PDA

צפייה בגרסה מלאה : מעניין ... ו ... חומר למחשבה, מעקב מתמיד אחרי רכבים ? .. ( כתבה )

גיא
30-05-21, 22:24
https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/Hk00wr3equ

אם זה אמיתי .. זה בהחלט מעניין ..

zivo
30-05-21, 22:36
כמו שכתוב שם, זה לא חדש.
מה שחדש (לי) שזה לא מוסדר מבחינה חוקית.

דרך, אם אתה חושב שהמשטרה לא יכולה ללכת לשופט, לקבל צו, ולקבל מהמפעיל הסוללארי שלך, איפה אתה הייתה ( לא הרכב, אתה!) אז אתה ישן בעמידה.
ודרך אגב, גם גוגל יודעת עלייך לא הרבה פחות מדוייק

גיא
30-05-21, 22:39
כן ...

אני מניח שאם הייתי מעוניין להעלים את עצמי, הייתי משאיר את הטלפון בבית.

ולא .. אני לא ידעתי את זה.

דרור ברלי
30-05-21, 22:43
בולשביזם מודרני מחופש ל"דמוקרטיה", מצויד בטכנולוגיה מתקדמת. זו התוצאה.
תתרגלו, זה רק מתחיל.... ומתישהו כשתתעוררו, יהיה מאוחר מדי. הרבה יותר מדי.

orenc
30-05-21, 22:53
אם זה נכון זה די מכעיס.
משאב כזה (במימון מלא של האזרחים) ולא נעזרים בו לאיתור רכבים גנובים.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

דרור ברלי
30-05-21, 23:09
למה שהם בכלל יחפשו רכבים גנובים?..................
הרי למדינה יש אינטרס מובהק שיגנבו כאן עוד ועוד מכוניות.

"די מכעיס".....

hadtomer
31-05-21, 14:39
נראה לי פייק.

נמרוד
31-05-21, 15:04
אבי ביטר משווק קונספירציות בכלכליסט תחת הפסודונים "תומר הדר".

zivo
31-05-21, 16:12
אם זה נכון זה די מכעיס.
משאב כזה (במימון מלא של האזרחים) ולא נעזרים בו לאיתור רכבים גנובים.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
כי זה משאב יקר.
כי מה יעזור לך לדעת שהרכב שלך נסע אתמול בלילה לכיוון השטחים (אתה צריך אותם בשביל זה?)?
כי אני מנחש שרוצים לשמור על זה בפרופיל נמוך ( עכשיו שזה יצא, פושעים יבינו את החשיבות של להחליף רכבים).

דרור,
שהמשטרה לא מונעת פשעים אנחנו אומרים שהם אימפוטנטים ופרימיטיבים, שהם עושים משהו אתה מתלונן.

דרך אגב, ובהמשך לאמירה של דרור על גניבה, ועידוד קניה.
לכל טלפון סלולרי יש כמה מספרים מזהים -
יש את המספר שאליו אנחנו מתקשרים.
יש את המספר של ה SIM ( אותו מספר ארוך שמודפס על הסים, שאותו מכניסים בהפעלה ראשונה), אבל יש מספר נוסף, המספר של "הברזל", של המכשיר.
את המספר הזה אי אפשר להחליף ( גם לא שמחליפים סים או מספר).
כלומר, ברגע שנגנב טלפון, אפשר לדווח על המספר הזה, וכל חברות הסלולר יכולות לחסום אותו!
יתרה מזאת, אני קונה טלפון מאפל אנדרואיד, גנבו לי אותו, למה הם (אפל , גוגל) נותנים שרות למכשיר גנוב????

התשובה פשוטה וכואבת, ורק מדהים שאף אחד לא הגיש נגדם תביעה יצוגית.

דרור ברלי
31-05-21, 17:00
דרור,
שהמשטרה לא מונעת פשעים אנחנו אומרים שהם אימפוטנטים ופרימיטיבים, שהם עושים משהו אתה מתלונן.
.

