PDA

צפייה בגרסה מלאה : נעילה קדמית נשלטת

asafk
28-05-21, 10:13
הייתי בדרך להזמין lokka קדמית.
חבר כאן באתר אמר לי שיש נעילות נשלטות ב 4000 שקל בארץ.. אז למה להתקין אוטומטית ?
אומרים לי שזה דרך כל מיני מפיצים ויבואנים שצריך לחפש כי הם רק בפייסבוק ובקבוצות שאני לא חבר בהן.

תעזרו לי בבקשה. איפה יש כזה דבר? לדיפ' קדמי של היילקס ויגו. לא לסמוראי ולא לדיפ אחורי ולא להיילקס ישן.
יש כזה דבר בכלל? כי בינתיים חיפשתי ולא מצאתי.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

guyo
28-05-21, 10:20
אני חושב שראיתי tre אצל אלי טמבור ו mf בעמוד הפייסבוק של צעד ישראלי

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

asafk
28-05-21, 10:35
https://www.jeepland.co.il/product/9821-%D7%A0%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%94-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%AA-%D7%A7%D7%93%D7%9E%D7%99%D7%AA-HF-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%94%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%A7%D7%A1-%D7%9C%D7%A0%D7%93%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7% 96%D7%A8-

מישהו מכיר? יודעים מה זה?

אסף.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210528/c15ebe6cf8546773bf2961db432ed270.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210528/59bf3f0281c7d374a10f2dddb850a21c.jpg

shmil
28-05-21, 11:10
אםמה שצירפת זה החשמליות דמוי איטון - קניתי עזו קדמית ועוד טרם התקנתי.
יש כבר לא מעט כאלו על CJ מקדימה ובסך הכל מרוצים.
לא יודע על רכבים אחרים.

asafk
28-05-21, 11:16
נראה שלינוביץ' אין את הדגם המתאים. מי היבואן?

אסף.

asafk
28-05-21, 11:20
אני גם לוקח בחשבון כאב ראש של התקנה 'מלאה' כמעט שיפוץ דיפרנציאל. כולל כיוון קורונה פיניון. כולל אולי החלפת מיסבים.
את העבודה אני יודע לעשות - אבל מיסבים וכו' מתווספים למחיר הנעילה ולטובת האוטומטית.

מה שכן - אם אני אתקין כזו זו תהיה כתבת ההתקנה הראשונה באינטרנט לדיפרנציאל הזה.

אסף.

shmil
28-05-21, 11:31
אל תשים אוטומטית. התיאשתי מכזו אחרי למעל מעשר שנים בעקבות טיול שהיה קצת יותר אתגרי.

asafk
29-05-21, 12:00
אז אני ארכיב אוטומטית ועוד עשר שנים יחליפו אותה בנשלטת...

הסתכלתי בהוראות ההרכבה של harrop ומה שהם כותבים זה 'עזוב ... לדיפרנציאל הזה להרכיב נעילה חשמלית זה סרט.... ". צריך שם למדוד ולהשחיז כמה חלקים פנימיים ביציקה כדי להתאים את הדיפרנציאל לנעילה. זה לא עבודה לדיסק אלא כירסום די מדוייק.
הבעיה שלא מצאתי את הוראות ההרכבה של hf ואני לא יודע אם זה אותה עבודת התאמה.
ומילה על מוצרים מהסוג הזה ויבוא. כשאני מחפש מוצר כמו נעילה - אין לי בעיה להזמין מחו"ל ולייבא לבד. לא לשם כך אני צריך יבואן. כלומר - אם זה בארץ אחרי הכל באותו מחיר ברור שאני אעדיף לחסוך לעצמי את ההתעסקות. אבל. כמו שהוכח אינספור פעמים עם נעילות נשלטות וגם מוצרים מורכבים אחרים - ייבואן טוב זה שירות. נעילה שצריכה אחרי כמה שנים תיקון או שיפוץ ויש ממי לקנות חלקים. ויש מישהו לדבר איתו אם הסתבכתי בהרכבה. אם אין לי בסופו של יום מישהו שעומד מאחורי הנעילה כאן בארץ זה אומר שכל תקלה תשבית לי את הרכב עד שהסיני יענה. וזה מבחינתי עבור רכב דיילי - לא סביר.
ומכל הבירורים עד כה - יש כמה שמוכרים את אותם שני מוצרים סיני ואיטלקי אף אחד לא מחזיק נעילה לסרן הספציפי הזה. רק לפראדו (כלומר אומרים בטח בטח וכבר חצי מוכרים לי את הנעילה עד שאני שואל אם הוא בטוח שזה לדיפ' 8" של היילקס אחרי 2005 ). ואף אחד שהגעתי אליו לא מחזיק חלקים או נותן שירות. מקסימום - לך תתקין במוסך יהיה בסדר.
אז מחר נשאר לי עוד לברר עם ערן קנטרוביץ' שהפנו אותי גם אליו... ונראה מה.
בסוף... אני חושב שזו תהיה בכל זאת lokka

אסף.

guyo
29-05-21, 16:12
אוהב את הכיוון של נעילה אוטו', עם זאת, הזמנתי נעילה אחורית מלוקה באזור ינואר, עד עכשיו אין תגובה מצד החברה בנוגע למשלוח..... ידוע שיש לחץ חהם גם מציינים זאת באתר אבל אנחנו עוד מעט חצי שנה אחרי ההזמנה, חאני לא אופטימי.

נעילה קדמית של ספרטאן שהזמנתי מאמזון הגיעה אחרי שבוע וקצת יחד עם קורונה ופיניון חדשים מאותו היצרן.

אם אתה לא מחוייב ללוקה, הייתי שוקל אולי את החלופה האמריקאית.

גיא

asafk
29-05-21, 16:13
לא בטוח שיש לרכב שלי - אני אבדוק. תודה על הטיפ בעניין המשלוח.

אסף.

asafk
29-05-21, 16:20
אז בדקתי... ולאמריקאים אין.

אסף.

ishc
29-05-21, 20:08
המקט של הסיניים בדרכ מבוססי ARB.
אם תיתן מקט של ARB לאחד מהיבואנים הם ידעו לתת דגם מקביל שלהם.
בגדול תנסה את אלי טמבור, צעד ישראלי ואולי ENL 4X4.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

asafk
29-05-21, 20:29
אני מתייעץ איתכם כי אני לא מכיר - מישהו מהנזכרים לעיל הוא יבואן רציני? חלקי חילוף, שירות וכו'?

אסף.

haggaigi
29-05-21, 20:53
אני לא מכיר את היבואנים בארץ. את שלי בחרתי להזמין ישירות מספק מסין (קוויתי גם לחסוך ככה כמה גרושים), בסוף לא חסכתי עם ההתקנה (הזמנתי קדמית ואחורית ביחד, עם קומפרסור אחד, עלה לי אחרי מיסים כ5600 לפני עבודה שעלתה עוד 3500 ונדרשו עוד 700 ש"ח ליישר קו למנוע לפני כן ע"י החלפת תושבות קרועות לקיבוע הנעילה הקדמית.
בסוף יצא שתי נעילות סביב ה9500-10000 ש"ח.
הבנתי שצעד ישראלי שיושבים בנצר סירני דורשים מחיר דומה על שתי נעילות + התקנה + אחריות. הבנתי שהנעילות שלהם מקורן ביפן ולא בסין. זה משיחה עימם. הייתי מרים להם טלפון.
אגב כמו שנאמר לך לפני כן, הזמנת הנעילה על סמך הקטלוג של ARB והן תואמות אותם במידה מסוימת. לידיעה, נעילות ARB מורכבות היום בסין. הכל עניין של תווית.

asafk
29-05-21, 21:58
אני לא ארכיב פניאומטית. מחפש רק חשמלית - וכמו שכתבתי בהתחלה - ב4000 שח נראה לי הגיוני בשבילי. כפול מהאוטומטית. אני מתקין לבד.
ולהבנתי צעד ישראלי בעניין של נעילות לסוזוקי. אתה חושב שיש להם להיילקס?

אסף.

נמרוד
29-05-21, 22:05
הסתכלתי בהוראות ההרכבה של harrop ומה שהם כותבים זה 'עזוב ... לדיפרנציאל הזה להרכיב נעילה חשמלית זה סרט.... ". צריך שם למדוד ולהשחיז כמה חלקים פנימיים ביציקה כדי להתאים את הדיפרנציאל לנעילה. זה לא עבודה לדיסק אלא כירסום די מדוייק.
הבעיה שלא מצאתי את הוראות ההרכבה של hf ואני לא יודע אם זה אותה עבודת התאמה.

אתה יכול לשים קישור או את קובץ הוראות ההתקנה האלו?

guyo
29-05-21, 22:20
האם יש הקסלה בין הסרן של הויגו לטקומה משנה כלשהי?

נמרוד
29-05-21, 22:32

Sent from my SM-G970F using Tapatalkכן, זה אותו דיפרנציאל קדמי.

guyo
29-05-21, 22:38
כן, זה אותו דיפרנציאל קדמי.אם כך לספרטאן יש נעילה אוטו' קדמית זמינה. 27 שיניים, 7.5 אינץ'. שווה לבדוק תאימות.

נמרוד
29-05-21, 22:41
זה מה שהיה בטקומה (והיילקס) עד 2005. לא רלוונטי להיילקס (וטקומה) מ2005 והלאה.

guyo
29-05-21, 22:44
חשבתי שמדובר על היילקס 2005. על איזה מודל מדובר?

asafk
30-05-21, 02:21
2008.
הדיפרנציאל בטקומה מהדור המקביל אותו דבר חוץ מהקייס. כלומר לא בהכרח הנעילות חליפיות. כמו שלפני ואחרי 2015 זה לא אותה נעילה

אסף.

guyo
30-05-21, 06:55
2008.
הדיפרנציאל בטקומה מהדור המקביל אותו דבר חוץ מהקייס. כלומר לא בהכרח הנעילות חליפיות. כמו שלפני ואחרי 2015 זה לא אותה נעילה

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalkבדקת אולי לגבי התאמה ל 4runner?

ד ו ר ו ן
30-05-21, 07:14
טאקומה זה דגם מאד ותיק בארהב, הרבה חלקים לא מקבילים להיילקס.

דניאל מאירי
30-05-21, 09:19
אני ל-2012 שהיה לי הזמנתי ARB וקמפרסור קטן מאיזה אתר אמריקאי.
עלה גם בערך 4,000 ש"ח, אם אתה יודע להתקין לבד נראה לי הכי עדיף,
דניאל

דרור ברלי
30-05-21, 09:25
ת מיד היית נגד נעילה קדמית. "לא צריך". מה קרה?

YoavR
30-05-21, 09:29
לידיעה, נעילות ARB מורכבות היום בסין.

אשמח מאוד לדעת מאיפה המידע.

