחשב עלויות משוערות, נשאיר סכום (גדול ממה שחשבתי..) לבלתמים ונקבל החלטה.

דרור ברלי
24-05-21, 20:35
לדעתי אתה צריך לקחת בחשבון 20-25 אש"ח תחזוקה נטו בשנה הראשונה.
על מה ולמה? ככה. תאמין לי, אתה מגיע לשם בקלות.

רכב ישן שלא נסע הרבה יגלה המון צרות ברגע שתתחיל לנסוע איתו.
סביר להניח שכל מה שעשוי גומי יצטרך החלפה (כולל צמיגים). כנ"ל נוזלים, צלבים, מייסבי גלגל. תפוחים... כל זה תחזוקה שוטפת, דברים שמי שנוסע הרבה מטפל בהם באופן שוטף אבל הכל ביחד מגיע לאלפי שקלים לפניי מוסך.

אני גם מוכן לשים כסף שברגע שהרכב יתחיל לנסוע בין עירוני תגלה שכל מה שיכול לנזול - נוזל.

אני מצטער אם אני נשמע כמו הפרקליט של השטן אבל הייתי בסאגה הזאת ולי לא היה מי שיזהיר אותי.

אני לא יודע לגבי הסכום שנקבת בפסקה הראשונה, לי זה נשמע מוגזם עד דמיוני לחלוטין, הייתי מהמר יותר לכיוון של חצי מזה.... אבל לא משנה - תקלות אכן יהיו. וזה כי מה שכתבת בתחילת הפסקה השניה מדויק לחלוטין - רכב ישן שבקושי נסע, עכשיו יתחיל לנסוע ולעבוד - ויתקלקל בלי סוף. לא דברים משביתים, אבל במקרה הטוב כל מה שיכול לנזול, אכן ינזול. במקרה הרע יהיו כשלים והפתעות גם בדברים מכניים.
כשמספרים לי על ג'יפ מוזנח שנסע 8,000 ק"מ בשש שנים?.... אני ישר מנחש שלא הוחלפו לו נוזלים בכל שש השנים האלה. ששמנים ונוזל קירור לא רצו בצינורות, שכל תחתית של כל מכלול שיש בו מעברי נוזלים, מלאה בבוצה ובמשקעי ג'יפה, שכל גומיה ומחז"ש בו יבשים וברגע שיתחילו לעבוד, יתפוררו וינזלו מהר מאוד. ואז גם תגיע הסטגימה "חרא של אוטו. לא אמין".

זה למה אני לא מתעלף מהתרגשות כשמספרים לי על אוטו ישן שנסע מעט או לא נסע בכלל. מה שהורג מכוניות זה לא קילומטרים, אלא טראומות - ו/או להבדיל אלפי הבדלות - הזנחה. עדיף דווקא רכב שנסע בכל יום, אפילו הרבה - אבל קיבל תחזוקה שוטפת ומונעת, על פני זה שעמד והעלה קורי עכביש ואף אחד לא זרק כמה גרמים של צומי לכיוונו.

הג'יפ הזה, לא ראיתי אותו, לא נסעתי עליו, אבל לא נשמע לי להיט. הייתי מוכן להיכנס להרפתקאה שלו רק אם המוכר יסכים להתפשר חזק במחיר. ואני מתכוון לחזק.

קצת התמהמהתי עם שליחת התגובה ועכשיו אני קורא ומבין שהג'יפ לא בדיוק עמד אלא נסע ביומיום - אבל מעט.
זה קצת יותר טוב מאחד שלא נסע בכלל, מלבד העובדה שכנראה מעולם לא הגיע לטמפרטורת עבודה תקינה.....
זה עדיין ג'יפ מוזנח.

yoni_0000
24-05-21, 21:14
נו אתם מתעקשים... נעשה חשבון זריז.

שמנים פלאגים ופילטרים - 1000 שח
סט צמיגי 31 סבירים - 2500 שח
רביעית צלבים לדרייבשאפטים - 400 שח
רצועות - 100 שח
צנרת מים בית תרמוסטט - 300
מייסבי גלגל ב-4 פינות 800 שח
בושינגים ל-4 קפיצים 500 שח
עבודה במוסך של כל התענוג הזה - כ-3500 שח.

