צפייה בגרסה מלאה : היום אני מודה לכל מי שאמר להיזהר כשמחלצים אנשים שלא מכירים
לכל מי שדיבר על כל הנושא של "אתיקת חילוץ", גרימת נזק לאחרים וכו, אני מודה שגם אני התיחסתי לדברים כמובן בזלזול מהול ברחמים, בקטע של "פשוט אל תהיו בני אדם זין, תחלצו ושלום" - אבל היום התבדיתי.
היום קפצתי עם הבנות שלי לבן שמן סתם להכין ארוחת בוקר. מפה לשם, למי שמכיר, כשנכנסים ממצפה מודיעין וממשיכים ישר לחדיד מתחת למנהרה עם הרמזור מהחניון לתוך היער יש 2 "מכשולים טבעיים" - הראשון, שתי מדרגות, משאיר את מכוניות הנוסעים בחוץ - והשני למי שממשיך ופונה ימינה ממשיך לעמק מקסים עם עתיקות ומסלעה יפה שמשאירה בחוץ את מה שאין לו LOW. בעמק, למי שמכיר, יש כמה בארות, שרידים של גת עתיקה וכו. למרות שמדובר בבן שמן, זה יחסית נטוש.
בקיצור, אוכלים שותים ושומעים קחחחח של ברזלים וצעקות. הניסיון לצערי מלמד שאם יש צעקות יש היסטריה ופשוט לא כדאי להתקרב ולא כדאי להתערב. עם ישראל עם כועס. זה לא בחבר'ה שלי שסוגרים הכל בחיוך ובקללות ובקבוק וויסקי מתנה סוגר כל סכסוך. אבל הרעש ממשיך ברמות מטורפות. מישהו עם רכב כביש שטח יחסית חדש החליט גם להיכנס לעמק והתלבש על הסלעים בכניסה עם כל הגחון של האוטו (SUV אמיתי, זה מה שכתוב בפרסומת). קל גם לפקשש את זה כי השביל הוא שביל סביר, אתה רואה את העמק היפה לפניך ולא קולט שבתוך השיחים יש דרופים של חצי מטר בכיף. מן הון להון צעקות וצעקות וצעקות וההוא מבשל את ה CVT ברמות שכל העמק מסריח. בשלב מסוים ההוא נתן גאז חזק בקטע אובדני- והרכב פשוט נתן קפיצה קדימה והפגוש נכנס ברצפה.
בקיצור הוא קולט אותי כי אני חונה כולה 50 מטר מהרכב התקוע שלו ואשתו בצרחות וכל זה והדבר הראשון שהוא עושה זה לצרוח "אל תצלם! גם אני יכול לצלם אותך!" כי מי ישמע, הוא ביום יום עובד בתור פרזנטור של סובארו והתדמית שלו תיפגע. בקיצור הרגעתי אותו שאין לי שום כוונה לצלם, והצעתי לו שאבוא מאחוריו עם 2 רצועות, אחרת היום שלו יהיה רע מאוד והנזק שכבר נגרם לו יהיה הרבה יותר חמור. הוא סירב והרס לי את ארוחת בוקר עם הצרחות. בסוף הוא ניגש אלי, וידא שלא צילמתי (כאמור, שלא תיפגע התדמית) וביקש חילוץ.
מפה לשם נזכרתי בכל הדברים שנאמרו כאן על זה שלפעמים צריך לחלץ אנשים זין, ואמרתי לו שאין סיכוי שאני מחלץ אותו, לא בגלל הבעייתיות של החילוץ אלא בגלל הנזק שיגרם לו והצורה שהוא יגיב כשהנזק יגרם. כי כפי שזה נראה, מחר במוסך הולכים לפרק לו הרבה דברים בארנק. להפתעתי הנ"ל עבר לשיח בסגנון "כל ישראל חברים"- ואני הסכמתי לנסוע את ה50 מטר לעלות את המסלעה ולמשוך אותו.
מפה לשם, אני שולף טלפון ומסביר לו בנימוס שמה שאני הולך לעשות עכשיו זה לצלם סרטון קצר בו הוא מצהיר שם, מספר ת"ז וכל זה ומצהיר שאם יגרם לו נזק בחילוץ, אני לא אחראי. וזה נאמר כבר כשהיתי עם רצועה בחוץ. ההוא בתגובה קיבל רגליים קרות וציין שהרכב שלו לא ניזוק בכלל (אה הא) ושאם יגרם נזק בחילוץ זה בגללי.
