PDA

צפייה בגרסה מלאה : בגי"ה למה אין פיתרון טכנולוגי לבלונים?

tamir128
16-06-21, 19:08
שוב קיץ ושוב בלונים שעושים שריפות.
אני לא רוצה שנגלוש לדיון על פוליטיקה וכו', ואני חושב שהפיתרון הנכון הוא התקפה ולא מגננה, אבל אם כבר, אז למה אין פיתרון טכנולוגי לטרור הבלונים?
הרי נזק השריפות הוא גדול מבחינה כספית כך ששווה להשקיע קצת.
יש פיתוח מבטיח של לייזר שיפיל טילים, אז מה הבעיה להפיל בלונים עם לייזר?
מה הבעיה להכין כמה מתקנים ניידים עם לייזר + מפעילה + משקפי שמש מתאימות + כוונת לאורך הגדר ולפוצץ בלונים?
איפה אני טועה?
לייזר של 1000 וואט יכול לעשות יופי של עבודה.

ראו את שני הסירטונים בלינקים, אחד מפוצץ בלונים עם 1 וואט, ושני לייזר נייד של 1000 וואט:
https://www.youtube.com/watch?v=EzY30Ah8bKY
https://www.youtube.com/watch?v=Q8q3DZB_l6M

גיא
16-06-21, 19:29
פלשט גם יכול לעשות את העבודה ועל הדרך להמשיך לעוד לקוח מרוצה 🥸

Sent from my iPhone using Tapatalk

avikkllk
16-06-21, 19:42
הטכנולוגיה של הלייזר כבר מיוסמת בשטח בעיקר נגד רחפנים

נכתב מהנייד סליחה על הטעויות

zivo
16-06-21, 21:10
שים לב להודעה של ישראל לחמאס מהיום.
ישראל הזהירה שאם זה ימשך, היא תתחיל לפגוע באנשים שמשגרים אותם.
בקיצור, כי כמו הרבה דברים אחרים, מישהו צריך להחליט שחשוב להשקיע בפתרון שיחסום אבל לא יגרום לחמס אבדות.
פשוט צריך להחליט שמחסלים את התופעה.

dorbh
17-06-21, 13:35
לייזר משוכלל נגד בלונים

טילים חכמים ויקרים נגד תמרורים מעופפים

הרתעה עלק, ילד עם מקל שעושה בית ספר לרובוקופ

tallevi
17-06-21, 14:11
הטכנולוגיה של הלייזר כבר מיושמת בשטח בעיקר נגד רחפנים

זהו, זה גם מה שאני חשבתי...אבל אם מפריחים לך מאות פרטים שכאלו בו-זמנית לכל עבר, ואולי מכמה מוקדים, אז אני מניח שחייבת להיות פריסה מאסיבית בכמה רמות ממה שקיים היום. וכנראה שאין.

מבחינת המדיניות, אני דווקא חושב שהיא נכונה, וכל האמצעים הפאסיביים למניעת תקיפות זה דבר נכון וחכם לעשותו. אפילו הייתי אומר,(ועובדתית זה נכון) שהאמצעים הללו עושים את העבודה הרבה יותר טוב מכל התקיפות של צה"ל בעזה.
יכול להיות שגם היה עדיף לא לתקוף כלל אלא להתגונן בלבד באמצעות האמצעים הטכנולוגיים מהטעמים האלה:
א. מבחינה מעשית אין משמעות לתקיפות של צה"ל ברצועה, על יכולתם לשגר טילים או כל דבר אחר.
ב. חוסך עלויות של התקיפות.
ג. לא מסכן חיילים.
ד. נהדר ליחסי החוץ של ישראל...

אומי5
17-06-21, 15:09
מסתבר שהתקיפות בעזה כן השפיעו על היכולת לירות טילים ורקטות. מי שיירד לפרטים יראה שעוד מאמצע הסבב היו הרבה יותר איומים מטילים.