לא שאני חושב שיש פסול בלייצר בסין.
אבל אתה טוען כאן בפורום ציבורי שהיבואן מרמה את רשויות המכס.

haggaigi
30-05-21, 13:40
אשמח מאוד לדעת מאיפה המידע.

לא שאני חושב שיש פסול בלייצר בסין.
אבל אתה טוען כאן בפורום ציבורי שהיבואן מרמה את רשויות המכס.

לא זוכר בוודאות מהיכן המידע (אני חושב שהספק מסין כתב לי את זה), אגב גם טלפונים של חברות רבות מייצרות בסין כולל של חברות גדולות מאד.
היבואן לא מרמה איש, אתה יכול ליצר בסין, לשלוח לארה"ב ומשם להביא לארץ.
אם אני טועה, אמחוק את דברי. יתכן והוטעתי ע"י הספק בסין.

YoavR
30-05-21, 13:54
היבואן לא מרמה איש, אתה יכול ליצר בסין, לשלוח לארה"ב ומשם להביא לארץ.

בטח שאתה יכול אבל אז לא תוכל לקבל מהספק האמריקאי certificate of origin בכדי לקבל פטור ממכס בהתאם להסכמי סחר חופשי.

אז כן, אתה טועה ומטעה.
לחברת ARB שוק בין-לאומי גדול. יש לה מפעלי יצור באוסטרליה, תאילנד וגם סין. הנעילות מיוצרות באוסטרליה. ראיתי בעיניים שלי.

אסף, סליחה, לא התכוונתי לחטוף את השרשור.

asafk
30-05-21, 18:07
זה בסדר.
וחשוב להבין. בראשית ברא אלוהים את השמיים ואת הארץ. ומאז הכל תוצרת סין.
ועדיין - אם מישהו משווה מוצר סיני סיני שמייובא על ידי מישהו שאפילו על עמוד עסקי בפייסבוק הוא מתקמצן למוצר של ARB גם אם הוא מיוצר בסין - שמאחוריו יש יצרן אמיתי עם סוכן אמיתי - ארץ המוצא של החלקים בלבד כבסיס להשוואה היא טעות בסיסית. ובמקרה הזה זה גם לא נכון.
חשוב לי שוב להדגיש - נעילה נשלטת היא מסוג המוצרים שיכולים להשבית את הרכב. לכן מוצר בלי גב, בלי שירות ובלי חלקי חילוף - הסיכון הוא להשבת של הרכב המשפחתי שלי לזמן ממושך במקרה תקלה. אם הייתי מתקין ARB הייתי שקט לחלוטין בעניין הזה. אבל אני מתקמצן. הכנתי את עצמי לאוטומטית ב 2000....

אסף.

asafk
30-05-21, 18:08
ת מיד היית נגד נעילה קדמית. "לא צריך". מה קרה?לא יודע. השטח השתנה לרעה. ברמה של השנתיים שלוש האחרונות נראה כאילו בכל מקום עבר מישהו וחפר בורות.

אסף.

asafk
30-05-21, 18:13
אני ל-2012 שהיה לי הזמנתי ARB וקמפרסור קטן מאיזה אתר אמריקאי.
עלה גם בערך 4,000 ש"ח, אם אתה יודע להתקין לבד נראה לי הכי עדיף,
דניאלכולל מיסים ומשלוח? יש לך כתובת של האתר?

אסף.

נמרוד
30-05-21, 18:14
לא יודע. השטח השתנה לרעה. ברמה של השנתיים שלוש האחרונות נראה כאילו בכל מקום עבר מישהו וחפר בורות.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalkמכופף הבננות.

asafk
30-05-21, 18:20
2008.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalkכנראה מתאים של טאקומה דור 3 (מ2016).
להמר...???

אסף.

guyo
30-05-21, 19:29
כנראה מתאים של טאקומה דור 3 (מ2016).
להמר...???

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalkשווה לבדוק, אבל לדעתי על חוסר התאמה אפשר להחזיר לאמזון. כדאי לקרוא את האותיות הקטנות או לפנות במייל לmarlin crawler ולשאול.....

asafk
30-05-21, 19:31
בדקתי. אין להם לדור הזה.

נשארנו עם lokka.

חוץ מהם יש רק לARB RD121 ול Harrop. מהם אי אפשר להזמין כי אין מלאי. ל HF יש באופן תיאורטי בלבד - בפועל לא מצאתי אף אחד שמחזיק את הנעילה הזו.

אסף.

דרור ברלי
30-05-21, 23:38
לא יודע. השטח השתנה לרעה. ברמה של השנתיים שלוש האחרונות נראה כאילו בכל מקום עבר מישהו וחפר בורות.

אסף.

אלה הרקסטונים. עושים לך דווקא.

שגיא S
31-05-21, 09:10
דיברת עם יבואן בשם אלי טמבור?

הוא מייבא נעילות נשלטות לכל מניי רכבים...

ראיתי גם פרסומים של:
צעד ישראלי
ENL 4X4

שניהם מייבאים נעילות נשלטות - לא יודע אם יש לרכב שלך אבל שווה לשאול.

asafk
18-06-21, 23:18
https://youtu.be/qeGz_dFOGEs

מעניין.

אסף.

amir_shai
19-06-21, 00:06
https://youtu.be/qeGz_dFOGEs

מעניין.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalkמה שהסרטון מחדש עבורי זה הטענה שפעולה ממושכת של האלקטרו מגנט יוצרת חום שפוגע בתכונות השמן בדיפרנציאל.
נשמע הגיוני?
עגיין נראה לי שעבור שימוש של טיולים עדיף נעילה חשמלית על אוסף התקלות שיש לנעילה פנאומטית.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

ד ו ר ו ן
19-06-21, 01:11
מה שהסרטון מחדש עבורי זה הטענה שפעולה ממושכת של האלקטרו מגנט יוצרת חום שפוגע בתכונות השמן בדיפרנציאל.
נשמע הגיוני?
עגיין נראה לי שעבור שימוש של טיולים עדיף נעילה חשמלית על אוסף התקלות שיש לנעילה פנאומטית.

הם קצת מפשטים/מרדדים את התוכן בהכללה של ״חשמלית״ כשיטה ולא מנגנון.
יש נעילות שהפעלת המנגנון המכני שלהן הוא ע״י חשמל, כמו הנעילות המקוריות של טויוטה.
בנעילה הנ״ל אין מצב של חימום בגלל אלקטרומגנט כי המנגנון החשמלי עובד שונה.

הייתי מצפה שהסרטון יהיה קצת יותר מקצועי מזה.

גיא
19-06-21, 01:43

אסף.

גמדים עם קאיין. טוארג … ו דאסטר [emoji2372]

Sent from my iPhone using Tapatalk

איל מ
19-06-21, 09:23
.

הייתי מצפה שהסרטון יהיה קצת יותר מקצועי מזה.

היית מצפה אם מי שהעלה את הסרטון לא היו ARB בכבודם ובעצמם. מכיוון שכך, די ברור האינטרס השיווקי שבקידום הפניאומטי.
אבל, אם כבר העלית.
האם בהיילקסים החדשים יותר הנעילות הן עדיין מכניות כמו בדגם עז של פעם? או שהן עם אלקטרומגנט?

boaz avrahami
19-06-21, 09:37
היית מצפה אם מי שהעלה את הסרטון לא היו ARB בכבודם ובעצמם. מכיוון שכך, די ברור האינטרס השיווקי שבקידום הפניאומטי.

ממש ככה.
ההשוואות מגמתיות.
כולנו שמענו או חווינו בעיות ב O רינג הפנאומטי וזה לטעמי בעיה משמעותית לרעת סוג הנעילה הזו.
הרבה מעבר לחימום השמן.
לא מקובלת הטענה החד צדדית שהפנאומטית לא דורשת תחזוקה.

מתיחס אל הסרטון כאל פרסומת לא מאוזנת ואעפ שאני אוהב בעיקרון את מוצרי ARB אני לא חושב שבנעילות הם הטובים ביותר. אולי הם טובים יותר מהמקבילים הסיניים ולא יותר,

הייתי בוחר חשמלית או נשלטת ידנית ללא צל ספק.

לטעמי אגב, מאמצי הגזערה על שמן ממסרת ודפרנציאל משמעותיים הרבה יותר ועל זה יעיד גם הריח של השמן המשומש.

asafk
19-06-21, 10:31
ברור שהסרטון שיווקי.
יש בו התייחסות ברורה לנושא הייצור בסין - כלומר הכל מיוצר באוסטרליה ובפעם הבאה שבאחת המדיות מישהו טוען ש'ממילא גם ARB מיוצר בסין' - הנה יש כאן תשובה.
לגבי הנעילה החשמלית - כיוון שבכל הנעילות האלקטרומגנטיות המקוריות עקרון הפעולה דומה - אני בטוח שהזרימה של השמן מונעת ממנו להתחמם, ואפילו מקררת את האלקטרומגנט אבל בכל זאת המגנט עצמו מתחמם מאוד ואני מודה שלא חשבתי על זה. גם לא על מנגנון השילוב של הגולות והעובדה שהנעילה נפתחת ומשתלבת בהחלפת כיוון - ועוד לא חשבתי על המשמעות של זה.
אז כן, זה סרטון שיווקי - וראוי להתייחס אליו באופן ביקורתי - אבל יש שם כמה נקודות מעניינות למחשבה....

אסף.

asafk
19-06-21, 10:35
ועוד הערת אגב - ARB הפכו לאחר הקורונה לחברה מאוד מאוד רווחית בין השאר בזכות תקציב ממשלתי של הרבה מיליוני דולרים שהם קיבלו כדי לא לפטר עובדים.
אני מציין את העובדה הזו כי בניגוד לכל מעתיקי הנעילות - הם באמת משקיעים במו"פ ומן הסתם כשיש יותר כסף מתגלגל בחברה יש יותר כסף למו"פ - כלומר למעתיקים יהיו מוצרים טובים יותר להעתיק עוד כמה שנים.

אסף.

asafk
19-06-21, 10:49
https://youtu.be/l45JvMHHTPA

עוד משהו.

https://youtu.be/MSU8NRXhy7o

מבאסים.

אסף.

amir_shai
19-06-21, 12:04
סרטון נוסף מאותו בחור שבו הוא משווה בין
ARB, TJM, Harrop
הוא בחר ב TJM ומסביר שלמרות שהנעילה מבוססת על לחץ אוויר אין לה את בעיות האו רינג שיש ל ARB

https://youtu.be/1nYZo--7Xh4

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

איל מ
19-06-21, 17:22
https://youtu.be/l45JvMHHTPA

עוד משהו.

https://youtu.be/MSU8NRXhy7o

מבאסים.

אסף.

בסרטון הראשון הם עושים השוואה לא פיירית בין שתי נעילות של רכבים שונים. כשאחת מהן היא של משאית קלה (לנדקרוזר).

