PDA

צפייה בגרסה מלאה : ייעוץ ברכישת ג'יפ ראשון

גורשלי
01-07-21, 23:27
שלום לכולם מבקש לבוא בקהלכם ולרכוש ג'יפ טיולים משפחתי ראשון
מצרף את התשובות לשאלות מקווה לקבל את עזרתכם תודה מראש.

1. תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!
א. מה התקציב לרכישת הרכב? 50-70
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה?התקציב לרכישה בלבד. יש תקציב לתחזוקה ושיפורים אם צריך
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים? כן
2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח? לרוב ארבע אנשים (2 מבוגרים שתי נערות) וכלב

3. נסועה שנתית ותחזוקה:
א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול?
זה רכב לטיולים בלבד הערכה ללא ניסיון 10000 קמ' שנתי
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)? אין בעיה בזמן מושבת. מדובר ברכב לטיולים בלבד
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)? בהחלט מוסכים אך יש רצון לביצוע תחזוקה עצמית חלקית (אני ניגש לתחום בענווה ובעניין)
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים? יש נגישות למוסכים ואנשי מקצוע זמינים (אבל אין בעיה לשנע למומחים אם צריך)

4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'? טיולים שידרשו לעיתים מעברים מאתגרים. המטרה בעיקר להגיע לנקודות אתרים מקומות שהרכב לא יהווה מכשול לטיולים משפחתיים/חברתיים משודרגים
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה? מעט מאד ויש כוונה ויכולת להצטרף לטיולי ג'יפאים
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול). מנחל פרס מעלה אשתאול, ציר המעיינות ברמת הגולן וכו

5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?
לא מבין בזה! הגיוני משהו אמין זול לתחזוקה שוטפת (לא כולל אירועים חריגים). לכל סוג בטח יתרונות אחרים...
א. גיר אוטומטי/ידני
ב. מנוע דיזל/בנזין
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...)
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות?

6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים? לא ננעלתי אבל אני כרגע סיב גרנד ויטרה/ גרנד צ'ירוקי 2008 ומעלה/טרופר3.1/
פתוח להצעות מהקהילה כאן
שאו ברכה...
או שמא אומרים כאן ...סעו ברכה?:D

שמעון.פ
02-07-21, 13:57
באופן רגיל, על הודעה ראשונה משיבים בברכת ברוך הבא.
אבל אני רואה שאתה ותיק יותר ממני, רק שבחרת לצפות מהצד.

לגבי שאלתך, כיון שלא עברו תחת ידי הרבה רכבי שטח
אני לא יכול להמליץ על רכבים מתןך ידע אישי.
(ומי שממליץ על רכבים שראה אצל חברים או כאלו שנסעו איתו
באותו טיול, מסומן כ....)

אבל כיון שעבר חצי יום ואף אחד לא מגיב, אני מרשה לעצמי
להיות המגיב הראשון.

במסלולים שציינת יש קשיי עבירות לא קלים והם לא מתאימים
לגרנד ויטארה שאולי יצליח לצלוח אותם, אבל קרוב לוודאי עם נזק.

מה כן? לא מכיר את הטרופר והצ'ירוקי ואני מניח שימליצו לך על אחרים
וגם טנדרים יכולים להיות אופציה.

גורשלי
02-07-21, 14:09
תודה רבה על ההתייחסות.
סימנתיו את הויטרה כי יש כאן הרבה המלצות עליו למתחילים. אך אם הוא לא מתאים למסלולים שתיארתי אז אפשר להתקדם באמת למשהו אחר.
מקווה שיבואו עוד התייחסויות.
ושוב תודה על פתיחת השרשור.
וברוך הנמצא

erezgur
02-07-21, 15:53
ברוך הבא,

השוק קצת "משוגע" בתקופה האחרונה (מאז הקונה, אי היציאה מהארץ מחד והחיפוש אחר אפשרויות לשדרוג הטיולים בארץ), כל שמחירי רכבי שטח רבים עלו משמעותית. ייתכן והיה קצת שינוי ממש בימים אלו מכיוון שהקייץ אינו תקופת טיולי שטח בדרך כלל והשמיים קצת נפתחים לטיסות לחול.
בתשובות שלך ציינת את מעלה אשתאול שהוא חלק מאתגרי העבירות ולא מסלול טיול שטח קלאסי. זה פוסל הרבה רכבים, מפנה כיוון לרכבי עבירות משופרים יחסית (על גבול המצב החוקי הרגוע המאפשר תנועה בארץ ללא חשש מביקורות משרד התחבורה או מעבר טסט בכל מכון רישוי בצורה עצמאית). צריך לוודא שאכן לכך אתה מתכוון.