אני מניח שהרבה יותר קשה לאתר בלון קטן ולא מתכתי מאשר לאתר רקטה.
בנוסף, אם אתה מפיל אותו אחרי שעבר את הגדר, אתה מפיל אותו כבר על שדות, ואם יש לו אלמנט מצית, הוא יצית.
ואז לא הרווחת כלום.
דווקא אם ימשיך לעוף אולי האש כבר תכבה לפני הנחיתה.

erezgur
17-06-21, 15:45
מאווררי ענק שמסיטים את הרוח מערבה...

נשלח מהנייד

גיא
17-06-21, 18:14
מאווררי ענק שמסיטים את הרוח מערבה...

נשלח מהנייד

מספיק חזקים. יכולים להסיט את המדינה מזרחה ..

avikkllk
17-06-21, 21:52
למה??ואז הם יצטננו שם ויגידו שאנחנו חיות אדם שבגלל בלוני נפץ גרמנו להם להצטנן והם צריכים 15 מיליון דולר בחודש לאקמול צינון גל

Pageup
17-06-21, 22:56
אין בעיה להתמודד עם הרבה מטרות, אבל איך אתה מוצא אותן ? הבעיה היא לא ליירט את הבלון היא למצוא אותו.
זה אלמנט קטן, בלי חתימה מכ"מית, בעל מהירות אפסית, בלי הפרשי טמפרטורה מהסביבה ובהרבה מקרים הוא גם שקוף.
עכשיו לך תמצא אחד כזה בשמים.

ניר ל
18-06-21, 09:06
הפתרון הטכנולוגי הוא לתקוף את מפריחי הבלונים ולהפסיק להכשיר להם ערוצים לפגיעה בנו. כנ"ל לגבי אלו שמגיעים לגדר ומנצלים את חוסר התגובה שלנו כדי להטמין מטענים במסווה של דגלים וכו'. העניין הוא פוליטי ולא טכנולוגי.

boaz avrahami
18-06-21, 09:18
הפתרון הטכנולוגי הוא לתקוף את מפריחי הבלונים ולהפסיק להכשיר להם ערוצים לפגיעה בנו. כנ"ל לגבי אלו שמגיעים לגדר ומנצלים את חוסר התגובה שלנו כדי להטמין מטענים במסווה של דגלים וכו'. העניין הוא פוליטי ולא טכנולוגי.

לגמרי וזה עוד בעדינות.

לא צריך להיות מתוחכמים מידי באמצעי הגנה.
צריך שההתקפה תהווה טיעון מספיק משכנע למה לא כדאי להתעסק איתנו.
כיפת ברזל היא טעות אסטרטגית יוצאת מהכלל מפני שבלעדיה כבר היינו נאלצים להתמודד עם הבעיה

לא בכדי נכתב המשפט המאוד חכם ופשוט שההגנה הטובה ביותר היא ההתקפה(!)

חנן-ג'יפולוג
18-06-21, 09:28
+ לניר ולבועז.

ההגנות הן נזק נוראי, לכל הצדדים. יש דרך אחת לסיים מלחמה- הכרעה.
ע"ע הירושימה ונגסקי.

ההגנה חשובה כשהיא צעד טקטי בלבד שמאפשר לכוחות המכריעים להתעסק בשלהם. היא לא הפתרון.

boaz avrahami
18-06-21, 09:36
ע"ע הירושימה ונגסקי.

זה מה שנקרא טיעון משכנע ואחריו גם מגיע שלום

zivo
18-06-21, 09:37
+ לניר ולבועז.

ההגנות הן נזק נוראי, לכל הצדדים. יש דרך אחת לסיים מלחמה- הכרעה.
ע"ע הירושימה ונגסקי.

אני מציע שהכנס הבא של ג'יפולוג יהיה בעזה...

ניר ל
18-06-21, 09:56
באותו עניין ( טכנולוגי) -

הרבה שנים עבדו על פיתוח מערכות יירוט לייזר, מאז פרוייט "מלחמת הכוכבים"של רייגן . איפה זה עומד כיום ?

