התחברות

צפייה בגרסה מלאה : Article: מורה נבוכים - מערכת מצברים כפולה

דורון.פ.
30-05-21, 17:01
ניתן לצפות בעמוד זה

http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3981 (http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3981-%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%94-%D7%A0%D7%91%D7%95%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9B%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%94)

חנן-ג'יפולוג
30-05-21, 19:22
תודה על ההשקעה והשיתוף.

jonys
30-05-21, 20:08
חסר פיוז צמוד למצבר המשני על הקו שמחבר בין שני המצברים (מוגבל לזרם שהVSR יכול להעביר) ופיוז נוסף ביציאה לצרכנים.

יואב פולס
30-05-21, 20:12
תודה על הקפת הנושא בצורה ברורה כל כך.

דורון.פ.
30-05-21, 20:31
חסר פיוז צמוד למצבר המשני על הקו שמחבר בין שני המצברים (מוגבל לזרם שהVSR יכול להעביר) ופיוז נוסף ביציאה לצרכנים.
הפיוז שיוצא מהצבר הראשי הוא פיוז ההגנה של המערכת וצריך לבחור אותו במקסימום שרוצים שירוץ במערכת ולא דוקא לפי הVSR.
לא חושב שיש צורך בעוד אחד.
לגבי פיוזים לצרכנים - נכון בהחלט! זה מצוים בפיסקה על פיוזים אולי צריך להיות מודגש יותר.
תודה רבה על המשוב!

jonys
30-05-21, 20:45
הפיוז שיוצא מהצבר הראשי הוא פיוז ההגנה של המערכת וצריך לבחור אותו במקסימום שרוצים שירוץ במערכת ולא דוקא לפי הVSR.
לא חושב שיש צורך בעוד אחד.

לא מסכים. על הכבל שמקשר בין שני המצברים מותר להעביר זרם של יעלה על הזרם המקסימלי שהVSR יכול להעביר. זרם גבוה מזה יגרום לנזק לVSR. לגבי פיוז מהמצבר השני- במקרה של כשל כלשהו (למשל הכבל נוגע בגוף) אומנם הפיוז של המצבר הראשי ישרף ויפסיק לספק זרם אבל המצבר השני ימישיך לספק זרם ומשם הדרך לשירפה קצרה. מהבחינה הזאת המערכת סימטרית.

andy.shaked
31-05-21, 09:44

קודם כל תודה על המאמר המקיף, מקווה שזה יעשה סדר בראש לכמה אנשים.
מסכים איתך לגבי הפיוז הראשי על הקו ואנמק למה.
אצלי המצבר והבקר/מטען נמצאים בתא מטען, הקו הראשי שהולך לתא מטען מוגן עם פיוז 200 אמפר בגלל שהקו משמש גם להספקת חשמל לקומפרסור.
אבל, לפני המטען/בקר טעינה שמתי ממסר פחת 30 אמפר לפי המלצת היצרן

המדען המטורף

דורון.פ.
31-05-21, 09:56
לא מסכים. על הכבל שמקשר בין שני המצברים מותר להעביר זרם של יעלה על הזרם המקסימלי שהVSR יכול להעביר. זרם גבוה מזה יגרום לנזק לVSR. לגבי פיוז מהמצבר השני- במקרה של כשל כלשהו (למשל הכבל נוגע בגוף) אומנם הפיוז של המצבר הראשי ישרף ויפסיק לספק זרם אבל המצבר השני ימישיך לספק זרם ומשם הדרך לשירפה קצרה. מהבחינה הזאת המערכת סימטרית.מקבל , לטובת הבטיחות יש ערך בהוספת פיוז ביציאה של מצבר הצרכנים.

PW
31-05-21, 13:19
אחלה סקירה - תודה!
יש אפשרות נוספת, כנראה הפשוטה מכולן, והיא הוספת 'מצבר התנעה' למערכת קיימת.
המצבר המקורי במערכת הקיימת הוא 'הראשי', אליו מתחברים בהמשך כל הצרכנים.
החיבור של מצבר ההתנעה הוא פשוט וקל, במקביל למצבר הקיים, דרך ממסר NO שנסגר ומחבר את המצבר למערכת כשמכניסים מפתח לסוויץ' ונותנים ACC.
כשמדוממים מנוע ומוציאים מפתח הממסר מתנתק ומצבר ההתנעה מחוץ למשחק עד התנעת הבוקר הבאה.
כמה פשוט - ככה יעיל.
מצבר עופרת חומצה קטרפילר גיבור 100 א"ש כמצבר ראשי, 'אופטימה אדום' 55 א"ש כמצבר התנעה.
מקרר, תאורה, מאוורר וכד' במשך הלילה מחזיקים בלי בעיה ובלי נזק למצבר הראשי.
מיי טו גרוש.

חנן-ג'יפולוג
31-05-21, 13:57
אני לא מבין את התוספת שלך, pw, מלבד העובדה שהחלפת את השם של מצבר האביזרים ל"מצבר ראשי".

צורת החיבור עם הממסר מפוקד הסוויץ' כבר מופיעה במאמר.

עריכה: כן, אני רואה עוד הבדל: הממסר שלך מנתק את מצבר ההתנעה, ואתה צורך בחניון הלילה את החשמל ממצבר הצרכנים ובסידור שדורון הציע הממסר מנתק את מצבר הצרכנים ואתה צורך ממנו חשמל בחניון הלילה. מיקום הממסר שונה במקצת, אבל אני לא מוצא בזה הבדל מהותי.

בשתי ההצעות יש ניתוק בעזרת ממסר מפוקד סוויץ' בין המצברים, והצריכה בלילה היא ממצבר האביזרים (או המצבר הראשי בסמנטיקה שלך) ומכאן גם נובע סוג וגודל המצברים, שהוא זהה בשתי השיטות.

PW
31-05-21, 14:12
הממסר שלך מנתק את מצבר ההתנעה, ואתה צורך בחניון הלילה את החשמל ממצבר הצרכנים ובסידור שדורון הציע הממסר מנתק את מצבר הצרכנים ואתה צורך ממנו חשמל בחניון הלילה.
אין שום דבר מהותי בכלום. יש הרבה פתרונות לצורך ב'יתירות חשמלית'.
ההתייחסות שלי מכוונת למי שרוצה סוג של 'ביטוח' ויתירות ביכולת ההנעה, בלי הוצאות גדולות ועם פשטות התקנה, אחרי ליל חניה עם מקרר ותאורה עובדים.
הוא יוסיף (רק) מצבר התנעה וממסר. זה כל הסיפור. לא משהו מהותי. רק פשוט.

ד ו ר ו ן
31-05-21, 14:50
אין שום דבר מהותי בכלום. יש הרבה פתרונות לצורך ב'יתירות חשמלית'.
ההתייחסות שלי מכוונת למי שרוצה סוג של 'ביטוח' ויתירות ביכולת ההנעה, בלי הוצאות גדולות ועם פשטות התקנה, אחרי ליל חניה עם מקרר ותאורה עובדים.
הוא יוסיף (רק) מצבר התנעה וממסר. זה כל הסיפור. לא משהו מהותי. רק פשוט.
לא הבנתי במה זה שונה מזה שאני מנתק את מצבר הצרכנים מהראשי (ומהרכב).

אותו פטנט, סמנטיקה שונה.

jonys
31-05-21, 15:02
אחלה סקירה - תודה!
החיבור של מצבר ההתנעה הוא פשוט וקל, במקביל למצבר הקיים, דרך ממסר NO שנסגר ומחבר את המצבר למערכת כשמכניסים מפתח לסוויץ' ונותנים ACC.
כשמדוממים מנוע ומוציאים מפתח הממסר מתנתק ומצבר ההתנעה מחוץ למשחק עד התנעת הבוקר הבאה.
כמה פשוט - ככה יעיל.
מצבר עופרת חומצה קטרפילר גיבור 100 א"ש כמצבר ראשי, 'אופטימה אדום' 55 א"ש כמצבר התנעה.
מיי טו גרוש.

שתי בעיות ברעיון הזה- אם שני המצברים מתחברים ברגע פתיחת הסוויטש אז מצבר ההתנעה נדרש עכשיו גם "להטעין" את חברו ויש לו פחות אנרגיה לסובב את הסטרטר.
בשיטת החיבור הזאת הממסר שאתה משתמש צריך להיות מספיק גיבור בשביל להעביר דרכו את כל זרם ההתנעה. ממסר שכזה עולה המון וגם גדול מאוד פיזית.

PW
31-05-21, 15:15
שתי בעיות ברעיון הזה- אם שני המצברים מתחברים ברגע פתיחת הסוויטש אז מצבר ההתנעה נדרש עכשיו גם "להטעין" את חברו ויש לו פחות אנרגיה לסובב את הסטרטר.
בשיטת החיבור הזאת הממסר שאתה משתמש צריך להיות מספיק גיבור בשביל להעביר דרכו את כל זרם ההתנעה. ממסר שכזה עולה המון וגם גדול מאוד פיזית.
1. זו לא בעיה למצבר של 750 CCA. (האלטרנטיבה היא לנתק את המצבר הראשי לפני ההתנעה... מצד שני, הוא מקבל עזרה מהמצבר הראשי להתנעה, למרות שהוא נפרק במקצת, כמו שעושים לא מעט בוסטרים בשקל).
2. תקבל עודף מעשרים דולר בעלי (כולל משלוחה).
אצלי מותקן משהו בגודל של כוס תה. לא דרמטי. (סלנואיד אחד של כננת זה סדר גודל טוב).

jonys
31-05-21, 15:27
1. זו לא בעיה למצבר של 750 CCA. (האלטרנטיבה היא לנתק את המצבר הראשי לפני ההתנעה... מצד שני, הוא מקבל עזרה מהמצבר הראשי להתנעה, למרות שהוא נפרק במקצת, כמו שעושים לא מעט בוסטרים בשקל).
2. תקבל עודף מעשרים דולר בעלי (כולל משלוחה).
אצלי מותקן משהו בגודל של כוס תה. לא דרמטי. (סלנואיד אחד של כננת זה סדר גודל טוב).

אם מצבר הצרכנים שלך פרוק אחרי הלילה הוא לא עוזר הוא רק מפריע.
אם אתה סומך על ריליי מעלי אקספרס להעביר 400A תהנה. אני מעדיף לא לשרוף את הרכב שלי. אחרי שהוא יתקלקל לך תתכבד, פתח אותו ותראה את עובי החוטים, תבין לבד.

דורון.פ.
31-05-21, 15:33
אחלה סקירה - תודה!
כמה פשוט - ככה יעיל.
מיי טו גרוש.
זו גם אופציה הרי לא סקרתי את כולן :)
המטרה של הסקירה/מאמר היתה להביא דוגמאות ליצירת שתי מערכות נפרדות, אחת לרכב ואחת לצרכנים (לכן פתרון כזה לא נכלל)
אתה בעצם יצרת מערכת אחת לרכב ולצרכנים עם מצבר גיבוי להנעה, בעצם חיבור קבוע של בוסטר רציני.

