צפייה בגרסה מלאה : בגיה - כננת למרפסת
GodsFather
09-06-21, 21:50
היי היי,
מתעניין בכננת למרפסת לטובת הרמת סלי קניות ואולי אופניים.
מצאתי את הדבר הבא -
https://www.amirtools.co.il/item-3781/%D7%9B%D7%A0%D7%A0%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%9E%D7%94-250-%D7%A7%D7%92-SUZUKI
על פניו, עודף מ700 שח לכננת פלוס זרוע.
האמנם?
למישהו יש נסיון? המלצות על כננת אחרת?
אופן החיבור לקיר?
תודה
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אני זוכר במעורפל שרשור של יובל הירשפלד בנושא דומה
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
GodsFather
09-06-21, 22:43
חיפשתי בפורום, מצאתי שיח על מתקני הרמה לאופנוע מבית ל. כ.
אז לפחות מהבחינה הזו נראה שאני מסודר, אבל תמיד טוב לשמוע עוד מנסיון.
עכשיו להבין אם צריך קונסטרוקטור או לא. סה"כ קצת שקיות סופר..
אם זה סה"כ שקיות סופר, חבל עם גלגלת יהיה הרבה יותר מהיר וקל.
GodsFather
09-06-21, 23:08
אם זה סה"כ שקיות סופר, חבל עם גלגלת יהיה הרבה יותר מהיר וקל.יכול להיות
לפני שנים היה לי מתקן כזה עם כננת זהה. כל מע, החשמל הוסבה למע שליטה מרחוק כי לא התחשק לי להוריד את הארגז שימתין לי למטה, כי לא היה איש בבית, ולכן היה תלוי בגובה מחוץ לבית והייתי מורידו כשמגיע עם הקניות. כל הקונסטרוקטיה היתה בנויה על גג הדירה שהיתה לי גישה אליו ממדרגות מהדירה והייתי האדם היחיד בעיר שמוריד ולא מעלה את הקניות הביתה.....:cool:.
2 שיטות לקונסטרוקציה. או רלס ברזל ישר שעליו נעה הכננת, או זרוע סיבובית על ציר. בשני המקרים גובה חלון ממוצע מקשה על הכנסת
המצרכים הביתה כי ישנו גובה "מת" של הכננת ++, מה שלא היה לי בגג.
השטח שמתחת למנוף היה אצלי שטח מת- לא מעבר לאנשים, לכן לא הקפדתי על תכנון מדויק וליווי של מהנדס, כל מצב אחר מצריך ליווי שכזה.
לסיכום, מאוד מאוד נוח למי שאין מעלית בבנין, אבל צריך לשים לב טוב טוב שקופסת הטונה שקנית לא תיפול חו"ח למישהו על הראש.:cool:
הירשפלד יובל
10-06-21, 11:08
אופן החיבור לקיר?
לפני כשנתיים וחצי בניתי כזו להעלאת מצרכים לקומה 3-4 בבנין. נעזרתי בחבר מסגר שבנה לי את עמוד המנשא והסל . לי לא היה קיר לעגן אליו והחבר המליץ וריתך לי מחלקים שקניתי עמוד/מוט פלדה עם 2 פלחים שעוגנו לרצפה/תקרה . מיועד ל-125/250kg. בקרוב עוזב את הדירה הנוכחית ואת המיתקן כולו מעביר לבית פרטי . בעקרון/מעשי הוא לא חוקי/תקני , אצלי הוא מאובטח חשמלית מעבר למכנית עם מפסק חירום/פטריה עם מפתח. ישנו שרשור שלי באופטופיק/עשה זאת בעצמך לפני כשנתיים + .
אמיר , אצלי זה נבנה עבור זוגתי ושכן לקומה שבדיוק פרץ דיסק באותו זמן , אבל אצלי הוא בתוך חדר מדרגות . אם אתה חושב על חיצוני לבנין , הייתי חושב פעמיים לפני כל הנשמות הטובות שמסביבך . כדי לעשות מתקן כזה חוקי צריך בין היתר לגדר את כל המסלול תנועה שלו וזאת עוד לפני חתימת/אישור אנשי מקצוע /ממונה בטיחות .
הירשפלד יובל
10-06-21, 12:02
134172134173134174134175
GodsFather
10-06-21, 17:47
תודה יובל ואחרים.
תחילה אומר - אני לא הראשון בשכונה שעושה. למעשה, זה מה שעודד אותי לעשות, אחרי שראיתי שאני לא הראשון.
מדובר במרפסת שתחתיה החניה שלי ושלי בלבד. אין עוד אנשים סביב.