הייתה טענה שהאמריקאים הציעו להעביר לישראל את האבטיפוס של מערכת נאוטילוס שמסוגל היה ליירט רקטות וכו' וישראל וויתרה. מישהו מכיר ?

tallevi
18-06-21, 10:17
התייחסתי כאן למצב המצוי, בניגוד לחברים כאן שמדברים על המצב הרצוי...
הלוואי והיתה לי סיבה להאמין בהיתכנות סבירה של חלק מהפנטזיות שהועלו כאן...

שיהיה לנו בהצלחה...

טל.

יוני5
18-06-21, 11:07

הרבה שנים עבדו על פיתוח מערכות יירוט לייזר, מאז פרוייט "מלחמת הכוכבים"של רייגן . איפה זה עומד כיום ?

הייתה טענה שהאמריקאים הציעו להעביר לישראל את האבטיפוס של מערכת נאוטילוס שמסוגל היה ליירט רקטות וכו' וישראל וויתרה. מישהו מכיר ?

יש מישהו כאן שאתה מכיר, למרות שכבר למעלה משנה אין לו ג'יפ, שיכול לענות לך הכי טוב על השאלות האלה.
אם זה באמת מעניין אותך, תוציא את הראש מהמסכים של הנאסד"ק, תרים לו טלפון ותשאל.

לפני כחודש פורסמה בכלכליסט, כתבה בנושא. אף גורם מוסמך לא אישר את הכתוב בה, אבל מאידך גם לא הכחישו ולא ניסו לעצור באמצעות צנזורה:

https://www.calcalist.co.il/local_news/article/rk4qjdyYO

בברכה,
יוני5

ofer_b
18-06-21, 11:08

הייתה טענה שהאמריקאים הציעו להעביר לישראל את האבטיפוס של מערכת נאוטילוס שמסוגל היה ליירט רקטות וכו' וישראל וויתרה. מישהו מכיר ?ישראל לא ויתרה אלה המציאה "מחדש"
https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%A8%D7%9F_%D7%91%D7%A8%D7%96%D7 %9C

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

boaz avrahami
18-06-21, 16:15
אני מציע שהכנס הבא של ג'יפולוג יהיה בעזה...

כשזה יהיה מכתש עזה.
בנתיים לפחות, ביבי עובר ל(רח׳) עזה בקרוב.

kd2
18-06-21, 17:20
כתושב העוטף כל החיים, אני חלוק בדעתי אם פיתרון כזה הוא טוב למישהו.

מצד אחד זאת טכנולוגיה חשובה שתהיה, גם לתסריטים עתידיים. זה גם מניע את התעשיות הצבאיות שלנו.

מצד שני כל פעם שחוסמים להם אמצעים פשוטים הם נאלצים להתפתח ולהשתדרג לדברים מורכבים יותר.
ואנחנו כך גורמים להם להיות הרבה הרבה יותר מהפלנגות שהם היו.

ולכן לא רק שפתרונות כאלו כדוגמת כיפת ברזל מנעו פיתרון מדיני או ביטחוני ומרחו את הסבל להרבה שנים, הם גם עשו חמאס
הרבה יותר טוב ומתוחכם.

ד ו ר ו ן
18-06-21, 19:04

זה יותר פשוט.
המערכת האמריקאית לא הבשילה לגמרי וכיפת מגן שהתמודדה במקביל די השאירה לה אבק בסיבוב.

nirs
19-06-21, 18:39

מבלי להיכנס לפרטים, מדובר בלייזר כימי רב עוצמה שהתוצרים שלו מסוכנים מאוד, בלשון המעטה.
תקלה או חלילה פגיעה היו גורמים לנזק אדיר ברדיוס גדול וזו אחת הסיבות המרכזיות שבעיתיין המערכת (ושיטת ייצור הלייזר) נגנזו, למיטב ידעתי, גם אצל האמריקאים.
היום יש שיטות חדשות ובטוחות בהרבה.
כמו כן, ישנה התקדמות רבה בפיתוח מערכות ולא מן הנמנע שבשנים הקרובות המערכות יהפכו גם למבצעיות.

