צפייה בגרסה מלאה : בגי"ה - עזרה בתליית מנורה לתקרה
שלום חברים,
זקוק לרעיונות נוספים לתליית מנורה במשקל של כ 3-4 ק"ג.
המנורה היתה תלוייה כ 5 שנים עד שקופסת הפלסטיק בתוך התיקרה החליטה להישבר.
למזלי חוטי החשמל תפסו את הוו שהחזיק את המנורה.(מצ"ב תמונות)
השאלה היא מהי האפשרות הטובה ביותר לתליית המנורה באותו המקום.
תודה לעוזרים
איתן
134277
134276
אני רק שאלה,
המנורה במשקל 3-4 ק"ג היתה תלויה על הוו שהיה מחובר לקופסת הפלסטיק?
בגדול בגוף התאורה בבסיסו, יש חורים שמיועדים לתלייה בתקרה.
מיקום הגוף, סימון וקדיחה. דיבלים ברגים ותלית את המנורה.
אם תוכל לצרף תמונה של הגוף עצמו זה יהיה טוב.
אור
אני רק שאלה,
המנורה במשקל 3-4 ק"ג היתה תלויה על הוו שהיה מחובר לקופסת הפלסטיק?
בגדול בגוף התאורה בבסיסו, יש חורים שמיועדים לתלייה בתקרה.
מיקום הגוף, סימון וקדיחה. דיבלים ברגים ותלית את המנורה.
אם תוכל לצרף תמונה של הגוף עצמו זה יהיה טוב.
אור
זו לא המנורה אבל זה הסגנון
134278
יש שני סוגים של מנורות תלויות. אחת עם בסיס כמו בתמונה (ואז קודחים שניים/שלושה/ארבעה דיבלים סביב הבסיס ומחוץ לקופסת חשמל).
השניה עם שרשרת שנתלית על דיבל וו יחיד שנקדח מעד הצידה מהקופסה והחוט הולך מעט הצידה אליו. (פחות אלגנטי).
נראה לי שזה יהיה הפיתרון - בדיוק באמצע הקופסה
134279
אני הייתי נמנע מלהכניס אלמנט מתכת בדיוק באמצע הקופסא כשסביב חוטי חשמל. אבל אינני בעל מקצוע.
מאיר אלוני
21-06-21, 18:47
רצוי לא לקדוח לתוך הקופסא כי אתה עלול לגרום נזק לחיווט, תשתמש בוו כמו בתמונה (ויש גם עם 2 חורים) חבר אותו לתקרה, שים לב לכיווון החוטים בתוך התקרה ואל תקדח לשם.
134280
רצוי לא לקדוח לתוך הקופסא כי אתה עלול לגרום נזק לחיווט, תשתמש בוו כמו בתמונה (ויש גם עם 2 חורים) חבר אותו לתקרה, שים לב לכיווון החוטים בתוך התקרה ואל תקדח לשם.
134280
אמנם לא ניתן לראות אבל בתוך הקופסה יש 3 תעלות של חוטים לכיוונים שונים כך שהמקום "הבטוח" ביותר לקדיחה לדעתי הוא אמצע הקופסה.
לגבי הוו החיצוני - חובה שהכוס של המנורה תכסה את הזרועות ומעבר לזה הקדיחה בצידי הקופסה די בעייתית בגלל חוטי החשמל שיוצאים ממנה וגם הקרבה לדופן החור.
אשמח לשמוע אם יש פתרונות נוספים.
הפיתרון הנכון זה פס עם ברגים בצדדים אם לא זה ולא הגמבו באמצע שים קופסה חדשה כמו זו שנשברה ותן לוו חיזוק נוסף מאולתר.
Sent from my H3123 using Tapatalk
אני גם לא בעל מקצוע אבל ג'מבו 1/4 באמצע הקופסא זה מה שעשיתי במקרה דומה.
הפיתרון הנכון זה פס עם ברגים בצדדים אם לא זה ולא הגמבו באמצע שים קופסה חדשה כמו זו שנשברה ותן לוו חיזוק נוסף מאולתר.
Sent from my H3123 using Tapatalk
הבעיה עם הפס היא כמו הבעיה עם הוו החיצוני, הכוס של המנורה לא תכסה אותו וגם הברגים שמחזיקים את הפס קרובים לדופן החור של הקופסה,
אם הם לא קרובים הכוס של המנורה לא תכסה אותם ואז אני אהייה תלוי במקום המנורה.
