צפייה בגרסה מלאה : יצאתי פיתה (עלות גבוהה למיגון לא ממותג)
Ofer borer
14-06-21, 20:09
התחדשתי ברכב חדש (ויגו ) ופתחתי בחיפוש אחר "ממתקים " ( שיפורי רכב ).
רציתי דברים מיוחדים...
הגעתי לסדנה לשיפורי רכב באזור השרון .
חשקה נפשי במיגון , מדרגות ופגוש אחורי.
לפגוש האחורי היו שתי אופציות , מוצר מיצור עצמי שעדיין לא היה "בשל " ופגוש מחברה מוכרת.
מחירים זהים.
ממחסור בזמן בחרתי במוצר הקיים במלאי.
בחרתי , התקנתי , שלמתי.
עד כאן הכל תקין.
6 חודשים עברו , שוק 4×4 מצומצם וכולם מכירים את כולם.
נתקלתי בפגוש אותו חשקתי ( יצור עצמי ) מותקן על רכב זהה.
מסתבר שהמחיר נמוך ב 2000 שח ממה ששלמתי( ומהמחיר אשר נטען לאותו פגוש בזמנו)
יש שיטענו "פרייאר " , אולי .
אני מגיע מתחום השירותים בענף הבנייה .
איינני אוהב לבזות בעל מקצוע /סוחר במשא ומתן זול , כולם צריכים להרוויח.
פערים הגיוניים במחירים יכולתי להתקבל...פה קצת מעליב..
אולי הגיע הזמן לעשות לחברך מה ששנוא עליך ?!?
מי שיפסיד יהיה הספק הבא אליו אגש , שם כבר לא ארצה " לצאת פרייאר " והספק הקודם אליו לא אחזור כדי שוב לא לצאת פרייאר .
העולם עגול , בדרך זו כולם מפסידים
andy.shaked
14-06-21, 20:18
אין לך מה לצאת בהרגשה של "יצאתי פראייר", טווח המחירים בין סדנאות והפגושים מייצור עצמי הוא מאוד גדול ויש גם הבדלים באיכות המוצרים.
בכל מקרה, ההחלטה הייתה נכונה לשעתה, אתה תמיד יכול למכור את מה שהתקנת ולבחור משהו אחר שישמח אותך ( אם תרצה, יש לי המלצה על אחלה בחור שיגשים לך כל בקשה שתרצה)
להבא, תעשה סקר שוק, הפערים גדולים מואד בין סדנאות שונות.
המדען המטורף
Ofer borer
14-06-21, 20:26
אינני טוען על המחיר...המוצר שהתקנתי והמוצר המקביל מאותה סדנא תומחרו במחיר זהה !!
6 חודשים אחרי על רכב זהה ב 2000 שח פחות .
כן , יצאתי פיתה .
כולם מפסידים , אני , הספק הקודם והספק הבא
קודם כל - ברוך הבא לפורום :)
ולעניין - הפורום הזה עשיר באנשים בעלי ניסיון בתחומים מגוונים, לא רק בתחום רכבי השטח, אבל בוודאי שבנושאי שיפור, מיגון והגבהות רכבי השטח יש הרבה מה ללמוד כאן. אנחנו נוהגים להתייעץ כאן בצורה חופשית לגבי בחירה בין אפשרויות שונות, יתרונות וחסרונות של מוצר זה או אחר וכמובן לקבל רעיונות והצעות נוספות שאולי לא היכרנו / שמענו עליהם בעבר - לכן מכאן ואילך אתה מוזמן לשאול, להתייעץ וגם כמובן לסייע לאחרים בתחומים אותם אתה מכיר (ויש כאן הרבה שאלות בתחום שלך).
