צפייה בגרסה מלאה : 2008 מול 2017 - התלבטות החלפה
יש לי התלבטות שעשתה לי קצת סלט בראש אז החלטתי להפיל את זה עליכם.
אני יודע שאין תשובה ברורה ושג'יפ קונים מהלב" ובלה בלה בלה, אבל בכל זאת החלטתי לחפור בקול רם..
יש לי כרגע פאג'רו 2008 שעל הנייר הוא מושלם. מצב מכני מעולה. מאובזר ומוכן לטיולים.
מהצד השני עומד היילקס 2017 כנ"ל (לא משנה למה דווקא 2017)
אני שוקל לעשות את ההחלפה, אבל הקניה של ההילקס היא קפיצה מאד מאד גדולה בתקציב. אולי גדולה מדי, ולכן אני מאד מתלבט.
אני לא רוצה לגלוש לדיונים על טנדר או לא ושאר סוגיות, אז אני אמקד שתי שאלות שאשמח מאד לשמוע מנסיונכם:
1. עלויות כלכליות - בהנחה שאני מדבר על סדר גודל של 5 השנים הבאות, האם יש הבדלים כלכליים משמעותיים באחזקה (אני מדבר רק על טיפולים ותיקונים) בין רכב 2008 לבין רכב 2017? ברור לי שהחשבון הסופי יהיה לרעת ה2008, השאלה היא האם זה הפרש מאד משמעותי ששווה בגללו להשקיע בקניית רכב 2017.
2. תחושת אמינות - בצבא הייתי מט"ק על מג"ח. התחושה שאני הכי זוכר היא שאתה תמיד דרוך ומוכן לתקלות. בעיקר במזקו"ם. תמיד אוזן אחת
מחכה לשמוע את ה"טאק", או את ה"גררר" או את ה"בום".. מין דריכות מעצבנת שאתה לא לגמרי סומך על הטנק ועל זה שתצא שבת כי אולי תאלץ להשאר בשטח לשמור על טנק תקוע..
משום מה התחלתי לא לסמוך על הפאג'רו. לא יודע למה.. תחושה סובייקטיבית לחלוטין. הרכב עבר יישור קו מאד מאד מושקע, ונבדק בדיקה מקיפה בשנה האחרונה בשני מוסכים שונים (יזום), רק כדי לתת לי שקט נפשי ולנסות להשקיט את התחושה הזאת, אבל עדין אני תמיד דרוך לנורה שתדלק, או למד חום שיעלה, והתחושה מתחילה להיות דומה לימי הצבא..
אנחנו מטיילים עם שני ילדים, 3 ו5, ואני רוצה לטייל עם המשפחה ברגוע. להיות רגוע. הגיפ הוא אמצעי לזמן איכות משפחתי.
ברור לי שתקלות תמיד יכולות לקרות גם לרכב חדש מהסוכנות, וברור לי שהיילקס 2017 יהיה אמין יותר, אבל בכל זאת אשמח לשמוע מנסיונכם:
האם באמת יש הבדל אובייקטיבי בכמות והסתברות התקלות בין שני הרכבים ברמה כזאת שתצדיק השקעה ברכב שנת 2017?
כמו שאמרתי - ברור לי שאין תשובות ברורות, פשוט אשתי כבר לא מוכנה לדבר איתי על הנושא יותר, אז נשארתם רק אתם.
השאלה שלך לא בפורום הנכון.
התשובה לשאלתך נמצאת אצל מטפלת מהתחום הרגשי או הנפשי או הפסיכולוגי.
תפסיק לשגע את האישה לפני שתצטרך גם טיפול זוגי או עו"ד לעיניני משפחה...
בקיצור, לך למוסך בו אתה מטפל וסומך עליו, תתייעץ איתו ותתקדם.
בברכה, טושי
(אני חי עם מטפלת, ובעצמי עוסק בטיפול בטויוטות זקנות ובעליהן המשוגעים...)
