צפייה בגרסה מלאה : התייעצות - ג׳יפ ראשון - לנד קרוזר פראדו קצר vs פג׳ארו קצר
אהלן חברים,
מתלבט לגבי רכישת ג׳יפ ראשון ואשמח לעזרתכם.
תקציב - עד 50k
שימוש - בעיקר לטיולים בסופי שבוע ונסיעות מזדמנות, מחזיקים פרייבט ובכוונתנו להשאירו.
מתוך ההמלצות והקריאה בפורום עולה כי ההמלצה הרווחת לג׳יפ ראשון היא סוזוקי ג׳ימני-
מספק את הסחורה בשטח ולא קורע את הכיס באחזקה- הכי קרוב לפרייבט ממה שאני מבין.
מה שגורם לי להתלבט ולחשוב פעמיים הם נוחות הנסיעה, גודל הרכב )בעיקר בהיבטי ציוד ומקום אחסון( והמחשבה לטווח הארוך )לא רוצה להתחיל למכור ולקנות, רוצה להחזיק לאורך זמן(.
המחשבות האלו גורמות לי לפזול לכיוון של פראדו או פג׳ארו קצרים, עם נטייה לא מבוססת לפראדו.
אשמח לקבל קצת כיוון לסדר גודל :
1. עלויות אחזקה - טיפולים שוטפים ותקלות.
2. צריכת דלק, אני מבין שפראדו הוא באזור ה1:6 ופג׳ארו קצרים שנות 2000 מוקדמות הם באזור 1:8.
3. דגמים פג׳ארו - אני מבין שיש הבדלים מהותיים בין הדגמים השונים של שנות 2000 מוקדמות - איך הדבר בא לידי ביטוי בשטח?
אציין כי מעולם לא החזקתי ג׳יפ, ויש מצב גדול שאני גם לא שואל את השאלות הנכונות.
כל הכוונה תתקבל בברכה.
תודה!
, ויש מצב גדול שאני גם לא שואל את השאלות הנכונות.
כל הכוונה תתקבל בברכה.!
ברוך הבא לפורום,
יש עוד שיקולים חשובים בבחירת הרכב המתאים עבורך. במיוחד בשביל זה הכנו שאלון מפורט המציג בשרשור נעוץ הראש הפורום הזה. אם תיתן תשובות קצרות לכל השאלות יהיה קל יותר לעזור לך...
היו מספר שרשורים של התלבטות בין פאג'רו ללנדקרוזר, נסה לבצע חיפוש...
נשלח מהנייד
תודה, פספססתי את זה.
1. תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!
א. מה התקציב לרכישת הרכב?
50,000 לרכישה
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה?
מעדיף למצוא רכב ב35K-40K ולהכניס את ההוצאות תחת התקציב, במידה ולא אוכל להשקיע עוד כ 5k
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים? - כן
2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח?
זוג וכלב כרגע, עם עדיפות ליכולת להכיל ציוד ללינה בשטח.
3. נסועה שנתית ותחזוקה:
א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול?
לא יודע להעריך כרגע, מתכנן לטייל איתו אחת לשבועיים, גר במרכז הארץ - טיולים בכל רחבי הארץ.
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)?
בעיקר לצרכי פנאי בסופ״ש, מדי פעם יהיו נסיעות מזדמנות במהלך השבוע למשרד וכו.
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)?
בשלב ראשון כן, אבל אני כן רוצה ללמוד לטפל ברכב בעצמי לאורך הדרך וכחלק מצבירת הנסיון.
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים?
מקום מרכזי.
4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'?
גם וגם.
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה?
כן, משתנה, מרבית, יש כמה קיה סורנטו משופרים, גרנד ויטרה, ג׳ימני ולנד קרוזרים כמובן.
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול).
5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?
א. גיר אוטומטי/ידני -
אוטומטי
ב. מנוע דיזל/בנזין -
עדיפות לדיזל בעיקר מכיוון של צריכת דלק.
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...) -
קצר
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות? משומש -
לפי התקציב מדובר ברכבים מתחילת שנות ה2000.
