צפייה בגרסה מלאה : מה קורה בשוק המשומשות והאם זה צפוי להרגע
כמו בכותרת,
מחפש SUV 7 מושבים ב-4 חודשים האחרונים
מחירים מחוץ לכל פרופורציה, 30-40 מעל מחירון כבר לא רק בטויוטה, אפילו 50 מעל מחירון אצל המתחרה עם היהלום.
רכבים עולים ויורדים מהלוח תוך חצי שעה.
אנשים מעבירים מקדמות בטלפון לרכבים שעוד לא ראו כדי לשריין.
אפילו במוצש רכבים נחטפים בחצי שעה.
אין איך לתאר את זה מלבד טרפת. עד כדי במחשבה של לרדת מניסיונות רכישה, בטח בלוחות.
אז מה דעתכם? הכל קורונה? עודף כסף משנה בבית ללא נופש/חופש? התפשטות התחביב לאוכלוסיות חדשות או יותר כסף פנוי לשופוני?
יש מה להמתין לשינוי בקרוב? זה הולך להיות הסטטוס קוו החדש?
ברור שאף אחד לא יכול לחזות את השוק במדויק, אבל מרגיש מצב לא נורמלי, מענינת דעת ההמונים.
חוסר בשוק זה הכל..שיש חוסר המחיר עולה הרי רכב 7 מקומות שהוא חא טרנטה גמורה רוכשים משפחות מרובות ילדים .. ובשנים האחרונות אנשים חא מרבים להביא מעל 2-3 ביו היצר בשל הנתח הכלכלי שקשה מרוד בימנו
נכתב מהנייד סליחה על הטעויות
לא חושב שזה אצל כולם...אם כוונת למתחרה הישיר- פאג'רו, לדעתי בגלל שאין דגם חדש מחירי המשומש קפצו.
עוד שנתיים שלוש, כשכל מי שקנה בגלל הקורונה יבין (מלשון ירגיש) מהן העלויות של הsuv שקנה וסתם נוסע רק על הכביש ימכור, השוק יוצף והמחירים ירדו. (בנוסף כמובן לפתיחת העולם לתיירות).
לא חושב שזה אצל כולם...אם כוונת למתחרה הישיר- פאג'רו, לדעתי בגלל שאין דגם חדש מחירי המשומש קפצו.
המחירים לפגרו קפצו ל2010-2014,
האחרונים מ2017-2019 יושבים בלוח המון זמן. במעל 200 אשח הביקוש מצטמצם פלאים. לכן זה לא ההפסקת שיווק, מי שיכול לקנות חדש לא ילך לקנות רכב עם רבע מיליון קמ.
- - - Updated - - -
עוד שנתיים שלוש, כשכל מי שקנה בגלל הקורונה יבין (מלשון ירגיש) מהן העלויות של הsuv שקנה וסתם נוסע רק על הכביש ימכור, השוק יוצף והמחירים ירדו. (בנוסף כמובן לפתיחת העולם לתיירות).
אני בהחלט מקווה שלפני….
עד אז אני כנראה אעבור לתחביב אחר….
טירוף מה שקורה בשוק. וגם בכבישים
רכבי 4×4 עלו בעוד פרייבטים ירדו
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
אם מישהו מעוניין אני מוכן למכור את הדיסקו 2 2004 שלי.
סטנדרטי עד העצם. עם מעל 300k.
מבקש רק 100,000 ₪.
;)
המחירים לפגרו קפצו ל2010-2014,
האחרונים מ2017-2019 יושבים בלוח המון זמן. במעל 200 אשח הביקוש מצטמצם פלאים. לכן זה לא ההפסקת שיווק, מי שיכול לקנות חדש לא ילך לקנות רכב עם רבע מיליון קמ.
- - - Updated - - -
.
אבל אין כזה חדש. מחיר המשומש ניגזר בגלל שאין חדש.
לפני שנה וחצי בערך חבר חיפש כזה, שנתונים 2012 ומעלה, בדקנו מלא כלים, ביקשו מחירון ואפילו יותר, רוב הכלים לעוסים, שלא לומר שחוטים שיצטרכו יישור קו ב 10k לפחות, בסוף הרים את התקציב וחיפשנו שנתונים אחרונים, גם שם מצאנו שיש ויש, ראינו כלים שראו הרבה שטח וזה ניכר במכות גחון, מעיכות, וכו', וגם כשמצאנו 2018 שלשים עליו את היד היה עליו עוד קונה במשא ומתן שכבר חטף אותו. והמחיר מעל למחירון שכתוב ב 10-15k.