מבחינת תיקונים:

שיפוץ סרן בין 1000-2500 שח תלוי מה הלך ואם העבודה במוסך או לא.
שיפוץ תיבת הגה 1000 שח

סימני שאלה:
רדיאטור ומשאבת מים? 1500 שח
מצבר? 700 שח

שוחד לטסטר - 1000 שח חצי שנתי לפחות לפניי אגרות.

הגעתי ל-10-16 אש"ח תלוי אם עושים במוסך או לבד ומה עם סימני השאלהה... עכשיו אפשר להתחיל לטייל.

הלך המנוע? תכין 8000 למנוע מיבוא (כולל עבודה).
הלך גיר? תכין 2000 לשיפוץ בסיסי.
הלך אלטרנרטור? תקלת חשמל מעצבנת? קלאץ'? מחשב? משהו בברקס? (הבנת את הרעיון..) הכל מצטבר ומשהו מכל אלה יצוץ.

GodsFather
24-05-21, 22:13
זה חישוב תחזוקה מאופק. כי כשקונים סופה או כל ג'יפ אמיתי עם שוק שיפורים, לא סתם מתקנים אלא משפרים את החלק ואז המחיר עולה.

אבל, יחד עם זאת גם כמות החברים והקשרים וקבוצות הוואצאפ והלוחות ואז מוצאים מציאות כי מישהו אחר בדיוק שיפר וכן הלאה.

הסוד הוא בריסון ואיפוק, זה הכל. קל לכתוב מלעשות (מנסיון). אבל אפשרי.

מוטי ג.
25-05-21, 00:17
נו אתם מתעקשים... נעשה חשבון זריז.

מייסבי גלגל ב-4 פינות 800 שח
.

מקדימה בסופה יש נבה קומפלט למיטב זכרוני, אפשר להחליף רק מיסב?
אם לא, המחיר הוא רק 200 ש"ח לנבה? אני זוכר הרבה יותר.

דרור ברלי
25-05-21, 07:05
אי אפשר להחליף רק מיסב. זו נאבה קומפלט.
ההחלפה קלה מאוד.
רוב הנאבות בשוק הן סיניות לצערנו.
צמיגים 33' ומעלה על ג'נטים עם אופסט שלילי פרוע (כמקובל בעדות הבני-דודים) הורסים את הנאבות האלה בקצב.

מאחור החלפת מיסב-ציריה זה כבר סיפור למוסך שמצויד בפרס הידראולי. לא מסובך אבל נדרש פרס.
גם כאן "קיט שיפוץ" עלול להתגלות בכלל כמק"ט של יונדאי H100 ואיכות זבל בהתאם.

בכלל, למי שחדש בסופה - תשתדלו לא להתפתות לחלקים סיניים/קוריאניים/יפניים!
חלקים מקוריים של Mopar יקרים יותר אבל האיכות שלהם היא מכוכב אחר ולא רק בהשוואה לזבל מהמזרח הרחוק. גם בהשוואה למותגים עם מוניטין של אמינות מהמזרח הרחוק.

איל מ
25-05-21, 07:45
אני רק רוצה לציין שבסופה הנ"ל לא דובר על החלפת מיסבים/נאבות. כן יש רקבון במסגרת החלון, וכן יש עניין עם מערכת העברת הכוח.

מוטי ג.
25-05-21, 08:08
חכה.... היום עוד צעיר.
אני זוכר שהייתי צריך החלפת נבה כל טסט שני, אז חכה שירימו אותה על ליפט

ד ו ר ו ן
25-05-21, 08:13
או.
קנה את האוטו. ותקן רק מה שדורש תיקון. אמרו כאן רכב מוזנח שלא נסע. אני הבנתי משהו אחר. רכב מוזנח אבל בשימוש די תכוף. פשוט נסיעות באזור.
כשיהיה זמן וכסף (אף פעם לא יהיה) תשקיע בפרויקט.
עד אז, תקן כל פעם מה שהולך להתקלקל ו/או עלול לגרום נזק.
וגם, הסופה לא תישאר הרבה זמן בלוח.
בתור רכב שאמור לשמש לטיולים זה מתכון בטוח להרבה עגמת נפש ומעט טיולים.
כי התקלות בעיקר יופיעו בטיולים.

