צפייה בגרסה מלאה : כיפוף פחים מדוייק
לפרוייקט קטן מחפש לכופף פח בכמה מדרגות. הדיוק צריך להיות ברמת המילימטר (45,22,10,30). הפח הדרוש לעבודה יחסית דק (2 מילמטר).
אין לי קובץ במתכונת CAD או משהו דומה אלא רק סקיצה.
1. האם יש בית מלאכה שיכול ויהיה מוכן לעשות עבודה כזאת (מדובר בעבודה חד פעמית יחסית קטנה)?
2. איפה מוצאים אותו?
תודה לעונים.
יש הרבה מפעלים כאלו, אבל בשביל עבודה קטנה חד פעמית הם לא יבזבזו עליך זמן של מהנדס.
כלומר, יתיחסו רק אם הם מקבלים קבצים נכונים לחיתוך וכיפוף + שרטוט תקני פחות או יותר.
אם זה משהו מאד פשוט, אז סקיצה יכולה להספיק.
בזמן הנדסה אתה יכול לקבל עזרה. תעלה לכאן את הסקיצה, נראה על מה מדובר.
ב"כל כיפוף המרכז" (הכניסה המזרחית לטירה) עשו לי כמה וכמה פעמים כיפופים על סמך סקיצה שצוירה על דף משבצות. כל עוד זה פחים וכיפוף רגיל, זה פשוט. ברגע שמדובר על פרופילים וצינורות צריך גם לדעת איזה רדיוס, ולא רק זווית.
קודם כל, תסגר על הדיוק שאתה באמת צריך ובלי הגזמות בדרישות, כי הן מעלות את המחיר.
שנית, תדגיש 1000 פעם את נושא הדיוק בשירטוטים ותוודא שמבינים אותך חד משמעית.
המקומות שמוכנים להתעסק עם עבודות כאלו קטנות בדרך כלל לא מצטיינים בזה. זאת המציאות בשטח למרות שקיבלו את כל החומר.
חלק מהפעמים זה פשוט מעצלנות לא לכופף את המוצר בצורה ממוחשבת (מודדים ידנית).
[QUOTE=נמרוד;945302]יש הרבה מפעלים כאלו, אבל בשביל עבודה קטנה חד פעמית הם לא יבזבזו עליך זמן של מהנדס.
כלומר, יתיחסו רק אם הם מקבלים קבצים נכונים לחיתוך וכיפוף + שרטוט תקני פחות או יותר.
אם זה משהו מאד פשוט, אז סקיצה יכולה להספיק.
מדובר בזה.
בזמן הנדסה אתה יכול לקבל עזרה. תעלה לכאן את הסקיצה, נראה על מה מדובר.[133932/QUOTE]
זה באמת לא מסובך.
אני מבין שכל המידות הן מילימטר.
מה המידה שאתה צריך שתהיה מדויקת? מה מידת פנים ומה חוץ? תחדד את הסקיצה.
כל המידות חוץ מה300 ומה370 חייבות להיות בדיוק של עד 1מ"מ. המידות הפנימיות הם הם החשובות כי הם מתלבשות על גוף הרכב. נראה לכם שבטירה יוכלו להסתדר עם כזאת סקיצה ולדייק בה?
כן, הסקיצה טובה סך הכל. תציין בפרוש מה פנימי ומה חיצוני. למשל, ה45 שכנראה אמור להיות פנימי, מסומן מבחוץ.
כמו כן תתכונן לשני סבבים - לאו דווקא באשמת המכופף, אלא ככה זה כשמנסים להתאים משהו לקונטור קיים.
תחדד את מפרט הדיוק.
נגיד, כשאתה אומר "1 ממ" זה :
מטרה 10
אפשרי 9.5 עד 10.5 ?
או שאסור מתחת ל10 ואסור מעל 11 ?
תגיד מה אתה רוצה, נענה לך איך כותבים את זה מקצועית.
בהמשך לדבריו של נמרוד,
אם החלק פריק שווה לנסות לבוא איתו למכופף.
אם הוא מישהו שאפשר לדבר איתו (נדיר כמו שלג בעזה) אז לפעמים הכי קל יהיה לו להלביש חלק על הקיים.
הוא ידע לזהות בעיות שאולי אתה לא תשים לב אליהם.
(זאת אגב, גם הדרך הכי טובה לעבוד עם בתי מלאכה קטנים בדברים שלא דורשים דיוק מפגר,
נגיד קח את מיסב X ותכניס אותו לגל Y , הוא לא צריך שתשרטט לו
את כל המידות והטולרנסים, הוא כבר מכיר את זה מ30 שנות ניסיון).
ב"כל כיפוף המרכז" (הכניסה המזרחית לטירה) עשו לי כמה וכמה פעמים כיפופים על סמך סקיצה שצוירה על דף משבצות. כל עוד זה פחים וכיפוף רגיל, זה פשוט. ברגע שמדובר על פרופילים וצינורות צריך גם לדעת איזה רדיוס, ולא רק זווית.