חסרה אינפורמציה מהותית:
האם זה רכב ראשי בבית או משני.
אם זה הרכב הראשי במשפחה ונוסע לא מעט אז 2008 אכן כבר רעיון לא רע להחליפו ולנצל שיש שוק חזק למכור.
אגב, בעלויות הכוללות תכניס עלויות ביטוח וירידת ערך של רכב 2017 גניב.
Asaf-a
אסף.א
השאלה שלך לא בפורום הנכון.
התשובה לשאלתך נמצאת אצל מטפלת מהתחום הרגשי או הנפשי או הפסיכולוגי.
תפסיק לשגע את האישה לפני שתצטרך גם טיפול זוגי או עו"ד לעיניני משפחה...
בקיצור, לך למוסך בו אתה מטפל וסומך עליו, תתייעץ איתו ותתקדם.
בברכה, טושי
(אני חי עם מטפלת, ובעצמי עוסק בטיפול בטויוטות זקנות ובעליהן המשוגעים...)
אתה בעצם לא אומר פה כלום.. אבל נחמד ששיתפת
- - - Updated - - -
חסרה אינפורמציה מהותית:
האם זה רכב ראשי בבית או משני.
אם זה הרכב הראשי במשפחה ונוסע לא מעט אז 2008 אכן כבר רעיון לא רע להחליפו ולנצל שיש שוק חזק למכור.
אגב, בעלויות הכוללות תכניס עלויות ביטוח וירידת ערך של רכב 2017 גניב.
Asaf-a
אסף.א
רכב משני
1. היילקס 2017 תחזוקה תהיה שני טיפולים בשנה, סד"ג 1,500-3,000 ש"ח סה"כ במוסך. הסכום הגבוה זה אם אתה תחליט להחמיר בתדירות החלפות שמן ופילטרים (כמוני) או שתלך על תדירות מקובלת (שמן 20K סולר/אויר 40K). ותלוי גם באיכות מכונת הקפה במוסך. הפתעות לא יהיו לך, זה אני יכול להגיד לך בבטחון. טויוטה בת 4-5-6 זה מכונה שלא מפתיעה. גם בגיל 10 היא מפתיעה מעט מאד.
כמובן שאתה תוסיף לפחות 100,000 שקל על החלפה כזאת... זה קפיצה גדולה קדימה - זה בינך לבין זוגתך ואולי גם למנהל הבנק יש משהו להגיד בנושא.
2. מה אתה רוצה לשמוע פה מהחברים על תחושות? יש פה חברים שנאמנים לאותו רכב 20 שנה, ויש כאלו שמחליפים רכב כמו שאלו שנאמנים לרכב 20 שנה מחליפים גרביים - פעם בשנה! הרכב שנאמנים לו 20 שנה, אגב, הוא במקרה או לא, בדרך כלל היילקס.
אם הפאג'רו לא עושה לך את זה, ויש כסף, תחליף.
רכב משני. שני טיפולים בשנה? לא בטוח.
הי בועזיקו
אם יש לך את היכולת להחליף לך על זה.
גם אני מרגיש לפעמים כבר זקן מדי להרפתקאות ומכיר את התחושה המעיקה של המתנה לבום, נסיעה על כלי שאתה לא בטוח באמינות שלו לא מהנה, אתה נוהג ברכב דרוך, קשוב לכל קירקוש ובסוף האדון מרפי דואג שלא תחכה סתם...
מה גם שלילדים בני 3 ו5 יש פחות סבלנות לחכות לתיקוני שטח - הם פחות בעניין של קפה וסיגריה...
לשקט נפשי יש מחיר כספי ואישית אני מוכן לשלם אותו.
אני מאמין שההילקס המדובר יתן לך בסבירות גבוהה הרבה שנים של שקט ומבחינת מצבו בייחס לאופציות האחרות שקיימות היום בלוח זו הזדמנות לרכוש כלי מדוגם ומתוחזק מ"בית טוב" (וכן, אני משוחד...)
