צפייה בגרסה מלאה : מסקנות מהמפגש ובעיקר מהנסיעה לשם
קודם כל תודה רבה לכל מי שבא והעיף מבט.
1. המוטות המקשרים בין הסטבילייזר לסרן התעקמו, כנראה שהיו ארוכים מדי וכנראה שעשויים מחומר לא מתאים. אני רוצה לרתך לשתי העיניים צינורות חדשים במטרה לעשות את זה נתיק. איזה אורך אמורים להיות המוטות בסופה עם קפיצים מקוריים?
2. הקפיצים שלי הלכו לעולמם. כרגע לא מאושר תקציב להחלפה לסט ראוי ולכן אני חושב על כמה אופציות. הראשונה, עירגול ביתי עם הוספת עלה מערימת קפיצים שיש מהסופה האדומה הי"ד. השנייה, חיפוש בג'אנק של אחרים במטרה למצוא משהו פחות גרוע משלי, אם למישהו יש כזה למסירה או מכירה במחיר סביר, אשמח לשידוך. כל אלטרנטיבה אחרת שאני לא מכיר ולא תגרום לי לעוף מהבית תתקבל בברכה.
3. על פי הרב ברלי הנדנדות של הקפיצים לא מקוריות. איזה אורך אמורות להיות הנדנדות מחור לחור? האם לייצר לבד? יש מוצר מוכן? משולש עם בורג באמצע או פלח שטוח? וכמובן, ברוח האתר, אם למישהו יש ורוצה למכור/להעביר ראה סעיף 2.
4. תודה רבה!
בהנחה שהבנתי נכון ואנחנו מתדיינים על סופה נורמאלית
אני לא בטוח שזה מאוד משנה אורכן של המוטות המקשרים למייצב
שכן זוית המייצב תשתנה אבל הוא עדיין יתפקד אם הם באותו האורך.
יש מוצרים קנויים לא רעים.
האופציה המוכרת היא לשים מוט מלא על הלולאה שיכנס לצינור. חור עובר ופין אבטחה R
הסידור פשוט ויעיל.
רק שלעיתים קשה להחזיר את העסק חזרה... מומלץ כביש ישר.
אצלי אורכם לפי העין כ30 סמ. תרצה אמדוד.
לגבי קפיצים
לך לקפיצאי של פעם.
בזמנו היה בכפר קאסם את ראסמי.
ששם לחבר עם סיקס שעטנז שאריות שעבד כמעט 8 שנים בהצלחה.
אם תרצה ברגי U חדשים אתה מוזמן לבוא לקחת.
חפש בלוח פרסמתי אותם עם מידות.
יש לי גם עלים ישנים, אחורי אחד ללא מיה שלמיטב זכרוני שבורה.
קדמי לדעתי היו בסדר, קיצר, אם בא לך אחפש בערימה.
אם יש לכם שני עלים מס' 3 במידה 63X7 זהים (לא המאיות עם העיניים אלא עלה 3 שבא מתחתיהן, 63 מ"מ רוחב, 7 מ"מ עובי) אשמח לאמץ. אני רוצה להוסיף עלה מאחור בכל צד.
אייל, מה שאתה צריך זה שני זוגות של נדנדות מקוריות של סופה (תיכף אמדוד לך מרחקי חורים) שחבל שלא אמרת שאתה צריך.... הייתי נותן לך במפגש. זה לסרן הקדמי.
מאחור - אתה רוצה בומרנגים (בומרנג, כדי שהנדנדה לא תפגוש את תושבת הבודי, שמגבילה לך מהלך סגירה). גם את זה נמדוד תיכף.
אבל העיקר זה הקפיצים - וזה מה שיקר.
1. הכי טובים חד משמעית זה רוביקון אקספרס. חבילת כסף גדולה.
2. האופציה החוקית הרשמית - BDS. יש אצל ארנון, כולל אישור הגבהה רשמי בלי קומבינות.
3. סט מייצור של קפיצאי מקומי - אני ממליץ על אדוארד לאון בנצרת. הוא מעולה אם צריך תיקונים, אני לא יודע לגבי סט חדש קומפלט אבל שווה לשאול אותו. בעל מקצוע של פעם שמייצר עלים בשיטות של פעם.
יש גם את ארז חמילבסקי בחולון. אמורים להיות לו סטים 2.5 ו-4. הדעות עליהם חלוקות. יש שמאוד מרוצים ויש שקצת פחות.
כל סט תחליפי כזה יהיה טוב יותר מהחבילה המקורית הקצרה, הקשה ובעיקר - הישנה והעייפה שיש אצלך.
