צפייה בגרסה מלאה : החלפת פראדו בליברטי
שלום ,
מחפש רכב למשפחה שמתרחבת לי אבל עדיין יענה על הדרישות שלי.
היום בעלים של פראדו 2001 קצר חשבתי על להמשיך ולעבור לפראדו ארוך אבל המחירים יקרים והתחלתי לפזול לליברטי .
אשמח לשמוע בעיות ידועות של הרכב, השוואה מול בפראדו בנושא אמינות
אני מבין שמבחינת שטח טכני אני ארד מעט ברמה אבל אני חושב שזה פתיר עם אופציות השיפורים שיש לליברטי
בנוסף ,הלברטי מושך אוקי בגלל ההיצע לחלפים בשוק ביחס לפראדו שאוהב רק מקורי
העלות טיפולים נראה לי תרד משמעותית , נכון?
אשמח לשמוע תגובות
יש לך את המאמר של תומר הדר http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/116845
תתחיל משם
נשלח מהנייד
איבדתי אותך....
אם אתה רוצה "להמשיך לפראדו ארוך" בגלל שהמשפחה מתרחבת, למה דווקא ליברטי?
מו הסתם מחפש 4 דלתות
Sent from my iPhone using Tapatalk
יש לך את המאמר של תומר הדר http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/116845
תתחיל משם
נשלח מהנייד
היי,
ראיתי, קראתי והחכמתי המון. ממש כתבה מעניינת גם אם אתה לא מחפש ליברטי.
אבל עדיין אשמח לשמוע עוד דעות ובמיוחד לאור ההשוואה לפראדו - שזה מה שאני מכיר עכשיו ומאוד נהנה מיכולות השטח שלו (רק עם צמיגים הגבהה ומיגון )
יש לי 2 חברים עם ליברטי KK והם כל הזמן סובלים מבעיות , כמעט אין טיול בלי איזה מנורה מעצבנת , חיישן, רעש מוזר . וגם היו כמה פעמים שהם לא יצאו עם האוטו בעקבות תקלה ( שזה עד היום לא קרה לי עם הפראדו )
מצד שני אני מכיר טוב מאוד את כל עניין ההזנחה ברכבים כאלה ישנים / שלא מכירים את המחלות של הרכב .
בגלל זה אני רוצה לשמוע ממישהו פה שיחסית מטפל לבד ומכיר את הליברטי בצורה טובה לתת לי את החוות דעת המלאה שלו .
כזו שאני יכול לתת על הפראדו שלי .
תודה (:
- - - Updated - - -
איבדתי אותך....
אם אתה רוצה "להמשיך לפראדו ארוך" בגלל שהמשפחה מתרחבת, למה דווקא ליברטי?
רוצה להמשיך - אבל... הטיפולים והאחזקה של הפראדו מאוד יקרים
הרכב מגושם ואשתי כל בוקר מקללת אותי ( אפשר להתמודד עם זה )
אז אני פוזל לליברטי שמציע מחיר הרבה יותר הגיוני מהפראדו , לא דיזל ( אפשר לשים מערכת גז ) יש זמינות חלפים מדהימה , מלא מלא מידע באתרים מארהב , וכמובן שנעים יותר בכביש .
מה המצב ידידי.
אני 5 שנים עם ליברטי. חשוב לי לציין שלצערי הרב יש טונה של קשקשנים וזבלני שכל שהכי קרוב שהם היו להיות בעלים של ליברטי היה כשחבר שלהם קנה או כשהם קראו בפורום באינטרנט. אז את אלה שים רגע בצד. עצות על רכב לא מקבלים בהתכתבות.
חשוב לי לציין, אין לי KK אלא KJ ואני בחמש השני האחרונות טפו טפו לא חוויתי בו שום בעיה משמעותית. אבל הרכב שלי הוא רכב מאוד שמור. הוא מטופל מדי 3000 קילומטרים, את הרוב אני עושה לבד ועכשיו הוא הגיע ל 130 אלף קמ. ובנוסף, הרכב נבנה כדי להגיע למצב בו אני לא אצטרך לשבור שום דבר שיעלה לי כסף. נקרא לזה "שדרוג מונע".