איל מ
25-05-21, 09:56
יש משהו בדבריך. אני עדיין בראש של רכב שלישי שעדיין משמש גם ביומיום.

Snir
25-05-21, 10:56
יש משהו בדבריך. אני עדיין בראש של רכב שלישי שעדיין משמש גם ביומיום.אם וכאשר אקנה את הסופה, תשמש רכב שלישי לטיולים בלבד.
בתקופות היובש שלא מטיילים הרבה אעלה איתה פעם בשבועיים לעבודה במקום הליסינג

דרור ברלי
25-05-21, 13:24
חכה.... היום עוד צעיר.
אני זוכר שהייתי צריך החלפת נבה כל טסט שני, אז חכה שירימו אותה על ליפט

אני החלפתי נבה לאחרונה, החזיקה יותר מ- 4 שנים. וזה ג'יפ שנוסע הרבה ועושה הרבה שטח.

אומי5
26-05-21, 10:28
אני כאידיאולוגיה לא מנהל אקסל אז אני לא זוכר בשלוף את כל מה שעשיתי בסופה.
מצד שני הקצב שמוקצב לסופה תמיד נמשך כמזומן, ככה הוא לא נבלע בהוצאות השוטפות.
לכן אני יודע להגיד בקירוב טוב כמה סך הכל יצא.

קניתי ב2017, עשיתי עד היום לא מעט תיקונים, ואני רחוק מלסיים את כל מה שצריך ובטח לא את כל מה שאני רוצה.
עברתי את ה20 בוודאות, וכן חלק גדול היה במוסך, מחוסר זמן.
אני לא מכניס בסכום הזה פחחות די יקרה שעשיתי לרצפה ולגג, אבל זה שריטה מיותרת שלי.

לגבי ספסלי אורך, אם תקנה ולא יהיה לו, תדבר איתי.

לגבי האשה, בסוף, זה תלוי בך ובאישה. אני מכיר אנשים שמוצאים על הרכב שלהם משמעותית יותר מסופאי ממוצע, גם בכסף, גם בזמן וגם בצומי.
שוטפים ומלקקים כל שישי,מזמינים חלקים בלי סוף כי "חייבים", יורדים לרזולוציות של גווני ג'נטים כמו מעצבת פנים, ולא מפסקים לדבר על איזה עוד רכב הם חייבים לשפץ.

אצל חלקם האשה לגמרי בפנים, אצל אחרים....נו, שמפלצת הספגטי תעזור להם....

תלוי בכם.

Snir
23-06-21, 15:30
עברו כמה ימים ומצאנו זמן לנסוע עם בעל הסופה למוסך.

עיקרי הדברים:
חופש בדריישפט הקדמי
בוקסות יבשות
חור באגזוז
תיבת הגה נוזלת
מנוע עובד לא עגול, לטענתו יצריך החלפת אטם שסתומים
בולם הגה גמור, מצריך החלפה
מחזיר שמן גיר-טרנספר שנוזל ומטנף את הטרנספר
קלאצ'

מנוע, גיר, שלדה - נראים טוב.
מים במקום נוזל קירור, שמנים ופילטרים לא הוחלפו המון זמן.

נתן לי המלצה מוזרה קצת, שאחרי שטיפה של הרדיאטור ומערכת הקירור להחזיר מים רגילים ולא נוזל קירור, או, להחליף משאבת מים, טרמוסטט, רדיאטור ולשים נוזל קירור.

מחכה לשמוע מהמוסכניק עלות משוערת לתיקונים, מודע לכך שכשנפתח את הרכב יצוצו דברים נוספים...

GodsFather
23-06-21, 16:01
.

נתן לי המלצה מוזרה קצת, שאחרי שטיפה של הרדיאטור ומערכת הקירור להחזיר מים רגילים ולא נוזל קירור, או, להחליף משאבת מים, טרמוסטט, רדיאטור ולשים נוזל קירור.