PW
31-05-21, 15:37
אם מצבר הצרכנים שלך פרוק אחרי הלילה הוא לא עוזר הוא רק מפריע.
אם אתה סומך על ריליי מעלי אקספרס להעביר 400A תהנה. אני מעדיף לא לשרוף את הרכב שלי. אחרי שהוא יתקלקל לך תתכבד, פתח אותו ותראה את עובי החוטים, תבין לבד.
1. למשך זמן ההתנעה (5 שניות?) זה ממש לא חשוב. שהמצבר הראשי יישאר מחובר.
2. הסידור הזה עובד אצלי באוטו משנת 2000. מותקן זהה אצל עוד כמה חברים.
אצלי מצברים ראשיים (קטרפילר) החזיקו בממוצע כ - 6 שנים, התנעה (אופיטימה) החזיקו בממוצע 10+-, ריליי כ - 20 עד שהתקלקל.
הבנתי מצוין. (גם בעלי צריך לדעת מה לקנות)

zivo
31-05-21, 15:58
1. למשך זמן ההתנעה (5 שניות?) זה ממש לא חשוב. שהמצבר הראשי יישאר מחובר.
2. הסידור הזה עובד אצלי באוטו משנת 2000. מותקן זהה אצל עוד כמה חברים.
אצלי מצברים ראשיים (קטרפילר) החזיקו בממוצע כ - 6 שנים, התנעה (אופיטימה) החזיקו בממוצע 10+-, ריליי כ - 20 עד שהתקלקל.
לא כל כך מבין את ההתעקשות לעשות הפוך .
אנשים סופרים לך את החסרונות-
1- ברגע ההתנעה, המצבר צרכנים הריק מעמיס \ מפריע למצבר התנעה.
2- עוצמת הזרמים דרך הממסר.
אתה מסביר שזה שולי.
לעומת זאת, בדרך המקובלת ( שדורון תיאר, ושרובנו משתמשים) , אין את החסרונות האלו.

אז מה עדיף, פתרון עם חסרונות ( אולי קטנים, אולי זולים, אבל עדיין קיימים), או פתרון בלי הבעיות האלו בכלל???

המורכבות, אותו הדבר, מספר הרכיבים אותו הדבר ( רק הפתרון שלך מצריך ממסר וכבלים יותר חזקים).
דרך אגב, כמה זרם צורך הממסר שיש לך?

פשוט לא מבין.

jonys
31-05-21, 16:36
ריליי כ - 20 עד שהתקלקל.

אם הצלחת לקנות ריליי בעלי אקספרס כבר לפני 20 שנה אני רוצה סיבוב במכונת הזמן שלך :rolleyes:
סתם שתקבל סדר גודל למחירים של ריליי של יצרנים אמתיים:
https://www.digikey.com/en/products/filter/power-relays-over-2-amps/188?s=N4IgjCBcoOwExVAYygMwIYBsDOBTANCAPZ QDaIAHDBQGwUgC6hADgC5QgDKrATgJYA7AOYgAvo TAAWMAAZEIFJAw4CxMiEkyZAAgCCIQgFYtexi3aQ QAVQF9WAeVQBZXOmwBXHrjHiQCSORemOgAnoyiQA

חנן-ג'יפולוג
31-05-21, 16:55
כנראה שאני הייתי בוחר בפתרון אחר, אבל ג'וני, אתה אשכרה מנסה להסביר לpw שהפתרון שלו, שעובד כבר 20 שנה, לא עובד? :D

jonys
31-05-21, 17:01
כנראה שאני הייתי בוחר בפתרון אחר, אבל ג'וני, אתה אשכרה מנסה להסביר לpw שהפתרון שלו, שעובד כבר 20 שנה, לא עובד? :D

עובד זה כן. האם יש לזה יתרונות כלשהם על השיטה המקובלת (זאת שהוצגה בכתבה)? התשובה היא לא, יש רק חסרונות, וככל הנראה במימוש שלו גם יש בעיה בטיחותית.

zivo
31-05-21, 17:33

אין וויכוח שזה עובד.
יש אי הבנות על ההגיון ....

ד ו ר ו ן
31-05-21, 18:13
אחלה כתבה שעושה ותעשה הרבה סדר למי שמתחיל לבחון את הצורך- יופי של יוזמה.
כתוב מסודר וברור.

לגבי מצבר AGM- כתבת מתח טעינה 14.4 לפחות או שהמצבר לא נטען מלא.

אני עם מצבר כזה (לפי המלצת מתקין שהוא גם חבר) במערכת טעינה "טיפשה" קצת מעל חצי שנה עם לא מעט שימוש לחניונים ללא הנעה בלילה ועם טעינת סולרי ביום.

מתח טעינה מירבי מהמנוע שאני רואה בשעון הוא 14.3 ולרוב באזור 14, והרבה פעמים באזור 13.5
מתח מצבר בשהיה ללא צרכנים עומד יפה על מעל 13, כלומר, על פניו המצבר נטען יפה גם בלי ערכי טעינה גבוהים כמו שציינת.

ראיתי שציינת לגבי ערכי צריכת מקרר "שאתה לא מעוניין להכנס לעוד דיון בנושא", צודק, היו לא מעט כאלו, אבל בכל זאת, אם טרחת לכתוב מאמר כ"כ מושקע, אז לפחות לא להפחיד אנשים במספרים.
כעובדה, מצברים קטנים יותר מחזיקים את כל החבילה שתוארה בלי להתרוקן עד הבוקר.

דורון.פ.
31-05-21, 18:39
.....

לגבי מצבר AGM- כתבת מתח טעינה 14.4 ...

מתח טעינה מירבי מהמנוע שאני רואה בשעון הוא 14.3 ולרוב באזור 14, והרבה פעמים באזור 13.5
מתח מצבר בשהיה ללא צרכנים עומד יפה על מעל 13, כלומר, על פניו המצבר נטען יפה גם בלי ערכי טעינה גבוהים כמו שציינת.

ראיתי שציינת לגבי ערכי צריכת מקרר "שאתה לא מעוניין להכנס לעוד דיון בנושא", צודק, היו לא מעט כאלו, אבל בכל זאת, אם טרחת לכתוב מאמר כ"כ מושקע, אז לפחות לא להפחיד אנשים במספרים.
כעובדה, מצברים קטנים יותר מחזיקים את כל החבילה שתוארה בלי להתרוקן עד הבוקר.
תודה רבה :)
לגבי מצבר ה agm זה המספרים שמצאתי בחקר הנתונים ובטח זה תלוי מצבר.
אני בטוח שהמתחים ברכב מספקים אחרת לא היו מוכרים אותם.
לגבי צריכה של מקרר מבחן המקררים של נדב42 הוא אינדיקציה מצויינת.
יש הרבה מרכיבים בחישוב הצריכה של המקרר.
אני רק נתתי דוגמא לחישוב לא במטרה להפחיד. זו לא הייתה מטרה.

erezgur
31-05-21, 19:03
יופי של מאמר, מסודר, מקיף, מאפשר ללמוד את הנושא להבין מושגים בסיסיים וגם לקבל פתרונות אפשריים לנושא רלוונטי תמיד.
תודה.

המשוטט
31-05-21, 20:21
אם הצלחת לקנות ריליי בעלי אקספרס כבר לפני 20 שנה אני רוצה סיבוב במכונת הזמן שלך :rolleyes:
סתם שתקבל סדר גודל למחירים של ריליי של יצרנים אמתיים:
https://www.digikey.com/en/products/filter/power-relays-over-2-amps/188?s=N4IgjCBcoOwExVAYygMwIYBsDOBTANCAPZ QDaIAHDBQGwUgC6hADgC5QgDKrATgJYA7AOYgAvo TAAWMAAZEIFJAw4CxMiEkyZAAgCCIQgFYtexi3aQ QAVQF9WAeVQBZXOmwBXHrjHiQCSORemOgAnoyiQA נו...
תחום התעופה והחלל- בטח שיעופו על עצמם

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

assafy
31-05-21, 22:51
דורון פ. כתבה יפה. מעניין לדעת מה התצורה ברכב הפרטי שלך.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

דורון.פ.
01-06-21, 08:07
דורון פ. כתבה יפה. מעניין לדעת מה התצורה ברכב הפרטי שלך.

טוב זה היה ברור שיגיע :)
אז יש שרטוט של המערכת שלי גם
134083
בתא המנוע:
1. מצבר ראשי מקור הטענה
2. ממסר נשלט עם מפסק מתוך הרכב - אני מחליט מתי המערכת עובדת.
שהמקרר לא ברכב או לא מטייל אין טעם לטעון את מצבר הצרכנים כל הזמן (הוא נשאר טעון)
3. VSR 150A
בתא מטען:
4. DC2DC - נשלט עם צג - יכול לשלוט בהטענה אם צריך לפע הצריכה היומית 0~15A - כרגע מכוון על 12A 14.6V
5. סוללת lifepo4 שבניתי לבד 76AH הכוללת בתוכה BMS עם בלוטות לבקרה ופיוז פנימי של 40A (מגביל את המוצא וגם מוגבל ע"י הBMS) זרם מוצא מקסימלי 75A.
6. מפצל פיוזים - משם יש קו למקרר , משאבת מיים תאורה וכ'ו

בנוסף יש ברכב סוללת lifepo4 נוספת ניידת (בבניה עצמית) של 16AH עם יכולת של זרם של 800A בחיבור ישיר (אנדרסון), יכולה לשמש כבוסטר או כסוללה ניידת למחנה.

דורון.פ.
01-06-21, 08:43
......

בנוסף יש ברכב סוללת lifepo4 נוספת ניידת (בבניה עצמית) של 16AH עם יכולת של זרם של 800A בחיבור ישיר (אנדרסון), יכולה לשמש כבוסטר או כסוללה ניידת למחנה.

תיקון 400A

דורון.פ.
01-06-21, 12:35
...

...
לשלמות של השרשור והאינפורמציה
שווה לקרוא את שרשור המבחן - שוב כל הכבוד לנדב42 על הביצוע.
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/111869

וסיכום הניסוי:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/111869/page25?p=903416&viewfull=1#post903416

עכשיו המשתמשים יכלו לעשות חישוב יותר מושכל
ועוד קצת נתונים:
134085

ד ו ר ו ן
01-06-21, 14:59
מכיר את הבדיקה של נדב, בדיקה מקיפה מאד.
שים לב שעדיין לא עשה סיכום.

בנוסף,
הפעלת לילה (אליה התייחסת) שונה מאד מהפעלת יום.