נשלח מהנייד

hadtomer
02-07-21, 20:09
אהלן

ציינת תקציב יחסית מוגבל שבו אתה רוצה להשיג רכב שיהיה מסוגל לבצע מסלולים שהם יחסית קשים. אני אישית לא יכול לסנגר או לקטרג על רכבים שאין בבעלותי ולספר לך מעשיות על סמך ניסיון שלא צברתי, נשאיר את זה לסרן שמועתי.

מה שאני כן יכול לומר לך זה שאתה מציב דרישות שאינן מאפשרות לך לרכוש רכב שיהיה גם וגם וגם וגם וגם. כלומר הוא לא יכול להיות גם מרווח, גם אמין, גם עביר, גם ל2 ילדות וגם ב70 אלף שקל. יוניקורן כזה אינו קיים בעולם האמיתי בתקציב שציינת. כמובן- אלמלא היית רוצה לעלות את אשתאול אז זה היה נראה אחרת, אבל כמאמר הפתגם, כדי לדעת להיות שיכור מוצלח, צריך לדעת קודם לשתות היטב.

אני כן יכול לומר לך שאני אישית נוהג על רכב שמבחינתי הוא הפשרה הכי טובה עבורי בין הדרישות שהצבת. זהו הרכב הספציפי שלי והוא עשה בשמחה ובששון את כל המסלולים שציינת. הקישור למטה. עם זאת חשוב לציין שכדי להגיע למצב בו הרכב הוא גם אמין במידה סבירה, גם בעל יכולת בשטח וגם עומד בתקציב נדרשה הרבה מחשבה וביצוע לא קל אשר החל ברכב סטנדרטי מהניילון עם מעט מאוד קילומטרים, ישור קו אובססיבי שכלל החלפה של כל מה שניתן לשדרג- וגם אי אלו שינויים ושדרוגים.

http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3949-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%9B%D7%9E%D7%94-%D7%A9%D7%90%D7%A4%D7%A9%D7%A8-%D7%A9%D7%9C%D7%9D-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%A9%D7%AA-%D7%9C%D7%99%D7%91%D7%A8%D7%98%D7%99-KJ

איל מ
02-07-21, 21:48
הבנאדם כתב רכב לטיולים.
ב70 אלף אין בעיה למצוא דיסקברי/טרופר משופרים טוב טוב ובמצב מכני ראוי שיעשו גם עבירות קשה מאוד.
גם לנדקרוזר יותר ישן ומרוט.
אם הוא מוכן להתפשר על נוחות, במחיר הזה ניתן למצוא אפילו דיפנדר עתיק או סופה.

ברק לוי1
02-07-21, 22:43
מסכים עם אייל. עבור רכב טיולים בלבד, ולא חדיש, ניתן למצוא מספר אלטרנטיבות.

לדעתי הצורך עדיין לא ברור. ״מעבר אתגרים כחלק מטיול משפחתי/ שהרכב לא יהווה מכשול״ וכו וכו ממש לא מתאים למעלה אשתאול שדורש רכב משופר היטב, עדיפות לנעול כפול מוגבה וכו. להערכתי השתרבב לפה בטעות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

גורשלי
11-07-21, 14:40
תודה רבה חבר'ה על התגובות.
נעלמתי קצת למילואים בכל מקרה..

אכן יכול להיות שהדוגמא של מעלה אשתאול לא מוצלחת
עניתי פושט לשאלה בשאלון הראשוני לגבי תמונות דימויים וכולי. (יש מצב שהגזמתי )
אז אולי אשתאול ומעלים מורכבים מהסוג הזה לא רלוונטיים באמת
בטח לא למתחילים.

אז בניסיון לדייק עם מורידים אפשרויות קשות כאלה על איזה רכב הייתם ממליצים?
שיהיה רלוונטי באמת לטיולי שטח טובים מעניינים אולי אפילו קצת מאתגרים אבל במידה סבירה.
כי שאייל ציין...