אני מתלונן פעמיים.
בפעם הראשונה כי הם לא מונעים פשיעה. ולא כי הם אימפוטנטים, פרימיטיבים, יודעים לקרוא אבל לא לכתוב או להיפך - אלא כי המדיניות שמנחה אותם מלמעלה היא לעודד את הפשיעה - זה בא מאינטרסים שונים ומשונים שלא ניכנס אליהם כאן כי יתהפכו עלינו ש"אנחנו גולשים לפוליטיקה".
בפעם השניה, כשהם כן עושים משהו - זה לעולם לא יהיה כנגד פשיעה אלא אך ורק כנגד אזרחים נורמטיביים. ושוב, יש דוגמאות אקטואליות חיות ובועטות, אבל גם זו "גלישה לפוליטיקה".....

במקרה הזה - כמו עם איכוני השב"כ שרק חיכו לעילה רשמית כמו מגיפת הקורונה ש"תכשיר" אותם - בתכל'ס אלה צעדים שמטרתם הידוק אחיזת החנק ואיסוף מידע על האזרחים. שלא יבלבלו לנו ת'מוח עם "איסוף מידע על העבריינים" כי מזה יש למשטרה מידע ומודיעין מכאן ועד המאדים (מה היא עושה עם זה, זה סיפור אחר). מערכת "עין הנץ" באה לאסוף מידע עליך ועלי. המידע הזה ישמש כנגדך, כנגדי, כנגד כל אחד כאן בעצם - מתישהו, אם וכאשר יתעורר צורך בכך. החל מאם נסעת ברכב שלך ללא טסט בתוקף, ועד לבדיקה האם נסעת בתאריך מסוים ובשעה מסוימת למקום מסוים - ואתה תצטרך לספק הסבר וסימוכין לדבריך מה הסיבה המדוייקת שנסעת לשם. לא יהיה לך אליבי מניח את הדעת? יש מצב שתואשם בביצוע עבירה או פשע מסוים שהתרחש באותו מקום...

שים לב טוב טוב למשפט קטן שהוזכר שם, די בסוף הכתבה: "....משמשות לא רק לתיעוד של רכבים של גורמים עברייניים - אלא גם של כאלה שעלולים לבצע פשע בעתיד"....... אתה מבין את זה? זוכר את סרט-המד"ב "דוח מיוחד"?.... אז הנה זה קורה. אתה עומד לבצע פשע מתישהו בעתיד. בעוד שנה, אולי בעוד שעה. יעצרו אותך רטרואקטיבית ותואשם בביצוע עבירה שעוד לא ביצעת וייתכן שאפילו לא רק שלא תכננת לבצע, אלא בכלל לא ידעת שאתה עומד לבצע...
ובכל זאת, על סמך צילומים כאלה מישהו יקבע שאתה עומד לבצע פשע ואתה תיעצר ואולי תיכלא.

עתיד שמח ומבדח מחכה לכולנו בחסות הטכנולוגיה הנוראה הזו שמהרגע שמשמשת בידיו של שלטון מרושע, היא קמה על יוצריה.

וכמובן, היחידים שאין להם מה להתרגש מזה ויכולים להמשיך לישון בשקט, אלה אותם "גורמים עברייניים", שכבר מזמן לא נוסעים במכוניות פאר אלא בכלי רכב שכורים שרשומים על שמם של אנשי קש ו"קופים" שאין להם שום קשר לפשיעה עצמה.
מי שצריך לדאוג אלה רק אנחנו, הנורמטיביים ושומרי החוק.

איל מ
31-05-21, 17:16
תפיסת האח הגדול שאתה מציג (לפחות כפי שאתה מציג אותה) מראה שאין לך מושג קלוש איך עובדים ארגוני אכיפה ובטחון.

yovavz
31-05-21, 18:07
שים לב טוב טוב למשפט קטן שהוזכר שם, די בסוף הכתבה: "....משמשות לא רק לתיעוד של רכבים של גורמים עברייניים - אלא גם של כאלה שעלולים לבצע פשע בעתיד"....... אתה מבין את זה? זוכר את סרט-המד"ב "דוח מיוחד"?.... אז הנה זה קורה. אתה עומד לבצע פשע מתישהו בעתיד. בעוד שנה, אולי בעוד שעה. יעצרו אותך רטרואקטיבית ותואשם בביצוע עבירה שעוד לא ביצעת וייתכן שאפילו לא רק שלא תכננת לבצע, אלא בכלל לא ידעת שאתה עומד לבצע...
ובכל זאת, על סמך צילומים כאלה מישהו יקבע שאתה עומד לבצע פשע ואתה תיעצר ואולי תיכלא.
הלכת רחוק.
מאוד רחוק.
הלוואי ומשטרת ישראל היתה מסוגלת ללכת עשירית מהדרך לשם.
כוונת המשורר היא לעשות שימוש במידע לצורך תיחקור בדיעבד.