ונקודה נוספת - כותרת משמעותית לשרשור הינה חלק מכללי הפורום ועוזרת לקבל מידע רלוונטי ואיכותי בצורה מהירה לפותח השרשור, עוזרת לכל מי שיחפש מידע דומה בעתיד, עוזרת לאנשים שאינם חברים בפורום ומחפשים מידע כזה בעזרת מנועי החיפוש וכך אנחנו מקבלים לפעמים מצטרפים חדשים לפורום שלנו... אני עורך קלות את כותרת השרשור, להבא השתדל מראש לתת כותרת אינפורמטיבית.
Ofer borer
14-06-21, 20:55
הכותרת יצאה מהבטן....תסכול.
תודה על העדכון
- - - Updated - - -
אבל אדגיש שוב...הטענה לא למחיר אלא לאיפה ואיפה...
עמימות במחיר הינה חרב פפיות. אומנם נוצר רווח מהיר אבל הענף קטן והעולם עגול
אני רואה את זה אולי קצת אחרת, פנית לאותה סדנא בשלב הפיתוח, הם כנראה נקבו במחיר מטרה שיכסה את ההשקעה שלהם בשעות הפיתוח לאחר x התקנות.
אולי, לאחר קצת זמן קרה אחד מהשניים:
1. הם קבלו הזמנה גדולה מאוד ששינתה את מאזן עלויות הייצור ולפיכך מחיר המוצר ירד.
2. הם מצאו דרך יייצור /ספק אחר שיוזיל להם את העלות וללקוח הסופי את מחיר הקנייה.
ולכן אותו לקוח שבא לאחר איקס זמן "זכה" במחיר נמוך יותר.
ואולי אף אחד לא גנב אותך, או רימה אותך, פשוט כשהמוצר עדיין לא היה בשל, המחיר לא היה בשל גם כן.
ואולי, אותו לקוח "אחר" קנה במחיר גבוה ורק כדי לצאת "גבר" מספר שקנה במחיר נמוך יותר?
שורה תחתונה, הכל בחיים זה רצף הזדמנויות, לקחת בחירה א, תתמודד. לא מתאים לך, תמכור.
בסוף הכל זה כסף קטן לעומת רכב חדש, תתחדש וסע בדרכים משובשות.
בהצלחה!
boaz avrahami
14-06-21, 22:22
עשית סקר שוק לפני שרכשת?
מה מחיר השוק הממוצע של פגוש כשלך?
לא הייתי מתרגש אם מישהו רכש בפער כזה לאחר זמן מה.
אולי תנאי שוק שונים או שהסדנא גילתה שהיא מוכרת במחיר גבוה מדי או שאין ביקוש והמלאי מת.
ראיתי מקרוב כאלו שהם אולי מסגרים טובים אבל אנשי עסקים קצת פחות.
לפעמים מתמחרים גבוה מדי ולפעמים נמוך מדי. במיוחד אם הם קטנים ויש מצוקת מזומנים.
אני רואה את זה אולי קצת אחרת, פנית לאותה סדנא בשלב הפיתוח, הם כנראה נקבו במחיר מטרה שיכסה את ההשקעה שלהם בשעות הפיתוח לאחר x התקנות.
אולי, לאחר קצת זמן קרה אחד מהשניים:
1. הם קבלו הזמנה גדולה מאוד ששינתה את מאזן עלויות הייצור ולפיכך מחיר המוצר ירד.
2. הם מצאו דרך יייצור /ספק אחר שיוזיל להם את העלות וללקוח הסופי את מחיר הקנייה.
ולכן אותו לקוח שבא לאחר איקס זמן "זכה" במחיר נמוך יותר.
ואולי אף אחד לא גנב אותך, או רימה אותך, פשוט כשהמוצר עדיין לא היה בשל, המחיר לא היה בשל גם כן.
ואולי, אותו לקוח "אחר" קנה במחיר גבוה ורק כדי לצאת "גבר" מספר שקנה במחיר נמוך יותר?
שורה תחתונה, הכל בחיים זה רצף הזדמנויות, לקחת בחירה א, תתמודד. לא מתאים לך, תמכור.
