PDA

צפייה בגרסה מלאה : השור המועד - קומנדר 2007

Juv
20-05-21, 19:43
השור המועד - קומנדר 2007, מנוע המי, QD2.
נקנה לפני כעשרה חודשים , יד 1 עם 103,000 ק"מ אמיתיים,כולם בכביש. נקנה במטרה שיהיה רכב שני בבית (ק"מ שנתי נמוך) ושיאפשר לטייל בו טיול יומי בהרכב משפחתי מלא (ששה בוגרים וילד אחד). טיולים ארוכים יותר בהרכב חלקי (שורת מושבים שלישית מקופלת)

יישור קו (מתוכנן) אחרי הקניה כלל –
1. החלפת צינור של מנגון ההגה כוח שדלף (אובחן בבדיקה כצורך בשיפוץ ההגה, נגמר בהרבה פחות)
2. החלפת נוזלים מלאה
3. החלפת פלאגים

שיפורי שטח – כפי שכתבתי, הרכב לא ראה שטח. בכלל. הגיע אלי סטוק מוחלט ואפילו נמוך מאוד (14 שנים עם אותם הבולמים). נקנה במטרה לטייל, תחת מגבלה שהוא נשאר חוקי לגמרי .
1. הגבהה 2" של OME עם בולמי בילשטיין מקדימה ומונרו (Load Adjusting) מאחורה. עובד מצויין
2. עם ההגבהה הוחלפו מקדימה המשולשים העליוניים למוג. הגומיות במשולשים התחתונים היו גמורות אז על הדרך גם התחתונים הוחלפו.
3. סט של חמישה צמיגי BF AT (איך שהרכב הוגבה נסענו לטיול בכרמל עם צמיגי הכביש הסיניים שהיו על הרכב. כמובן שזה נגמר בצמיג קרוע לגמרי וקנייה של סט ה- BF יום אחרי).
4. מיגונים תחתיים
5. ספי דלתות ממתכת
6. גגון
7. "ארונית" שבניתי לתא המטען (כאשר הספסל השלישי מקופל)
8. אנדוראיד 10" (נרשם כשיפור לשטח כי הוא משמש לניווט)

תקלות משביתות לא צפויות - רובן לדעתי כתוצאה מזה שלא נסעו עם הרכב בשטח. הן קרו פחות או יותר בחודשיים הראשונים שהרכב היה אצלי ומאז, טפו טפו, בסה"כ שקט –
1. תיקון ריקול של מתג ההנעה (איך שאספתי אותו מת"א, נסיעה ראשונה, 110 קמ"ש והאוטו נכבה תו"כ נסיעה עם כל נורות האזהרה דולקות. לא נעים. לא קרה מאז תיקון הריקול)
2. מניע, מנסה לצאת מהחניה, מרגיש שאין דיפרנציאל מקדימה. הסולונאויד בדיפרנציאל הקדמי נתפס. מחלה מוכרת. המשמעות שהרכב נעול תמידית מקדימה, הרכב נשלח עם גרר למוסך (אני מטפל ומשפר אצל בועז רפאלי ואני מאוד מרוצה)
3. מחנה את הרכב, מריח מי קירור מתאדים. הצינור המרכזי של מערכת הקירור פשוט נקרע. שוב – מחלה ידועה. אילתרתי איזה סגירה שלו, מילאתי מים ונסעתי למוסך. החלפת הצינור פתרה את הבעיה
4. נסיעה מהירה בדש-דש בנחל צין, כל המשפחה ברכב (6 בוגרים וילד), נורת שמן מנוע נדלקת ונכבית. מוודא שיש שמן, שהוא נקי, שהמנוע לא מתחמם... מהמר על תקלה בסנסור וומשיך סניעה עד לרעננה. הסנסר הוחלף יום למחרת.