דרור ברלי
31-05-21, 19:05
תפיסת האח הגדול שאתה מציג (לפחות כפי שאתה מציג אותה) מראה שאין לך מושג קלוש איך עובדים ארגוני אכיפה ובטחון.

מעולם לא טענתי למומחיות כלשהי בעניין ארגוני בטחון.
אבל לקרוא למשטרת העיוועים הזו "ארגון בטחון" זו הבדיחה הכי עצובה שממעתי בשנים האחרונות..... תשאל את תושבי לוד ועכו לדעתם. או שכמומחה דגול לבטחון, גם אותם תפטור בזלזול.

ב-55 שנותי אני למדתי על בשרי שהמדינה שלי, מדינת ישראל, היא האויב מס' 1 שלי כאזרח ישראלי נורמטיבי ושומר חוק. אולי נורמטיבי ושומר חוק קצת יותר מדי.
וזה ממש לא אומר שיש למדינה משהו אישי כנגדי... כי לא פחות מזה היא גם האויב שלכם. ההבדל הוא שאני מודע לזה ולא מתבייש לומר את זה, כי על הז....ן שלי להיראות/להישמע פטריוט, פוליטיקלי-קורקטי וממלכתי. אני כבר מזמן לא פטריוט, וממלכתי מעולם לא הייתי. בטח לא פוליטיקלי-קורקטי.
המערכת השלטונית הרעבתנית והרעה הזו קיימת רק על מנת להחזיק את עצמה ואתם רק המטרה שלה - והיא לא תבחל בשום אמצעי נבזי על מנת להשיג את מטרותיה. כולל לחדור לכם לפרטיות. הקורונה היתה רק תירוץ כדי להלבין את איכוני השב"כ. עכשיו הדבר הזה. מעניין מה עוד ייחשף וייוודע אם חס וחלילה נהיה בשעת חירום אמיתית....

לא אני המצאתי את יומרת מערכת "עין הנץ" לאתר פושעים עוד לפני שביצעו את הפשע. זה מה שנכתב בכתבה, אם זה אמיתי או לא - שאלות לזה שכתב את מה שכתב. אבל זה ישר הזכיר לי סרט שעסק בדיוק בעניין הזה. כשמספרים לי על מערך מצלמות סודי שכבר שש שנים מתעד כל תנועה של הרכב שלי, לא חלילה כדי למנוע את גניבתו אלא רק כדי לאסוף עלי מידע - לאן נסעתי, מתי ודרך איפה, מידע שיוצלב כדי לשמש כנגדי מתישהו, אולי לצורך גביית עוד מס-עננים כלשהו?.... מה לעשות וזה מעלה לי מחשבות לא טובות?...

אלה חלאות והם אויבים שלכם. חבל שתתעוררו ותכירו בעובדה הזו רק כשיהיה מאוחר מדי.
הנה, בלי פוליטיקה.

איל מ
31-05-21, 19:49
לא קראתי הכל. ארוך מדי ואת הרוח הכללית אני כבר מכיר.
התכוונתי אכיפה- משטרה
בטחון- שבכ

דרור ברלי
31-05-21, 20:37
המשטרה והשב"כ רק ממלאים הוראות שמגיעות מלמעלה.

ד ו ר ו ן
31-05-21, 21:13
במקרה הזה - כמו עם איכוני השב"כ שרק חיכו לעילה רשמית כמו מגיפת הקורונה ש"תכשיר" אותם -
ברור!
רק את בלבולי מוח האלו הם צריכים.
שמעתי שיש אגף חדש של תקני פנסיה תקציבית מחודשת בשביל להצליח להתמודד עם הפלונטר איכונים שלך.
רוצים לשלב בינה מלאכותית כדי לפענח את השרטוטים שנוצרים מהמסלולים בהר חורשן.
שמועות שזה דרך לתקשר עם החללית של החייזרים מנחש צמא שמנסה להחזיר אותם הביתה.