מן הון להון קיפלתי רצועה, אמרתי לו יפה שלום ושיזמין גרר עם 4X4 ושיהיה לו בהצלחה. לפעמים צריך לדעת כשמולך ניצבים מחולצים שהם פשוט טיפוסים קקה. ועם כל הרצון הטוב, לא כל אחד צריך למשוך.
עשית את הדבר הנכון, מה שמחזק את הטענה שאין תחליף להפעלת שיקול דעת ...
בהחלט עבדת עם השכל , מעניין מה עלה בגורלו
נכתב מהנייד סליחה על הטעויות
יפה שקלטת מי עומד מולך.
לפני בערך שנה, עשינו קמפינג בבריכות ניצנים. לא רחוק מאיתנו שקע לנדקרוזר. שני הצמיגים הימניים בבוץ. נהגת שאין לה מושג ירוק והרכב לא שלה. (שני צידי השביל קני סוף, ועדיין הצליחה לרדת מהשביל |:)
מפה לשם בקשה עזרה.
שמתי לב שהיא מאוד לחוצה מהסיטואציה ובעיקר חוששת מבעל הרכב (בעלה או אחיה או הבעל של אחותה.... לא ברור).
הסכמתי לעזור וכפי שאתה מתאר, כבר הייתי עם הרצועות בחוץ ובקשתי ממנה שתגיד לטלפון שאם נגרם נזק, אני לא אחראי. בקיצור, אחרי התייעצות עם בעל הרכב היא לא הסכימה וזה נגמר בחילוץ בתשלום .
אני מניח שצריך לדעת למי לעזור.
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
אם כבר אתם מצלמים סרטון, אתם גם מצלמים את מצב הרכב לפני ואחרי?
נוהל נחמד שלמדתי בהחלפות רכבים ליסינג והשכרות: אני מצלם סרטון של הרכב מכל הכיוונים וגם מנסה לתפוס את הנציג מחברת ההשכרה בלי שישים לב, כעדות למועד ומיקום ביצוע הסרטון.
ה"אל תצלם" הראשוני כבר העיד שמדובר פה בטיפוס רציני שאין מה להמשיך לתקשר איתו.
עשית בשכל.
מוטי, לגבי השכרה וצילום - ברור !
40 שניות שיכולות לחסוך לך כל כך הרבה כאב ראש וכסף.
עשית השכל,
צילום לפני חילוץ הופך לסוג של מסננת מי שווה חילוץ..
אני חייב לציין שאקט של צילום הוא אקט מרתיע ואפילו עם קונוטציות תוקפניות. מאוד יכול להיות שאם מבקשים לשלוח הודעת ווטסאפ עם נוסח דומה+הסבר לבנאדם שזה בשביל חברת הביטוח ולאו דווקא כי אני לא סומך עליו, יניב תגובה אחרת לגמרי.
אבל אין ספק שצילום הוא חתיכת מסננת.
לכל מי שדיבר על כל הנושא של "אתיקת חילוץ", גרימת נזק לאחרים וכו, אני מודה שגם אני התיחסתי לדברים כמובן בזלזול מהול ברחמים, בקטע של "פשוט אל תהיו בני אדם זין, תחלצו ושלום" - אבל היום התבדיתי.
היום קפצתי עם הבנות שלי לבן שמן סתם להכין ארוחת בוקר. מפה לשם, למי שמכיר, כשנכנסים ממצפה מודיעין וממשיכים ישר לחדיד מתחת למנהרה עם הרמזור מהחניון לתוך היער יש 2 "מכשולים טבעיים" - הראשון, שתי מדרגות, משאיר את מכוניות הנוסעים בחוץ - והשני למי שממשיך ופונה ימינה ממשיך לעמק מקסים עם עתיקות ומסלעה יפה שמשאירה בחוץ את מה שאין לו LOW. בעמק, למי שמכיר, יש כמה בארות, שרידים של גת עתיקה וכו. למרות שמדובר בבן שמן, זה יחסית נטוש.
.
אני רק שאלה - העמק המקסים - היכן הוא ביחס לאנדרטה?
הייתי שם לפני מספר שבועות, נסעתי עם השביל הכחול דרומה מהאנדרטה ועליתי (נראה לי) את המדרגות שציינת. השקפתי על כביש 443 מלמעלה וראיתי מתחתיי עמק, אבל לא הצלחתי לזהות שביל שיורד אליו, בין אם בגלל הסבך שהסתיר ובין אם כי המסלעה לא נראתה לי מתאימה לפאג'רו בודד.
פספסתי משהו?
תודה:)
נזכרתי ביום הדרכת סובארו. שאלת המדריך, מה הוא אביזר חילוץ הכי חשוב? התשובה - פינג'אן קפה. קודם עשים קפה ורק אז מתחילים לחשוב מה לעשות. כנראה אותו נציג מחירות לא עבר הדרכה או לא היה לו פינג'אן :)
אני רק שאלה - העמק המקסים - היכן הוא ביחס לאנדרטה?