תקלות לא משביתות – שטויות קטנות שיש זמן לטפל בהן לבד. בטוח שכחתי כמה דברים קטנים.
1. קניתי את הרכב כאשר כל הלדים של הכפתורים בקונסולה המרכזית שרופים – הוזמנו כ-10 לדים מאיביי, החלפתי בחצי שעה עבודה (טוב שיש מלחם בבית)
2. נשבר גלג"ש של בורר מצבים במזגן – מחלה מוכרת, הוזמן חלק מאיביי והוחלף
3. פתיחת סתימה בצינורות המרזב של הגג הנפתח – נשמע שטות אבל מוביל להצפה של מים בתוך הרכב, הכי טוב לפתוח מלמטה

שותה דלק (כצפוי), חוץ מזה (בינתיים) – אחזקה שפויה. זה שהוא כמעט זהה מכנית ל-WK אומר שלמרות שהוא נדיר, ת'כלס יש קהילת ידע גדולה ואפשר להזמין כמעט הכל באינטרנט וכל תיקון קיים כסרטון ביוטיוב.
הייתי שמח לצמיגים גדולים יותר בשטח, התוכנית להחזיק סט גלגלים שני עם משהו סביב 245/75 בבית שיורכבו לפני טיולים. לצרכים שלנו אני לא רואה צורך בשיפורים נוספים, למרות שהשמים הם הגבול. יש בארץ גם כאלה שהפכו אותם למכונות עבירות מרשימות, פחות הקטע שלי כיום.

המלצה לכל מי שמחזיק WK/XK - דונגל CANBUS ו-JSCAN על הטלפון. נותן הבנה של מה שקורה ברכב ו-80% מה"תקלות" נפתרות ע"י כיבוי האתרעה בזיכרון של הרכב...

בשורה התחתונה – הרכב ממלא את הייעוד שלשמו נקנה בהצלחה רבה. הנסיעה בכביש נוחה ומהירה, בשטח מטיילים איפה שרוצים. והכי חשוב - צוברים איתו חוויות. מומלץ למי שלא מחפש מציאות ומבין למה הוא נכנס.

grand
20-05-21, 20:08
רכב פצצה, בעבר היה נחשב פחות יפה ופחות מבוקש, כיום אין להשיג קומנדר המי במחיר שפוי, השקעה נבונה ברכב שנותן המון הנאה לבעליו, תתחדש.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

hadtomer
20-05-21, 20:24
לא התלהבתי בכלל. זה לא רכב שמיועד לשטח ולא היתי משקיע בו שקל.

אשמח לקנות אותו ממך, ב-ה-ק-ד-ם, כדי שאוכל להיפטר ממנו למענך בצורה בטוחה וידידותית לסביבה.

hadtomer
20-05-21, 20:30
אגב- רכב חדש אחלה. נהוג להוסיף תמונה.

Juv
20-05-21, 20:49
אגב- רכב חדש אחלה. נהוג להוסיף תמונה.יהיו מחר

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

tom1105
20-05-21, 21:44
א. מברוק
ב. נראה לי שלא הבנת (או המוסכניק) את המונח יישור קו, אחרי יישור קו המחלות המוכרות לא אמורות להופיע... מטפלים בהם בתחזוקה מונעת אחרת מתיאשים מהרכב מהר מאוד ומוכרים אותו לאחד כמו תומר

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Juv
22-05-21, 12:03
ותמונהhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210522/b21d7005ad3808c0f7624812656e4cdf.jpg

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Juv
30-09-21, 11:28
הרכב אצלנו בערך שנה, ועשה כ 16000 ק"מ (הרבה יותר ממה שחשבנו שיעשה).

לפני כחודש הלכה משאבת המים ולקחה איתה את הרצועה, הוחלפה ותוקנה.
רעשים קלים מאוד שהתחילו לפני כחודשיים זוהו לבסוף כדרייבשאפט קדמי שהתחיל לזייף, הוחלף במקורי.
חוץ מזה - כיף בכביש, כיף בשטח.

בעקבות הק"מ השנתי הגבוה ביחס לתחזית ובהמשך לכך שמספר בעלי הרשיון אצלנו נמצא במגמת עליה, הוחלט על הוספת רכב שלישי (בעצם רביעי, אם סופרים את האופנוע). נקודה למחשבה לכל מי שממליצים לו על "הפרדת רשויות".

Juv
28-12-21, 17:53
לקראת המפגש שיפרתי קצת את כל המדפולוגיה האחורית.
לא ברמה של חלק מהפרוייקטים של הח'ברה כאן - אבל יש מקום להכל באופן מסודר,רשת מטען וכמה חגורות נמתחות שומרות ששום דבר לא יזוז בנסיעה ואפשר לחזור לתצורת שבעה מושבים בחמש דקות.
ת'כלס, מה שעוד נשאר ברשימה זה נקודות עיגון אחוריות (כשיהיה תקציב) וסט צמיגי 245.75 רק לטיולים (כשיהיה יותר תקציב).
136655
136656

מוטי ג.
28-12-21, 20:05
תחשוב על הוספת רשת מטען מאחור, שתמנע מדברים לעוף החוצה /למטה אם אתה נדרש לפתוח דלת אחורית באמצע עלייה, לדוגמא להוציא ציוד חילוץ או משהו כזה.
אם החלון האחורי נפתח לחוד אז שכח מזה.