זה פשוט.
אם יש לך - למה לא להחליף?
אז יש הרבה סיבות ובראשן כלכליות. אתה הולך למכור את הפג'רו במחיר גבוה ממה שקנית אותו בתחילת הקורונה. זה נחמד אבל עדיין היילקס פלוס מתלים צמיגים ואולי סגירה יעלה סביב 180 עד 200 אלף.
מכאן מתחילה ירידת ערך של 20 אלף בשנים הראשונות עד 15 אלף בשנים שאחרי כן שהן לא שנות טירוף הקורונה.
אם אתה לוקח את ה20000 של השנה הראשונה ושם על הפג'רו- אתה רגוע איתו לעוד שנתיים שלוש?
אם לא אז חבל על הדיבורים.
ואם זה בגלל שאתה מטייל עם כלים יותר גיבורים בשיירה והפג'רו נהייה זה שבגללו מחפשים מסלולים קלים - אז גם חבל על הדיבורים.
אני הייתי בדילמה דומה אבל עם עוד פקטורים במשוואה. החלטתי להשאיר את ה2008 ולשדרג אותו קצת - עוד שנתיים אותו סכום שעכשיו אני יכול לקנות 2016 פלוס כל החבילה -יצמח ואני אוכל להרוויח יותר משנתיים של שנות דגם ולקנות אפילו 2019-2020 שיוכל להישאר עוד המון שנים לפני שיהפוך למיושן.
וגם חשוב להבין שאחזקה + ירידת ערך זה לא סכום קבוע. רכב חדש יותר עולה קצת פחות במוסך - קח בחשבון 2000 בממוצע לטיפול עד 3000 לטיפול גדול בשניהם - אבל ברור שבסעיף התיקונים יש כמה אלפים פחות בשנה. מולם ירידת הערך גדולה יותר. הרבה יותר. והביטוח יקר יותר. אז אולי הרכב יותר חדש ואמין אבל אתה לא מוציא (ומפסיד) עליו פחות בסופו של יום.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
בועז, בעיניי, רכב משני לטיולים בלבד, הוא רכב שאמור לשרת אותך *לכיף ובכיף* ולא להיפך. כזה שנותן לך חיוך ילדותי מטופש בכל הנעה, אחרת מה הטעם?
ברגע שרכב מעיק עליך- וממש לא משנה למה ואם זה ״רציונלי״ , בעיניי זה הזמן להפרד.
עמדתי בפני דילמה דומה עם הל״ק זצוק״ל. תחושת מיצוי ושלא בא לי יותר. אז מה עשיתי? שפכתי עליו 20 אש״ח מיותרים של יישור קיו ופינוקים ממיטב הגורואים כדי לכסות על התחושה הזו, עם הצדקה עצמית ( הכחשה) שזה ״לחמש שנים לפחות של שקט ואז נמכור״, והוא ייושר באמת לרמת הפיקס- ושלושה חודשים אח״כ.. החיוך לא חזר ומכרנו[emoji2357] (שום דבר מההשקעה לא חזר אליי כמובן).
אי אפשר להלחם בתחושה, ברכב שכל כולו זה למען התחושה.
ולכן מה שאמר אסף:
אם יש עוד איזה יישור קיו / פינוק/ שיפור שיגרום לך לחזור לאהוב ולהנות מהפג׳רו- לך על זה. הרכב שלך מושקע בכל טוב ומוכן לטיולים חוצי ישראל בנוחות מפליגה. למיטב ידיעתי לא נתקע לך מעולם בשטח או בכביש.
*אבל* (!)- אם אתה כבר לא מניע אותו עם חיוך טיפשי בבוקר- אז זה הזמן לכלה חדשה.