חנן-ג'יפולוג
19-06-21, 20:22
מתנצל על האידיש שלי אבל סרטון הפרסומת של הarb הוא בולשיט אחד גדול.

הפסקתי להתייחס אליו ברצינות כשהוא קשקש על העלאת טמפ' השמן מכמה עשרות וואטים מסכנים לפרקי זמן של דקות פה ושם בסרן שבכל נסיעה שגרתית בכביש מהיר יודע להיפטר בשוטף מכמה קילוואטים טובים של הפסדי נצילות.

זו צורת פרסום בזויה שנהוגה אצל מוכרי מטהרי מים.

מי שאין לו ברירה וחייב להרכיב נעילת arb, אז אין מה לעשות. יש לה יתרונות וגם רוב הזמן היא עובדת. לגבי החסרונות: אני מניח שלא אשקר אם אציין שהנסיון של פחות או יותר כולם הוא שזו הנעילה הכי לא אמינה שיש. מי לא נתקל בשטח בנהג שלא מצליח להפעיל את הנעילה הזו?

דרור ברלי
20-06-21, 22:02
אתמול, לראשונה אחרי 11 שנים של שירות נאמן, חיקוי ה-ARB שבסרן הקדמי שלי, נעילת בולסטר סינית, פישלה לראשונה.
הג'וניור לחץ על הכפתורים.
הקומפרסור טירטר.
ולא הפסיק.
ולא הפסיק.
ולא הפסיק.
האם הנעילה ננעלה? לא אדע לעולם. הקומפרסור אמור להפסיק לטרטר לאחר כמה שניות בודדות כי אז הנעילה ננעלת ואין צורך בעוד אויר.
אבל הוא לא הפסיק, משמע האויר דולף לאן שהוא. הלוואי, הלוואי שזה רק מהצינור. כי הכי לא בא לי בעולם לפרק ביצה קדמית ולשלוף משם את הנעילה כדי להוציא ממנה החוצה את ה-O-Ring המקולל....

היום, בעוד אני הופך בראשי איך באים למפגש ג'יפולוג ללא נעילה קדמית (באמת פרובלמה ברומו של עולם) ויותר חשוב מזה - איך יוצאים מזה בזול עם נעילה שכבר שנים לא מיובאת (ובכלל לא מיוצרת) ורק השד יודע איפה משיגים לה חלקים, ניסיתי שוב. ואללה - עבדה וננעלה כרגיל אחרי 4-5 שניות של טירטור.
האם יש קשר לתקלה נוספת ממנה הג'יפ סבל אתמול, לקראת סוף היום (החל לחתוך ולגמגם ולקרטע ולהפליץ - באשמת חיישן קראנק בן המון שנים - הוחלף היום והאוטו חזר לעצמו בגדול)?.... אין לי מושג, לא נראה לי. אבל עובדה. גם הנעילה חזרה לעצמה.

כל מי שקצת מכיר אותי, יודע שהסיום צפוי: נעילה נשלטת זה באמת נחמד. אבל לעולם לא תוכלו לסמוך עליה.
לנצח תחששו - האם היא תפעל? האם לא תפעל?.... נעילה נשלטת עלולה לפעול יום כן, יום לא. היום לא.
חברים יקרים, לא יעזור לכם. אין, אין תחליף לנעילה אוטומטית. דטרויט אחורה, לוקרייט קדימה. הרכב מנצח.

boaz avrahami
20-06-21, 22:37
לפי המזג אוויר הצפוי לימי המפגש אני הייתי במקומך הרבה יותר מודאג מהאין מזגן מאשר מהאין נעילה קדמית.
אני מהמר שאתה חזרה באיכסל פיתוח לארוחת צהריים בשבת

דרור ברלי
20-06-21, 23:21
בהחלט יש מצב גם לזה.
בערב יהיה נעים. מה יקרה למחרת? יהיה חם. חם מאוד. עד כדי שנרצה לברוח הביתה? אולי. ואולי לא. אלוהים גדול.

לא אשקר לך - אני לא מאושר מהחום הזה.
אבל דווקא אלה שיש להם מזגן, במיוחד באינדיאנים ובמיצובישים שגם ככה נוטים להתחמם מכל אפצ'י בכל יום שרבי, אולי כדאי שיהיו מוטרדים יותר - מנסיוני, כולל עם יפניות חדשות מהניילון, מזגנים נוטים לחדול בתנאים כאלה, כדי שהמנוע לא ימות....
ואז אתם נתונים לחסדי שטח השימשות הענקי שלכם, שמתפקד בתור חממת-מוות. במכוניות שלכם אי אפשר אפילו דקה בלי מזגן.

אז יש מצב שתקללו אותי בלי קשר. אבל יש מצב שגם תקללו אותי רק כי לי יש חלון מקופל ואויר בפרצוף....

סולי
21-06-21, 07:55
לא מבין איך אתם באמת שלמים לקחת מכלול שאין בו חופש או חופש מזערי ולהכניס לפעולה שלו דרגת חופש גדולה ומכוונת, ולישון בשקט?
דרגת החופש הזו עובדת כמו פטישים קטנים על הדיפרנציאל... נכון זה לא משמעותי לטווח קצר... אבל הבלאי בהחלט קיים ובסוף מגיעים לשיפוץ דיפרנציאל.. מי שהרכב שלו כבד או עם גלגלים גדולים וכבדים התופעה רק מוחרפת... וההלמים האלו עולים במעלה השרשרת כוח הוותיקה והחסונה של רכבי השטח המיושנים והאמינים האלו.. ולאורך זמן גם הטרנספר סובל... וגם הגיר...
העיקר הנעילה מתפקדת כי רוב הזמן הגיפים האלו לא דוהרים בשבילים אלא קופצים מהצלבה להצלבה...ולפחות עם גלגל אחד באוויר תמידית.

Aka e-Pit@m, אחרי שנים החלפתי למשהו קליט יותר..:cool:

איל מ
21-06-21, 08:16
בדיפרנציאל יש חופש לא מזערי בכלל. ועל איזו הוספת חופש אתה מדבר בדיוק?

סולי
21-06-21, 08:31
בנעילות אוט' יש דרגת חופש מובנית כדי לאפשר לה לרצ'ט.. גדול בהרבה מהחופשים בדיפרנציאל.

שגיא S
21-06-21, 14:15
כל מי שקצת מכיר אותי, יודע שהסיום צפוי: נעילה נשלטת זה באמת נחמד. אבל לעולם לא תוכלו לסמוך עליה.
לנצח תחששו - האם היא תפעל? האם לא תפעל?.... נעילה נשלטת עלולה לפעול יום כן, יום לא. היום לא.
חברים יקרים, לא יעזור לכם. אין, אין תחליף לנעילה אוטומטית. דטרויט אחורה, לוקרייט קדימה. הרכב מנצח.

11 שנים של עבודה ללא תקלות לא גורם לך קצת להאמין שזה כן פתרון אמין?
האם 11 שנים של עבודה לא נחשב כזמן סביר מאוד לבלאי טבעי שכזה?

האם לא נהנית מהנוחות של נעילה קדמית נשלטת בזמן הזה?

boaz avrahami
21-06-21, 14:54
אתמול, לראשונה אחרי 11 שנים של שירות נאמן, חיקוי ה-ARB שבסרן הקדמי שלי, נעילת בולסטר סינית, פישלה לראשונה.
הג'וניור לחץ על הכפתורים.
הקומפרסור טירטר.
ולא הפסיק.
ולא הפסיק.
ולא הפסיק.
האם הנעילה ננעלה? לא אדע לעולם. הקומפרסור אמור להפסיק לטרטר לאחר כמה שניות בודדות כי אז הנעילה ננעלת ואין צורך בעוד אויר.
אבל הוא לא הפסיק, משמע האויר דולף לאן שהוא. הלוואי, הלוואי שזה רק מהצינור. כי הכי לא בא לי בעולם לפרק ביצה קדמית ולשלוף משם את הנעילה כדי להוציא ממנה החוצה את ה-O-Ring המקולל....

היום, בעוד אני הופך בראשי איך באים למפגש ג'יפולוג ללא נעילה קדמית (באמת פרובלמה ברומו של עולם) ויותר חשוב מזה - איך יוצאים מזה בזול עם נעילה שכבר שנים לא מיובאת (ובכלל לא מיוצרת) ורק השד יודע איפה משיגים לה חלקים, ניסיתי שוב. ואללה - עבדה וננעלה כרגיל אחרי 4-5 שניות של טירטור.
האם יש קשר לתקלה נוספת ממנה הג'יפ סבל אתמול, לקראת סוף היום (החל לחתוך ולגמגם ולקרטע ולהפליץ - באשמת חיישן קראנק בן המון שנים - הוחלף היום והאוטו חזר לעצמו בגדול)?.... אין לי מושג, לא נראה לי. אבל עובדה. גם הנעילה חזרה לעצמה.

דרור,

יש מצב שהבולסטר היא נעילת HF הסינית?
הדוח שימוש הזה נותן לסיני הזה קרדיט גדול

דרור ברלי
22-06-21, 08:23
11 שנים של עבודה ללא תקלות לא גורם לך קצת להאמין שזה כן פתרון אמין?
האם 11 שנים של עבודה לא נחשב כזמן סביר מאוד לבלאי טבעי שכזה?

האם לא נהנית מהנוחות של נעילה קדמית נשלטת בזמן הזה?

דרור,

יש מצב שהבולסטר היא נעילת HF הסינית?
הדוח שימוש הזה נותן לסיני הזה קרדיט גדול

הו. בואו נדבר על זה.

לא מכיר HF, אבל הייתי יותר מאשר שמח לדעת שבולסטר=HF כי זה אומר שיהיו חלקים אם וכאשר אצטרך.
אכן, 11 שנים ללא תקלה זה לכאורה הוכחה לאמינות וקרדיט גדול מאוד לבולסטר למרות שהמותג כבר לא איתנו.

קודם כל ובכלל, אני כבר מזמן לא מזלזל בתוצרת סין. הם משתפרים בצעדי ענק וכבר מזמן הם לא צריכים להוכיח משהו למישהו. "זבל סיני" זה מונח ששייך לעבר. פעם, בתחילת הסבנטיז דיברו ככה גם על "זבל יפני" ו"זבל טייוואני"... וזהו, נגמר. וכל השאר הסטוריה. תוצרת יפן ותוצרת טייוואן נחשבים היום לערובה לאיכות וכך יהיה גם עם תוצרת סין. מהעבר הבעייתי יישארו רק סיפורי אגדות.