...

תשים נוזל קירור, זה עלול להסיר את האבנית שנוצרה עם השנים ומשם יתחילו צרות.

לכן זה או הכל או כלום.

איל מ
23-06-21, 16:01
.

דברים נוספים...

ההמלצה לא כזאת מוזרה.
הפחד הוא שנוזל קירור איכותי יפרק גושי אבן/חלודה ויתחילו להסתובב ולהתקע במקומות בעייתיים. כמו קריש דם. באופן כללי, הייתי די נרתע מאוטו כזה, אבל אם כבר אז כמובן שהייתי מחליף כל חלק שהוא בר החלפה במערכת הקירור.
לגבי "דברים נוספים", לדעתי זאת חתיכת קופת שרצים.
שניכם מפסידים מהעסקה. אתה בקניית נבלה. והוא בהורדת מחיר המתבקשת על ליקויים כאלו. זאת סופה. בטוח מתישהו יבוא ילד מתלהב (לאו דווקא עניין של גיל) ויקנה בלי כל הבדיקות.

לעומת זאת, לפרוייקט בניה, זאת עלולה להיות סופה מתאימה (במחיר הנכון).
אז אני שואל אותך בחזרה,
אתה בנוי לסופה?

GodsFather
23-06-21, 16:03
מה אשם הילד? ומה אשמה הסופה?

אם כבר, פותש יודע מה יש לו ביד (עד כדי...) ויכול להתכונן כראוי. בסוף יקבל רכב במצב מצוין (עד כדי...)

זלמן 1
23-06-21, 16:57
קניתי סופה פתוחה ארוכה ממש לפני שבועות בודדים.
החלטתי לטפל בה בעצמי (רכב רק לטיולים), סך הכל די נגיש ויש ספר מפורט בעברית (הצבאי).
משאלות לפני הקניה, הבנתי שחלודה ורקבונות זה דבר שאני לא מתפשר עליו.
בסוף הרכבים די ישנים ועברו הרבה אנשים, לכולם יהיו צרות כאלו ואחרות.
אצלי המצב יותר טוב, בדקתי בעצמי כמה רכבים, את זה שקניתי לקחתי גם לבדיקה במוסך כדי לוודא.
מה שכן שילמתי די הרבה.

Snir
23-06-21, 17:18
לעומת זאת, לפרוייקט בניה, זאת עלולה להיות סופה מתאימה (במחיר הנכון).
אז אני שואל אותך בחזרה,
אתה בנוי לסופה?

לפרוייקט בניה / שיקום מ-0: אני לא בנוי.
ליישור קו ראשוני במוסך + טיפול עצמי בראש של "פרוייקט בהמשכים" תוך כדי למידה (וטיולים): אני חושב שאני בנוי. ברור לי שצריך לשים סכום כסף בצד לבלתמים.

אני מנסה להבין מה המחיר ההוגן לשלם על סופה כזו (לאור הליקויים הרשומים מעלה).
מזכיר- 93 סגורה ארוכה סטדנרטית עד היסוד

ishc
24-06-21, 07:41
אני חושב שפרויקט כזה הוא בור בלי תחתית אם אתה קונה אוטו מוזנח וזה שבדקת נשמע מאוד מוזנח.
משם הדרך לאוטו שנתקע כל שלושה טיולים ואתה לא סומך עליו וכל פעם אתה שם טלאי נוסף על בעיה נק' קצרה.
אל תטעה, זו חוויה שעברתי למשל עם הסמוראי הארוך שהיה לי ונכון לאז היא הייתה נכונה עם הרבה רגעי אושר וכיף אבל היום אני לא בן 27, יש לי ילד, עבודה מחייבת ושבא לי אני רוצה להכנס לאוטו ולנסוע לטייל. אז או שאתה צולל לתוך פרוייקט שיקום רציני או דפדף הלאה וחפש אחת במצב טוב.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

ד ו ר ו ן
24-06-21, 08:36
התאור הזה:

מנוע עובד לא עגול, לטענתו יצריך החלפת אטם שסתומים
מים במקום נוזל קירור, שמנים ופילטרים לא הוחלפו המון זמן.
מחזיר שמן גיר-טרנספר שנוזל ומטנף את הטרנספר

לא פוגש את ההגדרה הזו:

מנוע, גיר, שלדה - נראים טוב.
.
אז או שהמוסכניק לא סגור על עצמו, או שמרחם ולא אומר לך את המשמעויות באמת?
(שם בצד לרגע את שאר הדברים שיכולים לאפיין רכב ישן).