והכלה הספציפית שאצלך על הפרק היא באמת נדירה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
בעיני כלכלית, אין כמו רכב בן 10 מיושר קו,
לא חושב שפגרו מטופל היטב יפתיע בתקלות משביתות בשכיחות כזו גבוהה.
יש לי חברים שגם ב2005 אחרי ישור קו ראשוני נרחב נוסעים שנים סלי הפתעות גדולות.
מה כן? תחזוקה יזומה, פריטים שמחליפים יזום בטיפולים. ולרכב יפני בן 12 יש וגם יש כאלה.
האם זה מצטבר לירידת ערך של רכב חדש? (20 וגם 30 בשנה)
לדעתי לא.
אבל זה הטיעון הרציונלי. אם נמאס מלתקן עוד דבר או שתיים כל טיפול,
אז מחליפים.
תחביב כמו שלנו דורש רכב אהוב, ולא פשרה….אחרת זה מוציא את הכיף.
פעם שאבד האמון, צריך לשחרר.
הטיעונים הלוגיים/כלכליים פחות רלוונטים כאן.
לא יודע אם הפתרון הוא להשכיב סכום כסף כזה גדול על רכב כל כך חדש, אבל זה כבר נושא אחר.
בעיני כלכלית, אין כמו רכב בן 10 מיושר קו,
לגמרי!
הדרך החביבה עלי להגין ל"רכב בן 10 מיושר קו" היא להתחיל עם רכב צעיר יותר (פות"ש מדבר על רכב בן 4) ולהנות מהרבה שנים לפני ולא רק אחרי שהוא בן עשר, ואז אין צורך ב"ישור קו".
אני חושב על המספרים שנמרוד כתב (100k עבור החלפת הרכב בלבד).... ונבהל, אבל!
אם יש לך את הממון, וזה לא כואב בכיס, לא בא על חשבון שום דבר אחר בבית, אדרבה, תתחדש ותהנה.
אבל אם זה כן כואב בכיס (כמו אצלי, אין לי סכום כזה להוציא על רכב שני) אני הייתי לוקח הרבה פחות מה100k ומסדר שקט נפשי ברכב הנוכחי
לגבי ילדים ותקיעות- זה תלוי המצב במשפחה, יש כאלה שיקבלו בהבנה ויש כאלה שלא, ואז שום סכום שבעולם לא יעזור להחזיר אמון בטיול,וכמובן, אופי שאר חברי הטיול.
אני גם מטק מגח בעברי, ואני חייב לציין שלהיתקע בשטח היה חלק מהותי מכל תרגיל בשטח. אפילו פוצצתי צינור ממסרת צריח(השקוף הזה שרק מחכה שידרכו עליו) בכוונה פעם כדי לחסל אימון בצאלים (טוב, היה חם מוות) ,מעניין אם בגלל זה יש לי דיסקו היום כרכב שלישי /רביעי תלוי איך סופרים את הפולריס (הרסתי לכם את ההנחתה, חחחח)
ואני חשבתי שטויוטה רק עולות
נכתב מהנייד סליחה על הטעויות
אני חושב על המספרים שנמרוד כתב (100k עבור החלפת הרכב בלבד).... ונבהל, אבל!
אם יש לך את הממון, וזה לא כואב בכיס, לא בא על חשבון שום דבר אחר בבית, אדרבה, תתחדש ותהנה.
יש לך מוטי, אאל"ט, מכונית חדשה שעולה סכום כזה, ואתה משלם עליה אפילו יותר כי היא בליסינג, ואז מחזיק נבלת שטח כרכב משני.
אני לפני כמה שנים טובות עשיתי חשבון פשוט. ויתרתי על תענוג הליסינג, שזה מכונית חדשה שמפסידים עליה אפילו יותר כסף מאשר אם רוכשים ישירות - ואמרתי לעצמי, שבאותו סכום של משפחתוצטית ליסינג אני קונה רכב שטח משומש שכן יהיה רכב עיקרי + את הסכום שלפני כן היה מושקע ברכב השטח המשני, במכונית מיני חדשה כמכונית משנית.