אני לא יודע איזה שטח אתה עושה ואני מצטער לומר שאין לי שום יכולת לומר לך כלום על לנד קרוזר מכיוון שאף פעם לא היה בבעלותי כזה רכב. ר מה שכתבתי על המפגרים שמייעצים על סמך שמועות. מה שאני כן יכול לומר לך- זה שליברטי טוב הוא רכב אמין. קשה לי מאוד לומר שמדובר ברכב נוח. כי הוא לא. ליברטי רע- יהיה מהר מאוד סמרטוט. המרווח הפנימי מוגבל. עוד נקודה חשובה: לעניות דעתי כדי לבנות ליברטי טיולים אמיתי, כלומר אחד שלא עוצר בורדית, צריך להשקיע. הגבהה 2 אינץ ומציג במידה מקורית זה חמודי, אבל זה לא תמיד מספיק. לגבי מלאי החלפים הזמינים - כן ולא................יש המון חלקים בארה"ב אבל חלקם חרא. ויש כבר חלקים ששווה לשמור בבית כי יש מחסור עולמי. למשל תושבות דיפרנציאל.
היי
אני מחזיק ליברטי לטיולים
נעול אחורה
אחלה רכב
אבל לא פראדו 01
ל4 נפשות בלי גז רכב סביר
יותר מרווח מפראדו
אם לא מפריע לך ועושה תחזוקה מונעת כמו תומר
אז תהנה ממנו תחזק כל דבר בו
כי הוא מרגיש עם מכלולים שלא בנויים למנוע שלו ויכולות שלו
בניגוד לפראדו או פאגירו וכו
אז כן כמו שתיארת על kk
יש לכלי חיישנים ונורות שנדלקות
בטיולים והוא צריך צומי כמו כל גיפ
ברייאתי הוא לא יוזיל לך בעלויות מהפראדו
למצוא כלי שמור שהוא לא עשה כבר 200 קילו קשה
אבל אפשרי למצוא משופרים וטובים
אבל פראדו 01 זה כלי טוב יותר
זה הדעה שלי
הליברטי שלי לטיולים עד בינוני ומידי פעם בינוני פלוס
משרת אותי ואני אוהב אותו אבל הוא לא זול
חלקים מתחילים כבר להיות במחסור יחסית
וכבר קרה שלא מצאתי חלקים ולא יצאתי לטייל
בהצלחה
Sent from my iPad using Tapatalk
אמירות כלליות לגבי מערכת גז:
א. התקנה לא מקצועית יכולה לגרור תקלות וקיצור חיי המנוע.
ב. לרכב עם מערכת גז אסור להכנס לחניונים תת קרקעיים, ובצדק.
ג. מיכל הגז תופס הרבה מקום. לא יודע מה מיקום הגלגל הרזרבי בליברטי, אבל ברכבים שהרזרבי ממוקם מתחת לרצפת הבגאז׳ נהוג למקם את מיכל הגז במקום של הגלגל הרזרבי ואז צריך למצוא מקום חדש לגלגל הרזרבי. ברכבים אחרים המיכל פשוט תופס המון מקום בבגאז׳. והליברטי לא בדיוק משופע בנפח אחסון.
מצד שני אתה מקבל חסכון משמעותי בעלויות התדלוק (בערך חצי) וטווח נסיעה מוגדל.
כל אחד ושיקוליו כמובן.
היה לי פראדו קצר 4 שנים וטיילנו משפחה 2+3.
מבין הקצרים פראדו יחסית גדול, לא חושב שפחות מרווח מליברטי, ההבדל בעיקר בגישה למושב האחורי.
אם השיקולים זה מרווח למשפחה, לא הייתי עובר לליברטי אלא מושך עוד עם הפראדו הקצר עד אשר התקציב היה מאפשר SUV ארוך כגון פראדו ארוך, ל.ק 120 ארוך, פאגרו ארוך. גרנד שירוקי וכו.
Asaf-a
אסף.א
היה לי פראדו קצר 4 שנים וטיילנו משפחה 2+3.
מבין הקצרים פראדו יחסית גדול, לא חושב שפחות מרווח מליברטי, ההבדל בעיקר בגישה למושב האחורי.
אם השיקולים זה מרווח למשפחה, לא הייתי עובר לליברטי אלא מושך עוד עם הפראדו הקצר עד אשר התקציב היה מאפשר SUV ארוך כגון פראדו ארוך, ל.ק 120 ארוך, פאגרו ארוך. גרנד שירוקי וכו.
