PDA

צפייה בגרסה מלאה : (נערך) ייעוץ - רכב שטח ב-100 אש"ח

SharonSharon
05-07-21, 16:07
שלום חברים, חדש כאן, אשמח לפרט מה אני מחפש ואשמח להמלצות בהתאם, אני חדש כאן,מאז ומעולם נהגתי רק על פריווט, מחפש להתחיל לגלות את עולם השטח לאט לאט, לא מעניין אותי טיפוס בולדרים והאקסטרים המטורף שחלקכם עוסקים בו, מחפש רכב שטח אמין, טוב בשטח אך גם לא מאכזב בכביש, לטיולים בדרכי 4×4, מעיינות, שטחים פתוחים וכמובן שזה כרגע מה שאני מחפש בגלל חוסר נסיון אתחיל ככה ולכל חשוב שלרכב תיהיה אופציה להשתדרג בעתיד אם אחליט לקחת את זה לצד קשוח יותר.
א. מה התקציב לרכישת הרכב? סביב ה 100 אלף כולל הכל
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה? 100 אלף כולל רכב
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים? כן
2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח? עד 4 אנשים

3. נסועה שנתית ותחזוקה:
א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול? סביב ה 20 אלף בשנה בכביש וכ 5000 קצת בשטח פחות או יותר
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)? רכב יום יום
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)? מוסכים
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים?
חיפה
4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'? בלי טיפוסי סלעים
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה?
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול). מפורט למעלה

5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?

א. גיר אוטומטי/ידני לא משנה
ב. מנוע דיזל/בנזין לא משנה
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...) לא משנה
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות?

6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?

אגיד לכם מה חשבתי עד כה, לא חשבתי על לקחת רכב ישן מכיוון שהוא מיועד גם לכביש וגם ליום יום, חשבתי על ג'ימיני משנת 18/19 (דגם חדש) ולא לשפר אותו יותר מדיי בגלל אופי השטח שאני רוצה להתחיל בו ובמקרה הצורך להוסיף כל פעם שיפורים, מה דעתכם? נתקלתי בקושי למצוא רכב כזה בשנים כאלה במחיר אנושי, רוב הרכבים שראיתי עלו כמו להוציא רכב חדש מהחברה, תודה רבה חברים

erezgur
05-07-21, 16:17
ברוך הבא,
ערכתי קלות את הכותרת כדי שתהיה משמעותית יותר, בהתאם לחוקי הפורום.

ג'ימני הוא בחירה מצויינת לתשובה פופולרית כאן ברוטב המקרים, אבל לא יתאים לטיולים עם אתה נוסע קבוע (או הרבה פעמים) עם עוד 3 נוסעים כפי שרשמת.

נשלח מהנייד

SharonSharon
05-07-21, 16:22
ברוך הבא,
ערכתי קלות את הכותרת כדי שתהיה משמעותית יותר, בהתאם לחוקי הפורום.

ג'ימני הוא בחירה מצויינת לתשובה פופולרית כאן ברוטב המקרים, אבל לא יתאים לטיולים עם אתה נוסע קבוע (או הרבה פעמים) עם עוד 3 נוסעים כפי שרשמת.

נשלח מהנייד

מה זאת אומרת נוסע קבוע? הכוונה נוסע קבוע בכביש או בשטח? המטרה של הרכב הוא הכל, לשמש אותי לנסיעה לעבודה סידורים וכמובן לשטח בזמן הפנוי, האם ג'ימיני לא משופר יכול להתאים או צריך שיפור מסויים או חלק מסויים?

guy888
05-07-21, 16:31
אם אתה מטייל קבוע עם 4 אנשים ג'ימני יהיה לך קטן.
גם נסיעה יום יומית עם יותר מזוג נוסעים פחות מתאים.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

SharonSharon
05-07-21, 16:51
אם אתה מטייל קבוע עם 4 אנשים ג'ימני יהיה לך קטן.
גם נסיעה יום יומית עם יותר מזוג נוסעים פחות מתאים.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

תודה רבה על התשובה, אשמח לדעת מה צריך לג'ימיני רגיל ללא תוספות, שטח פשוט, האם יש צורך בהתקנה של חלקים מסויימים? אביזרי הגנה שהם חובה לג'ימיני לפני מחשבה בכלל לעלות לשטח? ציפויים משהו?

boaz avrahami
05-07-21, 17:20
דאצ׳יה דאסטר כמעט חדש.
גם מרווח, גם חסכוני, גם אמין, גם בעל יכולת שטח גם יתן לך מענה על נסועה רבה בכביש.