ולגבי אורך מוטות הקישור של המייצב - דווקא מאוד משנה הזוית בה הוא עובד. אם הג'יפ מוגבה, רצוי שהמוטות המקשרים יהיו באורך מתאים. אם אתה רוצה שהקפיצים גם יעבדו בשטח, אתה מוכרח לנתק מייצב. לנסוע בכביש ללא מייצב זה הימור, ולכן מאוד מומלץ קיט לניתוק/חיבור מהיר. זה משהו די פשוט שאפשר לייצר לבד. או להזמין מחו"ל, כי בארץ המחיר של זה מופרך לחלוטין.
מה זה 63x7?
63 מ"מ רוחב?
7 מ"מ עובי?
אחפש אותם היום /מחר , אמדוד ואעדכן אותך.
אחרי שקיבלתי הוראה חד משמעית מהאדמ"וס (אדוננו, מורינו סופה) ברלי, עליתי היום לנצרת לאדוארד.
מצאתי שם בעל מקצוע של פעם! כזה שעובד בידיים, מבין מה הוא עושה ועושה אחלה עבודה באמת. על הדרך גם אובחנתי כחסר פנהרד וגם זה תוקן.
בקיצור, שווה את הנסיעה לנצרת עיר הקודש והמקור.
אני חושב שיש לי לתרום 2 נדנדות באורך של 9 סמ מחור לחור.
אבל אני אוכל לוודא את זה רק עוד שבוע...
אחרי שקיבלתי הוראה חד משמעית מהאדמ"וס (אדוננו, מורינו סופה) ברלי, עליתי היום לנצרת לאדוארד.
מצאתי שם בעל מקצוע של פעם! כזה שעובד בידיים, מבין מה הוא עושה ועושה אחלה עבודה באמת. על הדרך גם אובחנתי כחסר פנהרד וגם זה תוקן.
בקיצור, שווה את הנסיעה לנצרת עיר הקודש והמקור.
אייל: "הסופה משייטת. אבל התרגלתי".
העפתי מבט.
חסר בורג בחיבור מוט הפנהרד לסרן. הפנהרד התדלדל לו בין הדראג לינק לשפור.
בג'יפים מוגבהים הבורג הזה אוהב להישבר כי בדרך כלל מכניסים אותו הפוך ואז כל העומס בצד של ההברגה והיא נשברת.
כמה זמן זה ככה?..... תגיד תודה שלא נתפס לך ההיגוי וזה היה נגמר רע.
חסר בורג בחיבור מוט הפנהרד לסרן. הפנהרד התדלדל לו בין הדראג לינק לשפור.
נראה לי שמישהו כאן חושב שהוא בוגר אוניברסיטה ובעצם כדאי שילך לכיתה ג.
:confused:
שום אוניברסיטה הוא לא בוגר... מעולם גם המונח בוגר לא הגיע אליו...
הפנהארד היה מחובר לפחות בחזרה מהדרום.
אתה טוען שהג'יפ לא מוגבה.
אני טוען שהוא מוגבה לפחות בעירגול.
הנדנדות אצלך לא מקוריות - הן של YJ וקצרות מדי, הקפיצים שלך בקושי עובדים, אבל זה מילא.....
הג'יפ גבוה, אבל לא מותקנת הגבהה לתושבת הפנהרד על הסרן = הפנהרד תחת עומס פרוע, מושך את כל הסרן שמאלה. הנה כבר סיבה למה הוא לא נוסע ישר.
מי שסובל הכי הרבה זה הבורג המסכן הזה שמחבר אותו לסרן, שכנראה לא מקורי. הבטחה שלי: זה יישבר שוב. ושוב ושוב.
ומכיוון שזה ג'יפ שלא נוסע הרבה ובכל זאת זה נשבר, מלמד שמשהו שם באמת עובד לא נכון.
אז אחת מהשתיים:
1. סע ללא פנהרד בכלל. יהיה לך יותר מהלך מתלה, בתיאוריה. ההיגוי יהיה איטי ולא מדויק. יש כאלה ש"מתרגלים".
2. הגבהה נכונה לתושבת הפנהרד על הסרן ותחזיר את הפנהרד לזוית נכונה ואת הסרן למקומו המדויק והסימטרי מתחת לשילדה. עם בורג פלדה הכי חזק שאפשר, שמכניסים מהצד האחורי (פונה קדימה) כדי שהחלק שנושא בעומס יהיה הצוואר המעובה של הבורג ולא ההברגה.
שני הסנטים שלי, עם קצת נסיון בסופה מוגבהת ועם המון מהלך אפקטיבי, שלא מוותר על הפנהרד ועל היגוי מהיר ומדויק - והעסק עובד יפה.
אדוארד כבר ביצע את התיקון לפנהארד, העלה פלאח מכיוון הסרן לכיוון הפנהארד, נראה פתרון טוב.
אין לי מושג בנוגע להגבהה כן או לא, אני חושב שמדובר בקפיצים מקוריים, כנראה שכבר עברו עירגול או שינוי בעבר.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.