מסכים לגבי החששות של להיות מתחת לזה וצריך לאבטח את הסיפור, נלקח בחשבון.
סוגיית האשור היא שמעסיקה אותי עכשיו - מאיפה אני מביא כזה? ואיך? לפני או אחרי בניה?
הירשפלד יובל
10-06-21, 18:29
סוגיית האשור היא שמעסיקה אותי עכשיו - מאיפה אני מביא כזה? ואיך? לפני או אחרי בניה?
לא חושב/ידוע לי שניתן להוציא לזה אישור וגם אם כן מתאר לעצמי שזה ויה דלרוזה. ישנו כאן באתר חבר ( עידו ? ש01 ?) שהוא ממונה בטיחות , הוא אולי יוכל לומר אם ובמה זה כרוך . ( אם תרצה , דבר איתי בפרטי )
תודה יובל ואחרים.
תחילה אומר - אני לא הראשון בשכונה שעושה. למעשה, זה מה שעודד אותי לעשות, אחרי שראיתי שאני לא הראשון.
מדובר במרפסת שתחתיה החניה שלי ושלי בלבד. אין עוד אנשים סביב.
מסכים לגבי החששות של להיות מתחת לזה וצריך לאבטח את הסיפור, נלקח בחשבון.
אולי תשאל את אלה שעשו?
פעם חשבתי על הקמת עסק סביב הנושא. נפגשתי בזמנו עם מהנדס במכון התקנים בת"א, וגם עם מהנדס בודק למתקנים(היה בודק אצלנו את תקינות מיכל האויר) .
אחרי שיחות עם שני אלו וגם עם מתכנן מכני הגעתי לתובנה שהאחריות הכרוכה (בתור מתקין עיסקי) היא אדירה כי מדובר על מתקני הרמה ויש דרישות מחמירות מאוד בנושא. לדעתי, איש לא יאשר לך מתקן שכזה ולכן ההתקנה תהיה באחריותך האישית, ואם מישהו יפגע אתה נושא במלוא האחריות לפיצוי.
מקווה שאין בדברים אלו כדי לרפות את ידך. אנשים עשו ויעשו מתקנים דומים ללא אישורים. פשוט צריך להזהר.
GodsFather
14-06-21, 14:40
נחיה ונראה
בוקר טוב,
הייתי מנותק כמה ימים, לכן ראיתי רק עכשיו.
ראשית בטיחות - עפ"י החוק, מדובר במתקן הרמה שלאחר ההתקנה ואחת לתקופה יש לאשרו ע"י מהנדס בודק.
למה זה חשוב - כי אם יקרה משהו, אתה רוצא להיות מכוסה.
שנית, צור קשר בטלפון.
בניתי משהו כזה לחמי וחמותי.
מרים או עגלת סופר ואז המצרכים מהאוטו לעגלה ועד המטבח. או סלסלה גדולה למטענים רבי נפח וקטני משקל (מתאים לעסק שהיה להם באותה התקופה.
כושר ההרמה של המתקנים הוא 125/250 ק"ג.
700 ש"ח זה בערך המחיר בכל מקום כולל לכננת ולזרוע עליה היא תלויה.
אם צריך תורן/סטנד - אתה כבר מתחיל להסתבך...
אנסה להעלות תמונות/סרטון של האב טיפוס שבניתי.. (אח"כ עבר עוד חיזוק ושדרוג תמיכות)
במיוחד בשבילך,
סרטון האב טופוס לפני חיזוקים ותמיכות נדרשים, הועלה לYOUTUB:
https://youtu.be/Gjz6ABAYPv0
הירשפלד יובל
15-06-21, 11:28
https://youtu.be/Gjz6ABAYPv0http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=134172&d=1623315275&thumb=1
אצלי היה מזל/נוח שיכולתי לעגן את המוט הנושא בשני קצותיו לרצפה ולתקרה . המצב הקל/נוח לעיגון בטיחותי .
חייב לתת קרדיט,
יובל - הרעיון המקורי ממך.
היות ואין גג, אני מתחתי כבלים כמו בתורן של סירה.
העגלת סופר - זו כבר הברקה שלי (קיבלתי את העגלה מבעל חנות שהחליף את כל העגלות)
צולם אתמול בנהריה.
התקני המוט הנושא את הכננת חוברו עם ג'מבואים לקיר (ישן ומתפורר...)
134256
הירשפלד יובל
16-06-21, 10:20
חייב לתת קרדיט,
יובל - הרעיון המקורי ממך.
תודה על הפירגון .
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.