בסוף הכל זה כסף קטן לעומת רכב חדש, תתחדש וסע בדרכים משובשות.
בהצלחה!
אצלי זה הפוך. לקוח למוצר נסיוני משלם לרוב רק עבור עלויות. מאחר ואני "משתמש" בו כדי לפתח את המוצר.
Ofer borer
15-06-21, 07:23
לסיום...אינני מלין על המחיר , בחירה שלי.
היו פגושים בשליש מחיר.
מלין על תחושת חוסר האמינות הנוצרת מביצוע עסקה זהה לעסקה שלי במחיר נמוך ב30% .
איך אני אמור לגשת לספק הבא בשיפור הבא?
להניח שפערי התיווך עצומים ולנסות "לקרוע " אותו ?!
זה כל הסיפור...שקיפות ואמינות.
במסחר אין מיליון פרמטרים לשיקלול מחיר...מרחקי הובלה , גובה האתר , בלת"מ וכו...
יש רווח הגיוני ורווח לא הגיוני.
מנסה בן דוד של מצליח.
זה הכל
או שהבחור שפגשת סתם שיקר ...ונתן לך להרגיש פראייר
נכתב מהנייד סליחה על הטעויות
++
בזמנו ניסיתי יחד עם סדנא לייצר קפיצים חדשים לרכב.
מוצר פיתוח שצריך עדכונים, תיקונים והרבה יותר עבודה כי כל חלק נחתך לבד, בבודד (כי לא תייצר קבוצה עד שהתכן סגור), וכל עבודה היא פרטנית ולוקחת הרבה יותר זמן מאשר מוצר שיש תהליך מוגדר לבנייה/התקנה.
בסוף זה עלה כמעט פי-2 בעלות ממוצר מדף מסחרי.
++
בזמנו ניסיתי יחד עם סדנא לייצר קפיצים חדשים לרכב.
מוצר פיתוח שצריך עדכונים, תיקונים והרבה יותר עבודה כי כל חלק נחתך לבד, בבודד (כי לא תייצר קבוצה עד שהתכן סגור), וכל עבודה היא פרטנית ולוקחת הרבה יותר זמן מאשר מוצר שיש תהליך מוגדר לבנייה/התקנה.
בסוף זה עלה כמעט פי-2 בעלות ממוצר מדף מסחרי.
עברתי את אותו תהליך, אבל ביוזמת יצרן קפיצים מקומי שרצה לייצר קיט קפיצים שמתאים במדויק לדגם רכב מסוים (סופה) שהוא רכב ישראלי ושאין עבורו בעולם מוצר שמתאים ב-100% ולא ידרוש התאמות ושינויים. כחלק מהיוזמה, הג'יפ שלי היה רכב הניסוי. התמורה היתה שאקבל את סט הקפיצים הסופי ללא עלות. הסכמתי בשמחה, בידיעה שאצטרך להקדיש לזה זמן רב במצטבר (וגם זמן הוא כסף) והן מתוך עניין במוצר ובתהליך הפיתוח.
בפועל התהליך אכן לקח זמן רב. במהלכו פורקו והורכבו על הג'יפ מספר דו ספרתי של רביעיות-קפיצים לניסוי. בסוף אכן הגענו לכדי מוצר מושלם, כנראה הטוב והמתאים ביותר שנוצר אי פעם עבור סופה, שחבל שלא הצליח בשוק, פשוט כי מחירו היה יקר. לא פי 2 ממוצר מקביל - סה"כ עלות די מקבילה לסט קפיצי עלים איכותי הנחשב ביותר בשוק (המוצר פותח בישראל עבור סופה ויועד לייצור בארה"ב ע"י אותו יצרן קפיצי עלים מוביל - רוביקון-אקספרס) אבל בהחלט היה יקר מכדי לייצר אותו סדרתית ושיתייבש על המדף.