מארז אנרגיה קטן שהחזיק אצלי לילה שלם(מעל 10שעות), נגמר בשעות היום אחרי פחות מ- 3 שעות.

zivo
01-06-21, 17:41
מכיר את הבדיקה של נדב, בדיקה מקיפה מאד.
שים לב שעדיין לא עשה סיכום.

בנוסף,
הפעלת לילה (אליה התייחסת) שונה מאד מהפעלת יום.

מארז אנרגיה קטן שהחזיק אצלי לילה שלם(מעל 10שעות), נגמר בשעות היום אחרי פחות מ- 3 שעות.

כתבה טובה ושירשור שעד עכשיו הצליח להיות ממוקד, בקשה אל תסיטו לנושא המקררים.

PW
01-06-21, 18:57
שרטוט של המערכת שלי גם
יקירי, שאלה:
במערכת אצלי ברכב, כאשר נעשה שימוש בכננת חשמלית, שני המצברים (המחוברים במקביל כאשר האוטו מונע) שותפים במאמץ המלחמתי להנעת הכננת.
להבנתי, במערכות שתיארת וגם במערכת שלך זה לא קורה / אפשרי. האם כך הוא?

דורון.פ.
01-06-21, 20:56
במערכת שלי לא.
הכננת מחוברת למצבר הראשי בלבד עם מפסק ידני.
מנותקת כשלא עובדת.
בכל מקרה לא מפעיל כננת שהמנוע לא מונע.

סולי
01-06-21, 22:52
הערה קטנה..מבלי להסיט את הדיון יותר מדי,
נכון ש2 מצברים גדולים יותר תיאורתית יאפשרו זמן עבודה ארוך יותר.
אבל כננת גם ככה לא מפעילים ברצף, יש להן נטייה להתחמם, כאמור גם עם מנוע עובד ועדיף גם לתת קצת גז לעזור לאלט למלא את החסר.. חוץ מכשאין ברירה ואתה תקוע עם מנוע מת.

מסכים .. יש יתירות באפשרות לצרוך מ2מצברים בו זמנית ברכב עם כננת.

תמשיכו בבקשה (:

Aka e-Pit@m, אחרי שנים החלפתי למשהו קליט יותר..:cool:

PW
02-06-21, 00:45
במערכת שלי לא.
הכננת מחוברת למצבר הראשי בלבד עם מפסק ידני.
מנותקת כשלא עובדת.
בכל מקרה לא מפעיל כננת שהמנוע לא מונע.

אני מניח שעכשיו היתרון במערכת הפשוטה - ברור.

ההגדרה: 'יצירת מערכת אחת לרכב ולצרכנים עם מצבר גיבוי להנעה, בעצם חיבור קבוע של בוסטר רציני' - חלקית :-)
(בהשוואה להגדרה של המערכות המתוארות בסקירה שהן 'יצירת מערכת נפרדת נוספת / מקבילה עבור הצרכנים')

הגדרה נכונה יותר היא 'הוספת עוד כלי / כושר קיבול חשמלי למערכת הקיימת' - שיש לו (לפחות) שני יתרונות (מעבר ליכולת הברורה להפריד אותו ולשמור על קיבולו מוכן להתנעה):

הוא נותן קיבולת נוספת להפעלת צרכנים כבדים במידת הצורך (כננת למשל)
במקרה של תקלה שמצריכה תרומה פיזית של מצבר חלופי לכלי רכב עמית באמצע השדה (למשל מצבר מקצר, וכבר הכול קרה..) כדי לסיים טיול ו/או לצאת מהשטח.

מיי טו שילינג

דורון.פ.
02-06-21, 10:18
כל משתמש יחליט מה הפתרון העדיף בשבילו לפי הצרכים שלו.
היתרונות שאתה מציין ברורים וטובים לך ולאחרים.
אני למשל לא רואה צורך במצבר נוסף לכננת למרות שיש לזה יתרון.
למצבר נוסף במקרה של תקלה אכן אין לי פתרון אבל גם לא לתקלות אחרות.
מצד שני המצבר הצרכנים שלי נייד ומשמש אותי שצריך גם ללא הרכב ברכב אחר או שהרכב חונה רחוק.
כל אחד יעשה מה שמתאים לו - המטרה של המאמר היתה שאנשים יוכלו להבין את המערכות ולעשות את הבחירה שלהם בצורה מושכלת.
גם לפי מתאר השימוש וגם מבחינה כלכלית.

boaz avrahami
02-06-21, 18:14
דורון, כתבה מצויינת וחשובה.
יישר כח!

orenc
02-06-21, 23:08
כל משתמש יחליט מה הפתרון העדיף בשבילו לפי הצרכים שלו.
היתרונות שאתה מציין ברורים וטובים לך ולאחרים.
אני למשל לא רואה צורך במצבר נוסף לכננת למרות שיש לזה יתרון.
למצבר נוסף במקרה של תקלה אכן אין לי פתרון אבל גם לא לתקלות אחרות.
מצד שני המצבר הצרכנים שלי נייד ומשמש אותי שצריך גם ללא הרכב ברכב אחר או שהרכב חונה רחוק.
כל אחד יעשה מה שמתאים לו - המטרה של המאמר היתה שאנשים יוכלו להבין את המערכות ולעשות את הבחירה שלהם בצורה מושכלת.
גם לפי מתאר השימוש וגם מבחינה כלכלית.איך שהוא שכאני לוחץ על הקישור בתחילת השרשור אני מגיע למשהו אחר שלא נראה כמאמר על מצברים, זה רק אני?
אפשר קישור למאמר שכתבת?
תודה,
אורן.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

erezgur
03-06-21, 05:35
איך שהוא שכאני לוחץ על הקישור בתחילת השרשור אני מגיע למשהו אחר שלא נראה כמאמר על מצברים, זה רק אני?
אפשר קישור למאמר שכתבת?
תודה,
אורן.

באג ידוע כאשר לוחצים על קישור למאמר מתוך טאפאטוק...
פתח מדפדפן וזה יעבוד.
אתה יכול גם מתפריט 3 נקודות למעלה ללחוץ על web view כדי לפתוח שרשור זה בדפדפן ומשם הקישור יעבוד.

נשלח מהנייד

orenc
03-06-21, 06:21
באג ידוע כאשר לוחצים על קישור למאמר מתוך טאפאטוק...
פתח מדפדפן וזה יעבוד.
אתה יכול גם מתפריט 3 נקודות למעלה ללחוץ על web view כדי לפתוח שרשור זה בדפדפן ומשם הקישור יעבוד.

נשלח מהנייד תודה ארז, בוקר טוב.

dice2
06-06-21, 16:48
ישנה אופציה נוספת שמייתרת את נושא מצבר התנעה ומצבר צרכנים
היא בוצעה אצלי בדיסקו ועובדת בהצלחה כבר שנים
הרעיון הוא להתקין VSR דואלי שיושב בין קוטבי הפלוס של המצברים כך שכאשר אחד המצברים מקבל טעינה גם השני מקבל. זה לעניין הטעינה
לעניין השוטף. התקנתי ברז שרגל היציאה שלו מחוברת לרכב. וכל אחד מהמצברים מחובר לכניסות 1 ו2. מה שאומר שכאשר מצבר מס' 1 מחובר הוא מפעיל את כל הרכב כולל צרכנים (מה שאומר שלא צריך לשנות את חיבורי הצרכנים לעומת מצבר בודד) ומצבר מס' 2 מחובר עי הVSR כאשר הרכב מונע, נטען ומבודד כאשר הרכב כבוי
אם בחרת מצבר מס' 2 התהליך זהה אך מצבר 2 כרגע פעיל .
לברז יש 4 מצבים. 1 מצבר מס' 1 מחובר לרכב. 2. מצבר 2 מחובר לרכב. 3. 2 המצברים מחוברים יחדיו (לטובת כננת לדוגמה). 4. אף מצבר לא מחובר לרכב (אם רוצים לרתך משהו פשוט מעבירים מצב בברז)
יכול להעביר סקיצה מאוחר יותר במידה והתאור לא מובן

בועז

boaz avrahami
06-06-21, 16:57
תצייר בבקשה

חנן-ג'יפולוג
06-06-21, 17:13
נשמע כמו זה:

http://www.jeepolog.com/forums/content.php/1008-jeepolog-archive

פלוס vsr.

tallevi
16-06-21, 16:25
אני מניח שעכשיו היתרון במערכת הפשוטה - ברור.

ההגדרה: 'יצירת מערכת אחת לרכב ולצרכנים עם מצבר גיבוי להנעה, בעצם חיבור קבוע של בוסטר רציני' - חלקית :-)
(בהשוואה להגדרה של המערכות המתוארות בסקירה שהן 'יצירת מערכת נפרדת נוספת / מקבילה עבור הצרכנים')

הגדרה נכונה יותר היא 'הוספת עוד כלי / כושר קיבול חשמלי למערכת הקיימת' - שיש לו (לפחות) שני יתרונות (מעבר ליכולת הברורה להפריד אותו ולשמור על קיבולו מוכן להתנעה):

הוא נותן קיבולת נוספת להפעלת צרכנים כבדים במידת הצורך (כננת למשל)
במקרה של תקלה שמצריכה תרומה פיזית של מצבר חלופי לכלי רכב עמית באמצע השדה (למשל מצבר מקצר, וכבר הכול קרה..) כדי לסיים טיול ו/או לצאת מהשטח.

מיי טו שילינג

אתה יכול גם להוסיף את המחיר לרשימת היתרונות. אולי אפילו בראשה...

טל.

tallevi
16-06-21, 16:34
דורון.פ כל הכבוד. כתבה מועילה שמסכמת בצורה ברורה ותמציתית את הנושא.

טל.

zivo
16-06-21, 21:12
אתה יכול גם להוסיף את המחיר לרשימת היתרונות. אולי אפילו בראשה...

טל.
מה ההבדל במחיר? איזה רכיב נחסך?

tallevi
17-06-21, 13:07
מה ההבדל במחיר? איזה רכיב נחסך?

אממממ....כולם?

PW ציין ממסר NO בודד בלבד (בעשרים שקלים).

ואם כבר, במידה ומשתמשים ברכיבים איכותיים שמסוגלים לעמוד בזרמים גבוהים, אני מניח (לא בדקתי) שמדובר על עלויות של כמה מאות שקלים וגם הרבה מעבר. אולי באמת צריך להוסיף לכתבה פירוט עלויות שכזה.

טל.

ד ו ר ו ן
17-06-21, 15:39
אממממ....כולם?

PW ציין ממסר NO בודד בלבד (בעשרים שקלים).

ואם כבר, במידה ומשתמשים ברכיבים איכותיים שמסוגלים לעמוד בזרמים גבוהים, אני מניח (לא בדקתי) שמדובר על עלויות של כמה מאות שקלים וגם הרבה מעבר. אולי באמת צריך להוסיף לכתבה פירוט עלויות שכזה.