אז אם הבולסטר עברה 11 שנה ללא תקלות משמעותיות (התייבשות וסדק בצינור אויר אני לא סופר, כי זה "חיצוני" ותקלה פשוטה, מהירה וזולה לתיקון. למרות שזו תקלה שמשביתה את הנעילה - וחוותי את זה באמצע טיול-שומרון בעבירות קשה כשבאמת ובתמים נזקקתי לנעילה תקינה ועובדת - ואולי כן צריך לספור גם את זה...)
נשאלת השאלה, כמה פעמים לחצתי על הכפתורים ב-11 שנה?.... לא ספרתי. באמת שלא. כנראה שדי הרבה, אבל גם אם הייתי מתגורר באמצע ואדי-אל-עין, בתכל'ס 99% מהזמן הנעילה לא במשחק והדיפרנציאל הקדמי עובד פתוח. נעילה קדמית נשלטת מעבירה לעתים שבועות ארוכים בלי שנדרשת לעבוד. גם בג'יפ שאשכרה חי בשטח, כמו הסופה שלי. ההשוואה שלי היא ללוקרייט שהתגורר פרק זמן דומה בדיפ' הקדמי של הסופה הקודמת ללא אף תקלה ושום דרישות תחזוקה - ושם זה עובד מהרגע ששילבת 4X4, (ולחלוטין לא מפריע ביומיום. שזה ויכוח אחר. אנחנו כאן מתווכחים על אמינות).

הכוונה שלי ב"לא אמין" הוא ששעה וחצי קודם, כשהילד עמד לטפס איזה מעלה שהוא לא היה בטוח כי מעולם הוא לא נהג שם ואמרתי לו "אז תנעל" והוא לחץ - והנעילה ננעלה. אחרי שעה וחצי ניסה שוב לטפס על משהו ורצה לנעול - ואז היא כבר לא ננעלה. קיבלנו הסתברות לתקלה של 50%. חוסר הוודאות הזה הוא התגלמות המושג "לא אמין". כשאתה לא יודע מה יהיה ולא סומך על משהו שיפעל ברגע האמת, סימן שהוא לא אמין. קחו את זה כבסיס וכרפרנס לויכוחים הבלתי מסתיימים שלנו על אמינות רכבי שטח ואמינות בכלל.

לעומת הנעילה הנשלטת שרוב הזמן לא עושה כלום, כשאתה ב-4X4 לוקרייט בביצה קדמית עובדת כל הזמן. אם תרצה או לא תרצה. ובכל השוואה היא יותר אמינה. לא מאות מונים, אלא אלפי מונים. אם לא עשרות אלפי מונים - גם מהטובה והיקרה שבנעילות הנשלטות.

וזה כי נעילה נשלטת יכולה לסחוב תקלה הרבה מאוד זמן מבלי שתדעו מזה בכלל. ואז כשתצטרכו אותה - היא תסרב לפעול ואכלתם אותה.
זה למה אני חד משמעית בעד נעילה אוטומטית מאחור - כי נעילה אחורית עושה את רוב העבודה באתגרי העבירות. ואם על קדמית אני עוד מוכן ויכול להתווכח, הרי שכשמדובר בנעילה האחורית אני לא מוכן לקחת צ'אנסים.

עכשיו נשאלת השאלה - אם משתמשים בנעילה קדמית נשלטת כל כך מעט וההסתברות לתקלה היא של עשרות אחוזים - אז מי צריך את זה בכלל?.... במיוחד ככל שאנחנו מתבגרים (או מזדקנים) וכבר מטיילים ברוגע ולא מחפשים בכוח את האתגרים עם רצח בעינים.... התשובה היא כמובן שאנחנו לא צריכים. אנחנו רק רוצים. על סמך "הגדרות צרכים" שהוגדרו פעם, לפני 20 שנה, בשעשועי עבירות של יום שישי אחה"צ בבור בתל-ברוך. "שיהיה". גם אם לא יועיל, בטח לא יזיק.

boaz avrahami
22-06-21, 09:11
בוא ננתח את הנתונים

1. בולסטר הוא מותג מדבקה של שי.
2. אתה היית נסיין ארוך טווח של המותג והניסוי הוכתר בהצלחה.
3. בולסטר כבר לא קיים.
4. יש רק שתי אםשרויות סיניות מוכרות בתחום.
5. לאור 1-4 מדוע שלא תשאל את שי ישירות?
לא אמור להיות לו עניין להסתיר את המידע

אגב, איזה חלקי בלאי יש שם חוץ מ O Ring שקרוב לוודאי שהוא אינו יחודי?

ד ו ר ו ן
22-06-21, 09:22
הכוונה שלי ב"לא אמין" הוא ששעה וחצי קודם, כשהילד עמד לטפס איזה מעלה שהוא לא היה בטוח כי מעולם הוא לא נהג שם ואמרתי לו "אז תנעל" והוא לחץ - והנעילה ננעלה. אחרי שעה וחצי ניסה שוב לטפס על משהו ורצה לנעול - ואז היא כבר לא ננעלה. קיבלנו הסתברות לתקלה של 50%..
אחד הדברים שהפרופסור שלי בלימודים אמר, זה שאחד הדברים הבעייתיים בניסיון ניקוי רעשי דגימה במחקר הוא שמשחק יתר עם הנתונים בסוף יציג סטטיסטיקה מוטה ואת מה שמישהו אולי רצה לקבל אבל לא מה שקרה.

מה שכתבת הוא לא סטטיסטיקת תקלות שימוש של הנעילה.. הוא נשמע כמו ״ניקוי״ 10.999% שנים של עבודה עם עשרות אם לא יותר הפעלות מוצלחות כדי להמחיש שלמרות אותן 10.999% שנים, עמוק בפנים, אתה עדיין עם משקע שלילי לגבי נעילה נשלטת..

דרור ברלי
22-06-21, 09:22
רוב המותגים בעולם הם "מדבקה".
(בעיקר בבולמי זעזועים שכמעט כולם מגיעים משניים-שלושה יצרנים גדולים)

כרגע הנעילה עובדת. בינתיים לא אחליף אותה לפני שיהיה לי משהו אחר ביד.
ואכן שווה להחליף מילה עם שי. למרות שאינו בתחום ה-4X4 כבר תקופה (מתעסק בקשתות וחיצים או משהו דומה)

zivo
22-06-21, 09:31
דרור,
אני שם רגע את הנעילות בצד, ומתייחס רק לצורת חשיבה שלך לגבי החישובים הסטיסטים, ואתה פשוט טועה.
אתה לוקח ארוע רגעי (הילד שילב) , ואח"כ עוד ארוע רגעי (ניסה לשלב, ולא הצליח) וקובע שזו אמינות של 50%......
ודרך אגב אתה גם מזכיר שזה עבד הרבה פעמים לפני, רק לא ספרת.
אתה מבין שזו קביעה שגויה?
אתה מבין שלפי השיטה הזו, לכל המכלולים ברכב שלך יש אמינות של 50%?!
מבלי להכנס לסוג העילה, מכלול שעבד 11 שנה בחי בעיה, הוא מכלול אמין.
אתה מתלונן שזה הפתיע?
תבדוק את עצמך, איזה פעילות מונעת \ מתוכננת עשית?

דרור ברלי
22-06-21, 09:39
אחד הדברים שהפרופסור שלי בלימודים אמר, זה שאחד הדברים הבעייתיים בניסיון ניקוי רעשי דגימה במחקר הוא שמשחק יתר עם הנתונים בסוף יציג סטטיסטיקה מוטה ואת מה שמישהו אולי רצה לקבל אבל לא מה שקרה.

מה שכתבת הוא לא סטטיסטיקת תקלות שימוש של הנעילה.. הוא נשמע כמו ״ניקוי״ 10.999% שנים של עבודה עם עשרות אם לא יותר הפעלות מוצלחות כדי להמחיש שלמרות אותן 10.999% שנים, עמוק בפנים, אתה עדיין עם משקע שלילי לגבי נעילה נשלטת..

מספר ההפעלות של נעילה קדמית נשלטת במשך פרק זמן כזה הוא באמת כנראה דו ספרתי. בוא ונגזים ונגיד 100 הפעלות.
אבל נעילה קדמית זה מכלול שמפעילים רק כשבאמת צריך ואם הוא כושל, אתה לפעמים בסוג של בעיה. במיוחד אם אתה נמצא בשטח לבד. ואני נמצא המון בשטח לבד. אני והג'יפ נטו.
במשך כל 11 השנים הללו, נגיד 100 הפעלות, חוויתי משהו כמו 3 או 4 תקלות שלא אפשרו לנעילה לפעול - לכאורה ממש מעט. 3-4% תקלות זה לא נורא בכלל, בתמורה לדיפ' פתוח ו"נהיג" בכל שאר הזמן. בטח בפרק זמן ארוך כמו -11 שנה. אבל המשמעות של כל תקלה כזו יכולה להיות שברגע האמת לא תעבור - ותזדקק לחילוץ. בשבת האחרונה ההסתברות לתקלה התגלתה כ- 50% ולא 3-4%.
בסוף כמובן לא היה צורך בנעילה הקדמית כי עידו עבר את המכשולים בקלות בלעדיה. אבל בכל זאת - בשורה התחתונה היא פישלה.

מעבר לעובדה שגם 3% בלבד זה פער חד משמעי אם משווים ללוקרייט שמשוויץ ב- 0 עגול של תקלות. אמינות של 100% מושלמים.

אני לא פוסל נעילות נשלטות בכלל והבולסטר בפרט היא נעילה מצויינת. אם היתה עדיין מיוצרת ומשווקת היתה מקבלת ממני המלצה חד משמעית. אם הנעילה של HF זהה לה לחלוטין אז היא מוצר מומלץ בהחלט.
אבל מבחינתי, אם הדיון הוא על אמינות נטו, דעתי שמבוססת על נסיון מהחיים ולא על משקעים או אמונות - האוטומטית עדיין לוקחת בענק.

zivo
22-06-21, 09:53
מספר ההפעלות של נעילה קדמית נשלטת במשך פרק זמן כזה הוא באמת כנראה דו ספרתי. בוא ונגזים ונגיד 100 הפעלות.
אבל נעילה קדמית זה מכלול שמפעילים רק כשבאמת צריך ואם הוא כושל, אתה לפעמים בסוג של בעיה. במיוחד אם אתה נמצא בשטח לבד. ואני נמצא המון בשטח לבד. אני והג'יפ נטו.
במשך כל 11 השנים הללו, נגיד 100 הפעלות, חוויתי משהו כמו 3 או 4 תקלות שלא אפשרו לנעילה לפעול - לכאורה ממש מעט. 3-4% תקלות זה לא נורא בכלל, בתמורה לדיפ' פתוח ו"נהיג" בכל שאר הזמן. בטח בפרק זמן ארוך כמו -11 שנה. אבל המשמעות של כל תקלה כזו יכולה להיות שברגע האמת לא תעבור - ותזדקק לחילוץ. בשבת האחרונה ההסתברות לתקלה התגלתה כ- 50% ולא 3-4%.
בסוף כמובן לא היה צורך בנעילה הקדמית כי עידו עבר את המכשולים בקלות בלעדיה. אבל בכל זאת - בשורה התחתונה היא פישלה.