ד ו ר ו ן
19-06-21, 18:46
מבלי להיכנס לפרטים, מדובר בלייזר כימי רב עוצמה שהתוצרים שלו מסוכנים מאוד, בלשון המעטה.
תקלה או חלילה פגיעה היו גורמים לנזק אדיר ברדיוס גדול וזו אחת הסיבות המרכזיות שבעיתיין המערכת (ושיטת ייצור הלייזר) נגנזו, למיטב ידעתי, גם אצל האמריקאים.

יותר בסיסי מכך, היא לא עמדה בדרישות הביצוע מבחינת יכולת יירוט.
זה לא משהו סודי, פורסם במדיה פתוחה.
רעיון יפה מול חוסר בשלות טכנולוגית וחסרונות תפעול ובמקביל פריצה קדימה של פתרון אחר.

Pageup
20-06-21, 13:42
יותר בסיסי מכך, היא לא עמדה בדרישות הביצוע מבחינת יכולת יירוט.
זה לא משהו סודי, פורסם במדיה פתוחה.
רעיון יפה מול חוסר בשלות טכנולוגית וחסרונות תפעול ובמקביל פריצה קדימה של פתרון אחר.

בעבר המערכת הייתה מאוד מסובכת, מאוד גדולה ומסורבלת, צרכה לא מעט אנרגיה ברגע הפעלה, והחומרים לא היו משהו. מעבר לזה, לייזר הוא פתרון זול יחסית אבל לא כ"כ עובד במקרה של ערפל ועננות. המערכת החדשה שמבוססת לייזר מצב מוצק הופכת את המערכת להרבה יותר פשוטה לתפעול/שינוע וכו' אבל עדיין לא פותרת את בעיית העננות והערפל.

nirs
20-06-21, 15:35
בעבר המערכת הייתה מאוד מסובכת, מאוד גדולה ומסורבלת, צרכה לא מעט אנרגיה ברגע הפעלה, והחומרים לא היו משהו. מעבר לזה, לייזר הוא פתרון זול יחסית אבל לא כ"כ עובד במקרה של ערפל ועננות. המערכת החדשה שמבוססת לייזר מצב מוצק הופכת את המערכת להרבה יותר פשוטה לתפעול/שינוע וכו' אבל עדיין לא פותרת את בעיית העננות והערפל.

מעבר לחוסר הדיוק, מציע שנעצור פה.

avikkllk
21-06-21, 09:34
https://youtu.be/w7ugiEYu5aY

tomergir
21-06-21, 10:00
מישהו יודע למה לא מנסים להעלות רחפן עם לולאה מסוימת שיתקרב לבלונים , יתחבר אליהם וינחית אותם בבטחה או יחזיר אותם לשולח (ללא חיוב עמלת מכס כלשהיא...)?

boaz avrahami
21-06-21, 10:18
אני אגיד משהו לא הכי מקובל.

מבזבזים לנו את כספי המיסים עם כל מני פתרונות באמת יפיפיים וטכנולוגיות יוצאות מגדר הרגיל נגד טכנולויות הפשוטות ביותר מהצד השני.

דוד מול גוליית כאשר אנחנו הפעם בתפקיד הגוליית.
יש מגזרים שלמים שדוגלים במלחמה סטרילית ומשווקים פתרונות בסגנון ההולם ומתעשרים תוך כך מאוד.

ראיתי לפני כמה ימים כתבה על כלי רכב נשלטים מרחוק וקצינה צעירה יטשבת בחמל עם הגה וערכת שליטה ברכב ללא אדם.
בעיקרון הצבא בכלל נמנע מלהחשף לאוייב הפרימיטיבי והחלש שמולנו.
הורגים יתוש עם תותח.

צריך לחזור למשוואות של פעם.
אלו שעבדו עם רוח לחימה וחוכמה רוסית פשוטה של ארגומנט חד ערכי שמשדר מסר חד וברור לכל אוייב באשר הוא.

כל שאר הפתרונות מחלישים אותנו בו בזמן שמושהו גוזר עלינו קופון.

מצבא קטן וחכם הפכנו לצבא גדול ופחדן וטכנולוג.
ברוח לחימה אנחנו כבר לא מובילים וכידוע, הרוח היא זו שמנצחת בסוף.