הייתי שם לפני מספר שבועות, נסעתי עם השביל הכחול דרומה מהאנדרטה ועליתי (נראה לי) את המדרגות שציינת. השקפתי על כביש 443 מלמעלה וראיתי מתחתיי עמק, אבל לא הצלחתי לזהות שביל שיורד אליו, בין אם בגלל הסבך שהסתיר ובין אם כי המסלעה לא נראתה לי מתאימה לפאג'רו בודד.
פספסתי משהו?
תודה:)אני מניח שתומר מתייחס לעמק הכלוא בין הכבישים שדרומית לתל חדיד.
הגישה ממזרח לא זכורה לי כאתגרית.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210523/efa4ae2751c25ac9d390d5bcf9129702.jpg
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
מה שמזכיר לי, יצאתי לפני הרבה זמן למסלול.
הצטרפו אלי כמה כלים, חלק של חברים, חלק של חברים של החברים.
אחרי סיפורי זוועה שכבר יצא לי לשמוע, הגעתי עם טופס הסרת אחריות.
ביקשתי מהאנשים לחתום.
היו כמה שלא הסכימו לחתום.
איחלתי להם בהצלחה, ואמרתי שאני לא מוביל ולא שום דבר, ואכן, יצאתי לטייל אחרי הקבוצה הזו, מנותק מהם, וזו היתה כמובן היתה הפעם האחרונה שהתקרבתי אליהם בכלל.
boaz avrahami
23-05-21, 13:27
מה שמזכיר לי, יצאתי לפני הרבה זמן למסלול.
הצטרפו אלי כמה כלים, חלק של חברים, חלק של חברים של החברים.
אחרי סיפורי זוועה שכבר יצא לי לשמוע, הגעתי עם טופס הסרת אחריות.
ביקשתי מהאנשים לחתום.
היו כמה שלא הסכימו לחתום.
איחלתי להם בהצלחה, ואמרתי שאני לא מוביל ולא שום דבר, ואכן, יצאתי לטייל אחרי הקבוצה הזו, מנותק מהם, וזו היתה כמובן היתה הפעם האחרונה שהתקרבתי אליהם בכלל.
וגם הם בטח אומרים עליך אותו הדבר.
איך אפשר לבסס יחסי חברות אם מחתימים כל שניה על טפסים ומיצרים אי אמון?!
תפעילו שיקול דעת, תבררו את החברים שמטילים איתכם ותישארו בני אדם.
אם החבורה נראית לכם בעיתית תמציאו שקר כלשהו ותתחמקו אבל באמת לא לעניין הטפסים.
זה הופך את היחסים בחבורה ליחסים כמו בינך לבין הבנק
מי אמר שיש לטפסים האלה משקל בבית משפט?תחתים אותי.אני אגיד זה לא אני חתמתי.זייפת את החתימה שלי...
באמת..
גם סרטונים..אז לך תוכיח שהמכה ההיא נגרמה מהגרירה..מה אתה מצלם 360 ?
אתה חושש?תגיד שאתה לא רוצה לגרור וזהו נגמר הסיפור.אתה לא חייב כלום לאף אחד.
ואם איזה מלך שטח כזה או אחר על פרייבט מוגבה מחליט להיתקע ואתה לא מעוניין לעזור מסיבה כזו או אחרת זה בעיה שלו נטו ...
הירשפלד יובל
23-05-21, 15:21
[QUOTE=bazz270;945305]מי אמר שיש לטפסים האלה משקל ? אתה חושש?תגיד שאתה לא רוצה לגרור וזהו נגמר הסיפור.אתה לא חייב כלום לאף אחד.[/QUOTE ]
לפני מס' שנים ירדתי בהיילקס מתחת למחסום מצוקי דרגות . כשעליתי פגשתי לא רחוק מהכביש פורד פוקוס שנכנס להצלבה ועמד במקום . שוחחתי עם הנהג, בחור צעיר , היה לי ציוד חילוץ ברכב ומשום מה שאלתי אותו : של מי הרכב . ברגע שאמר ליסינג ,נפרדנו לשלום . להבנתי ,לא משנה מה ואיך תצלם ועל מה תחתים , אם הנהג הוא לא בעל הרכב ולא משנה באיזה סוג ליסינג מדובר או רכב עבודה , אין לחתימתו/אישורו כל ערך ולי לא היו רצון/אנרגיות להיכנס לויכוח/עימות עם חב' ליסינג.