בשורה התחתונה, אכן אין ספק שעבור הג'יפאי הממוצע, מוצר מדף סדרתי עדיף חד משמעית על פיתוח וייצור עצמי של מוצר קאסטום, גם אם "רק" בהיבט הזמן שזה לוקח. שלא לדבר על חלקי חילוף ותיקונים.
לנושא המקורי...
כן. יצאת פראייר.
אז מה? שילמת כמה שהיית מוכן לשלם על מוצר שרצית לקנות. אז תהנה ממנו
אני בטוח שיש לך שימוש ממש טוב ל2000 שח האלה. אבל תמיד תמיד תמיד התקופה הראשונה שבה מחזיקים רכב כזה היא התקופה שבה אתה מוציא יותר מדי ולא ממש יודע. במילים אחרות- ה2000 שח המבאסים האלה קנו לך מעט תבונה צרכנית ואת ההבנה שתמיד צריך לעשות סקר שוק ולשאול.
ככה זה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אתה יצאת פיתה, אני יצאתי קמצן...
החלפתי רכב וצריך וו גרירה.
בקודם היה של אספיר והייתי מרוצה.
הצעת המחיר של אספיר בדיוק פי 2 מיצרן עגלות ומתקין ווים נחשב שנמצא 10 דק נסיעה מהבית. הוא גם לוקח מהבית את הרכב ומחזיר מותקן עם רישוי. הבטיח שיהיה בדיוק כמו של אספיר.
בשורה התחתונה - יותר נמוך, בולט יותר לאחור. מן הסתם פוגע בזווית הנטישה ובכלל לא עבודה יפה.
יצאתי קמצן ואני לא מרוצה...
רוצה לומר - אתה מרוצה? אם כן, אתה לא פיתה, גם אם שלמת יותר.
הייתי שמח להיות במקומך...
הצעת המחיר של אספיר בדיוק פי 2 מיצרן עגלות ומתקין ווים נחשב שנמצא 10 דק נסיעה מהבית. הוא גם לוקח מהבית את הרכב ומחזיר מותקן עם רישוי. הבטיח שיהיה בדיוק כמו של אספיר.
בשורה התחתונה - יותר נמוך, בולט יותר לאחור. מן הסתם פוגע בזווית הנטישה ובכלל לא עבודה יפה.
יצאת קמצן וגם פראייר ואפילו טעית טעות של טירון. ולמה אני מתכוון?
"המתקין לוקח את האוטו ומחזיר" - לכאורה אחלה שירות. בתכל'ס זה אחלה שירות לעצמו - ככה הוא מבטיח שלא תשב לו בסדנא, שלא תסתובב לו בין הרגליים ושלא תציק לו עם בקשות ושאלות... יש אפילו מצב שהאוטו שלך גם ישמש אותו לכל מיני סידורים קטנים על הדרך (שווה לבדוק את מד המרחק. אני ממש לא צוחק).
אנחנו הג'יפאים, ידועים כעם של נודניקים. מוטרדים ממרווח גחון, מזוית נטישה, מאסתטיקה של ריתוכים, דורשים שימור נקודות הריתום/חילוץ ושאר חפירות ובקשות שמשגעות בעל מקצוע שהוא לא ג'יפאי וכל הדברים האלה לא מעניינים אותו. כל מה שכן מעניין אותו הוא לסיים את העבודה מהר, לגבות את התשלום ושתתחפף לו מהעיניים.
אני לא בא להיות פרזנטור של אספיר או כל מתקין ווי גרירה אחר שידוע כבעל זיקה מובהקת לעולם הג'יפים והשטח - אבל בפעם הבאה, אתה מגיע לבעל המקצוע בעצמך, מסתכל מה הוא עושה, מבקש בקשות, מעיר הערות ומקפיד שיבצעו עבודה כמו שצריך - כמו שאתה רוצה. כי אתה הלקוח. כן, גם אם צריך להרחיק בשביל זה לאספיר וזה כנראה יעלה יותר. אבל לפחות אתה יודע שתקבל מוצר טוב ונכון.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.