בסוף בסבלנות של עוד קצת מצאנו, זה לא היה קל. וכמובן שילם מעל.
אבל אין כזה חדש. מחיר המשומש ניגזר בגלל שאין חדש.
לפני שנה וחצי בערך חבר חיפש כזה, שנתונים 2012 ומעלה, בדקנו מלא כלים, ביקשו מחירון ואפילו יותר, רוב הכלים לעוסים, שלא לומר שחוטים שיצטרכו יישור קו ב 10k לפחות, בסוף הרים את התקציב וחיפשנו שנתונים אחרונים, גם שם מצאנו שיש ויש, ראינו כלים שראו הרבה שטח וזה ניכר במכות גחון, מעיכות, וכו', וגם כשמצאנו 2018 שלשים עליו את היד היה עליו עוד קונה במשא ומתן שכבר חטף אותו. והמחיר מעל למחירון שכתוב ב 10-15k.
בסוף בסבלנות של עוד קצת מצאנו, זה לא היה קל. וכמובן שילם מעל.
יש נכונות לשלם 10 וגם 20 מעל….כי זה השוק. או לפחות היה שניה לפני הקורונה כשחברים חיפשו ומצאו.
לאחרונה הפרסום מגיע בקלות ל40-50 מעל (2014 ב180,000 וצפונה לרכבים באמת טובים).
בפערים כאלה כבר קשה להצדיק את הפער מול הביטוח. במקרה של גנבה/תאונה…
אני יודע שבטיוטה רגילים לזה….אבל לאחרונה המגיפה הדביקה מותגים נוספים.
ראיתי באחת הקבוצות בפייס שמישהו מוכר BK שנת 2012 ב165.
בדכ ההערות שם הן על כיוון ה"יקר מדי" ו"אתה חי בסרט".
היום הן תייגו אנשים שמחפשים.
העולם השתגע
ואולי פשוט המחירון לא משקף את מחיר השוק?
ברנגלר ולנדקרוזר זה ככה מאז ומתמיד, עכשיו יש זליגה.
כל זמן שההפרש ממחיר השוק נשמר לאורך זמן, זה לא ממש משנה לקונה (בעל הממון) כי ירידת הערך לא משתנה.
נפילה לא תקרה ביום אחד. אם היא תקרה זה יהיה תהליך...
ראיתי באחת הקבוצות בפייס שמישהו מוכר BK שנת 2012 ב165.
בדכ ההערות שם הן על כיוון ה"יקר מדי" ו"אתה חי בסרט".
היום הן תייגו אנשים שמחפשים.
העולם השתגע
2013….ואם מדובר ברכב שמור ומתוקתק זה המחיר היום.
טיוטא משנתון דומה תמכר במעל 200 אני מניח.
כן המחיר משוגע…
אני דווקא רואה ירידה קטנה במחירים.
הלנדקרוזרים 2008 שפורסמו ב-140-150 פתאום ירדו ל-120-130.
רנגלרים שפורסמו ב-170-180 פתאום יורדים ל-150 כי אין ביקוש ויש יותר היצע.
יש היום יותר רנגלרים ביד 2 מאשר שהיו לפני כמה חודשים ורואים ירידת מחירים בבירור.
המחירים עדיין לא נורמליים - אבל כן אפשר לראות מגמה של חזרה לגבולות ההיגיון, יחסית.
אני דווקא רואה ירידה קטנה במחירים.
הלנדקרוזרים 2008 שפורסמו ב-140-150 פתאום ירדו ל-120-130.
רנגלרים שפורסמו ב-170-180 פתאום יורדים ל-150 כי אין ביקוש ויש יותר היצע.
יש היום יותר רנגלרים ביד 2 מאשר שהיו לפני כמה חודשים ורואים ירידת מחירים בבירור.
המחירים עדיין לא נורמליים - אבל כן אפשר לראות מגמה של חזרה לגבולות ההיגיון, יחסית.
לפני שנה וקצת לנד קרוזר 2008 היו מפורסמים בסביבות ה-100 ככה שיש עוד הרבה לאן לחזור.
לפני שנה וקצת לנד קרוזר 2008 היו מפורסמים בסביבות ה-100 ככה שיש עוד הרבה לאן לחזור.
השבוע נמכר לנדקרוזר קצר עם פחות מ-200 אלף קמ, שנת 2008 ב-75 אלף שקל. אז יש מציאות.
נמכר תוך פחות מיום מרגע הפרסום.