מעבר לעובדה שגם 3% בלבד זה פער חד משמעי אם משווים ללוקרייט שמשוויץ ב- 0 עגול של תקלות. אמינות של 100% מושלמים.

אני לא פוסל נעילות נשלטות בכלל והבולסטר בפרט היא נעילה מצויינת. אם היתה עדיין מיוצרת ומשווקת היתה מקבלת ממני המלצה חד משמעית. אם הנעילה של HF זהה לה לחלוטין אז היא מוצר מומלץ בהחלט.
אבל מבחינתי, אם הדיון הוא על אמינות נטו, דעתי שמבוססת על נסיון מהחיים ולא על משקעים או אמונות - האוטומטית עדיין לוקחת בענק.

הבנתי איך אתה מחשב את זה ומה אתה מחפש, ולכן-
1- תתפלא, אבל גם לוקריט לפעמים, בסופו של יום (כמו כל רכיב אחר) נכשלת.
2- לפי מה שכתבת, מה שמתאים לך זו נעילת זיקה, זה אף פעם לא מתקלקל :-(

בחיית דרור,
בן אדם שעושה הדרכות נהיגה, וממליץ לעשות פעילות מונעת, לשכב בכל סוף טיול מתחת לג'יפ ולחפש אם לא מתפתחת תקלה.....
מתי פעם אחרונה בדקת (יזום בבית, שהרכב באוויר ואתה ליד ומסתכל, לא תפעול בשטח), את הנעילה?

אישית יש לי שתי מסקנות מהשרשור הזה -
1- מדובר ברכיב אמין
2 - כמו הרבה רכיבים אחרים, גם אותו צריך לבדוק מדי פעם (כי הוא מזדקן).

דרור ברלי
22-06-21, 10:05
איך אתה בודק שהוא תקין? אתה מפעיל אותו. מה שנקרא "על ריק".
פעם בחודש-חודשיים בערך. בחנייה. עובד? סבבה.
בבדיקות הללו הנעילה תמיד מצליחה. את זה אני לא סופר ב"הפעלות".

בהפעלות בשטח, כשצריך, שם באים הכשלונות. גם אם חור/קרע בצינור אויר זה בלאי סביר ביותר ובטח לתקופה כזו - המשמעות היחידה של זה היא שאם אין לך תחת היד חתיכת צינור אויר להחלפה, הנעילה לא תפעל. עכשיו לך תתמודד.

אז כשאתה מדבר על אמינות - מבחינתי זה 1 או 0. או שהאמינות מוחלטת, או שלא.
המבחן האמיתי מהחיים הוא סוג של בוחן-פתע בשטח. עובד? מצוין. לא עובד? נכשל.

אז עקרונית, על הנייר, באחוזים, מדובר במכלול אמין יחסית. אולי אפילו אמין מאוד. אבל מעשית, מבחינתי, נעילה אוטומטית אמינה יותר.

amir_shai
22-06-21, 12:08
סרטון שמראה את שיחרור הנעילה ושילובה מחדש בהחלפת כיוון נסיעה:
Harrop e locker design feature or fault?

https://www.youtube.com/watch?v=QTtFgHxCyo8

zivo
22-06-21, 12:13
איך אתה בודק שהוא תקין? אתה מפעיל אותו. מה שנקרא "על ריק".
פעם בחודש-חודשיים בערך. בחנייה. עובד? סבבה.
בבדיקות הללו הנעילה תמיד מצליחה. את זה אני לא סופר ב"הפעלות".

בהפעלות בשטח, כשצריך, שם באים הכשלונות. גם אם חור/קרע בצינור אויר זה בלאי סביר ביותר ובטח לתקופה כזו - המשמעות היחידה של זה היא שאם אין לך תחת היד חתיכת צינור אויר להחלפה, הנעילה לא תפעל. עכשיו לך תתמודד.

אז כשאתה מדבר על אמינות - מבחינתי זה 1 או 0. או שהאמינות מוחלטת, או שלא.
המבחן האמיתי מהחיים הוא סוג של בוחן-פתע בשטח. עובד? מצוין. לא עובד? נכשל.

אז עקרונית, על הנייר, באחוזים, מדובר במכלול אמין יחסית. אולי אפילו אמין מאוד. אבל מעשית, מבחינתי, נעילה אוטומטית אמינה יותר.
מסתכלים על המערכת, חורים בצנרת לא יופיעו יום אחד בלי שאפשר היה לראות את זה קודם (חימום, כיפוף, שיפשוף).
מכבה מנוע, נועל את הנעילה, מקשיב אם יש דליפות. שהכל חדש, רושמים כמה זמן הקומפרסור עובד עד שהנעילה ננעלת. עוקבים אחרי הזמן הזה. אם משהו משתנה צריך להבין (אולי זה בכלל הקומפרסור שנחלש?).
משאיר הכל לעמוד, אם יש דליפה קטנה, הקומפרסור יכנס לעבודה.
שמן בסרן - 11 שנה...החלפת? בדקת? פתחת פעם את המכסה בשביל להסתכל?
בדיקת חופשים (בין הציריות לדרייב שאפט)?

בגדול (ואפשר לדבר על זה במפגש, או בחורשן הבא), אני לא מאמין שיש איזה שהיא תקלה שאין לה חיווי מוקדם.
זה הכל עניין של מורכבות הניטור לעומת עלות ההפתעה.

דרור ברלי
22-06-21, 12:40
מסתכלים על המערכת, חורים בצנרת לא יופיעו יום אחד בלי שאפשר היה לראות את זה קודם (חימום, כיפוף, שיפשוף).

מה אתה אומר. הנעילה נבדקה לפני אחד הטיולים בשומרון. פעלה כתיקנה פעמיים בזמן מעבר מכשולים בטיול.
שעה אחר כך כבר נוצר חתך בצינור האויר, במיקום שהכי לא אופייני והכי לא-מועד לפגיעה, מה גם שהוא מוגן לכל אורכו בתוך שרוול משורשר. ובכל זאת זה קרה. יש עדים. מה לעשות? הצינור ישן....

מכבה מנוע, נועל את הנעילה, מקשיב אם יש דליפות. שהכל חדש, רושמים כמה זמן הקומפרסור עובד עד שהנעילה ננעלת. עוקבים אחרי הזמן הזה. אם משהו משתנה צריך להבין (אולי זה בכלל הקומפרסור שנחלש?).
הכל טוב ויפה כשבודקים. אבל הסיכוי שייכשל בזמן אמת, קיים ואפילו משמעותי. אני נתקל בזה בלי סוף בנעילות נשלטות חשמליות שהן ציוד מקורי בכמה דגמי כלי רכב, בעיקר ממותגים יפניים. סיכוי של 1ל-3 או 4 ש-R/D Lock כלשהו לא יפעל. אמיתי. יש לזה מליון סיבות - ריתמה נתלשה, קורוזיה במגעים, מתג תקול... מה אכפת לי מה הסיבה?.... אתה צריך את הנעילה והיא לא פועלת. וזו השורה התחתונה.

משאיר הכל לעמוד, אם יש דליפה קטנה, הקומפרסור יכנס לעבודה.
שמן בסרן - 11 שנה...החלפת? בדקת? פתחת פעם את המכסה בשביל להסתכל?
בדיקת חופשים (בין הציריות לדרייב שאפט)?
אל תעליב אותי. הג'יפ הזה מתוחזק. שמן בסרנים ברגיל מתחלף כל שנה או אחרי טיולי מים עמוקים. גם אין חופשים בג'יפ הזה. זה לא לנדרובר.

בגדול (ואפשר לדבר על זה במפגש, או בחורשן הבא), אני לא מאמין שיש איזה שהיא תקלה שאין לה חיווי מוקדם.
זה הכל עניין של מורכבות הניטור לעומת עלות ההפתעה.
מכיר את ההבדל בין תיאוריה לפרקטיקה?
"בתיאוריה אנחנו מיליונרים. בפרקטיקה יש לנו שתי זונות בבית"......
בתיאוריה כל דבר אפשר לגלות/לחשוד לפני, ולהחליף או למנוע מראש. בפרקטיקה אתה לא עושה את זה תמיד ממגוון סיבות שלא קשורות.

מבחינתי, עד היום נעילה אוטומטית הוכיחה אמינות מוחלטת לעומת הנשלטת שתמיד עלולה להפתיע.
בעברית מדוברת: על לוקרייט אני סומך בעיניים עצומות. על ARB ודומיו/חיקוייו ממש לא. גם לא על כל פטנט אחר שאינו מכני ומחובר ישירות לידית, עם שטנגה או כבל.
כל אחד יבחר כטוב בעיניו.

נדב42
22-06-21, 12:57
אז תתקין OX עם כבל...

ולגבי צנרת האוויר, בוא נשאל שאלה מקבילה: ב- 11 השנים שהסופה אצלך, החלפת יזום צנרת מים של המנוע, או שחיכית לקרע/נזילה ?

דרור ברלי
22-06-21, 13:05
צנרת מים במנוע עובדת כל הזמן.
צנרת האויר של הנעילה?.... לפעמים מובטלת במשך חודשים.

אני מקבל שהיא מתגוררת בסביבה לוהטת (תא המנוע) ולכן מתיישנת ומתייבשת. וזה בדיוק מה שמטריד אותי בעצם התפיסה של נעילה נשלטת - זו עוד מערכת בתא המנוע שצריך לטפל בה: קומפרסור, חיווט חשמלי, צנרת אויר, בידוד והגנה על הכל, ניפל בכניסה לביצה, O-RIng בנעילה עצמה.... טו מאץ' התעסקות. או לחילופין, הוצאה כספית כדי לתחזק את זה.

OX נשלטת כבל אכן חלופה מעניינת וכנראה ראויה.

ד ו ר ו ן
22-06-21, 16:49
צנרת מים במנוע עובדת כל הזמן.
צנרת האויר של הנעילה?.... לפעמים מובטלת במשך חודשים.
.

אז זהו שהיא לא ״מובטלת״, אולי לא עבר דרכה פיקוד (חשמל למדחס), או אויר דחוס, אבל היא עובדת פיזית במתיחה וכיווץ עם עבודת המתלה, באזור הכי מטונף של הרכב.

דרור ברלי
22-06-21, 17:15
אז זהו שהיא לא ״מובטלת״, אולי לא עבר דרכה פיקוד (חשמל למדחס), או אויר דחוס, אבל היא עובדת פיזית במתיחה וכיווץ עם עבודת המתלה, באזור הכי מטונף של הרכב.

רק חלק קטן מהצינור עולה ויורד עם הסרן, והקרע היה בכלל בחלק שמעל לקיר האש, היכן שהצנרת מחוברת היטב ולא זזה מהמקום בכלל..... חתך ישר כמו פלס, כאילו נחתך בסכין לאורך. כנראה התיישנות/התייבשות נטו.