Juv
28-12-21, 20:09
תחשוב על הוספת רשת מטען מאחור, שתמנע מדברים לעוף החוצה /למטה אם אתה נדרש לפתוח דלת אחורית באמצע עלייה, לדוגמא להוציא ציוד חילוץ או משהו כזה.
אם החלון האחרוי נפתח לחוד אז שכח מזה.הרשת מספיק גדולה בשביל שיהיה אפשר לכסות איתה גם את החלק האחורי, כאשר זה נדרש.

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk

מוטי ג.
28-12-21, 20:13
[emoji106]

hadtomer
03-01-22, 12:38
לקראת המפגש שיפרתי קצת את כל המדפולוגיה האחורית.

אשמח אם לא תקדח בגוף הרכב ותעשה את כל העיניין פריק לטובת יצירת משטח שינה. יש לי בעיות גב ולא בא לי לקנות אוטו שידרוש ממני המון עבודה

Juv
03-01-22, 13:17
אל תדאג, אני משביח את הנכס תוכ שמירה על גמישות תפעולית.

Juv
02-02-22, 15:54
זהו, עכשיו יש לנו גם קבוצת פוטבול.
https://www.cnbc.com/2022/02/02/washington-football-team-officially-renamed-washington-commanders.html

Juv
19-04-22, 19:55
אז אחרי שלפני כשלושה חודשים הוחלפה משאבת המים, השבוע הגיע תורה של משאבת ההגה.
אמנם קרה באמצע טיול אבל לזכות הבהמה שהיא הגיעה על הגלגלים, בנסיעה, למוסך.
לא יודע לגבי מנועים אחרים בגרנד/קומנדר אבל למי שקונה אותם משנתון 2010 ומטה עם מנוע המי הייתי ממליץ לבדוק ביישור קו גם את הנקודות הבאות, שבדיעבד אני יודע שפשוט מתבלות עם הזמן -
1. דרייב שאפט קדמי
2. גומיות של הדיפרנציאל הקדמי
3. משאבת מים
4. משאבת הגה
5. צינור מים ראשי (מהרדיאטור לתרמוסטט)
אם זה לא במצב מושלם או שיש תיעוד שהוחלפו - כדאי להחליף.

כמו שאתם מבינים, הקונה העתידי כבר יקבל רכב שקט מדאגות לכמה שנים .

hadtomer
19-04-22, 20:03

תודה.

מתוך החלקים שציינת - בפלטפורמת KJ הבעיות דומות מאוד. אני עם מסרק הגה מחוזק, תושבות דיף קדמי פוליאוריטן בדיוק יצאו בשבוע שעבר לארץ מ CREATIVE STEEL

https://creative-steel.com/product-category/jeep/

דרייבשאפט קדמי - כנל. משאבת מים - כנ"ל - נזלה כשעברתי לפאן קלאץ' HD.

אגב- מהחלפים שציינת, מה ייחודי ל HEMI?

Juv
19-04-22, 20:16
לא מכיר מנועים אחרים ולא בדקתי לעומק, אבל אני מניח שמשאבת המים, הצינור המרכזי של המים ומשאבת ההגה ייחודיים להמי. אני מניח את זה בגלל שהם פשוט יושבים על הבלוק...
השאר כנראה משותפים לכל המנועים, אבל שוב - לא עשיתי על זה מחקר.

מוטי ג.
19-04-22, 20:51
.

זהו? מחפש כבר את הרכב הבא?

Juv
19-04-22, 21:10
זהו? מחפש כבר את הרכב הבא?לא, ממש לא .
אבל שיווק זה תהליך מתמשך.

