PDA

צפייה בגרסה מלאה : דרושה עזרה מעשית בחשמל בסמוראי

אלירן 02
16-03-06, 17:53
שלום לכולם.
לאחרונה הפסיקו לפעול אצלי בסמוראי הפנסים הראשיים,היום ניסיתי לשחק עם זה קצת,
התוצאה: :confused: גם הפנסי ערפל לא עובדים עכשיו וגם הסטרטר לא עובד(אפשר להניע ,אבל בקומבינה) ,גם האיתותים הפסיקו לפעול איכשהו וחזרו לפעול.
אם למישהו יש פיתרון,תרגישו חופשי.
ואם יש מישהו שמבין בחשמל וגר במקרה באיזור השומרון או כפר סבא ומתחשק לו לעזור
מעשית, אז שיצור קשר .

054-6623585
אלירן
תודה רבה מראש.

אלירן 02
17-03-06, 10:16
נו...באמת, בטח יש כאן מישהו בכל הפורום הזה שמבין קצת בחשמל.
בבקשה, מי שיכול לעזור ,שיעזור,הקפה עלי.

תודה .
אלירן.

עמרי2
17-03-06, 10:46
אהלן,
מראש אני אומר לך שאין לי הרבה ניסיון בחשמל. אבל כשאתה אומר שהתעסקת עם זה קצת למה אתה מתכוון? פיוזים? הזזת חוטים?

מהמעט שאני מבין יכולות להיות כמה אפשרויות...
1. פיוזים שהלכו
2. חוטי חשמל רטובים (אתה אומר שהפסיק לעבוד ופתאום התחיל-אז רטיבות בהחלט תיתכן)
3. לא מאמין אבל אולי זה המתג של האורות...

אני בטוח שיענו לך-לא כולם על המחשב 24 שעות...

עמרי2
17-03-06, 10:48
עוד משהו:
זה קרה סתם ככה או ששטפת את הרכב/ טבלת אותו בירקון או משהו כזה? אפילו גשם יכול לגרום לזה בסמוראים... תן עוד כמה פרטים..

אלירן 02
17-03-06, 12:57
עדכון: טוב, אז ככה,הסטרטר והפרוז'קטורים חזרו לעבוד לאחר החלפת פיוז וחיבור נכון של החוטים לממסר.
אבל הפנסים הראשיים עדיין לא עובדים.

עוד משהו:
זה קרה סתם ככה או ששטפת את הרכב/ טבלת אותו בירקון או משהו כזה? אפילו גשם יכול לגרום לזה בסמוראים... תן עוד כמה פרטים..

פעם אחרונה שעשיתי טיול רטוב היה די מזמן,והיה מעבר אחד ממש עמוק ,אבל זה היה לפני איזה שלושה חודשים.
אני לא בדיוק זוכר מתי זה התחיל אבל זה התחיל בזה שהאורות(הנמוכים) פעם עבדו פעם לא עבדו (שחקתי עם הידית של האורות למעל למטה לצדדים וכו' ,לא פרקתי אותה) והאור הגבוה תמיד עבד(כפתור,שלא קשור לידית).
ויום אחד פשוט לא נדלקו הפנסים הראשיים (כל שאר הפנסים ברכב עבדו:אחורי,ברקס,רוורס,פנסי ערפל ופרוז'קטורים).

עמרי2
17-03-06, 13:14
אם אתה אומר שזה פעם ככה פעם ככה להערכתי זה או מגעים של החוטים או רטיבות-פיוזים לא נראה לי כי פיוז או תקין או שרוף אין פעם כן פעם לא...

אז הייתי מתחיל לבדוק בכיוון הזה...
תעדכן..

אלירן 02
17-03-06, 14:32
כרגע הפנסים הראשיים לא עובדים בכלל.
ופעם אחרונה שבדקתי שם משהו וניסיתי לסדר רק עשיתי יותר בלאגן ממה שכבר יש שם.
אז יום ראשון אני פשוט אלך לחשמלאי שיסגור את הסיפור (ואז אני אוכל לנסוע גם בשעות החשכה!!!) ,אני יעדכן אחרי הביקור אצלו ...
תודה ושבת שלום.