אני חייב לציין שאקט של צילום הוא אקט מרתיע ואפילו עם קונוטציות תוקפניות. מאוד יכול להיות שאם מבקשים לשלוח הודעת ווטסאפ עם נוסח דומה+הסבר לבנאדם שזה בשביל חברת הביטוח ולאו דווקא כי אני לא סומך עליו, יניב תגובה אחרת לגמרי.
אבל אין ספק שצילום הוא חתיכת מסננת.הוא יכול חהכחיש שיחת וואטסאפ כזיוף
כמתנדב בידידים אמרו לנו שהכי כדאי ז לצלם אותו בוידאו שהוא מעטניין בחילוץ, שהמחלץ לא אחראי לנזקים ולתת לו לחבר את רצועת הגרירה לרכב שלו.
האם זה עומד בבית משפט,
אני לא יודע.
לא נעים לי לומר זאת בפומבי, אבל עושה רושם שתומר נהג בתבונה.
זה לא אומר שצריך להחתים על כל פיפס מראש אלא להפעיל שיקול דעת, ובעידן שלנו לא צריך להחתים, תמיד יש סלולרי זמין ואפשר לצלם סרטון קצר של הסרת אחריות, ואם לא אז לא ...
ואפשר גם לעשות את זה בטוב: "אחי, אני אשמח לנסות לעזור לך, אבל אני חושש שייגרם לך נזק ואני לא רוצה את זה על אחריותי."
מצטרף לברכות על הפעלת השכל הישר. אכן פעולה נכונה מנעה תקלה ברורה מראש.
מי שעדיין לא משוכנע ? מוזמן (רק עם הוא יסכים) לפגישה עם ידידי מאיר רוטברג
(כן ... כן, הג׳יפאי והמבטח שלי) שיסביר לו בצורה רהוטה (כמו שרק מאיר יודע)
למה חילוצים זה רק לחברים ואך ורק לחברים ממש ממש טובים.
מה שכן , אני עוד הייתי בורח בקטע של הצרחות ״על תצלם״ ולו רק מהטעם
של הגם צרחת וגם ביקשת ?
ומסכם בנימה אישית , חילוצים זה רק במקרה של סכנת חיים.
בשביל רכב תקוע עם זוג צרחנים , המציאו את חברות הגרירה .
133934
אחרי כל הסיפור הזה, ואין תמונה שלו תקוע?
אנחנו יודעים שצילמת.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
עם אידיוטים אני לא מסתבך.
מעבר לזה, אמרתי בעבר ואומר זאת שוב: אין דבר כזה "טיולי שבילים". כל היציאות שאנחנו רואים לאחרונה מפרוץ הקורונה על "מחפש רכב שטח כדי לתור את שבילי הארץ העדינים ולהגיע אל המקום שבו היונדאי איוניק שלי לא מגיעה", מבחינתי זה חרא אחד גדול. כל שביל יכול להפוך לשטח, ואז לך תתווכח עם האישה כי תקעת את הפוסטר שעליו המליצו בסוכנות בפה מלא.
בדיוק קולגה סיפר לי את הסיפור הבא :
לפני כמה ימים הוא נסע עם מישהי שהיא לא אשתו ליער בן שמן, מפה לשם הוא נפל לאיזה בור, שניהם נלחצו נורא שלא יתפסו אותם.
פתאום צץ איזה אחד עם טלפון ומתחיל לצלם, נלחצו עוד יותר, לא משנה כמה ביקשו ממנו הוא לא הפסיק להסתובב עם הטלפון ואולי לצלם.
מפה לשם הבחור הסכים לחלץ אבל דרש קודם לצלם אותם.
הוא העיף את המאניק לקיבינימט וקרא לחבר לחץ אותו.
לפני כמה ימים הוא נסע עם מישהי שהיא לא אשתו ליער בן שמן, מפה לשם הוא נפל לאיזה בור, שניהם נלחצו נורא שלא יתפסו אותם.
פתאום צץ איזה אחד עם טלפון ומתחיל לצלם, נלחצו עוד יותר, לא משנה כמה ביקשו ממנו הוא לא הפסיק להסתובב עם הטלפון ואולי לצלם.
[emoji23]
Sent from my iPhone using Tapatalk
boaz avrahami
23-05-21, 23:09
ענק!
אם זה אותנטי אז זה בכלל אחד החזקים
אם זה אותנטי, זה מזמין חיסול משותף של בקבוק וויסקי טוב ...
זה כמובן מונפץ לחלוטין, אבל אני שמח שנהנתם.
זה אותנטי בטוח.
אני מכיר את אומי, הוא לא מניאק כמו שאר היחידה פה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.