לגבי החלפת הקופסה הפנימית, יכול להיות שזה פתרון טוב אבל יהיה צריך לגעתי להדביק אותה לחור עם סופר 7 למשל.
- - - Updated - - -
אני גם לא בעל מקצוע אבל ג'מבו 1/4 באמצע הקופסא זה מה שעשיתי במקרה דומה.
נראה לי שקניתי.
boaz avrahami
21-06-21, 19:56
בירת את הפתרון הנכון לדעתי.
הסיכוי לקדוח לתוך תעלת חשמלמסביב אכן גבוה.
יכול לספר מניסיון, גוף תאורה שיש לו רוזטת חיבור בעלת קוטר קטן (יחסית)
מה שביצעתי היה לרכוש פלטת עץ עגולה (אני רכשתי עיגול בגודל צלחת ממוצעת עם שפה מעוגלת)
צבעתי יפה ללבן (שיתאים לתקרה), חיברתי את גוף התאורה לצלחת (חיבור עם חור בורג ואום)
ואז את הצלחת קיבעתי לתקרה עם 4 ברגים ודיבלים .
החורים רחוקים מקופסאת החשמל (בערך 5 ס"מ)
את הקידוח וידאתי בעזרת מכשיר פלא לגילוי חוטי חשמל.
האשה מרוצה (שזה מה שחשוב) , הביצוע מופלא (נראה כאילו כך באה המנורה)
וכל השאר היסטוריה.
זה הכי טוב...אתה ג'יפאי או לא???
134284
אם כבר...
אפשר לתלות סמוראי מהתקרה ולהשתמש בפנסי חזית.
זה גם וינטג'...
זה הכי טוב...אתה ג'יפאי או לא???
134284
אני אנצל את זה על מנת לתלות טראנו וינטאג', נראה מספיק חזק ובכל מקרה אין שימוש למנוע בטראנו אז...
יצירה מדהימה (לדעתי) ביואיק קומפ' ללא מנוע מעוכה אומנותית על קיר לובי מלון דן קיסריה.
האומן קרא ליצירה "פרח משומר"
(הומאז' לשימור פרחים בין דפי ספר) https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210622/2f4b04215f5bd86b17e869d11a116680.jpg
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
אם יש רווח בין התקרה המקורית לבין הגבס, הייתי משחיל פרופיל 20 לתוך החור שיש בתקרה ומשעין אותו על שני ניצבי הברזל הסמוכים שתומכים את הגבס. על הפרופיל מלפף חוט ברזל דק ומוריד לולאה מבעד לחור בגבס ועליו תולה את המנורה.
לא ממליץ להשען ולסמוך על פלטת הגבס, לא בתליה אנכית בכל אופן.
אם יש רווח בין התקרה המקורית לבין הגבס, הייתי משחיל פרופיל 20 לתוך החור שיש בתקרה ומשעין אותו על שני ניצבי הברזל הסמוכים שתומכים את הגבס. על הפרופיל מלפף חוט ברזל דק ומוריד לולאה מבעד לחור בגבס ועליו תולה את המנורה.
לא ממליץ להשען ולסמוך על פלטת הגבס, לא בתליה אנכית בכל אופן.איפה ראית גבס?
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
2 שנקל שלי.
אם אתה מחליט לשים וו עם זרועות לצדדים כמו שהראו פה, תחבר אליו הארקה כי זה מתכת וצריך להאריק אותה, כמובן כמובן לדבר עם חשמלאי לפני. אני לא חשמלאי לא מתיימר להבין בחשמל. ראיתי שבכל הנברשות שיש להן מתכת, חובה להאריק את כל מה שמתכתי.
אם אתה קודח ושם ג'מבו וו, תפנה את כל החוטים. תנתק את החשמל בבית ותקדח עם מקדחה נטענת. מספיק שהיא תפגע או תשפשף כבל אחד כדי שיהיה אסון.
אם לא יצא לך לקדוח בתקרה, זה מעיף את כל האבק עליך ועל העיניים שלך, תרכיב משקפי אבק, סתם משקפי מגן לא יעזרו. מסיכת פנים, כמו של קורונה, תהיה רעיון טוב גם כן.
בזהירות עם הג'מבואים האלו. הם הרבה הרבה הרבה יותר חלשים ממה שנראה. בעיקרון עד כמה שידוע לי, אין להם תקן ברור ולרוב מיוצרים משאריות/SCRAPS של מתכת. לא פעם ולא פעמיים גזרתי אותם. לעבוד עם רגש.