טל.

בבקשה, מנעד בין 150שח כולל חיווט, ועד עלויות מחלקה ראשונה(לא כולל מצבר שני)

https://expeditionportal.com/forum/threads/how-to-make-a-cheap-isolated-dual-battery-setup-for-50.77503/

tallevi
18-06-21, 10:37
בבקשה, מנעד בין 150שח כולל חיווט, ועד עלויות מחלקה ראשונה(לא כולל מצבר שני)

https://expeditionportal.com/forum/threads/how-to-make-a-cheap-isolated-dual-battery-setup-for-50.77503/

אתה מתייחס למערכת של PW. איך הגעת למחלקה ראשונה?
ובכל אופן על מנת להציג את היתרון במחיר, התכוונתי לפירוט עלויות של המערכות המתוחכמות.

טל.

ד ו ר ו ן
18-06-21, 12:36
אתה מתייחס למערכת של PW. איך הגעת למחלקה ראשונה?
ובכל אופן על מנת להציג את היתרון במחיר, התכוונתי לפירוט עלויות של המערכות המתוחכמות.

טל.

PW זה הקצה הנמוך..

zivo
18-06-21, 16:28
שמשווים תפוחים לתפוחים , או אגסים לאגסים , מגלים שמבחינת עלות ופשטות, אין שום הבדל בין שתי הצורות, אותם רכיבים ואתה "מורכבות" חיווט.
ונשארנו עם החיסרון העיקרי, ברגע ההתנעה, המצבר הריק (מהצרכנים של הלילה) מעמיס על על המצבר שמנסה להניע את הרכב.
ולא פחות חשוב- איזה זרמים עוברים בממסר שממתג בין המצברים.
בשיטה "הקלאסית" (שהרוב פה משתמשים) הזרם בממסר הוא זרם הטעינה של המצבר צרכנים.
בשיטה ש PW מציע, הזרם המכסימלי יכול להגיע לזרם התנעה + זרם טעינה ביחד.
הבדל של סדר גודל.
כולם טיפשים, כל היצרנים לא מבינים....

PW
19-06-21, 11:00
שמשווים מגלים שמבחינת עלות ופשטות, אין שום הבדל בין שתי הצורות, אותם רכיבים ואתה "מורכבות" חיווט.
ונשארנו עם החיסרון העיקרי, ברגע ההתנעה, המצבר הריק (מהצרכנים של הלילה) מעמיס על על המצבר שמנסה להניע את הרכב.
הבדל של סדר גודל.
יקירי,
1. 'החסרון העיקרי' - זניח / אפסי. ההתנעה הכי ארוכה אחרי לילה של מנוע דיזל תיקח חמש שניות? עשר? כמה א"ש יצרוך המצבר הראשי ממצבר ההתנעה הרענן? לא משהו שמרגישים בכלל.
2. 'הזרמים בממסר' הם בדיוק היתרון שהוצג קודם, של שימוש ביכולת המלאה של שני המצברים במידת הצורך (למשל: הפעלה ארוכה וקשה של חילוץ בכננת). בשביל סדר גודל כזה בדיוק המערכת בנויה.
3. היתרון המוחץ הוא = פשטות. אין אלקטרוניקה מסובכת, אין מערכות רגישות, יש יתירות של 100% של מצבר נוסף ואין שינוי בכלל בשום מערכת חשמלית מקורית באוטו. רק תוספת ממסר גיבור ו'טיפש'.

בין שתי הגישות של הוספת מצבר צרכנים (מה שאתה קורא 'השיטה הקלאסית') ומערכת כלשהיא לניהול הטעינה שלו / הצריכה ממנו
ובין השיטה של הוספת 'מצבר התנעה' שהצגתי - יש הבדלים במספר מאפיינים, יתרונות, חסרונות וכד'.
מילת המפתח כאן היא 'התאמה' לפרופיל המשתמש. אין כאן 'פתרון בי"ס' או פתרון מועדף.

אני מצאתי שהשיטה הזו היא היעילה, הזולה, הפשוטה והמוצלחת ביותר לרכב שדה, בשביל השימושים שלי, במקומות שאני נוסע בהם, לאוטו שלי וכיוצ''ב.
כל אחד שיבחר לו מה מתאים לו יותר - אם בכלל.

asafk
19-06-21, 11:26
הבדל של סדר גודל.
...

זרם התנעה - של כמה מאות אמפרים למשך 20 שניות במקרה הגרוע, ועוד כמה עשרות אמפרים שהמצבר הראשי הריק מושך - על זה מדובר?
נו... ו....
שים ממסר שבנוי לזרם התנעה רגעי ואתה מסודר.
גם כשאתה צודק ובמקום ממסר קטן צריך ממסר גדול - זה עדיין לא כזה דבר שהופך את הסט-אפ הזה לבלתי קביל.
בסירה - זה בדיוק הסידור. עם מפסק גדול וגיבור בעל ארבעה מצבים.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

zivo
19-06-21, 11:50
אפשר להמשיך להתלהם ולזרוק סיסמאות ואפשר פשוט לצייר את המעגל שלך לעומת המעגל שיש למשל לדורון (בהיילקס) שלו.
ברגע שתצייר את זה, תבין שיש לכם בדיוק את אותם הרכיבים ויש לכם בדיוק את אותה המורכבות של החיווט.
134271134270
עיינך הרואות, בדיוק אותם רכיבים ובדיוק אותה המורכבות.

וגם במערכת הקלאסית (אצל דורון), הכננת עובדת משני המצברים, בדיוק כמו אצלך.

המשפט "ומערכת כלשהיא לניהול הטעינה שלו / הצריכה ממנו" , פשוט שגוי.
ובגלל זה כתבתי פה במפורשות- שמשווים תפוחים לתפוחים , או אגסים לאגסים , מגלים שמבחינת עלות ופשטות, אין שום הבדל בין שתי הצורות, אותם רכיבים ואתה "מורכבות" חיווט.

"בקלאסית" הפשוטה, אין שום מערכת לניהול טעינה, יש בדיוק את אותם הרכיבים שיש לך.
ההבדל העיקרי (וגם את זה כבר כתבתי, ואולי כדאי להתייחס לעובדות האלו), הזרמים שעוברים בממסר ובחיווט שבין המצברים.
אחרי לילה של שמוש בצרכנים, בבוקר שמניעים, בממסר (ובחיווט) של המערכת שאתה מציע, יזרום זרם של מאות! אמפר, במערכת הקלאסית, במקרה הקיצון, כמה עשרות (וכמה זמן ממש לא חשוב, זה מחייב חוטים, נעלי כבל וממסרים בגדלים אחרים).
יתרה מזאת, אם הצרכנים רוקנו את המצבר שאליו הם מחוברים לגמרי, והא הגיע למצב שהוא רק מפריע בהתנעה, אצל רובנו, יש מתג אחד, והוא מנותק, בשיטה שלך, זה כמעט בלתי אפשרי (לנתק את המצבר הפרוק מהמעגל).

ברגע שרוצים יכולות יותר חכמות (וזה כבר לא אותו התפוח), אז בכלל מתגלה הבדל גדול.
אפילו בסעיף המחיר, מערכת מבוססת VSR של 80-140A, תהיה טובה, זולה אמינה ופשוטה יותר (ונכון, לא תאפשר הפעלת כננת משני מצברים ביחד, דרישה שאתה הראשון שמעלה, וכנראה לא מפריעה לאף אחד אחר).
מערכת שמיועדת ל 20-40A, תמיד תהיה פשוטה זולה ואמינה יותר מאשר מערכת שמיועדת למאות אמפר.

סולי
19-06-21, 12:07
אפשר..... (ונכון, לא תאפשר הפעלת כננת משני מצברים ביחד, דרישה שאתה הראשון שמעלה, וכנראה לא מפריעה לאף אחד אחר).

מוכרח לציין שלא ראיתי התלהמות של מישהו בשרשור הזה...
ומוכרח לציין שהדעות השונות והשיתוף במידע גורם לחשיבה והעשרה נוספת אצל כולם, אני חושב שזה דבר חיובי... אין סיבה להציג משתמש שחושב אחרת באופן שלילי כי הדרישות שלו שונות או כי הפתרונות שלו שונים... או דעתו שונה.
בגדול... הדיונים הללו רק מוכיחים שאף אחד פה לא חאפר...

לא ראיתי שpw הציג זאת כדרישה במערכת שלו אלא כיתירות נוספת, שזו אגב המטרה בכננת מלכתחילה.. אז אני דווקא שמח שנושא הכננת עלה פה בדיון.

למיטב הבנתי אגב השימוש בכננת אמור להתבצע בזמנים קצרים יחסית ולא ברצף.
למרבית המוחץ אין הגנות מחום לדוגמא...
האם כננת עם אספקת חשמל בלתי נדלית לא עלולה להתחמם למוות?

Aka e-Pit@m, אחרי שנים החלפתי למשהו קליט יותר..:cool:

zivo
19-06-21, 12:23
זרם התנעה - של כמה מאות אמפרים למשך 20 שניות במקרה הגרוע, ועוד כמה עשרות אמפרים שהמצבר הראשי הריק מושך - על זה מדובר?
נו... ו....
שים ממסר שבנוי לזרם התנעה רגעי ואתה מסודר.
גם כשאתה צודק ובמקום ממסר קטן צריך ממסר גדול - זה עדיין לא כזה דבר שהופך את הסט-אפ הזה לבלתי קביל.
בסירה - זה בדיוק הסידור. עם מפסק גדול וגיבור בעל ארבעה מצבים.

אסף.

אסף,
השאלה היא לא אם זה עובד, כתבתי במפורש שזה עובד, השאלה עם זה הגיוני ויותר נכון (ועלתה שאלה כמה זה עולה).
ברגע שאמרת זרם התנעה, אתה נמצא בליגה שלרוב האנשים פה אין אפילו את האמצעים לבנות את זה לבד (פשוט אין להם כלים להתעסק עם כבלים ונעלי כבל כאלו).
אתה גם מתעלם מההערה שלי (שאני בטוח שאתה מבין אותה), למתג זרם טעינה של 20-40A , זה פי כמה יותר אמין ופשוט ממיתוג של מאות אמפר.
לגבי "סירות ומפסק גדול וגיבור בעל ארבעה מצבים", מכרו לנו את הפתרון הזה כיותר פשוט (ויש שאמרו גם יותר זול), אתה חושב שזה עומד בהגדרה הזו?

איזה פתרון אתה חושב יותר נכון?

נ.ב.
מצבר רזרבי, שמנותק כל הזמן, ומחברים עם זוג כבלי התנעה (קורידילים) גם עובד....... האם זה עושה את זה לפתרון הגיוני??? :-)

PW
19-06-21, 12:54
זיבו יקירי,
שבת בבוקר, לא צריך להתעצבן, או חלילה להתרגז..