איל מ
21-06-21, 10:24
דרור כתב אותו דבר (כמובן שעם הרבה יותר מילים וחלוקת תארים ומחמאות). רק שזה נמחק.
ואני רק אוסיף שססמאות זה נחמד, אבל פני הצבא כפני העם, ואתה לא יכול לצפות שיהיה אחרת. העם לא מוכן לשלם את המחיר. לא בליטרת הבשר ולא במציאות הגיאופוליטית שתבוא בעקבות כך.

tomergir
21-06-21, 10:31
אני אגיד משהו לא הכי מקובל.

מבזבזים לנו את כספי המיסים עם כל מני פתרונות באמת יפיפיים וטכנולוגיות יוצאות מגדר הרגיל נגד טכנולויות הפשוטות ביותר מהצד השני.

דוד מול גוליית כאשר אנחנו הפעם בתפקיד הגוליית.
יש מגזרים שלמים שדוגלים במלחמה סטרילית ומשווקים פתרונות בסגנון ההולם ומתעשרים תוך כך מאוד.

ראיתי לפני כמה ימים כתבה על כלי רכב נשלטים מרחוק וקצינה צעירה יטשבת בחמל עם הגה וערכת שליטה ברכב ללא אדם.
בעיקרון הצבא בכלל נמנע מלהחשף לאוייב הפרימיטיבי והחלש שמולנו.
הורגים יתוש עם תותח.

צריך לחזור למשוואות של פעם.
אלו שעבדו עם רוח לחימה וחוכמה רוסית פשוטה של ארגומנט חד ערכי שמשדר מסר חד וברור לכל אוייב באשר הוא.

כל שאר הפתרונות מחלישים אותנו בו בזמן שמושהו גוזר עלינו קופון.

מצבא קטן וחכם הפכנו לצבא גדול ופחדן וטכנולוג.
ברוח לחימה אנחנו כבר לא מובילים וכידוע, הרוח היא זו שמנצחת בסוף.

מקובל ! מקובל ! מקובל !
לא סתם הוכתרנו כמגרש המשחקים של ארה״ב נגד רוסיה

GodsFather
21-06-21, 10:53
מישהו יודע למה לא מנסים להעלות רחפן עם לולאה מסוימת שיתקרב לבלונים , יתחבר אליהם וינחית אותם בבטחה או יחזיר אותם לשולח (ללא חיוב עמלת מכס כלשהיא...)?זה קורה(קרה) , על ידי מתנדבים

Sent from my HD1903 using Tapatalk

אומי5
21-06-21, 11:43
הצבא חייב להפוך לטכנולוגי כי הנוער הופך לכזה.
לפני עשרים שנה חבר עבר הדרכת לוטר, והמדריך אמר לו משפט שחילחל היטב ועבר גם אלי.
הנער הפלסטנאי מולך סוחב בלוקים לקומה ארבע 8 שעות ביום...

הנוער שלנו הולך יותר ויותר לטכנולוגיה, הוא טוב בה ויודע אותה, לקחת נער מחשבים בן 18 ולהפוך אותו ללוחם ב"סיירת שקד" תוך שנה זה בילתי אפשרי.
הסיירים והלוחמים של פעם שיחקו בחצר במקרה הגרוע, וטיפסו על הרים משחר ילדותם במקרה הטוב.

במילואים שלי אני עובד המון עם סדירים, בניוגד ללפני עשרים שנה, רובם יודעים למה הם שם ומוכנים לעבוד מאוד קשה, אבל לך תמצא שם אחד שמסוגל להבין מה ההבדל בין בור מים לבאר, או בכלל איך נראה שדה בור ואיך שדה חקלאי.

boaz avrahami
21-06-21, 11:54
מה שאתה אומר הוא שנשארנו עם לא מספיק עתודת לוחמי שדה?

אז הצבא מנסה ליצור מערכה מסוג חדש שעולה יותר מדי כסף ולא מכריעה את הזירה גם מול אוייב חלש וקטן בהרבה.