השאלה אם גם מתמודדים עם דיוקים כאלו ובכמה קיפולים?
- - - Updated - - -
כן, הסקיצה טובה סך הכל. תציין בפרוש מה פנימי ומה חיצוני. למשל, ה45 שכנראה אמור להיות פנימי, מסומן מבחוץ.
כמו כן תתכונן לשני סבבים - לאו דווקא באשמת המכופף, אלא ככה זה כשמנסים להתאים משהו לקונטור קיים.
אז עוד פעם השאלה. מי יהיה מוכן להתעסק עם זה?
תחדד את מפרט הדיוק.
נגיד, כשאתה אומר "1 ממ" זה :
מטרה 10
אפשרי 9.5 עד 10.5 ?
או שאסור מתחת ל10 ואסור מעל 11 ?
תגיד מה אתה רוצה, נענה לך איך כותבים את זה מקצועית.
בהמשך לדבריו של נמרוד,
אם החלק פריק שווה לנסות לבוא איתו למכופף.
אם הוא מישהו שאפשר לדבר איתו (נדיר כמו שלג בעזה) אז לפעמים הכי קל יהיה לו להלביש חלק על הקיים.
הוא ידע לזהות בעיות שאולי אתה לא תשים לב אליהם.
(זאת אגב, גם הדרך הכי טובה לעבוד עם בתי מלאכה קטנים בדברים שלא דורשים דיוק מפגר,
נגיד קח את מיסב X ותכניס אותו לגל Y , הוא לא צריך שתשרטט לו
את כל המידות והטולרנסים, הוא כבר מכיר את זה מ30 שנות ניסיון).
מכל מידה אפשר לזוז למעלה ולמטה ב1 מ"מ
אי אפשר לפרק מהגיפ כי זה הבודי שלו. אני יכול לבוא עם הרכב אליו אם יעזור.
מה אתה בונה? רוק פאנל?
לא. מתקן לגריקן דלק רזרבי.
שלום
אני עבדתי עם מרזבית בפתח תיקווה הם יבקשו ממך שירטוט, ויותר מזה מי שקיבל את העבודה לקח דף ניר קיפל גזר והדביק בדיוק לצורה הסופית של מה שרציתי
הוא סימן בצבע את המידות המדוייקות וקיבלתי בול מה שרציתי
אלון
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני חותך ומכופף דברים כאלו אצל ר.בנס במפרץ חיפה.
עשיתי כמה כיפופים ברמת דיוק דומה בכפר קאסם, כיפוף ידני אבל מוקפד. עבודות מהסוג הזה בעל הבית המבוגר עושה בעצמו. אם תבוא עם הרכב אני מאמין שהוא גם יעזור לך למדוד.
אם רלוונטי, צור קשר בפרטי ואנחה אותך (אני לא מתקמצן בפרסום, פשוט לא זוכר איך קוראים למקום או לאיש...)
שלום
אני עבדתי עם מרזבית בפתח תיקווה הם יבקשו ממך שירטוט, ויותר מזה מי שקיבל את העבודה לקח דף ניר קיפל גזר והדביק בדיוק לצורה הסופית של מה שרציתי
אלון
Sent from my iPhone using Tapatalkהסובייטים של מרזבית אכן ראש קשה.....
אבל יודעים לעבוד
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
הסובייטים של מרזבית אכן ראש קשה.....
אבל יודעים לעבוד
לא היה נעים להגיד
אבל מדוייק כמו העבודות שלהם
אלון
בר,
אני לידך אם תרצה עזרה להוציא מודל ושרטוט ואעזור לך כמה שאוכל גם מבחינת הטולרנסים.
משם קח לטירה, כפר קאסם, פ"ת, ברקן או מה שבא לך.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
יונימוג אדום
23-05-21, 20:52
אני מכופף פחים אצל עובדיה אייל , שנקר 3 פתח תקוה .
האמת נוח לי נמצא ממש מולי , אבל עושים עבודה מאוד מדויקת וקפדנית .
אילן
שלום
אלון
תודה. אדבר איתם
מכל מידה אפשר לזוז למעלה ולמטה ב1 מ"מ
אי אפשר לפרק מהגיפ כי זה הבודי שלו. אני יכול לבוא עם הרכב אליו אם יעזור.
אז תרשום כמו בתמונה המצורפת במידות הקריטיות (דוגמא ל10 מ"מ, +/- 1 ממ).
זה חשוב, כי השרטוט הוא החוזה והשפה המשותפת בעבודות האלו, לא תמיד מי שתדבר איתו יהיה זה שבסוף יכופף, חוסך אי הבנות.
133954
לגבי עסק, אני מכיר בעיקר בדרום ולצערי לא מצאתי משהו וואו.
באזורך גם לי יש ניסיון טוב עם אייל עובדיה, לא עבדנו איתם בסוף בגלל המרחק.