שתה מים (קרים)
תספור עד 10
תקרא (שוב) את מה שנכתב קודם.

* תחליף את המילים 'פתרון יותר נכון' ל'פתרון מתאים יותר למשתמש מסוים'.
* תנסה לשנות את הגישה מ'שלי יותר גדול' ו'אני יותר צודק' ל'לכל אחד יש פתרון הכי מתאים לו' (ולו בלבד).

ישפר לך את איכות החיים

יש מי שנוסע (לכל טיול) עם שני גלגלי ספר (ע"ע) וחשובה לו יכולת הפעלת כננת קיצונית
יש מי שנוסע בלי ספר בכלל ואין לו כננת
יש מי שנוסע לקמפינג בים והוא לא רוצה להניע את האוטו שלוש יממות רצופות

מיי טו רופי

zivo
19-06-21, 13:23
זיבו יקירי,
שבת בבוקר, לא צריך להתעצבן, או חלילה להתרגז..

שתה מים (קרים)
תספור עד 10
תקרא (שוב) את מה שנכתב קודם.

* תחליף את המילים 'פתרון יותר נכון' ל'פתרון מתאים יותר למשתמש מסוים'.
* תנסה לשנות את הגישה מ'שלי יותר גדול' ו'אני יותר צודק' ל'לכל אחד יש פתרון הכי מתאים לו' (ולו בלבד).

ישפר לך את איכות החיים

יש מי שנוסע (לכל טיול) עם שני גלגלי ספר (ע"ע) וחשובה לו יכולת הפעלת כננת קיצונית
יש מי שנוסע בלי ספר בכלל ואין לו כננת
יש מי שנוסע לקמפינג בים והוא לא רוצה להניע את האוטו שלוש יממות רצופות

מיי טו רופי

אהבתי את השיטה.
בהתחלה כותבים עובדות לא נכונות, אח"כ מנסים לערבב את כולם, ובסוף מאשימים אנשים אחרים ומציעים לשתות מים.
אם הייתה כותב "לי זה מתאים", אף אחד לא הייה מתווכח אתך, בהצלחה.

לא משנה מה אני אשתה, הפתרון שלך, חריג, לא מקובל, ולא במקרה, הוא פשוט שגוי.
טוב לך איתו? בהצלחה תמשיך.
אבל שאתה מסביר למה זה יותר נכון למשתמש מסויים (לך), ואתה מנמק את זה בעובדות לא נכונות, יש בעיה.
שאתה כותב טענות לא נכונות (כמו מורכבות הפתרון) ואחרים מציעים יתרון במחיר, זה כבר בין הטעיה לבלבול של הקוראים.

הכתבה של דורון, והשירשור הזה, מיועדים לעזור לאנשים ללמוד ולהבין.
חבל להטעות אנשים רק בגלל שמישהו בנה (מתוך חוסר ידע בעצמו???) מערכת חריגה ושגוייה (ומסרב להבין \ להודות שהוא טעה).

במקום לשלוח אותי להרגע, אתה מוזמן להתייחס לעובדות, ואז נוכל לנהל דיון טכני אמיתי.
כדאי לך, אולי תלמד משהו.

tallevi
19-06-21, 15:15
זיו, הטיעונים שלך נכונים. אין ספק שעל פניו מערכת שמאפשרת עבודה בזרמים נמוכים יותר (משמעותית) מאפשרת שימוש ברכיבים זולים יותר וחיווט במידה קטנה יותר וכו, אבל עדיין...במציאות, המערכת של PW כדוגמה עם שימוש בממסר "נורמלי", שאולי בנתונים שלו הזרם הנומינלי הוא עשירית מהזרמים שעלולים להתפתח בזמן ההתנעה - מעשית עובדת בצורה מוכחת ואמינה לאורך שנים. אי אפשר לבוא ולטעון עכשיו שזה "לא נכון", "לא חכם", לא הגיוני". זה עובד!

עכשיו כבר לא ברור לי מה ההשוואה, מבחינתי זה היה השיטה הזו של PW ביחס לשיטות המתוחכמות יותר שהוצגו בכתבה (לא איך שאתה הצגת), ומשכך יש הבדל במספר רכיבים (VSR, DC Charger, DC2DC Buck/Boost) שברמות איכות גבוהות יכול שיעלו עוד כמה מאות שקלים.

בנוסף ניתן לשדרג את השיטה הפשוטה עם ממסר בודד על ידי פיקוד של הממסר באמצעות הטרנזיסטור ברגולטור של האלטרנטור השולט על נורת הטעינה (כך אני עשיתי), וכך אין חיבור בין המצברים אלא רק לאחר ההתנעה, (עם כל מה שמשתמע מכך).

מיי 1 רופי...

טל.

ד ו ר ו ן
19-06-21, 17:14
עכשיו כבר לא ברור לי מה ההשוואה, מבחינתי זה היה השיטה הזו של PW ביחס לשיטות המתוחכמות יותר שהוצגו בכתבה (לא איך שאתה הצגת), ומשכך יש הבדל במספר רכיבים (VSR, DC Charger, DC2DC Buck/Boost) שברמות איכות גבוהות יכול שיעלו עוד כמה מאות שקלים.
.
דורוןפ הציג בכל האופציות בתצוגה VSR אבל יש אפשרות נוספת פשוטה ומוכחת וזולה יותר וכנראה הרבה יותר נפוצה.
ממסר מתאים שנסגר רק אחרי סוויץ.
זהו.
בלי רכיבי בקרת טעינה, ובלי שום גיזמו בדרך.

דורון.פ.
19-06-21, 17:28
להשתמש בממסר במקום VSR היא לא אופציה פשוטה יותר :) או מחויבת אם מדובר בזרמי הנעה.

זולה יותר אולי, אבל החיווט של ממסר יותר מסובךמ-VSR מהסיבה שהוא צריך חווט של פיקוד כלשהוא, לעומת VSR שלא צריך פיקוד נוסף.

בסופו של דבר VSR הוא ממסר לכל דבר.

יש הרבה פיתרונות לבעיה אחת ואני הצגתי דרכים מסוימות לפתרון.

כל אחד לפי הדרישות שלו מהמערכת יבחר את הפתרון המתאים לו.

מצברי עופרת/פריקה מהירה למשל לא עונים לשתי דרישות שהיו לי.
1. סוללה ניידת שאפשר להעביר מרכב לרכב בקלות או לקחת למחנה ללא הרכב
2. קיבולת מספקת ל-24 שעות ללא טעינה

tallevi
19-06-21, 17:33
דורוןפ הציג בכל האופציות בתצוגה VSR אבל יש אפשרות נוספת פשוטה ומוכחת וזולה יותר וכנראה הרבה יותר נפוצה.
ממסר מתאים שנסגר רק אחרי סוויץ.
זהו.
בלי רכיבי בקרת טעינה, ובלי שום גיזמו בדרך.

אוקיי, רק שהוספתי את התוספת שלי על האפשרות הזולה והפשוטה, שמצד אחד עלותה אפסית (תוספת של עוד ממסר פיקוד קטן, "מגע יבש", בגרוש וחצי), ומצד שני מאפשרת להימנע מזרמי התנעה דרך הממסר ו"גזילת" כוח מהמצבר הראשי בזמן שהוא בכי זקוק לו - זמן ההתנעה.

טל.

ד ו ר ו ן
19-06-21, 17:59
זולה יותר אולי, אבל החיווט של ממסר יותר מסובךמ-VSR מהסיבה שהוא צריך חווט של פיקוד כלשהוא, לעומת VSR שלא צריך פיקוד נוסף.

עלויות.
ממסר מתאים יהיה זול יותר מ-VSR.

פיקוד מסובך?
חוט מינוס אחרי סוויץ, מי ישמע מערכת מסובכת.

zivo
19-06-21, 18:46
זיו, הטיעונים שלך נכונים. אין ספק שעל פניו מערכת שמאפשרת עבודה בזרמים נמוכים יותר (משמעותית) מאפשרת שימוש ברכיבים זולים יותר וחיווט במידה קטנה יותר וכו, אבל עדיין...במציאות, המערכת של PW כדוגמה עם שימוש בממסר "נורמלי", שאולי בנתונים שלו הזרם הנומינלי הוא עשירית מהזרמים שעלולים להתפתח בזמן ההתנעה - מעשית עובדת בצורה מוכחת ואמינה לאורך שנים. אי אפשר לבוא ולטעון עכשיו שזה "לא נכון", "לא חכם", לא הגיוני". זה עובד!

בנוסף ניתן לשדרג את השיטה הפשוטה עם ממסר בודד על ידי פיקוד של הממסר באמצעות הטרנזיסטור ברגולטור של האלטרנטור השולט על נורת הטעינה (כך אני עשיתי), וכך אין חיבור בין המצברים אלא רק לאחר ההתנעה, (עם כל מה שמשתמע מכך).

לגבי השיטות שהוצגו.
כמו שכתבתי, מה שאני ציירתי זו הדרך הפשוטה ביותר בחיבור "הקלאסי" , וכמו שכתבתי, יש פה אנשים שזו בדיוק המערעת שלהם.
היתרון הגדול של המערכות האלו ( בניגוד למערכת של PW) שאפשר לשכלל ולשפר.
מאחר ואלו שיכלולים פשוטים עם הרבה יתרונות, אז דורון התמקד יותר באפשרויות האחרות.

מיי 1 רופי...

טל.
טל,
אדם שגר בחיפה רוצה להגיע לאילת, הוא קונה לעצמו משאית עם נגרר, ונוסע.
יום אחד, באיזה פורום תיירות עולה שאלה איך מגיעים לאילת,.
יש כאלו שמציעים אופנוע, יש כאלו שמציעים רכב פרטי, אבל יש גם אחד שממליץ לקנות משאית עם נגרר.
שואלים אותו מה ההגיון, הוא אומר, עובדה שהגעתי, לי זה מתאים.
אף אחד לא מתווכח שמה ש PW הציע עובד.
כל הדיון הוא מה יותר נכון ? מה יותר מתאים
דורון פ. תאר מספר צורות, כל אחת עם היתרונות והחסרונות שלה, על זה אפשר לדבר.

אין שום הגיון בזה שאדם פרטי נוסע במשאית לאילת.
לא מבין מה הבעיה להודות שעושים טעות. כמה דיבורים רק כי לא נעים להגיד למישהו שהוא טעה.

דורון.פ.
19-06-21, 18:49
עלות כתבתי
וסיבוכיות היא תלות באדם שבונה/מתכנן
עדיין להוסיף חוט אחרי הסוויטש עדיין יותר מסובך מ-VSR
והבדל נוסף שצריך לזכור לא להשאיר סוויטש פתוח אם מצבר הצרכנים ריק.