סולי
22-06-21, 17:24
מהניסיון הבאמת מועט שלי... arb בדכ נכשלו עקב התקנה לא מיטבית.

ובמקרה שלך .. לדוגמא לא הייתי מתקין את הקומפרסור בתא מנוע.

בכל זאת צינור סיני (; החזיק 11 שנים בתא מנוע של הסופה... לא מאמין שגם על זה אתה מתלונן.

נדב ש.
22-06-21, 19:08
בהתקנה של נעילה נישלטת אוויר צריך להיות מדוייקים, ולא לחפף.
דבר שני, תמיד להעביר את הצינור אוויר בתוך צינור גומי כמה שאפשר, ככה הוא נישמר יותר ברוב המצבים שתוארו לעיל.

נדב ש.
22-06-21, 19:19
בהתקנה של נעילה נישלטת אוויר צריך להיות מדוייקים, ולא לחפף.
דבר שני, תמיד להעביר את הצינור אוויר בתוך צינור גומי כמה שאפשר, ככה הוא נישמר יותר ברוב המצבים שתוארו לעיל.

zivo
22-06-21, 21:42
רק חלק קטן מהצינור עולה ויורד עם הסרן, והקרע היה בכלל בחלק שמעל לקיר האש, היכן שהצנרת מחוברת היטב ולא זזה מהמקום בכלל..... חתך ישר כמו פלס, כאילו נחתך בסכין לאורך. כנראה התיישנות/התייבשות נטו.

הנה ענית בעצמך וכולם יכולים ללמוד-
צנרת פלסטיק ללחץ אוויר, כדאי להחליף יזום פעם ב 8-10 שנים.

נדב42
22-06-21, 21:45
בשקט-בשקט, אני יכול לגלות לכם שגם בהתקנה של נעילה נשלטת כבל מכני צריך להיות מדוייקים ולא לחפף, במיוחד במה שנוגע (תרתי משמע) ליחסי הקירבה של הכבל עם מקור חום, נניח אגזוז ...

דרור ברלי
23-06-21, 08:30
לכל החכמולוגים:

כל נעילה דורשת התקנה מדוייקת.
תתקינו לוקרייט בחובבנות ותקללו את הרגע שנולדתם....

ההתקנה בוצעה בזמנו בפרוג'יפ.
כמה ימים אחר כך היתה דליפה בנעילה עצמה. הוחלף Oring ע"י אסף הלוי.

הקומפרסור של בולסטר איכותי ומחזיק מעמד יפה מאוד.
לדעתי זה אחד לאחד הקומפרסור של ARB, רק עם מדבקה אחרת.... לא החמיץ פעימה אחת בכל הזמן הזה.
צינור האויר עובר בתוך צינור-משורשר שמגן עליו. לכל האורך.

סה"כ ההתרשמות מהמוצר, במיוחד לאחר כל כך הרבה שנים, בהחלט חיובית. אבל אמינות מוחלטת של נעילה אוטומטית?... אין כאן ולדעתי גם לא תהיה. בשום נעילה נשלטת בעולם.

וברור לי שיהיו כאלה שמבחינתם הנוחות של נעילה נשלטת מצדיקה את הצורך בתחזוקה יזומה/מונעת ואת הסבירות לתקלות.

נדב42
23-06-21, 08:37
הקומפרסור של בולסטר איכותי ומחזיק מעמד יפה מאוד.
לדעתי זה אחד לאחד הקומפרסור של ARB, רק עם מדבקה אחרת.... לא החמיץ פעימה אחת בכל הזמן הזה.

זה לא. היתה לי בולסטר בצ׳רוקי עד שהתפגרה. לפני כן התפגר הקומפרסור. הוא לא זהה ל- arb.

דרור ברלי
23-06-21, 08:55
למרות שמדובר במנוע זהה אבל ממש, הטמפרטורות בתאי המנוע של סופה וצ'רוקי הן, אהמממ.... אפעס.... קצת שונות.
אולי זה מה שהרג את הקומפרסור שלך.

לגבי שרידות הנעילה עצמה, כנראה שאין כאן חוקיות מסויימת. אין לי מושג אם הנעילה שלך עבדה יותר קשה מהנעילה שלי.
אבל לגבי אמינות טכנית נטו - אני איתן בדעתי ולא תשכנעו אותי שזה אחרת - נעילה אוטומטית אמינה בהרבה מנעילה נשלטת. כל נעילה נשלטת. וככל שיעבור זמן, כך הפער באמינות ובמהימנות יילך ויגדל.

נדב42
23-06-21, 08:57
רק שאצלי הקומפרסור מותקן בבגאז׳...

דרור ברלי
23-06-21, 09:05
אהה.... שכחתי שבתא המנוע של XJ לא נשאר מקום לכלום.

ואצלי הוא מיטגן לו להנאתו בתא המנוע ועדיין נותן בראש. אז כנראה שזה באמת קומפרסור סיני. איכות לא אחידה.....

אני אגב, לא מנפח איתו צמיגים. הוא עובד נטו לטובת הנעילה ותו לא.
בשביל ניפוח יש קומפרסור אחר.

נדב42
23-06-21, 09:11
כנראה שאב הטיפוס של בולסטר היה יותר טוב מהייצור הסדרתי ...

איל מ
23-06-21, 10:04
אני נתקלתי באוטומטית (לוקרייט אאלט) שהתחילה לעשות בעיות אחרי תקופה (שנה שנתיים) של עבודה. לא זוכר מה זה היה בסוף, פינים, או קפיצים, אבל העובדה שניתן היה להשיג אותם ברשת בנפרד, מעידה על כך שזה לא מקרה יחיד. לא שיש לי השגות על מה אמין יותר, אוטומט או נשלט. פשוט התמונה המצטיירת שאין דבר כזה כשל באוטומטית היא מטעה בעיני.
(לצורך העניין, אם הנעילה עבדה טוב במשך שנתיים, זה מעט מוריד חשד מהתקנה לא טובה).

סולי
23-06-21, 11:11
סתם באת להרוס לדרור...

איל מ
23-06-21, 14:02
דווקא לא. אני חושב ש(אולי) יש אמת בתפיסה שאוטומטיות טובות פחות מתקלקלות. אבל זה לא אפס או אחד כמו שאולי אפשר להתרשם מהשרשור.

סולי
23-06-21, 14:09
הוא דיבר על אמינות מוחלטת.. רק מוחלטת אחרת זה לא אמין.
כלומר ב0 ו 1...

asafk
23-06-21, 15:11
מכל הדיון הזה שפתחתי.....
המסקנה היא שאני לא מתקין נעילה בינתיים.
ביאסתם.

אסף.

איל מ
23-06-21, 16:06
ביאסתם.

אסף.

זה לפני או אחרי הנזילה?

asafk
23-06-21, 17:07
לפני.
עד יום שישי הנזילה (הזואת) כבר תהיה הסטוריה

אסף.

נמרוד
23-06-21, 17:09
לפני.

אסף.

וואו, חתיכת נזילה אם יגמר השמן תוך יומיים.

zivo
23-06-21, 17:52
ביאסתם.

אסף.

תלך על השיטה של נמרוד, תוודא שלאחרים בקבוצה יש....

נדב ש.
23-06-21, 18:08
לפני.

אסף.

תעשה כמו הבעל בית הקודם, שים סופר 7 ותשכח מיזה.. 🤣

דרור ברלי
24-06-21, 10:06
דווקא לא. אני חושב ש(אולי) יש אמת בתפיסה שאוטומטיות טובות פחות מתקלקלות. אבל זה לא אפס או אחד כמו שאולי אפשר להתרשם מהשרשור.

הנסיון שלי הוא 0 תקלות. האם זה מייצג? לא יודע.
לוקרייט חדש, חנן ואני התקנו ברחוב אי שם בתחילת שנת 2000, 0 תקלות. הג'יפ נגנב בסוף 2009 והיה תקין פיקס.

לוקרייט שני בסופה הנוכחית, משומש לעייפה עם הסטוריה לא פשוטה, סביון ואני התקנו בחניה שלו. עבר אצלי הרבה שטח ו-0 תקלות במשך כמה חודשים עד שהוחלף בבולסטר רק לצורך ניסוי ארוך טווח שבתכל'ס לא מסתיים.... ומאז עברו 12 שנה. סה"כ אני מאוד מרוצה מהבולסטר, אבל חד משמעית ברור לי שאי אפשר לצפות מנעילה נשלטת כלשהי לאמינות של אוטומטית. יש יותר רכיבים וחלקים = יהיו יותר תקלות.

מאחור עם דטרויט שהגיעו אליי משומשות, בשני הג'יפים. יש מצב שהן יותר ישנות מהג'יפים עצמם. 0 תקלות.

זה הנסיון שלי ולכן בתלות בהתקנה נכונה, מוקפדת וסבלנית עם מדידת מרווחים מדוייקת, אני סומך לגמרי על נעילה אוטומטית.
לדטרויט לוקר (מהדגם הישן) יש יתרון מובנה לדעתי בכל מה שקשור לחוסן מבני על הנעילות ה"קטנות" שמכניסים לקייס קיים. מצד שני היא גם יותר גסה/מורגשת בפעולה, נותנת "בום" מלחיץ אחת לכמה שבועות - ולא לכל אחד זה נעים ומתאים. וזה מעבר למחיר, משקל (פקטור מכריע למי שמבריח במזוודה מחו"ל) וגם השמועות שהדגמים החדשים ירדו באיכות וכבר לא מחזיקים מעמד לנצח כמו הישנים.

אני יודע על תקלות פה ושם אצל משתמשים אחרים. אני יודע שנו-סליפ פחות מרעישה אבל גם פחות פשוטה ופחות אמינה מלוקרייט ובוודאי מדטרויט. העובדה שניתן להשיג חלפים באמת מלמדת שכנראה לעתים יש בהם צורך. אני יודע גם על כמה דטרויטים שפישלו אבל אלה מקרים נקודתיים בודדים ורובם ככולם לא בסרני דנה. מעבר לזה יש עוד משתנים ונעלמים במשוואה הזה כמו נעילה חדשה/משומשת, דגם הרכב, דגם הסרן, גודל גלגלים, מתאר שימוש, סגנון נהיגה ועוד כל מיני. שום דבר כאן לא מדעי.

מנסיוני תדירות התקלות בפירוש לא ניתנת להשוואה לנעילה נשלטת שהיא מכלול יותר מורכב. אני לא נגד נעילה נשלטת - זה מאדו נוח ובעיקר בטיחותי על הכביש - מה שהופך לאפשרות היחידה ברכב שגם האישה/ילדים נוהגים בו באמצ"ש. כל אחד יבחר כראות עיניו ועומק כיס ודווקא ברכב שמשמש לטיולים ולא להתחרעות, אני בפירוש מאוד בעד נעילות בכלל (אוטומטיות או נשלטות), ומאוד בעד נעילה קדמית כלשהי בפרט, כי הן מקלות את החיים ושומרות על הרכב. שום 4X4 לא יהיה " אמיתי" אם אי אפשר לנעול לו דיפרנציאלים - את כל הדיפרנציאלים - וזה נשק שובר שוויון אמיתי שמשנה את חוקי המשחק.