אני לעומתך חושב שאת הזירה לא ניתן לשנות.
צריך לשנות את מודל הכשרת הלוחמים או להביא כמו שעושים החקלאים או קבלני הבניין- פועלים זרים.

לא נצליח לשרוד כאן בלי לוחמי שדה.
והשלום לא צפוי באופק.
זה לא מסתדר לי עם המשפט ״לעולם לא עוד״

מישהו צריך להתעורר כי זה לא יחזיק ככה עוד הרבה שנים

danob
21-06-21, 12:12
https://youtu.be/w7ugiEYu5aY

אפילו בפעם המיליון קשה לתפוס את הפער בין העלות של להרוס ולחבל (להלן צינורות ברזל מעופפים עם קצת דשן\ ומעשה בחמישה בלוני הליום) לבין העלות של למנוע את הנזק.

ליאור

ניר ל
21-06-21, 12:35
לאחרונה קראתי שהוחלט לא להגיש כתבי אישום בעניין הזה :
חשבתי שזה איזה בלוף של האחד באפריל, אבל זהו שלא... משהו השתנה בנו, אנחנו חלביים או ליתר דיוק טבעוניים מכדי אשכרה להילחם בידיים. פעם בלוט"ר היו גיא סקורניק וטל וורדי , היום אתי אלטמן מעל הרמטכ"ל ואני די בטוח שגם מבטלים מבצעים בגלל שחתולה המליטה בתא מנוע של הג'יפ... עדיף שנמשיך לפתח לייזרים ורובוטים שילחמו במקומנו.

"חיילים מיחידת לוט"ר של צה"ל הרגו גור עטלפים של עמותת "עטלף", לאחר שזה הגיע לאזור שבו שהו במסגרת אימון בעמק האלה.המקרה אירע בשבוע שעבר. שני חיילים מהיחידה זיהו עטלף ויצרו קשר עם מנהלת עמותת עטלף, נורה ליפשיץ. הם סיפרו לה שהם חוששים שהוא יתקוף אותם, ושהוא נושא מחלות. לאחר ששלחו לה תמונות שלו, היא זיהתה אותו כגור כבן שלושה חודשים, שבו העמותה טיפלה. הוא התייתם מאמו בסמוך להיוולדו ונלקח לעמותה. ליפשיץ הסבירה כי העטלף מתקרב אליהם משום שהוא רגיל לאנשים, וכי העטלפים החיים בישראל לא יכולים להעביר מחלות לבני אדם.
https://besttv232-ynet-images1-prod.cdn.it.best-tv.com/picserver5/crop_images/2020/06/29/Hy2a5tP08/Hy2a5tP08_0_566_901_507_large.jpg
ליפשיץ ביקשה מהחיילים לשלוח לה את המיקום הגיאוגרפי שלהם, על מנת שתוכל לבוא לקחת את העטלף הצעיר. בתום מספר דקות החיילים העבירו לה מיקום, אך אמרו כי כבר לא רואים אותו. זמן קצר לאחר מכן, אחד החיילים התקשר לליפשיץ וסיפר כי העטלף מת, וטען כי הוא התנפל עליהם. כל זאת למרות העובדה כי העטלף הוא צעיר מאוד, ובאורך של כ-13 סנטימטרים בלבד. גם אם תקף אותם, היכולות שלו לפגוע בהם הן מוגבלות ביותר.
בתיעוד של העטלף המת, שהגיע לידי עמותת עטלף מאחד החיילים, ניתן לראות כי העטלף נפגע קשות. לפי המטה לקידום טבעונות בצה"ל, לאחר האירוע, המפקדים פעלו להסתיר את האירוע ובמצ"ח סירבו לפתוח בחקירה על אף שמדובר בעבירה פלילית - הריגת חיית בר מוגנת.
https://besttv232-ynet-images1-prod.cdn.it.best-tv.com/picserver5/crop_images/2020/06/29/Byeha9KPRI/Byeha9KPRI_0_255_895_867_large.jpg
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "במהלך תרגיל צבאי נתקלו חיילי צה"ל בלהקת עטלפים ונאלצו לפגוע באחד מהם כחלק מההתגוננות מפניו, כתוצאה מכך העטלף מת. האירוע יתוחקר".
יובל חיורוני, מנהל המטה לקידום טבעונות בצה"ל ציין כי "מדובר במקרה מזעזע של הריגת גור עטלפים שהוא חיית בר מוגנת, אשר טופל במסירות על ידי המתנדבים של עמותת עטלף לאחר שאמו נהרגה. האופן שבו התבצע המעשה, בעוד מנהלת העמותה מתחננת בפני הלוחמים מיחידת לוט"ר בשיחת טלפון שיאפשרו לה להשיב אותו אליה, הוא מחריד. אנו דורשים ממצ"ח להתערב ולפעול בנחישות לאיתור החשודים במעשה ולהעמידם לדין על הפשע שביצעו, ומצה"ל לפעול למניעת הישנות מקרים כאלה בעתיד באמצעות חינוך והסברה ולסייע לבעלי חיים במצוקה, לא לפגוע בהם".

