התחברות

צפייה בגרסה מלאה : הכוונה לצביעת מדרגות מברזל

מוטי טויוטה
13-06-21, 18:33
שלום חברים
רוצה לצבוע את המדרגות שבתמונות
אשמח לעצות החל משלב ההכנה ( שיוף הצבע הישן עם מברשת שיערות על דיסק ? דרך מהירה יותר לכיסוי שטח כזה גדול? הסרת המדבקות נגד החלקה) עד לצביעה עצמה ( סוג הצבע, יישום וכו)
תודה רבה 134233134234134235134236

Sent from my SM-N980F using Tapatalk

lizard
14-06-21, 06:20
איזה כלים יש לך?
כמה אתה רוצה להשקיע?
בגדול, יש לך 2.5 אפשרויות. או צבע יחסית פשוט או צבע רציני כמו צבע רכב וכדומה. ההבדל במחיר וב"סיבוכיות" הוא בערך בין פי 5 ל10.
הבעיה העיקרית היא שמגלוון לא אוהב צבע, מדרגות זה משהו שזז וגם נמצא בשימוש לכן יש גם אלמנט של חיכוך שמוריד צבע.

אם יש לך מדחס ופיסטולט, עדיף. למרות שיש סיכוי שהוא יתיז על כל מה שיש באיזור אז תדאג לכסות כל מה שחשוב.

אם אתה לא רוצה להשקיע יותר מידי, תקנה צבע DTM או המקבילה של טמבור/המרטון וכדומה. לפני כל איזור שאתה צובע, תנקה אבק ושמן/לכלוך. את השומן עם טינר.
תצבע עם מברשת וזהו. זה לא יחזיק המון אבל אולי זה יספיק.

אפשרות נוספת, קצת יותר יקרה - לקנות ייסוד שמחבר טוב בין הגלוון לצבע. קודם לתת כמה שכבות של יסוד ואחר כך כמה שכבות של צבע.

אפשרות שלישית, הכי יקרה, זה לקנות צבעים כמו של גוונים או חברות דומות. צבעים דו/תלת רכיביים (פיגמנט, מקשה וטינר) אבל פה מדובר על השקעה. כי אתה צריך יסוד מתאים, אחר כך את ה"צבע" שאתה רוצה, מקשה לצבע הזה ואת הטינר שמתאים לכל הצבעים (יסוד וגוון). זה לא מחירים של למכור כליה אבל הרבה יותר יקר (מה גם שאתה צריך כמות) מצד שני, זאת הצביעה שלא במצבעה/אלקטרוסטטי ברמה הכי טובה שתוכל להגיע אליה.
יתכן ולא תהיה לך אפשרות לצבע כזה כי צריך ציוד כמו פיסטולט שאין לך. צריך להייעץ עם היצרן/משווק/סוכן. אני ממליץ על גוונים.

בקשר לאיזה איזורים לצבוע, אני לא הייתי משקיע במדרך רגל. פשוט הצבע ישחק ברגע. בכל זאת דורכים על זה. אפשר לצבוע את החלק התחתון שלא דורכים עליו כדי שיראה יפה אם מסתכלים מאחורי המדרגות. את המאחז יד הייתי צובע אבל יוצא מנקודת הנחה שכנראה גם זה ישחק כי מעבירים על זה יד.

בכל מקרה, הכי חשוב זה לנקות טוב טוב את האיזורים שאתה צובע משמנים ולכלוך. ככול שהאיזור יהיה נקי יותר, הצבע יתפס חזק יותר. (למעט הקטע שאבץ/גלוון וצבע לא מסתדרים ביחד בלי חומר מקשר) ויחזיק יותר זמן.

בהצלחה!

מוטי טויוטה
14-06-21, 06:55
תודה רבה על הפירוט מיכה.
איך ממליץ לשייף ולנקות? פלפ? מברשת פלדה על מברגה או דיסק? נייר שיוף?
תודה רבה

מוטי ג.
14-06-21, 07:45
אני מסכים עם מיכה לגבי הבעייתיות בצביעה על מגולוון, סתם מתעניין, אתה יודע כמה זמן זה ככה עם הצבע הזה?