נמרוד
27-06-21, 11:54
נעילה אוטומטית קטנה "לוקרייט" כשם גנרי (כמו פריג'ידר) הותקנה במליוני דיפרנציאלים בכל העולם. יש גרסאות לכל סרן אפשרי, הפטנטים כולם פגו לפני עשרות שנים, ההנדסה פשוטה וקלה יחסית. קמו עם השנים יצרנים שהתאימו את התכן לרכבים לכלי רכב רוסיים, קוראניים ועוד, גם מה שאין לו שום שוק באמריקה מולדת הלוקרייט.

היתרון האדיר של הלוקרייט, שמי שלא מלכלך ידיים בעצמו לא מבין - זו הנעילה היחידה שאפשר להתקין בבית או במוסך מדרכה, בלי נסיון, בלי כלים מיוחדים. באמת שאם יש לך שתי ידיים ממוצעות וראש מוברג לא עד הסוף אבל לפחות שלוש כריכות, אתה יכול להתקין לוקרייט בחצר.

אז למה לוקרייטים נכשלים לפעמים בכל זאת? או בגלל בלאי טבעי, כמו חלקים אחרים בדיפרנציאל - זה קורה בעיקר בסרנים אחוריים שמניעים גם בכביש, אחרי כמה שנים ועשרות אלפי קילומטר של נסיעה, ואולי גם הזנחה ואי החלפת שמנים ומים שנכנסים, אז הלוקרייט ישחק כמו מיסבים וכמו קורונה פיניון וזה מה יש ומי שמצפה שמשהו יעבוד לנצח חי בסרט. לוקרייט בסרן קדמי שעובד רק לעיתים רחוקות בשטח, יחזיק מעמד בקלות מעבר לחיי הרכב.

המקרה השני הוא כשהמתקין לא בודק מרווחים בהתקנה כמו שכתוב בהוראות, או מוותר לעצמו כשהמרווח גבולי. וזה, אני חושש, קורה לא מעט. אני התקנתי בשנה האחרונה שני "לוקרייטים". בזה שהתקנתי בתוך סרן קדמי "חדש" ברכב בן חמש שנים, המרווחים היו פיקס לפי הספר, אפילו בקצה הטוב של הטולרנסים. בזה שהתקנתי בסרן קדמי של ג'יפ אספנות עתיק, המרווחים היו ממש גבוליים, ואפילו מעבר לגבול - כי הקייס של הדיפרנציאל ישן-נושן. מה עושים? בגלל שלא היה לי לחץ של זמן ובמילא גם הקורונה והפיניון היו גמורים, השקעתי בקייס חדש וכיוון קורונה פיניון לפי הספר אצל מומחה. אבל אני מודה שאם הייתי בחור צעיר עם סמוראי שצריך להחזיר את הרכב לנסיעה, כנראה הייתי מתעלם וסוגר. ואז יכול להיות שהכל בסדר וגם יכול להיות שאחרי שנה, או שנתיים, או חצי שנה, משהו ישחק או שפין יגזר. עוד אפשרות לטעות היא לשכוח או להתבלבל בהחזרת דסקיות החיכוך המקוריות.

נעילת אויר ARB היא גם מותר מאד וותיק ומאד מוכח. מבחינת ביצועים היא עדיפה על לוקרייט אוטומטית, נקודה. רמת ההנדסה גבוהה ביותר, הדיפרנציאל ברוב האפליקציות חזק יותר מדיפרנציאל מקורי, ומבחינת המשתמש עדיף נעילה נשלטת. אבל ההתקנה היא הרבה יותר מורכבת. הייתי אומר שהיא מחוץ ליכולת של חובב, כי צריך ציוד ונסיון משמעותי כדי לכוון קורונה פיניון. ומעבר לזה יש את מערכת האויר והחשמל שגם אותה צריך לבצע נכון. בהתקנה מסובכת של מוצר מורכב יש הרבה יותר הזדמנויות לטעות, וזה השיקול העיקרי שלי לפחות להעדיף את האוטומטית הפשוטה על ARB שאיני חולק שהיא מוצר בעל ביצועים טובים יותר. אני פשוט לא רואה את עצמי מתקין ARB, ואני מתקשה למצוא מישהו שאני באמת, אבל באמת, יכול לסמוך על העבודה שלו. ולא כל הסרנים אותו דבר, ממש לא. וכשהולכים לבעל מקצוע כזה, העבודה עולה הרבה כסף. אני חושב שההתקנה היא המקור לתדמית האמינות הפחות מוצלחת של נעילות אויר.

בנוסף, בניגוד ללוקרייט שאני יכול להגיד בכנות שאם מישהו היה משלם לי אני יכול לעשות לו רברס-אנג'ינירינג כי אני מהנדס לא רע, לגבי ARB אין מצב. אני מעריך מאד את ההנדסה והפיתוח שהושקעו בו במשך שנים. בגלל זה אני גם מתקשה לקבל את זה שחיקויים של ARB שקולים למקור, ואם כבר אני בוחר להשקיע בנעילה נשלטת, הייתי הולך על המקור האוסטרלי ולא על שום חיקוי סיני.

לגבי נעילות אלקטרומגנט, אין לי נסיון, מלבד זה שיש לי כזאת מקורית אחורית בהיילקס והיא עובדת מצויין. עובדה שכמעט כל יצרני הרכב שנותנים נעילות נשלטות עבור לאלטרומגנטיות. אבל ההתקנה שלה שוב סובלת מהמורכבות, העלות, ופוטנציאל הטעות שיש בנעילת אויר.

ואחרונה, דטרויט. נעילה אדירה, סובלת מהחסרונות של הנעילה האוטומטית מבחינת ביצועים, וגם מהחסרונות של הנעילות הנשלטות מבחינת מורכבות ההתקנה. קשה להצדיק דטרויט והיא באמת בהדרגה נעלמת מהשוק, כך נדמה לי.

דרור ברלי
27-06-21, 14:53
לנעילות אוטומטיות אין שום חסרון בביצועים.
הדיפ' נעול והגלגלים המניעים/אוחזים מקבלים מומנט ודוחפים את הרכב קדימה.
נהפוכו - לנעילה קדמית אוטומטית יש יתרון מובהק על נשלטת בעומס שמופעל על ציריות קדמיות בזמן הפניית הגה והדיפ' נעול. אם לא תנתק את ה-ARB בזמן, יש מצב לשבור ציריה. עם לוקרייט זה לא יקרה לעולם.
אז אם נתעלם מרעשי ריצ'וט/בומים למיניהן מדי פעם - החסרון המשמעותי היחיד של נעילה אוטומטית הוא כשהיא מותקנת בסרן אחורי שמניע בכביש - והוא חסרון בטיחותי נטו.

כי להבדיל מנעילה נשלטת, שרוב הזמן "פתוחה" ורק לעתים רחוקות ננעלת - בשטח בלבד ולפרקי זמן קצרים שנמדדים - גג - בדקות ספורות, נעילה אוטומטית בסרן מניע אחורי בג'יפים/טנדרים שלנו, היא תמיד נעולה. היא משתחררת/מרצ'טת לפרקי זמן קצרצרים שנמדדים - גג - בחלקי שניות ואז ננעלת שוב. השחרור/נעילה הללו מתבצע לא בעדינות, לעתים על כביש רטוב, בפניות, במהירויות נסיעה שהן הרבה מעבר לזחילה בשטח ולעתים עם המון מומנט שמגיע לתוך הדיפרנציאל מכיוון מנוע חזק - ואז זה עלול להיות מאתגר ובידיים לא מיומנות אולי גם מסוכן.

מה הבעיה בהתקנה של דטרויט לוקר?.... אני מבין מדבריך שאתה מתייחס לכל עניין כיוון הקורונה-פיניון כאל מדע-טילים שנשגב מבינתך ואתה מאוד חושש ממנו.... קצת מוזר לי לשמוע את זה ממהנדס-מכונות "לא רע" ומאוד ותיק שהוא גם ג'יפאי מאוד ותיק כמוך.... אני יכול להבין את הרתיעה שלך מהעבודה הקצת סיזיפית והלא תמיד נוחה של ביצוע הכיוון הזה בסרני דנה-ספייסר שבנויים בתצורת יציקה/האוזינג סגור עם מכסה, שצריכה להתבצע בשכיבה מתחת לג'יפ, או במקרה הטוב יותר - בעמידה מתחת לג'יפ שמורם באויר על ליפט, או במקרה הכי טוב - סרן שפורק מהג'יפ בשלמותו ומונח על השולחן.
בסרנים היפניים/רובר-טייפ זו עבודה פחות מתסכלת כי מפרקים מהסרן את "ראש החזיר" קומפלט ושמים על השולחן. ואז התהליך מעט קל יותר.
אבל בחיאת - לצורך התקנת הנעילה פירקת והרכבת בעצמך בהיילקס שלך דיפרנציאל בתצורת צדפה (Clamshell) - פרויקט שכולל פירוק והרכבה של פרונט IFS קומפלט.... ויצא לך טוב. זו עבודה הרבה יותר ארוכה, מטונפת וקשה מאשר להתעסק בכיוון קורונה-פיניון בסרן דנה של ג'יפ.

לך אני לא צריך לספר שכיוון קורונה-פיניון עושים כמו שצריך פעם אחת וזהו. אם באמת לא חיפפת, ומדדת מרווחים כמו שצריך ודייקת בכיוון - אתה באמת שוכח מזה אחת ולתמיד. או לכל הפחות להמון-המון זמן.... או עד שתחליט להגדיל מידת-גלגלים וזה אומר שצריך גם יחסי העברה קצרים יותר....
אתה מעדיף שמומחה יעשה את זה ואתה מוכן לשלם לו?.... מצוין. אז לא חסרים מכונאי ג'יפים ותיקים שאני - וגם אתה - מכירים היטב וסומכים עליהם בעיניים עצומות.

דטרויט לוקר הולכת ונעלמת כי היא לא זולה. היא עולה כמו נעילה נשלטת אבל אין לה את היתרונות היומיומיים של נעילה נשלטת בנוחות/בטיחות. ובעולם בו ענייני בטיחות נותנים טון שהולך וגובר, והצרכן הולך ומתפנק (ואולי גם "מתקלקל" - הוא מעדיף לשלם יותר תמורת נוחות ושקט על פני ברזלים עמידים לנצח), כנראה שביקוש לה הולך וקטן. זה חבל - אבל אני עדיין ממליץ עליה בחום, במיוחד על הדגם הישן של פעם שאם תצליחו לשים עליו יד - אל תהססו. מה אכפת לי רמת הנדסה/תיחכום - אכפת לי רק מרמת הביצוע תכל'ס. זו הנעילה הטובה ביותר בכל הזמנים, בכל מה שקשור לביצועים ואמינות. ללא שום תחרות.