Asaf-a
אסף.א
לגמרי ,
הבעיה העיקרית בפראדו זה לא נפח ( לפחות לא לי ) אלא עצם זה שזה 2 דלתות
לא נוח עם ילדים
ליברטי
יש 2 דגמים
kj- מיכל גז בתא המטען ואין מקום כמעט לכלום
כלי עבירי ועם שיפורים יעשה עבודה טובה
Kk -מיכל גז בגלגל ספייר,והגלגל עולה לגגון
תא מטען נשאר כמו שהוא ו לא נפגע
כלי יותר מרווח ויש גם 2012
אבל פחות אוויר וכלי יותר עדין ויותר פרייבט
ויותר מזכיר את הטריילהוקים של היום
אבל אפשר לשפר ולחזק
ולקבל כלי עדכני לטיולים עד בינוני פלוס
שניהם לא פראדו, ואם אתה רוצה שטח טכני קשוח ורגיש לפראדו
אז הליברטי הוא פשרה אבל אפשרי עם השקעה או לקנות מושקע
בהצלחה
Sent from my iPad using Tapatalk
שלום ,
מחפש רכב למשפחה שמתרחבת לי אבל עדיין יענה על הדרישות שלי.
היום בעלים של פראדו 2001 קצר חשבתי על להמשיך ולעבור לפראדו ארוך אבל המחירים יקרים והתחלתי לפזול לליברטי .
אשמח לשמוע בעיות ידועות של הרכב, השוואה מול בפראדו בנושא אמינות
אני מבין שמבחינת שטח טכני אני ארד מעט ברמה אבל אני חושב שזה פתיר עם אופציות
חבר מטייל איתנו מזה מספר שנים עם ליברטי מוגבה, נעול עם מיגון כולל מיגון סף.
בעבירות, ההגבהה+הנעילה עושים הבדל גדול לחיוב.
הרכב עובר יפה מאד במסלולי טיול שיש בהם מרכיב טכני נקודתי.
זה לא רכב לעבירות טכנית, ומיגון הסף חד-משמעית מצדיק את קיומו ואת הרכב.
לגבי אחסנה ומרווח,
מההתרשמות שלי, הבדל קטן אם בכלל מבחינת האחסון ביחס לפראדו קצר, אולי אף פחות טוב.
היתרון היחידי הוא עוד 2 דלתות.
תא מטען מוגבל למדי.
גם כזוג הם משתמשים בגגון לא מעט.
זו לא הבחירה שלי לרכב למשפחה לטיולי שטח.
פחות קשור .. אבל כשהילדים שלי היו קטנים היה לי טראנו קצר 2 דלתות.
טיילנו המון ולא היו תלונות
היה גגון !
Sent from my iPhone using Tapatalk
מחזיק בליברטי KJ במשך שנתיים.
יכול להגיד לך שנהגתי על פאגרו Q,גימיני וסמוראי שאולי לא כל כך קשורים לקטגוריה.
הליברטי רכב שטח מצוין!גם בשטח טכני -כמעט ולא היה מקום שהוא אכזב אותי, טוב אולי בורדית ;).
מוגבה 2 אינטש,100 אחוז שטח ללא נעילה.
מה שאני כן יכול להגיד שזה רכב שאוהב תחזוקה מונעת-דברים מתקלקלים והרבה-ומי שאומר לך שלא כנראה שלא מטייל או נוסע הרבה באוטו.
את רוב החלקים צריך להזמין מחול-פה יש תחליפים ולא תמיד ברמה גבוהה,יש חלקים שתצטרך להשיג מפירוקים או מאייבי כי לא תמצא בארץ.
אם תדע לקרוא את הרכב ולדעת מה להחליף ומתי הוא לא יאכזב אותך אבל האחזקה שלו עולה הרבה יותר כסף מפאגרו או לנד קרוזר לדעתי.
הגיר של הליברטי ידוע כגיר לא טוב -42RLE,טרנספר 5 מצבים 242 די עדין,וסרן קדמי עדין.
צריכת דלק בערך 1.6
רכב מוגבה זקוק למשולשים מחוזקים,בוקסות מחוזקות\משופרות.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.