או שזה אפטר מבחינתם בין סיכולי פיגועים.

דרור ברלי
31-05-21, 21:27
אני שמח שזה מצחיק אותך.
בינתיים אתה מצולם. תחייך יפה.

בדיוק כמו "מחירון העם", מדינה בגירעון של טריליון שקל, לא שופכת מיליונים ככה סתם לתוך דברים כאלה. יש לזה מטרה.
מה המטרה?.... כולנו נגלה מתישהו. אני חותם לך שמטרה טובה זה לא. ממש לא.

asafk
31-05-21, 21:34
המטרה המוצהרת אם כי לא בפומבי היא להתחקות אחר עבריינים.
לא עברייני תנועה אגב.
המערכת נחשפה כי היא כבר שימשה כעזר בפיענוח פשעים חמורים.

כך שיש מטרה ידועה. די טובה, אני חייב לומר.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

boaz avrahami
31-05-21, 22:06
אין פרטיות.
תשכחו מזה למי שעוד חי בסרט.

יודעים היכן אנחנו בגלל הסלולרי, הוויז, הפייסבוק הווטסאפ הכרטיס אשראי, מצלמות מסוגים שונים ועוד המון דברים פריפריאלים שמתעדים ושומרים עלינו נתונים.
כל זמן שזה רק היה אגור זה היה פחות שימושי.

עם הקצב התחזקות האקספוננציאלי של הטכנולוגיה בדור הזה ובתוספת למכונות לומדות ו AI אפשר להבין כמעט כל פעולה שנדמה לכם שאתם מסוגלים להסתיר.
זה רק עניין של מיקוד מבחינת המערכת אבל אנחנו ספר פתוח לאח הגדול.
בשביל להתחמק צריך לוותר על כל הנוחיות שהתמכרנו לה. החל מרכב וכלה בחשבון בנק…

אתם חושבים שסתם השבכ והמוסד מגיעים להשגים המדהימים שלהם?
בני האדם היום משאירים שובל ארוך של נתונים שניתן לנתח ולחבר כמעט בלי התערבות יד אדם.
הדלק של המערכות האלו נמצא במאגרי נתונים נגישים להם בדרך כזו או אחרת והמחשוב מסוגל כיום לטפל בכמויות מידע עצומות.

תבחרו אם לדעת או לא אבל זה כבר עובדה ובלתי הפיך

איל מ
01-06-21, 06:41
אין פרטיות.
תשכחו מזה למי שעוד חי בסרט.

יודעים היכן אנחנו בגלל הסלולרי, הוויז, הפייסבוק הווטסאפ הכרטיס אשראי, מצלמות מסוגים שונים ועוד המון דברים פריפריאלים שמתעדים ושומרים עלינו נתונים.

עליי לא יעלו. אין לי סלולרי.

Sent from my Redmi 4pro using Tapatalk

;)

דרור ברלי
01-06-21, 06:47
המערכת נחשפה כי היא כבר שימשה כעזר בפיענוח פשעים חמורים.

כך שיש מטרה ידועה. די טובה, אני חייב לומר.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

סתם ניחוש: היא בטח גם סייעה בפיענוח המון מקרי רצח במגזר הערבי.....

מוטי ג.
01-06-21, 07:33
סתם ניחוש: היא בטח גם סייעה בפיענוח המון מקרי רצח במגזר הערבי.....בואדי ערה הם טיפלו בזה, אין מצלמות ואין רמזורים

דרור ברלי
02-06-21, 10:56
בואדי ערה הם טיפלו בזה, אין מצלמות ואין רמזורים

ולכן במשך שבוע וקצת גם לא היו לנו פקקים בכל הקטע של עירון-מגידו.... נסיעה זורמת, היה תענוג.

אבל אל דאגה. מדינת ישראל לא מוותרת כל כך מהר על פקקי התנועה היזומים שמכניסים לה מיליונים מדי יום במיסים על דלק שמתבזבז.... הרמזורים ונספחיהם תוקנו במהירות שיא. הפקקים חזרו ובגדול. הכל בסדר.

-->