ג׳ימיני יהרוג אותך בנסועה שלך והוא גם קטן וצפוף.

SharonSharon
05-07-21, 17:27
דאצ׳יה דאסטר כמעט חדש.
גם מרווח, גם חסכוני, גם אמין, גם בעל יכולת שטח גם יתן לך מענה על נסועה רבה בכביש.

תודה רבה, לגבי הדציה, הרכב משמעותית יותר נמוך מהגימיני, יש צורך לשיפור והגבהות?

- - - Updated - - -

דאצ׳יה דאסטר כמעט חדש.

תודה רבה, לגבי הדציה, הרכב משמעותית יותר נמוך מהגימיני, יש צורך לשיפור והגבהות?

boaz avrahami
05-07-21, 17:30
הוא לא ממש ג׳יפ במראה ואין לו הילוך כח אבל לפי התאור שלך הדאסטר יתן הרמה מעבר למה שאתה צורך בפרופיל השטח.
האקסטרא שאתה מקבל בשטח עם הסוזוקי לא תשמש אותך אבל תקבל איתה פוזה יפה וחסרון של צפיפות ונוחיות נסיעה על הכביש.

הדאסטר רכב מאוד מפתיע לטובה.
יש כאן אפילו שרשור ארוך של גיא שרכש כזה לפני כמה שנים ומשתף את הפורום.

בתכלס, הוא מטייל הרבה יותר מרובנו בזכות העלויות הנמוכות של הנסועה.

ש01
05-07-21, 17:35
לדאסטר תוסיף עוד 2 מועמדים - פורסטר ו-XV.
לעניות דעתי הלא קובעת, מקריאת הפתיח שלך, שלושת אלו הם המתאימים לצרכים ורצונות שלך ביותר.
איתם גם לא תסתבך אח"כ ברכב ישן מידי שצריך להחליף כי אתה רוצה יותר שטח או שהשטח בעצם "פחות כיף"...

asafk
06-07-21, 01:12
תודה רבה על התשובה, אשמח לדעת מה צריך לג'ימיני רגיל ללא תוספות, שטח פשוט, האם יש צורך בהתקנה של חלקים מסויימים? אביזרי הגנה שהם חובה לג'ימיני לפני מחשבה בכלל לעלות לשטח? ציפויים משהו?ג'ימני לא צריך כלום. סע וטייל.
אבל לנוסעים מאחור יהיה צפוף.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

נדב ש.
06-07-21, 06:10
אני חושב שבכל זאת תיצטרך מיגון והגבהה, xv/פורסטר, דאצ'יה, ואולי גם ג'ימיני, עמוסים ב 4 אנשים+ציוד "ירדו" בגובה, תוסיף על זה מתלים "רופסים" מקוריים וזה לא להיט בכלל בשטח, גם אם מדובר בשטח "קל" יחסית, החשש יהיה לגרד גחון ופגיעה במכלולים יקרים.
בלי קשר לזה, הייתי ממליץ על קורס(יש לנו כאן מדריכים) לנהיגת שטח למתחילים להכרת הרכב והשטח, או להיצטרף למישהו מנוסה לפחות בהתחלה.
זה לדעתי...
בהצלחה.

איל מ
06-07-21, 09:25
אם אתה לא פוחד מצריכת דלק תוסיף גם ויטארה ארוכה.
אם אין לך בעיה עם דיזל, או עלויות אחזקה מעט גבוהות יותר, תכניס גם רקסטון הכי חדש שתמצא בסכום הזה.
כנל לגבי פאתפיינדר. אבל כאן אתה כבר יורדלרכבים יותר ישנים וזה אומר יותר תקלות. יותר תקלות=יותר כסף.

-->