צפייה בגרסה מלאה : אור 4x4 מהבהב - ג'ימני 2008
אהלן חברים,
לאחרונה האור 4x4 התחיל להבהב, ולא נכנס ל4wd. הלכתי למוסך, אמר לי שצריך להחליף את האקטואטור (נאמר לי שזה חלק כלשהו בתיבת ההעברה... לא מבין בזה כל כך).
בחיפוש קצר באינטרנט ראיתי שהבעיה הזו די נפוצה, אבל רוב האנשים אומרים שהבעיה היא דווקא במערכת הוואקום, וזה יהיה פתרון הרבה יותר זול מאשר להחליף את האקטואטור.
מישהו יודע איך ניתן לבדוק איפה הבעיה? אני לא רוצה סתם להחליף אקטואטור ובסופו של דבר הבעיה היא לא בו, וגם אעדיף לנסות לתקן לבד.
מציין גם שהמוסכניק אפילו לא בדק את מערכת הוואקום.
ועוד שאלה קטנה, אם כן אצטרך להחליף אקטואטור, איך האתר amayama לחלפים? המליצו לי עליו אבל לא מצאתי יותר מדי ביקורות באינטרנט
תודה לעוזרים:)
לביא סמו וסומו
10-06-21, 12:59
אתן לך כיוונים שאני הייתי בודק במיוחד בשביל למדל ולמקד את מקור הבעיה:
תחילה הייתי מנסה לגדר האם הבעיה היא במערכת הלוקרים (וואקום ושות) או מהטרנספר (חשמלי ),
מאמין שיש לא מעט דרכים לבדוק זו , ייתכן שאף לפי אופן החיווי של הרכב , אבל מספר בדיקות בסיסיות שעולות לי שהייתי עושה בניסיון למידול הבעיה :
1. נסה לשמוע אם הלוקרים מתחברים/מתנתקים - זה נותן אינדיקציה לגבי התפקוד שלהם (כמובן שגם בדיקה ויזואלית של הצנרת רק תוסיף)
2. לאחר שילוב בדוק אם הדריישפט הקידמי מסתובב - אם לא מסתובב דהיינו לא מבוצעת פעולת ההעברה בפועל ל4*4
זה לפחות ייתן לך כיוון למיקוד התקלה באם מקורה בטרנספר (חשמלי/יוניט) או לוקרים ( וואקום/חשמלי).
אני לא נוהג להמליץ על חלופות בתהליך ניסיון לפתור תקלות (כי זה מפספס את המטרה של לעזור לפתור , והמטרה היא לנסות לעזור ) אבל במקרה של הלוקרים אני באמת ממליץ בחום, במידה ואתה מבין שהבעיה היא בלוקרים והטיפול הוא לא סימלי וקטן , לשקול לעבור ללוקרים ידניים , אומנם צריך לצאת מהרכב כדי לחבר - אבל הפשטות והאמינות המכנית הזו היא פשוט מופלאה בעיניי , אבל אני שרוט בקטע הזה מבחינתי אם היה אפשר לסובב את הווישר מכנית/ידנית הייתי מעדיף (מי שחווה פירוק של מנוע הווישר בסמוראי סגור וודאי יבין אותי....)
מקווה שזה ייתן לך כיוון , בכל מקרה עדכן בשלבי הדיאגנוסטיקה והחברים פה יעזרו ....
אתן לך כיוונים שאני הייתי בודק במיוחד בשביל למדל ולמקד את מקור הבעיה:
תחילה הייתי מנסה לגדר האם הבעיה היא במערכת הלוקרים (וואקום ושות) או מהטרנספר (חשמלי ),
מאמין שיש לא מעט דרכים לבדוק זו , ייתכן שאף לפי אופן החיווי של הרכב , אבל מספר בדיקות בסיסיות שעולות לי שהייתי עושה בניסיון למידול הבעיה :
1. נסה לשמוע אם הלוקרים מתחברים/מתנתקים - זה נותן אינדיקציה לגבי התפקוד שלהם (כמובן שגם בדיקה ויזואלית של הצנרת רק תוסיף)
2. לאחר שילוב בדוק אם הדריישפט הקידמי מסתובב - אם לא מסתובב דהיינו לא מבוצעת פעולת ההעברה בפועל ל4*4
זה לפחות ייתן לך כיוון למיקוד התקלה באם מקורה בטרנספר (חשמלי/יוניט) או לוקרים ( וואקום/חשמלי).