מוני אורבך
24-06-21, 08:52
מוטב שמשהו יגיד לך בבוטות את הדברים.
הסופה הזו די שחוטה.
יותר או פחות צריך לבדוק לעומק, אבל היא במצב שחוט.
עכשיו אתה צריך להחליט אם אתה בנוי להתעסק עם סופה שחוטה או לא.

לעניות דעתי עם מה שהצגת עד עכשיו לא, ממש לא.
אין לך את הידע הזמן והכסף בלשפץ סופה כזו.
אפשרי לתת למוסך, אבל זה יעלה הרבה כסף לא ברור כמה כסף, פותחים רואים..

רד מהסופה הזו, וקנה אקזמפלר במצב יותר טוב, יעלה יותר אבל אתה יודע מה שיש לך ביד.
אפשרות אחרת ולדעתי הרבה יותר מתאימה למצבך כרגע, קנה טנדר.

דרור ברלי
24-06-21, 09:05
הבעיות אינן ברכבים אלא במציאות היומיומית שלכם ובראש שלכם.

רכב ישן יתקלקל. תמיד. לעתים די הרבה.
יש לכם ילדים, אשה, משכנתא/שכירות, עבודה/קריירה/עסק, צרות בעבודה עם הקולגות/שותפים/בוס/עובדים, יש לכם על הראש גם רכב נוסף ליומיום, בשנה האחרונה כל מיני דברים שלא מבחירה ולא בשליטה כמו מלחמות ומגיפות וסגרים - ומה אין לכם?.... אין לכם זמן.

ולכן תחזוקת האוט והישן תתבצע במוסכים - אתם תגלו שרובם חפפנים או סתם לא מקצועיים כפי שתרצו - אבל כולם אוהבים כסף והרבה.
יש גם מוסכים מקצועיים ומנוסים לעילא, שמתמחים בדגם רכב ספציפי, ושם זה עוד יותר יקר. כנראה שבצדק - הידע ואיכות העבודה שלהם שווים כסף - אבל עדיין "יקר" זה באמת יקר.

סופה בת 30 לא מתקלקלת יותר מרכב אחר בן 30. מנסיוני האישי, רק 32 שנים על ג'יפים, מתוכם 22 שנים ברציפות עם סופות - הסופה היא רכב אמין. אפילו מאוד אמין. אמין אבסולוטית, אמין ביחס לכל רכב שטח אחר, אמין ביחס לכל פרייבט, אמין ביחס גם למותגי האליל היפניים, אמין יחסית לגילו, אמין יחסית למתאר השימוש שמזכיר אונס ברוטאלי שהיא חווה על בסיס קבוע מרגע הולדתה. המבנה ומכניקה שלה חסונים ופשוטים ומאריכי ימים עד מאוד. אבל היא עדיין רכב ישן שחלקיו אמנם אמריקאיים איכותיים, אבל יוצר בישראל ברמת האיכות ישראלית הידועה ומאז פורק/הורכב כמה וכמה פעמים בתנאי חצר ו/או כל מיני מוסכים מפוקפקים וצריך להיות מודע לזה - זה משהו נתון.

נדמה לי שאסף הגדיר את זה פעם (כשהתייחס ללנדרובר):
"טויוטה/מיצובישי חדשים לא מתקלקלים.
דיסקברי חדש מתקלקל כמו טויוטה/מיצובישי בני 20.
אחרי 20 שנה, כשהדיסקברי יהיה כבר בן 20 - הוא ימשיך להתקלקל - כמצופה מרכב בן 20".

ומה יהיה כשיהיה בן 30?.... יש מצב שכבר לא יהיה. אבל כך גם הטויוטה והמיצובישי.

