PDA

צפייה בגרסה מלאה : גומיית תפוח עליון בורחת מעלה

ליאורר
03-07-21, 18:45
שלום, הגומיה בחיבור בין זרוע הפיטמן לדראג לינק בורחת כלפי מעלה כך שהגריז יוצא והגומיה לא אוטמת ולא מגנה מפני חול מים ועוד. ניסיתי לחזק את הגומיה על החלק התחתון אך זה לא עובד. אין מגרעת ומהגריז הכל חלק שם.
האם זה קורה בגלל שהגומיה התעייפה וצריך גומיה חדשה? אני מקווה שאפשר להחליף רק גומיה ולא צריך להחליף את כל התפוח.
כל עצה תתקבל בברכה

מוטי ג.
03-07-21, 21:04
תמונה תעזור.

Gershon
04-07-21, 00:59
שלום, הגומיה בחיבור בין זרוע הפיטמן לדראג לינק בורחת כלפי מעלה כך שהגריז יוצא והגומיה לא אוטמת ולא מגנה מפני חול מים ועוד. ניסיתי לחזק את הגומיה על החלק התחתון אך זה לא עובד. אין מגרעת ומהגריז הכל חלק שם.
האם זה קורה בגלל שהגומיה התעייפה וצריך גומיה חדשה? אני מקווה שאפשר להחליף רק גומיה ולא צריך להחליף את כל התפוח.
כל עצה תתקבל בברכה

מספר שלדה?

ד ו ר ו ן
04-07-21, 08:50
תמונה תעזור.
++
האם זה התחיל אחרי החלפת גומיה או שזו גומייה ותיקה?

במידה וזו גומיה ותיקה על תפוח ותיק, תבדוק טוב שהתפוח לא התבלה והמרווח שפעם לחץ על הגומייה להשאר במקום גדל, והבריחה שלה הוא ביטוי לחופש בתפוח.

ליאורר
04-07-21, 11:23
תמונה תעזור.

ככה זה נראה כשהגומייה משוכה כלפי מעלה:
134370

וככה כשאני מוריד אותה. חיזקתי עם אזיקון דק אבל זה עדיין יכול לברוח כלפי מעלה:
134371

מוטי ג.
04-07-21, 11:24
יש שם בד"כ מן קפיץ ברזל כזה שמחזיק את הגומיה לתפוח.

ליאורר
04-07-21, 11:29
מספר שלדה?

אחרי שיטוטים ברשת הבנתי שהתפוח שיש אצלי הוא לא מקורי אלא של MOOG הכולל פיית גירוז בתחתית.

- - - Updated - - -

הגומייה אינה חדשה ולא ראיתי שיש לה סגירה. אין גם מגרעת להידוק של חוט ברזל או משה ודומה. התחושה שלי היא שהגומייה התרחבה עם הזמן ומצד שני היא שלמה ואני לא יודע אם זה מצדיק להחליף את כל התפוח בגלל זה...

ד ו ר ו ן
04-07-21, 11:32
יש שם בד"כ מן קפיץ ברזל כזה שמחזיק את הגומיה לתפוח.

++
אם שללת חופש בתפוח, ואזיקון לא מצליח להחזיק במקום אפשר עם חוט ברזל מצופה פלסטיק (כדי שלא יחתוך את הגומי).

מוטי ג.
04-07-21, 11:34
שים גומיה אוניברסלית בצורת קונוס, ניתן לקנות בכל חנות חלקי חילוף.

ליאורר
05-07-21, 16:39
תודה.

ד ו ר ו ן
05-07-21, 17:21
שים גומיה אוניברסלית בצורת קונוס, ניתן לקנות בכל חנות חלקי חילוף.

לפי הצילום, הגומיה הנוכחית גם קונית, רק מעוכה..

מוטי ג.
05-07-21, 17:43
אני לא בטוח, היא נראית עם חריץ לטבעת נעילה קפיצית.
הגומיות הקוניות האוניברסליות (בצורת קונוס או פטמה) אוטמות פחות טוב את התפוח, אבל הן מספיק טובות לעבור טסט

-->