כל אחד הטוב בעיינו יעשה.

zivo
19-06-21, 19:53
דורון & דורון פ.
אנחנו חוזרים לדיון של מורכבות פתרון לעומת יכולות של המערכת.
לדעתי, מערכת בסיסית כמו שיש לדורון ( בהיילקס), היא מערכת מינמליסטית שניתנת לשיפור בקלות.
ברגע שלא מסתפקים בסוויטש פתוח ורוצים לוודא שיש טעינה , הפתרון של VSR נראה לי פשוט ואמין יותר מכל הקומבינות של חוט מהטעינה או מהרגש לחץ שמן.

אם הדיון יחזור להיות עניני, ואני לא אתעצל, אני אנסה לשים פה שרטוט של המערכת שלי ( שעברה שינוי לאחרונה) ומה היו השיקולים שלי.

asafk
19-06-21, 20:19
מה יותר נכון.. מה יותר מתאים...?
אצלי בקמפר - מערכת של יצרן מקורי - עם רכיב אחד דיסקרטי לניהול מצברים (מפצל טעינה מבוסס דיודות בצורת קמץ) ולדעתי זה הטוב ביותר. יותר טוב מאשר ממסר - כי לעולם מצבר אחד לא יגנוב מהשני.
אבל זה אני. וזה קמפר.
ברכב טיולים הסט-אפ של דורון (ממסר בודד) והסטאפ של P דומים מאוד ושונים מאוד בפשטות שלהם - ולגבי האביזרים/ כבלים/ ציוד הדרוש - גם מזה אני לא מתרשם. למשל - בעבודה הקודמת שלי היו לי תחת היד במחיר סמלי מינוס, ממסרי זרם גבוה אטומים הרמטיים של כלי רכב חשמליים - וגם את כל הציוד לעשות בהם שימוש. אחרים ירכשו סולנואיד התנעה או סולנואיד כננת.
אני רואה בכל אחד מהשיטות יתרונות וחסרונות לרכב טיולים שפרופיל הנשימה שלו הוא טיול ולא מחנאות לשמה.
מכאן הלאה יש רמה גבוהה יותר של פתרונות כמו שהוצג במאמר המצויין.
אני שמח שבדיון אחד בודד הוצג כזה מגוון רחב של פתרונות לאותה בעיה בדיוק - כל אחד עם הניואנסים שלו, החוזקות והחולשות שלו.
זה נותן בסיס טוב להשוואה בין תצורות שונות למי שמתלבט ביניהן.

אסף.

ד ו ר ו ן
19-06-21, 20:26
דורון & דורון פ.
אנחנו חוזרים לדיון של מורכבות פתרון לעומת יכולות של המערכת.
.
אל תכניס אותי לקטטה שלך.

איל מ
19-06-21, 20:40
קטטה זאת הגדרה טובה למה שהולך כאן.

boaz avrahami
19-06-21, 21:15
מממ… ממסר על פיקוד סוויץ׳?!
אחרי שדורון הסביר די בצדק שזה לא יותר פשוט הייתי שואל אם זה משהו נכון טכנית.
נניח שמצבר הצרכנים ריק. הרי שבזמן פתיחת סוויץ׳ יתבצע חיבור של המצבר הריק למערכת והמצבר התנעה יהיה פחות אפקטיבי.

מערכת VSR עולה סביב מאה שח.
יותר זול או יותר יקר ממסר וזה עדיין כסף קטן בשביל להתקמצן.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210619/1b09285e391c7120ab51d36efb06c7f2.png

ד ו ר ו ן
19-06-21, 21:52
נניח שמצבר הצרכנים ריק. הרי שבזמן פתיחת סוויץ׳ יתבצע חיבור של המצבר הריק למערכת והמצבר התנעה יהיה פחות אפקטיבי.

מנסיון מעשי באירוע כזה, של מצבר צרכנים ריק לגמרי כתוצאה של ניסוי שטותי (כמה מחזיק מצבר עם מקרר בלי להניע..), בפתיחת סוויץ, במנוע שלא הניע יומיים, והמתנה לנרות חימום דיזל שיעבדו כמה שניות טובות לפני הנעה בפועל, הניע בנגיעה.

ראשית,
לא המצאתי את הגלגל ולא את הסידור שאצלי ברכב, זה העתק של מה שקיים בהצלחה אצל חברים וכנראה עוד אלפי אנשים בעולם לפי השרשור ב-expedition portal שקישור אליו צרפתי קודם.
אז אם יש טענות לכו לשם לצעוק, לא עליי.

ברור לי שאפשר לעשות יותר מאובטח ויותר אוטומטי ויותר ויותר.. והכל מקובל והכי נכון לבחירה של מי שבחר.
אנשים מבוגרים כאן, לפחות לפי הגיל.
אבל זה פשוט וזה פשוט עובד.

boaz avrahami
19-06-21, 22:30
אתה יודע מה ההבדל בין ריליי אחרי סוויץ לאיסוליטור?

הרילי הפשוט נפתח עם פתיחת הסוויץ׳
האיסוליטור ( VSR) נסגר ברגע שיש טעינה.

הרילי הטיפש דורש חוט ממקור אחרי סוויץ בעוד שאחיו החכם יותר שעולה כמעט כמוהו נסגר ונפתח ע״פ המתח טעינה.

פעם כשאיזוליטור היה יקר היה הגיון לחפש קיצורי דרך. היום נראה לי סתם תקיעה בזמן.
אבל היי, מדינה דמוקרטית. מותר לך!
רק בחייאת, אל תשכנע אותנו שסתם ריליי הוא יותר נכון.

ד ו ר ו ן
19-06-21, 23:14
אתה יודע מה ההבדל בין ריליי אחרי סוויץ לאיסוליטור?

הרילי הפשוט נפתח עם פתיחת הסוויץ׳
האיסוליטור ( VSR) נסגר ברגע שיש טעינה.

הרילי הטיפש דורש חוט ממקור אחרי סוויץ בעוד שאחיו החכם יותר שעולה כמעט כמוהו נסגר ונפתח ע״פ המתח טעינה.

פעם כשאיזוליטור היה יקר היה הגיון לחפש קיצורי דרך. היום נראה לי סתם תקיעה בזמן.
אבל היי, מדינה דמוקרטית. מותר לך!
רק בחייאת, אל תשכנע אותנו שסתם ריליי הוא יותר נכון.

כן.
״מפריד מצברים״ זה בסוף ריליי גיבור בהתאם למפרט שלו.
מציע שתקרא שוב מה כתבתי.
לא ניסיתי לשכנע כלום לאף אחד.

שאלת שאלה לגבי סיטואציה מסויימת, וקיבלת תשובה על סמך נסיון מעשי.

תעשה עם זה מה שתרצה, רק בחייאת, אל תהפוך את זה לעוד התנגחות, כי אין סיבה.

shachar
19-06-21, 23:31
באיזה חיבור עדיפה צידנית?

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
19-06-21, 23:59
וואללה, אם זאת הקטטה הכי אגרסיבית שאנחנו מסוגלים לייצר... .
.
.
אנחנו במקום ממש ממש טוב.

boaz avrahami
20-06-21, 08:47
באיזה חיבור עדיפה צידנית?

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

בחיבור לאלטע זעכן

erezgur
30-08-21, 20:02
בתגובה לאחת השאלות בשרשור אחר (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/121743), חיפשתי מספר דיונים העוסקים בנושא מצבר צרכנים ונושאים קשורים, ייתכן וזה יעזור למי שיקרא את הכתבה הזו אז מוסיף גם כאן (כותרות הדיון ברשימה למטה הינם קישורים...)

תוצאות שאולי תעזורנה לך (לאו דווקא בהקשר המטען הספציפי שרכשת, אבל במטרה של בניית מערכת חשמל עם מצבר משני / צרכנים) ואולי תעזורנה לאחרים שיגיעו לשרשור הזה ויחפשו מידע (יש עוד מלא חומר בפורום, אלו התוצאות הראשונות שמצאתי):

מצבר ליתיום יון (LIFEPO4) כמצבר התנעה יחיד בהיילקס (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/116092) - השרשור המצויין של חנן שאמנם מתרכז בבניה ספציפית של מצבר התנעה ליתיום אבל יש בו הרבה מידע רלוונטי, במיוחד לנוכח ההערה של בועז למעלה.

סוללת ליתיום - פצצה מתקתקת (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/110736) השרשור המיתולוגי שמלווה אותנו כבר זמן לא קצר עם המון מידע שנחבא בין דפיו.

איסולטור בקר לטעינת 2 מצברים (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/115232)

מצבר נוסף לטובת צרכני מאהל (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/115885)

מצבר צרכנים- פוצל משרשור מצבר התנעה מליתיום להיילקס (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/117576)

גולשים בודקים: מצבר צרכנים EASTAR LiFePo4 (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/115850) - מאמר חשוב לכל מי שנתקל במונח "מצבר ליתיום" ומבין שיש סוגים שונים עם הבדלים מהותיים מבחינת השימוש שלנו. הערה טכנית - כמו כל המאמרים / כתבות הפורום - קישור זה לא נפתח מהנייד (טאפאטו(ל)ק) וצריך לעבור לצפיה בדפדפן ואז הלינק יעבוד.

מחשבות על פאנל סולארי או שדרוג מערכת החשמל לצרכני (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/121275)

חיבור צרכנים למצבר משני - עזרה בהבנת המעגל החשמלי (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/119231) - אולי יעזור למישהו ...

מידע על מערכת סולרית לגיפ (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/121418) לא יודע אם יש כן מידע נוסף, אבל שיהיה

מצבר מישני לצרכנים (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/100837) - שרשור ישן יחסית

עצות לבניית מצבר מבוסס תאי ליתיום (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/116945)

eliron56
18-10-21, 11:14
היי,
כתבה מעניינת מאוד.

האם הממסר VSR יודע לעבוד עם מצבר פריקה עמוקה?
(המצבר הראשי רגיל והשני פריקה עמוקה)

דורון.פ.
18-10-21, 11:18
היי,
כתבה מעניינת מאוד.

האם הממסר VSR יודע לעבוד עם מצבר פריקה עמוקה?
(המצבר הראשי רגיל והשני פריקה עמוקה)
תודה :)

VSR לא יודע איזה מצבר מחובר בצידו השני.
המטרה שלו:
1. להעביר מתח רק שהאלטרנטור עובד/מתח מעל סף מסוים.
2. לגרום למעבר מתח רק בכיוון אחד מהמצבר הראשי למשני.

eliron56
18-10-21, 15:34
תודה רבה

מוטי ג.
18-10-21, 16:38
יש אפשרות להגדיר מתח סף?
למה אני שואל.... כי אחרי נסיעה בשבת רציתי לנתק מצבר משני לבדוק משהו בשקעי usb.
ניתקתי פלוס מהמצבר המשני ורכיבי הusb המשיכו להראות מתח של 13 וולט (הראשי חדש)
ב12.4 וולט הממסר בין המצברים ניתק את הצרכנים המחוברים למערכת המשנית.
האם סף מתח של 12.4 וולט הוא ערך סביר לדעתכם?