אני לא נוהג להמליץ על חלופות בתהליך ניסיון לפתור תקלות (כי זה מפספס את המטרה של לעזור לפתור , והמטרה היא לנסות לעזור ) אבל במקרה של הלוקרים אני באמת ממליץ בחום, במידה ואתה מבין שהבעיה היא בלוקרים והטיפול הוא לא סימלי וקטן , לשקול לעבור ללוקרים ידניים , אומנם צריך לצאת מהרכב כדי לחבר - אבל הפשטות והאמינות המכנית הזו היא פשוט מופלאה בעיניי , אבל אני שרוט בקטע הזה מבחינתי אם היה אפשר לסובב את הווישר מכנית/ידנית הייתי מעדיף (מי שחווה פירוק של מנוע הווישר בסמוראי סגור וודאי יבין אותי....)
מקווה שזה ייתן לך כיוון , בכל מקרה עדכן בשלבי הדיאגנוסטיקה והחברים פה יעזרו ....
הלוקרים לא מתחברים בכלל, אין את הרעש וגם הגלגל הקדמי מסתובב חופשי.. בדקתי וגם האקטואטור לא זז בכלל שמנסים לשלב ל4x4, כנראה בעיה בו באמת או באחד החוטים שמה.
תודה על העזרה, הלוקרים הידניים באמת נשמעים כמו תחליף טוב, בהחלט אחשוב על זה👍🏾
לביא סמו וסומו
10-06-21, 14:37
ממה שאתה מתאר הבעיה די ממוקדת לטרנספר - זה די עונה לך על השאלה שככל הנראה לא מדובר על וואקום אלא סוגיה חשמלית /אחר.
מה שהייתי מציע לך זה להיכנס מתחת לרכב , יש צמה שמגיעה לכיוון הטרנספר עם חיבור עבה מוגן מים לטרנספר - זה היחידה שבעצם שולטת דרך המחשב רכב על המעבר בין מצבי הנסיעה (בטרנספר שרשרת כמובן - שלהערכתי זה מה שיש לך) - תראה שהצמה הזו מחוברת כמו שצריך , שלא נפגעה/התנתקה נקרעה ברמת החיווט ...
ממה שאתה מתאר הבעיה די ממוקדת לטרנספר - זה די עונה לך על השאלה שככל הנראה לא מדובר על וואקום אלא סוגיה חשמלית /אחר.
מה שהייתי מציע לך זה להיכנס מתחת לרכב , יש צמה שמגיעה לכיוון הטרנספר עם חיבור עבה מוגן מים לטרנספר - זה היחידה שבעצם שולטת דרך המחשב רכב על המעבר בין מצבי הנסיעה (בטרנספר שרשרת כמובן - שלהערכתי זה מה שיש לך) - תראה שהצמה הזו מחוברת כמו שצריך , שלא נפגעה/התנתקה נקרעה ברמת החיווט ...
הצמה הכוונה ליוניט עם החוטים הכחולים - שחורים? אם כן אז כשאני משחק איתו הנורה מפסיקה להבהב אבל עדיין לא משתלב
כנראה שהבעיה באמת באקטואטור, יש לך אולי אתר שאתה ממליץ להזמין חלפים מחו"ל? ממה שהבנתי הבדל של 800-900 שקל מאשר להזמין מיבואן בארץ
לפני שאתה מחפש בעיות נדירות, תחליף את היוניט המדוברת - עולה 200₪ (יש לי משומשת אם צריך לשלילית הבעיה - בוא קח)
בעיה נפוצה שנגרמת מקריעת החוטים של היוניט, עובדה כשאתה משחק איתם העסק מגיב. שים יוניט תקינה ואז תדע להעריך אם זה מעבר לזה.
הערכה שלי - לא.
יש מוסכים שיודעים לבדוק את מערכת הוואקום, שווה ללכת לאחד כזה, זו בדיקה פשוטה שלא עולה כסף.
עד כמה שזכור לי, צריך לנתק את הצינוריות שמגיעות ללוקר ולסתום אותן עם האצבע כדי שהמערכת תוכל ליצר וואקום.