אלירן.

אלון_ק
17-03-06, 16:40
אתה מתאר ידית אורות בעייתית, לכן הבעלים הקודם (או זה שלפניו) עשה את המעקף לאורות הגבוהים. יש לשער שהבעיה היא בידית עצמה, פירוק והרכבה שלה אינם מסובכים ושווה לבדוק לפני שאתה הולך לחשמלאי.

עמרי2
17-03-06, 18:18
אם אתה אומר שזה פעם ככה פעם ככה להערכתי זה או מגעים של החוטים או רטיבות-פיוזים לא נראה לי כי פיוז או תקין או שרוף אין פעם כן פעם לא...

אז הייתי מתחיל לבדוק בכיוון הזה...
תעדכן..

אלירן 02
17-03-06, 22:28
[QUOTE=אלון_ק]אתה מתאר ידית אורות בעייתית, יש לשער שהבעיה היא בידית עצמה, פירוק והרכבה שלה אינם מסובכים ושווה לבדוק לפני שאתה הולך לחשמלאי.[/QUOTE
אתה יכול לפרט קצת לגבי הפירוק ומה בדיוק לבדוק שם.
אני חושש להשבית את האוטו ואז גם להגיע לחשמלאי תהיה לי בעיה .

אלון_ק
18-03-06, 00:02
מפרקים הגה, מפרקים חלק עליון ותחתון שמכסה את מוט ההיגוי, נחשף בית הידיות. אפשר לנתק אותה ולראות מה קורה איתה, אפשר להמשיך ולפרק את בית הידיות, הכל בהתאם למצב.

אלירן 02
18-03-06, 00:25
טוב,מחר בבוקר אני יבדוק את זה ואני מקווה שאני יצליח לפתור את זה מבלי לפרק חצי אוטו...
עידכונים מחר (אם זה יתוקן)...,אם לא אז צפו לצונאמי של שאלות בסגנון: "נראה לי ששרפתי את כל מערכת החשמל באוטו, מה עושים ???? "

אלירן 02
18-03-06, 14:41
טוב,לאחר ששחררתי את הבורג של ההגה ,ניסיתי להוציא אותו בכוח,לא הלך.
ניסיתי להוציא בעוד יותר כוח ( בקומבינה עם ג'ק ,חבל וWD40)ועדיין לא יוצא ההגה הסורר הזה.
אם יש למישהו עוד רעיון איך לשלוף אותו החוצה,אני אשמח לשמוע.
תודה,
אלירן.

yossivarman
18-03-06, 16:32
אתה צריך כזה
http://us.st11.yimg.com/store1.yimg.com/I/rodi_1889_37451800
יש לי אם אתה צריך
70 שקל בחנויות ביצחק שדה

אלון_ק
18-03-06, 19:57
קח פלאח מתכת עבה, זבל מאיזו מסגריה. יש בהגה 2 חורים עם הברגה, תקדח בפלאח 2 חורים באותו הקוטר והמרחק. שים בוקסה בין הפלאח למרכז ההגה אחרי שהוצאת את הבורג, תבריג את הברגים פנימה עד שהם מחזיקים את הפלאח על הבוקסה, אז תתחיל לסגור את הברגים סיבוב אחד בכל פעם, פעם בזה ופעם באחר.

יותר זול מ70 ש"ח, עובד אותו דבר...

אלירן 02
18-03-06, 20:02
עדכון:
החדשות הטובות:הפעם הצלחתי לא להרוס משהו בנוסף לתקלה הנוכחית.
החדשות הפחות טובות: לא הצלחתי אפילו לשלוף את ההגה.

אתה צריך כזה
http://us.st11.yimg.com/store1.yimg.com/I/rodi_1889_37451800
יש לי אם אתה צריך
70 שקל בחנויות ביצחק שדה

ניסיתי לאלתר איזה משהו כזה( עם שתי ברגים והכל..),אבל זה לא עמד בעומס והתעקם.
ליוסי, אם תוכל להשאיל לי את המכשיר חליצה היעודי הזה,אני אשמח.(יש לך ה"פ ).