דורון.פ.
18-10-21, 16:56
לוקח קצת זמן למצבר לרדת אחרי הפסקת הטעינה
12.4 קצת נמוך לדעתי , אצלי 12.8V
יש למצוא גם VSR מתכווננים -כמו זה:
https://www.aliexpress.com/item/33019318287.html

הרבה מה-VSR שיש עכשיו באיביי הם 13.8/12.8 שלדעתי מתח הכניסה יכול להיות גבוה מידי לחלק מהרכבים
שלי 13.3/12.8 ועובד מצויין כבר שנתיים וחצי.

מוטי ג.
18-10-21, 16:58
אני לא יודע אם הוא מתכוונן, הגיע מותקן באוטו,
בכל מקרה, הוא עדיין שומר על הראשי עם מתח 12.4 וולט.

דורון.פ.
18-10-21, 16:59
ב-12.4 עדיין ישמור היטה על המצבר הראשי - לא חושב שיש שם בעייה

מוטי ג.
18-10-21, 17:00
לא חשבתי שיש בעיה סתם היה מרגיש לי נמוך.תודה!

ishc
18-10-21, 17:09
אם כבר העירו את השרשור אז....

בעקבות השרשור הזה והחשק תמיד לעשות משהו הוזמנו רכיבים למערכת חשמל משנית.
הוזמן מארז סוללות ליפו, VSR ו-DC2DC.
בשיחה עם דורון עלתה השאלה האם לא כדאי לעשות מאסטר KILL SWITCH לכל המערכת כדי לא לטחון את מחזורי הטעינה של סוללה כי סהכ זה אוטו שנוסע יום יום ולטיולים פעם בחודש במקרה הטוב.
מצד אחד נראה הגיוני לנתק שזה לא בשימוש ואני פשוט יכול להוריד את החצי אוטומט ליד המצבר ולנתק את כל הקו ומצד שני כבר יש באוטו זוג מקררים, מים לשטיפת ידיים, תאורה בארגז והכל יושב על הקו המשני. ונגיד יצאתי לסתם נסיעה או טיול ספונטני והדלקתי עכשיו את המקרר או עצרתי לתקן פנצ'ר ואני רוצה לשטוף ידיים. אם הקו מנותק אז אני צריך להדליק אותו ואם הסוללה ריקה אז שום דבר לא יעבוד או לחילופין סתם רציתי לסדר משהו בארגז ואין לי תאורה כי הקו מנותק.
1. האם ניתוק הקו כדי לחסוך מחזרי טעיה זה קריטי ובאמת בכמה אני צפוי לקצר את חיי הסוללה ללא הניתוק?
2. האם קיים רכיב שיתן לי להנות מכל העולמות? לנסוע ביום יום שכל המערכת מחוברת למצבר הראשי והמשני מנותק ולפני יציאה מטיול בהינץ מתג לעבור למערכת המשנית?

דורון.פ.
18-10-21, 17:35
הkill switch שאני דיברתי עליו הוא לנתק את הטעינה שלא צריך.
גם אצלי הצרכנים נמצאים שם בשביל אור מידי פעם ומיים זורמים המצבר מחזיק מעמד בלי בעייה.
ואם כבר הדלקתי את המקרר אצלי מותקן מפסק בתא הנהג ולחיצה מחזירה את המערכת לטעינה בנסיעה ללא פתיחה של מכסה מנוע.
בדרך כלל זוכר ללחוץ עליו אם הדלקתי את המקרר :)
לא יודע כמה זה באמת חוסך אבל לא רוצה שרכיבים יעבדו ללא צורך.

ishc
18-10-21, 17:37
אין לי בעיה לפתוח מכסה מנוע שני לפני שאני מדליק מקרר ולחבר את החצי אוט'.
אני מבין ממך שמתג קסמים כמו שהייתי רוצה אין?
אצלי הקו לא עובר בתא נוסעים אבל תמיד בהמשך אפשר להוסיף ממסר כבד + פיוז במקום החצי אוט ולמתג אוטו בתא נוסעים.

דורון.פ.
18-10-21, 17:45
למה לא ? לדעתי 2 way relay
או מתג בחירת מצבים
יעשו את העבודה

השאלה אם מחפשים משהו מכני פשוט או יותר מתוחכם עם מפסק בתא נוסעים.

יתכן ועניתי מהר מידי
לדעתי נצטרך חיווט נוסף ושני ממסרים

דורון.פ.
18-10-21, 18:16
הנה שרטוטון קצר
יכול להיות שיש פתרון יותר אלגנטי :)
אבל זה יתן:
מצב N.C -צרכנים מחוברים למצבר ראשי באופן נורמלי ומצבר צרכנים מנותק מטעינה
מצב N.O - מצבר ראשי מחובר לטעינה למצבר צרכנים וצרכנים מחוברים למצבר צרכנים

כמובן צריך ממסרים מתאימים

135781

ishc
18-10-21, 18:29
מכני פשוט זה האידיאל.
עד שהכל יגיע יש זמן לחשוב אבל כנראה שאתחיל בלי ואם יהיה צורך אוסיף.

תודה
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
18-10-21, 19:04
האם סף מתח של 12.4 וולט הוא ערך סביר לדעתכם?

נמוך והרסני.
מצבר מלא זה 12.75v ואתה רוצה לשמור אותו בערך הזה. המתח צריך להיות מכוון גבוה יותר, כך שמצבר הצרכנים יטען רק כשהאלטרנטור עובד, למשל, מ12.8 וולט ומעלה.

מוטי ג.
18-10-21, 19:22
אנסה לבדוק שוב עם רב מודד (המדידה הקודמת הייתה ע"ב הצג במטען usb ) ואנסה לחפש מק"ט או אמצעי לכוון אותו
תודה.

דורון.פ.
18-10-21, 20:01
ב-12.4 עדיין ישמור היטה על המצבר הראשי - לא חושב שיש שם בעייהמתקן את עצמי לאחר התגובה של חנן
מצבר עופרת טעון צריך להיות בסביבות 12.7
לכן רוב הvsr מתנתקים ב12.8

מוטי ג.
18-10-21, 20:47
סליחה על שאלת כיתה א,אבל אני חייב.
איפה עובר הגבול /מה היתרון במערכת 2 מצברים עם vsr לעומת מצבר בודד סטייל אופטימה בלי הפרדות 2 מערכות חשמל באוטו, בלי vsr.
לצורך הדיון השימוש הוא קצת תאורת מחנה +מקרר (אין לי אבל בואו ניקח את זה בחשבון) וכפי שאסף אמר, רכב מטייל לא קמפינג רב יומי.
ויש כננת על האוטו.
כלכלית, נשמע לי שמצבר אופטימה זול יותר.
האם הוא יידע להתמודד עם הנעת בוקר אחרי התעללות לילית, התאוריה אומרת שכן, אז מה אני מפספס פה?
רקע לשאלה, יש לי 2 עופרת, האוטו עומד 99 אחוז מהזמן, החלפתי כבר עופרת אחד כי הוא היה בן 4, על פניו, צריך להחליף גם את השני הוא בן שנתיים ומראה סימני גסיסה.
אם ה vsr שלי תקול, אני לא מצליח למצוא לבלגן הזה הצדקה ומבין כרגע שלרכוש אופטימה יהיה לי זול יותר.
הבמה שלכם,תודה.

חנן-ג'יפולוג
18-10-21, 21:15
האופטימה, אמנם גיבור, אבל בסוף הוא מסוג חומצה עופרת, וככזה, ניזוק כשהוא לא טעון ל100 אחוז, הצהוב פחות, האדום יותר, אבל שניהם ניזוקים מפריקה.

האידאל לדעתי זה מצבר ליתיום, lifepo4 או lco, למצבר צרכנים. מצבר שהלכה למעשה כמעט אדיש לפריקות כאלה ויחזיק לכל חיי הרכב, ומצבר התנעה מהסוג האהוב עליך, שישאר תמיד טעון ל100 אחוז או קרוב לזה.

זה ברמת הטכנית העקרונית. במעשי נכנסים נושאי עלויות, אורך חיים מעשי ועוד, ואז זה מסתבך ובהכרח יתחלק לדעות שונות.

מוטי ג.
18-10-21, 21:17
אוקי, הבנתי שלא הבנתי משהו לגבי אופטימה.
ומה לגבי מצבר "start-stop" כפתרון בודד? ברח לי השם 3 אותיות שלו

חנן-ג'יפולוג
18-10-21, 21:20
AGM עמיד יותר לפריקות, ועדיין נפגע מזה ובעל אורך חיים מוגבל של כ3-5 שנים.

assafy
18-10-21, 21:48
האופטימה, אמנם גיבור, אבל בסוף הוא מסוג חומצה עופרת, וככזה, ניזוק כשהוא לא טעון ל100 אחוז, הצהוב פחות, האדום יותר, אבל שניהם ניזוקים מפריקה.

האידאל לדעתי זה מצבר ליתיום, lifepo4 או lco, למצבר צרכנים. מצבר שהלכה למעשה כמעט אדיש לפריקות כאלה ויחזיק לכל חיי הרכב, ומצבר התנעה מהסוג האהוב עליך, שישאר תמיד טעון ל100 אחוז או קרוב לזה.

זה ברמת הטכנית העקרונית. במעשי נכנסים נושאי עלויות, אורך חיים מעשי ועוד, ואז זה מסתבך ובהכרח יתחלק לדעות שונות.באמת? בכל מקור שאני קורא האופטימה מתואר כמצבר ג'ל שמתאים לפריקה עמוקה וגם להתנעה.
לדוגמה: "מצבר אופטימה ג'ל ספירל Optima RedTop Spiral Battery EN-CCA 815A 12V 55AH" https://www.sollan.co.il/Sale.asp?pid=17021

אינני כותב מידיעה אישית אך זו התובנה שלי ממה שאני קורא.
אם זה לא כך, אז מהם היתרונות של אופטימה ולמה הוא עולה כפול?

zivo
18-10-21, 22:58
באמת? בכל מקור שאני קורא האופטימה מתואר כמצבר ג'ל שמתאים לפריקה עמוקה וגם להתנעה.
לדוגמה: "מצבר אופטימה ג'ל ספירל Optima RedTop Spiral Battery EN-CCA 815A 12V 55AH" https://www.sollan.co.il/Sale.asp?pid=17021

ש י ו ו ק.