לאחרונה המליצו לי בכיוונים הבאים אשמח לדעתכם.:
נכון שמדובר בעולמות שונים אבל כולם כרגע בתקציב שלי כולל אפשרויות שדרוג אם צריך.
גרנד ויטה 2006 (2700 183 כ"ס)
ליברטי kj 2005
גרנד שירוקי 2008
טרופר ארוך 2004 240אלף קמ' מושקע ומטופל מאד

תודה על ההתייחסות הרצינית

erezgur
11-07-21, 14:53
עניתי פושט לשאלה בשאלון הראשוני לגבי תמונות דימויים וכולי. (יש מצב שהגזמתי )

מטרת השאלות הללו היא להבין טוב יותר מה הדרישות שלך.
אין שום שאלה על דמיונות או דימויים. אנחנו מנסים להתייחס ברצינות לתשובות שאתה מספק, אבל אם הם ניתנות כלאחר יד מוטעות - אז אתה מקבל המלצות לא מתאימות וחמישה תשובות לא טובות.

לגבי הטרופר, אם אתה מכוון לכתום, אז זו באמת ליגה אחרת, מאדם רציני ומהימן, כולל ההצעה להדרכת שטח שתעשה לך טוב, רק תביא בחשבון שטרופרים סבירים משנתון זה נמכרים בחצי מחיר...

נשלח מהנייד

ש01
11-07-21, 18:08
גרנד ויטה 2006 (2700 183 כ"ס)
ליברטי kj 2005
גרנד שירוקי 2008
טרופר ארוך 2004 240אלף קמ' מושקע ומטופל מאד

גראנד ויטארה XL - היה לחברים.
רכב מפתיע בנפח הפנימי שלו. נראה צנום מבחוץ וגדול מבפנים.
בשטח חייב הגבהה (וגם מיגון).
עבירות, סה"כ, טובה.
רכב מיושן ופשוט, נראה ובנוי כמו רכבים משנות ה-90. חלקים שונים אתה מקווה שלא יתפרקו ביד.
ליברטי - לא מכיר, אשריא לאחרים כאן.
גראנד שירוקי 2008 - תלוי איזה דגם.
מעט מיושן בפנים (בכל זאת רכב בן 13).
מאוד נוח.
מנוע 4.7 חזק, 5.7 חלום. המנוע הקטן - לא בבית ספרנו. מקבל מערכת גז באהבה.
שמועות מחברים - להמנע מהדיזל.
שים לב שיש כאלו שללא 4X4 ומאלו שכן, לחלקם אין LOW.
אמינות טובה, מלאי חלקי חילוף טוב.
בשטח עבירות טובה מאוד.
גדול מרווח ונוח.
יחסית לאחרים - מפנק.
חלון אחורי נפתח - פינוק אמיתי.
טרופר - אני מעודכן למודל 97, מנוע 3.1.
היה מרווח ונוח, עבירות טובה מאוד, אמין.
יחסית לגראנד שירוקי - רכב מיושן מאוד.
אופציה ל-2 נושאים נוספים. על חשבון תא המטען שנעלם.

ishc
11-07-21, 22:42
לפני חצי שנה קניתי טנדר האנטר 2014, יד ראשונה עם קצת יותר ממאתיים אלף ק"מ.
שילמתי 75 אשח.
קשה למצוא טנדר טוב אבל אם מצאת אחד זה לדעתי רכב טיולים מצויין.
מספיק מקום ל-4 נוסעים וטונה מקום לציוד/כלב בארגז.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

om2
12-07-21, 12:45
כלב בארגז?
אם זה ארגז סגור הכלב יצלה בקיץ
ואם זה ארגז פתוח הכלב (והציוד) יעשו מקלחת בחורף.

ishc
12-07-21, 19:12
זה ויכוח עמוק וחסר תכלית. אם יש לך פודל עדין כנראה שנסיעה בארגז פתוח לא תתאים לו.
הכלבה שהייתה לי טיילה יופי יופי בג'יפ פתוח.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

asafk
12-07-21, 20:57
כלבים מאוד נהנים בארגז של טנדרים. חלקם חושבים שזה האפיריון שלהם.
כמובן שכלבים הם חיות שלא יודעות לדבר ולכן הכל זה פרשנות של בני האדם שכופים עליהם את תפיסת המציאות האנושית.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

-->