נמרוד
30-06-21, 14:13
כן אני חושש מכיוון קורונה פיניון. אין לי את הנסיון ואת הכלים. אולי פעם הבאה אבוא אליך.

בשורה התחתונה אנחנו מסכימים, וגם אסף בדרך לאותה מסקנה לגבי הסרן הקדמי שלו.

דרור ברלי
30-06-21, 14:42
כן אני חושש מכיוון קורונה פיניון. אין לי את הנסיון ואת הכלים. אולי פעם הבאה אבוא אליך.

בשורה התחתונה אנחנו מסכימים, וגם אסף בדרך לאותה מסקנה לגבי הסרן הקדמי שלו.

אני לא מוסך ואין לי את הכלים הדרושים. אבל אני כן חושב שללמוד לכוון קורונה ופיניון זה משהו שבמסגרת יכולתנו ובאמת אין צורך לחשוש מזה. אם כל נער שעובד במוסך כי זרקו אותו מהתיכון יכול ללמוד לעשות את זה, אז אנחנו לא יכולים?.... רבאק, אתה בונה בעצמך-לבד ג'יפ שלם! מבצע שם בעצמך דברים קשים ומורכבים יותר מכיוון קורונה ופיניון.
נכון שיש לזה שכר לימוד - צריך כמה כלים ייעודיים. אולי כדאי גם לשים יד על איזה דיפרנציאל מאיזו גרוטאה, שעליו תתאמן ותלמד.

בסוף זה כמו "לעשות טיימינג" - יצא לזה שם רע כי זו עבודה שדורשת מיומנות, סבלנות ואורך רוח. לוקחת את הזמן שלה ואסור לחפף בה - וזה למה מכונאים לא אוהבים את זה.
אבל זו אינה מטלה קשה יותר מעבודות מכונאות אחרות שאתה מבצע כלאחר יד עם בקבוק בירה קרה ומוסיקה טובה ברקע.

asafk
30-06-21, 14:55
אני לא חושש מכיוון קורונה פיניון ועשיתי את זה לא מעט פעמים - יותר מהמוסכניק הממוצע (שעבורו זו מיומנות מיותרת).
ובכל זאת... המחיר כן מדבר.

אסף.

tallevi
30-06-21, 16:19
אני נתקלתי באוטומטית (לוקרייט אאלט) שהתחילה לעשות בעיות אחרי תקופה (שנה שנתיים) של עבודה. לא זוכר מה זה היה בסוף, פינים, או קפיצים, אבל העובדה שניתן היה להשיג אותם ברשת בנפרד, מעידה על כך שזה לא מקרה יחיד. לא שיש לי השגות על מה אמין יותר, אוטומט או נשלט. פשוט התמונה המצטיירת שאין דבר כזה כשל באוטומטית היא מטעה בעיני.
(לצורך העניין, אם הנעילה עבדה טוב במשך שנתיים, זה מעט מוריד חשד מהתקנה לא טובה).שנה או שנתיים זה כלום...לדעתי קשור בהחלט לקביעת מרווחים לא אופטימליים בנעילה. ככל שהמרווח מעבר למינימום נוצר עומס גזירה על הפינים, זה יכול לעבוד תקופה אבל יכשל טרם זמנו. זמנו - lifetime...

טל.

איל מ
30-06-21, 16:56
.. . אם כל נער שעובד במוסך כי זרקו אותו מהתיכון יכול ללמוד לעשות את זה, אז...
נכון שיש לזה שכר לימוד - צריך כמה כלים ייעודיים. אולי כדאי גם לשים יד על איזה דיפרנציאל מאיזו גרוטאה, שעליו תתאמן ותלמד.

.

לגבי נער- לא!
במוסכים מי שיכוון את הדיפ' יהיה המכונאי הותיק (בהרבה מוסכים- פנסיונר), או הבעלים.
לגבי החלק השני. זה נכון לכל דבר, ותיאורטית אין אף עבודה, כולל פחחות וצבע שאי אפשר לעשות. כל אחד ישים את הגבול שלו איפשהו.

בתקופה בה הייתי מטפל לבד, כיוון דיפרנציאל היה בדיוק מסוג העבודות שעשיתי עם הבעלים של המוסך שנתן לי לעבוד אצלו. למה? כי העבודה על הג'יפ (שהוא גם יומיומי) היא רק חלק קטן מהתחביב. ולמרות שאני נוהג בלנדרובר, תתפלאו, בכלל לא יוצא לי להתעסק במכונאות.

- - - Updated - - -

שנה או שנתיים זה כלום...לדעתי קשור בהחלט לקביעת מרווחים לא אופטימליים בנעילה. ככל שהמרווח מעבר למינימום נוצר עומס גזירה על הפינים, זה יכול לעבוד תקופה אבל יכשל טרם זמנו. זמנו - lifetime...

טל.
אתה לא תלמד אותי!!! לפחות עד שתחזיר את המפתח מומנט!!!
;) ;) ;)

tallevi
30-06-21, 19:14
הוא נקרא שוב לתקלה חוזרת...לא סתם מתמהמה, תאמין לי הוא עובד קשה!

[emoji6]

asafk
03-10-24, 12:13
חוזר לדיון הותיק הזה עם ההחלטה המחודשת לנעילה קדמית והתובנה הוותיקה שלאף אחד אין נעילה לדיפ' הקדמי שלי חוץ מ ARB שזה ברירת המחדל אבל המחיר....

אם למישהו יש מידע על נעילה מתאימה לסרן קדמי של ההיילקס 2008 - דיפ' 8" שאני לא יודע מה ההבדל בינו לבין החדשים יותר או לטאקומה מאותה שנה - תנו לי את הטיפ..

אסף.

נמרוד
03-10-24, 13:31
אאל"ט בקטלוג ARB זה בדיוק אוטו מק"טים לסרן 8 אינץ' קלאמשל קדמי בהיילקס ויגו, רבו, קרוזר 120, 150, טאקומה ופוראנר.

אז מה השאלה?

לביא
03-10-24, 15:37
היי.
אצלי בהיילקס 2022 מותקנת נעילה חשמלית נשלטת.

https://sdhqoffroad.com/products/e-locker-8-reverse-ifs-short-clamshell-locking-differential?srsltid=AfmBOor6jk6-54Gki43Pp7-ARiha_GtIdc5cIwUeeZsEuP-mvqloWrEL

לביא

asafk
03-10-24, 16:02
אאל"ט בקטלוג ARB זה בדיוק אוטו מק"טים לסרן 8 אינץ' קלאמשל קדמי בהיילקס ויגו, רבו, קרוזר 120, 150, טאקומה ופוראנר.

אז מה השאלה?השאלה מה יש בשוק חוץ מהנעילות היקרות. כל השאר - לפחות לגבי המפיצים בארץ - רק בקטלוג.
(עדכון - מתברר שבעליאקספרס יש HF. )

אסף.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20241003/f2506298aea6b215e30f01904d43a5f5.jpg

נמרוד
03-10-24, 16:19
איטון e-locker כמו של לביא, יש יבוא או שרות בארץ?

asafk
03-10-24, 20:07
גם צעד ישראלי מציגים באתר נעילה ל 120 / 150 . בפעם הקודמת כשביקשתי לוודא שמתאים גם לויגו זה לא היה כן החלטי וממילא לא היה מלאי בלי צפי למלאי חדש.
אז אחרי החג אני אנסה לברר איתם שוב מתוך תקווה שיש מלאי ומישהו יוכל לוודא את ההתאמה לויגו..

אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20241003/13f3d1d1bc359a991f029d9920ccb240.jpg

asafk
13-10-24, 17:39
אז לאחר שהייתי קצת נודניק והתקשרתימלברר כמה פעמים קיבלתי מהם תשובה שאכן זו אותה נעילה ל120 150 ולויגו.
אבל... אין במלאי. כמה צפוי.
אני ממתין למלאי שצפוי להגיע, לא תהיה נעילה לטיול סוכות.

אסף.

נמרוד
13-10-24, 18:17
על איזה מותג מדובר?

asafk
13-10-24, 18:36
איזשהו צ'יינה טאון כזה או אחר.
(אם ו) כשיגיע למלאי אני אברר יותר טוב.

אסף.

הדסופה
14-10-24, 10:37
במצב דומה עם הג׳ימני, הייתי בטוח שתהיה חשמלית סבירה כמו איטון ואחרי סבב בדיקות מה יש בארץ, באוסטרליה ובאירופה הכל היה בסוף סיני .
לאור בעיות ההתאמה שהנעילות האלה מגיעות בפועל ( חסר שימס , תכרסם פה ושם וכדומה ) איכות ייצור של המתכות , סיפורי אמינות ושבירות הלכתי על הביוקר של arb
2 נעילות , היה לי פחות כואב על המחיר של המדחס

הד

asafk
14-10-24, 11:11
אני שואל את עצמי האם המותג ש'צעד' משווקים נחשב טוב, אמין - מה הנסיון שיש איתם.
והאם אפשר להסיק מהניסיון המצטבר גם על המנה הבאה או שבצ'יינה כמו צ'יינה - כל מנת ייצור אחרת.

אסף.

הדסופה
14-10-24, 11:59
הבעיה היא כמובן שיש בשוק 2 סוגי משתמשים
אלה שנתקלו בבעיות עם הנעילה הסינית
ואלה שעדיין לא

מציע לברר אצל מתקינים. הסתפקתי באחד

asafk
14-10-24, 19:23
מזה בדיוק אני חושש. ודיפרנציאל כן יכול לתקוע אותי לא רק בשטח אלא גם בכביש.
מנגד, ברירת המחדל - ARB - יקרה.
(מדחס כבר יש לי)

אסף.

zivo
14-10-24, 19:45
אני שואל את עצמי האם המותג ש'צעד' משווקים נחשב טוב, אמין - מה הנסיון שיש איתם.
והאם אפשר להסיק מהניסיון המצטבר גם על המנה הבאה או שבצ'יינה כמו צ'יינה - כל מנת ייצור אחרת.

אסף.
רגע לפני שמשמיצים את הסינים....
אם אני צריך להמר מי לא עיקבי, היצור הסיני או היבואן הישראלי ( שמחפש כל פעם את המקור הכי זול), לא בטוח שאני "מאשים" את הסינים.

guyo
14-10-24, 19:52
אין אלטרנטיביות ל arb שהן לא מדבקה? HF, TRE? אין שום תו תקן?

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

ezraiz
12-02-25, 19:46
פוסט ישן טוען שיש TRE
148614

-->