tallevi
21-06-21, 12:53
דרור כתב אותו דבר (כמובן שעם הרבה יותר מילים וחלוקת תארים ומחמאות). רק שזה נמחק.
ואני רק אוסיף שססמאות זה נחמד, אבל פני הצבא כפני העם, ואתה לא יכול לצפות שיהיה אחרת. העם לא מוכן לשלם את המחיר. לא בליטרת הבשר ולא במציאות הגיאופוליטית שתבוא בעקבות כך.

בדיוק!!!!

אומי5
21-06-21, 12:56
מה שאתה אומר הוא שנשארנו עם לא מספיק עתודת לוחמי שדה?

אז הצבא מנסה ליצור מערכה מסוג חדש שעולה יותר מדי כסף ולא מכריעה את הזירה גם מול אוייב חלש וקטן בהרבה.

אני לעומתך חושב שאת הזירה לא ניתן לשנות.
צריך לשנות את מודל הכשרת הלוחמים או להביא כמו שעושים החקלאים או קבלני הבניין- פועלים זרים.

לא נצליח לשרוד כאן בלי לוחמי שדה.
והשלום לא צפוי באופק.
זה לא מסתדר לי עם המשפט ״לעולם לא עוד״

מישהו צריך להתעורר כי זה לא יחזיק ככה עוד הרבה שנים

תפריד בין השאלה של להכיל מול להכריע ולבין איך לעשות את שני הדברים.
כן לוחמי השדה שלך לעולם כבר לא יהיו ה101 וגם לא "סתם" חירניקים של פעם.
מצד שני יש להם יכולת ללמוד מערכות נשק מתוכמות, מגוונות, ועוד מילים שנגמרות ב"ות", צריך להתשמש ביתרון שלהם כדי לבצע את מה שבחרו לבצע.
אני מסכים לחלוטין שצריך לבחור להכריע, אני רק לא בטוח שמישהו יודע כרגע איך לעשות את זה.

ד ו ר ו ן
21-06-21, 15:32
לאחרונה קראתי שהוחלט לא להגיש כתבי אישום בעניין הזה :
חשבתי שזה איזה בלוף של האחד באפריל, אבל זהו שלא... משהו השתנה בנו, אנחנו חלביים או ליתר דיוק טבעוניים מכדי אשכרה להילחם בידיים. פעם בלוט"ר היו גיא סקורניק וטל וורדי , היום אתי אלטמן מעל הרמטכ"ל ואני די בטוח שגם מבטלים מבצעים בגלל שחתולה המליטה בתא מנוע של הג'יפ... עדיף שנמשיך לפתח לייזרים ורובוטים שילחמו במקומנו.