בהצלחה.
מעמיד את האשה / הילד עם שואב אבק ממש ליד הקדיחה וכל האבק נשאב לצינור של השואב.
הולך לפני זה לקנות שניים שלושה ברגי ג׳מבו במידה פי שניים ממה שהגיעו עם הנברשת. בגלל מה שהלטאה אמר. תמיד מה שמגיע מהיצרן זה זבל חלש וקטן מידי. וכל מה שאמרו על הקדיחה עצמה. לא לקדוח את החוטים שבתוך התקרה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
יצא לי להתקין כמה מנורות לתקרה בכמה דירות. שבאמת מגיעות גם עם חיבור הארקה. אבל לאן אתה מחבר אותה?
בחיבורי חשמל היו תמיד רק 2 חיבורים ללא הארקה.
לגבי קדיחה. אפשר גם לתקוע כוס קרטון על המקדח וזה אוסף את האבק לא רע.
מאיר אלוני
27-06-21, 18:36
יצא לי להתקין כמה מנורות לתקרה בכמה דירות. שבאמת מגיעות גם עם חיבור הארקה. אבל לאן אתה מחבר אותה?
בחיבורי חשמל היו תמיד רק 2 חיבורים ללא הארקה.
לגבי קדיחה. אפשר גם לתקוע כוס קרטון על המקדח וזה אוסף את האבק לא רע.
בנברשת שמגיעה עם פחית להתקנה מחברים את חוט ההארקה של הנברשת לפחית כי התקרה מהווה הארקה (מסויימת לא מושלמת).
תעשה ניסוי : קח טסטר וחבר אותו לשקע בקיר (יד אחת על הטסטר) כעת שהנורה דולקת תגע ביד השניה בקיר ותראה שהנורה דולקת יותר חזק.
בנברשת שמגיעה עם פחית להתקנה מחברים את חוט ההארקה של הנברשת לפחית כי התקרה מהווה הארקה (מסויימת לא מושלמת).
תעשה ניסוי : קח טסטר וחבר אותו לשקע בקיר (יד אחת על הטסטר) כעת שהנורה דולקת תגע ביד השניה בקיר ותראה שהנורה דולקת יותר חזק.מעניין. לא ידעתי.
תעשה ניסוי : קח טסטר וחבר אותו לשקע בקיר (יד אחת על הטסטר) כעת שהנורה דולקת תגע ביד השניה בקיר ותראה שהנורה דולקת יותר חזק.לא. ממש לא. תקרה לא מהווה הארקה בשום אופן, לא חלקית ולא בכלל..
נברשת מתכתית או כל ציוד בעל גוף מתכתי חייבים לחבר את מוליך ההארקה אליו.
אפרופו אם כבר אתה רוצה לעשות ניסוי, אז קח את מוליך הפאזה ותיגע איתו בתקרה...המבטח של המעגל קופץ? לא קופץ? אז זה לא הארקה...
אפשר גם לקחת את מוליך האפס ולגעת איתו בתקרה - מפסק הפחת קופץ? לא קופץ? אז זה לא הארקה...
טל.
"אם האדם שבודק קיום מתח חשמלי נועל נעליים בעלות סוליית גומי (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%D7%95%D7%9E%D7%99) או חומר מבודד אחר, או שהוא עומד על משטח מבודד - ייתכן שהנורה לא תאיר גם כאשר המוליך הנבדק נושא מתח חשמלי. במקרה כזה, מגע יד בקיר או בחומר בעל מוליכות טובה יותר, שמחובר אל האדמה או הארקה, יגרום לנורה להאיר."
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%98%D7%A1%D7%98%D7%A8
מאיר צודק שהנורה תאיר יותר טוב בגלל הולכה משופרת, אבל אין זה אומר שיש הארקה בקיר. חיבור הארקה לפחית שבתקרה זה "כאילו", ובשביל ההרגשה הטובה, אבל אין שם שום הארקה שתגן עליך אם הנברשת מחושמלת לכן למתקנים כאלו ניגשים עם בידוד מכסימלי. נעלי גומי, סולם מבודד מהרצפה וכו'.
סליחה על השאלה … אבל הארקה זה לא החוט הצהוב עם הפסים הירוקים ?