6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?
ממש נדלקתי על הפראדו, אבל אני לגמרי ראש פתוח.
לפני הקורונה עוד ניתן היה להשיג פראדו סביר (סביר = פחות מ-400 אלף קמ) בתקציב הזה. עכשיו אני לא בטוח
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
לדעתי שאלה ג בשאלון דרושה עדכון או לפחות כוכבית,
להחזיק ג'יפ בין 15 ומעלה וגם לטייל איתו עולה 10 אלף בשנה ולא כפי שמתואר בשאלה.
חלילה לא כדי להוריד לך, רק שתדע.
בהצלחה
גיא
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
לא יודע להעריך כרגע, מתכנן לטייל איתו אחת לשבועיים, גר במרכז הארץ - טיולים בכל רחבי הארץ.
לא כך כך מסובך לתת הערכה גסה מכיון שאתה כותב שעיקר הנסיעות = טיולים פעם בשבועיים מהמרכז לכל חלקי הארץ, נניח בממוצע 400 ק"מ אחת לשבועיים, כלומר פחות מ-1000 ק"מ בחודש, נניח 10000 בשנה.
ציינת גם שאתה מעדיף דיזל לטובת חיסכון בדלק, אני מציע לא להגביל עצמך כי הנסועה השנתית אינה גבוהה (לא שקל למצוא פאג'רו / פרראדו בנזין...).
פריחת הביקוש לרכבי השטח בחודשים האחרונים (למעשה מאז סגר היציאות לחו"ל בעקבות הקורונה) העלה את המחיר והקטין את הביקוש של הרכבים הללו. הרכבים עימם אתה מטייל ואופי הטיולים (אתה מעוניין גם בטיולי שטח קשה) מכוון לרכב עם הילוך כחץ
כפי שכתבת בהתחלה - גימני הוא קלאסי לצעירים חסרי משפחה, למרות שהוא אינו משופע במקום לאחסון ציוד במיוחד כאשר מביאים בחשבון גם כלב שצריך להצטרף.
התקציב עבור SUV יפני / קוריאני מכוון לרכבים ישנים שפירושם הוצאה לא קטנה על תחזוקה ובוודאי גם יישור קו ראשוני. צריכים להביא זאת בחשבון ולהערך לכך.
הייתי מוסיף אולי לרשימת המועמדים שלך טרופר (טרופר קצר גדול משמעותית מפאגרו או פראדו קצרים וסיכוי סביר שתמצא בתקציב שלך רכב חדש יותר מהשניים האחרים), טראנו, טאראקן וגם אולי גרנד ויטרה - צריך להתחיל לשבת על לוחות המודעות עם כמה סינונים ולהתחיל לחוש את השוק. ייתכן ועם פתיחת השמיים והטיסות היוצאות מצד אחד ועם עונת הקייץ שהגיעה אלינו (הרבה פחות טיולי שטח) - יגדל מעט ההיצע ותוכל למצוא מועמד סביר.
נראה לי שגרנד ויטרה יכולה להתאים לך מאוד.
צריכת דלק סביב 1:10 או קצת פחות.
תחזוקה שוטפת בסדר גודל של פרייבט +10%.
גם אם אתה מחליט/מגלה ששטח זה לא הקטע שלך, עדיין נוח להסתובב איתה בעיר:
הלנדקרוזר/פאג'רו/טרופר אומנם נקראים "קצרים" אבל זה לא רכב קטן.
הג'ימני יכול להיות קצת צפוף וקשוח בכביש
בתקציב הזה האתגר הוא למצוא כלי שמור (יחסית)
הבחירה בין הדגמים שציינת כלל לא רלוונטית לדעתי.
כלים דומים מאוד, בתצורה, ביכולת השטח וכו'.
פשוט תתחיל לחפש, זה יכול לקחת זמן.
כבעלי פאג'רו קצר - לדעתי הוא נוח מאוד ליושבים מקדמה, מעט פחות ליושבים מאחור ותא המטען ממש צפוף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.