בסופה זה לא אותו דבר. היא אוטו של פעם. היא לא מפסיקה להתקלקל מהרגע שירדה מהייצור ולעולמים לא יהיה מצב שבו הכל תקין פיקס. תמיד יהיה מה לתקן ולסדר. מצד שני, רוב התקלות הללו הן מציקות, אבל לא משביתות. הסופה היא רכב אמין ושורד שבפירוש לא מפסיק לנסוע וגם בגיל 30 ו-40 היא תמשיך לנסוע ולבעוט חזק. לטובת הסופאי עומדת העובדה שסופה היא רכב יותר פשוט מהכלים המודרניים וקל יותר לעבוד עליו לבד - וגם החלקים שלו יותר זולים. במקרים רבים - הרבה יותר זולים.

מצד שני, כל רכב שעומד רוב הזמן, יוצא לנסיעה אחת לשבועיים-שלושה-חודש, מטייל פעם בחודשיים-שלושה, ואחר כך שוב עומד - ואין לכם זמן להתעסק בו - זה פתח לצרות ולתסכולים גדולים. כדי לשמור על אמינות שתאפשר לך לסמוך על הג'יפ ולא לחשוש לטייל איתו - צריך להציף את התקלות לפני שהן הורסות טיול - לכן האוטו צריך לנסוע ולחיות. להזרים נוזלים בעורקים שלו לפחות אחת לשבוע.
נכון - בסופה זה עולה בהמון דלק.
זה כרוך בפחד מתמיד מהחלאות של משטרת ישראל ומשרד התחבורע.
זה לא פרקטי/נוח/בטיחותי.
אבל סופה זה אורח חיים, זו תפיסת עולם. ולא לכל אחד זה מתאים.

עכשיו תחליט אתה, אם אתה בנוי לסופה.

מוטי ג.
24-06-21, 09:13
כשאתה מסתכל עליה, ככה, בדיוק כמו שהיא, אתה מרגיש שבא לך עליה?
כשאתה קם בבוקר, מה התחושה הראשונה שיש לך לגביה כן/לא?
שם התשובה לשאלה שלך.

Snir
24-06-21, 12:34
תודה לכל העונים,
לאלו שפנו להגיון (להישאר עם הגימני המלוקק שלי)
ולאלו שפנו לרגש (בא לי גיפ שכשאני מניע אותו השכנים יתעוררו).

אעשה חושבים עוד כמה ימים ואגיש את המסקנות לאישתי...

אגב, עדיין לא מצאתי מישהו שיאמר לי כמה כסף סביר לזרוק על הנבלה הנ"ל...

מוטי ג.
24-06-21, 12:41
בשביל הרעש תעשה חור באגזוז או תגביר את הרדיו.
סכום, משהו בין 10 ל15 אשח,זוהי הערכה שלי.

גיא
24-06-21, 12:48

כי אין לזה תשובה ...

בשבילי גם 20 שח זה סכום הזוי ..
בשביל מישהו אחר 40000 זה סכום סביר ...

רק אתה ( או אשתך ) יודעים כמה עמוק הכיס ובעיקר הסבלנות של אשתך למשחק החתול והעכבר הזה אחרי מליוןתקלות קטנות וגדולות ..
המון ימים של השבתה כי מחכים לחלק או כי החלק לא מתאים או כי חסר כלי לפרק את החלק או כי נשבר הבורג או כי יש גשם או כי חם או כי קר או כי נמאס כבר שכל הזמן תקלות ואי אפשר פשוט לטייל ולהנות ... נכתב לך פה ברור וגם עמום בין השורות וגם בשורות עצמן ..

האוטו הספציפי הזה כנראה לא משהו .. ובאופן כללי סופה זה לא אוטו .. זה תחביב ..

לי יש את המסקנות שלי, אתה תהיה חייב להגיע למסקנות שלך .. רק אתה או אשתך יודעים אם אתה בנוי או לא לסופה (הזאת ).

avikkllk
25-06-21, 14:36
כשאתה מסתכל עליה, ככה, בדיוק כמו שהיא, אתה מרגיש שבא לך עליה?
כשאתה קם בבוקר, מה התחושה הראשונה שיש לך לגביה כן/לא?
שם התשובה לשאלה שלך.