JohnnyEnglish
07-06-21, 09:48
אני זוכר שלפני הקורונה הרנגלרים נמכרו ב100 אלף ש"ח +/-
חשבתי עוד שנתיים שלוש זה כבר נכנס לתקציב ..
היום כמו שרשמו מעליי מחיר עלה בחדות למעלה
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
רנגלר קצר אולי.. אני חיפשתי לפני הקורונה ארוך והמחירים היו להכי הזול 130+
דווקא עכשיו יש פחות ביקושים לדעתי בגלל שזה קיץ, פחות מטיילים, בחורף תמיד הביקוש עולה.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
עוד פעם הכתב מכלכליסט :
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=39095600
נשלח מהנייד
עם כל הכבוד לבחור מכלכליסט, רכבי שטח במגמת עליה כבר כמה שנים.
ההבדל הוא שעכשיו כל מה שיש עליו מדבקה 4×4 הצטרף לחגיגה.
הבחור גם כותב פה..
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
ברור. בגלל זה המליציות בהודעה
הבחור גם כותב פה..
Sent from my SM-G960F using Tapatalkכותב?
משורר!
נשלח מהנייד
boaz avrahami
11-06-21, 07:46
אני רוצה למכור במחיר השוק ולקנות במחיר יצחק לוי.
כל כך הרבה מכוניות עולות כל שנה על הכביש והלוחות ריקים.
אין הצע של רכבי שטח ראויים.
הלכתי גם לכיוון רכבים ישנים כמו סופות, פטרול, גרנד ZJ/WJ
אין כמעט כלום ומה שיש מוצע במחירים גבוהים.
וזה לא שרנגלרים יש בשפע או בזול
הבחור גם כותב פה..
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
אני מבין שעוד לא התאקלמת פה....
בכל מקרה...לא יודע אם קשור או לא המחירון שלי באזור ה35..
לפני חצי שנה יש שכן שמציק לי לקנות אותו , רצה אותו במחירון ואני לא הסכמתי..לא כי אני חי בסרט שהוא שווה יותר אלא בגלל שאני באמת לא רוצה למכור..היום הגיע כבר ל38.5...אם יגיע ל50 אני מבטיח למכור לו
נכתב מהנייד סליחה על הטעויות
יש עכשיו בלוח פג׳רו 2009 ארוך ב135…רק 60 אלף מעל המחירון.
לפני הקורונה זה היה גבוהה אפילו לטיוטות…
ועדיין מחמאות ותיוגים בפייסבוק…
אני רוצה למכור במחיר השוק ולקנות במחיר יצחק לוי.
כל כך הרבה מכוניות עולות כל שנה על הכביש והלוחות ריקים.
אין הצע של רכבי שטח ראויים.
הלכתי גם לכיוון רכבים ישנים כמו סופות, פטרול, גרנד ZJ/WJ
אין כמעט כלום ומה שיש מוצע במחירים גבוהים.
וזה לא שרנגלרים יש בשפע או בזול
דווקא היום מאוד "זול" לקנות XJ משופר לדוגמא...
וספציפית עכשיו יש לא מעט רכבים ביד 2 ביחס לתקופות קודמות..
בכללי בחיפוש רכב הגעתי למסקנה שאם אתה רושם באחת מקבוצות המכירה שאתה מחפש רכב,
מגיעים אליך לתיבת הודעות אנשים שלא מפרסמים בשום מקום ורק חושבים על זה...וההיצע גדול בהרבה ממה שמופיע ביד 2
לדעתי יש פה גם עניין ש- 7 מקומות עם הילוך כוח זה זן נכחד, ומכל מיני סיבות, רובן כנראה סביב רגולציית זיהום אוויר ותקני בטיחות?
אני חושב שסביר שרכבים מהסוג הזה לכל הפחות ישמרו ערך נומינלית, שזה אגב לא רע בכלל בלשון המעטה עבור מוצר צריכה "מתכלה" כמו רכב (כאילו אין פחת).
השאלה האמיתית תהיה האם ה-7 מקומות החדשים שהגיעו עכשיו כמו היונדאי פליסייד והסובארו אבולטיס עוד כמה שנים בתור יד2 יהיו תחליף עבור אלה שיבינו שבפועל הם לא הולכים כל שבת לכבוש יעדים ולא באמת חייבים את הילוך הכוח ושאר מאפייני השטח האמיתיים.
כי היום מישהו שמחפש 7 מקומות מצד אחד רואה רכב שטח שטח, ומצד שני מיניוואן ואז בטח חושב לעצמו "אוסיף עוד קצת אבל אקבל גם יכולות שטח, למה לא?".
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.