היה צ'רוקי (סד"ג 50 אלף שקל) + ליסינג (120 אלף) הפך לטנדר משומש (115 אלף) + יונדאי i10 ידנית חדשה (55 אלף). מאז הטנדר התחלף באחד חדש יותר והגם המכונית הקטנה בקצת גדולה יותר.
במקרה שלי, אין לי אפשרות לוותר על הרכב מהעבודה (לטוב או לרע לא החלטתי) וכפי שכתבתי, לי אין ממון להחזיק רכב נוסף בעלות כזו, אם לפותש יש והוא ציין שזה שני, אני הכי מפרגן שבעולם.
נכון, אצלי הרכב הוא רק לפנאי, לא כואב לי להחזיר אותו על גרר הביתה ולהעמיד אותו כמה שצריך.
מה שאני אומר לבועז, כי המקרה שלי נדון בשרשור אחר, אם יש לך הממון, תשתדרג לרכב חדש, זה תמיד הכי כיף.
בתנאי שהוא יספק לך את חווית השטח שאתה/המשפחה מחפשים.
אם הכסף לא נזיל, הייתי מחפש את השדרוג הקטן ברכב השטח שיהפוך אותו לכזה המספק גם תחושת בטחון.
או, שזה מה שאני עשיתי, כי לא הייתי מוכן לסכן אי הגעת הגברת לאיסוף ב4 ברכב שעבר יום לפני התעללות בשטח, הפרדת רשויות נוספת=רכב זול אחר ליום יום, לנו יש פוקוס 2011 לא מבקשת לאכול ונותנת עבודה.
ולגבי הנבלה, אם נתקעים בטיול, לוקחים את זה כחווייה, נושמים עמוק, ומטפלים בכיף בלי לחץ.
דניאל מאירי
08-06-21, 10:26
היה לי היילקס 2017, ידני אמנם, רכב נטול הפתעות, מומלץ בחום.
רק עניין הנוחות של טנדר לא מתאים לכל אחד (יש גם מי שמתפדח להיראות בטנדר),
אם נהגת בהיילקס בטיול והוא מתאים לך זה הפרטנר המשולם, לדעתי המשוחדת.
דניאל
100 אלף להתקדמות של 9 שנים זה לא המון כסף , אבל חסר מספר פרטים בהחלפה הזאת.
מה העבר של הטנדר , במה עבד , מה הקילומטרז שלו ?
נהגת על הטנדר , ההבדלים מהותיים , מנוע חלש יותר , הוא פחות מפואר, קופצני ולא נוח.
גם לא בטוח שהחלפה משתלמת אולי כדאי לך למכור ולקנות , הפאגרו נמכר מעל המחירון בכ20 אלף ש"ח, ואתה עוד רושם ששלך במצב מושלם.
תודה על התובנות והטיפים.
הלכתי על הטנדר.
תתחדש. אני לא מצליח לחשוב על מישהו שקנה היילקס מהדורות האחרונים והצטער על זה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תודה על התובנות והטיפים.
הלכתי על הטנדר.
בוא , הלכת על הסופר טנדר
Sent from my iPhone using Tapatalk
תודה על התובנות והטיפים.
הלכתי על הטנדר.
ברוך הבא למשפחת דעא"ש!
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210628/334003b82f037febe80bcc7ba5e86c56.jpg
נמרוד הרים...אז... חולצה שמצאתי בעלי אקספרס
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210628/d8f1c745c46571f0bbf094f91daaf926.jpg
תודה רבה לכולם.
נמרוד, אני בבעיה, הוא עם ארגז.. איפה מתקינים את המשגר?
אתה חותך עם דיסק פתח עגול, ומרתך צריחון + דום מפקד מקורי מפרוק.
יש מג"חים בשטחי אש.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.