אני לא זוכר את השם של הרכיב הכחול שמאפשר שחרור ותפיסה של הלוקר, זה מה שאני הייתי צריך להחליף לפני כמה שנים שהייתה לי בעיה גומה בג'ימני.
נראה לי שכדאי לך לגשת אל ד"ר מורי המומחה לג'ימני לאיבחון מדויק.
בברכה - רפי לין
לביא סמו וסומו
12-06-21, 09:20
לגבי חלקים - אני באופן אישי אם זה לא משהו אקזוטי - קונה בארץ במכשירי תנועה ( וואלה בפעם האחרונה לפני כחודש היו ממש נחמדים ואפילו עשו לי הנחה).
עניינית - הציע לך החבר המכובד למעלה להשאיל לך יחידה לבדיקה - לך על זה , בדוק על בסיס שלילה במיוחד לאור העובדה כי משחק עם המגעים שם מייצר לך אינדיקציות מגוונות - כלומר משהו שם רופף/לא טוב.
לגבי ההתייחסות של רפי - אני מכבד כל אדם , אבל הבחור פנה פה לפורום לנסות ולמצוא פתרון לבעיה לבד , מתחילים לעזור לו למצוא כיוונים... למה לייאש ולשלוח אותו ישר לאנשי המקצוע (וכבודם במקומם מונח) - מה הוא לא יודע שהוא יכול לגשת אליהם ??? אבל הוא מנסה לבד ובדיוק בשביל זה נועד הפורום הזה (לא רק אבל גם) ....ואם לא - אז אין לפורום שום תכלית , יש פה קבוצה של אנשים שבטוח יכולים לעזור לו כמו החבר היקר שאף הציע להשאיל לו חלק .
מי שנוסע בג'יפים האלה בשנים הוותיקות שלהם (2008 במקרה המדובר) ראוי ועדיף שינסה לפחות להכיר את המכונה בה הוא נוסע , אחרת קשה מאוד לייצר ביטחון בכלי וותיק .
שוב לא רוצה להתריס אבל זה עניין שחוזר בהמון סוגיות ... תן לבן אדם לנסות לפחות.
עדכון קטן אם זה מעניין מישהו...
החלפתי את היוניט, תודה למי שהציע לבדוק עם היוניט שלו חבל שלא קראתי פה לפני שקניתי. כמו שחשבתי לא פתר את הבעיה, האור עדיין מהבהב...
צמצם את הבעיה לאקטואטור, הזמנתי אחד ואעדכן שוב אחרי שיוחלף.
יונימוג אדום
14-06-21, 21:38
לבן שלי עם ג'ימיני 2005VVT הייתה בעיה דומה .
החליף ממסר בתיבת הפיוזים והבעיה נפתרה .
גש לאיבחון אצל מישהו שמבין ברכב הזה ( אני מבין בסיקסים וסמוראי ) .
אילן
לביא סמו וסומו
15-06-21, 10:38
וואלה - התקדמת ולבד - שזה חשוב!
אגב יהיה אחלה אם תצרף גם תמונות של חלקים שאתה מחליף לטובת הדורות הבאים ...
תראה בג'יפ הקודם שלי (שם הטרנספר היה חשמלי) הייתה לי סיטואציה שלא היה משלב לי ל4*4 , לקומפוננטה שמתחברת לטרנספר
(זו שמבצעת את פעולת ההעברה בין המצבים) יש כוסית שחורה עם 3 ברגים , אני בזמנו פירקתי אותה וחיברתי אותה מחדש - לעיתים כשהרכב ישן העסק שם ניתקע - יש שם מובילים על מוליך שמגורזים קלות - פירוק והרכבה במקרים מסוימים מחזיר את העסק שם לחיים - רק צריך לעבוד שם עם רגש.
אם כבר הזמנת חלק ובא בא לך לנסות גם את הנ"ל - לך על זה - בזמנו לי זה פתר את הבעיה , כמובן זה רק כיוון נוסף.
חפרתי ומצאתי תמונה מהחלק שהחלפתי ב 2011 בג'ימני שלי...
אני לא יודע איך קוראים לו אבל מכאן הייתה בריחה של וואקום שמנעה מהמערכת לעבוד.
134258
הגיע החלק ? הבעיה פתורה?
מאיזה אתר אתה מזמין ?
נשמח לתמונות לאחר ההחלפה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.