"חיילים מיחידת לוט"ר של צה"ל הרגו גור עטלפים של עמותת "עטלף", לאחר שזה הגיע לאזור שבו שהו במסגרת אימון בעמק האלה.המקרה אירע בשבוע שעבר. שני חיילים מהיחידה זיהו עטלף ויצרו קשר עם מנהלת עמותת עטלף, נורה ליפשיץ. הם סיפרו לה שהם חוששים שהוא יתקוף אותם, ושהוא נושא מחלות. לאחר ששלחו לה תמונות שלו, היא זיהתה אותו כגור כבן שלושה חודשים, שבו העמותה טיפלה. הוא התייתם מאמו בסמוך להיוולדו ונלקח לעמותה. ליפשיץ הסבירה כי העטלף מתקרב אליהם משום שהוא רגיל לאנשים, וכי העטלפים החיים בישראל לא יכולים להעביר מחלות לבני אדם.
https://besttv232-ynet-images1-prod.cdn.it.best-tv.com/picserver5/crop_images/2020/06/29/Hy2a5tP08/Hy2a5tP08_0_566_901_507_large.jpg
ליפשיץ ביקשה מהחיילים לשלוח לה את המיקום הגיאוגרפי שלהם, על מנת שתוכל לבוא לקחת את העטלף הצעיר. בתום מספר דקות החיילים העבירו לה מיקום, אך אמרו כי כבר לא רואים אותו. זמן קצר לאחר מכן, אחד החיילים התקשר לליפשיץ וסיפר כי העטלף מת, וטען כי הוא התנפל עליהם. כל זאת למרות העובדה כי העטלף הוא צעיר מאוד, ובאורך של כ-13 סנטימטרים בלבד. גם אם תקף אותם, היכולות שלו לפגוע בהם הן מוגבלות ביותר.
בתיעוד של העטלף המת, שהגיע לידי עמותת עטלף מאחד החיילים, ניתן לראות כי העטלף נפגע קשות. לפי המטה לקידום טבעונות בצה"ל, לאחר האירוע, המפקדים פעלו להסתיר את האירוע ובמצ"ח סירבו לפתוח בחקירה על אף שמדובר בעבירה פלילית - הריגת חיית בר מוגנת.
https://besttv232-ynet-images1-prod.cdn.it.best-tv.com/picserver5/crop_images/2020/06/29/Byeha9KPRI/Byeha9KPRI_0_255_895_867_large.jpg
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "במהלך תרגיל צבאי נתקלו חיילי צה"ל בלהקת עטלפים ונאלצו לפגוע באחד מהם כחלק מההתגוננות מפניו, כתוצאה מכך העטלף מת. האירוע יתוחקר".
יובל חיורוני, מנהל המטה לקידום טבעונות בצה"ל ציין כי "מדובר במקרה מזעזע של הריגת גור עטלפים שהוא חיית בר מוגנת, אשר טופל במסירות על ידי המתנדבים של עמותת עטלף לאחר שאמו נהרגה. האופן שבו התבצע המעשה, בעוד מנהלת העמותה מתחננת בפני הלוחמים מיחידת לוט"ר בשיחת טלפון שיאפשרו לה להשיב אותו אליה, הוא מחריד. אנו דורשים ממצ"ח להתערב ולפעול בנחישות לאיתור החשודים במעשה ולהעמידם לדין על הפשע שביצעו, ומצה"ל לפעול למניעת הישנות מקרים כאלה בעתיד באמצעות חינוך והסברה ולסייע לבעלי חיים במצוקה, לא לפגוע בהם".

יש מצב שהעמותה באה לנקות לי את הקיר מהחרא והיריקות של העטלפים באזור?

boaz avrahami
21-06-21, 17:13
אומי.
לא מבין את המושג להכיל. זה מושג של כוסיות כנראה.
כאלו ששוולות למה להרביץ אם אפשר להידבר, לא?

ניר-
יש בסיפור זווית חיובית אחת לפחות.
הם לא ברחו ואפילו הצליחו (בטעות?!) להרוג.

תוקם וועדת חקירה ממלכתית?
בצלמ כבר מעורבים?
לכמה זמן הופסקו אימוני הלוט״ר בעיקבות רציחתו המזעזעת של היונק?
האם בשייטת פתחו חשבון עם הלוט״ר?

איל מ
21-06-21, 17:16
עמותת העטלף זה לא של יוצאי השייטת?
כבר חשבתי שיהיה סיפור עסיסי על מכות בין הכחולים והירוקים...

-->