אתה נדבר על האישה או על הגיפ

נכתב מהנייד סליחה על הטעויות

מוטי ג.
25-06-21, 15:56
חחח,
את האישה כבר יש לו, זאת עובדה בשטח.

גיא
25-06-21, 16:01
חחח,
את האישה כבר יש לו, זאת עובדה בשטח.

בדיוק כמו את האוטו .. ניתן להחלפה :)

מוטי ג.
25-06-21, 16:02
לגמרי

4x1om-Israel
30-06-21, 08:15
תודה לכל העונים,
לאלו שפנו להגיון (להישאר עם הגימני המלוקק שלי)
ולאלו שפנו לרגש (בא לי גיפ שכשאני מניע אותו השכנים יתעוררו).

אעשה חושבים עוד כמה ימים ואגיש את המסקנות לאישתי...

שניר אם תתיחס לסופה כ"נבלה" זה היחס שתקבל ממנה ב ש ט ח תן כבוד ואהבה לסופה

אייל
30-06-21, 09:38
אני אנסה לענות על השאלה של כמה כסף תשפוך על הנבלה מניסיון של הזמן האחרון:
סופה כחולה פתוחה 97 במצב סביר עם 240,000 ק"מ נטולת כל שיפור עלתה 45,000 לפני כשני.
מה הוצאתי מאז:
ביטוח חובה, גרירה וצד ג' סביב 1500 ש"ח (לא זוכר במדויק).
ברקסים קדימה ואחורה, טסטים ועיניניי מוסך סביב 5000.
כלוב התהפכות (הרכב הגיע רק עם קשת) מבנייה עצמית סביב 1500 ש"ח ועוד קפה למהנדס שבא.
נעילות בהתקנה עצמית - 1500 ש"ח לאחורית חדשה שיובאה מארה"ב, שלושה פחי שמן בפריסת תשלומים לעד 15 שנה לנעילה קדמית משומשת.
דלק סביב 1500 ש"ח לכל התקופה.
שנורקל שנמצא על המדף 400 ש"ח
ברזלים, שמנים, ספריי קרבורטורים הגיעו מהמלאי שהיה על המדף והושקעו עוד כ-500 ש"ח.

תעשה לבד את החשבון הכולל, אני מפחד...
וכל זה בעידודה של המנהלת בבית כי "חיים רק פעם אחת". והיא פולנייה, באמת.

דרור ברלי
30-06-21, 10:12
"דלק סביב 1500 לכל התקופה"....
נכון לחודש החולף ולפני התייקרות הדלק הגדולה בלילה בחצות - סופה צורכת - בדלק - שקל אחד לקילומטר.
בסופה שנוסעת ביומיום ועושה ק"מ שנתי שמיישר קו עם הממוצע, אתה תוציא סכום כזה על דלק בכל חודש.

udical
30-06-21, 10:41
אני אנסה לענות על השאלה של כמה כסף תשפוך על הנבלה מניסיון של הזמן האחרון:
סופה כחולה פתוחה 97 במצב סביר עם 240,000 ק"מ נטולת כל שיפור עלתה 45,000 לפני כשני.
מה הוצאתי מאז:
ביטוח חובה, גרירה וצד ג' סביב 1500 ש"ח (לא זוכר במדויק).
ברקסים קדימה ואחורה, טסטים ועיניניי מוסך סביב 5000.
כלוב התהפכות (הרכב הגיע רק עם קשת) מבנייה עצמית סביב 1500 ש"ח ועוד קפה למהנדס שבא.
נעילות בהתקנה עצמית - 1500 ש"ח לאחורית חדשה שיובאה מארה"ב, שלושה פחי שמן בפריסת תשלומים לעד 15 שנה לנעילה קדמית משומשת.
דלק סביב 1500 ש"ח לכל התקופה.
שנורקל שנמצא על המדף 400 ש"ח
ברזלים, שמנים, ספריי קרבורטורים הגיעו מהמלאי שהיה על המדף והושקעו עוד כ-500 ש"ח.

