צפייה בגרסה מלאה : הידוק ברגים לפי הרגש
קרדיט לגולש "אין לדעת" באתר פולגז שם נתקלתי בקישור.
כשמומחה להנדסה אומר שניתן לחזק "לפי הרגש" אותי אישית זה מרגש.
החומר הרלוונטי לכותרת מתחיל באזור 00:30:00 ועד 40. באזור דקה 38-39 הוא מטיל את הפצצה. בגדול כל החומר (מי שמסוגל לשבת שעה מול סרטון תיאורטי) מרתק.
https://www.youtube.com/watch?v=BfeoqQUnizI
https://www.youtube.com/watch?v=BfeoqQUnizI
חנן-ג'יפולוג
07-06-21, 20:30
איציק מרקדו טען את זה גם פה יותר מפעם אחת, שחיזוק ברגש להברגות משומשות נכון יותר מידית מומנט, במקרים מסוימים.
מאידך, למי מאיתנו יש את הקילומטראז' של איציק על ברגים?
.
polar bear
07-06-21, 20:43
מאיד אידך - 40% טווח אי וודאות { = טעות? } של ידית מומנט? מה ההבדל בין זה לבין לחזק עם כלי?
דקה 8 בערך - מפרש כח...פעם ראשונה שאני מבין איך צריך לבטא את זה.
תודה על השיתוף. הרצאה מצוינת
איציק מרקדו טען את זה גם פה יותר מפעם אחת, שחיזוק ברגש להברגות משומשות נכון יותר מידית מומנט, במקרים מסוימים.
מאידך, למי מאיתנו יש את הקילומטראז' של איציק על ברגים?
.
בול..
כמה ברגים נגזרו לאותו מומחה ממליץ עד שפיתח רגש?
כשהייתי ילד במשק, אז המכונאי היה עושה הכל "לפי רגש", והיה דמות מיתולוגית.
כשהתבגרתי ו"גיליתי" את המד מומנט, הבנתי כמה הרגש לא אחיד וכמה הוא יכול לפספס במיוחד בברגים העדינים יותר, ואלו שנפתחו ונסגרו עשרות פעמים, וכמה פעמים אנחנו מחזקים ברגים יותר מידי.
אני לא אשקר להגיד שאני לא סוגר ברגים לפי רגש, אבל פיתחתי קצתץ רגש, וברגים של מערכות חשובות עם השכלות משמעותיות לכשל אני סוגר לפי הספר.
ד"א, בספרים הטובים יש לפעמים גיבוי של כמה בדיקות הידוק, מומנט, ואחריו בדיקות חופש שבאות לבדוק האם ההידוק המקורי מתאים לרמת הבלאי הנוכחית, ואז יש מפתח נוסף לבדוק כמה צריך להדק.
polar bear
27-06-21, 20:46
הידוק לפי הרגש עושים עם מפתח שיש לו יחס מסוים בין האורך לקוטר .
גם אני גיליתי את מד המומנט מצד שני המומחה הזה טוען שמד המומנט המצוי אצל רובנו מזייף מאד. ולכן בעצם עדיף לעבוד עם הכלים הנכונים ולפתח רגש. { כך הבנתי מההרצאה, אני בעצמי לא מבין עד כדי כך כדי להמליץ }
Oren Kipnis
27-06-21, 21:03
מהנדס משה קלמן הוא "פריק" של ברגים וניתוחי כשלים מכניים, והוא מעביר קורסים שלמים בנושא.
ההרצאות משלבות המון נסיון חיים והדגמות של מקרים אמיתיים.
אני השתתפתי עד היום במספר קורסים והרצאות שלו, ויש לי איתו קו פתוח להתייעצות הדדית בתחומי הנדסה שונים.
במידה ותהיה התעינינות בקורס המועבר במחשב, ניתן לקיים אותו ולהתאים אותו לקהל.
הידוק לפי הרגש עושים עם מפתח שיש לו יחס מסוים בין האורך לקוטר .
גם אני גיליתי את מד המומנט מצד שני המומחה הזה טוען שמד המומנט המצוי אצל רובנו מזייף מאד. ולכן בעצם עדיף לעבוד עם הכלים הנכונים ולפתח רגש. { כך הבנתי מההרצאה, אני בעצמי לא מבין עד כדי כך כדי להמליץ }
מד מומנט זה מכשיר שצריך לשמור עליו.
המכניים למשל, צריכים להיות מאוחסנים להבנתי במצב רפוי, אחרת הקפיץ מתעייף ומזייף. מניח שמעט מאד אנשים משחררים אותו בסיום העבודה.
מצד שני, היום יש דיגיטליים, הם פחות "מתעייפים, ויותר מדוייקים מהמכניים.
כשזה בורג קריטי של מטוס, אז הם עוברים כיול תקופתיח, אולי לזה הוא מכוון, נראה לי שלא לכל תחום צריך רמת דיוק כזו.
מוני אורבך
27-06-21, 23:25
במדי המומנט הרצניים והיקרים מדברים על 5 אחוז טעות
15 נשמע לי ממש גבוה.
אבל אם המומחה אומר...
מדי המומנט הזולים גם כותבים 5 אחוז אבל זה שקר כס כמובן.
אפשר לפתח תחושה לסגירת בורג ביד, היד שלנו למרבה הפלא מאוד מדויקת.
המומחה מדבר על הגעה ךתחילת המצב הפלסטי ואת זה אפשר להרגיש אפילו בקלות מפתיעה.
עם קצת ניסיון אפשר לפתח את הרגש להגעה עד תחילת המצב הפלסטי.
אלא מה.. לא תמיד אפשר להגיע למצב הפלסטי של הבורג.
הרבה פעמים התבריג הוא זה שנדפק הרבה לפני שהבורג מגיע למצב הפלסטי
לפי דבריו של המומחה, התבריג צריך להיות פי שנים וחצי מקוטר הבורג.
במקרה זה הבורג יותר חלש מהתבריג.
ברכב בהרבה מקרים התבריג לא מקים תנאי זה ואז הוא זה שנדפק ראשוון.
באופנוע לדוגמא לרוב זה המצב.
לכן היצרן מגדיר מומנט סגירה שהוא קטן משמעותית מהמומיט המכסימלי שהבורכ יכול לספוג לפני המצב הפלסטי.
לפי נסיוני לרוב (אם לא בכל) המצבים בו היו לי מצבי כשל בסגירה, התבריג הוא זה שנדפק ולא הבורג
boaz avrahami
27-06-21, 23:31
פעם הגעתי לפגישה עסקית עם איזו אישה ולחצתי לה את היד ברגש.
היא פלטה צווחת כאב מביכה.
הרגש שלה ושלי היה שונה.
מאז איפה שצריך דיוק אני קודם שם מפתח מומנט ורק אז מפעיל רגש ושיקול דעת.
אתה לוחץ ידי אישה קודם עם מפתח מומנט?
נשלח מהנייד
אתה לא???
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ברור שכן
(צילום אילוסטרציה,לא ידוע של מי היד)https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210628/c44d1292764f4147d44cd5697c070eef.jpg
פעם הגעתי לפגישה עסקית עם איזו אישה ולחצתי לה את היד ברגש.
.
אני רוצה לכתוב כאן דברים מטונפים ואיומים, אבל אני לא יודע מי עלול לקרוא את זה, אז אסכם שלהבא בעת לחיצת אברים באנטומיה הנשית, השתמש במד מומנט.
ברור שכן
(צילום אילוסטרציה,לא ידוע של מי היד)https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210628/c44d1292764f4147d44cd5697c070eef.jpg
זה לא קעקוע, זו צלקת .
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.