Juv
10-04-23, 10:28
אחרי שהג'נטים המקוריים נפגעו והתעקמו בשטח, עד כדי ירידת צמיג, נוצרה סיבה מוצדקת להחליף אותם. עדיף למשהו שחור.
אחרי כמה בירורים נמצא סט חדש שירד מגלדיאטור רוביקון במחיר מצחיק. טוב שיש חברים.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230410/e66e9e8327dca6de2a34e3bdfff3e753.jpg

מוטי טויוטה
10-04-23, 18:58
אוטו יפייפיה ומנוע חלומי מתאר לעצמי.
כיף לראות

Sent from my SM-N980F using Tapatalk

TDI
11-04-23, 10:42
למי שהתעניין ברכישת הרכב, יש קומנדר המי משופר ביד 2 כרגע.
אין לי קשר לרכב כמובן. https://www.yad2.co.il/s/c/318qrwhf

Juv
05-08-23, 07:05
הבן הוציא רישיון לפני שבועיים ומתחיל שנת שירות עוד שבוע.
סיבות טובות לרדת רק שנינו לסופש ארוך במצפה, להנות קצת ביחד ושהוא יתרגל נהיגה בכביש ובשטח. היינו אתמול בציחור וצניפים, כיף גדול.

עם ובלי קשר - הבית מתרוקן מילדים, והצורך ברכב שבעה מקומות כבר לא באמת קיים. הייתי מחליף את השור במשהו יותר קומפקטי וצעיר, רק שאין שום דבר שייתן יכולות כביש ושטח שמתקרבות לבהמה הזקנה בפחות מ 175 אלף שח, שזה הרבה יותר ממה שאני רוצה להשכיב על רכב שלישי.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230805/743bb0955eff967e4148867709da31b1.jpg

geva dover
05-08-23, 09:16
זה הזמן להגשים חלומות ולקנות משהו אקזוטי

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

GodsFather
05-08-23, 13:25
זה הזמן לאבזר את הבהמה לתצורת אוברלנדינג על חשבון הכסאות שכבר לא בשימוש.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

OFF-RoaD
05-08-23, 20:59
ואולי בעצם זה הזמן לעשות עוד ילדים ולאכלס מחדש את המושבים הריקים

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Juv
05-08-23, 21:05
ואולי בעצם זה הזמן לעשות עוד ילדים ולאכלס מחדש את המושבים הריקים

Sent from my SM-G998B using Tapatalkצחקתי בקול, תודה

Juv
15-05-24, 20:30
והוא נמכר. אחרי לא מעט מחשבות והתלבטות.
יאללה, ג'ימיני.

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

מוטי ג.
15-05-24, 20:51
מזל טוב

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

sgill
15-05-24, 21:18
לעבור ממנוע המי למנוע של ג'ימני (אפילו חדש) זה לא יהיה פשוט...
נהגת עם אחד כזה כבר? הגשת אותו? בעליות? בעקיפות? בשיוט על 120 בכביש שש?
אני לא אומר שזה בלתי אפשרי, הוא שדרוג ענק מהדגם שלפניו אבל יחסית להמי הוא עגלה.

תרשה לי להציע לך משהו: אם זה רכב שלישי ולא יעשה הרבה קילומטרים, והיום שמחירי הרנגלרים שפויים יותר, ובהנחה שאם ג'ימני מספיק לך אז גם רנגלר קצר יספיק... תשנמך את ההמי לרנגלר קצר 3.6, הוא JEEP, הוא חזק, הוא גדול יותר מג'מני וכן, הוא יותר יקר לאחזקה, אבל כרכב שלישי אני לא בטוח שבהרבה.

בנוסף, הביטוחים על ג'ימני עכשיו בשמיים כי גונבים הרבה ועל הרנגלר JK (לא JL) עדיין סביר. וגם, קצרים גונבים פחות.

זאת דעתי, אני מחזיק כזה כבר 7 שנים אם תרצה לשאול / לראות / להרגיש, בשמחה.

Juv
16-05-24, 17:31
כל מה שכתבת בהחלט עבר לי בראש.
בשורה התחתונה אני לא מעוניין לשים על רכב שלישי מה שרנגלר בן 6-7 עולה, ואני לא רוצה שנתונים ישנים יותר.
היתרון של הג'ימיני מבחינתי זה שהחסרונות שלו ברורים וידועים...ואני אוכל לחיות איתם

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

sgill
16-05-24, 18:49
It's your call כמו שאומרים...
אבל אני מציע שתעשה עליו סיבוב וסיבוב על JK קצר 3.6 ואז תחליט.
להכיר מגבלות תאורטית לעומת להרגיש אותן, זה שונה.

-->