אלירן 02
19-03-06, 12:46
עדכון אחרון לשרשור זה:
אז ככה, התקלה "תוקנה", התברר בסוף שזה היה פיוז שהיה נראה תקין אבל בכלל לא עבד.
אז פשוט הוחלף הפיוז האורות נדלקו ומעתה אפשר לשוטט גם בשעות החשכה!!!

נ.ב
מזל שלא הצלחתי אתמול לפרק את ההגה,כי אני בטוח שהייתי עושה עוד איזה כמה תקלות.

תודה לכל המשיבים ובעלי הרצון הטוב.
אלירן

GodsFather
19-03-06, 15:15
טיפ קטן לפירוק ההגה מבלי לשבור את הפנים ...המלים הללו נכתבות בדם...

אחרי שפתחת את הבורג, תכה במהירות וברציפות (לא מכות רצח, מהלומות קלות אחד ברציפות) על שני צדדי ההגה כמו השעה 9:15. לאחר כמה מכות (ואני חוזר ומדגיש , לא לפוצץ את ההגה , אלא מכות מהירות) ההגה יצא, רק תנסה לזכור איך הוא היה כדי שכשתחזיר אותו הוא יהיה ישר.

אני ניסיתי בתחילה למשוך אותו וכמעט שברתי את האף...נזקים היו אבל לא שבר...עד שלמדתי את השיטה הזו...

בלי פטישים, בלי להוציא כסף ובלי מוצרים נלווים - פשוט כמה מכות קלות עם אזור כריות כף היד (החלק המקשר בין הזרת לזרוע).

בהצלחה בעתיד!

אלון_ק
19-03-06, 19:18
אמיר, זה לא עובד אצל כולם. הגה שפורק רק לפני כמה שנים טובות לא שש לזוז ממקומו, חולץ הוא די הכרחי.

boba banay
24-03-06, 02:24
אני תקוע עכשיו עם אותה בעיה בדיוק - ודרך אגב גם באותו סדר התרחשויות:
קודם אורות ראשיים שנדלקו עם משחקים בידית
אח"כ אורות גבוהים בלבד
ולבסוף ללא אורות (נוסע באמצעות הפרוג'קטורים שכיוונתי נמוך)

להבדיל - אני הצלחתי לפרק את ההגה ולא ממש הצלחתי לסדר משהו כשניסיתי לשחק במגעים של הידית (חוץ מזה שהוינקר לא חוזר יותר...חחח)
והפיוזים שהוחלפו לא ממש נתנו פתרון.

אני חושש שזוהי הידית אע"פ שהאורות הממש נמוכים(אלו שעל הפגוש) נדלקים וכן גם מנורות הספידומטר

האם למישהו יש רעיון כלשהו - אולי ממסרים בהמשך החיווט שפספסתי, לפני שאני קונה ידית חדשה שאולי לא תשנה כלום (ועולה מלא $$$)

HELP!

אלירן 02
24-03-06, 03:26
א.זה טוב שהאורות בטמבון ובספידומטר עובדים אבל עד כמה שאני יודע הם לא קשורים אחד לשני כל כך.(בפיוזים).
ב. אני מציע שלפני שאתה מפרק חצי אוטו תסע רגע לאיזה חשמלאי בן דוד ,כמו שאני עשיתי ובסוף התברר שזה משהו ממש ממש קטן,ולך תדע אולי גם לך זה יסתדר, כי חבל לך להרוס
משהו בטעות ואח"כ לזרוק על זה כסף.
אני במזל לא הצלחתי לפרק את ההגה וטוב שכך,כי אני יודע שאם הייתי מצליח זה לא היה מסתיים שם
ובסוף גם הייתי מפרק את כל הדשבורד...וכו' וכו' (והכל בגלל פיוז שרק נראה תקין) אז כדאי לבדוק שעל הפיוזים אין שכבה דקה של אבנית שמונעת מעבר של זרם.

אלירן.

-->