סליחה על השאלה … אבל הארקה זה לא החוט הצהוב עם הפסים הירוקים ?
Sent from my iPhone using Tapatalkכן
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
כי אני מחבר את שלושת החוטים .. לא מחבר פחיות.
איתן,
התקנתי עכשיו תאורה בבית שלם.
לפחות חצי מהתאורה הגיעה מהיצרנים עם הכנות מאוד גרועות להתקנה. מאלצים אותך כל הזמן לקמבן.
בטלפון הם עונים תשובות מביכות, כי בסוף זה צ'ייניזיום בלי שום בקרת איכות, ספק אם בכלל נבדק אי פעם על ידי גוף תקינה בארץ.
חלק מהמוצרים הגיעו עם "חוטי רמקולים" שקופים כאלו, סופיות בדיל (אסור בחוק החשמל), בלי הארקה....מה לא ?!
בורג למרכז הקופסא זה מפתה, אבל לי נראה כמו דבר לא נכון כי:
1. עדיף שיהיה מוארק, הוא גוף מתכתי בקופסת פלסטיק, זה מסבך את הסיפור בקופסאות צפופות.
2. הוא פוגם באיטום למים של הקופסא כלפי התקרה.
אני החזרתי חלק מהמוצרים וביקשתי שיספקו אותם שוב עם תושבת רחבה שמאפשרת להתממשק מול הקיר (מינימום 12 סמ מפתח).
או שהכנתי מתאם שמאפשר את זה.
חברים, תודה על ההערות וההארות.
מבחינה אסטטית ובטיחותית אין אפשרות לקדיחה מחוץ לקוטר הקופסה.
בצילומים ניתן לראות שחוטי החשמל מגיעים לקופסה מ 3 כיוונים, קצת בעייתי יהיה לחפש את המקום הפנוי לקדיחה.
המקום הבטוח היחיד לדעתי הוא באמצע הקופסה, שם אין מעבר חוטי חשמל.
זהו הבורג ( 9 מ"מ) איתו אני מתכוון לתפוס את גוף המנורה.
134349
שוב תמונה של הקופסה בתקרה
134350
התקרה עשויה בטון?
אם לא הג׳מבו לא מתאים
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
הדיון הזה הוא תוצר של חאפריות ,חוסר מקצועיות ורצון למכסם רווח על חשבון אחרים ולפעמים תוך סיכון חייהם כמו בדוגמא זו.
קופסאות חיבורים לא עושים על התקרה, רק על הקירות (כך לפחות היה פעם), ובטח שלא מוציאים מהן חוטים לתאורה.
קופסאות חיבורים לא עושים על התקרה, רק על הקירות (כך לפחות היה פעם), ובטח שלא מוציאים מהן חוטים לתאורה.
כך היה פעם. היום זה סטנדרטי ותקני לגמרי.
יש לי מד מתח השראתי, הוא בודק נוכחות כבלים בקירות ללא מגע (כל עוד יש שם נוכחות מתח)משהו זול של עלי אקספרס.
אפשר בעזרתו לחפש את כיווני הכבלים בתקרה.
הוא לא הכי מדוייק בעולם, אבל לדעתי ניתן לרדוף אחרי החוטים הרחק מהקופסה ולהבין לאן הם הולכים ואיפה יש מקום נקי לקדיחה.
לא צריך שום מכשיר. הקידוח יהיה שניים שלושה סנטימ מהקופסה. אתה רואה בעין לאיזה כיוון התעלות הולכות וקודח בדיוק ביניהן.
ככה התקנתי מאווררים אצלי בבית. שלושה דיבלים (ניילון) לכל מאוורר.
הדיון הזה הוא תוצר של חאפריות ,חוסר מקצועיות ורצון למכסם רווח על חשבון אחרים ולפעמים תוך סיכון חייהם כמו בדוגמא זו.
הבית בן 6 שנים והלוואי על כל אחד שרוכש בית חדש קבלן כמו הקבלן שבנה את הבתים האלה.
מוטי ג ואיל מ
אין בעיה למצוא מקום פנוי מחוץ לקופסה, הבעיה העיקרית היא שהחור בתקרה לא יכוסה.
כן, קראתי את הפתרונות לכך ואני מכיר אותם. במקרה הזה אין אישור לפיתרון הזה.
המוליכים הולכים מהקופסה לצדדים, אין חשמל מעל הקופסא, ככה שהאמצע הוא מקום בטוח לקדוח.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.