בהצלחה
עשיתי כמה כיפופים ברמת דיוק דומה בכפר קאסם, כיפוף ידני אבל מוקפד. עבודות מהסוג הזה בעל הבית המבוגר עושה בעצמו. אם תבוא עם הרכב אני מאמין שהוא גם יעזור לך למדוד.
אם רלוונטי, צור קשר בפרטי ואנחה אותך (אני לא מתקמצן בפרסום, פשוט לא זוכר איך קוראים למקום או לאיש...)
אני מכיר את כפר קאסם, ולא מצאתי משהו שמוכן לעשות עבודה בדיוק כזה. אם אתה מכיר אשמח. לא מצליח לשלוח לך הודעה פרטית. הנעעד שלי 050-2990919. תשלח לי הודעה ואחזור אליך.
- - - Updated - - -
בר,
אני לידך אם תרצה עזרה להוציא מודל ושרטוט ואעזור לך כמה שאוכל גם מבחינת הטולרנסים.
משם קח לטירה, כפר קאסם, פ"ת, ברקן או מה שבא לך.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
תודה צחי. השרטוט פחות מפריע לי. יחסית פשוט ואפשר להסביר. יותר חסר לי משהו שיעשה את זה. אבדוק את האופציות שנתנו.
אני ממליץ על LCS בעפולה.
שרות טוב, מחיר טוב, עושים גם עבודות קטנות.
אם דרוש לתרגם את השרטוט לתלת ממד ושרטוטים ממוחשבים, אשמח לעזור, זה חלק פשוט, לא יותר מכמה דקות עבודה על הסוליד.
אני ממליץ על LCS בעפולה.
אם דרוש לתרגם את השרטוט לתלת ממד ושרטוטים ממוחשבים, אשמח לעזור, זה חלק פשוט, לא יותר מכמה דקות עבודה על הסוליד.
קצת רחוק לי :) תודה בכל אופן.
אני בדרום ועובד איתם (גם באופן פרטי) יש להם נסיעות לכל הארץ, תמיד מצאו לי פתרון שילוח עם אחד הנהגים שלהם (שרות טוב, אמרנו..)
שווה בדיקה מולם
לפרוייקט קטן מחפש לכופף פח בכמה מדרגות. הדיוק צריך להיות ברמת המילימטר (45,22,10,30). הפח הדרוש לעבודה יחסית דק (2 מילמטר).
אין לי קובץ במתכונת CAD או משהו דומה אלא רק סקיצה.
1. האם יש בית מלאכה שיכול ויהיה מוכן לעשות עבודה כזאת (מדובר בעבודה חד פעמית יחסית קטנה)?
2. איפה מוצאים אותו?
תודה לעונים.ארוסי מבנים, רח גזית בסגולה-פ"ת.
יש להם גליוטינות ומכופפות פחים, יעשו לך עפ שרטוט על דף משבצות.
לא יקרים וזריזים.
יש בדרום תל אביב את פלדות אמיר. לרוב יעשו לך את זה במקום.
תתגיש למי שעובד על המכונה את החשיבות של המידות ויהיה בסדר זה לא משהו מסובך.
אני ממליץ על LCS בעפולה.
+1 ל-LCS. עשיתי אצלם כמה עבודות קטנות בעבר. שירותיים מאד.
+1 ל-LCS. עשיתי אצלם כמה עבודות קטנות בעבר. שירותיים מאד.
פניתי אליהם דרך אתר כללי. לא קבלתי תשובה. יכול להיות שלא מגיע עליהם. יש למשהו כתובת מייל או טלפון שאפשר לדבר איתם?
סיכום כרגע.
פניתי לראוסי, מרזבית ואמיר פלדות. LCS
כולם מלבד LCS חזרו אלי. יכולים לעשות בפח או אלומניום.
יש רק מגבלה על רוחב כיפוף מינימלי. ב2 מ"מ חומר בערך בין 12-15 מ"מ מינימום
ב3 מ"מ חומר בין 15-21 מ"מ. אנסה להתגבר על המגבלות
מחירים:
ארוסי 60 ש"ח כולל מע"מ לפח או אלומניום.
מרזבית 120ש"ח + מעמ לפח. 180 ש"ח + מע"מ לאלומניום.
אמיר פלדות 300 ש"ח + מע"מ.
שאלה נוספת. העובי הדק של הפלח הקטן, נובע מכך שזאת הלבשה ועליה צריך לבוא הברזנט, ולכן לא יכול לבלוט מדי. השאלה בעובי של 1.5-2 מ"מ בפרופיל "ח" של 45 מ"מ ושימוש באלומניום כאשר המשקל שיהיה תלוי על הפלח המחובר יהיה בערך 5 ק"ג, האם יש סכנה בטלטלות הדרך שהאלומניום יקרע?
פניתי אליהם דרך אתר כללי. לא קבלתי תשובה. יכול להיות שלא מגיע עליהם. יש למשהו כתובת מייל או טלפון שאפשר לדבר איתם?
סוסן מירב תמחירנית שיווק ומכירות
נייד :054-6669609 משרד: 04-6095104
פקס :04-6405477 מייל :
[email protected]
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.