מוטי ג.
18-10-21, 22:58
פתחתי שרשור ספציפי לגבי כיול ה VSR כאן:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/122282-%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%94-%D7%9C%D7%92%D7%91%D7%99-%D7%9B%D7%99%D7%95%D7%9C-%D7%9E%D7%AA%D7%97-%D7%A1%D7%A3-VSR?p=964677#post964677

חנן-ג'יפולוג
18-10-21, 23:16
באמת? בכל מקור שאני קורא האופטימה מתואר כמצבר ג'ל שמתאים לפריקה עמוקה וגם להתנעה.

היכן הסתירה?

לגבי העמידות שלו, היא אכן גבוהה יותר לפי הדיווחים, והיא נובעת למיטב הבנתי בין השאר ממבנה מכני יציב יותר ביחס ללוחות שטוחים במצברים סטנדרטיים. הכימיה לא שונה מהותית, למיטב ידיעתי, ממצברי חומצה עופרת אחרים.

ishc
20-10-21, 08:18
הנה שרטוטון קצר
יכול להיות שיש פתרון יותר אלגנטי :)
אבל זה יתן:
מצב N.C -צרכנים מחוברים למצבר ראשי באופן נורמלי ומצבר צרכנים מנותק מטעינה
מצב N.O - מצבר ראשי מחובר לטעינה למצבר צרכנים וצרכנים מחוברים למצבר צרכנים

כמובן צריך ממסרים מתאימים

135781אני מתחיל לחבב את האופציה ותוהה איזה ממסרים צריך.
כרגע הצרכנים הם זוג מקררים, משאבת מים ותאורת ארגז.
יצטרפו בודאות, תאורת לד למחנה, לד בר (שתכלס יעבוד רק עם מנוע מונע) ומתי שהוא קומפרסור נורמלי שיחליף את הדרעק שיש לי היום ואולי תאורת לד נוספת במקום שאני מתכנן.
אני מעריך שאני צריך ממסרים של 60 אמפר שעה. החיפוש אני מוצא שנמסר של 60 אמפר זה ממסר סטנדרטי אבל אני בטוח שהחוטים הרגילים שמגיעים עם הבסיס לא יחזיקו את העומס. יש ממסרי HD כאלו?
בנוסף הסוויץ בחירה בין המצבים, הייתי שמח לטוגל מכני פשוט ועמיד ושוב, אני לא מכיר כאלו למתח הנדרש.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

דורון.פ.
20-10-21, 10:09
גם אני חושב שהממסרים הרגילים לא יתאימו בגלל עובי החוטים
את הממסר שאני אוהב להשתמש בו מצאתי רק עם יציאה אחת
מצאתי את אלו שנראים מתאימים:
https://tinyurl.com/kadkc7y3

יכול להיות שיש יותר פשוטים/זולים/מתאימים - אשמל לשמוע המלצות

מה שחסר בשרטוט המקורי שלי זה VSR או עוד ממסר למנוע ממצבר הצרכנים לטעון את המצבר הראשי :)
היתרון היחיד של VSR מול ממסר שזה פחות חיווט.

המפסק שצריך הוא פשוט כי זרם ההפעלה של הממסר הוא נמוך, בשביל האובר קיל שאנחנו אוהבים כל מפסק 5A לדעתי יהיה טוב
הנה שרטוט מעודכן:
135796

ishc
20-10-21, 11:20
מה האופציה שאני מצרף פה?
למתג יש 4 מצבים:
מצבר 1
מצבר צרכנים
שני המצברים
OFF
135797

דורון.פ.
20-10-21, 13:12
הנה שרטוט המצבים:
135799

מצב 1 - כאשר הרכב מכובה - הצרכנים מנותקים כי הVSR ניתק את המצבק הראשי - בזמן שמונע צרכנים מחוברים
מצב 2 - מצבר צרכנים מחובר נטען שהרכב מונע והצרכנים מחוברים למצבר צרכנים
מצב 3 - בזמן שהרכב מונע הצרכנים מוזנים מאלטרנטור/מצבר צרכנים כאשר לא מונע לא יהיו מחוברים לאף מצבר
VSR ניתק מצבר ראשי.
רוב הסיכוי ש DC2DC ימנע זרימה בכיוון ההפוך לכן בעצם ינתק לך את מצבר הצרכנים
מצב 4 - הכל מנותק

מצב 3 יהיה זהה למצב 2 אם לא היה DC2DC

דורון.פ.
20-10-21, 13:31
הנה שרטוט המצבים:
135799

מצב 1 - כאשר הרכב מכובה - הצרכנים מנותקים כי הVSR ניתק את המצבק הראשי - בזמן שמונע צרכנים מחוברים
מצב 3 - בזמן שהרכב מונע הצרכנים מוזנים מאלטרנטור/מצבר צרכנים כאשר לא מונע לא יהיו מחוברים לאף מצבר
VSR ניתק מצבר ראשי.
רוב הסיכוי ש DC2DC ימנע זרימה בכיוון ההפוך לכן בעצם ינתק לך את מצבר הצרכנים
מצב 4 - הכל מנותק

מצב 3 יהיה זהה למצב 2 אם לא היה DC2DC

טוב טעיתי בפוסט הקודם - בטעות התעלמתי מקו שיוצא ממצבר הצרכנים
המצב הנכון:

מצב 3 - בזמן שהרכב מונע הצרכנים מוזנים מאלטרנטור/מצבר צרכנים
דומה למצב 2 כאשר הרכב מדומם עם סיכוי לזליגת מתח על הDC2DC שיקבל מתח ממצבר הצרכנים
מצב 4 - הכל מנותק

בכל מקרה מצבר ראשי מנותק כאשר הרכב מדומם

לביא
25-11-21, 09:46
לא יודע אם יתרום במשהו למישהו...
אני הדיוט מוחלט בנושא חשמל.
מה שהנחה אותי, היתה בפשטות של המערכת ו 0 התעסקות.
בעזרתם של בועז וזיבו התקנתי מצבר lifepo4 כמצבר צרכנים (תכל׳ס מקרר 35 ליטר ומשאבת מים).
קניתי 2 מצברים של robomow כל אחד 7 אמפר 24v, הם חוברו במקביל והוכנסו לארגז תחמושת מהסוג הצר.
חשוב לציין שמתח עבודה של הטויוטה של הוא 24 וולט.
בכבל שסלול מהמצברים לחלק האחורי של הרכב, התקנתי ממסר. זרם עובר בו רק כשהאוטו מונע.
לפני המקרר התקנתי dc2dc שקובע את המתח על 28 וולט (בפועל, במדידה 28.3) 8 אמפר.
בנסיעה המצבר נטען והמקרר מקבל חשמל מהרכב. בכיבוי, המצבר lifepo4 לוקח את העבודה.
אתמול נוסה לראשונה. הגענו לנקודת הלינה סביב 1600, יצאנו סביב 0830 בבוקר. המקרר היה על 4 מעלות, טמפרטורה חיצונית, מעריך שסביב 17.
תודה למסייעים.
לביא

zivo
25-11-21, 11:20
תתחדש.

Udim
30-09-24, 10:22
התקנתי ברכב מערכת משנית עם LIFE4PO בדומה למתאור כאן בכתבה (הזדמנות להגיד תודה על הכתבה המושקעת שעזרה הרבה בתהליך ולחנן על היעוץ הרציף).
מצבר ראשי>פיוז>DC2DC>VSR>מצבר צרכנים(עם BMS)
ראיתי שכשהמצבר צרכנים בערכים הגובהים שלו מבחינת מתח (14V ומעלה לאחר כשעתיים נסיעה), הBMS משתגע עם המתח טעינה עולה יורד וכו
האם הדבר תקין?
האם יש לזה השפעה על האלטרנטור של הרכב? במילים אחרות, מי מטעין את המצבר צרכנים? המצבר הראשי? או האלטנרטור?
במידה והמצבר הראשי, האם יש השפעה מבחינת התזזות של מתח הטעינה?

BMS של DALY עם אפליקציה

אשמח יותר מפורט על המערכת הזו

אנשי החשמל למינהם, ניסיתי להיות מדויק ונכון בשימוש במושגים, במידה וטעיתי נא ציינו הכין ואתקן

תודה,
אודי

Udim
01-10-24, 16:33
התקנתי ברכב מערכת משנית עם LIFE4PO בדומה למתאור כאן בכתבה (הזדמנות להגיד תודה על הכתבה המושקעת שעזרה הרבה בתהליך ולחנן על היעוץ הרציף).
מצבר ראשי>פיוז>DC2DC>VSR>מצבר צרכנים(עם BMS)
ראיתי שכשהמצבר צרכנים בערכים הגובהים שלו מבחינת מתח (14V ומעלה לאחר כשעתיים נסיעה), הBMS משתגע עם המתח טעינה עולה יורד וכו
האם הדבר תקין?
האם יש לזה השפעה על האלטרנטור של הרכב? במילים אחרות, מי מטעין את המצבר צרכנים? המצבר הראשי? או האלטנרטור?
במידה והמצבר הראשי, האם יש השפעה מבחינת התזזות של מתח הטעינה?

BMS של DALY עם אפליקציה

אשמח יותר מפורט על המערכת הזו

אנשי החשמל למינהם, ניסיתי להיות מדויק ונכון בשימוש במושגים, במידה וטעיתי נא ציינו הכין ואתקן

תודה,
אודימישהו?

Sent from my SM-S711B using Tapatalk

דורון.פ.
01-10-24, 16:42
מתח הטעינה או זרם הטעינה ?
המתח לא אמור להשתולל .
זרם הטעינה יורד ככל שהסוללה יותר טעינה.

Sent from my SM-S901E using Tapatalk

Udim
01-10-24, 16:52
מתח הטעינה או זרם הטעינה ?
המתח לא אמור להשתולל .
זרם הטעינה יורד ככל שהסוללה יותר טעינה.

Sent from my SM-S901E using Tapatalkזרם הטעינה

דורון.פ.
01-10-24, 16:58
הזרם לא אמור להשתולל רק לרדת ככל שהמצבר נטען בBMS
מי שיכול לעשות בעיות לפעמים הוא הממיר dc2dc

Sent from my SM-S901E using Tapatalk

zivo
01-10-24, 18:20
תסביר מה זה הזרם משתולל?
מה הערכים?

Udim
04-10-24, 16:12
אמדוד בצורה יותר מסודרת בפעם הבאה....ואעביר נתונים
אפדר להקליט בbms של daly, מישהו יודע?

Udim
23-10-24, 11:01
אמדוד בצורה יותר מסודרת בפעם הבאה....ואעביר נתונים
אפדר להקליט בbms של daly, מישהו יודע?

Sent from my SM-S711B using Tapatalkמעקב יותר מדוקדק בטיול האחרון הראה שאין בעיה
זרם הטעינה יורד ככל שהמארז נטען, תואם את גרפי הטעינה שעליהם הסתכלתי

-->