תעשה לבד את החשבון הכולל, אני מפחד...
וכל זה בעידודה של המנהלת בבית כי "חיים רק פעם אחת". והיא פולנייה, באמת.

אני לא בטוח כמה השוואה של הוצאות היא רלוונטית למשהו.
זה כלים ישנים, שעברו הרבה דברים (והרבה ידיים), ובכל אחד מהם יכולות להתגלות הפתעות
כל אחד מחפש משהו אחר ברכב מבחינת הבנייה
כל אחד נוסע בתדירות שונה, אורכי טיולים שונים, ואופי טיולים שונים.

Snir
30-06-21, 10:53
תודה לכולם,
הרכב נרכש, ראו כאן:
https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=http%3A%2F%2Fwww%2Ejeepolog%2E com%2Fforums%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D12 1119&share_tid=121119&share_fid=22239&share_type=t&link_source=app

לגבי ההוצאות שצוינו מעלה -
עלות של דלק, ביטוח ורישוי: אלו הוצאות ידועות מראש מבחנתי ונלקחו בחשבון (דלק כמשתנה מהנסועה כמובן, אבל אין הפתעות- מה שנסעת זה מה ששילמת).
החשש שלי נבע בעיקר מגובה ההוצאות הלא צפויות ולא מתוכננות שעלולות להגיע מרכב ישן שלא טופל כראוי. ימים יגידו...

זלמן 1
30-06-21, 19:49
איך ביטוח 1500???
עלה לי 2500 כולל ג וגרירה (אל תשאל כמה זמן לקח לי לקבל בכלל הצעה)

Snir
30-06-21, 22:56
איך ביטוח 1500???
עלה לי 2500 כולל ג וגרירה (אל תשאל כמה זמן לקח לי לקבל בכלל הצעה)אני בדיוק בסבב סוכנים...
לא מוצא בפחות מ3200 (יש שלילה לפני שנה וחצי..)
וגם ביטוח השמשות נעלם מן העולם

אומי5
01-07-21, 08:27
"דלק סביב 1500 לכל התקופה"....
נכון לחודש החולף ולפני התייקרות הדלק הגדולה בלילה בחצות - סופה צורכת - בדלק - שקל אחד לקילומטר.
בסופה שנוסעת ביומיום ועושה ק"מ שנתי שמיישר קו עם הממוצע, אתה תוציא סכום כזה על דלק בכל חודש.

יש דברים שאני באמת לא רוצה לדעת.

נמרוד
01-07-21, 08:32
אני בדיוק בסבב סוכנים...
לא מוצא בפחות מ3200 (יש שלילה לפני שנה וחצי..)
וגם ביטוח השמשות נעלם מן העולםגם לזוגתך היתה שלילה לפני שנה וחצי?

Snir
01-07-21, 09:19
גם לזוגתך היתה שלילה לפני שנה וחצי?הבנתי את הכיוון,
זוגתי עוד לא בת 30 וזה מייקר את העניין יותר ממה שהשלילה מייקרת במקרה הזה...
(לא שהיא מתכננת לנהוג בסופה..)

גיא
01-07-21, 09:49
הבנתי את הכיוון,
זוגתי עוד לא בת 30 וזה מייקר את העניין יותר ממה שהשלילה מייקרת במקרה הזה...
(לא שהיא מתכננת לנהוג בסופה..)

אז אל תכניס אותה לביטוח

Sent from my iPhone using Tapatalk

נמרוד
01-07-21, 10:23
אח? אבא? סבא? - בקיצור הבנת.
ואם לא אז לא נורא, בעוד שנה זה כבר ירד.

זלמן 1
01-07-21, 17:30
שלי זה לכל נהג, ככה ש
אם רוצה את המספר של הסוכן מוזמן בפרטי

4x1om-Israel
01-07-21, 19:36
קח את זה בקלות עוד שנה וחצי היא אספנות ב1200 שח אתה סוגר הכל ביטוחים וטסט - עד אז פחות קוויאר ונסיעות לחול ...

-->