איל מ
14-06-21, 08:40
לגבי הורדת הצבע. נראה שיש שם הרבה קטעים בהם הצבע מתקלף ולא נשחק (בדכ כתוצאה מצבע שלא מתאים למגולוון).
בכל הקטעים האלו תתחיל עם גרניק חזק ופיית לחץ.
מה שלא יתקלף לבד אתה יכול לעשות עם פלאפ או מברשת. שים לב! לא לקנות את הדיסק מברשת הרגיל, אלא את זה עם הצמות. אלא אם יש לך תחביב של לשלוף מחטים מתוך העור. בחלקים השטוחים פלאפ עובד יותר מהר (שים לב לא לאכול את המתכת). על הקטעים של הפח מרוג יתכן ותהי חייב עם המברשת כדי לא לשחוק את הבליטות ועדיים להגיע לחלקים שביניהן.
על המעקה העגול אפשר גם וגם, כתלות בסבלנות וברגש כי שוב, הפלאפ אוכל מהר ויכול להשאיר לך צלקות.

לגבי הצבע. אני צבעתי סולם מגלוון עם מעקה בעזרת המרטון. מעט המדרכים עצמם שאכן בהם הצבע נשחק, הצבע מחזיק יפה. כולל במאחזי היד.
נ.ב.
השתמשתי בהמרטון עם גימור מחוספס למניעת החלקה. התוצאה נהדרת. כשבאו להתקין לי פאנלים סולאריים על הגג המנהל פרוייקט התלהב (סולם קבוע על הקיר עם מאחזי יד בחלק בו הוא עולה מעל הקיר של הגג).

מוטי טויוטה
14-06-21, 12:05
שלום מוטי
הצבע ככה מעל 6 שנים לפחות.
אייל, האם גם את המעקה של היד צבעת במחוספס?
מברשות? רולרים?
אשתמש גם בגרניק, תודה על ההמלצה על המברשת שיערות

מוטי ג.
14-06-21, 12:09
לגבי המחוספס, אצלי בבית(בתוך הבית) צבעו מעקה במחוספס כזה, מלבד זה שזה לא נעים ביד זה גם תופס המון אבק שלא ניתן לנקות כי סמרטוט משאיר עליו את הסיבים שלו.
אז בסוף עברתי עם נייר זכוכית עדין והחלקתי את הבליטות.

איל מ
14-06-21, 12:41
אני צבעתי במברשת.

מוטי טויוטה
29-06-21, 19:52
אחרי כמה פלפים ומברשות שיערות, עוד הרבה לפנינו134345134346

איל מ
29-06-21, 20:10
תתחיל לצבוע את מה שכבר שייפת. אחרת אתה שוב מפתח חלודה. עדיף לעבוד בקטעים.

מוטי טויוטה
29-06-21, 20:29
קיבלתי
הסופש אתחיל
חשבתי שנכון לסיים הכל אבל אני איתך

כמה ידיים? כמה זמן בין יד ליד?
מתכנן לצבוע בהמרטון /המרייט מדולל עם הטינר המתאים לפי ההוראות

איל מ
29-06-21, 22:32
המדלל המתאים הוא 032 אם אני זוכר נכון.
לי הספיקו שתי שכבות. אבל עד שבת אתה כבר צובע על חלודה.

sus
30-06-21, 06:33
מבחינת סוג הצבע, אני ממליץ לך ליישם שכבה ראשונה של אפוקסי דו רכיבי (למשל מולטיפוקסי של טמבור, רק תוודא שהוא תופס על מגולוון) ושכבה שניה של פוליאוריטני דו רכיבי (למשל טמגלאס) בגוון שאתה רוצה.
אני מציע את זה כי העבודה אותה עבודה.
המחיר של המערכת שהצעתי קצת יקר יותר מצבע חד רכיבי וההבדל באיכות הוא שמיים וארץ.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

מוטי טויוטה
01-07-21, 12:21
בעניין החלודה, אילוצי צבא. לצערי לא הספקתי.
חשבתי לשטוף היום אחהצ ולצבוע מחר בבוקר
לא נכון לשטוף עם מים? עדיף טיאוט ומפוח כדי שלא יפתח חלודה?

נמרוד
04-07-21, 10:35
אין בעייה לשטוף עם מים בימים חמים כאלו, תוך דקות מתייבש. אם יש לכלוך כבד, בוץ, גריז - אז גרניק זה הדרך הכי יעילה לנקות.

עכשיו תכלע'ס - מברשת פלדה על דיסק כדי להעיף את מה שעף, וכל צבע לשימוש כללי שמתאים גם על חלודה - DTM, המרייט, וכיו"ב. חדש זה לא הולך להיות, ואם תעבוד חזק מדי עם פלאפ לא רק שאתה מתעייף לחינם, אתה גם תוריד את שכבת ההגנה החשובה ביותר, שזה הגלוון המקורי של המתכת.

-->